- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
balint000
csendes tag
Sziasztok
Olyan problémám van, hogy mióta vettem egy új gépet több játékom is kidob az asztalra. 32bit-es vistám van, ati 4850-es videokártyám a 8.10 driverrel.
Például ilyen játék: The wicher, Gothic 3.
És észre vettem hogy a Crysis is akad nem is fullos grafikán
Valami ötlet?? -
mindfreak
őstag
Hali!
A Catalist 32-bit Vista driver milyen az XP-hez képest? Vannak problémák vele?
BMW001: Érdekes...
-
MPowerPH
félisten
Itt miért hozták ki az Nvidia kártyáit abszolút győztesen? Más oldalakon nem ilyennek mutatkoztak az erőviszonyok, és nem is volt ekkora különbség a 4870 - GTX260 között.
-
lala42
őstag
válasz
MPowerPH #33191 üzenetére
Ne higgy nekik. Csak meg kell nézni, hogy Nv-s kari hány van gariba adva. Hidd el én látom nap mint nap. Az Nv háza táján sem rózsásabb a helyzet. Ott is van ugyan úgy silány, meg itt is. Én is kifogtam ATI-ból szart és jót is. Nv-ból is volt már részem jóban is és rosszban is. Pl. jó volt az MX 200-as.
Igaz az volt az utolsó Nv-s karim
Na sziasztok. Lépek szundizni.
-
MPowerPH
félisten
Holnap minden valószínűséggel nálam lesz az 1Gb -s 4870, nagyon kíváncsi leszek a CF -re.
Van valami olyan dolog, amit mindenképpen be kell állítanom, hogy rendesen működjön? -
katt777
félisten
Hát, akkor jó pár bugos játék van.
Csak tudod pár hónap múlva látni fogod, hogy Catalyst hiba volt. Mindig ez van.
Most is driverre gyúrtak, látni is, hogy milyen beállításokra. Ezért szeretek kitesztelni mindent. Akkor tudom, mi rossz. Ez jobb mint a hajamat tépni, amikor látom, hogy az alkalmazások idióta hibákat produkálnak. Nem fogok pl, orrba-szájba minden hibára OS-t újratelepíteni, mert tudom hogy az alkalmazás, vagy egy driver a hiba, aztán megint, és megint. Kivéve persze, ha az OS-ben van a hiba.
-
lala42
őstag
válasz
Digitman #33183 üzenetére
Beszéld meg velük, hogy ott a helyszinen próbálják ki. Ha nem tudnak a helyszinen cserélni ( ami kötelességük lenne, már csak a "jó" hírnév miatt is) akkor adjanak addig 1 kölcsönkarit. Valami kisebb kategóriájut. Nálam is az volt, hogy nem volt raktáron csak Shappire, mivel az nem kellett, kaptam 1 Nv 9600 GT-t. Harmadnap küldtek 1 Shappire-t és 1 Gainwardot. Üzentek, hogy ami kell azt tartsam meg, a másik kettőt adjam le a közös boltos ismerősnél, a Gain árkülönbözetével. 2500 rúpia volt.
Ez a kiszolgálás -
Bikerider
aktív tag
Hi
Tesztjeink alapján az FSP Epsilon sorozata jó irányba fejlődik, bár van néhány jel, ami rosszat sejtet. A modern belsőknél felhasznált Champion vezérlőelektronikát nem tartják túl jónak, és a nálunk fejlettebb mérési berendezésekkel dolgozó tesztoldalak, mint például az X-bit labs vagy a JonnyGURU hiányosságokat tártak fel. Talán az FSP túlzásba vitte a költségcsökkentést? Erre utal az is, hogy az alsóbb szegmensbe szánt Saga sorozat belülről mindig az eggyel gyengébb, régi sorozatos FSP modellre hasonlít.
Hogy egészen pontosan mi zajlik az FSP-nél, azt egyelőre nem tudni, de kétségtelen, hogy vannak aggasztó jelek. Ilyen esetben érdemes a versenytársaknál is szétnézni. Példának okáért a csendesebb és moduláris Cooler Master Silent Pro sorozat 500 és 600 wattos modellje csak egy-egy ezressel drágább, mint a 20 000, illetve 23 000 forintos, 500 és 600 wattos Epsilon 80 Plus, ráadásul velük kapcsolatban egyelőre nem merültek fel problémák.
Nekem is FSP Epsilon 700W -os tapom van.
-
_Toka_
senior tag
válasz
Bikerider #33170 üzenetére
Ugy ahogy mondod.
Nos, hogy volt ez? Széttették a kezüket és azt mondták, hogy:
- őnáluk nincs semmi baja, vagy
- igen-igen, mi is tapasztaltuk a sok-sok kiakadást, de nem tudjuk, hogy mi baja...
Mert nem mindegy... Mondjuk utóbbi esetben akár be is csukhatnának.Nagyon vad dolog tudom, de nem lehet, hogy a hálózatban nálatok valami kóbor impulzusok mászkálnak? Azért az igen fura, hogy minden alaplap, minden proci, minden VGA nálad bármilyen összeállításban hibázik...
-
Eagl3
veterán
válasz
Bikerider #33170 üzenetére
"Ugy ahogy mondod."
Ez szomorú, hova valósi vagy? Amúg tényleg be kéne vinned egy megbízható szaküzletbe.
A winyó ált. kattan egyet indításnál, ez normális. Persze bizonyos határokon bellül
Nézd meg egy winchester ellenörző progival, hogy mit mond rá. Esetleg ha van másik winyód, vagy van rá mód, akkor próbálld ki azzal a géped. -
Pepe78
őstag
Ez a játékból kilépéskor történő kép szétesés és csíkozás valakinek nem ismerős??( 1-2 mp-ig tart)
Valaki segíthetne...
A kari hibája lehet?
Még csak 2 hónapos.
Ez garis lehet? -
Tomate
veterán
8.10 a legfrissebb végleges csataliszt ugye?
-
cikasz
őstag
Sziasztok.
Nem tudjátok miért van , hogy felrakom a legujabb driver-t a frissen installált vista-ra és azt mondja a windows betöltésekor, hogy nincs ati products a gépben...
mitöl lehet ez? 2x Gigabyte HD4850. -
KubanitoS
veterán
Szerintetek egy E6850-es processzor alap 3 gigahertzes órajelen ki tud hajtani egy 4850-est?
-
Digitman
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Kb. 2 hetes a Sapphire 4850 karim. Eddig semmi gond nem volt vele, igaz nem sokat nyúztam, de mikor megvettem tesztelgettem játékokkal, szőrős fánkkal. Nem volt vele semmi gond, referencia hűtés, de 66 foknál nem volt melegebb, alapból 37 fok. Most viszont elkezdett szarakodni. Betöltésnél a szöveges ablakoknál a betűk teljesen mások, mint a normál esetben. Pl. O helyett N. A grafikus képernyő pedig tele van pontokkal és egyéb szeméttel. XP-t használok. Ami érdekes, hogy felraktam a Vistát, még a driver nincs fent, de a kép szép. Xp-t viszont el sem tudom indítani, lekapcsol a monitor. A tápom 400W-os Chieftec, de szerintem nem ez a gond, mert eddig a játékok simán mentek, most pedig 2D-ben is szarakszik.Esetleg a kártya memóriája hibázik? Néha tökéletes minden, néha behal. Független, hogy a gép mennyit ment. Ma például az első bekapcsolásnál meghalt, azóta el sem tudom indítani az XP-t. Ja és minden oprendszer friss telepítés.
Előre is köszi a válaszokat. -
Eagl3
veterán
Nem tudtam megállni, h. ne nézzek rá ingame...
A két képet egy adott mentésből készítettem, ugyan azon a helyen, nem mozdultam semerre.
1680x1050 -es felbontásban, ultrahigh beállítással, 8xAA-val, minden maxon.
Érdekes még, hogy DX9 alatt mindkét esetben kevesebb volt az FPS. Az első képre nem emlékszem mennyivel, de a második képen DX10 alatt 17 míg DX9 alatt 19 FPS volt.
A másik amit észrevettem, nemtudom jelent e valamit, de a játékból kimentett képek mérete (.png-be menti a játék, én a feltöltött képet átkonvertáltam jpeg-be, a minősége nem romlott, ezt megnéztem) DX10 esetében minig nagyobb. -
Pepe78
őstag
Sziasztok!
Most vettem meg egy Gigabyte 4850 Ref cooleres karit.
xP 32 sp 3 op rendszer.
Lenne pár kérdésem.
Felraktam a 8.10 Catalystot.
Beállítgattam mindent rajta.
Alapon 78 fokos volt a GPU.Venti fordulatot felemeltem most jóó, de a hang az----
Na mind1. Tudtam hogy ilyen lesz, valami spec hűtőt veszek rá a héten..Amit nem értek:
Cod 4 ből lépek ki először kicsit szétcsúszott kép amit látok, illetve fekete háttér és 1-2 fehér csík benne.
Valaki tud valamit erről?
Használtan vettem a karit.
Lehet meg volt melegítve nagyon? -
katt777
félisten
Azért, mert a sok kis apróság elhagyásával (az erőforás-igény csökkentésével, hiszen kevesebb kirajzolni való, árnyék stb) gyorsabb lesz a DX10. Ennyit a DX10.1-es programozásról...
Hát, a bugot majd javítsák ki az ATI-nál vagy FC2 patch-ben, mindenesetre kétlem, hogy ha nagy felbontásban fixálnám 30FPS-re UH-ban, akkor tökéletes megjelenítést kapnék. De végül is nem ez a lényeg, hanem hogy minimális kompromisszummal (2XAA) már nyugodtan játszható a játék Ultra High-ban, nagy felbontáson (1680x1050).CoJ-ban nézted már, mekkora különbség van DX9 és DX10 között? Előbbiben kövek, növények, miegymás, utóbbiban szimpla sziklafal. Grafikailag biztos ász, csak sokkal kevésbé reális.
-
-
katt777
félisten
Természetesen Vista alól futott minden, megjegyzem, nálam nincs igazán különbség Vistás és XP-s DX9-sebesség között, max nagyon minimális + a Vista javára, mert jobban használja az erőforrásokat.
A többi ott van, hogy Ultra High, 4XAA, 8XAA, stb.
64 tesztet nyűttem végig...
Sőt, míg DX10-ben be-be röccen 50FPS mellett is (9.10-ben ritkán, hotfixben szinte mp-enként), DX9-ben simán fut.
A freeweb napok óta egy nagy szar, nem tudom a 30mb-nyi FC2 benchmarkot feltölteni, azzal a pár grafikonnak is bő fél órát szarakodtam. -
Eagl3
veterán
válasz
katt777 #33140 üzenetére
Igazán nincs mit...
Gondotlam, h. felcserélés lehet a dologban. Viszont érdekesnek tartom, h. DX9ben dúsabb, szebb látványt kapunk mint DX10-ben. Ha ez így van, az egy hatalmas negatív pont a szememben.
Nem emlékszem, h. írtad-e a tesztben, hogyan végezted a tesztet... Vista alatt futott a játék DX9-ben és DX10-ben is vagy DX9-ben XP alól futtattad (hozzátenném, h. szerintem az utóbbi lenne a meggyőzőbb) ? -
katt777
félisten
Azt mindjárt megnézem, lehet, hogy fordítva tettem be a képeket...
Bakker, tényleg! Kösz az észrevétet! Javítom!
Nem, mert DX10-ben szebb látványt kapunk (a sebesség pedig attól függ, hogy az adott beállításokkal optimalizálták-e már, vagy sem), viszont a teljesebb képet DX9-ben kapjuk (teljes növények pl.). Na most nekem nem úgy tűnt, hogy DX10-ben több növény lenne, de tény, hogy nem számoltam meg.
Viszont mivel fordítva vannak, eszerint a DX9 a dúsabb, és akkor már sejthető is, hogy miképp gyorsulhat DX10-ben bizonyos beállításokkal.
Megyek javítani.MOD: Javítva, és +1x kösz.
-
kavicssli
addikt
válasz
juhi07 #33107 üzenetére
én is ezzen tanakodok mert nekem valami 14.411 pontom lett!
Havernak 8800GTS-sel szintén kicsik pontszám volt de ó azt mondja hogy egy driver frissítés megoldotta az egészet!
Neked milyen driver van fent?!Nekem Hotfixes 8.10
3dmark05 13041 ez mennyire reális eredmény?! Mondjuk úgy érzem ez a 2.9ghz-es proci még kevés lesz alá!
-
Eagl3
veterán
válasz
katt777 #33137 üzenetére
A képek pont az elenkezőjét bizonítják a cikkedben leírtaknak.
Pl.: "a Far Cry 2-nél leginkább a növényzetet érintette a grafika lebutítása (minő ellentmondás magasabb grafikai lehetőségekkel rosszabb látványt elérni!), azaz ahol DX9-ben virágok, termések hajladoznak a növények szárain"
Akárhogy megnézem a képeket a cikekdben, midnen esetben úgy látom, hogy a DX9-es képeken nincs "termés, bogyó", csak egyszerű fűszálak, míg a DX10-esen van.
Hozzátenném még, hogy a DX10-es képeken mintha több növényt látnék (bokrot).
Persze ez lehet, h. azért van mert nem pontosan ugyan abban az időben készítetted a képeket."hasonlóanazt tapasztaljuk, hogy itt is a látvánnyal fizetünk a látványért"
Ez nem látvánnyal fizetünk a sebességért akar lenni? Amúgy a képek ez ellen ebszélnek
Így elsőre ezt találtam szembetűnökek.
-
katt777
félisten
Feltettem a honlapomra a részletes FC2 teszteket. Elég érdekes eredményez születtek, de ami lényeg, a Catalyst összességében még mindig szar, viszont néhány beállításban már optimalizálták.
-
LamaCube
addikt
Törölve és bocs...
-
Eagl3
veterán
válasz
Bikerider #33125 üzenetére
Az viszont lehet a te hibád, h. rosszul vannak belőve a driverek.
Persze lehet, h. hibás valamelyik alkatrészed, de ezt nem hiszem."A Szervizbe is tanacstalanok lettek mikor nalok is osszecsuszott a gep."
Akkor javaslom sürgősen keress fel egy másik üzletet mert ahova vitted nemértenek hozzá. Miaz hogy tanácstalanok? Az lenne a dolguk, h. megoldják a problémát...
-
juhi07
senior tag
kikapcsoltam ahogy mondtátok de semmi ugyan ugy megy 74 fps en.
Szerintetek ujra kéne inditani a gépet ?
VAgy szerintetek ha az sem segit akkor egy fin fos reinstal segithet a dolgon ? -
Eagl3
veterán
válasz
Bikerider #33108 üzenetére
Jajjj haver... mondtam már, hogy mit csinállj.
Vidd be egy informatikai üzletbe és kérd meg őket, hogy csinállják meg neked.
Hiába jösz ide ezzel a problémáddal 2 hónapja heti 2 alkalommal, nem fogsz előlrébb jutni.
Sajnos így látatlanba segíteni se tudunk neked, mert gyanítom user error lesz. -
Bikerider
aktív tag
válasz
Bluegene #33113 üzenetére
Hi
4200X2+,4GB,9600Gt egy 400W Deer -tapra van kotve.Az en 9600Gt -et vette meg.
De a 9600Gt -vel is csinalta a hibauzeneteket,marmint nalam.Pedig nekem FSP Epsilon 700W tapom van.
Teljesen mindegy hogy milyen Cata,Driver van fent.
Ja PowerDvD -bol is kidob.Hogy a PowerDvd szabalytalan muveletet hajtott vegre es leall.
E8400-est nem turbozom. -
Bluegene
addikt
-
Bluegene
addikt
válasz
Bikerider #33111 üzenetére
mivel újralett húzva az oprendszer szoftveres hiba XP alatt nem valószínű, hmm...
ha a biosban nyomsz egy load optimized defaults-ot és tök alapon van a gép akkor is rosszul működik XP alatt??
mert ha akkor jól működik akkor talán rosszul tunningoltad, esetleg táp nem bírja azért lép ki terhelés alatt
más tipp: próbáld meg a his iceq driverrel(a módosított kártyák néha problémásak)
-
coleen
aktív tag
Csak bizonyítás képpen felvettem kamerára, hogy mit is csinál játék közben a kártya (most éppen még nem fagyott ki, de nézzétek meg mert érdekes, csak 1,3MB, xvid)
[L]vilagtukor.extra.hu/GW4850.avi[/L]
-
Bikerider
aktív tag
Hi
Ez hogyan lehetseges:X4200+,4GB,9600Gt -en jobban mennek a gamek mind nalam
Pl:coH,Clear Sky,stb...Az en gepemen meg kilepkednek,akadnak,szorakozik a hang.
Gepem:p5Q-E,E8400,2*2Gb Geil Black Dragon,Fsp 700W,Samu750W,His IceQ4 4850 512mb,Aerocool Extrem Engine T3.LG19WS-SN.
Szoval szerintem az en gepem erossebb mint a fent leirt Amd
De megis jobb
Se a CPU se a GPU nincs huzva.
XP es Vista alatt csinalja a hibauzeneteket,sot vista alatt semmivel sem tuttam jatszani.
A Gow,Clear Sky pedig eredeti.C.Sky elsem indult.Cata 8.10 -es van fenn.
Meg valami E8400 -es elott E7200 -es volt.E7200 -essel nem akadtak igy a gemek mind a E8400 -essel.
E2160@3G,E7200,E8400,procilyaim voltak.Minnel erosebre valtottam ugy szaporottak a hibauzenetek,lassulasok akadasok.
A Gridbe pl:megall a jatek 1-2masodpercre majd tovabmegy mindha raketabol lotek volna ki.E2160@3G,E7200 -vel nem csinalta. -
juhi07
senior tag
üdv
nem rég lehidaltam hogy menyi pontott értem el a 3dmark 2003 ban !!!!!!!Minden alapon megy. ! A vga : GPU:625 A mem :993 megy..
Ez azotan van amiota a defalut bios csináltam f12 vel(A rosz tuning miatt ) !! ÉS nem tudom hogy most mit csináljak !! Minden játék csak 75 fps megy max és ez engem zavar de nagyon.....
Mit ajátok mit álitsak vissza a biosban ??
-
szasanyi
félisten
válasz
Tibord #33097 üzenetére
Nem tudom mi a neve, de lehet, hogy nekem van. Sapphire X1950Pro hűtője és a memória között volt, hőátadó anyagként. Kis négyzet alakúak, és kb. 2-3mm vastag, fehér, puha és kissé nyúlós (vagy inkább rugalmas) anyag. Nem tudom hol vagy, ezért azt sem, oda tudnám-e adni, hogy megnézd jó-e...
-
boldikem
csendes tag
Hello!
Az mitől lehet, hogy egyszer "Furmark" alatt az FPS:alap vga-val 102max és máskor meg 56max? Ez már többször is előfordult, most jelenleg az 56fps a max és nem változtattam semmit. Már korábban küldtem egy Furmarkos linket hőfokkal kapcsolatba(90C 3 perc alatt)[link] , na azótta a hőfok nem is ment 81C fölé de az FPS sem 56 fölé.[link] -
Tomate
veterán
Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xbox Series X|S
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Küszöbön az androidos PC-k
- Borderlands 4
- Vallás
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453
- ASUS RTX 5060 Ti DUAL OC 8GB GDDR7 DLSS4 új, 3év garis eladó
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest