Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
York
tag
válasz
kicsi kecske #63899 üzenetére
Nalunk esik, de folyt privatban.
Napsutesben jobban latszanak a "problemak". -
York
tag
válasz
kicsi kecske #63894 üzenetére
Holnap csinalok, ha nem esik az eso es nem felejtem el
.
-
tfe
tag
válasz
Tanuló 1.0 #63895 üzenetére
Én használok, teljesen jó cucc, tényleg mint a videókon.
Soudal-nak viszonylag egyszerűen beszerezheto a 2C szettje, ebben vagy egy nagy üveg CA ragasztó meg az accelerator, ha jól emlékszem nem is túl drága. -
Tanuló 1.0
újonc
Kedves T J,
Köszönöm a választ: Igen, a Loctite régi ismerős. A kérdésed (minek még gyorsabban?) teljesen jogos, mégis ezek a fickók használják a kötés gyorsításhoz a sprayt. Mondjuk én már jártam úgy, hogy a pillanatragasztó nem ragadt pillanatszerűen a célfelületre (na, az ujjamra persze igen).
Csak kiváncsi voltam, hogy használt-e valaki közületek ilyen "gyorsító" sprayt? -
York
tag
válasz
kicsi kecske #63892 üzenetére
Nekem ez deszkabol van, 5 eves pont ugy nez ki, annyit leszamitva, hogy az akac most kezdi ledobni a lazurt meg a belso felerol ahol azzal a fekete trutyival kezeltem le azt 50% ledobta es megszurkult, de az nem zavar
.
-
kicsi kecske
tag
Pont mi is "ilyet" akarunk a kertbe. 600 széles 75 magas 50 mély, ebbe tennénk 1-2 kisebb fát és dísznövényt és ez kerülne a kerítés mellé amolyan térelválasztó díszítő elemnek.
Elsőre fenyőből akartam, de aztán én is akác felé hajlok, árban nem sokkal drágább.. ellenben itt Fehérvár közelében gyalult akác pallót 15x5 méretben (vagy hasonló) nem nagyon tudok beszerezni. -
York
tag
válasz
Viperator #63888 üzenetére
Ha idotallot akarsz akac, ha olcsot akkor fenyo.
https://www.youtube.com/watch?v=lmeLef7XUBE -
Viperator
őstag
Közületek csinált már valaki magaságyást? Ha igen, milyen fából érdemes...?
-
T J
tag
válasz
Tanuló 1.0 #63883 üzenetére
Loctite asszem ami itthon szinte bárhol beszerezhető. Ebből használom a folyékonyat, nem a gélt. Ez is cianoakrilát, szóval ha sprayt tudsz szerezni, ezzel is működnie kell.
Amúgy mi az a felhasználás, amikor még a pillanatragasztót is gyorsítani kell? Nem jut eszembe ilyen. Legfeljebb ha vastag rétegben szeretnél vele helyet kitölteni. De ha valamit szórsz bele (pl. fapor), akkor még vastag rétegben is hamar köt. Kérdés hogy milyen jellegű a javítás: esztétikai, vagy csak funkcionális. -
prannk
őstag
Most gondolkodom a 12x12 es gerendán meg a 7.5 szarufán.
Félek hogy a 2 colos 5 méter hosszan eltekeredik. -
mezso2
újonc
válasz
prannk #63882 üzenetére
Az 2colos palló gyalulva 45mm lesz kábé, a toldásnál meg legalább 25-25mm széles alátámasztás kell hivatalosan, plusz asszem 10mili hézag, ha jól emlékszem. Nem jön ki a matek.
Bevallom, fogászkodtam én is, 2colos anyagból gyalultattam a szarufát, eddig még jó, nem szakadt le, nem púposodott fel, de ha újrakezdeném, már vastagabból csinálnám.
-
Tanuló 1.0
újonc
Tanácsotokat szeretném kérni pillanatragasztó ügyben. Sok videóban látom, hogy a (túlnyomóan amerikai) pofák pillanatragasztót használnak egy aktivátor spray-vel kombinálva, ami a látvány szerint valóban ott és azonnal megköt. Ebben a vidóban 8:50-nél például.
https://www.youtube.com/watch?v=hFrpwFUWOOk
És mindjárt fel is dobja a linket, ahol egy egész hadseregnyi (Starbond) cianoakrilát pillanatragasztót kínálnak.
https://starbond.com/?rfsn=5150509.8b7646&utm_source=refersion&utm_medium=affiliate&utm_campaign=5150509.8b7646Kérdésem: Mi a tapasztalatotok pillanatragasztóval és honnan szerzitek be?
Köszönöm előre is.
Tanuló -
prannk
őstag
210x5000 üreges 10 es poli.
Gerenda távolság 3m
Szarufa távolság 68cm
Tető hossz 5.3m -
prannk
őstag
Üdv. Polikarbonátos teraszt építenék 5 méter hosszban 6m szélességben.
Elég neki a 10x10 es gerenda és szarufának 5x15?
A 15x15 és 7.5x15 helyett?
Elég sokat spórolnék rajt -
tfe
tag
válasz
generatoros #63878 üzenetére
Nem bántódok meg, csak nem küzdök a fejlődés ellen
Csináltam én is pontozóval, méricskélve, és messze a legegyszerűbb, legpontosabb és leggyorsabb megoldás ez a fúró. Odarakom a szerelvényt és 3mp alatt megvan a teljesen pontos előfúrás. Zseniális cucc szerintem. -
generatoros
tag
Jaj ne hogy megbántódj már. van nekem is szeretem is de amig nem volt akkor is szépen sikerültek a furatok poziciói. 1500 ért vettem 4-et és nekem nagyon jól bevált. persze nem most talán 6-7 éve de lehet több. továbbra is azt mondom nem nélkülönözhetetlen. régen árral megjelőltem a fúrás helyét és soha nem volt gond , mióta megvan ez a kis kütyű még egyszerűbb a helyzetem. aztán mindenki eldönti neki mi a jó.
-
epmd
tag
válasz
generatoros #63873 üzenetére
Naponta összeraknál 30db Blum Antarot sablonnal akkor tudnád értékelni a Blum központfúróját,biztos nem a kínai kellene neked.
-
tfe
tag
válasz
generatoros #63870 üzenetére
> jól megvoltak a mesterek e nélkül is pár éve még
Persze, körfűrész nélkül meg maró nélkül is jól megvoltak a mesterek 50 éve, sőt, a kőbaltával is jól elvolt az ősember.
> ez az eszköz parasztvakítás jobb a semminél és annyi is
Gondolom még sosem használtál ilyet.
Mind1, nem foglak győzködni róla -
gaboka75
tag
válasz
generatoros #63873 üzenetére
A gyáriból a legalacsonyabb 26cm (pontosabban 25,3cm). Nálam a legalsó maradt ekkora, a felette levő 4 db 18,9cm.. Gyakorlatilag a fiókvasalatok két lyukkal kerültek lejjebb.
-
gaboka75
tag
válasz
gaboka75 #63841 üzenetére
Ma volt időm kipróbálni az új Dewalt 7485-öst. Első asztali körfűrészem, nagyon tetszik, és még az ujjaim is megvannak.
A garázs/pince pár hete fel lett újítva és a hobbiszobába (többek között makettezés) bekerült egy Besta polc. A gyári fiókelőlapok nekem túl magasak voltak, fekete MDF-ből csinaltam újakat. Az a pillanat lett megörökítve, amikor már az összes a helyén van. Hátra van még a csiszolás, élmarás és a felületkezelés.
Valamilyen fogantyút is tennem kell majd rá.
-
thomgrande
tag
válasz
pali923 #63867 üzenetére
Valami félreértés van. Egy szóval nem írtam hogy valaki ne vegyen Blumot. Mindenkinek szíve joga hogy mit vesz. Ha nem lenne jól működő kínaim akkor sem adnék annyit a Blumért. Egyszerűen nem látom benne az árhoz igazodó műszaki tartalmat. Ha lenne több száz millióm akkkor sem adnék 1 liter pálinkáért 80ezer forintot csak azért mert megtehetem.
-
generatoros
tag
a kínai mindent tud 4x5x szarabra is tudja és uo-ra is mint a blum ,de az ára ugyanannyi lesz. ez az eszköz parasztvakítás jobb a semminél és annyi is. jól megvoltak a mesterek e nélkül is pár éve még. Annyi talán a blum javára írható, hogy valszeg minden darabja megbízható a kínaiból ki kell fogni a jót. kb ennyit gondolok erről.
-
kavalkád
senior tag
válasz
kapu2006 #63865 üzenetére
én is ezt tapasztaltam azzal amelyik nem esett szét
gondolom a kínaiból is van több féle, az enyémnek nem volt túl erős a kung-fuja.
esetleg akinek jó minőségű kinaija van az belinkelhetné.
picit drágálom a Blumot, nem használom annyira gyakran, hogy nekem megérje, de ettől függetlenül köszönöm a tippeket. -
AIex
tag
válasz
kavalkád #63853 üzenetére
Van kinai, azok alapján, amiket itt olvasgattam, nekem nincs felszólalási jogom,
Okésan működik, középre fúr, nem üt nagyot. Picit nehezen jár, de bőven használható,
Lidl-ös verziót néztem, nagy benyomást nem tett, a 4-5db kinain összesen kevesebb sorja volt, mint 1db Lidl-ösön, bár lehet mikor én mentem, már csak a délutáni műszakos széria volt,
Ha jót akarsz, akkor én is a Blum-ra tudnálak kapacitálni, a fej kiképzése is másnak tűnik, az ára annyi amennyi, de ha dolgozol nagyobb méretű táblás anyagokkal, vagy értékesebb tömörfával, akkor egy pontatlan szerszám, hamar tud olyan fejfájást okozni, ami szerintem sokkal kellemetlenebb lesz a Blum áránál.
-
pali923
aktív tag
válasz
thomgrande #63866 üzenetére
Még a német zöldségboltokban árult kínai eszközök minősége is eltérő szezonoktól függően, sőt egy szezonon belül is, hiába ugyanaz a neve esetleg. Nekem van onnan digitális tolómérőm, PS pneumatikus szögbelövőm, ami tökéletesen működik, de tudok konkrét példákat, akinek ezek használhatalanok lettek. Olvashattunk ilyesmiről itt a napokban eleget.
Ha veszel itthon egy zöld/kék Boscht, Makitát, Festoolt, Extolt, Einhellt, Blumot nagyjából tudod, mire számíthatsz. Ez az árán is látszik. Ha az ebay-ről, Banggoodról, Aliról veszel valami kínait, fogalmad sincs, melyik városban, gyárban, milyen minőségben csinálták meg, márkanévről ne is beszéljünk - és ezek még a viszonylag megbízható weboldalak.
A közgazdasági iskolában az első lecke az, hogy a nyereség és a kockázat arányos egymással. Ha veszel egy Blumot 13.000-ért, biztosan jót kapsz. Ha veszel egy kínait negyedáron, kis szerencsével tudod jól használni, de benne van az is, hogy nem. Szerencsére nem vagyunk egyformák, de érdemes tisztában lenni a helyzettel.
-
kapu2006
tag
válasz
thomgrande #63858 üzenetére
Nekem van kínai. Szar!
Minden egyes furat után szét kell szedni, mert telemegy forgáccsal. Megszorul, kint marad a hegy. -
tfe
tag
válasz
generatoros #63863 üzenetére
Soha nem is ez volt a kérdés. Sokkal inkább az, hogy a kínai tudja-e 4-5x szarabbra csinálni. Jelenleg van pár vélemény mellette és ellene is.
A blum működik, nincs benne nagy varázslat, pont azt tudja, amit ígér. -
generatoros
tag
mindenki az gondol erről a központosító eszközről amit akar. nekem is kínai van és csak jókat tudok róla mondani. Ez egy annyira egyszerű eszköz, semmilyen nyugati márka nem tudja 3-4x jobbra csinálni.
-
York
tag
válasz
En meg tervezem megvenni, eg es fold a kulonbseg a kinai/lidl es a blum kozott. Van kinai valtozatom mukodik, de nem pontos es nem konzisztens.
-
tfe
tag
válasz
Hát jó, akkor ne adj érte.
Remélem nem baj, ha valaki másképpen gondolja -
kavalkád
senior tag
vettem ilyen központosító fúró szettet, szerencsére a fele szétesett az első használat után
lehet ilyet itthon kapni valahol becsületesebb minőségben és ha igen hol?
Új hozzászólás Aktív témák
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest