- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Drimi
tag
Teljesítményekben bővelkedő boldog, 48xx -el teljes új esztendőt minden Ati tulajnak!
-
katt777
félisten
De legalább látják, miről beszélek, amikor azt mondom, hogy 48xx karik meghajtásához Intel kell. Mert eddig mindig megkaptam a magamét az AMD-sektől.
Dzsolo: Én is végigjártam ezt az utat (3870-nél váltottam vissza Intelre), de láthatod: alacsonyabb az én procim órajele, és 1.5X a CPU-score-ja (ennyivel jobban "megküldi" a VGA-t). Ezt már egy tuningolt E5200-zal is megkapod. Azért csinálj Extreme minőségű tesztet is, úgy bizonyára kisebb lesz a különbség az Inteltől. A honlapomon találsz összehasonlító értékeket. Igaz, 4870-em volt, de viszonyítani azért lehet.
MmDorian: Persze, hogy tud vele játszani, főleg, ha magas szűrőket használ.
-
MmDorian
őstag
válasz
Motion_Blur #39493 üzenetére
mehetett volna 1be...
-
Motion_Blur
félisten
Kicsit megküldtem a vasat:
-
Gery8503
csendes tag
Sziasztok!
Két kártya között vacillálok.
1, POWERCOLOR HD4870 512MB DDR5 OC PCS PCIE
2, CLUB3D HD4870 OC 512MB DDR5 PCIE
Nem tudom melyik lenne jobb. Valakinek a márkával van tapasztalata jó/rossz.
Vagy inkább 1Gb-osat kéne venni? 1680*1050 ben használnám. Ahogy olvastam ez a felbontás a határeset körül van. Későbbiekben nem lesz jobb egy 1Gb-os kártya a játékoknak, ugyan ezen a felbontáson. -
katt777
félisten
válasz
Dzsolo #39486 üzenetére
Hát ja, AMD.
Azzal szívsz te, nem a Vistával.
Itt van nekem egy alap órajeles eredményem. Figyeld a CPU-score-t alacsonyabb órajelen!
EarL 007: OK, csak én nem szívesen tippelnék, mert még a 4870-nel kompatibilis hűtők többsége is csak rászerelhetőségében az, megfelelő hűtési teljesítménye nagyon kevésnek van: Accelero S1, Musashi, és Auras Fridge. AC Twinturbo-val már VRM-hűtési problémák lehetnek, pedig az is nagyon jó hűtő. 4850-nel a helyzet kicsit jobb (pl. jó egy AC TT, és még a GFX Chilla is elég jó), de X1900 sorozatú kártyákhoz fejlesztett hűtőket én nem ajánlanék azokra sem.
-
Dzsolo
senior tag
Sziasztok!
Lefuttattam a 3DMark Vantage progit
Íme az eredmények, nem a legújabb driver van fent(dobozban volt) hanem az eggyel korábbi de ezek elég rossz eredmények ahogy nézelődtem a neten. Semmi nincs húzva nem is szoktam.
3DMark Vantage 1
3DMark Vantage 2
3DMark Vantage 3
3DMark Vantage 4
3DMark Vantage 5
3DMark Vantage 6Most újrarakom a rendszert mert a proci is új meg a videókari is, de ezzel a Vistaval csak szívok.....
-
katt777
félisten
Ja, hát hinni bármit lehet.
Én inkább visszanézném az erről szóló hsz-okat, és keresnék erről szóló teszteket. 4850 meg nem veri a 4870-et, még nagy felbontásban, 1GB RAM-mal sem. A Power Consumption jelentése: energia-fogyasztás, ráadásul processzor-tesztet linkeltél be.
Gaboman: Majd visszatérek.
Nézegettem még pár napja, de nem láttam olyan kérdést, amelyre válaszolnom kellett volna.
EarL 007: Ilyeneket linkelni erősen megtévesztő. Nem véletlenül nem találtál róla tesztet újabb VGA-kkal.
-
negro
őstag
válasz
katt777 #39480 üzenetére
Nem huto cserezek. 5-6 k kulombseg van a sima meg a toxic kozott. A huto kulon kb ennyiba kerul, utana meg meg nekem kell szarakodnom vele, hogy feltegyem
Ezeket el nezne nem hiszem, h felesleges...a 4850 1gb veri a 4870 512mb valtozatat. Hasznalva a 4xAA-et. Persze igaz itt 1680-as felbontasrol van szo...
-
törölt tag
válasz
nixx-21 #39466 üzenetére
A PowerColor verzión egy ZeroTherm GX815-ös hűtés van (PCgear-ben is lehet kapni, nem olcsó...
), elég jól hűt, és nem is hangos, teljesítménye hasonló a Zalman VF900-hoz (mert hasonló a forma, felépítés, stb.), de annál kicsit halkabb. Itt van róla egy teszt.
A Sapphire Dual Slot fansink verzió szinte egy az egyben ugyanolyan, mint amit a PH!-n tesztelt Sapphire 4830, csak teljes 4850. Itt van róla egy teszt. FPS értékek kicsit csalfák lehetnek a tesztben.
A 4850 Toxicról meg itt van házon belül egy teszt, aginor tollából.
A Gigabyte-féle passzív 4850-ről meg szintén házon belül van egy teszt, Shim tollából.
A HIS 4850 IceQ-ról csak ezt találtam.
Remélem én is tudtam segíteni!
-
negro
őstag
Hello. Kotelezo buek meg minden.
Hamarosan uj gep vasarlas es kineztem a Sapphire 4850 TOXIC valtozatat. Nem is a tuning, hanem a jobb hutes miatt ugye. Igen am viszont gondolkodoba estem, hogy lehet erdemesebb lenne megvenni a sima 4850-et de a 1GB -os valtozatat. Jobban jarnek en azzal? Mind ket kartya ugyanannyiba kerul gyak. A simat is gondolom kozel toxic sebbesegre fel lehet huzni.
De hogy bonyolitcsam a dolgot HD-es 1280x720(800) -as felbontasban tolnam a jatekokat valoszinuleg, lehetoseg szerint 4xAA-val. Ami nem annyira nagy, viszont a GTA4-et es a jovoben megjeleno jatekokat figyelembe veve az 1 Gigas Ati fele hajlok most mar inkabb.
-
katt777
félisten
válasz
slett27 #39475 üzenetére
Hát természetesen olyan felbontást és szűrőt alkalmazol, amilyet akarsz, de ha a többi tesztet is megnézted, jól látszanak olyan elég szembeszökő anomáliák, minthogy Vantage-ben default beállítással kihajtja az E8400 a HD4870-et, 1680x1050-ben, extreme minőséggel meg CPU-limites vagy 4 GHz-en... Erre szokták mondani, hogy varrj rá gombot. De CoJ-nél pl. 1280-ban van olyan, hogy max beállítással hirtelen CPU-limites leszel, míg másban kihajtott a VGA. Ezekből az következik, hogy más felbontásokon/összetettséggel a driver egy halom szar, és a hardverben jóval nagyobbak a lehetőségek, mint az első pillantásra látszik. Vagy hogy éppen ezekben a "különös" beállításokban szar a driver, és nem alkalmaz bizonyos eljárásokat, amit viszont én képen nem vettem észre, és az is az előbbi verzió mellett szól, hogy az újabb driverekkel az addig szarul működő beállítások is hip-hop megjavulnak (lásd: 38xx széria és a 8.5-ös driver, amellyel szinte általánosan kb. 20% teljesítménynövekedést kaptunk). De bármelyik verzió is: nincs egységes, kiforrott driver, csak bizonyos programokat bizonyos grafikai beállításokkal valamilyen hatásfokkal lekezelő rutinok (ezeket frissítik, amikor újabb játékok jönnek ki, és ezért változtatnak teszteredményeken átnevezések).
Gaboman: Te nem tévesztettél amúgy topicot?
Sztem nálad a CF tesz be neked, ez a "vissztöltöm és jó" probléma tipikus memóriakezelési hiba. Nálam DX10-ben volt laggolás még a 8.10-es Catalyst-tel, DX9-ben fullon szaladt minden, és még a grafika sem volt hiányos. Amúgy a játékot patchelted? v1.02 elérhető.
-
Gaboman
nagyúr
-
Gaboman
nagyúr
válasz
katt777 #39473 üzenetére
Én sem cseszegetem a CCC-t tök felesleges,hagyon alapon,max a 16xAF-et teszem rá néha ha a játék nem tudja.
Az FC2 visszatérve,régebben letakarítottam a gépről most visszatettem és langol AA-nál,elötte ezt nem csinálta Vistan 1600x1200 DX10 UltraHigh 2xAA 45FPS volt és a minimum is 38.Most meg 45 ről hítrelen 22-25,mitől lehet ez? -
katt777
félisten
válasz
slett27 #39454 üzenetére
Nesze neked Catalyst:
Ez csak a 3870X2 vs. 4870 összehasonlítás, a többit lásd itt. A lényeg: amely beállításra optimalizálták a játékot, ott rendesen fut, amelyre nem, ott meg nem. Crysis és Clear Sky esetében pl. a 4870-em a 8.10-es driverrel a 3870 teljesítményének 1/3-át
volt képes felmutatni, olyan remekük megírták a drivert az ATI-nál. Illetve a megfelelő rutinokat, mert ha nem képes a szoft mindent normálisan vinni, akkor nincs komplex driver.
-
éN79
addikt
Segítségeteket kérném: egy jó ideje nem piszkáltam a kártyám, most így újévi bolondságként eszembe ötlött mi lenne ha megkeseríteném az életem. A lényeg, hogy részben emlékszem valami módszerre, amivel a CCC tuning részében a minimális és a maximális órajelek értékét lehet a gyári alá csökkenteni. Viszont ezt nem találom, a profil szerkesztős módszer (.xml) meg valami csuda folytán lefele (alacsonyabb órajel) nem akar működni.
De az is lehet, hogy emlékeim teljesen hibásak és nem a ccc-ben hanem az att-ben lehet ezt megtenni, ebben kérném a megerősítést. -
nixx-21
őstag
válasz
snail1981 #39464 üzenetére
hát én azt tudom ajánlani h mindenképpen extra hűtőset vegyél bár semmi baja sem lesz a normál karinak se de ki szereti ha valamelyik hárdvere nagyon meleg(netán hangos)
én ezeket tudom ajánlani:
-Gigabyte 4850 1gb-os Multi-Core-os hűtővel erre rácsapsz egy ventit és halk,hűvös karit kapsz...
-HIS 4850 1gb-os IceQ4 hagy ne keljen ecsetelnem a HIS és az IceQ sorozat előnyeit...(tessék ránézni a képre)
-Sapphire 4850 Toxic erre azt mondják h picit hangos de kártya hűvös és halkabb mint a gyári hűtő...
-Sapphire 4850 Dual Slot erről csak jót hallotam idáig
-Gainward 4850 Golden Sample erről szintén csak jókat hallotam és ha netalántán hangosnak találnád ezt is akkor leveszed a kis ventit és a műanyagot és ráteszel egy ventit nem lesz vele gondés azok a kártyák amik egyedi hűtésüek de nem tudok róluk információval szolgálni:
-Palit 4850 1gb-os Soinc
-Powercolor 4850 PCS+viszont az összes egyedi hűtésű karinak van egy problémája h nem viszi ki a házból a levegőt(nem mintha a gyári nagyon kifujná a levegőt a 4870-el ellentétben) ez problémát okozhat ha lezárt a házad is nincs rajta venti....
utóbb említett probléma alól egyedül a HIS 4850 IceQ4-es változata a kivétel...(kifújja a házból a hőt, jóminőségű válogatott chipeket használ a gyártó, csak jo vétel lehet igaz ennek az ára is megvan)
remélem segítettem a választásban
-
snail1981
tag
Sziasztok!
Először is boldog új évet mindenkinek!
Venni szeretnék egy HD4850-es kártyát de nem tudom, hogy melyiket érdemes. Ebben tudnátok segíteni? Több gyártó neve alatt is fut (Gigabyte, Asus, Sapphire, MSI) pl. a Gépbolton nézve. Még gyártónként is megfigyelhető többféle változat. Az 512-es változatot nézve vannak lényegi különbségek ezek között? Esetleg minőségi eltérések? Azt olvasom, hogy mindegyik eléggé hangos és melegszik. Van a Gépbolton egy csendesebb változat arról van valakinek tapasztalata?
Legfontosabb kérdés melyiket ajánljátok?
Előre is köszi a segítséget. -
BandiHUN
veterán
Boldog Újévet Minden 48xx tulajnak!
-
zabcs80
tag
BÚÉK minden ATI 48*0 tulajdonosnak!
-
B.U.É.K. nektek is!
Ne veszekedjen annyit a GTX - ATI tábor. Úgyis tudjuk, hogy mindenki szeret mindenkit.....
-
Bikerider
aktív tag
Hi
Ilyen meg nem volt.
Kihalt ATi Radeon HD 4850 / 4870 -forom -
Bikerider
aktív tag
Hi
Bujek mindenki gepebe 4850 Crossfire X
Ati -ba gazdag BUÉK.
-
slett27
addikt
Far Cry 2 Sapphire HD4870 512MB 1920x1200 8xAA DX9 Q6600@3GHz 4FPS !!!
Game Over !
Nagyon beleokád ez a 8x élelsimítás.
bim, sajnos igaz amit írtál.
bim: még annyi, hogy ok hogy 35-40 FPS-el megy, én nem vagyok kibékülve a képminőséggel akkor sem.
-
slett27
addikt
Értem én itt a problémát, nézek szűrőkkel is és részletesebben leírom a graf. beállításokat.
Valóban így kicsit hiányos. 1920x1200 szűrők nélkül.Majd 850/1100-on is nézek egy efpéest 1920x1200-ban mindent ráengedek.
-
bim
veterán
-
-
slett27
addikt
válasz
subaruwrc #39178 üzenetére
Far Cry 2 Sapphire HD4870@1920x1200 47FPS!!!!
Khmm, azért nem olyan rossz ez a 4870.
A proci Q6600@3GHz. Kicsit gyújtogattam a réten, hogy azért legyen valami.
Nem sokat csökkent az átlag FPS 1680x1050-ről. 6FPS-t kb.
-
HSM
félisten
válasz
CimbiX #39439 üzenetére
Lezárom asszem a kérdést.... Töltsétek l a legújabb (1.5-ös) furmarkot, kerek perec megmondja, hogy a 8.X-es drivertől felfelé "le lett szabályozva" és ha ezt nem akarjuk nevezzük át....
Bár nálam az 1.4-es jobban bevált... (Jobban terhelte a kártyát, de ez szerintem kártyafüggő....
)
-
WesTM
őstag
Boldog Új Évet így előre is minden 48*0 Fórumlakónak!!!
-
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #39427 üzenetére
Urban legend, hehe...
TAlán nem véletlenül működik úgy alapból, hogy a rendszert is terhelje.
zozoz1: Én már mondtam neked, hogy akkora felbontásba 1GB-osat vegyél, ott már az árkülönbség is megéri.
bim: Talán negatívban is van hardveres korlát. A hőértékek mérvadóak. Ha nem csökkennek, akkor a fesz sem csökken tovább. Attól még nincs viszont kizárva, hogy alacsony órajeleket alacsony feszültséggel is vigyen.
baker_: Max hatásfok a Fridge-dzsel érhető el.
-
KDavid17
aktív tag
BUÉK Minden PH-s fórumozúnak!
Legyen az akár ati-s nvidia-s intele-s .... -
milszab
senior tag
Szerintem is maradj a Musashi-nál! NEkem is az van a 4870-esem és iggen jó! Igaz a vrm az nagyon magas azokkal a sünikkel amiket adnak hozzá! Én kicsit másképp oldottam meg a felrakást és igy tökéletes! 46 fok alapban de most le van véve a mhz-CCC-vel, aza 500/450, dehát ugye mikor elkezdel jácani akkor automatán felnyomja ahol gyárilag is van! NAh szóval most GPU:38, a VRM : 43 fokos! JA és közepesen mennek rajta a ventik és totál nincsen hangja! Igen kicsit lötyög rajta de az nem baj! Én is kicsit féltem tőle,de OK!
-
zozoz1
aktív tag
Üdv királyok...
Kérdessel fordulnék a társasághoz...Most van egy HIS 3870 ICEQ 3 VGA-m. Deeee.....
Vettem egy 26 colos monitort, és a megkergetéséhez kellene egy 4870-es.
Nem találok tesztet a 4870 512mb kontra 1Gb között mekkora a különbség. Árban látom sajna, de teljesítményben nem tudok semmi.
Érdemes gondolkodnon 1Gb ramban vagy nem? Ár / érték szempontból érdekelne...Köszönöm....
-
smiti
veterán
Tudom hogy nem ez lenne a mérvadó, de megpróbáltam lefuttatni a 3D mark 06-ot csak úgy kíváncsiságból, de nem fut végig hanem megint azokat a hibákat produkálja,hogy elsötétedik a kép de a gép az műköik tovább! Játékok alatt nincs semmi probléma !
-
VS461
tag
a
után ")", bocsi
.
-
_Toka_
senior tag
válasz
katt777 #39425 üzenetére
Korábban az volt itt "sokak szavajárása", hogy a Furmark-ot átnevezve kell futtatni, mert egyébként az a csúnya-rossz ATi driverből visszafogja a kártyáját, hogy bele ne haljon a dologba...
Tehát, pont rosszul érted ... anno azt mondták, átnevezve futja csak ki magát a program, mert az eredeti exe-t indítva a driver visszafogja magát.Jelzem, én még a mai napig nem néztem ... nem éreztem szükségét.
-
VS461
tag
válasz
Gery8503 #39424 üzenetére
Üdv!
Ha megfogom a hűtőt, el tudom fordítani 2-3 foknyit a kártyán. Paszta van alatta. Azon a fórumon azt írták, valószínűleg a négy kis vékony csavar miatt van, ami tartja a hűtőt a kártyán. Ha szerintük...
Egyébként szerintem nem befolyásol. A kártyán az elmozgathatóság síkjára merőlegesen lóg a hűtő (ez igazi vektoranalitikus megfogalmazás, szóval nem mozog az. Ha lanpartira hordanám, akkor valószínűleg kikötném valahova a házba, de így...
Cs! -
katt777
félisten
Teszteket olvastam: 1 db átlagos 12cm-es ventivel produkálja a Musashi hatásfokát. 2-vel értelemszerűen jobb és halkabb.
CimbiX: Azért akadozott a desktop, mert leterhelte a rendszert a progi. Átnevezve meg nem. Az ilyen trükkökkel magát csapja be az ember. Én mindenesetre maradok az eredeti teszteknél.
-
smiti
veterán
Nekem egyenlőre ennyiben kimerül az extra hűtés :
-
VS461
tag
válasz
Gery8503 #39411 üzenetére
Üdv!
Nekem nem tépődött fel semmilyen címke a csere alatt, szóval nem tudom, hogy van ez a garivesztés. Mivel külső nyoma nincs, a sünikék nyomait meg le lehet takarítani... hacsak nem kérdezik meg a szervizben a kártyát magát... Esetleg egészen naiv vagyok?
Egyébként a Sapphire dual slotos 4850-jére raktam a Musashit. Külföldi fórumokon írták, hogy csúszkál a kártyán, és tényleg, de ez van. Nekem a legnagyobb gond az volt, hogy a CM 590-ben hogy fér el. Éppen hogy, a HDD-keret miatt. Persze, ha egy hellyel lejjebb raknám a HDD-t, nem is lett volna kérdés, de úgy az első venti nem fújna a HDD alatt is... ha egyáltalán számít.
A Musashi naon jó, naon halk, naon szeretem... 55°C fölé nem megy a GPU fullra letekert ventikkel, húzva. 2D-ben meg 32°C... Drágaszágom! Szó szerint is
Egyébként a Sapphire dual slotos hűtőjét négy csavar meg a ventikábel tartja. Kábé egy perc leszedni.Viszont egy kérdésem lenne, tuningban jártas emberkéktől. A Catalyst-ban az Overdrive Auto-tune funkcióval kíváncsiskodtam. A kártya alap órajeles, én meg nem értek hozzá, szóval... 690/1188 MHz-t ítélt stabilnak, azt is mentettem el játszós profilba. Ezzel én most tuningoltam a kártyámat? Vagy a gyárilag húzott T*xic/S*perclocked/Megabrutál/Űberolasz kártyák másban is "húzva" vannak? Esetleg csak marketing? Nagyon kezdő és nagyon naiv vagyok ilyesmivel... nálam a "procituning" az Asus EPU-6 használata, ha jelent egyáltalán valamit
Hopp, ez így nem is kérdés.
Boldog új évet mindenkinek! -
Gery8503
csendes tag
válasz
arsenlupin #39419 üzenetére
Köszi!
Ha jól látom neked se eredeti hűtő van a kártyádon.
Menyire nehéz leszedni a gyárit? rá van ragasztva vagy könnyedén lejön? -
cimbi186
aktív tag
Csa!
Valaki segítene,h x64 Vista alá melyik progival lehetne kiiratni az FPS-t,sajnos a Fraps 2.8.1-es verziója nem teszi.Esetleg linkel.
-
Gery8503
csendes tag
Most nem találom de valahol mintha azt olvastam volna, hogy a Arctic Cooling Accelero Twin Turbo 22dBA ha jól emlékszem.
A Scythe Musashi Zajszint:12.50 - 29.22dBA.
Tehát ha a gép alapjáraton van akkor elég csöndes. de az elöbbi hozzászólásomban linkelt teszt alapján gondolom terhelés alatt is elég halkan le tudja hűteni a kártyát.Az Arctic Cooling Accelero Twin Turbo Ventilátorok: 80 mm, 1200-2000 fordulat/perc.
Míg Scythe MusashiVentilátor méretek: 100 x 100 x 12 mm Ventilátor fordulatszám: 800 - 2,000 rpm között állítható.
Tehát a legkisseb fordulat is halkabb lehet.
És a hozzászólásokban is ha jól emlékszem olvastam hogy a venti beállításával kellet bíbelődni hőmérséklet függvényében (Arctic Cooling Accelero Twin Turbo).A Scythe Musashi-nál meg külön mi állíthatjuk be egy potméterrel.
Azt viszont jó lenne tudni hogy a kártya megy e ugy ha nincs rádugva semmilyen venti mert ha jól láttam a Scythe Musashi-nál külön tápról működnek a ventik.
-
Lefty
addikt
válasz
Gery8503 #39416 üzenetére
azért mondtam, hogy olvass vissza, mert én is ezt a hűtőt néztem első körben. erre ajánlották az AC twin turbot, ami elég gyenge. meg katt az AURAS-t, efelől mág várnék valami konkrét tapasztalatot ha esetleg valakinek ilyen van. a HSM által linkelt vrm hűtő meg ok, szép, de melyik hűtő alá fér be? szóval egyelőre még mindig a Scythe.
ezt a mondatodat meg nem igazán tudtam feldolgozni: "szerintem hangosabb mert annak 22db től van felfelé" ez mit is jelent?
-
r3pl4y
aktív tag
hát feldobtam az xp-t de driver felrakás ugyanugy bevillantal a kis pöttyök de aztán eltütek... de most visszabootoltam a vistát és most itt meg semmi baja.. de szerintem ez cserés lesz... mert ennek van vmi baja...
-
Gaboman
nagyúr
Ha velekinek Accelero Twin Turbo hűtő kellene írjon privit.
-
Gery8503
csendes tag
Sziasztok!
Egy 4870 es karit szeretnék venni és valami halk megoldásban gondolkozom. Találtam egy jónak tűnő megoldást (Scythe Musashi (SCVMS-1000))
A teszt végén írták hogy: "Az eredeti hűtő eltávolításával esetenként elveszhet a gyári garanciája a VGA kártyának. "
Valaki tud olyan gyártót akinél nem veszik el a gari?
A másik meg az lenne hogy ezekről a kártyákról könnyű leszedni a hűtést? Nekem volt egy régi kártyám amin ventit cseréltem de az úgy rá volt ragasztva alig tudtam levenni.
A válaszokat előre is köszönöm! -
CimbiX
aktív tag
válasz
katt777 #39406 üzenetére
Az ujabb eredmenyek (Scythe Musashi 4850-es karin, Furmark stressz teszt):
[Furmark]
[atnevezett Furmark]
[Rivatuner Monitoring]Te hogy magyaraznad a különbseget?
Szerk: tovabba az is feltünt, hogy ha atnevezve inditottam a Furmark-ot, akkor a desktop nem akadozott, mig az eredeti inditofile-nevvel igen.
-
skyny
tag
Valaki tudna segiteni beállitani ezt a szörnyeteget?
Van egy ati hd 4870 1 gb gainward karim.Milyen driver kell hozzá?A gyári fent van és láttam a neten 8.12 es catalyst.Ez tegyem fel.
A másik pedig hogy a Battlefield 2 nem ismeri fel az ati karim meg az audio driver se.
Mi lehet a baj???
Köszi a segitséget elöre is -
Rooster
csendes tag
Helló!
Van egy dual slotos Sapphire 4850-es kártyám.
Szeretném halkabbá tenni, úgyhogy itt a fogas kérdésem:
Meg lehet oldani passzív hűtéssel? (Most gyári ventivel terhelve 64 fok körül van)
Én egy Accelero S1 rev2-re gondoltam. Ez egyébként konkrétan a Sapphire dual slotra rámegy?
És ha nem lehet megoldani passzív hűtéssel, akkor jó ötlet-e az, hogy rászerelek egy 12cm-es ventillátort, amit valami kapcsolóval ki-be lehet kapcsolgatni, és akkor játékhoz bekapcsolom, filmnézéshez levelezéshez stb. pedig kikapcsolom.
Előre is köszi a segítséget!!!
Üdv. (és BUÉK) -
katt777
félisten
válasz
CimbiX #39405 üzenetére
Ezekkel az átnevezésekkel az a baj, hogy a driver nem megfelelően kezelik le, pl. egyes metódusok nem fognak lefutni. Persze lehet így gyorsítani programokat, de ez ua, mintha pár feature-t lekapcsolnál a setup-ból.
Furmark és GPU-CV is rendesen megizzasztja a GPU-t, ne aggódj. -
CimbiX
aktív tag
No itt a friss eredmeny:
[furmark atnevezve]@Katt: valahol olvastam, hogy ha nincs atnevezve az exe file, akkor a driver csak lightos üzemmodban futtatja a programot- no de most megnezem, hogy mi a helyzet akkor, ha ujratelepitem es nem nevezem at.
-
r3pl4y
aktív tag
háát felraktam a GTA4 -et de az alatt se jelentkezik semmi hiba .. szépen fut...
feldobtam ezt a Furmark -ot is de ott sincs semmi baj.. semmi képhiba.
Majd mingyárt jön az XP telepítés is.. de most meg azzt veszem észre h egyre kevesebbszer jelentkezik a hiba már 2x is ujraindítottam a gépet és most jó volt.. nemtom mi lehet... a tápom egy Cheiftek 450W nem hiszem h ezzel baja lenne...
Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest