Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Abu85

HÁZIGAZDA

válasz MiklosSaS #22312 üzenetére

Szándékosan nem említettem gyártót, mert azt akartam, hogy az alapproblémával legyetek tisztában és ne kössétek a gondokat gyártókhoz.

Itt nem arról van szó, hogy mi szar, vagy mi nem. Mérnöki szemmel az a cél, hogy ne hagyjanak ennyi tartalékot a lapkákban. De mivel nincs meg a megfelelő módszer arra, hogy a határra helyezve is stabil maradjon a lapkák zöme, ezért muszáj bennük hagyni a tartalékot. Nem azért, mert olyan jó dolog 15%-os varianciát hagyni ugyanolyan terméken, vagy ekkora tuningot hagyni a felhasználónak, hanem azért, mert nincs más választásuk. De annyi biztos, hogy gőzerővel azon dolgozik minden cégnél minden mérnök, hogy az alapórajel közel legyen a boosthoz, ne maradjon túl sok OC potenciál a GPU-kban, és ne legyen extrém a variancia, mert az azt jelenti, hogy a frekvencia-feszültség skálázásra fejlesztett rendszerük jól működik.

(#22313) gbors: Ahogy írtam szándékosan nem említettem gyártót, hanem egy teoretikus lapkát vázoltam fel. Ha ebből nem jön át, hogy miért dolgozik ma minden cég AVFS-szerű konstrukció fejlesztésén, akkor az azt hiszem, hogy nem rajtam múlott. :) Mondjuk azon meglepődtem, hogy pont te nem érted mi a megfelelő skálázás lényege, de szerintem érted te, csak trollkodsz egy kicsit a hétvégén. :D

Új hozzászólás Aktív témák