Hirdetés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spet
addikt
válasz kornyiktamas #10500 üzenetére
Ha akkor fordul elő, amikor sok a bot a pályán vagy multiban játszol az azért van mert a kártyád+ a procid nem tudja elvégezni a számítási illetve megjelenítési feladatokat olyan gyorsan. A kártyád igencsak karcsú, ha még nagyon ki szeretnél tartani még ennél a platformnál, akkor szerezz be egy 3650/70-es vagy 2600xt kártyát szerintem még azok is verik a tiedet. Ha meg nagyon váltani szeretnél, akkor ideje sporolni kezdeni, mert mostanság nem fognak lejjebb mennyi a hardver árak sajnos.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
agressiv
addikt
válasz kornyiktamas #10500 üzenetére
Valószínüleg a VGA fogy el, de ha botozol éppen akkor a processzor. A CS 1.6 ahhoz képest, hogy milyen randa, eszi a gépet és kell neki az erős processzor.
Hát még a borz.....
-
Hopo82
tag
valaki tudna nekem segíteni screen tearing problémában? hogyan lehetne orvosolni és mi okozhatja?
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása...
-
Joseppe210
tag
Egy kérdés fogalmazódott meg bennem a vga memória sávszéllel kapcsolatban.Mi a jobb nagyobb memória sávszél és kisebb frekvenciájú memória vagy kisebb sávszél nagyobb memória.
konkrétan. árulnak 128 bites kártyákat ddr5 memóriával és árulnak 256 memóriákat 256 biteseket ddr3 memóriával. Most melyik a gyorsabb?JP210
-
BeerBier
senior tag
válasz Joseppe210 #10505 üzenetére
A számok azt mondják hogy a ddr5 gyorsabb még kisebb szávszélességen is..
De hogy a valós teljesitményben ez hogy alakul..Olyan vagyok mint egy hal....fejem is van,de a farkam irányit
-
veterán
A kettő egyszerre számít. Vagyis 128 biten a DDR5 kb annyit ér, mint a DDR3 256 biten.
mod: mármint a memória sávszélt tekintve. A kártyák teljesítménye nem csak ettől függ.
mod2:
kisza25 írásából:
"A sebessége(sávszélessége) függ egyszer a memória típusától pl. GDDR 500Mhz/GDDR2 1000Mhz/GDDR3 2000Mhz/GDDR4 2200Mhz/GDDR5 4000Mhz
Másodszor attól, hogy hány biten kapcsolódik a GPU-hoz 64/128/256/512, a méretétől nem függ a sebessége,
pár példa:
egy 128bit-es GDDR5 4000Mhz(effektíve) sebességű ram sávszélessége megegyezik a 256bit-es GDDR3 2000Mhz(effektíve)vel, de egy 128bites GDDR3 2000Mhz(effektíve) már csak pontosan fele akkora sávszélességgel rendelkezik, így már lassú a GPU kiszolgálásához, de még rosszabb esetben egy 128bit GDDR2 1000Mhz aminek már csak a negyede a sávszélessége,
mint a 128bit DDR5 4000Mhz-nek,
Azonos bit érték esetén a Mhz számít, azonos Mhz esetén pedig a bitérték(melyik a gyorsabb)."[ Szerkesztve ]
solfilo
-
DJ WOKKY
addikt
a ddr5 biztosan gyorsabb. eleve újabb technológiára épül.
-
Joseppe210
tag
Értem csak nem könnyű a választás.
JP210
-
veterán
válasz Joseppe210 #10509 üzenetére
Sokkal egyszerűbb, ha kiírod, melyik két kártya között gondolkodsz, s a szakik megmondják, hogy melyik a jobb.
solfilo
-
Joseppe210
tag
pl most egy 5670 esem van és érdeklődök -gtx275 - gts260- gts250 iránt
JP210
-
veterán
válasz Joseppe210 #10511 üzenetére
Mindegyik erősebb az 5670-esnél, persze többet is fogyasztanak. Erősorrend: HD5670 < GTS 250 < GTS 260 < GTX 275
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
válasz Joseppe210 #10513 üzenetére
Minden monitor felbontás és ár kérdése. Nem rossz kari az.
solfilo
-
Joseppe210
tag
pll mi a helyzet atinál az Ageia PhysX -el?
[ Szerkesztve ]
JP210
-
veterán
válasz Joseppe210 #10516 üzenetére
Nem tudom, mi az az Ageia, de PhysX nincs Ati kártyákon, az Nvidia fícsör!
Viszont ha a játékban kikapcsolod a PhysX-et, akkor Ati kártyákon is szépen fog futni a game.solfilo
-
BeerBier
senior tag
válasz Joseppe210 #10516 üzenetére
Semmi..
Nvidiás társkártyával mindenféle szoftveres beavatkozással megoldható állitólag.
Önmagában az ATI nem tud semmiféle PhysX-etOlyan vagyok mint egy hal....fejem is van,de a farkam irányit
-
Joseppe210
tag
most egy ilyenre vadászok épp.
JP210
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Joseppe210 #10521 üzenetére
1-2 játék támogatja csak kimondottan a PhsyX-et (Mafia 2, Batman AA pl), nélküle is bőven el lehet lenni. AMD-nél is van fizikai gyorsítás de ott Havok néven fut.
#nincsbennetarcsi
-
cashback
őstag
Sziasztok.
Esélyem van lecserélni a mostani Asus 8800Gt-met (G92 - 512/256 - Glaciator) egy Sapphire HD5670-re (1024/128, gyári hűtés)
Megéri a csere?
Ahogy teszteket láttam teljesítményben csak egy kicsit marad le az Ati csak. Fogyasztásban jobban jövök ki...
Játékok amikre használom: MW1-2-3, TF2... a többivel ami van annyira ritkán, hogyha nem indulnának el sem érdekelne.
Ezek mellé lenne berakva:
ECS H61H2-M2 (V1.0)
Celeron G530
Veritech 1*4Gb 1333Mhz
Gigabyte SuperB 460WIstenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz cashback #10524 üzenetére
az ati egy picit erősebb.
A fogyasztás ha kevesebb nála az döntheti még oda a mérleget. Viszont a garancia lehet még tényező. Ha egyiken sincs, akkor cserélhető, bár azért a kis + teljesítményért nem cserélném el a saját és tudván tudott, hogy jó kártyát, egy bizonytalanért. -
Spet
addikt
válasz kornyiktamas #10504 üzenetére
Akkor ott valami hardveres probléma lesz. Lehet hogy a proci vagy a VGA túlmelegszik és azért csinálja ezt. A processzornál magad is le tudod ellenőrizni, hogy megfelelően fekszik-e rá a hűtő illetve a paszta nincs kikeményedve, darabosodva amikor leveszed használat után. A VGA-nál is meg lehet ezt csinálni, csak az már nem olyan hosszútávú/megbízható megoldás legalább is itt egyszer-kétszer azt olvastam.
-
kely1988
aktív tag
Hali!
Adott egy E8400-as proci és 1440-es felbontás. A kérdés: GTS 450 512Mb és 6770 1gb között mekkora különbséget éreznék? Érdemes ekkora felbontásra megvenni a 6770-et, vagy elég a 450 is? Kérdéses az is hogy alapórajelen kihajtaná e a 6770-et a proci... (a 6870-esemet nagyon megfogta...)
Főként Battlefield 3-ra használnám...Livin' in the UK :)
-
droving
aktív tag
Milyen hűtést vegyek egy gigabyte 260gtx 216 procis kiadásra ?
Kérném a válaszokat privátban elküldeni.
droving felhasználónak 145 pozitív értékelése van a fórumon!
-
kenwood3
addikt
válasz kely1988 #10528 üzenetére
Alapórajelen biztos nem fogja kihajtani a 6770-et. Nekem 5770 mellett (ami ugyanaz majdnem mint a 6770) volt e8400 és kevés volt neki. Erre akkor jöttem rá amikor lecseréltem az e8400-at 1 q9550-re. Arra a felbontásra szvsz elég a gts 450 is
[ Szerkesztve ]
Mi az az ekezet dragasag??
-
kely1988
aktív tag
-
kely1988
aktív tag
válasz kenwood3 #10532 üzenetére
A 6770 5k-val kerülne többe, de a 450-re majdnem 3 év gari van, a 6770-re meg csak 2 hónapot vállal az eladó... nehéz döntés, nem tudom hogy szükségem van e az 1gb memóra 1440X900-as felbontáson... Ha 1gb-os lenne a 450-es akkor valszeg azt venném...
Egyébként pl. a 6870-esem a 8400-as proci mellett kb. fele teljesítményt adott le mint az én gépemben 2500k mellett... Gondoltam a 6770 gyengébb kari és nem kell neki bika proci de ezek szerint tévedtem...Livin' in the UK :)
-
droving
aktív tag
Én a helyedben a 450 mellet maradnék. + Gari miatt és pénzed is marad.
1440x900-as felbontásban nem fog 1 játék sem szarakodni.
Abban már High setting fog menni.
-
droving
aktív tag
Tessék egy kielégítő válasz ismét.
Nekem ajánlani ajánlani valmi hűtőt de izibe ha kérhetném mert sürgős.
-
droving
aktív tag
Ez nekem szólt ?
Ha igen akkor pontos típusa ?
-
MeroM
senior tag
Sziasztok olyanhoz ki mit tud szólni h most van egy asus GTS450 em elötte egy GTX260 216 sp volt a win. a gtx gts csere után nem volt leformázva batman arkham asylum al játszottam és a physix et fullra tudtam állítani! (bár hozzáteszem hibákat csináld DLL hiányok kifagyott a játék, stb) de röccenésmentesen ment!
Most win újratelepítés után ugye már a gts450 el, hiba nélkül megy a játék de vannak olyan helyek ahol lejjebb kellett venni a physixet normálra(elötte ugyanezeket a helyeket teljesen fasznán vitte) mert egyszerűen 1ik pillanatról a másikra elkezdett akadni, normálon tökéletesen viszi! Szerintetek? én ilyet még nem tapasztaltam semminél esetleg a windowst így be lehet hülyíteni? gépigény szempontjából? -
agressiv
addikt
válasz droving #10540 üzenetére
Alpenföhn Peter. Ez a pontos típusa.
MeroM:
Nálad valami anomálisa miatt ment, illetve a DLL-ek hiányába gondolom nem is ment a physx, mert magas fizika beállítás mellett még az én szisztémám is kínlódik olykor a physX-el pedig egy 9800GT van pluszba ami fizikázik a 460 mellett...
Szerk. Ja most nézem, hogy te az asylummal játszol, én konkrétan a city-re gondoltam...
[ Szerkesztve ]
Hát még a borz.....
-
droving
aktív tag
Köszönöm a hűtés tippet.
Szerintem próbálj driver vagy ha nem jó akkor dx-et frissíteni.
-
Ragnar95
félisten
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy lehet az, hogy a HD6670 1GB DDR5 kártyámra a GPU-Z és az AIDA64 is azt írja, hogy DDR3-masPrivátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Spet
addikt
válasz Ragnar95 #10545 üzenetére
Hát erre, csak azt tudom mondani, hogy nézd meg a kártyán hogy tényleg az van-e ráragasztva illetve a dobozán is mivel, ilyen kiszerelésű kártya és létezett.
A másik meg lehet, hogy a kártya BIOS-ába úgy van bele írva a ram mind ddr3 (véletlenül) és ezért írja mind2 program ugyan azt. Nem tudom, hogy létezik-e valami VGA ram sebesség tesztelő program, de ha igen akkor azzal az adatokat összevetve rögtön kiderül, mi mind igazat.
-
DJ WOKKY
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Call of Duty: Black Ops 6
- Gaming notebook topik
- 3D nyomtatás
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Dell notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- LEGO klub
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest