- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
dangerzone #39385 üzenetére
Nem az a kérdés, hogy szar-e vagy sem... Arra jó, amire való. Csak épp ide nem elég, se nem "rögzül" elég erősen (ezért rosszul vezeti el a hőt), és ráadásul kb egytized ekkora hőleadó felülete sincs 3-4 ramsüninek (ami kb elférne ott a VRM-en), mint ennek....
A refi 4850+AC S1-re elég a süni, alapórajelre. -
donsergiooo
senior tag
válasz
r3pl4y #39386 üzenetére
VGA becsíkozódás, rossz hűtés miatt is lehet! -mondjuk alapállapotban nemtudom miért, de tény a Vista Aero használja a VGA-t! ... Nálam a táp gond akkor jelentkezik, ha a FURMARK és a Prime95 teszt egyszerre megy!
Sima restart vagy képkikapcsolás van olyankor! (játékokban nem)Remélem tudtam segíteni!
ui: a lényeg Xp-n, Vistán, Vista64-en tesztelj!
jah és a kari milyen márka? -lehet írtad! -
r3pl4y
aktív tag
Na senki nem tud semmi a problémára?
Mert most felraktam a 64bites vistát... és driver nélkül semmi baja... semmi képhiba... felrkom a catalystot és most már nincs csík hanem csak ilyen sárga meg kék meg zöld pici foltok... de a vicc, hogy ugy veszem észre h miután betölt a gép és ha még a foltok is meg vannak akkor egy kis idő mulva a vista ki is ír egy hibaüzenetet, hogy valami ati... nemtom mi nem válaszolt... de sikeresen helyreállt és innentől kezdve jó minden... na most az a poén, hogy azt azért nem akarom elhinni h mind1ik eredeti ati által kiadott catalyst -el igy kelljen viselkednie... mert az durva lenne.. de egyébként meg semmi baja.. most dobtam fel az undercover-t max grafikán tökéletesen megy gyönyörű minden semmi szaggatás semmi csík vagy folt.. egyszerűen semmi... ezért nem akarom elhinni h a kártyának volna baja.. de akkor minek? nemtom mit csináljak vigyem vissza? most még akarok egy XP-t is rakni.. kiváncsi vok h ott is ez a helyzet e vagy csak valami kompatibilitási baja van a Vistával... de akkor gondolom másnak is kellett volna, hogy jelentkezzen ez a probléma...
Most tolom fel a GTA4 -et annak azért odabaszós gépigénye van.. gondolom az megfingatja a kártyát... kiváncsi leszek mi lesz az eredménye...
De ha valaki tud vmi okosságot akkor pls jelezzetek már, mert télleg tanácstalan vok... terheleés allatt semmi baja a kártyának.. ezért nem akarom elhinni hogy vmi féle gyártási hibás példányba ütköztem... és azért nekem egy 40ezres kártya ilyeneket ne csináljon már mer agybajt is kapok...
Bocs a helyesírási hibákért... laptopon írok és még nem szoktam meg a billeket és nincs kedvem javítgatni...
És előre is köszi a hasznos HSZ-eket.
-
pempellini
senior tag
válasz
dangerzone #39387 üzenetére
px-re em tudnál egy linket honnan lehet letölteni az xtreme g-t
-
r3pl4y
aktív tag
amit az elöbb linkeltél drivert azt még nem hiszem h próbáltam mert eddig csak aamit hozzáadtak azt nézte meg a 8.12 -es catalistot...
És igen miután bejelentkeztem el szoktak tünni általába.. de van h nem ilyenkor ha módositom a felbontást akkor tünik el.. nemtom mi lehet a baja... de van mikor nem is csikok vannak hanem ilyen sárga pöttyök...
-
r3pl4y
aktív tag
Hali gyerekek!
Nagy problémám van.
Ma vettem egy hd4850 -et... de olyan bajom van vele,hogy amikor betölt a vista és elérek a bejelentkező képernyőhöz akkor igy becsíkozódik a kép ilyen fekete csíkok lesznek rajta.. ha bejelentkezek akkor van mikor normális de van mikor ilyenkor is feketségek jellennek meg... ha felbontást váltok akkor eltünik.. ls többet nem jön elő... ha játékot indítok fulll grafikán akkor sincs semmi baja... általába a bejelentkező képnél csinálja csak, de azt is csak akkor amikor felraktam a drivert... ha nincs fennt a driver akkor semmi csíkozódás... szerintetek mi lehet a baj? vigyem vissza a kártyát? csak azért mert én nem nagyob tudom elképzelni, hogy a kártyának van baja hiszen terhelés alatt (játék) semmi baja nincs...
A konfigom:
Asus p5q alaplap
2*2gb 800mhz kingmax ram
hd4850
és jelenleg vista 32bit van fennt... de gondolkozom a 64 bitesen csak nemtom h lenne e értelme felrakni...segítsetek pls mit csináljak?
-
Gery8503
csendes tag
válasz
Tomate #39382 üzenetére
Köszi a választ.
Az az igazság hogy elég halk megoldást szeretnék. Mivel van hogy északa is meg a gépem és akkor nem igazán szeretném ha egy traktor zúgása jönne ki belőle.
Főleg hogy azon gondolkozom hogy a többi ventiti is lecserélem. H jól emlékszem láttam ojat házventibe ami 9dba-esek voltak. szóval a vgara is valami viszonylag halk megoldást szeretnék.
A házam szellőzése szerintem elég jó. elől egy 14cm es hátúl egy 12es venti van.Valahogy van egy olyan érzésem hogy az összes gyári hűtés jóval 20dba felett van (ha csak a Windows megy már akkor is)
-
Tomate
veterán
válasz
Gery8503 #39381 üzenetére
Mindegyiknél bírja, úgy ahogy megtervezték, különben nem került volna sorozatgyártásba... Csak van akinek hangos, van akinek túl meleg, de alapvetően működik, főleg ha nem akarod húzni. Viszont nem árt ha jól szellőzik a házad. Ha pedig megfő ami nem valószínű ott a gari...
-
Gery8503
csendes tag
Sziasztok.
Olvasgatom a hozzászólásokat, és az jött le nekem hogy nem igazán elégséges a gyári ref. hűtő. De ha leveszem akkor elvesztem a garit és ha még pechem van a kártya is tönkremegy. Tudtok olyna kártáyt ajánlani amin a gyári hűtő elegendő egy sima üzemeléshez. Ugyértem hogy én nem akarom húzni. Vagy ha húzottat veszek akkor bírja úgy a venti ahogy kiadták.
4870 1gb vagy 512Mb-osba gondolkozom olyan max 75e ft- ért.A választ előre is köszönöm.
-
Lefty
addikt
4870-re tudtok ajánlani valami jó hűtőt? mondjuk ezt?
-
Gaboman
nagyúr
COD2 első pálya 1280x1024 minden a legjobb beállításokkal DX9 4xAA/AF,Extra.
Avg: 115.599 - Min: 80 - Max: 192
-
dangerzone
addikt
-
Gaboman
nagyúr
válasz
dangerzone #39362 üzenetére
FRAPSos átlagot mértél vele,tehát pl 10percig mérted a Min/Átl/Max FPSt?
Vagy csak úgy szemügyrevételezéssel?
Okés!smiti:Akkor én megnézem az első single pályánál vele.
-
ZooLee19..
tag
válasz
dangerzone #39356 üzenetére
-
dangerzone
addikt
válasz
ZooLee19.. #39355 üzenetére
2 év múlva kevés lesz elárulom neked. Ilyen high beállítások-hoz - hd felbontáshoz.
Ati remélem nem fog becsődölni, nem tenne jót a felhasználóknak.
2 év múlva már lehet voodoo banshe vga-d lesz.
-
ZooLee19..
tag
válasz
dangerzone #39354 üzenetére
Mert addÍgra mire ez a két kari kevés lenne addÍgra az ATI becsődöl xD
Am nemtom.Majd meglássuk akkor mi lesz a jobb.
-
dangerzone
addikt
válasz
ZooLee19.. #39353 üzenetére
(3,2-t írtam én is, de látom azért nagyjából tisztában vagy a helyzettel.
úgysem ati...:
........
Mert? -
ZooLee19..
tag
válasz
dangerzone #39351 üzenetére
-.-"
Hát, én úgygondolom, hogy 3,2-3,5 nek elégnek kell lennie.....
Köv karim úgyse ATI lesz ha minden igaz
-
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone #39351 üzenetére
Jóvan..mielőtt komolyan vennéd...
Én személy szerint lebeszélnélek a crossfireről, de te tudod, hiszen 1 kártya még 1 évig untig elég a játékokhoz. Utána meg max lecseréled egy 5850-esre 40 k körül. De nem szólok bele, te pénzed.Igazából minél feljebb húzod, annál jobb, de teljesen "kihajtani" nem tudja. 3,2 ghz körül szerintem már nem lesz problémás.
-
dangerzone
addikt
válasz
ZooLee19.. #39349 üzenetére
8 ghz.
-
ZooLee19..
tag
Hello, olyan kérdésem lenne, hogy e6550 nek mekkora órajelen kell járnia, hogy maxon kihajtson 2 darab 4850 est?
-
t-bali3
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek reális érték COD2-ben (Dx7-en minden kikapcsolva 1280x1024-en 75Hz mellett Vistán) 80FPS egy Sapphire 4870 512 DDR5 kártyával????
(CPU Intel 6850 tuning nélkül) -
_Toka_
senior tag
válasz
Visormail #39320 üzenetére
A doksi felütését kattnak ajánlottam ... róla viszont úgy tudom, Attila, nem István ... és tán nem Vér, hanem Katona...
Ő megbirkózna vele.
Egyébként a friss telepítés nem rossz megoldás, csak a kizárólagosságát kifogásolom.Valszeg - amennyiben Benned fel sem merül, hogy ha egy mód van rá, megmentsd az aktuális rendszered - Neked sok vesztenivalód nincs a telepítéssel. Tedd!
-
virkir
veterán
Igen mivel nekem Vista 64bit az istennek se akarja az ATT-t futattni.
Leteszteltem az órajeleket meg a feszültségeket aztán jól beleírtam a biosba a ventivezérléssel egyetemben.
Megy szépen, bár még lehetne visszavenni belőlük.katt777#39301
Na akkor részletesen
Monitorozás Everest és ATT
Ha a GPU feszültséget csökkentem nem változik az áramfelvétele az Everest szerint, marad 12A.
Ha a GPU feszt hagyom de csökkentem az órajelet az áramfelvétel szintúgy nem változik Everest szerint 12A.
Ha viszont az eddigiek maradnak alapon de elkezdem csökkenteni a memóriák órajelét a VRM áramfelvétele is elkezd csökkenni az Everest szerint.
Most akkor mit is mér az Everest GPU VRM címszó alatt -
-
bim
veterán
válasz
katt777 #39317 üzenetére
Jut eszembe: HKCU-ból mentesz egyáltalán? Ez mit jelent?
Addig amig nem bántom a progit tökéletesen megtart minden beállitást reboot után is . De ha ujratelepitem a progit akkor ujra be kell állitgatnom mindent .Vagyis majdnem mindent mert pont csak az órajeleket nem menti el a feszeket igen... -
-
Visormail
addikt
válasz
_Toka_ #39265 üzenetére
"Ilyenkor érdemes felütni, a Windows-nak, mint op. rsz.-nek a különböző fellelhető doksijait."
Én már látom magam előtt ahogy minden 12 éves gémer vérpistike felüti az 1500 oldalas A Windows Vista rétegei rendszermérnököknek című könnyed olvasmányt, komor arccal megnyálazzák ujjukat, lapoznak egyet, majd elmeregve azt mondják: "hm hm, aha aha igen" és egyetértően bólintanak, ezután szénné matatják a rencert és soha többet senki nem telepít újra.
Na addig is én továbbra is a winreinstallt fogom ajánlani hardvercserék után, legalábbis az egyszerű halandóknak mint jómagam is.
Bocs smiti akkor ott más gond van
Jahh hogy még az ATT is bent volt a képbe
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
luise178 #39304 üzenetére
Vagy tedd auto-ra a ventit, vagy csinálj egy magasabb profilt játékokhoz. ATT-szal aut. megoldható az egész, akár sávosan is.
Gaboman: RT több GPU támogatása sosem volt az igazi, illetve Power User beállításoknál kéne valamit keresni. Sajna X2 v. CF híján max annyit tudok mondani, hogy próbáld meg az újjal (v2.22).
bim. A kérdés jó, de sajnos nem tudom a választ. Esetleg az OC kari miatt van, azokat nem mindegyik segédprogram kezeli le rendesen. De ha kipipálod a mentést, akkor mentenie kéne. Jut eszembe: HKCU-ból mentesz egyáltalán?
smiti: Teljes leírás a honlapomon/logout-on (1. hsz).
Vasinger!: GPU-ban mér. Hőérzékelőkkel mérhetsz másutt is.
Dzsolo: Természetesen jár a tápkábel alapból (nézd meg a kézikönyvet), ezért is kell már a boltban kibontani a dobozt, bármit veszel. Ha visszamész, normális esetben adnak egyet. Sajna így utólag a jóindulatukban kell bíznod.
KÉRDÉS: Havernak 1GB-os EAH4850-e kevés áramot kap a kari szerint. A táp 560W-os Chieftec, viszont régebbi fajta, 12V-okon csak 14/15A-t ad le (alaplapin 23A-t). Sztem ez kevés (úgy emléxem, volt már ilyen hiba), de ha valakinek ennyivel rendben megy a VGA, akkor szóljon.
-
Dzsolo
senior tag
Sziasztok!
Végre én is 4850 kártyatulaj lettem... Ami felemás érzést kelt bennem mivel este 6óra és a dobozban nincs tápkábel természetesen a boltba ezt nem közölték mert amúgy azonnal vettem volna
Úgyhogy itt nézegetem a dobozba január 5-ig
-
Vasinger!
nagyúr
Az lehet baj, hogy túl hideg a VGA? Írtátok, hogy eléggé alacsonyak az értékeim. Hagyjam inkább melegedni? Ha hideg a kari, jobbab tunningolható? A kari szenzorait hol tudnám lemérni?
-
smiti
veterán
Végre rájöttem itt a 2D , 3D beállításokra a ATT-ben, de még mindíg nem vagyok biztos a dolgomban
Nincs valami link arra, hogy mit hogyan kell állítani hogy minden jó legyen ? Mert szerintem eddig az volt a gond, hogy nem váltott át a 2D és 3D között
mod.: valami mégsem jó, mert most is a 3D órajelén megy , de így legalább már fut a játék
-
Skacok, ha az ATT-ben állítom a feszültséget... akkor az csak a GPU-ra vonatkozik, avagy azzal valamilyen összefüggésben változik a memók feszültsége is?
-
lsc
nagyúr
válasz
banderasz77 #39309 üzenetére
Oda a 4670 max a 4830 is elég .
-
banderasz77
addikt
Régebben eladott 8800GTS(G92) kártyám helyére kellene egy megfelelő utód. Melyik kártya állná meg legjobban a helyét 1280*1024-ben? HD4850 v. 4870? És ha meg van a típus, akkor melyik a legjobban bevált márka belőle?
Előre is köszi a helpet. -
TeChNoRby
tag
Hali!
Segitségeteket szeretném kérni,van 1 Giga 4850-em,zalmanos,és ugye van hozzá a gamehud nevü progi,szerintem nem állitgat magának semmit 2/3D-be,hogy mit lehet tenni?Illetve a venti turbó modba van,ami elég hangos számomra,szóval azt hogy lehetne megnézni hogy hány %-on megy a ventri,illetve hogy lehetne csöndesebbé tenni?Winbe 38Ckörül van,játékoknál se megy feljebb 54-nél,de viszont eléggé hangos igy a ventije.Létszi valaki segitsen!
-
luise178
tag
válasz
katt777 #38527 üzenetére
igen, ezek idle értékek. most úgy tolom a dolgokat, hogy manuálisan 45%-on pörög a ventri, ha játszok. most mit tudok neki tenni? szétszedni nem akarom, hogy másik hütöt tegyek rá, az atitool meg ráfagy, nem dob ki semmit, csak ascii kódokat.
meg a para is bennem van, hogy mi lesz, ha a 45% kevés lesz a ventrinek, mert ugyebár ilyenkor nem emel alapból...
-
katt777
félisten
Zérdekes. Próbáld meg, hogy mindent beállítasz, kilépsz ATT-ból, újra elindítod, és csak aztán mented a registry-t. Biztosan nem menti el? Visszatöltéssel kéne próbálkoznod, mert nem konkrétan az órajelet menti, hanem bekódolja. Ez pl. a 2D profilom:
[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Ray Adams\ATITrayTools\Profiles\over\2D]
"inc_clocks"=dword:00000001
"vpu"=hex:00,00,00,00,00,40,6f,40
"mem"=hex:00,00,00,00,00,00,79,40
"vddc"=dword:000003ff
"t1"=hex:00,00,00,00,00,00,00,00
"t2"=hex:00,00,00,00,00,00,00,00
"t3"=hex:00,00,00,00,00,00,00,00
"IncludeFan"=dword:00000001
"inc_gpu_voltage"=dword:00000000
"gpu_voltage"=dword:00000000
"mem_vlt"=dword:00000000
"mem_vltIO"=dword:00000000
"FanMode"=dword:00000000
"th"=dword:00000001
"tm0"=dword:00000000
"ts0"=dword:00000023
"tm1"=dword:0000002d
"ts1"=dword:00000028
"tm2"=dword:00000032
"ts2"=dword:00000037
"tm3"=dword:0000003c
"ts3"=dword:0000003c
"tm4"=dword:00000050
"ts4"=dword:00000050
"tm5"=dword:00000055
"ts5"=dword:0000005a
"tm6"=dword:0000005a
"ts6"=dword:0000005f
"tm7"=dword:0000005f
"ts7"=dword:00000064
"FanSpeed"=dword:00000022Látod, ott van fent, csak hexa. Ha betöltöm, szépen megjelenik ATT-ban, persze ahhoz is re kell startolni.
-
katt777
félisten
Órajelek mentése profilba ki van pipálva?
virkir: Ez nekem kicsit zanzás. GPU áramfelvétele bizonyosan csökken, azt valaki kimérte itt régebben. Órajelet meg szintén változtatni kell. De órajel csökkentésre aut. nem fog a fesz. is csökkenni, csak ha szintén beállítod ezt a profilban.
Minden segédprogram csak utóbb ismeri fel jól az újabb hardvereket és drivereket, ezért kell őket frissíteni Everest-től RT-en át ATT-ig.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Facebook és Messenger
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged