Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#63401) salieri. válasza AIex (#63400) üzenetére


salieri.
őstag

Ezekre sajnos nincs kapacításom ,megnéztem egy szabászato, és alapvetően,mint laikus a Kronospan lapok minősége tetszett ,de lehet rosszul ítéltem meg?

(#63402) troszti válasza salieri. (#63401) üzenetére


troszti
aktív tag

Nekem az Egger lapokkal is viszonylag jó tapasztalataim vannak. A Falco-t próbálom kerülni, de vannak azért ott is jó lapok.

fiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek

(#63403) Caldera1


Caldera1
tag

Sziasztok!
Használja esetleg valaki a Makitának az M3602-es típusú felsőmaróját asztalba építve, úgy, hogy a mélység-állítást felülről kurblizza? Ha igen, kíváncsi lennék hogy oldotta meg? Jó lenne, ha nem az asztal alatt matatva kellene állítgatnom a mélységet.
Az egyik oszlopban van egy menetes szár, ami lehetővé teszi a kurblizást. Viszont maga a menetes szár egy stiftel van rögzítve. A talp felé kintebb kellene engedni, hogy a gépen a mélységet abból az irányból tudjam kurblizni, valahogy ki kellene szedni, de nem nagyon szeretném szétbarmolni…, látatlanban azt gondoltam talán egy csapágy rögzíti, amit könnyedén ki lehet venni… A másik lehetőség a revolver ütköző leszerelése, viszont akkor át kellene fúrni a talpat, hogy a mélységütközőt lehessen szintén a talp felől tekerni. Mind az oszlopban található menetes szár, mind a mélységütköző menetes szárának átmérője megegyezik, tehát a kurbli (inkább tekerőszár) rögzítőanyáját rá lehetne tenni bármelyik menetes szárra.

(#63404) pacman_123 válasza hgyorgy1st (#63389) üzenetére


pacman_123
tag

Nem egészen az ... de nézz rá, hobbiasztalos forrás:
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=163490413&t=9104263

Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

(#63405) torzo válasza pacman_123 (#63404) üzenetére


torzo
Ármester

Ajánlom ezt a gyalut. Már két éve használom, pontos, precíz. Az enyémhez külső elszívó csatlakozik.

(#63406) generatoros válasza pacman_123 (#63404) üzenetére


generatoros
tag

Valamelyik zsanérja törött a fogadó asztalnak, ki tudja mennyi a csere? Nekem elment a kedvem a jelenlegi elektra becum gépemtől. Soha többet nem veszek hibás gépet, mert annyit szenvedtem vele és még mindig bajolni kell vele időnként.

(#63407) pali923 válasza generatoros (#63406) üzenetére


pali923
tag

Egyszer vettem egy hibás oszcilláló csiszolót a vaterán. Ráadásul licitversenybe kerültem valakivel, nyomtuk feljebb az árat. Forgórészt kellett benne cserélnem, amit csak Angliából tudtam megvenni, és pár kiegészítő is hiányzott. Végül lett egy 100%-os gépem, de talán semmivel nem került kevesebbe, mint egy új. :U A hab a tortán, hogy egy hónap múlva tudtam volna venni ugyanott egy másik használtat, ami nem volt hibás. :(((
Igen, nagyon jól meg kell gondolni az ilyen bizniszeket.

[ Szerkesztve ]

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#63408) AIex válasza hgyorgy1st (#63389) üzenetére


AIex
tag

Jofogason van most egy eladó.

(#63409) pacman_123 válasza AIex (#63408) üzenetére


pacman_123
tag

Jesszusom, használtan 320 Mátyás, újonnan 380 :Y (ha épp van) ... anno újonann vettem 250-ért, igaz, 2016-ban.

Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

(#63410) AIex válasza pacman_123 (#63409) üzenetére


AIex
tag

Oszlopos fúrók ára, 2019-2020 óta duplázódtak......

Nyersanyag ár + globális infláció + semmit érő fizető eszköz......

[ Szerkesztve ]

(#63411) generatoros válasza pali923 (#63407) üzenetére


generatoros
tag

Már nem tudom mibe van . ,de talán még nincs az új árában, nagyon olcsón vettem de akkor se soha többet.

(#63412) ViktorSz


ViktorSz
tag

Használt már valaki festool dominót és mafell ddf40-et is és ha igen,akkor szerinte melyik hasznosabb?
Egyelőre mafell-párti vagyok,ahogy nézem árban mindegy,qrva drága mind2 :D (bár a festoolt kissé drágább eszköznek látom, tiplijével együtt pláne).
Tehát,ha csak az egyiket választhatnád,melyik lenne?

(#63413) ViktorSz válasza troszti (#63402) üzenetére


ViktorSz
tag

Falcot miért,én rendszeresen veszek mindenféle "márkát",egyszar mind,aztán cégen belül termékfüggő,melyik olcsóbb/drágább.
Most elkezdték ezek a cégek árban pozícionálni magukat,de teljesen el vagyok hűlve,hogy az egyik mitől lett 2x drágább,a másik pedig "csak" kb 30%-kal,miközben a minőség maradt ugyanaz.
Na mindegy, szerintem idén a drágák elhullanak,ha időben nem térnek észhez és blabla.... :))

(#63414) ViktorSz válasza ViktorSz (#63412) üzenetére


ViktorSz
tag

Mafell-nél kifelejtettem az áfát,szóval egyáltalán nem olcsóbb(sőt),kivéve a tiplije.

(#63415) tfe válasza ViktorSz (#63412) üzenetére


tfe
tag

Domino

(szerintem)

[ Szerkesztve ]

(#63416) ViktorSz válasza tfe (#63415) üzenetére


ViktorSz
tag

Használtad is őket,vagy csak azt írtad,hogy melyiket vennéd,ha már...?

(#63417) veze


veze
őstag

gérvágóra (216x30 ) fafélék:fenyő, akác, dió , milyen tárcsát ajánlanátok ? ( a géppel szállított gyári helyett)

(#63418) AIex válasza ViktorSz (#63412) üzenetére


AIex
tag

Én nem használtam őket, de lassan 1 éve a 2 gép bűvöletében vagyok, szintén döntésképtelenül,

Szerintem nagyon sokban függ, hogy mire szeretnéd hasznáni,

Ha mindenes gépet keresnél, akkor talán a domino jobb, főleg a tömörfa munkákra gondolok, illetve a Domino-hoz vannak olyan kötőelemek, amivel "lapraszerelt" bútort tudsz csinálni. Szerintem ez eléggé hasznos, és bár mocsok drága minden eleme, de van amikor életmentő tud lenni, vagy nem igazán tudod mivel kiváltani. Baromi hasznos az is, hogy 3 féle szélességű furatot / csaphelyet tudsz a géppel készinteni, igy ha nem vagy biztos a dolgodban, tudsze egy picivel szélesebb szerkezeti furatot késziteni, és ragasztáskor, szoritás előtt beállitani az alkatrészeket. Dominohoz van egy feltét is, amivel kör keresztmetszetű munkadarabba tudsz furatot csapfészket marni, szerintem az is baromi hasznos, és a Mafell erre nem ad alternativát. Azt hiszem @empd emlitette, hogy a DF500-ast korpuszra már nem is használja, mert drága a domino, és a vágófej is, a lami meg tele van szeméttel, ami eszi a vágófejet.

DDF40
Szerintem a DDF40 veri összeszerelésben a Domino-t. A gép talpán, és stellerén szinte minden felület mart, a Domino-nál sokkal több felület maradt megmunkálatlanul. A steller magasságát is 2 oszlopon tudod állitani, ami sokkal nagyobb felületen vezeti a stellert, mint a Domino-nál (DF700-asnál már szintén oszlopot használtak), a magasság állitáshoz vannak előre beállitott értékek, mint a Domino-nál, de ha köztes értékre lenne szükséged, akkor a fogas léces megoldásnak köszönhetően, tudsz végezni finomállitást is. 2 furat mélységet tudsz beállitani a gépen (Domino-n csak egyet) igy ha valamiért oda-vissza készitenél furatot lapba, és élbe, akkor nem kell állandóan állitgatni a gépet. Nagyobb a kapacitása is, a DDF40 40mm mély furatot tud késziteni, mig a DF500-as csak 28mm-est, ami szerintem néha vékony, főleg tömörfánál. Ezen felül, a DDF40-es fogad 12mm átmérőjű szerszámot, a Domino talán csak 8mm-est. Mielőtt tovább mennék, azt kiemelném, hogy a Domino egy tökéletesen preciz gép, ezzel nincsen semmi probléma, csupán, közel azonos áron, a Mafell többet ad. Nem tudom, hogy mennyire néztél utána, a DDF40-nek, de ez a gép főleg korpuszkészitéskor mutatja meg az előnyeit. Kezdjük az elején,a 2 fúrófej, 32mm-es távban lett elhelyezve a gép talpán, igy 32mm-es raszterben fogsz tudni dolgozni. Lehetővé teszi azt is, hogy a gép talpát beállitsd annyi mm-re, ahány mm-re szoktad rakni a pánttalpat a korpusz élétől, és a korpusz aljától, a gyári rugos pin segitségével végig tudod furatolni a korpusz oldalát, amibe nem csak a polctartó stiftet tudod berakni, hanem ugyan ezen furatokba tudod rögziteni a pánttalpat is. Szerintem a géphez tervezett "távtartó" is sokkal kifinomultabb, plusz adnak hozzá egy csomó műanyag stiftet, amivel szintén fix távokba tudod a gépet ütköztetni. Ezen felül, ami kiemelnék, hogy meglehet hozzá venni külön, az alu vezetőt, amivel akkor is nagy biztonsággal tudsz dolgozni, ha a lap széléről már nem tudod ütköztetni a gépet, és nem kell mindenféle alu profilt, vezetősint, meg vizmértéket szoritani a lapanyagra, meg visszaméregetni. A használatáról Alan Holtham-nak van egy elég jó informativ videója, a régi DDF40-es bemutatójában. Plusz, ha szoktál használni konfi csavart, akkor a feltudod jelölni a géppel a helyüket a korpuszon, mivel 5mm-es fúróval is működik. Bár teljes mélységű furatot nem készit, de olyan mélyet igen, hogy a sikot, és poziciót megadja. A Mafell YT csatornáján amúgy van egy videó sorozat, azt mindenképpen nézd meg, mert nagyon jól reprezentája, hogy mi mindent tud az új DDF40-es, viszont minden extra funkció, amiben több a Domino-nál, az leginkább korpuszkészitéskor jövedelmező, sima tömörfa munkáknál szerintem elveszik a gép előnye, és bejön az a tényező, hogy fix átmérőjű, és furattávú furatokat készit, szóval utólagos állitásra lehetőséged nincs, és emiatt hibázni sem hibázhatsz vele.

Árról annyit, hogy a Paliszandert engedd el, vagy Novemberben térj vissza hozzájuk, mert akkor házivásár keretén belül, szoktak adni 15% kedvezményt, egyéb Iránt, Ausztriában van számos hivatalos, Mafell viszonteladó, BP-től kb 250-300Km-re, ott Brutto 1100EUR körül van a full set, ha nem akarsz utazgatni, akkor Dictum postáz Mo-ra, bár kissé borsos, de szintén hivatalos viszonteladók. Még annyi, hogy a DDF40-essel tudod használni a Hafele IxConnect kötőelemét, ami szintén egy bontható kötőelem, de sokkal kevésbé verzatilis, mint a Festool termékpalettája, programja, illetve asszem 50-70mm furat kell neki, igy a DDF40 nem készit elég mély furatot, mélyebbre kell fúrnod, egy hagyományos fúrószárral.

[ Szerkesztve ]

(#63419) pali923 válasza AIex (#63418) üzenetére


pali923
tag

Dictum postáz Mo-ra,

Ha már Dictum: a tatai Épfa forgalmaz elég sok Dictum terméket. Megbízható cég, vásároltam már tőlük én is. Nem minden termék van náluk, és nem is biztos, hogy jobb áron adják, mint a németek (de nem drágább szerintem), viszont a szállítási költség sokkal kedvezőbb. Ha valaki komolyan gondolja, az is lehet, hogy elhozatják Németországból is, ami kell. Egy kérdést megérhet.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#63420) tfe válasza AIex (#63418) üzenetére


tfe
tag

Pár pontosítás:

A domino oldható kötései inkább a "legyen ilyen is" kategória, baromi drágán nem annyira jók. (tapasztalat) Ha mindenképp oldható kötés kell, akkor lamello zeta p2, az sokkal jobbnak tűnik ebben a kategóriában (videok alapjan, nincs tapasztalatom)

A kis domino-ba is belemegy a 10-es fej is, max 10x50-es dominokat lehet használni vele.

Az ütköztetésekben igazad van, de ugye van DF700, és ott már teljesen más a leányzó fekvése, illetve a méretekben (átmérő, mélység) is más. Mondjuk ez szerintem csak akkor éri meg, ha sok, nagy méretű keményfa bútort csinálsz. Hozzáteszem, hogy mindenféle illesztést csináltam már vele, van ami kicsit pöcsölősebb, de még így is messze gyorsabb és pontosabb, mint egy fúróval vagy egy maróval bohóckodni.

@ViktorSz: Van egy DF500-am, csináltam vele konyhát, műhelyszekrényt, keményfa asztalt, ágyat, ilyesmiket. Nincs végtelen tapasztalatom, de nagyjából tudom, hogy mit várhatok a géptől és hogy mire jó. Mafellt és Lamellot még csak boltban tapogattam, de a vásárlás előtt ezek között vaciáltam, és a domino lett a befutó.

Szerintem a domino a legsokoldalúbb a három gép közül és (meglepő módon) a legolcsóbb. Pontosságban, minőségben, használhatóságban mindhárom gép a kategória teteje. Viszont a DDF40 és a Zeta P2 is lapanyagra van kitalálva, keményfára max a szódával elmegy kategória.
Ha sokat dolgoznék nagyméretű keményfa bútorokkal akkor DF700-at vennék. Ha hetente két konyhát csinálnék, akkor tuti nem dominot vennék mind a hármat megvenném :)

(#63421) AIex válasza tfe (#63420) üzenetére


AIex
tag

1 hónapja, Fetis-nél a DF700-as 470e Ft volt (brutto), azzal zártam a korábbi hsz.-em, hogyha tömörfára kell, és készit nagyméretű bútorokat, pl. ágy, étkező asztal, inkább vegyen egy DF700-ast, mert alig több mint a DF500-as, vagy a DDF40, és 14x140-es furatokat tud késziteni. Illetve amikor néztem a DF500-asról videókat, azok a tulajok, akiknek volt DF700-asuk is, emlitették, hogy a DF700-asnál sokkal jobban működnek az oldható kötések, a DF500-asnál inkább oké. Minden másra, pedig ott a Lamello, aztán biztonság kedvéért ránéztem az árára, és már 570e a listaára, ami a DF500-ashoz képest, plusz 120e Ft, szóval ki is töröltem ezt a részt.

@pali923
Nem rossz ötlet, adott esetben működhet is, főleg ha gyakrabban rendelnek árukészletet, persze függ a tulaj / vezető rugalmasságától is, ők mennyire akarnak segiteni.

(#63422) tfe válasza AIex (#63421) üzenetére


tfe
tag

Izé, alapvetően teljesen egyetértettem veled :)

(#63423) AIex válasza tfe (#63422) üzenetére


AIex
tag

Bocsi, nem felhánytorkadni akartam, inkább csak fun fact akart lenni, hogy én is emlitettem a DF700-ast, csak végül elvetettem / töröltem a hsz. azon részét. :R

(#63424) York válasza veze (#63417) üzenetére


York
tag

Nekem ez van: https://www.igmtools.hu/cmt-itk-ultra-vekony-korfureszlap-keresztiranyu-finiselo-vagasokra--d216x1-8-d30-z64-hw/
Fenyo, bukk, cseresznye eddig elegedett vagyok vele :).
De van sok jo marka: freud, pilana, kek bosch... amit a penztarcad enged.

(#63425) er6n


er6n
csendes tag

Sziasztok,
láthatatlan polcrögzítőt próbálok felhajtani a neten, de nem sokra jutottam.
Ahogy látom, csak nagykerek forgalmaznak ilyesmit ami nekem kellene (pl. Schachermayer)
Ha valaki tudna segíteni Sopron környékén, hálás lennék, de csomagban is jó.

(#63426) SokadikML válasza er6n (#63425) üzenetére


SokadikML
csendes tag

Nekem ez van elmentve: https://www.bqker.hu/Rejtett-polctarto-9x90mm-15-kg-d5707.htm
De még csak fejben tervezek, messze van még a vásárlás/megvalósítás. :)

(#63427) veze válasza York (#63424) üzenetére


veze
őstag

köszönöm, :R megrendeltem , kipróbálom

(#63428) ViktorSz válasza AIex (#63418) üzenetére


ViktorSz
tag

Először is köszönöm ezt a rettentően hosszú és részletes választ neked + persze @tfe-nek is .
Eddig nagyjából arra jutottam,hogy mindent is újra átértékelek,átnézem az ajánlott videókat,igazából most már tényleg fogalmam sincs,mi lenne a jobb :).
Leginkább az egyre ritkább tömörfás-melók miatt szeretnék egy gépet a 2 közül(maf/fest),de marha nehéz eldönteni,melyikre is verjem el a sok dellát a kettő közül.Azt mondjuk nem értem,mitől lenne faanyagra alkalmatlanabb a Mafell.A Festool egyetlen előnyét abban látom,hogy 1db művelettel könnyebb pl egy vékony anyagokból álló széket összecsapolni(ez megoldható a maffal is,csak többet kell ütköztetni.Meg a fene tudja eldönteni,hogy egyetlen széles idegencsap a stabilabb a tömörfában,vagy a kettő különálló tipli?!(megannyi kérdés :)),bizonytalanság)
Na mindegy,úgy látom ezt nem holnap fogom eldönteni...
Viszont a lamellóval kapcsolatban az a meglátásom,hogy először is KELL egy lamelló,aztán ha valaki olyan "fillérbaszó",mint én,az döntsön a fent említett két gép közül,nyilván az az ideális,ha mindhármat megveszi.
Lamiból(szerintem) tök felesleges a zetap2,stb,tökéletesen elég a classic.Egyszerű,qrvajó,szuperpontos.
Korábban itt a fórumon dícsértem a DWlamit(én barom :W ),de aki nem csak hobbiból akar kekszelni,az tényleg adja ki rá azt a +pénzt,mert teljesen másvilág...imádom/kedvenc újgépem :)

(#63429) tfe válasza ViktorSz (#63428) üzenetére


tfe
tag

> Korábban itt a fórumon dícsértem a DWlamit [...] aki nem csak hobbiból akar kekszelni,az tényleg adja ki rá azt a +pénzt

Izé. Most akkor ajánlod, vagy inkább ellenkezőleg ? Mert nem jött át, hogy inkább vegyen az emberfia lamellot, mert ez szar, vagy inkább adja ki a plusz pénzmagot a DW-re, mert sokkal jobb, mint a [bármi olcsóbb] :)

(#63430) tfe válasza ViktorSz (#63428) üzenetére


tfe
tag

Annyi még, hogy ha irgalmatlan mennyiségben laminálttal dolgoznék, és ebből élnék, akkor egy lapszabász gépet vennék, egy élzárót és egy sorozatfúrót. Pár év alatt simán visszahozzák az árukat.

Ha a mennyiség miatt ez nem indokolt, akkor egy CNC.

Ha még az sem indokolt, akkor jöhet a mafell.

De ha univerzális gép kell, akkor bármi más előbb, mint a Mafell. Domino működik keményfába és lamináltba is, lamellónak pedig baromi jó oldható megoldásai vannak, illetve ha csak ragasztani kell, akkor olcsó a kötőelem. (egy konyhánál nem lesz árbefolyásoló tényező, hogy kekszes-e az illesztés vagy köldökcsapos)

PS: Hobbista vagyok, de a saját területemen vállalkozó. El kell dönteni, hogy mi az, ami kitermeli az árát. Pusztán hobbistaként mind a hármat meg akarnám venni :)

[ Szerkesztve ]

(#63431) ViktorSz válasza tfe (#63429) üzenetére


ViktorSz
tag

Hát hobbistaként teljesen okés a DW lami,az én terrorhasználatom alatt kibírt kb 5-6 évet,viszont mióta megvettem a ...uhdudzdudiieiwzsz-t rájöttem,hogy aki pénzt is keres vele,az véletlenül se sajnálja rá azt a +2$zázezret,mert ez tényleg megéri/behozza az árát belátható időn belül.
Lapszabászgépet meg nem fogok venni,azért vannak a lapszabászcégek.
Egyszerűen az van,hogy egy ilyen egyszerű EV-nek,mint én,túl sokba kerülne a gép+végtelen idő mire megtérülne.
Egyszerűbb mással megcsináltatni,mindenkinek is jobb/olcsóbb így.

(#63432) tfe válasza ViktorSz (#63431) üzenetére


tfe
tag

> uhdudzdudiieiwzsz

Most vagy én ittam túl sokat, vagy nemtom mivan. Szóval wtf ? :)

(#63433) ViktorSz válasza ViktorSz (#63431) üzenetére


ViktorSz
tag

Na szóval a lényeg,hogy el lehetne verni végtelen millió ft-ot gépekre ,de minek,élni is kell!?
Amit felsoroltál 3 gépet,az profi minőségben 100 000 000ft,miafasznak?!?!?(már elnézést :) )Egy átlagasztalos kb a felét sem költi a gépekre,mint az itteni,ill "indexes hobbisták",mert minden más pénzkidobás,ez a realitás.
Szerintem tökmindegy kinek fizeti ki a vevő megosztva a munkadíjat.A valóságban az asztalosok 90+%-a kis garázsában dobja össze a konyhabútorokat,max 1 000 000ft-os "gépparkkal".
Ez van.

(#63434) ViktorSz válasza tfe (#63432) üzenetére


ViktorSz
tag

Jaj csak annyi,hogy nem akartam reklámozni a márkát
Még azt hiszitek,valami ügynök vagyok :)
(LamelloClassicX)

[ Szerkesztve ]

(#63435) epmd válasza ViktorSz (#63428) üzenetére


epmd
tag

+1 szavazat a Domino-ra. :)

(#63436) ViktorSz válasza epmd (#63435) üzenetére


ViktorSz
tag

Igen,azt már előre tudtam,hogy te ezt fogod írni :D
Esetleg a Mafell-t nem próbáltad?

(#63437) AIex válasza ViktorSz (#63428) üzenetére


AIex
tag

Tömörfánál, szerintem a Domino 2 legfőbb előnye, hogy körszelvényű anyagot is tudsz vele ütköztetni, a másik pedig, hogy a Domino tud "loose tenon-t", ami végső összeszerelésnél, ragasztásnál, baromi hasznos tud lenni. Ugyan az mint a Lamello-nál, alapvető pozicionálást ad, de bizonyos irányban még tudsz állitani ragasztáskor is. Ez a DDF40-nél sajnos nem adott. Plusz, ha picit nagyobb a furatod, az azért sem feltétlen rossz, mert van helye a ragasztónak is. Tiplivel jártam már úgy, hogy több ragasztót nyomtam a furatban a kelleténél, összehuzattam szoritóval a keretet, és a ragasztó + tipli elrepesztette az anyagot.

(#63438) ViktorSz válasza AIex (#63437) üzenetére


ViktorSz
tag

A domino2=700?

(#63439) AIex válasza ViktorSz (#63438) üzenetére


AIex
tag

A Domino 2 legfőbb előnye = A Domino két legfőbb előnye.

(#63440) Viperator válasza ViktorSz (#63431) üzenetére


Viperator
őstag

DW lami használtan mennyi szokott lenni?

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#63441) ViktorSz válasza AIex (#63439) üzenetére


ViktorSz
tag

:W :DD
Túlgondoltam....

(#63442) ViktorSz válasza Viperator (#63440) üzenetére


ViktorSz
tag

Fogalmam sincs,az enyém konkrétan köpködi az olajat,ha valaki szeretne vele szerencsétlenkedni,lehet odaadnám 10k-ért max,vagy annyiért sem.
Nem tudom mennyi lenne a javítása.

(#63443) tfe válasza AIex (#63437) üzenetére


tfe
tag

Technikailag a köldökcsap, a keksz és a domino is idegencsapos kötés. (loose tenon)

(#63444) er6n válasza SokadikML (#63426) üzenetére


er6n
csendes tag

Köszi, nekem valami sokkal rövidebb kellene...

(#63445) SokadikML válasza er6n (#63444) üzenetére


SokadikML
csendes tag

Vissza lehet azt vágni a megfelelő méretre.

(#63446) mahoo


mahoo
csendes tag

Sziasztok!
Az lenne a kerdesem, hogy egy fedett 3*3m-es kerti kiulo padlozatat lehet borovibol kesziteni?
Ugy gondolom a 4 fos csaladunk nem fogja agyon koptatni, eso a fedettseg miatt max a szelen erheti ha nagyon bever, en inkabb a naptol/uv-tol tartok.

Erre gondoltam egyebkent:
https://finnfatelep.hu/termek/borovi-fenyo-teraszburkolat-21x120mm/

Szivesen meghallgatok tobb velemenyt is, elore is koszonom!

(#63447) thomgrande válasza SokadikML (#63445) üzenetére


thomgrande
tag

A bútorba való rejtett polctartót erősen kevered a falra szerelhető rejtett polctartóval. Nem nagyon kompatibilisek.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#63448) SokadikML válasza thomgrande (#63447) üzenetére


SokadikML
csendes tag

Igazad van! Figyelmetlen voltam.

(#63449) er6n válasza thomgrande (#63447) üzenetére


er6n
csendes tag

Köszi a kiegészítést.
Azt hiszem polcba való excenter lesz a megoldás. Azt talán el tudom forgatni a polc alján egy rövid csavarhúzóval...
Közel van a polc a szekrény aljához és rögzíteni is kell, ezért szerettem volna valami "pattintós" megoldást...

(#63450) York válasza er6n (#63425) üzenetére


York
tag

Ennek mennyi lehet a terhelhetosege?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.