Hirdetés
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- tordaitibi: Windows rendszerek indítása EFI partíció nélkül
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- potyautas: Idővándor
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Raymond #44399 üzenetére
"mert arrol szolt az elso hozzaszolasod"
Ha kontextusában nézed meg, mit írtam, szerintem világos, hogy a fair összehasonlítást hiányoltam. A fair összehasonlítás pedig nem könnyű, és jelen esetben nem is egyértelmű, mi lenne, hiszen a konkurenciának jelenleg nincs ilyen vagy hasonló kategóriájú terméke. Én ezért próbálok abból kiindulni, hogy a konkurenciánál a jelenlegi megoldások alapján mit lehetne kihozni hasonló tranzisztor keretből (költség!), pl. a dupla 5800U-t biztosan.Moduláris a rendszer, nem lenne nagy varázslat megcsinálniuk, mint az 5850X-et, nyilván a csip és gyártósor létrehozására kellene egy vödör pénz, ami lehet sosem térülne meg, mivel ők nem tehetik meg azt, mint az Apple, mivel nincs a kezükben a komplett platform, hogy vagy ezt a vasat veszed, vagy semmit.
Egyébként azt pletykálják, készül valami dupla 5800U-féleség az AMD-nél: [link] . No, ha elkészül, ezt szvsz viszonylag fair lesz az M1 Pro/Max-hoz, vagy ezek utódjához hasonlítani.
Az asztali megoldásokat én szigorúan nem venném ide, azok az előállítási költségre és abszolút teljesítményre vannak optimalizálva. Lásd pl. a Ryzen 5 3600-asom: [link] , azaz hogyan csináljunk az alapórajelhez képest +10% teljesítményért dupla CPU-fogyasztást.
És fun fact, ugyanezt a nagyságrendileg 1400 pontos Cinebench R15 tempót tudja ennek a CPU-nak a mobil verziója 8 engedélyezett maggal 20W körüli limittel: [link] .És nem azt mondom, hogy ne lenne impozáns, amit az új almás csipek tudnak, de szvsz várjuk meg a konkurenciát, mit lépnek, mielőtt teljesen leírnánk őket. Számomra egyébként főleg a multimédiás blokk tudása volt impozáns, amit az általad linkelt cikkben írtak: "The new media engine on the M1 Pro and Max are now able to decode and encode ProRes RAW formats, the above clip is a 5K 12bit sample with a bitrate of 1.59Gbps, and the M1 Max is not only able to play it back in real-time, it’s able to do it at multiple times the speed, with seamless immediate seeking. Doing the same thing on my 5900X machine results in single-digit frames." Ez számomra igen impozáns.
Bár itt nyilván szintén könnyebb dolguk van a komplett szoftveres ökoszisztéma révén, de így vagy úgy, ez szép teljesítmény.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gyúrósok ide!
- Építő/felújító topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Metal topik
- Battlefield 6
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mikrotik routerek
- Mindenkire rálicitál az új Oppo kameratelefonja
- További aktív témák...
- Motorola Edge 40 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3722
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest