Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- janacsi: Kasztrendszer?
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tfe
tag
válasz
fogtunder #63848 üzenetére
Ez attól függ, hogy mire használod. Ha tényleg bazinagy szerkezetépítő csavarokat akarsz betekerni, akkor kell a nagy akku (abból a kiszedhető amper is jóval több). Simán előállhat olyan eset is, hogy a kis akku meg se mozdítja a csavart, a nagy meg vígan tekergeti, ugyanazzal a géppel. (sarkos példa, de tessék jól érteni).
Részemről van egy bazierős ütvecsavarozóm (18V, mindent is visz), meg egy kicsi 12V-os. Nyilván nem ugyanazokra a melókra használom őket.
-
-
SeatZola
őstag
válasz
gaboka75 #63843 üzenetére
Meg is rendeltem!
Más: most még jobban kiakadtam a Parkside-ra. Ugye az új Performance gépekhez meg kellene vennem az új smart akkukat is. Ezekhez viszont az ideális a smart töltő is lenne.
Parkside: Az új PABSP 20-Li C3 fúrót 22eFt-ért vettem, a PDSSAP 20-Li B3 ütvecsavarozót 28eFt-ért. Ehhez kellene a 2 db smart 4Ah-akku, ez 2x17eFt lenne, a smart töltő meg 20eFt. Ez egyben 22+28+34+20=104eFt
DeWalt: DCF887+DCD796+2x5Ah akku+gyorstöltő+DS150 Tough System doboz=104eFt
A 20-Li B2 + 2 Ah akku + töltő eladásból visszajön 19eFt plusz az új sima 4 Ah-s akkuból 13eFt. -
Viperator
őstag
Ha már szóba került az akkus fűnyíró... engem akkus fűkasza érdekel (mivel vannak Makita akkuim), ki melyik típust használja?
-
gaboka75
tag
válasz
SeatZola #63842 üzenetére
Személyes vélemény:
- Mivel a DCD796-ossal olcsóbb, érdemes azt venni. Ütvefúrást üreges téglában nem használnék, mert összetörheti a belső cellákat, a tipli utána nem működik megfelelően. Betonban nyúzni egy ilyen gépet hosszútávon nem javasolt. DCD791-essel nekem téglában ben volt olyan feladat ami nem ment volna (pl. 30-as fal átfúrása, 68-as szerelvénydobozhely kifúrás)
- A DCD996 jóval nagyobb és nehezebb gép, általános használatra túlzás. Ha hasonló teljesítményre lenne szükség, akkor a DCD800/805-ös kényelmesebb lehet.
-
SeatZola
őstag
A kérdés már csak annyi hogy szerintetek melyik DeWalt fúró-csavarozót inkább?
Szettben venném, ami fix benne az az ütvecsavarozó, az a DCF887 [link] (18V XR 205Nm) lesz.
A fúró-csavarozóra 3 kiszemeltem van:
1. DCD791 [link] (18V XR 70 Nm) sima fúró-csavarbehajtó + TSTAK II kofferrel a szett nettó 117eFt lenne2. DCD796 [link] (18V XR 70 Nm) ütvefúró-csavarbehajtó + DS150 Tough System doboz. ezzel a szett nettó 105eFt lenne.
3. DCD996 [link] (18V XR 95 Nm) oldal markolatos ütvefúró-csavarbehajtó + DS150 Tough System doboz. ezzel a szett nettó 126eFt lenne.
Otthon ugyan van egy Parkside nagy böhöm 1050W-os pnaumatikus fúrókalapácsom, de ez a DeWalt fúrókalapács legtöbb esetben kiváltaná, ha pl otthon falban (B30 tégla) furkálok. Meg az ára is jobb.
Szerintetek melyiket?
-
gaboka75
tag
Én pár éve kerültem rá erre a lejtőre, de az életközépi válsággal magyarázom
Valentin napra is megleptem magam egy Dewalt asztali körfűrésszel... Szerencsére az asszonyt nem zavarja, mert az új szerszámok révén sok mindent kijavítok, fejlesztek a házon. Elfogadhatóbb számára, mintha piros kabriót vagy motort vennék.
-
SeatZola
őstag
Tegnap úgy gondoltam, hogy megvan a megoldás. Maradok a seggemen. Elmentem vettem egy PS ütvecsavarozót 28-ért. Gondoltam akkor oké. Kimentem hogy kipróbálom és itt ért a meglepetés: a vadi új sima 4Ah-s akksival egy 8x140-es csavart csak úgy tudott a fenyő gerendába becsavarni, hogy 2-3 alkalommal 1-1 pillanatra megált. Most el kellene adjam az új sima 4Ah-s akkut és venni hozzá BT-s smart akkut, mert elméletileg csak azzal megy jól. Meg este láttam egy tesztvideót [link] pont amiben egy DeWalt DCF887-el hasonlítják össze. Na ebben elmondja a tesztelő, hogy a teszt utáni napon megállt neki végleg az új PS gépe. Na elment a kedvem ettől. Ma visszaviszem a gépet a Lidl-be. visszakérem a pénzt és rendelek egy DeWalt szettet. A meglévő akkus PS fúrócsavarozóimat is eladom, mert nem kell 2 fajta akkutöltős cucc otthon.
-
tfe
tag
válasz
SeatZola #63828 üzenetére
Az összes, de tényleg az _összes_ szerszám vásárlása előtt eljutottam erre a pontra. Most had ne mondjam el, hogy ez hány egyedi esetet jelent az elmúlt 6-8 évben
Elindul a vezérhangya és nincs megállás.
(jót kacagtam azon a kijelentésen, hogy "nem veszek több szerszámot". Valószínűleg még a tagadás fázisban vagy
)
PS: Elmeséltem az asszonynak. Reakció: "ja, én se veszek több cipőt"
-
Winner_hun
félisten
válasz
fogtunder #63836 üzenetére
Én is akkus fűnyírót vettem tavaly költözés után, benzineset nem akarok még véletlenül se, kábelből meg kéne legalább 200 méter a telek végéig. DLM432-est vettem végül, 6Ah-s akkukat mellé, lehet vele haladni. Tavaly csak egy nagy írtást csináltam ~2000 m2-en, néhányszor fel kellett tölteni, de nem egyszerre csináltam, belefért. Idén már karban lesz tartva, gyakrabban lesz nyírva, nem lesz ekkora gond. Igaz már 4000 m2-t kell majd karbantartani, majd reggeltől estig füvet nyírok
-
fogtunder
nagyúr
válasz
varsam #63835 üzenetére
tavaly előtt füvesítettünk 350nm-t, akkor untam meg én is a benzinest, kábelt meg nem akartam húzogatni, egy Makita 463Z-t vettem végül.
első éven, mikor még nem nagyon nőtt a cucc, bőven elég volt 2x5Ah az egész kertre, aztán tavaly tavasszal, mikor beindult a legyökerezett gyepszőnyeg, akkor már csak a 3/4-t tudtam lenyírni vele, úgyhogy kénytelen voltam venni még két 4Ah-st, ezzel már bőven megoldható.
a gép amúgy jó, elég masszívan van összerakva, szépen szabályozza a fordulatot terhelés függvényében, nem hangos, kényelmes vele dolgozni.
viszont megvannak az akkus technológiának a hátrányai, ha tényleg gyep van és nem csak valami ritkás valami, akkor hetente kell nyírni, mert megszívod, a sűrűbb cuccban simán le tud fulladni. tavaly volt egy időszak, amikor három hétig nőtt a fű, mert vagy nem voltunk otthon, vagy folyamatosan esett, a vége az lett, hogy elővettem a benzines kaszát, mert ez a szerencsétlen nem bírta. szóval heti nyírás, szigorúan. -
varsam
őstag
válasz
generatoros #63833 üzenetére
Nekem elsősorban a merülője kellett, az pedig nincs másnak normális a Festoolt kivéve. Simán lehet és elhiszem amit írsz pl asztali fűrésszel, nem használtam még őket. Ami nekem van merülő és dekopír viszont bátran tudom ajánlani, nagyon jó gépek szerintem.
Ház körül kezdem unni pl a 30kilós/30 éves benzines fűnyírót erre a 300nm-re, gondolkodom egy akksison és a Makikról itt is jókat olvastam, ez is +1 pont volt számomra amikor választottam, aztán lehet PS lesz majd belőle ha meglépen. De amíg megy ez is, addig nem hiszem hogy lecserélem... -
fogtunder
nagyúr
válasz
SeatZola #63831 üzenetére
én azt nem értem eleve, hogy minek akarsz még egy 4-es PS akkut. vegyél egy géptestet, egy építést azért valszeg ki fog bírni az az ütvecsavarozó, aztán veszel mellé akkut, ha kell.
nekem az egyik kedvenc PS szerszámom pl a kis akkus fekete véső funkciós ütvefúró. simán szoktam vele betonba is fúrni, nem kell tyúkbél, kis véséseket is simán meg lehet csinálni.én nem szállnék ki teljesen a PS platformból, mert vannak jó gépeik, és kifejezetten azokból, amiket évente párszor használok, tudnak jók lenni a fekete parkside-ok.
úgyhogy a döntés, hogy miből akarsz a hobbinál jobb minőségű gépet, lásd a fenti merülős téma, és ahhoz választani egy második platformot. mondjuk anno elképzeltem, hogy milyen gépeket fogok majd megvenni, aztán a vége mindig az lett, hogy inkább vettem kanócosat, mert vagy nagyon kényelmetlen volt, vagy olcsóbb, vagy rájöttem, hogy jobb, ha kapcsolja a porszívót.
-
generatoros
tag
válasz
varsam #63829 üzenetére
bocsi, de a makita szerintem túl van misztifikálva minden szerszámra vonatkozóan és ma már ők sem a legolcsóbbak. Dw értéket képvisel és minőségi cucc a makita nem igazán minőség. én használtam makita fúró csavarozót nekem semmivel nem tűnt jobnak mint a PS használtam maki szalagfűrészt és dw van most is nem kicsivel jobb. ez csak egy saját tapasztalat , de sokat elmond a következő , amikor lassan 8 éve vettem az asztali fűrészemet két típus jőtt a képbe a metabó és a makita az eladó is lebeszélt a makiról így lett metabo. Mindegy is lehet a kolléga jobb betekintést kap így a sok vagy több vélemény alapján.
-
varsam
őstag
válasz
SeatZola #63831 üzenetére
Csak hogy részben megerősítselek és részben elbizonytalanítsalak
Én a hobbinál eggyel magasabb szinten - ha lehet így mondani - asztaloskodom, azaz van egyéb főállásom (IT), de mellette megrendeléskre gyártok bútorokat is. Csavarozókból én is PS Performance-t használok, 20V szériát, van sima behajtóm (C3-as), ütvefúróm és ütvecsavarozóm is és teljesen meg vagyok velük elégedve, lassan 3 éve. Kollégám full time asztalosként használ ugyanilyen gépeket, napi 10 óra műhelymunkában. Egy gond van 2 géppel is (4 vagy 5-ből), hogy a tokmány néha elengedi a befogott bittartót racsnizás közben, vissza kell húzni. Ennyi...
Én pont a héten vettem egy PS akksis damilos szegélynyírót, 13eft-ért, fűnyírás utáni igazitásokra, első próba alapján teljesen jó lesz. Ennyiért semmi mást nem kapsz...
Na de, tavaly vettem egy 20V brushless Makita merülőfűrészt és dekopírt, mert ebből kell a minőség, itt a PS nem játszik, gagyik. Ezzel megteremtve az új akkuplatformom, ha idővel meghalnak a PS gépek, tudok váltani feljebb Makitára, de amíg mennek, nem nyúlok hozzájuk. Tudom másra is költeni a pénzt, hiába termelek velük, van annyi gépünk kettőnknek, hogy 1-2 gép kiesése nem okoz gondot rövidtávon.
Egy ipari DW, Makita, Millw vagy bármi biztos hogy jobb mint egy PS, de amíg az is tökéletesen kiszolgál, szerintem fölösleges váltani. Mert ha panaszkodnál rá, hogy gyenge, szétesik, elromlott, pontatlan stb, akkor megértem a cserét, de addig, csak azért hogy legyen... nem tudom... -
SeatZola
őstag
versam+gaboka75: a dewalt meglenne 105-ért, ennyit kellene fizetnem érte. És igen szerintem is beakadt a DeWalt és megerősítést vártam tőletek.
Mondjuk eddig tökéletesen elvoltam a Parkside cuccaimmal. Amennyit használtam arra bőven megfeleltek. Nálam - lekopogom - még soha nem szart be semmi Parkside termék. Lehet tényleg az lesz, hogy amim van azzal nekiállok, max. veszek egy ütvecsavarozó most 28-ért és ennyi. Most nézegettem csak és tényleg egy csomó Parkside-os akkus cuuc van, amit a házkörül tudnék használni és nagyon olcsók a DeWalt-hot és a Makitához képest. Abban is igazatok van, hogy ne csak ebben a két akkus gépben kellene csak gondolkodnom. -
gaboka75
tag
válasz
SeatZola #63827 üzenetére
A 105eFt a DeWalt DCK266P2 szettért gondolom nettó ár, mert 130e alatt nem látom sehol.
Szerintem érdemes lenne a munkákat elkezdeni a jelenlegi gépparkkal, közben kiderül, hogy megfelelnek-e a feladatnak.Ha nem, vehetsz célnak megfelelő gépeket.
Nálam is így indult, egyszerűbb 12 és 20 voltos PS és Workzone fúrócsavarozókkal álltam neki lakásfelújításnak és bútorépítésnek. Összeségében hamar előjöttek a korlátaik, ekkor kezdtem felépíteni a Dewalt akkus környezetet. Most fúrókból van DCD791, DCD800 és egy DFC850 ütvecsavarozó, több 2Ah, 5Ah és Powerstack akkukkal. Én nagyon szeretem őket, minden feladatot meg tudtam velük oldani, eddig problámamentesen. Tehát a véleményem kicsit elfogult a Dewalt irányába.
-
varsam
őstag
válasz
SeatZola #63827 üzenetére
Te dewaltot akarsz venni, mert csak... és most megerősítést vársz (szerintem)
Amúgy a lenti szettnél lenne 3 parkside géped, 2+4+4Ah akksikkal vs Dewaltnál 2 gép, 5+5Ah akksikkal... nem ugyanaz. Illetve Parkside vonalon viszont nincs ütvefúród, ami háznál amúgy nagyon jól jön.
Na de, ahogy korábban is írták, gondolkodj akku platformban, ne csak ebben a két gépben. Családi ház körül sok munka van, amihez jól tud jönni egy ügyes és jó gép, pláne ha akkus. Legyen szó akár egy láncfűrészről, körfűrészről, ágvágóról, szegélynyíróról vagy bármi hasonlóról. Ezt Dewaltból meg tudod oldani? Ha igen mennyiért? Parkside-ból pl igen (kérdés milyen minőségben)
Én a helyedben kiszámolnám Makitából hogyan alakulna egy gépszett, mert ott a jövőben ház körüli munkákra szánt gépekből sokkal szélesebb a kínálat, talán olcsóbbak is mint egy Dewalt és azokról én eddig csak jót olvastam/hallottam. -
SeatZola
őstag
Újra átgondolva a helyzetet:
a jelenlegi 2 éve használt, de hibátlan Parkside Performance PABSP 20-Li B2 (60 Nm) + 2 Ah akku + egy vadi új ParkSide Performance PABSP 20-Li C3 (60Nm) 5 év garanciás + egy vadi új 4 Ah-s akku szettem mellé
veszek egy Parkside Performance PDSSAP 20-Li B3 ütvecsavarozót 28eFt-ért 5 év garanciával plusz egy új 4 Ah-s akkut 15eFt-ért mivel sajnos a Parkside 2Ah akku kicsit kevés ezekhez az új Performance gépekhez. Így a Parkside szettel +43eFt ban lennék a mostani szetthez képest.
Vagy eladom a meglévő Parkside Performance szettet 45eFt körül és veszek egy vadi új DeWalt DCK266P2 szettet 105eFt-ért 3 év garanciával. Benne egy 70Nm-es DCD796 ütvefúrócsavarozó 18V-os XR-es, egy 226 Nm-es DCF887 ütvecsavarozó 18V-os XR-es, 2 db 5 Ah-s akku és egy gyorstöltő. Így tehát a teljes új DeWalt szett 105-45=60eFt-ba lenne. Nagyobb teljesítményű akkukkal az ütvefúró opcióval, amiről sokat utánaolvasva azt mondják hogy elég jó szerszám.
A különbség így a DeWalt és a Parkside között +17eFt.
Így már szerintem a DeWalt felé hajlok inkább….Vélemények ezek tükrében? -
AIex
tag
válasz
SeatZola #63810 üzenetére
Ha eltudod költeni azt a +32e Ft-os másra, aminek több értelme van (Fűrészlap, marókés, favéső stb), akkor arra költeném. Én nem vagyok annyira hanyatt esve a Parki gépektől, amekkora nimbusza van itthon, de házkörül szerintem okésak, főleg a Performance széria.
Dewalt gépek valószinűleg erősebbek lennének, ha kell a plusz kraft, akkor meg kell lépni, de ha nem, akkor visszautalnék arra, amivel inditottam a hsz.-em.Amúgy, szerintem fogadd meg azt amivel @tfe inditotta a saját hsz.-ét. Most még lehet nem akarsz más akksis gépet, de később változhat. Főleg ha kertes házban laksz, és megunod a 2T keverését a kerti gépekbe, vagy a hosszabbitót cibálni.
Dewalt-nál még arra felhivnám a figyelmedet, hogy a Dewaltnak az itthoni importőre nem tart sok alkatrészből raktáron, igy ha javitásra kerülne a sor, az elhúzódhat. Pl. van olyan cikkszámos alkatrész, amire jelenleg 2 hónapja várok, bár ez lehet a viszonteladó sara is, de azt hiszem, @ViktorSz kolléga is járt hasonlóan egy másik géppel.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
SeatZola #63820 üzenetére
átlagos háztáji felhasználás mellett hónapokat bír nálam a Dewalt 2Ah-s akkuja. amikor szerkezetet építettünk vele és tényleg folyamatosan ment 8-as csavarokkal, akkor nyilván kellett a két akku, de egyébként meg csak néha mikor eszembe jut, feldobom tölteni.
az 5Ah-s akkut amúgy is érdemes átgondolni egy ilyen gép esetén, mert nagyon nehéz lesz tőle és simán beviszi fenyőbe a nagy szerkezetépítő csavarokat a ki akksival is. -
pali923
aktív tag
válasz
SeatZola #63820 üzenetére
Az ütvecsavarozót pont fa szerkezet épitéshez használnám, akár 6-8mm * 200mm-es szerkezetépítő csavarok gerendákba és szarufákba csavarozásához.
Elmondom, én hogy jártam ezzel, aztán te döntesz. Egy kicsi 10,8V Bosch fúró-csavarozóm van, amit kb. 90%-ban használok famunkákhoz. Éppen azért, mert kicsi és könnyű, nagyon kényelmes, de csak 30Nm-t tud. Aztán pár éve elkezdtem építeni egy kis kerti házikót, amit szerkezetépítő csavarokkal raktam össze. Ez a kis gép is be tudta csavarozni azokat a csavarokat, de a csuklóm nagyon nem szerette ezt a munkát. Akkor jártam véletlenül a kedvenc boltomban, ahol éppen akciós volt egy 14,4V Hitachi csavarozó, ami kb. 60Nm-es. Megvettem, és azzal raktam össze a házat, egészen más volt így az élmény. Akkor eszembe sem jutott, hogy vegyek egy ütvecsavarozót, így is jól működött a dolog. Ács meg nem vagyok, és hátralévő életemben nem fogok sok ilyen házikót sem összerakni.
Sokan nagyon örülnek, amikor megveszik a bivalyerős 5Ah akksis Millwaukee csavarozókat, de én a kis műhelykémben hobbistaként nagyon ritkán lennék rászorulva. A kicsi csavarozó is sokat tud, és nem teszi tönkre a csuklómat sem, amikor becsavarom a 4x50-es csavarokat. Ha meg nagyobb kell nagyon ritkán, akkor előveszem a nagyobbat. Az is működik, hacsak nem haszálja valaki egész nap heteken át. Hány faszerkezetet akarsz összarakni?
-
pali923
aktív tag
válasz
generatoros #63814 üzenetére
Az ördög itt is a részletekben lakozik. Már sokszor megénekeltük itt is, hogy a PS gépek minősége erősen ingadozik attól is, hogy éppen melyik érában lehet megvenni, még ha ugyanolyannak is tűnnek.
Jó pár éve vettem egy fekete PS fúró-csavarozót, sajnos pontos típusokat most nem tudok mondani. Nagyon jó gép, szeretem. Aztán kb. 3-4 hónapja jöttek új gépek, ezek most zöld színűek alapvetően. Gondoltam, hogy eladom a Hitachi csavarozómat, és veszek helyette egy ilyen zöld PS-t, csak hogy ne kelljen mindig fúrót/bitet cserélgetni, és lehet majd használni ugyanazzal az akkuval, mint azt a régi feketét, kevesebb töltő kell.
Az eredmény az lett, hogy a Hitachira sehol nem jelentkezett vevő, a zöld PS-t meg száműztem a padlásra tartaléknak, mert közelében sincs az előző fekete minőségének. Valahogy sokkal kevésbé tűnik megbízhatónak, a sebessége is kisebb, és nem is annyira kényelmes. Pedig elvileg ez is ugyanaz a 20V-os, de egészen más a minősége. Újra elővettem a Hitachit, azért az jobb gép.
Vettem ugyanakkor egy ütve-csavarozót is, de még nem igazán tudtam megnyúzni, remélem, azzal jobban járok majd. -
SeatZola
őstag
Napok óta ezeken agyalok.
A legnagyobb gondom, hogy egyáltalán kell-e nekem asztali körfűrész vagy elég egy picit jobb gérvágó is ahhoz amit vágni szeretnék. Egy olyan amivel el tudok vágni egy 7x150-es szalufát, egy 20-25 cm széles colos deszkát stb. ÉS úgy hogy a 45 és 90 fok az tényleg annyi legyen jó közelítéssel. Bútorok gyártása egyáltalán nem mozgat meg, ahhoz sem időm, sem pénzem, hogy hobbi bútorsztalos szettet összerakjak. Amit csinálnék, az úgyis készen kapható gyalult deszkákból és lécekből készíteném el.#63815York: Az ütvecsavarozót pont fa szerkezet épitéshez használnám, akár 6-8mm * 200mm-es szerkezetépítő csavarok gerendákba és szarufákba csavarozásához. (Kerti pergola átalakítását kezdem meg hamarosan)
#63818tfe: Más akkus gépeket nem nagyon tervezek venni. Nincs rá szükségem.
#63811fogtunder: Csak ütvecsavarozót nem vennék külön, mert akkor ahhoz is 2 akkut is kellene vennem meg töltőt. Vagy Parkside lesz mindkét gép vagy DeWalt, mert akkor ott 2x5 Ah akkum is lenne.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
generatoros #63814 üzenetére
Hát de pont azt írom, hogy azokat én se adtam el, mert azok jók és semmi okom váltani.
Az az ütvecsavarozó nem egy ilyen gép, az első hetekben a PS Facebook csoport tele volt elfüstölt darabokkal. Persze, cserélik, javítják, stb, csak ha nem tudsz haladni a munkával, mert éppen kijött belőle a füst, akkor ez sovány vigasz. Fatert nem zavarja, mert évente négyszer veszi elő, arra jó lesz.
Én is hobbista vagyok, de mikor ezt vettem, egy hétig kb folyamatosan ment, bőven megérte. És azóta is ezzel hajtok be minden csavart, összeszerelésnél is, mert tudom, hogy a legkisebb álláson pont akkor racsnizik le, mikor már nem kell tovább mennie a csavarnak. -
tfe
tag
válasz
SeatZola #63813 üzenetére
Inkább azt a kérdést tedd fel, hogy milyen _más_ gépet akarsz még azon az akkuplatformon használni. A fúró-csavarozó nem egy nagy tudomány manapság, kínában is egészen frankón elkészítik, viszont a többi parkside gép - finoman szólva - kanyarban sincs egy dewalthoz képest.
Viszont, ha már megvannak ezek a parkside gépek, akkor simán elkezdeném építgetni dewaltból a gépparkot, mindent, kivéve a fúró-csavarozót (hiszen olyanod már van). Aztán majd egyszercsak azokat is lecseréled. Vagyis használd ami van, de többet ne ruházz be abba a márkába. (szerintem)
-
Ezekiell
veterán
válasz
SeatZola #63813 üzenetére
Hát akkor elgondolkoznék, hogy kell-e neked a 18V, vagy elég a 12V is. Én a 12V-os DeWalt DCK2110L2T-QW szettet vettem meg, és zseniális, reggelire megeszi a 18V-os Parkside Performance cuccaimat. Asztalos melókhoz bőőőven sok az erejük, de legalább könnyűek. Ha nem akarsz > 8x100-as szerkezetépítőket csavarozni egész nap a cuccal, akkor szvsz elég a 12Vos is (és a csuklód meg fogja hálálni a súlykülönbséget).
-
generatoros
tag
válasz
fogtunder #63811 üzenetére
A parkside márka legsikerültebb gépei a fúró csanarozók, ezt nem csak én mondom. nem vitatom a dewalt minőséget, nekem is kedvenc márkám(szalagfűrészem, élmaróm dw) de a kefenélküli parkside fúró-csavarozókhoz képest a " rossz vicc" az kicsit túlzás, Az 5 év gari az nagyon komoly. Hobbizni én biztos nem váltanék azt a 32 ezret elkölteném más dewalt cuccra, de hát én is csak hobbista vagyok.
-
SeatZola
őstag
Családi házban lakom így minden héten használok ilyeneket. Plusz most kezdek bele a saját örömömre hobbi asztaloskodni. Már egy DeWalt DWE7485-QS körfűrészt megrendeltem. Szóval olyan cucc kell, amit a famunkák során is használni fogok. A famunkáimnál nem kell nagy dolgokra gondolni, csak kisebb kerti székek, macskaház, kerti asztal, a pergolánkhoz kiegészítők, ilyesmi.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
SeatZola #63810 üzenetére
szerintem egyértelműen Dewalt. Faternak vettünk ilyen ütvecsavarozót, nem mondom, hogy használhatatlan, de az én Dewaltomhoz képest egy rossz vicc. mondjuk én megtartottam a Parkside fúróimat, mert van más PS szerszám is itthon és csak az ütvecsavarozót vettem külön.
-
SeatZola
őstag
Sziasztok!
Ismét tanácsot kérnék: most akkus fúró-csavarozó + ütvecsavarozó kombi szett beszerzésén ügyködök. Jelenleg van egy 2 éve használt, de hibátlan Parkside Performance PABSP 20-Li B2 (60 Nm) + 2 Ah akku és egy vadi új ParkSide Performance PABSP 20-Li C3 (60Nm) 5 év garanciával + egy vadi új 4 Ah-s akku szettem. Így tehát ez a szett +28eFt-ba lenne.
Opciók:
1. a meglévő Parkside Performance szetthez veszek egy Parkside Performance PDSSAP 20-Li B3 ütvecsavarozót 28eFt-ért 5 év garanciával.
2. eladom a meglévő Parkside Performance szettet 50eFt körül és veszek egy vadi új DeWalt DCK268P2T szettet 110eFt-ért 3 év garanciával. Benne egy 70Nm-es DCD791 fúrócsavarozó 18V-os XR-es, egy 226 Nm-es DCF887 ütvecsavarozó 18V-os XR-es, 2 db 5 Ah-akku és egy gyorstöltő. Így tehát a teljes új DeWalt szett +60eFt-ba lenne.
A kérdés tehát érdemes-e a DeWalt-ot választanom a +32eFt-ért, de 5 helyett 3 év garanciával. Csak és kizárólag otthoni hobbi barkácsoláshoz használom/használnám a gépeket. Szeretem a PArkside Performance-t is de ez a DeWalt márka nagyon piszkálja a csőröm. Jobb annyival?
-
mahoo
csendes tag
Sziasztok, meg tudna nekem valaki mondani, hogy ez a 2 kes kompatibilis egymassal?
Ranezesre igen, de egyaltalan nem vagyok benne biztos.Hitachi P20SF gyalum van, sosem volt hasznalva es kes se volt benne. A Hitachi meg sokkal dragabb mint a Makita.
https://www.szerszamoutlet.hu/index.php?kat=614&id=57979
https://www.transvidia.hu/webaruhaz/tartozekok/gyalukesek/7628/makita-hss-gyalukes-82x29mm-2db-csomag-elezheto-d-16346
-
kavalkád
senior tag
konyhabútorosokhoz egy kérdés:
főzőlap alá milyen tömítést szoktatok tenni (ha a régit kell visszatenni) ami nem kerül egy vagyonba? van az a gyurma szerű anyag, de nem igazán találtam, csak borzasztó áron.
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Gamer / irodai szék noblechairs ICON TX
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest