- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- bobalazs: Alulfeszelés profilok tesztelése és százalékos eltérés a gyári profilhoz képest
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
Aktív témák
-
ádikácska
aktív tag
válasz
butcher eu #48144 üzenetére
Sapphire refhűtő 30%-on
Hőfokokat nem néztem, majd most akkor meglesemkatt777: Én is erre gyanakodtam, viszont game újraindít és utána nem csinálta egyszer sem, pedig 2 órát játszottam vele
-
_Toka_
senior tag
válasz
butcher eu #48144 üzenetére
Személyes véleményem, hogy ebben a VGA-generációban elég lesz mindenhez az 1GB. Aztán lehet, hogy egy ... mondjuk GTA5 ebben megcáfol...
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #48101 üzenetére
Catalyst-ben anno a spec. beállításoknál volt, ATT-ban ott a többi között a profiloknál. De ha csak itt-ott jelenik meg a hiba, akkor nem biztos, hogy ez a megoldás.
Én még 9.2-9.3-mal játszottam FC2-t (ATT, nem CCC), nem volt semmiféle probléma (csak a DX10-es akadás, annak meg mindegy). -
katt777
félisten
válasz
butcher eu #48084 üzenetére
Használj inkább ATT-t, azzal megmarad a powerplay (sőt, jobb lesz
). CCC-t meg minek használni? Max. ha nem ismer az ATT vmilyen karit, pl. a 4650-et.
FC2: Geometria-kérelem engedélyezése (vagy másik driver).- = Zk = -: Szia! A lényeg: DX9-ben az X2 durván elveri a 4870-et, már ha támogatott, DX10-ben meg viszont, a 4870 kalapálja agyon az X2-t. Tehát, ha a jövőre gondolsz, 4870. A 4890 sztem továbbra is fölösleges, de ez végül is a te dolgod.
Qru: Hát azért, ha tönkremegy valami integrált cucc a lapon (VGA, hang, net), ahelyett lehet beletenni másikat, nem kell eldobni.
Nálam OK a 9.5, és a 9.4 is OK volt. Vsz. a rátelepítés a probléma (megint), hiába a szabályos eltávolítás és pucolás, ez időről időre előbukik az ATI drivereknél. Bár nálam a 9.4 tiszta rendszerre ment, a 9.5 meg szabályos eltáv/telepít után. No error.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
butcher eu #48097 üzenetére
Nem arra gondoltam.
Hanem, hogy melyik van fenn, az amelyiket a játék felrak? Mindegy az, hogy 9, vagy 10, én pl. mindig frissítem, mert a DX kiadások frissítik a DX10-es file-okat is. Szal, max próbáld meg, hogy szedd le a március havi directX-et, és próbáld ki, ha max nem jó, akkor a játék lemezéről visszarakod azt, amit a játék felrakott.
[link]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
butcher eu #48090 üzenetére
DirectX? Max próba, hogy rakd fel a március havit.
-
R1200GS
aktív tag
válasz
Nekem akkor csinál ilyeneket ha húzom a kártyát.
-
Dashes
őstag
válasz
Rakj fel egy régebbi drivert (ne 9.5).
-
válasz
butcher eu #48084 üzenetére
Ezt most komolyan nem tudod kilogikázni? Azért, mert az ATI ezt az értéket gondolja még biztonságos húzásnak átlagos körülmények között.
-
Jocy
aktív tag
válasz
butcher eu #48039 üzenetére
Lehet, hogy megbukott a WHQL teszten.......Szerintem azért húzzák a megjelenést már egy hete.
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #48039 üzenetére
1szerű a megoldás: Szerda=hétvége!
Csak a főnököd is tudja...
(Bár nekem nem úgy rémlik, hogy mindig szerdán lett volna.) Mindenesetre az ASUS végre kiizzadt egy friss Catalyst-et áprilisban (mi több, 2-t is), szóval nálam most gyári driver van fent, az ASUS-t ismerve talán majd novemberben lesz megint új.
-
_Toka_
senior tag
válasz
butcher eu #48018 üzenetére
FC2-t még nagyon nem nézegettem. Egy pár órát foglalkoztam vele még a régi monitoromon 1280x1024-ben, ott nem vettem észre ilyen dolgot. katt-nak a GRID, DIRT észrevételére válaszoltam. De az eseted arra utal, hogy itt is valami ilyesmi történik. Mélyen nem vagyok otthon a DX9 és 10 közti különbségekben sem, pláne a driver, vagy egy-egy játék alatt működő motorok szintjén megvalósított implementációs különbségekről nincs konkrét, mélyreható ismeretem. Mindemellett viszont azután, hogy én a Fallout 3-ban tapasztalok egész hasonlót - nevezetesen, hogy 20-30mp-ig tökéletesen folyamatosan megy, aztán képes akár 1 teljes mp-re is megakadni, majd megint lefolyik a képről újabb fél percig - itt is erre gondolnék.
(#48020) katt777: Látom, az összeesküvés-elméletek még mindíg foglalkoztatnak.
Nem kell elfogadni - attól még ez van/lesz -, de manapság jobban megéri a fejlesztőknek /természetesen igazából a mögöttük álló befektetőknek/ a konzolokra fejleszteni több okból is. Majd ezeket més egy töredéknyi bevétel ellenében - nyilván hozzá esetleg még mérhető töredék ráfordítással - portolják PC-re is. Vannak kivételek, de ez a jellemző. Igazából, ha belegondolsz, nem ritka, hogy a hivatalos bejelentés napjára már egy maroknyinak egyáltalán nem nevezhető társaság már rég végigtolta, és már javában anyázza a fejlesztőket. Igazából mindenért... Ha sok vasat kíván, azért, ha nem, a játékmenetért, de hogy valamiért, az tuti. Szted. még mennyi pénzt/energiát kéne beleölniük a befektetőknek?
Nos, vannak kivételek, de a trend ez. Így pedig valószínűleg nem fognak világmegváltani a kedvünkért... -
katt777
félisten
válasz
butcher eu #47966 üzenetére
Hi! Vettem egy dJuice feltöltős netet, így nem szívathatnak túlszámlázással, viszont persze spórolni kell vele, no de nem töltögetek le filmeket és játékokat, segédprogramokkal + driverekkel meg beleférek 5GB/45 napba (a fórumozás meg nem generál túl nagy adatforgalmat). A 4870 és a 4890 között akkor az árkülönbség, hogy én már nem vsz., hogy DX11 előtt akár csak VGA-t is cserélnék. Bár, ha összejönne egy nagyobb felbontású monitor, akkor persze a mostani kevés lehet. A 2 év sztem is jó becslés, az eddigi Intel konfigjaim is 2-3 évig szolgáltak, az E8400 most 1 éves, és még semmi hiányosság a teljesítményében.
tundax: Mo-on tojnak a megfelelő tárolásra, így lehet, hogy a karid végigpihente a múlt nyarat egy 50°C-os raktárépületben. Én is láttam már friss VGA-t, amelyről leporlott a hővezető paszta, amikor a 90°C fölötti idle hőmérséklet láttán szétszedtem egy srácnak. Újrapasztázva jó lett.
_Toka_: Grid (és a szintén Codemasters) Dirt is szaggat nálam, ha XP alatt EPU-t használok, aminek elvileg semmi köze hozzá, Vista alatt és EPU nélkül (illetve bármely más játékkal) jók. Szóval amellett, ami a kártyák fizikai felépítéséből és a driverek működéséből következik, a Codemasters (szeretem az ilyen öntúlbecslő neveket
) is felelős a grafikai megjelenítés bakijaiért. Egyébként 1680x1050-ben is tökéletesen fut a játék, elég neki az 512MB.
-
_Toka_
senior tag
válasz
butcher eu #47846 üzenetére
benchmark függő volta.
de már 4 hónapja tiszta vagyok.
Jó duma!
Javaslom, járj el az Anonim Benchmarkolók Clubjába (ABC...) valami távoleső városba, amíg nem késő, hogy ez így is maradjon!
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
butcher eu #47846 üzenetére
Így van. Most nyomtam egy kis COJ-t. 1680x1050-ben minden high-on DX10-ben, 50fps alá nem megy. Atya ég, pedig ilyenkor már iszonyat milyen szép az egész játék.
Jah, és 62C-ig ment fel a gpu. 730/1050-es órajelek mellett.
-
lsc
nagyúr
válasz
butcher eu #47839 üzenetére
Mondjuk pár embertől olvastam már aki használta a furmarkot, hogy abban stabil volt a tuning, egy-két játéknál meg vissza kellett venni, mert nem volt stabil . Tehát az sem mond meg mindent . Mondjuk hűtés tesztelésre jó lehet, de szerintem egyszerűbb játszani, ezeket a kártyákat arra találták ki .
-
_Toka_
senior tag
válasz
butcher eu #47839 üzenetére
Nézd, én nem mondtam, hogy képtelenség magyarázatot találni a használatára... Vízmelegítés a vizes rendszer vizsgálatához már kiváló magyarázat lehet erre.
A kártya játékok alatti viselkedéséről viszont vajmi kevés információt nyújt.
Pl. én még nem bírtam magamnak okot gyártani, hogy letöltsem, elindítsam. Ha hibázna a kártyám, valószínűleg kb. második, esetleg harmadik dolgom ez lenne...szerk.: Oooops, legyen inkább ez is off...
-
_Toka_
senior tag
válasz
butcher eu #47835 üzenetére
Egy biztos, extrém terhelésnek teszi ki a VGA-t. Olyat ad neki, amit eddig egyetlen játék sem. Ha azt vesszük, hogy a többség játékra veszi a VGA-t, akkor előfordulhat, hogy úgy akad itt ki a kártya, hogy még évekig semmi baja nem lenne játékokban.
Kb. nézőpont kérdése. Tulképp lehet és szabad F1-es autóval is tenni egy kört a mezőn, hisz semmi akadálya, de az ott szerzett tapasztalat/esetleges meghibásodás nagy valószínűséggel semmit nem mond a pályán nyújtott teljesítményről ... vagy vmi hasonpaci... -
dz1
tag
válasz
butcher eu #47681 üzenetére
Az én 1Gb-tos viszont stabilan viszi az 1100mhz-es memo órajelet, a gpu viszont csak 803mhz-ig stabil. A gpu 890mhz-es órajelet a te karid alapfeszen viszi?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
butcher eu #47681 üzenetére
Nem feltétlenül, GDDR5 kevésbé jól húzható mint a GDDR3-as ramok ez is közrejátszik nálad. De 1GB-osok tényleg nem szoktak olyan jól menni mint az 512-esek.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
butcher eu #47298 üzenetére
Nálam a Pista kimarad már de a win7-re nekem is fáj a fogam.
Mod:
vergilx: Sajnos az nV chipsetek nem annyira jók mostanság mint anno. Szóval leeht nem a kártya hibája. Kikéne próbálnod egy másik gépben is a vga-t, ott is csinálja-e. Vagy vidd vissza, max visszadaják, hogy nem a vga a ludas.
-
Pala
veterán
válasz
butcher eu #47286 üzenetére
Ezzel viszont azt hiszem egyet kell értenem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
butcher eu #47260 üzenetére
Én is XP 32bit-et használok. Pedig GTX-em van 896Mb-al, meg 4GB ramom is van. De a Pista sztem nem vmi jóra sikerült. DX10 nekem nem hiányzik még. Valahol vicces persze, hogy évek óta van 64-bites procim, meg dx10-es vga-im és még egyszer sem játszottam dx10-ben / 64bit-en.
32bit vs 64bit:
"Gyakorlatilag csak a renderprogramok profitálnak a 64 bit meglétéből, tehát ha arról van szó, hogy valaki ezzel foglalkozik, azaz dolgozik a gépén, akkor számára érdemes lehet váltani. Szerencsére mára eljutottunk odáig, hogy lassulásokkal csak egy-két kirívó esetben találkozunk..." [link]Majd W7-re váltok én is lassan ha tényleg lesz értelme. Már csak azért is, mert van benne XP mód.
mod: off
-
Pala
veterán
válasz
butcher eu #47280 üzenetére
Igen, megnéztem, semmi sem változott, ezek továbbra is full dx9-es játékok.
Tudod mikor dx10-esek ezek? Majd akkor, ha egy X1950XT-n nem indul el egyik sem, mert az képtelen megjeleníteni a "rengeteg dx10-es effekteket". Jelen pillanatban ez nem áll fenn. -
Pala
veterán
válasz
butcher eu #47271 üzenetére
Az általad felsorolt játékok között egy darab dx10-es sincsen. na jó, az Assassin Creedben dx10.1 alatt mintha kicsit mások lennének az árnyékok, meg a Bioshockban "háromdésebb" a víz. Az egyetlen játék, ahol ténylegesen észlelhető javulás van, az a Call of Juarez, a többi csak kamu.
Crysis, COD4, Far Cry 2, ezek full dx9-esek (sőt, a Crysis DX9 alatt még szebb is!), de ugyanúgy az UT3, Gears of War és Mirror's Edge is. -
Májsztró
addikt
válasz
butcher eu #47271 üzenetére
a cod4 még nem tudja a dx10-et ha minden igaz de a többi igen.
Egyébként ahogy néztem a képeket neten , dx 9 vs. dx 10, a dx 9-es es képek jobban tetszettek, lehet hogy a dx 10 gyorsabb , de sztem annyira nem aprólékos mint a dx9. -
4d
aktív tag
válasz
butcher eu #47267 üzenetére
jaja csak autóvásárlás előtt állok és minden pénzre szükség van, ezért próbálok valami ideiglenes megoldást találni
-
Daffni2
addikt
válasz
butcher eu #47269 üzenetére
mert a 32bites rendszerek nem tudnak kezelni csak 4 gigát.
Ez igaz, de valahogy el leszek vele a WIN 7 megjelenéséig.
nem használsz dx 10-et?
Melyik az a játék ami dx 10 is?
-
Daffni2
addikt
válasz
butcher eu #47260 üzenetére
valaki még xp-zik?
Bizony,bizony.
FosPistára biztosan nem cserélném az XP-t.
Majd a 7-re.Nem használok 64 bites programokat.
dx 10-est sem -
4d
aktív tag
válasz
butcher eu #47264 üzenetére
Nagyon jó a 8400 de mostanában nagyon drága. Az 5200 visszalépés lenne a 6400-hoz képest húzva is?
úú bocsánat nem néztem az időt
-
4d
aktív tag
válasz
butcher eu #47257 üzenetére
Mondjuk 20k-ig. A vantage-t kipróbálom.
-
Daffni2
addikt
válasz
butcher eu #47257 üzenetére
az igazi arcát vantage-ban mutatja meg.
Már akinek Vistája van.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
butcher eu #47252 üzenetére
Furmarkban is csíkoz? Alapórajelen is vagy csak húzva?
DX10.1 ügyebn sztem nézz be a játék topikjába, ott tuti tudnak segíteni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
butcher eu #47250 üzenetére
Csíkoz más játékokban is? Ha nem, akkor valószínűleg egy patch a játékhoz, vagy driver csere segít. Ha máshol is csíkoz, akkor lehet hw gond is akár.
DX10.1-el szebb meg gyorsabb lesz a játék, de hogy hol/hogy kell bekapcsolni nem tudom, nem játszottam vele még.Ha fordullásnál beakad az általában azért van mert kevés a vga ram-ja, bár nem hinném, hogy az 1GB-os 4870-ed esetén ez állna fent.
Milyen felbontáson játszol?
vergilx: Enyém se bírta anno. 4850-re általában a gyengébben sikerül RV770-es gpu-k kerülnek.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
butcher eu #45158 üzenetére
Na jó. Most komolyan sírva fakadtam a nevetéstől.
Ezt nagyon eltaláltátok.
Macka: - Kíváncsi vagyok, hogy milyen a ref. hűtése...
butcher eu - ezt találtam, de ez asszem még nem az.
ez nem igazán hűt inkább fűt
Neeeeeee, ez nagyon jóóóóóóó.
-
DigitXT
félisten
válasz
Ez nagyon nagy!
-
dangerzone
addikt
válasz
Hát én meg ezt.
-
Macka
veterán
válasz
butcher eu #45155 üzenetére
Kíváncsi vagyok, hogy milyen a ref. hűtése...
-
Macka
veterán
válasz
butcher eu #45149 üzenetére
Van már kép valahol a 4890-ről?
-
riolobo
tag
válasz
butcher eu #45149 üzenetére
Aham,kösz! Erre a forintdologra mondjuk én is számítok de azér még várok pár hetet hátha olcsóbb lesz valamelyest,drágább már reméljük nem(:
-
r3v0Lut10n
senior tag
válasz
butcher eu #45061 üzenetére
normal d-sub csatiknál anno oltári különbségek voltak (sajnos, mert filléres dolog) - használjon dvi-t, semmi különbség nem lesz sose
-
dangerzone
addikt
válasz
butcher eu #45106 üzenetére
na, ugye hogy ugye hogy kitaláltam...^^
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Tudom miről beszélsz, mert nekem meg G92-es GTS-em volt a 4850 elött.
Furcsa hogy ATI-nál mindíg várni kell a csodadrivert meg a hotfixet, ünnepnap ha system reinstall nélkül megtudsz oldani egy nvidia-ati drivercserét. (nekem nem sikerült megúsznom a GTS-4850 váltáskor)
Jelen esetben fícsörökben nincs akkora különbség a két kártya között mint az X800 meg a 88GT között. Nem tudom mikor venném hasznát a DX10.1-nek meg a SM4.1-nek és az is lehet, hogy a fejlesztők nv nyomásra egyszerűen kihagyják ezt a köztes lépcsőt és majd jönnek a DX11-es játékok. SM2.0 és 3.0 azért nagyobb ugrás volt annó.
Szeretem a 4850-emet de most még 36-38-ért el lehet adni, két hónap múlva meg 20-ért fognak itt menni. Ezért gondolkodtam el....katt777: Lehet, hogy én vagyok perverz de nem használok élsimítást.
Ahol lenne értelme (8x) ott már megfekszik tőle a kártya. 1680*1050-ben egy 4850-el max a 2x-es az ami még belefér az erőforrásba, mert bele kell kalkulálni az FPS számok ingadozását. Nagyon nem szeretem mikor hirtelen 20 fps-re esik le minden ok nélkül. De lehet, hogy csak nem műveltem ki magam eléggé ebben az AA, AF témában. Egyszerűen nincs időm ilyenekkel pepecselni. Betolom a játékot és játszok amíg barátnő föl nem rúgdos a gép elől.
Olyankor minden értékes percet a játékra szánok és nem a beállítások buzulására.
-
katt777
félisten
válasz
Igaz (nV kariknak mindig valami neon-szerű, kékesfehér fényük van), ráadásul a szélesvásznú monitor az nV kártyákkal nem húzza össze a képet 4:3 arányban DOS módban (bár ez csak apróság), míg az ATI rendben működik.
rup1u5: Arra is érdemes figyelni (ez is minőség, nem csak a színhűség), hogy az ATI élelmosási eljárásai a másféle mintavételezés miatt sokkal szebb képet eredményeznek (tökéletesebb éleket, kisebb torzulást), mint az nV-é, erről sokat cikkeztek egy időben, biztosan fel lehet még lelni a neten.
Ráadásul nV-hoz nincs ATT!
DigitXT: Hát én a fenti tapasztalataimmal bírok, ami persze szubjektív (kivéve az élelmosási technikákat), és éppen az a bajom, hogy míg a kisebb tudású nV-nál ált. frankón megy minden a driverekkel (és most már powerplay-ük is van), addig a nagyobb tudású, számomra szebb képű ATI-nál állandóan hibák vannak a meghajtóprogramokban, és ha valamit javítanak, elrontják egy másik program támogatását, stb. És akkor vegyek vmilyen VGA-t?
Még jó, hogy DX11-ig már elleszek ezzel, mert ha 58xx karit vennék is, úgyis addigra lenne ahhoz jó driver
.
-
DigitXT
félisten
válasz
Nekem az FX5200 óta csak ATI karijaim voltak...
Most a HD4850 után vettem egy GTX285-öt: semmi
különbséget nem látok képminőségben... Pontosan
milyen objektív tesztre gondolsz ilyenkor?Szerk: direkt hangsúlyozom a képminőséget, mert
amúgy természetesen ég és föld a különbség, nem
picit produkál több FPS-t a kari. Igaz, 2x drágább is.
(Ár/teljesítményben jobb a HD4850, de 4870-nél már
elgondolkodnék, mivel azt elég drágán mérik ahhoz
a +20% teljesítményhez képest, amit a 4850-re ver.) -
katt777
félisten
válasz
butcher eu #44833 üzenetére
GDDR5-öt! Ha ezt nem teszed, bizonyos VGA-knál a duplázós RAM-hiba fog jelentkezni, amiről már írtam a cikkben. De ha már telepítetted, sincs baj, kerest meg az ini-ben a GDDR5-ös sort, és a 0-t írd át 1-re.
Felejtsd el Virkirt és az ő loader-mániáját.Myers: ATT finombeállítások/alap WMV gyorsítás. De a legbiztosabb az MPlayer. 3-as sorozatú kártyákon működik, régebbieket nem tudom.
-
Boyl3r
csendes tag
válasz
butcher eu #44839 üzenetére
Szerinted egy Sapphire 4870 1gb Toxic 65.500FT-ért megéri,vagy még ennek megy le az ára.
-
virkir
veterán
válasz
butcher eu #44836 üzenetére
Az ATT könyvtárában kell lennie egy ATTLoader.exe-nek azzal indítsd, úgy mennie kell.
-
virkir
veterán
válasz
butcher eu #44833 üzenetére
Ezekből semmit.
-
dangerzone
addikt
válasz
butcher eu #44831 üzenetére
Mondjuk még így is elég sok....
-
dangerzone
addikt
válasz
butcher eu #44804 üzenetére
Ez biosos érték, idle, vagy load?
Boyl3r: 500 w-os csifi táp? Kérlek szépen az elég 4 vinyóhoz + egy 4magos procihoz ,ami szénné van húzva + két darab 4870-eshez...
Szóval ne parázz ezen sem
-
Boyl3r
csendes tag
válasz
butcher eu #44793 üzenetére
3.00Ghz megy a procim
-
dangerzone
addikt
válasz
butcher eu #44800 üzenetére
Milyen fesszel megy az 4,33ghz-t?
Boyl3r: Ha 3,4 ghz-ig húzod azt a procit, akkor már egész jól kihajtja, nem lesz gond.
-
.Oldman.
tag
válasz
butcher eu #44798 üzenetére
...csak felvág a vízhűtés szépségeivel...
Szép kis konfig! -
virkir
veterán
válasz
butcher eu #44780 üzenetére
Itt van az összes ATT értelemszerűen a legmagasabb verziószámú a legutolsó.
http://cid-a50350ea7a969f0c.skydrive.live.com/browse.aspx/ATI%20Tray%20Tools%20builds
-
Gaboman
nagyúr
válasz
butcher eu #44741 üzenetére
Én nem váltok a 5xxx szériáig majd akkor veszek új karit valamelyik gyártótól.
Addig a 4850GS teljesen tökéletes lesz.Qru:Meg aki nem ismeri a karikat jól megvezetik hogy újabb széria érkezett.
-
cellpeti
nagyúr
válasz
butcher eu #44745 üzenetére
kössz,megnyugtattál
-
Gaboman
nagyúr
válasz
butcher eu #44738 üzenetére
Ennek az NV megint csak nem fog örülni.
Azt hiszem nagyon megcsappan a kereslet irántuk ha ezt meglépi az ATi.
Ha 35000Ft-ért lehet majd kapni 4850-et és 40-ért 4870 512-őt a kutya sem lesz kíváncsi a GTX+-ra és testvéreire. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
butcher eu #44738 üzenetére
Kíváncsi vok menniyre olvad mire ideér az árelőny... Minden esetre én már GTX280-al szemezek.
-
.Oldman.
tag
válasz
butcher eu #44720 üzenetére
Szia,
Még nem jött meg a kari, de 1 hete küldtem és hétfőn értesítettek.
Kb csütörtök-péntek számítok a csomagra!Nem rendeltem, kint voltam. Egy "noname sarki gépboltban" vettem.
-
Egzee
őstag
válasz
butcher eu #44726 üzenetére
Ócsóért veszem meg garral... 56 ropiba nem kapok x2-őt... SŐŐŐŐT! Köszönöm a segítséget, este kiderül, max eladom...
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #44714 üzenetére
64-bites Vistán is teljesen rendben működik a program, legalábbis a legutóbbi 3 verziója. Még csak rendszergazda módban sem kell telepíteni. Talán nem töltötted le a legfrissebbet?
A régebbiek pedig a readydriver+ programmal tölthetőek automatikusan Vista alá is, nem kell F8-azni, az már egy nagyon régi, elavult módszer. (No de a cikket akkor nem nagyon olvastad...)
-
virkir
veterán
válasz
butcher eu #44711 üzenetére
Indítsd F8-al a vistát majd válaszd ki a lehetőségek közül a driveraláírás ellenőrzés kihagyását "digital driver enforcement".
Ekkor el fog indulni az ATT ahol vedd ki a pipát a beállításoknál, hogy rendszerinduláskor töltődjön be.
Eszközök és beállítások->Általános beállítások
Na ez után már úgy mennie kell mint fent írtam. -
virkir
veterán
válasz
butcher eu #44703 üzenetére
Nem rontottál el semmi hanem valószínűleg 64 bites rendszert használsz vistát vagy 7-et.
A megoldás, hogy az ATT könyvtárban lévő ATTLoader.exe-vel indíts azzal mennie kell.
Ha mégsem akkor bekavarhat esetleg vírusirtó is nekem a Norton 360 sipákolt egy fájl miatt és nem engedte indulni míg nem adtam kivételnek az atsiv.exe-ét. -
katt777
félisten
válasz
butcher eu #44699 üzenetére
Csak duplán rá kell kattintani a reg fájlra, te, már win95 óta!
2D-ben azért figyelj a hűtésre (venti), mert azért ez is kártyafüggő. Legtöbben letöltik, hogy ne kelljen a részletes beállításokkal vacakolniuk, aztán a túlhajtás profilokat (órajelek, hűtés, stb) belövik a saját VGA-jukhoz. De hakos1987 ASUS-án sima install + reg import után tökéletesen ment is minden. Vízhűtéssel 2D-ben 28°C-os a GPU-ja...Nekem 9°C-kal több a gyári léghűtéssel, és szintén teljesen csöndben van, játék alatt persze nálam süvít a venti.
Installnál ne felejtsd el kipipálni a GDDR5 kompatibilitást! (Vagy lehet módosítani az atitray.ini-ben, ahogy a képernyőkezelés megjelenítését is, leírás a cikkben.)mod: Na, én meg itt írogatok...
-
Gaboman
nagyúr
válasz
butcher eu #44676 üzenetére
Az árára leszek majd kíváncsi.
Az fogja eldönteni megéri e megvenni ezt a kártyát. -
katt777
félisten
válasz
butcher eu #44679 üzenetére
Hi! Írtam anno, hogy megszűnt a munkám és a netem is ezzel.
CCC-ben addig van a csúszka, amíg a bios engedi. Persze ha a bios-ban ezt módosítod pl. RBE-ral, akkor meg nem fog működni a kártya... (a rendszer felismeri, csak használni nem tudja). Egyébként nem tudom, miért is nem használsz ATT-t, és felejted el a RT-t meg a CCC-t.
Most neked még 3870-ed van, mint az adatlapodon? A honlapomon van komplex ATT beállítás 3870-hez és 4870-hez is.
_Toka_: Ahogy rohad a Ft, és szűnnek meg a munkahelyek, lehet, hogy 3-4 év múlva is a mai konfigjaink lesznek meg legtöbbünknek. Már ha még tudjuk fizetni az áramszámlát...
Qru: Na ez az, amire nem fogadnék.
Ráadásul nem azért tett vizet rá sztem, mert alapon akarja használni a VGA-ját.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
butcher eu #44560 üzenetére
Azért ha túl sok fesz kap a proci akkor is csökken az élettartama ha meghűtöd rendesen és nem melegszik. Az elektronmigráció nem függ össze teljesen a hőfokkal, tehát akkor is degradálódik a proci ha csak 20 fokos de 1,4V-ot kap pl.
Viszont így is több évig elmegy, előbb elavul mint sem (nyilván ésszerű keretek között adott fesznél) tönkremenne. Ilyen szinten kicsit túl van lihegve ez a feszes téma szvsz.Alacsony VID-es procik jobban mennek általában alacsony feszen, viszont nem feltétlenül reagálnak lineáris sebességnövekedéssel az üzemfeszültség növelésének hatására tapasztalataim szerint. Tehát egy magasabb vid-es prociból magas feszen többet ki lehet hozni mint egy alacsony VID-esből. Más kérdés ki mennyit mer adni a procinak max ugye.
Húú de off vok.
-
R1200GS
aktív tag
válasz
butcher eu #44557 üzenetére
GPU-z, Riva Tuner, Everest.
3DMark alatt a legmagasabb VRM hőmérséklet 70 fok, GPU 40 fok. Ez inkább tükrözi a valós használatot, mint a FurMark.
-
dangerzone
addikt
válasz
butcher eu #44555 üzenetére
Hát a vga egész jó, na de a proci.
Mennyi feszt kapott. Jóég..
Látom te nem követed a max 1,35V 24/7 elvet.(tom hogy most már nem megy annyin)
Valszeg a lap miatt megy "csak" ennyit "csak így" sztem. -
R1200GS
aktív tag
válasz
butcher eu #44555 üzenetére
Menyire megy fel a VRM hőmérséklete?
-
dangerzone
addikt
válasz
butcher eu #44550 üzenetére
És mik az elért eredményeid 24=7-ben proci, illetve vga terén (mhz)?
ezanickem: Részemről a club3d-re szavazok. Mert szép és jó.
-
dangerzone
addikt
válasz
butcher eu #44548 üzenetére
És mennyivel csökkentek így mégis a hőmérsékletek?
-
twine
veterán
válasz
butcher eu #44535 üzenetére
Pü ment....
Nektek is be kell jelentkezni többször mert kidobál a forum, hiába pipálom be "azt amit kell"? Ma reggel kezdte ezt nekem, és nem tudom hogy a PH átállás miatt, vagy valami más gáz van e? -
foreveryoung
tag
válasz
butcher eu #44537 üzenetére
Ááá, nem nagyon tuningolok. Nem is értek hozzá. Meg amire nekem kell ez elég.
-
foreveryoung
tag
válasz
butcher eu #44529 üzenetére
Szerezd be az Acronis True Image 10 nevő progit. Egyszerű, és tökéletes. Particiót állít vissza, de ha kell tud csak egy-egy progit is. Csinál boot lemezt, ha totál lehal az OP vagy megdöglik a vinyó, 12 perc alatt ott a visszaállított, akár egy másik vinyóra, csak a deszka legyen ugyan az.
-
foreveryoung
tag
válasz
Ja bocs, ez van: INTEL Core2 Duo E8600 3.33GHz 775
-
twine
veterán
válasz
Elkezdtem átszerkeszteni az üzenetem de lejárt az időm és elveszett a szerkesztésem...Estére megy a PÜ. a BAckup-ról, tételesen...(a melóhelyen XP-t használok, nem biztos hogy pontosan azt mondanám amit a Vista ir
-
foreveryoung
tag
válasz
butcher eu #44524 üzenetére
Csak este csinálok Vantage tesztet, ha egyáltalán sikerül, mert szarozik a Vistám. Leszedem a régi drivert, újraindít, telepít az új, erre kiírja, hogy valami fájl hiányzik és nem sikerült a telepítés. Úrjra telepítem, és vagy sikerül vagy nem, de a harmadik nekifutásra felmegy. Kéne dobni egy új Vistát, az lenne a tuti, de lusta vagyok másfél órát vacakolni vele.
Ja C2D 3.3 GHz a proci, de az EPU6 miatt terhelésen 3,58GHz-n megy. -
foreveryoung
tag
válasz
butcher eu #44522 üzenetére
Áááá, mindíg beleszaladok ebbe, ha veszek egy új cuccot! Még este megnézem a CCC-ben az auto tuningot, hogy ő saját magának mit tart még stabilnak, meg egy 3DMark06 800/1000-en, csak kíváncsiságból, aztán ennyi elég is. Ja meg a Vistán ugyan ezeket, csak Vantage-val.
-
foreveryoung
tag
válasz
butcher eu #44520 üzenetére
Teljesen igazad van!!! Csak megint beleestem én világtalan birka ebbe a hibába!
Egy normális ember (na nem én!) vesz egy kártyát, berakja, driver neki, aztán gyerünk játszani, használni a cuccot. Ha kevés arra amire kell, akkor csere. Én meg itt szarakodok, szivatom magam a szőrösfánkkal. -
foreveryoung
tag
válasz
butcher eu #44485 üzenetére
Akkor meg vagyok átkozva!!!
-
foreveryoung
tag
válasz
butcher eu #44477 üzenetére
Köszi, első körben megpróbálom a cd-s drivert. Vistát hétvégén rakok, a másik vinyóra. Meg kiolvasom a bios-át a GPU-Z-vel, kíváncsi vagyok mit mond!
De azért, ha valakinek van még ötlete mi a túró van azt szívesen fogadom! -
sutyi987
csendes tag
válasz
butcher eu #44421 üzenetére
Azt még nem próbáltam! Most 100-on van. Érdemes megpróbálni, változtathat vmit a helyzeten?
-
rocket
nagyúr
válasz
butcher eu #44404 üzenetére
Palit HD4850 Sonic Special Edition 512mb GDDR5 memoriaval.
Nem valaszkent akart menni, csak melle nyomtam
-
foreveryoung
tag
válasz
butcher eu #44394 üzenetére
A Toxic vagy a sima 1 gigásod van?
-
dangerzone
addikt
válasz
butcher eu #44314 üzenetére
Nekem annyira nem jön be.... Szeretnék már olyan játékkal játszani, ahol ránt a fegyver...
-
Macka
veterán
válasz
butcher eu #44263 üzenetére
Én ezt az egész GTA4 kérdéskört egy huszárvágással megoldottam: NEM JÁTSZOM VELE...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
butcher eu #44043 üzenetére
Biztos kitanult mindent az RV770-ről és most már csak gémel.
-
sgteam
aktív tag
válasz
butcher eu #44002 üzenetére
most már igen
Silent77 meggyőztél ilyet veszek
-
flurider
aktív tag
válasz
butcher eu #44008 üzenetére
Akkor ez lehet simán játékhiba nem?
Mer multiba vettem észre, de elkezdtem singlebe csinalni, és ottis előjött.. -
Gaboman
nagyúr
válasz
butcher eu #44002 üzenetére
Lehet hogy egy ilyent én is beszerzek!
-
sgteam
aktív tag
válasz
butcher eu #43989 üzenetére
tényleg
ezt benyaltam mert nem fog elférni a memória sünike alatta
-
sgteam
aktív tag
válasz
butcher eu #43968 üzenetére
nekem stabilan míg nem volt rajta a ventri 790/950 volt tehát a ramokat nekem se lehet valami komolyan húzni
-
sgteam
aktív tag
válasz
butcher eu #43964 üzenetére
nekem a 4870(asus) 809/1000 megy de kellett bele+ventri(8cm) (alap 750/900)
-
Haart
addikt
válasz
butcher eu #43901 üzenetére
Aha akkor még van mit a tejbe aprítani mert nálam a 3.2-n járó E6400-al 8500 pont a gpu score. De nemsokára 3.6-on fog ketyegni
-
Haart
addikt
válasz
butcher eu #43899 üzenetére
Ez kész és még támogatja is, degonosz...
-
danilla
őstag
válasz
butcher eu #43890 üzenetére
Azért köszi, hogy próbáltál segíteni.
twine: igen kimondottan a DDR4 az amire nagyon felfigyeltem
-
twine
veterán
válasz
butcher eu #43890 üzenetére
...gondolom danilla-nak a GDDR4 tetszett meg igazán
A linkben 3-asal árulják
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #43022 üzenetére
Az nem semmi.
Nálam még minden programot felpakolva sem több 10 GB-nál. Persze ha mondjuk felteszel egy Photoshop-ot egy rakás pluginnel, akkor fogy a hely rendesen.
rup1u5: Mit fejtsek ki? Szerepelt már a topicban, és másutt is, hogy szarul hűti a VRM-eket, azok 110-130C°-ra is hevülhetnek. 4870-re, még ha favágó vagy is, 1 kezeden megszámolhatod, hány hűtő megfelelő. Szarul szellőző házakban meg még azok is nagyon a határon vannak. 4850-re még egy GFX Chilla is megfelel, azok nem hevülnek annyira.
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest