- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
A mai 4830 teszben volt:
"A HD 4830 ebből a szempontból kitűnően vizsgázott, a meghajtóprogram 2D-ben 160/250 MHz-re veszi vissza az órajeleket..."
Kérdem én, ha ezeket (vagy még kicsit magasabb) az órajeleket beállítom a 4850-nek BIOS editorral akkor azt szeretni fogja? Gondolom ezekhez a GPU feszt is nyugodtan le lehet venni ott.
-
Oliverda
félisten
válasz
Oliverda #34309 üzenetére
Na, ma délután volt időm szórakozni az új jövevénnyel. A gyári BIOS mellett és idle alatt kicsit hülye hagja van valamelyik a ventillátor fordulatszámát szabályzó alkatrésznek (kondi?), ezért kicsit módosítottam a százalékokon ilyen formára. Így már teljesen rendben van. Desktop-on hangja nincsen (900-1000RPM és 55-58 fokos), csak ha közvetlenül a kártya mellet fülelek akkor lehet hallani egy nagyon minimális motorzajt (gondolom a csapágy). Terhelve olyan 68-70 körül van a GPU max. és meglepő módon jóval halkabb ekkor mint a ref. hűtős BBA kártyám volt.
A GPU nem éppen egy túl tuningbarát darab sajnos, 710 környékén már vége van, pontosabban a 3DM06 utolsó tesztjénél befagy már 715-nél is. Viszont a 0.8ns-os RAMok nem gyengék.
Itt egy eredmény (ORB).
Összeségében eddig tetszik.
Halk, a hőmérsékletek is rendben vannak, jól húzható és a beépített Sándor, József, Benedek kizsákolja a gépből a meleget.
Azt hiszem hogy egy jó darabig nem fogom lecserélni...
-
Oliverda
félisten
Mindjárt kap egy kis ATT tornát.
-
Oliverda
félisten
válasz
MPowerPH #33953 üzenetére
Ezek majdnem megegyeznek a referenciával. A nyák szinte ugyanaz kisebb eltérésekkel, tehát jóval kevesebb az eltérés a referenciához képest mint a Sonic esetében, de azért van. A hűtés az olyan mint az összes IceQ4 esetében, tehát itt nincs eltérés. Pénteken fogom majd beüzemelni ha minden jól megy.
-
Oliverda
félisten
válasz
TTomax #33880 üzenetére
Hát ha a két slotosat felhúzza a Toxic órajeleire akkor nyilván nem lesz különbség de alapon igen, és nagy esély van arra hogy a Toxic-ot tovább lehet húzni mint a két slotos kártyát. Főleg azért mert azon ugye már 0.8 nanos RAMok vannak.
Amúgy én is inkább az IceQ4 mellett teszem le a voksom csak az kissé nehezebben beszerezhető, főleg az a verzió ami a Toxic-hoz hasonló órajeleken üzemel gyárilag.
-
Oliverda
félisten
válasz
TTomax #33878 üzenetére
Nekem?
Ugye nem azt gondolod hogy irígykedek a GTX 280 után?
Ha látnám értelmét és ésszerűnek tartanám a beszerzését egy olyan kártyának akkor már lehet hogy nekem is hasonló lenne a gépemben. Mellesleg felőlem akár 3at is vehettél volna kaparós sorsjegyen nyert pénzből, engem csak kissé megmosolyogtatott hogy szerinted nem ér meg 8 ezer forintot a Toxic, ami azért ad pár pluszt azért a plusz pénzért, és lehet hogy neki pont ezekre van szüksége. De jól mondtad, van aki 8 ezerért vesz VGA-t, sőt vannak olyanok is akik 80-90 ezérért komplett gépet vesznek (elég sokan).
-
Oliverda
félisten
Még anno tavasszal volt szó arról hogy az RV670-ből is lesz A4 revíziós chip ami jelentősen (értsd, nem 50MHz) emelt órajelekkel került volna a kártyákra. Viszont mivel jó időben elkészült az RV770 ezért ez elmaradt. Viszont úgy fest hogy ezt most eljátszák a RV770-nél.
Pala: Mi lett az IceQ4 sorsa?
-
Oliverda
félisten
válasz
mindfreak #33797 üzenetére
"Ha interneten rendeled, akkor biztos, hogy ennyiért szállítják ki."
Na erre azért kíváncsi lennék. Én egyszer próbáltam meg tőlük így neten keresztül vásárolni (látszólag rendelhető cuccot) majd másnap hívták hogy elnézést de mégsem tudnak hozni.
Amúgy múlt héthez képes ismét alaposan gyengült a forint.
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
Van valakinek itt kártyája a HIS HD4850 IceQ4 TurboX verzióból?
-
Oliverda
félisten
válasz
Brumi˘ #32241 üzenetére
Áhh..értem, köszi.
Arra esetleg van valami tipped hogy miért nem ismeri fel a kártyát a WIN XP miután a BIOS editorban átírom a CCC limiteket majd felrakom a kártyára a módosított verziót? Pontosabban az eszközkezelőben látszik de a CCC azt mondja hogy nem talál ATI kártyát illetve ahol a felbontást lehet állítani ott sem látszik a vezérlő csak annyi talán hogy generic VGA.
-
Oliverda
félisten
Van arra valami egyszerű trükk hogy a CCC-ben (8.10) ne csak 700MHz-ig lehessen húzni a GPU-t? Mintha lenne vanalmi unlock lehetőség ha jól emlékszek...
-
Oliverda
félisten
Beléptem én is a klubba egy referencia Giga HD 4850 kártyával. Kapott egy alapos újrapasztázás MX-2 barátunkkal és ez desktop-on 3-4 fok mínuszt jelentett, pont annyit hogy hallhatóan csendesebb lett a hűtése. Itt egy stabil beállítások mellett futtatot 3DM06 eredmény ha érdekel valakit.
mod: A techpowerup-on találtam egy újabb Giga BIOS-t a kártyához, valaki próbálta már? Érdemes felrakni?
-
Oliverda
félisten
Úgy fest hogy az XFX és az EVGA is beáll a Gainward mögé...
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
válasz
luw2win #13192 üzenetére
Igen.
"ATI seem to be keeping their 4800 series cards at approximately 80-90c when at load and idle by changing the fan speed as required."
Idle-ben és load alatt is 90 fok környékén mennek a GPU-k a venti szabályzásnak köszönhetően. Szerintem nem sok. Manapság a GPU-k már elég sokat kibírnak.
-
Oliverda
félisten
Na igen, csak ott már az alaplap lesz a szűk keresztmetszet. Majd ha lesz 4x16-os lap akkor már talán (AMD 8xx chipset). Az 1000+ wattos tápról meg ne is beszéljünk inkáb. Az áráról meg pláne.
_Toka_: A cikk/hír szerzője szeret erősen ferdíteni ha AMD-ről van szó, tehát nem kell mindent készpénznek venni amit leír.
-
Oliverda
félisten
Assassin´s Creed gets Patch 1.02 kills DX 10.1
Good job Nvidia and Ubisoft for making a really big issue and losing face in front of millions.
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
Hamarosan jön egy újabb rev. az RV670-ből, ami még szerintem akár az 1GHz-et is tudhatja majd.
ATI works on RV670 revision A12
Meg egy újabb kiadás az X2-ből:
Aktív témák
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/