Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-19 12:57:36

LOGOUT.hu

Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28051) robi-k válasza Integra (#28049) üzenetére


robi-k
őstag

Együtt érzek Veled. A fákat teljesen tönkretette, vagy még van esély rá, hogy jövőre még lehet rajtuk termés? Ti merre laktok (nálunk Fehérváron szerencsére nem volt ilyen nagy vihar)?

[ Szerkesztve ]

(#28052) ginola válasza robi-k (#28051) üzenetére


ginola
addikt

Szerencsére nem, volt villámlás meg minden, de hála égnek az Öreghegyen nem volt jég!

Szentendrén volt tegnap hatalmas jégeső!

[ Szerkesztve ]

(#28053) Integra válasza robi-k (#28051) üzenetére


Integra
titán

nem tudom. az biztos, hogy idén már semmi termés nem lesz, ugyanis mindet összegereblyéztem.. :DDD :( hogy jövőre mi lesz, nem tudom. nagyon sok ág tört le vödörszámra szedtem össze csak az ágakat..
szentendre, pilis előtt.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#28054) Dorian válasza Integra (#28049) üzenetére


Dorian
félisten

Durva tud lenni néha az időjárás. Szüleimnél úgy 15 éve történt, hogy egy 200m széles, néhány km hosszú sávban teniszlabda méretű jég esett. Ha nem a saját szemmel látom lehet el se' hiszem.
A palafedésű házak tetejét egy az egyben szétverte, a legjobb, hogy utána jött egy bazi nagy zivatar, úgyhogy mindenki jól be is ázott. Egyedül a betoncserepes tetők bírták. A dróthálós üveget nem összetörte, hanem a dróttal együtt átszakította. A kint parkoló autók a hold felszínéhez hasonlítottak. Jó, hogy nem halt meg senki.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#28055) Relaxing válasza ginola (#28052) üzenetére


Relaxing
tag

Nálunk itt Szentendrén volt káosz rendesen.Elmosta a fél hegyet az ár, nekem is bejött a garázsba egy kicsi. Izgultam is bent a melóhelyen mert nem volt áramtalanítva a ház.Leég a Dune :P

Bakker - micsoda gubanc!

(#28056) Integra válasza Relaxing (#28055) üzenetére


Integra
titán

üdv sorstárs :DDD
délelőtt még a kis hidat ásták ki a sárból. de az egész út fel a hegyre az alján életveszélyes kb, minden homok és sár, motorral nem életbiztosítás.... természetesen a szentendrei közútkezelő szarik magasról erre az útra..

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#28057) Relaxing válasza Integra (#28056) üzenetére


Relaxing
tag

Én is itt lakom a hegyen , tapasztaltam : ) Még ma is takaríttottam, Na de nem offolom szét a potyikot.

[ Szerkesztve ]

Bakker - micsoda gubanc!

(#28058) Pierre75 válasza Multibit (#28048) üzenetére


Pierre75
senior tag

A WD 2-3 éve elb@szta a 24.000-t, azóta se javították. Oroszoknál, franciáknál bevett a 24, viszont Woody Allen-nek is van angoloknál forgatott 24-s anyaga. Szar ügy, ezeket így BD-n nézem.

(#28059) Multibit válasza Pierre75 (#28058) üzenetére


Multibit
veterán

Mint ahogy a spanyoloknál is (Almodóvar). Rengeteg európai gyöngyszemet ki sem adtak még BD-n, így - gyanítom - nőni fog a 24p-s filmek száma még egy darabig. Hogy a németek által kiadott nem német filmekről ne is beszéljek :K

(#28060) HarryDEC válasza Mezga Aladár (#28047) üzenetére


HarryDEC
tag

És még mindig beta verzió :(((

Korán keltem, hol az arany?

(#28061) illex1


illex1
csendes tag

Sziasztok!
A Dune optikai meghajtója milyen minőséget képvisel? Hozza egy 30 ezres blu ray lejátszó képességeit?
Egy 50 colos plazmán lenne használva.Köszi!

(#28062) ginola


ginola
addikt

A MAke MKV-n kívül va olyan progi, ami az ISO-t MKV-vá alakítja de marad a HD hangsáv és a felirat?

(#28063) Mezga Aladár válasza ginola (#28062) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

dvdfab

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#28064) ginola válasza Mezga Aladár (#28063) üzenetére


ginola
addikt

Remélem a BD ISO-t is kezeli.

(#28065) Mezga Aladár válasza ginola (#28064) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

:K

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#28066) Zsmester89 válasza Mezga Aladár (#28047) üzenetére


Zsmester89
őstag

Viszi szépen a 23,976 -et is. Én a jobb filmeket csak BD ISO-ban (50-es)-ben szedem le, így a 3D-s filmeket is. (Avatar 3D, Sin City, A Hobbit 3D, Star Wars, Star Trek, Imax 3D-s filmek stb...)

Hibátlan lejátszás, akadás mentesen, szépen kihozza a 3D-t, azonnal elindít mindent, persze nem tökéletes, az új menüket nem viszi. 5 év garival és a folyamatosan megjelenő frissítésekkel szerintem jó választás volt.

Nem olcsó (persze kinek..és mihez képest), de egy darabig nem lesz ultra hd-s tv-m, így hosszú távra tökéletes.

[ Szerkesztve ]

A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.

(#28067) anonym1s válasza ginola (#28062) üzenetére


anonym1s
őstag

Hali.
En a rossz dvd iso-bol szoktam mkv-t csinalni az mkvtoolnix nevu programmal, de mukodik bd iso-val is.

Az iso fajlt berakod deamon-ba, majd az mkvtoolnix-el megnyitod a virtualis bd lejatszoban levo BDMV\STREAM mappaban levo 00000.m2ts fajlt, alul az "Output filename"-nel kivalasztod a mappat ahova menteni akarod a filmet (ez alapertelmezesben mindig ugyanaz a mappa ahol a forras van, de mivel most virtualis optikai meghajto a forras, ezert oda nem tudjuk menteni, tehat ezt mindenkeppen meg kell valtoztatni olyanra amire lehet menteni, pl. vincseszter, pendrive, vagy memoriakartya) majd katt a Start muxing-ra. Ekkor elkezdi a muveletet, es ha befejezte, ott lesz a kesz mkv fajl ahova mentetted. Ennek idotartama a fajlmerettol es gep sebessegetol fuggoen valtozo lehet. Az en gepemen (i3-2350) ez kb. 5-10 percig szokott tartani.

Ja, ha trakattintasz valamelyik hang vagy feliratra a "Tracks, chapters and tags" mezoben, akkor az "UP" es "DOWN" gombokkal valtoztathatod a sorrendjuket is, ha esetleg a magyart akarnad elore rakni, tovabba lejjebb a "Track name" mezobe irhatsz sajat megjegyzest amit a lejatszok ki is irnak, pl. "Eredeti Magyar sztereo" vagy "Galvolgyi szinkron" vagy barmit amit akarsz.

Itt egy kep rola:

[ Szerkesztve ]

(#28068) Pierre75 válasza Multibit (#28059) üzenetére


Pierre75
senior tag

Azokat írtam, akikben biztos voltam, mert a hdd-n pihennek. Hollywoody-i szemetet meg évek óta nem nézek, az amerikai filmsorozatok közül szoktam szemezgetni. (Bár néha egy-egy becsúszik, mert a Django meg a Jack Reacher borzalmakat megpislogtam, nem kellett volna.) Bár néhány éves késéssel rátaláltam a dánokra is.

[ Szerkesztve ]

(#28069) Cha-b


Cha-b
senior tag

Sziasztok!

A problémám a következő Popcorn C-200 egy 10 perce hallottam egy halk pukkanást, vagy nemtom jobban leírni egy fúrcsa hangot, és azóta se kép se hang. Szétszedtem, de nem látok semmi furcsát kicsit mintha égett szag lenne a táp környékén , de lehet ezt is csak belemagyarázom. Mi lehet táp megadta magát? Tudom , hogy kevés az info, de hátha találkozott vki hasonlóval. Pics.ba pont most akartam elkezdeni sorozatozni. :(

A válaszokat előre is köszi!

Szerk.: Elég meleg volt a belseje táp környékén mikor kinyitottam, de eddig a nyarat is bírta, most azért még nincs annyira meleg.

[ Szerkesztve ]

CSAKAKISPEST!!!!

(#28070) ricsik válasza Cha-b (#28069) üzenetére


ricsik
őstag

Szerintem is a táp pukkant el, remélhetőleg nem vitt magával más alkatrészt. Gondolom a forgalmazó tart alkatrészeket is.

(#28071) Cha-b válasza ricsik (#28070) üzenetére


Cha-b
senior tag

Tart [link] 13k. Remélem megúszom ennyivel, és csak ez a baja, mert egyenlőre ez csak tipp.

CSAKAKISPEST!!!!

(#28072) DjKoxi válasza Cha-b (#28071) üzenetére


DjKoxi
senior tag

Nekem is elromlott a C-200 táp, igaz pukkanást nem hallottam. Kb 2 éves volt a készülék. 5 db kondenzátort kellett cserélni benne, kollégám megcsinálta. Ha van egy jó műszerész ismerősöd, érdemes megnézetni, mielőtt megveszed ( nem tudom miért olyan drága ) az új tápegységet.

(#28073) JaniS válasza Cha-b (#28069) üzenetére


JaniS
senior tag

Ha garanciális, akkor csere és nincs gond. Ha nem és tudsz költeni rá, akkor jobban jársz egy PicoPSU-val, amit egy külső power brick-ről táplálsz. Nálam a C-300 idegesítően meleg és cicergő tápját cseréltem ki erre. Azóta a vinyó nem fő meg benne és teljesen néma. Ez árban azért kb. 20-25eFt, de ha érdekel, akkor pontosan megmondom.

JaniS

(#28074) anonym1s válasza Cha-b (#28069) üzenetére


anonym1s
őstag

Hali.
Nekem legutobb a monitorom romlott el hasonlokepp mint a te lejatszod. En is szetszedtem es en sem lattam semmi kulonoset. Aztan megirtam a problemamat a hobbielektronika forumra, es ott azt a tanacsot kaptam, hogy a tapegyseg korul keressek olyan kondenzatort aminek pupos a teteje vagy folyas latszik rajta. Ujra beleneztem es talaltam egy enyhen pupos teteju kondit. Azt a kondit kiforrasztottam, majd egy ugyanolyan ertekut vissza (szerencsem volt mert volt itthon olyan, amugy 35ft lett volna egy uj) es a hiba megszunt, ujra mukodott a monitorom.

Nem mindig ilyen egyszeru a dolog, de egy probat megerne, hogy jobban szemugyre vedd a benne levo kondenzatorokat, de ha nem talalsz semmit, meg akkor is sokkal olcsobb ha elviszed egy muszereszhez es megcsinaltatod vele, minthogy megvedd azt az ujat 13ezer ft-ert.

(#28075) Cha-b


Cha-b
senior tag

Köszi mindenkinek a választ, megpróbálom akkor első körben a tápot megnézetni vkivel. Amúgy mennyi az esély arra, hogy a táp elpukkanása mást is vitt magával ? Nem nagyon számdékozom sokat rákölteni, illetve új médialejátszót sem szeretnék venni, mivel nem 3dzek, ez maximálisan kihasznál, mindent visz sosem fagy viszi menüstöl az ISO-kat... sztem a mai napig a legjobb popcorn.

CSAKAKISPEST!!!!

(#28076) Integra


Integra
titán

ahogy látom, a dune max-ot sem gyártják már és jelenleg csak a base 3d van, mint új termék. és ez még sigma chipes.

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#28077) cekkk


cekkk
veterán

Ha valaki nas-t akar annak ez baromi jó vétel lehet most. Ez ennyit nagyon megér :))

[ Szerkesztve ]

(#28078) DjKoxi válasza Cha-b (#28075) üzenetére


DjKoxi
senior tag

Dugj rá egy normál PC tápot, és próbáld ki. Nagyon gyenge minőségű kondik vannak a tápban, valószínű, hogy amiatt romlott el.

(#28079) Integra


Integra
titán

valamelyik kolléga nem is olyan rég mondott egy media lejátszót, ami nem dune és nem popcorn volt, számomra valami ismeretlen márka, de azt mondja mindent eszik és nagyon gyors a menükezelése is :) melyik lejátszó volt az? egy jóbarátomnak media player beszerzés projekt van és eszembe jutott az is

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#28080) TCr válasza Integra (#28079) üzenetére


TCr
veterán

Mede8er a márka.

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#28081) Integra válasza TCr (#28080) üzenetére


Integra
titán

thx :)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#28082) Integra válasza TCr (#28080) üzenetére


Integra
titán

megvan, ez volt az :)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#28083) CSorBA válasza Integra (#28082) üzenetére


CSorBA
őstag

Én csak ajánlani tudom. A kadenciahelyes dologhoz kapcsolódva, pedig valóban a beta 2.0.0-val (ami a hónapban várhatóan végleges lesz) megy gond nélkül a 23,976Hz, azonban a 24Hz pedig nem. Ez biztos ki lesz javítva, és normálisan fog váltani, mint egy sigmás lejátszó. De inkább legyen 23,976Hz mint 24Hz, tekintve 99%-ban inkább előbbivel találkozhatunk. A gyorsaság pedig elég durva, tényleg szinte azonnal ugrik bárhova, vált fejezetet hálózati lejátszás közben is.

(#28084) bajnokpityu válasza TCr (#28080) üzenetére


bajnokpityu
félisten

És tényleg ajánlható kép/hang/megbizhatóságra a düne meg a popik kategóriájában?
Azért rohadt dolog, hogy a fekete 10%al többe kerül,mint az ezüst a 1000-es modell esetén.

Realtek chip, és jó? :Y

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#28085) Cha-b válasza DjKoxi (#28078) üzenetére


Cha-b
senior tag

Nah mivel én ezekhez hülye vok, ezért inkább kérdezek elöször. Egy ilyet találtam itthon egy nagyonrégi gépbe volt: codegen 300W [link] Ezt ha rádugom nemtud benne kárt tenni? nem szándékoznám bekapcsolni, csak megnézném világít-e pirosan a bekapcs gomb, ha rá van dugva.

CSAKAKISPEST!!!!

(#28086) Integra válasza bajnokpityu (#28084) üzenetére


Integra
titán

ja, azon pislogtam én is :DDD
hopsz, az 1000-ben van már usb3.. nem is vettem észre.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#28087) Integra válasza CSorBA (#28083) üzenetére


Integra
titán

tehát a 2.0.0. hamarosan final fw lesz, amire utána jön egy újabb javítás a 24hz miatt és akkor lesz teljesen komplett az fw?

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#28088) bajnokpityu válasza Integra (#28087) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Egyébként az A400as popi fórumon is dicsérik az új firmeket. Nah,annak a képét, a 3.5ös winyóhelyet kéne olcsóbban, és atomstabilban megcsinálni :)

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#28089) Integra válasza bajnokpityu (#28088) üzenetére


Integra
titán

250dodo, ez már az új 2 magos sigma chipes ráadásul.
azt kell mondjam, elmentek a hdi mellett, de szinte mindenki. popit igaz, sosem használtam még.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#28090) bajnokpityu válasza Integra (#28089) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Egy tulajjal beszéltem eddig, az idei firmwarekkel nem sok baja volt, de elég komoly negativ kritikát kapott megjelenésekor, mert kb használhatatlannak mondta mindenki.

Túl hamar dobták piacra. Viszont, popinál hetente jön ki új firmware, szóval nem csak vakaróznak, tehát egyszer még jó gép lesz belőle. Ugyanakkor a kezdeti instabilitás jól odaverte a tipus sikerét.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#28091) Integra válasza bajnokpityu (#28090) üzenetére


Integra
titán

mármint az a400-nál? nem tudom, hogy mikor jelent meg ez az új, mert nem követtem sosem a popcorn-t, valamiért én is megettem a hdi maszlagot és csak arra koncentráltam. na nem mintha rossz lenne, csak a hdi-nek is nagyobb a füsjte mint a lángja és nem történik igazából semmi.u

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#28092) DjKoxi válasza Cha-b (#28085) üzenetére


DjKoxi
senior tag

Rádughatod. Mikor az enyém rossz volt, én is valami gagyival próbáltam. A Popcorn fórumon is javasolják hagyományos táppal a próbát.

(#28093) CSorBA


CSorBA
őstag

Igen, valahogy így.

A fekete azért drágább mert valószínűleg azok későbbi szállítmányok, ahol alapból volt minimális áremelkedés, illetve a forint is romlott. Feltehetőleg előbb-utóbb egy árba kerülnek.

(#28094) JaniS válasza Integra (#28091) üzenetére


JaniS
senior tag

Az hozzá tartozik, hogy a popiknak addig frissítik ilyen gyakran a firmware-üket, amíg újnak számítanak. Utána csesznek az egészre a megmaradt hibáikkal együtt. Lásd pl. 300-as széria. Nagyon nem kell odalenni a supportjuktól.

(#28095) Integra válasza JaniS (#28094) üzenetére


Integra
titán

tehát akkor megint ott tartunk, hogy nincsen jó hardver jó szoftverrel, jó supporttal. 2013, csodás :DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#28096) bajnokpityu válasza JaniS (#28094) üzenetére


bajnokpityu
félisten

A210 azért majd 2 éves tipus volt (régen piacon a 300as sorozat), amikor egyszercsak kiadtak egy firmwaret, amiben benne volt a BR menü. Kifizették, majd ajándékba adták a régi tulajoknak. Jó szar support. Egyébként tényleg eleinte hetente, aztán havonta, majd 2-3 havonta adtak ki új firmet.

Integra:igen, A400ról beszéltem.

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#28097) TCr válasza bajnokpityu (#28084) üzenetére


TCr
veterán

Nem tudok róla semmit, csak annyit, hogy itt ajánlgatják, az itteniek szerint jó.
Személyes tapasztalatom nincs.

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#28098) Integra válasza bajnokpityu (#28096) üzenetére


Integra
titán

egyébként, hogy ha adott az a400, a szoftvere pedig mindent tud, lejátszik, gyors és stabil, akkor miért kéne az fw-t megbuherálni egy upgrade-del?

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#28099) CSorBA válasza Integra (#28098) üzenetére


CSorBA
őstag

Nagyon sokáig problémásan játszotta le a full3D isokat hálózatról, és a legújabb beta firmmel is vannak ilyen problémái. (bár már jóval kevesebb) Pl a Brave eleje szaggat, ez egy olyan iso aminek az eleje agyon van darabolva, úgy néz ki ez egyelőre gondot okoz neki.

(#28100) bajnokpityu válasza Integra (#28098) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Nem próbáltam még az A400at. Nem is merek belevágni, amig jó sok ember le nem irja, hogy nincs vele probléma. és akkor is csak webshopból, akkor lenne 8 napom visszavinni.A legutolsó firm bétás, és eleve irják, hogy milyen apróságok maradtak benne. Ha csak olyan szintű hiányosság lenne benne, simán ki tudnék békülni, de akkor ne legyen egyéb megmagyarázhatatlan bug, fagyás.

Arról, hogy miért fordul elő 1-2 havonta egy reset a 210esemmel, nyilván már nem lépnek semmit. De ahogy bele olvasok a topicba, ez kifejezetten jónak számít.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.