Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-19 12:57:36

LOGOUT.hu

Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27351) cekkk válasza BBéci (#27348) üzenetére


cekkk
veterán

És ha több ilyen darabot is vissza küldenek? És amelyikből kiszedi abba mit rakjon? ;)
Ezzel nem néz hülyének egyáltalán, itt jön elő ennek a jogszabálynak a hátránya, hogy nem biztos bontatlan készüléket kapsz. Mondjuk azt nem tudom, hogy ezt milyen módon adhatja el a kereskedő, fel kell-e tüntetni-e ezt.

(#27349) robesz26
Nem kell személyeskedni értem? Persze ha nem tetszene neked a készülék és vissza küldenéd a 8 napon belül akkor örülnél mint majom a farkának, hogy vissza kapod a pénzed mi?
Én használt dolgokat vásárolok :P :P

[ Szerkesztve ]

(#27352) 206 cc válasza Gergőke88 (#27350) üzenetére


206 cc
senior tag

hmmm...én sem szívesen veszek használt cuccot új áron,de ha a két műanyag fólia a hiba nem biztos hogy vacakolnék vele...
Lehet aki csomagolta csak levette a raktári polcról és kiküldte neked....a doboza le volt ragasztva,mert akkor az hibázott aki visszavette...
anno nálunk is volt hogy visszavett terméket adtunk el,de ilyenkor felhívtuk a vásárló figyelmét és adtunk hozzá vmi ajándékot,kedvezményt...a visszavételnél persze le volt ellenőrizve hogy hibátlan és minden tartozéka megvan...kivétel apróbb csomagoló anyagok...és utána meg volt jelölve a doboz hogy már bontott...

[ Szerkesztve ]

206cc „- pedig nem is én utállak Téged.Te utálod saját magad” .... a problémát nem az jelenti, hogy valaki hülye,hanem az hogy nem ismeri be....

(#27353) robesz26 válasza cekkk (#27351) üzenetére


robesz26
tag

Nem volt személyeskedőbb mint a Te hozzászólásod.
A 8 nap előírás, ha a kereskedőnek nem tetszik nem muszáj internetes kereskedelmet folytatni. Nem örülök a dolognak mert az időt és a postaköltséget bukom.
Lehet az ilyen termékekre kedvezményt adni és akkor akinek ez megfelel megveszi (még így is lesz rajta haszon nem kell őket félteni).
Gondolom a használt cikkeket nem új áron veszed.

Utólag szerkesztve:
Itt részemről lezárom a témát. nem vagyunk egyformák, mindenkinek másak az igényei, elvárásai.

[ Szerkesztve ]

(#27354) Vladi válasza Gergőke88 (#27350) üzenetére


Vladi
nagyúr

Egyébként jah. A forgalmazó meg tegyen rá 5% kedvezményt és szóljon, hogy renew xy okból. Slussz.

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#27355) Integra válasza blakey (#27329) üzenetére


Integra
titán

ezek, szerint, ha kihúzom a pendrive-ot, akkor sosem menti le, minden bluray betöltésnél újra tölti? ok, kitapasztalom. ugyanakkor muszáj volt tenni bele, mert nem tudta frissíteni magát az új fw-vel anno..

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#27356) blakey válasza Integra (#27355) üzenetére


blakey
titán

Ez érdekes, nekem soha nem kérte. Anélküls is lehet frissíteni, nekem már nincs rendszermemóriám. Nem látom értelmét.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#27357) 206 cc válasza robesz26 (#27353) üzenetére


206 cc
senior tag

Amit írsz az rendben(8 nap),de nincs köze a te vásárlásodhoz.Mellesleg így van, még bukod a pk-t is és rendelhetsz esetleg máshol ahol még egy pk-t fizetsz...na most megér több ezer ft-ot az a két fólia???
Egy hónap múva nem is emlékszel a csomagolásra...gari meg van így is!!! :R

206cc „- pedig nem is én utállak Téged.Te utálod saját magad” .... a problémát nem az jelenti, hogy valaki hülye,hanem az hogy nem ismeri be....

(#27358) cekkk válasza robesz26 (#27353) üzenetére


cekkk
veterán

Igen, kötelessége, viszont az már nem az, hogy feltüntesse azt, hogy ez ilyen visszavitt termék.
Szerintem ez eleve egy nagy hülyeség, mert sokan erre játszanak kipróbálnak termékeket aztán küldik vissza, vannak akik így olvasnak könyveket :W Ezt a mai viszonyok mellett egy vállakózásnak igen nehéz kigazdálkodnia, mert épp elég teher van rajtuk sajnos. Függetlenül a vállalkozás formájától.

(#27359) robesz26 válasza cekkk (#27358) üzenetére


robesz26
tag

Én ezt mind elhiszem, viszont mint új terméket vásárló ügyfél nem érdekel. Elvárom, hogy teljes áron új terméket kapjak. A többi kockázatot a kereskedőnek kell viselnie, minél több rossz visszajelzés érkezik ilyenek miatt róla annál kevésbé fog menni az üzlet, ha ez neki megéri akkor csinálja.

(#27360) robi-k válasza Integra (#27355) üzenetére


robi-k
őstag

Max-nál van 2 lehetőséged: rendszermeghajtónak használhatod vagy a külön behelyezett pendrive-t, vagy a belső flash memóriát is.

(#27361) kovadika válasza cekkk (#27358) üzenetére


kovadika
őstag

Könyvet nem lehet így vásárolni. :N

[ Szerkesztve ]

(#27362) cekkk válasza kovadika (#27361) üzenetére


cekkk
veterán

Én régebben olvastam pont egy cikket ahol vagy a Libri vagy az Alexandra valamelyik dolgozója nyilatkozott.

De most megnéztem a libri oldalát és ott ez van:

A vásárlástól való elállás joga:
A 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet értelmében a vásárló indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a kézhezvételtől számított 8 munkanapon belül. Kézhezvételnek bolti átvételnél a pénztárbizonylat kiállításának időpontját, házhozszállítás esetén a futártól való átvétel napját értjük. A visszatérítés nem érvényes a szállítási költségre. A termékek vételárát csak a sértetlen állapotban a számla, vagy annak másolata ellenében 30 napon belül térítjük vissza. Elállás esetén, ha az áru a nem rendeltetésszerű használatból eredően megsérül, a Libri követelheti kárának megtérítését. Az elállás joga nem gyakorolható olyan áru értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő (például fotókönyv), vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza, valamint, ha a termék csomagolását a Megrendelő felbontotta. A sértetlen termék visszaküldésének költsége a Megrendelőt terheli. Az utánvéttel küldött csomagokat nem áll módunkban átvenni. Ha a kiszállítás ingyenesen történt, a Megrendelőnek meg kell térítenie a szállítás költségét is, amit kedvezményként a Libri elengedett a házhoz szállításkor.

Ebbe nem említik, hogy a könyvet nem veszik vissza sőt picit fentebb ez van
Ha Önnek esetleg nem felel meg a megrendelt könyv, és másra szeretné kicserélni, akkor ezt szintén megteheti bármelyik üzletünkben díjmentesen, vagy postafordultával az internetes áruházon keresztül is, de sajnos ebben az esetben a postai költséget nem tudjuk vállalni. A könyv árát nem tudjuk visszatéríteni, annak értékét teljes egészében szíveskedjen levásárolni!

[ Szerkesztve ]

(#27363) kovadika válasza cekkk (#27362) üzenetére


kovadika
őstag

Pedig a második idézetben ott van, hogy nem lehet elállni a vásárlástól könyv esetében, csak cseréltetni. Én is vittem már vissza könyvet, mert ismerősömmel vetettem meg és nem azt választotta, ami nekem kellett. Szó nélkül kicserélték. Nem tudom ezzel ki akarna visszaélni, nekem lesülne a pofámról a bőr. :( De ez már nagyon OFF.

[ Szerkesztve ]

(#27364) Integra válasza robi-k (#27360) üzenetére


Integra
titán

a pendrive-t az egyik hátsó usb csatlakozóba dugtam és flashmemóriának dedikáltan használom és arra is formázta a dune, összesen 3.82gb-ot kezel most így.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#27365) robi-k válasza Integra (#27364) üzenetére


robi-k
őstag

Ez több mint elegendő. Igazából bőven elég 2 GB is, a lényeg, hogy gyors legyen.

(#27366) Integra válasza robi-k (#27365) üzenetére


Integra
titán

valahol class 6 és 10 között van, még kifejezetten figyeltem erre, mikor mondtátok anno.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#27367) Integra válasza robi-k (#27365) üzenetére


Integra
titán

egyébként meg, ha azt mondod 2gb is elég, akkor hogy a túróban akad meg 4gb-tal? ahhh, csak morgok és morgok.... :(

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#27368) Integra válasza robi-k (#27365) üzenetére


Integra
titán

bevallom, néha már arra hajlanék legszívesebben, hogy veszek egy hp microservert, xbmc-t rá és hadd szóljon.. villámgyors, azonnal tölt mindent, a dune ebben a tekintetben félévekkel levan maradva, rettenetesen lassú. viszont, hogy kép és hangminőségben feltudja e venni a versenyt a dune max-szal, ezt nem tudom.. gyanítom nem.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#27369) CoolBoy323 válasza CoolBoy323 (#27290) üzenetére


CoolBoy323
nagyúr

UPPPP :) :U

(#27370) robi-k válasza Integra (#27368) üzenetére


robi-k
őstag

Várjunk egy kicsit.
Tehát: első problémád, hogy x idő múlva törölni kell a Blu-ray cash-t a rendszermeghajtóról? Ez természetes, hisz hiába teszel bele 4 GB pendrivet rendszermeghajtónak, max 1 GB használ BD gyorsítótárazásra (ez is egy régi bug ficsor a mostani Sigma SDK-ban, az újban már szerencsére jaítva van). iszont a java menünk nagyon gyorsan beterítik ezt az 1 GB-ot, ezután elkezdi felülírni.

DE: szerintem más lesz a gondod: mivel torrentre is használod a Dune-t, torrentnél a rendszermeghajtó folyamatosan swoppol (azaz átmeneti tárolót játszik), és egy torrentnél nagyon-nagyon sok az olavsás/írás ciklus! ÉS itt jön a flash meghajtók achilles sarka: a flash memória csip minden egyes írási ciklussal öregszik, és ha tetszik, ha nem, de folyamatosan bad szektorok keletkeznek, amik miatt a vezérlő csip elkezdi kizárni őket. Egy x idő elteltével már annyi bad szektor lesz, hogy ez első jelként belassítja a meghajtót, ezt követően pedig az el is halálozik.
Pl. torrentel akár fél év alatt is hava lehet vágni egy SSD-t, emiatt torrentre tilos SSD-t használni (már ha nem akarod gyorsan kinyírni azt).

(#27371) dh66e válasza robi-k (#27339) üzenetére


dh66e
veterán

Nekem elég lenne annyi ha a film indítás-leállítás picit gyorsabb lenne.A 4 éves wd-m ebből a szempontból kenterbe veri. :U

(#27372) Integra válasza robi-k (#27370) üzenetére


Integra
titán

nem, soha nem használom torrentre a max-ot.
namost ez, hogy az új sigma sdk-ban javítva van ez a bug, ez nekem segít? valami fw frissítésben benne lesz egy nap?
az biztos, hogy az 1gb hamar bluray cache tele lesz, mert kb 3-4 bluray menüt töltött be... :(

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#27373) robi-k válasza Integra (#27372) üzenetére


robi-k
őstag

Upsz, akkor elnéztem. Ha van egy másik pendrive-d, akkor legalább teszt erejéig tedd be és formázd meg azt rendszermeghajtónak, lehet, hogy segít (én már jártam így).

+ (#27371) dh66e
Ebben jobb az új SDK, de sajnos nem csak hibajavításokat tartalmaz, hanem újabb hibákat is, remélhetőleg a Sigma nemsokára? végre kiad egy stabil verziót.

(#27374) MJordan
Még mindig gondok vannak a Sigma SDK-val, lásd korábbi bejegyzésemet. Én még várnék helyedben, ha nem akarsz sokat mérgelődni.

[ Szerkesztve ]

(#27374) MJordan


MJordan
tag

Sziasztok!
A Popcorn Hour A-400 lejátszó mennyire jó vétel 4-5 hónappal a megjelenése után? A durvább szoftveres problémák többségét sikerült már orvosolni? Vagy vegyek inkább egy Dune Base 3D-t?
Egy Panasonic 50VT50-hez lenne a készülék, de nem tudom, hogy az A-400 többet nyújt-e képminőség terén az újabb processzorral!

(#27375) MJordan válasza MJordan (#27374) üzenetére


MJordan
tag

A Base 3D helyett még ez is megfontanadó lenne: Dune HD TV-303D?
Ahogy olvastam, a Base 3D-től nem sokban tér el ez a modell!

(#27376) robi-k válasza MJordan (#27375) üzenetére


robi-k
őstag

A Base 3D gyakorlatilag felhasználó szempontjából nem más, mint egy fémdobozba bújtatott 303D verzió (és 2,5" HDD helyett 3,5" HDD fogadására képes).
A TV-303D előnye lehet, hogy könnyen el lehet rejteni, és csak a hozzáadott IR vevő fog kikandikálni a TV alól.

[ Szerkesztve ]

(#27377) Integra válasza robi-k (#27376) üzenetére


Integra
titán

nekem úgy tűnik, hogy a hdi nagyon leállt a média lejátszók fejlesztésével.. évek óta semmi sem történik. mikorra ígérték már ezt az új sigma vrx chipes csodalejátszós új generációt? tavaly, tavaly előtt?

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#27378) MJordan válasza robi-k (#27376) üzenetére


MJordan
tag

Ok, köszönöm a választ!
A Popcorn képminőségben azért többet nyújt a DUNE modellektől?
Valaki írta a Popcorn fórumán, hogy egy Panasonic PTAT6000el nagyon jó a képminősége! A kérdés csak az, hogy egy 50VT50-en is kihasználható-e ez!

[ Szerkesztve ]

(#27379) robi-k válasza Integra (#27377) üzenetére


robi-k
őstag

Nem lesz több Sigma csipes lejátszó a Dune-től, befejezték a Sigma-val való együttműködést.

Most Intel-re fejlesztenek, de még mindig bajlódnak az Intel tipikus problémájával (gond van a 23,976 fps-sel), most az Intel-lel közösen dolgoznak a problémán (HW+FW szintjén).

(#27378) MJordan
BBéci tesztelte az A400-ast, és szerinte nagyon jó a VXD-vel megtámogatott új processzor. Csak ne lenne ennyi sok bug az FW-ben...

[ Szerkesztve ]

(#27380) Integra válasza robi-k (#27379) üzenetére


Integra
titán

hoppá, ez nekem teljesen új, így viszont érthető a csúszás..
összerúgták a port a sigma-val vagy egyszerűen csak nem azt hozza a chip amit a hdi elvárt?

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#27381) BBéci válasza Vladi (#27354) üzenetére


BBéci
titán

Robesz26-nak is szól.
Németországban valamivel előbb indult a netes kereskedés és ott a korrektség bele van kódolva az emberekbe. A hirdetéseket olvasva rendszeresen találkozni a termék típusa és ára mellett az (R) megjelöléssel, ami a restposten rövidítése. Ezek valamilyen okból értékcsökkent árucikkek, többnyire csaknem vadiújak, de az említett esethez hasonlóan bontott, kipróbált, visszaküldött, ám hibátlan készülékek. Rengetegen vadásznak ezekre, mert sokszor jelentős árengedménnyel juthatnak hozzájuk. Igazából már akkor is létezett ez, amikor a webshopok csak sci-fi regényekben fordultak elő.
Ezzel szemben nálunk az egyik legnagyobb márkakereskedés 700 órás üzemidővel ad el újként 270000 forintos plazmatévét. Egy életre el kellene tiltani az ilyeneket a kereskedelemtől!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#27382) BBéci válasza robi-k (#27379) üzenetére


BBéci
titán

Az A-400 képminősége már 50 colos VT50 plazmatévén is orbitális. Haverom lecserélte olyanra VLS tápegységes Dunéjét, aztán SIM2 C3X 1080 vetítőjét Lumis 3D-S-re, mert még az is komoly előrelépésnek bizonyult.
Ennek alapján kijelenthető, hogy a ma kapható médialejátszók közül a Popcorn Hour A-400 képminősége mindent ver. Csak az OPPO BDP-105EU lehet ellenfele, de az Blu-ray lejátszó.
Viszont a rengeteg bug erős idegrendszert, birkatürelmet követel, különben az embernek kedve lenne addig csapkodni valami sziklához vagy betontömbhöz, amíg apró darabokra törik.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#27383) Integra válasza BBéci (#27382) üzenetére


Integra
titán

tehát egyetlen kiváló képminőségű, stabil, pontos és gyors média lejátszó nincsen a piacon :DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#27384) BBéci válasza Integra (#27383) üzenetére


BBéci
titán

Szerintem már a Dune TV-102 képminősége is megérdemli a kiváló jelzőt. Ha most vennem kellene valamit, egyértelműen azt választanám.
Az A-400 képminősége jobb, ez tény, de ha nem SIM2 C3X-ről nyomod 2,7 m széles vászonra, akkor bőven jó a kis Dune.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#27385) Predator2


Predator2
addikt

Helló

Csak a biztonság kedvéért. Biztos h működni fog ez az USB HUB a Dune HD TV-102-es lejátszómmal?

Ha lekapcsolom a lejátszót képes lesz ezen keresztül kikapcsolni a külső HDD-t?

Illetve szerintetek melyik a jobb választás?

Komplett külső vinyó vagy inkább egy rack + hdd kombó?

THX a választ

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#27386) Dorian válasza BBéci (#27384) üzenetére


Dorian
félisten

Dune TV-102: ezzel nem volt vmi DTS dekódolási probléma?
Az itt olvasgatásból rémlik, hogy volt vele vmi gond, hogy a Mo-i forgalmazók médialejátszónak adták el a nem kifejezetten erre gyártott készüléket. Vagy ez megoldódott? Esetleg figyelni kell valami szériaszámra, vagy ilyesmi? Ismerősömnek kéne lejátszó, de nem akarok bugos ajánlást adni.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#27387) kovadika válasza Dorian (#27386) üzenetére


kovadika
őstag

102p-vel volt probléma. 102W-t kell lenni, azzal elvileg minden ok.

(#27388) Dorian válasza kovadika (#27387) üzenetére


Dorian
félisten

Köszi a gyors választ, meg is írom neki :R

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#27389) Relaxing


Relaxing
tag

Egy pár gondolat a Smart D1-ről abszolúte szubjektíven.

Kicsomagolás után működik. :) Ok. Net-ről frissített azonnal ,lefutott így most az utolsó stabilnak nevezett FW-van rajta.
Raktam bele egy 1 TB vicsit NTFS-re formázva mondván a Windowsnak hálózaton ne legyen vele gondja. SMB megosztás után a win8 látja az eszközt de a DUNE csak a gépet látja a megosztásokat nem. IT-s lévén kicsit babráltam még vele de ez nem oldódott meg azóta sem. :(
Gondoltam megnézem hálózaton de bizony ennek nincs web managemant felülete. Pff ciki. Ennyi pénzért ez már jelentős hiánynak érzem. Raktam bele egy 2GB pendrive-ot rendszerfájloknak, az úgy látom teszi a dolgát.
Filmek. Másoltam 7-8 filmet a benne lévő HDD-re amiből a Közellenség 1998-as mkv-jára azt mondja ismeretlen fájlformátum egy másik filmben pedig teljesen lefagyott áramtalanítani kellett. Hát ez sem dobott fel. Egyetlen pozitívum a BD menüjének a lejátszása. Amugy pedig lassú és nehezen indulnak a filmek. Kadenciahelyes ugyan de ezt az emberek 90% nem is látja szóval nem érzem pozitívumnak.
Képminőség. Hát nem döglök meg tőle. Szerintem az R6S is hozza ugyan ezt a szintet 20 ezerért.
Torrent. 6-7 torrentet töltöttem le vele az elmúlt napokban. Az első 1-2 fájlt gyorsan simán beolvasta és a működést sem befolyásolta. A 6.-7. környékén már percekig néma halál aztán valahogy életre kel és lejátsza az addig megnyomott gombok fényjátékát.:) A fájlokat szépen letölti akár 3Mbps-el is de vissza az 30-40kbps-el tölt max. Vicc. Portforward tűzfalon beállítva.Portcheck ok. Szóval ez is csak egy fél pont.
Összességében úgy érzem ez a DUNE is csak túl van misztifikálva és a jelentős többletkiadás mögött nincs valós tartalom.Valószínűleg visszaküldöm.

[ Szerkesztve ]

Bakker - micsoda gubanc!

(#27390) TCr válasza Relaxing (#27389) üzenetére


TCr
veterán

Tudom, hogy nem Dune, de legalább ugyanaz a szíve, nekem Popcorn Hour A210-em van, néhány szösszenet az írásodhoz:

Ha torrentezel, ext3-ra formázd a belső HDD-t, gondjaid adódhatnak az NTFS-sel, ahogy nekem is voltak gondjaim. Mióta ext3-ra formáztam ezek a gondok (belassulás, teljes fagyás) teljesen megszűntek.
Hálózaton a Win is gond nélkül látja a partíciót, felcsatolod és kész.

Szerintem a Dune-re is lehet Transmission klienst telepíteni, használd azt, ne az alap beépített torrentklienst.
Gondolom a webmanagement is ehhez kell (mi máshoz?), arra meg ott a Transmission Remote GUI.
Valószínűleg a feltöltési sebesség problémád is elhárítja.

1998-as MKV? az MKV konténer a 2000-es évek "terméke".
Írd be ide kérlek a film paramétereit, hátha valaki rájön, hogy miért nem játszotta, elég egyedi eset lehet.

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#27391) Predator2 válasza Predator2 (#27385) üzenetére


Predator2
addikt

erre valaki?

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#27392) #75912448 válasza TCr (#27390) üzenetére


#75912448
törölt tag

1998-as MKV?

:) A filmre gondolt szvsz: Enemy of the State, 1998

(#27385) Predator2

Nekem pont ilyenem van, és az összes Sigma lejátszó külső HDD-it le tudta kapcsolni, mint pl Elements, Mybook. A 1185-ös Realtek is, a 1186-sok már nem, ott még van valami NTFS bibi ilyenkor. A MED-nél talán nem.

szerk:

Vagyis fizikailag kikacsolt a 1186 is, de PC-re kötve mindig újraellenőrzést akart csinálni, míg a Dune-ék szabályosan leválasztottak mielőtt kikapcsoltak.

[ Szerkesztve ]

(#27393) TCr válasza TCr (#27390) üzenetére


TCr
veterán

Még egy hozzáfűznivaló:

Volt olyan m2ts (Victoria's Secret Show 2012), amit nem játszott le.
Utólag rájöttem, hogy azért, mert valamelyik képfunkciót elállítottam, "fix"-re tettem (már nem emlékszem melyiket), de ahogy ezt "auto"-ra állítottam, ez a gond is megszűnt.

Próbálj meg játszani a beállításokkal.

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#27394) snemeth válasza Relaxing (#27389) üzenetére


snemeth
aktív tag

És mi lesz helyette?

(#27395) Relaxing válasza TCr (#27390) üzenetére


Relaxing
tag

Igen gondoltam, hogy ext3-al esetleg javul a helyzet ámbár akkor a win-re kell egy driver ami lekezeli. (3party)
A hálózatos problémám csak egy irányú a DUNE nem látja a win8 latt megosztott dolgokat. Együtt lehet ezzel élni mert ha már van benne HDD akkor erre a célra felesleges a hálózat. Viszont ahhoz hogy szintén egy 3party programot kelljen egy felhasználónak telepíteni azért ,hogy valami rendesen működjön szerintem nem elfogadható. Gondolok itt a Transmissionra is. Nem tudom , hogy érzékeled e amit mondani szeretnék ezzel. Vettem egy autót de még kell alá egy trailer mert azzal jobban megy :) (elnagyzolva)
Az mkv-t rosszul fogalmaztam meg. 1998-ban készült a film. Az mkv mind1 mikor készült de szerintem egy átlagos kódolású semmi "extrát" nem tartalmazó mkv konténerről beszélek. Ez sem lenne jelentős hiba mondjuk 1 év után. Viszont mindjárt az első nap belefutni egy ilyen fájlba egy DUNE-től.
Amúgy popinak érzésem szerint jobb a hálózatkezelése, legalább is egy C-200 -ast szoktam reszelgetni egy családtagnak. Neki olyan van és átláthatóbb 1.0-ás usernek is érthetőbb.

(#27394) snemeth : Nem tudom. Komolyan. Talán HTPC de azt is még megrágom magamban. Igazából azt kell eldöntenem még 1-2 nap.hogy a Smart D1 által nyújtott pár feature megér-e annyit amit mondjuk nem adott meg az amúgy ezen a fórumon méltánytalanul elhanyagolt R6S.

[ Szerkesztve ]

Bakker - micsoda gubanc!

(#27396) Vladi válasza Relaxing (#27395) üzenetére


Vladi
nagyúr

Kiszeded a hdd-t?

Megosztásra ftp használj.

Azért mkv se mindegy, hogy milyen. torrent ment alatta? Ha tölt éppen, vagy másolsz a gépre, na azt nem fogja bírni. Ahhoz kevés a mips cpu.

az intel már fogja az ilyeneket bírni, csak horror ára lesz.

Vagy htpc, de ott a szívás 10*eződik. :DD

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#27397) TCr válasza Relaxing (#27395) üzenetére


TCr
veterán

Még egyszer elmondom, nem kell Win alá driver, hálózaton látja a Win az ext3 partíciót!
Akkor kellene 3rd party cucc, ha közvetlenül a gépre (SATA, USB..) kötnéd az ext3 HDD-t.

A torrentkliens problémádat viszont nem tudom megérteni.
PC-re is kell ezt azt telepíteni a Win-en kívül, hogy rendesen működjön, nem?
(pl. használható médialejátszót a WMP helyett...)

Vladi:

"Ha tölt éppen, vagy másolsz a gépre, na azt nem fogja bírni. Ahhoz kevés a mips cpu."

Már megbocsáss, de ennek minimum a fele hülyeség.
Nálam teljes letöltésnél (mellette teljes fel is) simán indulnak a tizengigás MKV-k is, gond nélkül lejátssza közben.

[ Szerkesztve ]

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#27398) kene84 válasza Relaxing (#27395) üzenetére


kene84
senior tag

Szia!

Esetleg ezt a leírást megpróbálhatod, hogy a Dune lássa a win8-as megosztásokat:

[link]

(#27399) rgeorge válasza Relaxing (#27395) üzenetére


rgeorge
addikt

A Dune a gépnév alatt tallózva valóban nem látja a megosztásokat, de kézzel létre tudsz hozni kapcsolatot minden gép minden megosztott mappájához SMB protokollon.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#27400) Relaxing válasza Vladi (#27396) üzenetére


Relaxing
tag

Ok , de mivel vagyok előrébb egy ftp protokollal mint egy http-vel? Semmivel :)

TCr.
Nézd lehet igazad van szóval nem próbáltam ki. Át kellene másolnom megint közel 150GB-ot hogy leformázzam ext3-ra. Aztán visszatölteni a torrentfájlokat.
Ami a Wint illeti igazad van a WMP helyett is lehet jobb lejátszókat használni. Összességében nem az a lényege az írásomnak,hogy rossz a Smart D1 hanem inkább , hogy nem plug&play reszelni kell rajta elég sokat, hogy használni lehessen és a legtöbb háztartásban nem tudnak reszelni mert nem értik.
Pl még én is erősen gondolkodom ,hogy HTPC -be belenyúljak mert bár ez a munkám de már a hidegráz az informatikától. Inkább mentem volna masszőrnek :)

(#27398) kene84

Olvastam ezt a hozzászólást és nagyra is becsülöm érte de neghogy már rndszerleíró adatbázis kelljen reszelgetnem ahhoz hogy menjen egy share :P Hát ez a vicc. És megint csak az R6S-el példálózók mert ez volt. Megveszed, bedugod , esetleg frissíted , 5 perc beállítgatod és 1 év alatt 1 film nem indult el rajta amugy minden megy. Megosztás,ftp http, minden. flottul.

(#27401) snemeth

Elfogadom azt ,hogy "el kell fogadni" de akkor meg túlárazott egy kifutó modeltől. Mentségére legyen mondva a filmek nem akadtak letöltés alatt.

[ Szerkesztve ]

Bakker - micsoda gubanc!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.