- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
Aktív témák
-
Pala
veterán
válasz
Vasinger!
üzenetére
B*sszus, azt nem is figyeltem!

Pedig pont ez a lényeg. Emlékszem anno, mikor egymagos A64-ről kétmagos A64 X2-re váltottam, ott is leginkább a minimum fps nőtt meg drasztikusan (pont ezért cseréltem).
Elvégre a minimum fps a lényeg, annak kell a lehető legmagasabbnak lennie, és akkor biztosak lehetünk benne, hogy nincsen belassulás. Pont emiatt kezelem fenntartással az átlag fps-el közölt teszteredményeket. 40fps átlagban nem hangzik rosszul, csak ilyenkor azért érdemes megnézni, hogyan jön ki ez az átlag...mert ha vannak ott húszas értékek is dögivel, akkor bizony sovány vígasz, hogy az átlageredmény "játszható".
-
Acor
aktív tag
válasz
gergo19
üzenetére
Villog a monitor mikor bekapcsolod a gépet?(kép nincs monitor villog.., Nekem ezt csinálta mikor beraktam először a két kártyát) Ha igen akkor vedd ki a kártyát, csinálj egy Bios reset - et tisztogasd meg a foglalatot meg a kártyát, ha van másik slot-d akkor oda tedd vissza.
Ha ez sem segít akkor ki kell próbálni egy másik alaplapban, ha ott sem műkszik akkor gari. -
XoZ
aktív tag
A GTX270/290 miatt módosított RV770 GPU várható, ami magasabb órajeleken üzemelhet: [link]. Kiváncsi vagyok, megvalósul-e.
-
MPowerPH
félisten
válasz
hakos1987
üzenetére
A tapasztalataim alapján nem jók ezek a spechűtős vga -ek, mivel a VRM -nek kevés az 1 borda, és a memóriáknak se igazán kedvez a süni. Nekem legalábbis a ref hűtővel a GPU -t kivéve mindegyik kiegészítő sokkal hűvösebb. Ettől persze van aki az ilyen referenciától eltérő hűtőkre esküszik.
-
hakos1987
őstag
Hali!
Lenne egy kérdésem.... Vásárlásfélbe van egy ASUS 4870 glaciator hűtéses... érdekelne, hogy a VRM-en az asus honlapja szerint van borda, de pl. Ipon-os vagy más bazáros képen meg nem volt... Az webshop-ba kitett képek hibásak lehetnek?! engem csak azért érdekelne, mert a gpu-ra vizet teszek, és gondolom légáram nélkül a VRM nem fogja sokáig húzni...
A memókon egyébként nincs borda.... ha bevizezem a gpu-t és dobok rá ramsünit, az elég lesz neki, ugye? vagy most akkora légáramot kap, hogy ezért nem raktak rá gyárilag?
Esetleg van valakinek ilyen hűtős karija? Tapasztalatot mondana?
-
Hali! Tud valaki nekem segíteni, hogy nekem az a gondom, hogy nemrég óta van vista64-em, de ez idő alatt még nem húztam a VGA-t, csak xp alatt, ott nem is volt semmi gond. Most akartam vantage tesztet futtatni húzva az eddig jól bevált módszerrel, RivaTunerrel, de most nem akarja valamiért az igazat, mert mikor be akarom állítani az órajeleket, akkor azzal szívat, de rendesen, hogy alapon 500-on van a GPU clock (gondolom, mivel 2D-ben nem kapcsol fel) és nem engedi, hogy felvigyem mondjuk 730-ra, mert még nem teszteltem az adott beállítást. De hiába nyomok rá a test-re, változás utána nem történik! Most akkor mi van? CCC-vel az a gondom, hogy nem engedi 700 fölé rakni a GPU-t, holott tudom, hogy megy többet is! Erre valakinek valami ötlete? Előre is köszi!
-
_Toka_
senior tag
válasz
Milka 78
üzenetére
Ilyet egyik drivernek se szabadna csinálnia... Nem hiszem, hogy ezt egy sima driver csere megoldja. Ellenben fogalmam sincs, mi lenne a megoldás a problémádra.

Az esetben tudom elképzelni, hogy a Win induláskor felülbírálja a driver beállítását, ha az a beállítás a VGA, vagy a monitor Win által ismert lehetőségeivel ütközne.
Mondjuk pl. szabvány monitor van beállítva és olyan freki van megadva a driverben, ami a szabványnál nem támogatott. Vagy valami hasonló...(#33685) Milka 78: Hivatalosan le kell pucolnod az előzőt, mint kellett volna a ForceWare esetén is... Ha rám hallgatsz, és tutira akarsz menni, pucold le előbb az előzőt!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
_Toka_
üzenetére
Értem.Van egy olyan problémám,hogy minden ujrainditáskor a gép 1024X768ban indul és bármit bárhol állitok mindig igy indul.Persze át lehet utólag állítani,de enyhén idegesitő,főleg,hogy 22colost használok és össze vissza keveri az asztalom.Megoldá?Driver újra?Szüz xpn van.
-
_Toka_
senior tag
válasz
Milka 78
üzenetére
Szerintem jellemzően a legújabb WHQL drivert érdemes használni minden esetben. Bár ennek ellentmondani látszik, hogy én is a 8.8-ast használom, de ennek inkább csak az az oka, hogy én jellemzően nem a még meg nem jelent játékokkal játszom, van még "saram" az elmúlt évekből is bőven.
De, én mindíg abból indulok ki, mikor válaszolok a hasonló kérdésekre, ha ma vennék ilyen kártyát, az AMD oldaláról leszedném a legfrissebb hivatalos drivert, és azt használnám. -
Milka 78
nagyúr
Hi all!Új vagyok a 4850-esek közt.Sokan irtátok,hogy vannak driver problémák.Most a gyári 8.8at használom.Érdemes újjabbat felrakni és melyiket ajánlanátok.Előre is köszi.

-
-
Pala
veterán
Nah, ez engem tényleg meglep. Kb. te vagy az első, akinél ezt látom.
A Crysis megjelenése óta kicserélődött egy párszor a VGA-m és a procim is (még a Warhead óta is), és mindig, kivétel nélkül azt tapasztaltam, hogy DX9-ben gyorsabb.
Lehetséges, hogy a driverek azóta már ennyit javultak?
8.10-essel még nem néztem a warhead-et. Csak 8.8-al. -
Pala
veterán
Ja hát CF-el könnyű ilyen szép eredményt kapni.

De ha semmi mást nem csinálsz, csak átrakod DX9-re, akkor teljesen ugyanolyan látvány és képminőség mellett te is magasabb értékeket kapnál.
Értelme nincs a DX10-nek Crysis alatt, tényleg semmi. Annak idején a játék topikjában (Warhead) többen is megállapítottuk, hogy nem csak, hogy nem rondább a DX9, de még egyeneseen szebb is (részletesebb a növényzet kicsivel) és gyorsabban fut! -
aTom_DJ
tag
A napokban érdekes dolog történt. Az asztali gépemben 4870 van legújabb driverrel, és lefagyott úgy a gép, hogy a képernyőn neonzöld víszíntes csíkok jelentek meg. Se kép, se hang. Nem játék közben!! Ma viszont a laptopom csinálta ugyanezt amiben HD 2600 van 1 éves driverrel! Elég erős a gyanúm, hogy ati probléma. Tapasztalt valaki ilyesmit?
-
fdisk
őstag
Milyen grafon játszod a RA3-at?Mert nálam 1600*1200,4xAA,nagyon magas beállításokkal stabil 30-31 fps.Csak ha 8xAA-t állítok be,akkor esik le az fps,annyira h az már nekem játszhatatlan.
COD5-ben viszont 1600*1200,minden amit tudtam feltoltam a legnagyobbra,stabil 60+ fps!
-
Acor
aktív tag
-
gergo19
aktív tag
Nagyon gyors segítség kéne mert mindjárt szétrobbanok.
Kártyám Gainward 4870 GS. Nincs húzva gyári OC. Játszok egyszer csak piros villogó textúrák majd egyre több, majd piros vonalak. Ez után sötétség azóta nem kapcsol be a monitor már kivettem visszaraktam de semmi. Az GPU hiba vége a kártyának? A hűtése megy melegszik is de jel nem jön ki belőle.
Pleas help 
-
Eagl3
veterán
válasz
Fisher77
üzenetére
Ha abból indulok ki, amit én tapasztaltam\tapasztalok a 4870-el, akkor van jópár játék amiben a szűrők, simítások maximum használatával (mert ugye a max grafikába ez is beletartozik) igencsak megzuhan az FPS.
FarCry2 talán a legjobb példa erre és a jövőben megjelenő játékok szintén ezt fogják mutatni.
De ittvan a Redalert3 páldául, ami nálam maximálisan jól fut, viszont egy-egy nagobb robbantásnál, fustán leesik az FPS 20 körüli értékre, ami egy 4850-es kártyánál még drasztikusabb szvsz. De ottvan a witcher is ahol szintén vannak helyszínek ahol megcsappan az FPS és még sorolhatnám az általam próbált játékokat. -
Pala
veterán
válasz
Vasinger!
üzenetére
Sejtettem, hogy Markban több, pontot kapsz, az már a legkisebb különbségekre is érzékeny.
Igazándiból mostanság DiRT + Grid + Crysis mániám van, de az első kettő tökéletesen fut a lehető legmagasabb beállításokon és felbontáson, amit a monitorom bír, úgyhogy nem lényeg. Crysisnek "sose elég" a gép, ha esetleg neked fent van és tudnál vele tesztelni, az érdekelne. Mondjuk egy 1280x1024, DirectX9-ben (lássuk be, DX10-nek semmi értelme nincsen ebben a játékban, csak lehúzza az fps-t, ráadásul az összes állítólagos DX10 effekt konzolból bekapcsolható a játékban), minden high-on, szűrők nélkül. A beépített GPU benchmarkkal.
Ebben mérek egyet én is. Procim 2.88GHz-en, VGA alapon van. Szerintem nincsen értelme húzni, mert - nálam legalábbis - egy minimális CPU limitet érzek. -
Vasinger!
nagyúr
Hát nem, nem sokkal kapnál több FPS-t, + pontot
.
Jójó, nekem 06-ban 13 000 pontom van, de a régi 2140-em 3.2-re húzva, nem túl sok kül. veszek észre. Annyi pénzt nem ért meg, ennyi különbség szvsz.
De ha mondasz egy konkrét játékot, konkrét beáll. csinálok neked. (amivel sokat játszanál mondjuk) -
Pala
veterán
válasz
Vasinger!
üzenetére
Gondoltam.
De így legalább megtalálták az arany középutat; viszonylag jól is néz ki, és jól is fut.Más: tudsz mutatni valami játék benchmark eredményt? Valami gépizzasztóbbra gondoltam. Csak azt szeretném megtudni, hogy van-e értelme nekem is E8xxx procira váltani a jelenlegi E2220@2.88GHz helyett. A PH!-s tesztek alapján csak itt-ott nyernék plusz teljesítményt a nagyobb cache-nek köszönhetően, de jó lenne látni valami személyes tapasztalatot is.

3DM06-ban végösszegként kicsivel 11000 pont felett kapok. -
Vasinger!
nagyúr
Nah játszottam egy keveset a COD 5-tel. Max grafkón, olyan 60 FPS körül mozogott. Egyenlőre ez csak egy kis vélemény, de lassan lehet, hogy tesztet is csinálok. Csak azért írtam ide, hogy ez azért elég szépen fut

Wukiwo: Haggyad, ő ilyen.

-
Pala
veterán
Én 3850-ről váltottam 4850-re, és eléggé érezhető a különbség. A procim is hasonló, mint a tied. A DiRT-et most vagyok képes először ultra quality-n, szűrőkkel használni úgy, hogy egy pillanatra se akad meg a játék! Pedig ez egy eléggé gyengén optimalizált játék.
Felbontásban ugyanúgy 1280x1024-et használok, de ami eddig szűrők nélkül elfutogatott, az most 4/8xAA + 16xAF-el kíválóan megy. Közismert kivétel a Crysis, de ez is majdnem duplájára gyorsult!! -
Ijk
nagyúr
-
Eagl3
veterán
válasz
Wukiwo
üzenetére
Az iylen kis hülyegyerekeket mint te valakinek fel kell világosítania.
A wide felbontás (bár lehet ez neked nem mond semmit, kicsi vagy még hozzá) pedig egyre inkább elterjed 22"-24"-os monitorok egyre elfogadhatóbb ára miatt.
"Jó hétvégét és figyeld lelkesen a forumot mikor lehet okosat mondani
"
Ez elég gyenge duma nem gondolod? Te nem a fórum előtt ültél mikor ezt leírtad kis majom?
-
Eagl3
veterán
válasz
Vandit.
üzenetére
Az a helyzet, h. 1680x1050-es felbontáson már most vannak olyan játékok, amikhez a 4870 se elegendő ahhoz, hogy maximumon fusson.
Ebből következtettem arra, hogy a 4850 még annyira sem.Persze félreértés ne essék, elég a 4850 1680x1050 -es felbontáshoz, csak nem fog midnen maximumon menni. Persze nem is az a lényeg, h. minden csúcson legyen. És ez az erőhiány csak nőni fog, sztem elég rohamosan.

-
-
-
O$zkł
aktív tag
sziasztok
az lenne a kérdésem, hogy a 2d-ben lévő orajelet mennyire lehet visszavenni biosból?
-
Ijk
nagyúr
Sziasztok
Szerintetek egy 4850 elég 1600x1200-hoz? Úgy láttam tesztekben ekkora felbontáshoz megfelel a dualcore-om 3ghz-en. -
nszabolcs
tag
Az mennyire igaz, hogy egy Sapphire HD4850 512M kártya E7300-al jobban kihasználható, mint egy Phenom 8650-el?
-
XoZ
aktív tag
válasz
Vasinger!
üzenetére
Az oldal aljához közel van egy ilyen felirat "Optional Downloads", alatta pirossal egy link "Individual driver download packages, ATI Multimedia Center, Avivo™, and Korean full package", ezt megnyitva külön letöltheted csak a drivert (1 of 3) és a kiválasztott nyelvű CCC-t (2 of 3), más nem kell. Ezután telepíteni kell a drivert, majd a CCC-t. A közvetlen linket próbáltam ide beszúrni, de innen megnyitva nem működik, talán ha beírod a böngésző címsorba: https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/www2.ati.com/gamesite/8-10_xp32-64_ccc_lang2_69563.exe (nekem úgy sem ment, gondolom session problémák miatt).
-
Vasinger!
nagyúr
Nem nagyon ide tartozik, de az előbb, vki avval hitegetett, hogy van 8.10-ből magyar CCC. Én nem látom itt, hogy lehetne választani a nyelvek közül.
Vki tunda linkelni, egy magya 8.10 + CCC-t?
-
katt777
félisten
válasz
slett27
üzenetére
Az ATI PhysX leírásom szerint CF-ös lapba kell betenni két ATI kártyát, és akkor a HAVOK-féle Physics-et támogató játékokban (UT3-ban a grafikai beállításoknál, eredetiben is, nem az nV PhysX-hez gyártott pályákon) elérhetővé válik a HAVOK FX.
Két egyforma ATI VGA-val is lehet (viszont akkor nincs CF), ill. annak idején azt írták, hogy egy 1250XT-vel már jobb teljesítményt kapunk, mint egy (anno) AGEIA PhysX kártyával. Sőt, állítólag ennek az ennél magasabb IGP-vel szerelt lapokban is működnie kell(ene).Én a CF után már semmilyen multiGPU-s rendszerrel nem vacakoltam (nem is fogok), az ATI jelenlegi drivereivel meg kötve hiszem, hogy zökkenőmentesen működne.
-
katt777
félisten
válasz
Oliverda
üzenetére
Meg Havok FX, mikor hogy nevezik. De éppen azért nevezték PhyX-nek is, hogy lehessen tudni, micsoda, aztán már kitalálták, hogy akkor ez legyen Physics, nehogy már az agyatlan usernek (akinek a kipufogóra is rá kell írni, hogy: "Vigyázz, forró!") 2 kifejezést kelljen megjegyezni az azonosítására. Én letöltöttem még újkorában egy ATI-s anyagot róla, abban éppen PhysX-volt.
-
slett27
addikt
válasz
Oliverda
üzenetére
Akkor hogy is csinálták meg júniusban ezt a dolgot ATI-n ?
janos666 úgy oldotta meg, hogy Crossfire-es lapba tolt egy az ATI mellé egy GeForce 8500/8600GT-t az számolta a fizikát, de én ezt nem tudom kivitelezni mert, mert nem olyan az alaplapom.PhysX GPU Acceleration on Radeon HD 3850 What is this ?

Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 3301,13.3",FHD,i5-8365U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- PlayStation 5 (Slim) Digital Edition - 825GB
- Lenovo X280 12" - i7 8550U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku - számla, 6 hó gar
- iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4328, 100% AKKSI
- Dell Latitude 5530 Core i5 1245U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Pleas help