Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

RX 470 és ennek a GCN4 szériának az egyik csalódása a limitált teljesitmény volt. A szinte feleslegesen ráfejlesztett tranzisztorok termelték a hőt, de nem sok hasznát láttam. Fogyasztása és hőtermelése nem állt arányban a játékokban mutatott produkcióval. GTX 1060 3GB videókártyának volt a versenytársa, mert az ettől jobb videókártyák helyben hagyták. Mikor nagy nehezen ezeken is túltettem magam... A hőmérsékleteket visszafogtam az egyedi ventiprofilommal és egy új tágasabb házat is kapott a gép. Utána a multimédiás képességeiben is csalódtam. Az új UVD egysége 10bites HEVC támogatást kapott, és a 4K videólejátszás is lépett egy nagyot felfelé. HDR 12bit monitorokat meghajthatna ez az RX 470. Nálam ezeket a videókat úgyan nem játszotta le, vagy fekete képernyővel indult el a film hangja. Előtte az R9 380 kártyám némelyik 10bites FullHD videót igen jól lejátszotta, vagy igen ritkán egy zöld sáv takarta a kép egyik felét. GTX 1070 Ti videókártya ezeket a 10bites videókat 4K felbontásig hibátlanul megjeleniti. FullHD monitoron a 4K / 10bit videó is megjelenik, gondolom a GTX 1070 Ti vagy a lejátszó program tudja átalakitani a megfelelő felbontásra. Ez az AMD videókártyákkal nekem nem ment, ezért a jobb minőségű videókat jó ideig hanyagoltam.

Új hozzászólás Aktív témák