- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cole86
senior tag
válasz
KAMELOT #27998 üzenetére
Azok jó tápok, de bazi drágák..
Pl CHIEFTEC az jó, ctg 500as már jó, 600as bőven elég, vagy Sharkoon WPM széria, minőségi belsővel (moduláris), nekem az van 600as, néma és erős.
Esetlegesen vannak még jó márkák (corsair,fsp stb) , érdemes a táp totyikban érdeklődni tovább vagy van egy oldal, ahol leírják melyik táp mennyit tud és milyen belső van hozzá (oem).
-
KAMELOT
titán
válasz
DroiDMester #27997 üzenetére
Már vártam mikor írnak ide táp ügyben!
330W loadban a gép. És mit kéne vennem? Mit javasolsz?
Seasonic SSP-650RT, 80+GOLD megfelelő lenne? -
-
KAMELOT
titán
válasz
deadwing #27993 üzenetére
HI! Én csak kipróbáltam a kártya végét ennyi volton. Természetesen azon a frekin használom amin a legideálisabb és tönkretenni sem akarom, ugyebár nem 3 forintos kártya.
Kb. be tudtam határolni mennyi is a kártya ideális kraftja. Úgy gondolom 1100/1500 okés neki. +100Mhz egyes gamekben +5-10FPS-t hoztak (átlagban). Természetesen CRYSIS 3-nál semmi gyorsulást nem hozott, mivel ott CPU limitem van. Ehhez a kártyához kell a 3570K, 3770K, 3820 vagy 3930K proci legalább 4,5GHz körüli kakaón.
Azért sem akarom nagyon babrálni a kártyát mivel nem tudom mennyi a VRM hőfok és csak saccolni tudom, hogy olyan 85 körül lehet, ami még okésnak mondható.
Nekem ez a VGA teljesítmény bőven megfelel mindenhez.
És mivel tudtam, hogy 1150-nél kifagyott és 1100-nál jó volt ezért próbáltam meg 1130-on. De ott is befagyott. Így rájöttem, hogy 1100mhz felett már kevés a 1,17V a GPU-nak. -
Gróf...
aktív tag
"játszanának vele, amire tulképp való."
Köszönöm. Köszönöm. Köszönöm.
-
deadwing
addikt
-
deadwing
addikt
válasz
KAMELOT #27974 üzenetére
Ram húzással nyersz kb 2 fps-t. Megéri a plusz sokkal több hőfokot?
Gpunál sem értem meg ezt a dolgot, hogy egyesek 10-20 MHz előnyért járatják a határuk végén a szerencsétlen kártyát, szarakodnak vele napokat amíg ezt a pár MHz-et elérik, naponta 10-szer 3dmark, ahelyett hogy visszavennének a végéből kb min 100MHZ-et és játszanának vele, amire tulképp való. 1130... 1132-őn má nem megy mi?
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Tényleg ajánljatok már elsősorban Asus, másodsorban Gigabyte gyártóktól ártól függetlenül (mert az alku kérdés), 7970 és 7950 kategóriákban konkrét típusokat.
Cél:
* OC (itt tanultam tőletek: lehetőleg ne boost, mert nem akarnék foglalkozni BIOS hegesztéssel),
* Csendes gyári hűtésű: úgy értem ezt hogy 96-98 fok felett ne menjen át CCCP Rakéta márkájú porszívóba a ventilátor hangja,
* Húzhatóság: jó ha van, de nincsenek extrém igények. Ha a kártya kevés lesz, a komplett PC konfigurációm is kevés lesz (Lap=GA-X58A-UD7, CPU= Core™i7-950) - úgy gondolom, lehet rosszul.Kérlek benneteket javasoljatok kártyákat!
-
ffodi
veterán
válasz
Cole86 #27986 üzenetére
Gyári hűtő, gyári ventivezérléssel előszeretettel engedi a GPU-t 80 °C magasságába, vagy fölé, akárcsak a VRM-et. Ha gyárilag így engedi, akkor gond nem lehet. Más kérdés, hogy az ilyen meleget nem szeretjük.
Amit te írtál az valóban kb. max ideális hőmérséklet. Egyébként mire az leharap(na) észrevehetően/jelentősen az élettartamból addigra a legtöbbünknek már nem lesz meg a vga.
KAMELOT:
A GPU hőmérsékletét és a VRM hőmérsékletét is érdemes figyelni.
-
Cole86
senior tag
Attól függ ,h a vrm vagy a gpunál..
én azért a gpunál már igencsak soknak mondanám a 80at.. afölött meg halál, egész kari túlmelegszik ,akkor már nem bírja a borda lehűteni az adott körülmények között..
Szerintem 70 max 75fok egészséges a gpunál és a vrm sem lehet több 85, übermax 90 foknál hosszú távon, mert az leharap az élettartalomból.
Szerintem a 79XX szériában a 3gbos 384bites ramnál már nem igen hoz többletet a memória tuning.. nekem 1400 körül már rendben van nagyon egy 50es, a 70eseknél meg 1500, max 1600.. tovább nem érdemes nyúzni.
(persze mindenki úgy fingatja ki a kártyáját, ahogy akarja..
)
-
-
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #27982 üzenetére
De hogyan állapítsuk meg így távolról, hogy mi biztonságos a karidnak, amikor mi nem tudjuk megmérni a hőfokait?
Nem ismerjük a házad szellőzését, a csiped szivárgását, a feszültségszabályzód dropját, csak hogy néhány fontos apróságot említsek, ami miatt nem lehet megmondani, mi a pálya a kariddal.
-
KAMELOT
titán
és (#27980) ffodi
Akkor hogyan is állítsam be? 1100/1500 okés. +20% Power limit
Most játszottam CRYSIS 3-at. 20 perc után befagyott.1130/1600 +20% Power limit.
Power limit jó így vagy vegyem vissza? Azért nem akarok hú de nagy tuningot csak annyit amennyi éppen egészséges a kártyának. fesz fixálva van szóval 1,17V -
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #27978 üzenetére
Nem, nem csak Mhz-et emelsz, hanem power limitet is, éppen 20%-al. Ez volt a kérdés.
Sajnos nincs tökéletes összehasonlító képem, de a lényeg ezen látszik, az alany egy Sapphire 7870 XT, gyári alapfesz, +3% powertune: [link]
Sajnos a VRM hőfok lemaradt, de a VRM current IN érték alapján ugyanannyi lehetett, mint itt: [link], 3 perc alatt nagyjából fixálódott 93 fokon.
Ellenben ugyanezen kártyával, ugyanezen gépben, driverrel, mindennel, csak a +20% limitet alapfeszen ráadva és az órajeleket felhúzva másfél perc alatt le kellett kapcsoljam a kombustort, mert nem akartam elfüstölni hagyni a karit: [link].Tudom, kicsit szélsőséges teszt, illetve a Sapphire 7870 XT is pont egy olyan kari, amire azért tehettek volna erősebb VRM-et, és a gyári 1,256V is marha sok, de jól mutatja, hogy egy alapfeszes tuning is lehet +50% terhelés a karinak. (A bemenő áramerősség, 14A vs 21A alapján.)
Azt akarom mondani ezzel, hogy jobb óvatosnak lenni, mint esetleg koppanni, ugyanis bár a 7970-eken erősebb a VRM általában, de a 7970-es csipnek is jóval nagyobb az áramfelvétele, mint a 7870 XT-n lévő variánsnak. -
ffodi
veterán
válasz
KAMELOT #27978 üzenetére
VRM feszt állítani? A VRM-ből kijövő fesz (adott esetben) = GPU tápellátás (vagy pl. VRAM tápellátás). Ha a VRM fesz esetén nem erre gondolsz, akkor ott más állítási lehetőséged nincs. Max a VRM működési frekijét tudod állítani egyes vga-knál.
Ha emeled az órajelet az teljesítménynövekedést eredményez, a teljesítménynövekedés pedig fogyasztásnövekedést, és melegedést.
-
ffodi
veterán
válasz
Tarill #27976 üzenetére
Attól függ mi a cél. Ha az adott BIOS-szal akarod indítani, akkor kikapcsolt gépnél kapcsolod át (máshogy nincs is értelme, mert innen bootol a vga), majd úgy indítod, ha pedig pl. félresikerült a flash, akkor a jóval indítod, bejött a win és átkacsolod a másikra amit újra akarsz írni.
-
Tarill
őstag
ezeken a bios kapcsolós vga-kon hogy is kell "hivatalosan" kapcsolgatni? bekapcsolt gépnél átnyomom és restart vagy hogy? kikapcsolt gépnél átnyomom?
-
KAMELOT
titán
Idáig valley bench és játékok közben stabilan megy 1130/1600-at a kártya. Már elég jó. Most megpróbálom a ramot tolni neki.
Kérdés: BOARD POWER LI kitolásával +20% nem ártok a kártyának? -
HSM
félisten
válasz
radi8tor #27965 üzenetére
Nem kell hozzá kombustor.
Elég egy gyengébb VRM/VRM hűtés, közepesen szellőző házban és +20% power, meg mondjuk kis húzás.... A feszültségemelésről nem is beszélve.... 1,1V-ról 1,3V-ra emelve a feszt, hogy mennyit nő az áramfelvétel, az unofficial módos Kombustor alulfeszelt 1050/1400Mhz-es 15,4A-es GPU áramfelvételével szemben (12V-ról, tehát olyan 180W) egy sima játékban, a powertune limiteket nem is piszkálva, csak simán +20% powerrel röhögve elérhető 23A azaz nagyjából 270W egy sima játékban!
Íme: [link] Az OSD bal felső sarkán a GPU VRM Current IN érték, 22,9A éppen....
Ezzel szemben az unlimited kombustor: [link]Pedig az 1,3V nem is tűnik olyan soknak, 1,188V az alapfeszem, és akad 7950/7970, aminek 1,256V....
-
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #27962 üzenetére
Ja, hogy unofficial mód, és kombustor. Nem akarok genyó lenni, de ott te voltál a sáros, vagy a VGA túl gyenge.
Itt találsz képeket, a Kombustor a 7970 VRM-es 7950-em is szépen megizzasztotta, gondolj bele, +20% áramfelvétel plusszban a gyári +20% limithez képest az unofficial, pedig gyárilag is 7970 limit van a kártyámban DroiDMester szerint!
[link]
Szóval egy sima 7950 limites 7950-et ezzel simán taccsra lehet vágni, ha nem figyelsz a hőfokokra, áramfelvételekre, de egy 7970-et is.(#27966) szacsee: Igenám, de az unofficial mód kiiktatja a power-limitet....
Nem véletlenül van 1000 figyelmeztetés, hogy ezzel óvatosan, a tooltip is világosan leírja: [link]
#27968) daveoff: Nem-nem. Nem az AB iktatta ki, hanem Te. Minek kellett bekapcsolni egy olyan opciót, ami direkt a limitek megkerülésére való, és nagybetűsen SAJÁT FELELŐSSÉGRE, meg stb?
Itt te voltál a sáros, nem megfelelően használtad az AB-t. Szerencsére sikerült gariznod. -
daveoff
veterán
Ezért mondom, hogy csak óvatosan az AB-vel, mert kiiktatja a kártya minden védelmét a saját powertune profiljával, nekem is olyan tuningal sikerült megölnie a kártyát, amivel hónapokig használtam gond nélkül. Ez van, a lényeg hogy sikerült gariztatni.
-
szacsee
nagyúr
válasz
radi8tor #27965 üzenetére
Azért nem értem, mert hiába van kitolva a Power Limit, a 7950 Vapor-X-en leszabályoz 200W felett (ez a +20%).
Annyit bírnia kellene tartósan is, hacsak nem gyengébb HW volt és valami nem bírta a kártyán.... vagy rosszul gondolom.Egy gyors kérdésem még lenne.
PH fórumon ha gyorsan görgetek, akkor a monitor fele ilyen fehér alapon szürke-fehér kockás lesz, de csak villámgyors görgetés közben. Ez mitől lehet... 6950-nél nem figyeltem fel erre.
Újra kellene raknom a win-t vagy nálatok is előfordul. 2312HM DP-ről meghajtva. -
Omg...
-
daveoff
veterán
válasz
ricshard444 #27960 üzenetére
Az egyik beta verzió volt, unofficial módban, ès igen a kombustor.
-
szacsee
nagyúr
válasz
ricshard444 #27960 üzenetére
Nyomott egy Kombustor gombot...
-
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #27957 üzenetére
Nálam évek óta folyamatosan megy az AB (5850-en ventiszabályzó+OSD-s hardvermonitor 7950-eken meg feszültségállítás+OSD+venti) és soha semmi bajt nem okozott. Persze, megértem, ha jobban bízol a hardveres megoldásban.
De ugyanezt én is megtehetném az ennyémmel, hogy beégetem az egyik profilt a BIOS-ba, ellenben te nem tudnál az Asus-al AB-t használni ha szeretnél se.
Amúgy nagyon egyszerű az AB, el vannak mentve a fő profilok, kb. 4 kattintás, és max 3 másodperc profilt váltani.
És megvan a rugalmasság, hogyha mondjuk melegebb idő van, és kicsit hanosabb a kari, lejjebb veszek 50Mhz-et és egy picit a feszből és jó megint, és ehhez se kell semmi, csak pár kattintás.
Persze, nem meggyőzni szeretnélek, csak azt próbálom leírni, hogy azért ez egy nagyon praktikus lehetőség, amiről én biztos nem mondanék le, amíg megtehetem.Az Asus-tól nagy genyóság volt ez a zár, de attól még a kártya azért elég korrekten össze van rakva, ezt meg kell hagyni.
-
daveoff
veterán
Persze, ez érthetô! Én nagyon elégedett vagyok, mert szerencsémre nagyon megy ez a kártya, fôként ezért is tartom meg. De a véleményed alapján akkor mégiscsak az én megoldásom az egyszerûbb, mert nem kell kattintgatni semmit. Ja és én AB-t egyáltalán nem használok, mert azzal csak a galiba van. Egyébként amikor vettem ezt a kártyát a kinèzete volt az elsôdleges szempont, a tuning képessège kellemes meglepetès volt csak.
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #27955 üzenetére
Hát ez az... Elősztör is szívességet kell kérni. Utána, ha ez megvolt, és sikerült a műtét, akkor is le vagyok korlátozva két BIOS-ra, amik közt ráadásul csak újraindítással tudok váltani. A semminél meg a folyamatosan 1,2V-on zakatoló áramtemetőnél jobb, de szvsz nagyon vacak, körülményes megoldás. 1000X egyszerűbb, hogy Afterburnerben két tattintással olyan feszt lövök be, amilyenre csak szükségem van, nem kell szívesség, nem kell buhera, nem kell újraindítás.
-
daveoff
veterán
Lehet alulfeszelni az ASUS-t is, csak kicsit körülményesebb, de ha szánsz rá egy kis idôt, ès DroiDMester is ráér akkor simán megoldható! Az az egy bibi, hogy csak alapfeszt tud módosítani, fesz. zár megmarad. En most olyan biossal használom, amiben 1100mV a beállított fesz., és így megy 1100MHz-et a kártya.
-
HSM
félisten
A leírt jelenség memória hibára utal. Esetleg lesd meg a karid, nem-e melegszik túl a memória-VRM.
A refin sokkal erősebb a memória-VRM hűtése, mint ezeken.
Egyébként ezt az 1200-at úgy írod, mintha kötelező lenne... Nekem a 7950-em 1200-at megy, de ott úgy megáll, mint a szög, +0,1V-al se megy 1225-öt stabilan.
A csipek ilyenek, nincs ráírva a tuning-potenciál sajnos. Én a leírt hiba alapján simán megpróbálkoznék egy 1150/1600-al.
Amit megfigyeltél, az nem pontatlanság, hnem vdrop.
Lejjebb megy, minél nagyobb a terhelés, annál lejjebb, hogy a terhelés megszűnésekor ne lőjön nagyon túl a beállított 1,256V-on. Ha több feszt adsz, lehet kevesebb marad, a nagyobb melegedés és az emiatti nagyob áramfelvétel miatt. Nem kuka az a GPU, max nem a legtuningosabb.
(#27943) ÁdiBá: Nekem se jött be a CF.
(#27944) KAMELOT: Semmi gond nincs a Sapphire karijával. Nálam a sima OC BOOST-on nincs feszültségzár, kitűnő a hűtése, és +50% power limitet enged, és a CCC órajel limitjei is az egekben vannak. Teljesen pöpec kari, mégha nem is egy Lightning.
De 40 000-el olcsóbban igencsak elpüföli a villámos karit ár/értékben. Nekem pl. az Asus, amivel gondjaim lennének 7970-ből, mert én állandóan alulfeszelem a karit, és minden játékban csak annyin járatom, amennyi feltétlen kell neki. Ezt meg nem tudnám megtenni az Asus-al.
(#27951) deadwing: Amit a VRM hűtésed elbír, illetve, ha elbírja, 1,256V. Ez a max, amiket gyárilag kapnak.
-
deadwing
addikt
Ne aggódj, enyém sem megy gyári fesszel csak 1050-et. Igaz, engem is zavart pár napig, de aztán rájöttem semmi értelme most azon a lehetséges +100MHz-en meg azon a pár fpsen aggódni.
Jah a kérdésem még mindig aktuális, vajon mennyi az a max feszültség érték amit ajánlott nem túllépni az egészséges működéshez egy 7970 esetében? -
ÁdiBá
veterán
válasz
KAMELOT #27944 üzenetére
Nekem eddig egyik gyártóval se volt semmi bajom.
DCu2 GTX580-asom volt utoljára. Kicsit eltúlzottnak éreztem azt a hűtést rajta hiszen a hűtő teljesítménye nem éppen kiemelkedő.
MSI nagyon jó típus.
Hiába vásároltam volna Lighting-ot, ha az is anti tuningos lett volna.
Én szívem szerint ROG7970P néztem volna. De itt lebeszéltek róla hogy az sem válogatott gpu...
Úgy hogy hiába a körítés hogy ha chip nem képes többre.
Mellesleg félre ne értsd amit mondok. Maga a kártyával nincs semmi bajom, egyedül a tuning teljesítményét keveslem ilyen hűtő mellett.(#27946) BeLucZ StarCraft2 miatt nem érdemes visszatérned. Főleg ha azt a játékot tartod előnyben.
Én ha cserélném ezt akkor GTX780 vagy Titán-t nézegetném.
Most a klán csapattársam (KW1) GTX780-assal tolja Franciaországban, nagyon szépen megy neki, szoktunk róla beszélni hogy hány fps el döcög... hát nem úgy megy mint a HD7970-el.
Ugyan ott vagy 60-70 Fps ver rám. -
BeLucZ
addikt
-
szacsee
nagyúr
válasz
kris75 #27941 üzenetére
+20% Power Limitet adsz neki és akkor 950-en megy végig.
Viszont sok feszt ad a kártya ehhez : 1,25V, ezért érdemes AB-ben, vagy Trixx-ben a feszt lejjebb vinni.
GPU-Z-ben tudod meglesni, vagy AB-ben spec opciók pipálásával, hogy a feszt valósan is csökkentette-e.
Ezzel viszont annyi baj van, hogy ellenőrzéshez 2 progi kell és egy az állandó beállításhoz ezért inkább ha ideje engedi Droid Mestert ajánlom inkább, mert Ő kiokosítja a biosodat és nem kell pöcsölni szoftverekkel.
2 kapcsoló miatt félned sem kell, mert visszaállítható a másik biosról a gyári, illetve ha lehal gar idő alatt a kártya nem hinném, hogy a biost elérnék.. illetve ha képet nem is ad IGP-s alaplapról vissza lehet sütni a gyári biost. -
ÁdiBá
veterán
válasz
BeLucZ #27942 üzenetére
1280 MHz / 1850 Mhz Referenciával.
Nagyon mentek!
1200/1800 crossfire-ben, fincsi volt.
Igaz, néha annyira skálázódott hogy jobbnak láttam kikapcsolni a CF-et.
1 kártyám van most, de lényegesen stabilabbnak érzem a kitolt FPSeket a monitoromon mint a kétszer annyi képkockát CF esetében. -
kris75
aktív tag
sziasztok!
Sapp 7950 boost vga nál hogyan lehet megszüntetni,hogy ugrálljon az órajel 850-925-1000 között még akkor is ha játszom vele pl: COH2?
Köszzönöm előre is!
Krs
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
Olyan hibával találkoztam (kicsit megemelt órajelen), hogy teljesen be csíkozódik a monitor képernyője.
Hol szürke, hol piros, hol fehér, mindig más színű.
Ez Memória túlhúzásra utal vagy gpu túlhozásra?
Ilyen anti tuningos kártyát nem kívánok senkinek mint amilyen az enyém.
1100/1600 működik végre.
De hogy már 1150*1700 gajdul gyárilag, azért vicc....
Kár hogy ilyet nem lehet vissza vinni reklamációba.: Hééé nem megy 1200 at a kártya alap feszkóval.
Lehet pislognának rám a hardverkerben.Meg amit megfigyeltem marhára nem pontos feszültségekkel dolgozik a Gpu. Be van állítva úgye 1,256V, ez a gyári.
Erre, néha ilyen 1,18 - 1,21V dolgozik még 100% terhelésen is. Ha fentebb állítom a feszkot akkor nem hogy emelkedik, hanem csökken a feszültség értéke.
Elég kukázott gpu raktak a VaporX-es kártyámra. -
asaca
tag
Sziasztok! 7950-hez most mi a tuti driver? (FC3-BF3)
-
Gróf...
aktív tag
válasz
DroiDMester #27936 üzenetére
"ki lehet iktatni a magas feszt és a boost -ot is!"
Ezt kifejtenéd nekem, akár privátban is?!?! -
KAMELOT
titán
válasz
DroiDMester #27936 üzenetére
Igen ez a verzió nem sokat ér! + pár ezerért jobbat lehet venni. Szintén itt is ASUS V2-t javasolom.
-
válasz
juve600 #27929 üzenetére
SEMMIKÉPPEN ne vedd meg a 11196-19-20G -t
ő az és tényleg az olcsósított verzió, NEM CHiL fesz szabályzós és nem lehet babrálni a bios -ában
max akkor vedd meg, ha nem zavar hogy nem tudsz feszt állítani és nem tudod alul feszelni sem, szóval mindég az irtó nagy gyári 1,250.v on fog járni mikor a gyári órajelhez elég(lenne) 0,975.V is bőven!
inkább a 11196-16-20G -t vedd ezen még semmi nincs lespórolva és ami a leg fontosabb minőségi CHL8228.as VRM vezérlő van rajta így ki lehet iktatni a magas feszt és a boost -ot is!
-
KAMELOT
titán
válasz
ricshard444 #27920 üzenetére
Aláírom. ASUS V2 DCII ventija nagyon halk és nagyon jól hűt. 36%-os ventifordulaton nagoyn enyhén hallani a venti hangját.
(#27910) glspeter1: Majd megnézem mi is a vége. Leírom ide!
(#27929) juve600: Szerintem az ASUS azt a + pár ezer fotintot megéri. Jobb hűtés, halkabb és + 1 év garancia!
-
-
HSM
félisten
-
E1even
senior tag
válasz
E1even #27931 üzenetére
Ja, ezek OC hőfokok, a GPU 1200MHz-en simán ment alapfeszen (1.225V-on), a memóriák 6420MHz-en mentek.
És a teszt 3DMark13 alatt csak a Fire Strike volt simán és Extreme-ben.
A Valley-nél pedig Extreme HD-n ment párszor, és Custom és Quality High beállítással egy pár teszt. -
E1even
senior tag
válasz
MrPetya19 #27695 üzenetére
Na, összeállt a cucc.
A hőfokok pedig eddig úgy alakultak, hogy 3DMarkt13 és Valley alatt max. 68 fok volt a GPU (a VRM-ek hőfokai olyan 60 fok körül mozogtak), de itt olyan 50-60% között mentek a ventik auto-n, és elég hangosak voltak. Játékban még nem próbáltam ki eddig.
Egy kicsit csalódtam a Vapor-X hűtésben hangügyileg. Az Asus DC Mini és DCII-es hűtők sokkal jobbak ilyen téren. -
-
juve600
nagyúr
üdv
SAPPHIRE HD7950 3GB DUAL-X with BOOST (11196-19-20G) ez jó kártya ???corsair cx 500-as táp elég hozzá ???
thx
-
-
asdf2
tag
válasz
ricshard444 #27926 üzenetére
(Narancs)sárga nekem a 2000+os, a másik meg ilyen hányásszín nekem
-
-
asdf2
tag
válasz
A sárgaventis azért többet is forog, ha sáérgaventis viszont, akkor az összes vidikari halkabb nála...
-
-
N.Ferry
senior tag
-
otto14
őstag
válasz
Azt majd megnézzük. És 1 21:9 képarányú monitort elbír ultrán?
-
válasz
otto14 #27919 üzenetére
A Silver Arrow ventije max 1300-n pörög ha jól néztem (nekem is olyan van)
Ami viszont nagyon kellemes, egyetlen egy hűtés tudja esetleg ezt a hangszintet megütni: a v2-s DCII, a többi jobban pörög /vagy egy Peter-t másra 1000-1300-s ventikkel/
A húzhatóság lutri, de valószínű fog menni 1125-t, 3 monitorhoz viszont kevés 1 GPU, de talán Mediumon eldöcögnek a dolgok. -
otto14
őstag
Üdv. Haver akar venni 1 hd 7950et, 3monitorra. Mien típust ajánlotok, ami jól húzható és hűvös, de nem hangosabb mint a tr silver arrow?
-
HSM
félisten
válasz
Snip3r_HUN #27917 üzenetére
Nekem 7870 volt ilyen helikopterszindrómás, meg jópár 7870 tulajnak... Kérjél másik típust, rengeteg jobb megoldás van, mint ez az MSI.
-
Snip3r_HUN
addikt
Március óta tart a huzavona az MSI R7950 OC BE kártyámmal , azóta a 3. kártyát küldték már iponból , mindegyik rossz volt. Az első leszabályozhatatlan ventivel (random max fordulat 4500 RPM-re) / csíkozással , a 2. random fekete képernyőzéssel , a legutóbbi pedig szintén venti hibával.
-
-
Sheldon
tag
Sziasztok!
Van egy SAPPHIRE HD7950 3GB GDDR5 VAPOR-X OC PCIE nevezetű kártyám november óta, nagyon meg vagyok vele elégedve.
FullHD-ben játszok, viszont csak most jutott eszembe, hogy be van-e kapcsolva az EZ Boost, vagy sem. Hát nem volt...
Szóval ma bekapcsoltam, plusz CCC-ben a GPU órajelét a maximális 1100 MHz-ig, a memória órajelét pedig szintén a maximális, 1575 MHz-ig húztam fel. A ventilátorok kezelése automata maradt.
A teljesítmény így érezhetően nőtt, ahogy a ventilátorok hangja is.
----
Kérdésem a következő: Ha a leírt órajeleken használom a VGA-t, abból hosszabb távon nem lesz probléma?
----
Amúgy pár másodpercre kézi vezérlésre átkapcsoltam, és 100%-ig feltoltam a ventilátorvezérlőt. Hát mit ne mondjak, durva hangja van, gyorsan vissza is állítottam.Amúgy a fenti tuninggal a hőmérséklet 71C-körül van, a ventilátor pedig olyan 70% körüli (de ez tényleg a maximum, legalábbis amióta nézegetem) kihasználtságot mutat.
Leginkább a Battlefield 3 miatt jó a plusz teljesítmény, ezért próbálgatom most ezeket a dolgokat.
-
N.Ferry
senior tag
Időről-időre mindig megjelennek az ilyen (mcwolf79) elvetemült térítő lovagok?
-
gelacihun
aktív tag
Low-on nekem is ~700Mb
-
KAMELOT
titán
Úgy néz ki 1100/1500-at viszi simán. Még majd tesztelem. Fokozatosan emelem az órajeleket mennyit bír azon a feszen. 1,17V aztán ami a vége az marad. Feszt nem fogok állítani, mert nem is lehet. Vagyis lehet, de BIOS-t nem fogok cserélni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A memóriavita kapcsán talán érdekes adat, hogy a PS4-ben a Killzone esetében csak a képkocka számításához szükséges adatok memóriaigénye 2,2 GB Full HD-ben 8x MSAA-val. Ezt nehezen tudják belepakolni 2 GB VRAM-ba, és akkor még a textúrákról és a többi tartalom helyigényéről még nem beszéltünk. Persze nem kötelező olyan rendert használni, mint amilyet az új Killzone alkalmaz, de a konzolon van egy rakás memória, és azt használni fogják.
Ha memóriát akarunk spórolni, akkor ott a Dirt Showdownnak a Forward+ renderje, az még ma is beéri 500 MB-tal Full HD-ben. A fejlesztők előtt elég sok lehetőség van. Én egyébként úgy gondolom, hogy a Forward+ jobb irány, hiszen minden bizonnyal az ALU kapacitás számottevően jobban nő majd, mint a VRAM mennyisége. -
KAMELOT
titán
válasz
DroiDMester #27903 üzenetére
-
KAMELOT
titán
válasz
DroiDMester #27903 üzenetére
OpenCL fent van valószínűleg csak betojt 1x. UNIGINE proginál indítottam a GPU-Z-t akkor írta ki.
Kösz megpróbálom a valley benchet.(#27902) haddent: NV kártyám sosem volt, de valószínúleg már annyi cuccot instaláltam, hogy ráférne egy format C: a rendszer vinyóra. Holnap meg is csinálom. Általában amikor beteszek egy új hardvert akkor mindig újrateszek mindent. Most nem csináltam elő is jöttek a gondok.
-
pityu8611
tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a kártyám nem használ csak 650-750 memoriát a bf3 alatt! Már mindent megpróbáltam (Driwert cseréltem, igen előtte leszedtem a régit stb) nem tudtam megoldani! Pedig 1500 1600 körül kéne használni VGA memoriát, de nem! Valami ötlet? lehet hogy végét járja?
-
válasz
KAMELOT #27900 üzenetére
Már elég rég kiszedték a Driver -ekből az OpenCL driver -t! nincs feltéve és ezért hiányolja!
ezt tedd fel és rendben lesz azt OpenCL
az Unigine -ből pedig inkább a Valley Benchmark -ot próbálgasd!
Mondjuk ilyen beállításon!
-
haddent
addikt
válasz
mcwolf79 #27896 üzenetére
Itt arról van szó, hogy kepleren kell kompromisszum VRAM miatt mert lespóroltak 1GB ramot meg a sávszél is egy rakás trágya, Tahitin pedig nem. De végülis igazad van, mit neked -1GB VRAM lesz ott elég kompromisszum GPU -ból a DX11.1 & DX11.2 címekben meg a compute-ot igénylőkben is, valóban nem a VRAM miatt lesz játszhatatlan
Boccs, ez így nem igaz. Játszható lesz, csak DX11.0 szinten. Ennyi erővel elő a 8800 Ultrákat aztán menjen neki DX9-ben ami belefér
Na neked is szép napot és jó szerencsét is egyben
KAMELOT nekem is volt, amikor nV -ről váltottam (vissza) AMD -re valahogy összekutyulódtak a dolgok. Én nem szeretek félmunkát végezni újra húztam a windowst
De szerintem valami driversweeper használata után rendbejöhet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged