Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Miért úszta meg Albert Speer? (Reagálás a Telex cikkére)
- gerner1
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
"Szerintem valamit elnéztél, mert ezek a számok a részvényárfolyamra illenek, a piaci kapitalizációja "csak" 1788mrd dollár"
Ebben igazad van. csak rákerestem a gugliban és ezeket a számokat dobta ki a grafikonon. [link] Úgy tűnik, hogy valójában a részvényárfolyamot értelmeztem úgy, amit kerestem. elnézést, tehát az általam említett számok valójában és helyesen:
a cég részvényárfolyama ~$2000-ról felment ~$3500-ra, és a cég piaci kapitalizációja pedig ~$900mrd-ról ~$1700mrd-ra.Ettől függetlenül a mondanivalóm ugyanaz.
A $900mrd-ról $1700-ra ugró piaci kapitalizáció és a Bezos 4%-os pakettje ezt jelenti, hogy az $50mrd-os vagyongyarapodásból csak az amazon részvénypakett értékének növekedése kiadott $32mrd-ot. Persze Bezos vagyona addig se csak $36mrd amazon részvény volt.Mindegy. A lényeg, hogy Bezis vagyona nem attól nőtt, hogy az amúgy valóban rendkívül sikeres cég a módfelett magas profitot osztalékként kifizette, hanem csak "elszenvedte" az tőzsdei folyamatok miatt emelkedő részvényárfolyam vagyongyarapító hatását.
A nagy kérdés valóban az, hogy honnan jött a pénz, amitől így nőtt az árfolyam. Nem csak az Amazoné, hanem a Tesláé is, vagy a Microsoft, Apple, stb, valamint persze a kriptovaluták, ami most lehet kábé $2000mrd.
A pénz a semmiből nem jöhet. Én nem hallottam arról, hogy ezeknek a csodálatos tőzsdei szárnyalásoknak ellenpontja lett volna több más részvény összesen hasonló értékű zuhanása. Ennek hiányában nagyon gyanús, hogy az a 3000-3000mrd euró és dollár talált utat a tőzsdére és a kripto piacra azokba az eszközökbe, amik a közönség számára leginkább megbízható, értéktartó, cég esetén sikeres, erős benyomást keltette. (És ahogy mondtam, nem is vitatom, hogy ezek sikeres cégek volnának)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Battlefield 6
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- Elden Ring
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Melyik tápegységet vegyem?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- SAPPHIRE RX 9060 XT 16GB GDDR6 NITRO+ - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- ASRock RX 9060 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- SAPPHIRE RX 9060 XT 16GB GDDR6 PURE OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- RTX 5070 Ti OC 16G/ új, bontatlan/ 3 év garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- ASUS DUAL GeForce RTX 5060 Ti O16G
- Apple Mac mini 14.3 M2 8GB RAM 256GB SSD 1év garancia
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
- Update 10.28. Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-13. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő