Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Hát ezaz... Több FPS-el jobban kéne mennie a játéknak, ehhez képest "csak nem rosszabb". Ez elég gyenge.
Én amit biztosra tudok, hogy Mantle alatt 72Hz-en olyan szinten lehetett osztani a killeket BF4 Mantle-ben, ami azelőtt DX-ben elképzelhetetlen volt. Olyan direkt lett a játék, ami egyszerűen imádnivaló volt. Soha olyan jót nem lövöldöztem még semmiben. Ehhez képest 5-ös prerenderer, borzalmas gyengén hangzik, ha mondjuk 40%-al több FPS-t hoz is egy zöld 900-as (nem hoz) még akkor is annak nagyobb a lagja, mint az AMD-s DX-nek a 3-al. Ehhez képest meg a Mantle, oh...
A saját statisztikámon is igencsak visszaköszönt, minkor a 290-el a DX-es 80-100FPS-ről átváltottam Mantle-ra, viszont maxra húőztam közben a grafikát is, így lett 70-90FPS, és igencsak jobb statjaim lettek, az élmény is igencsak jobb lett...No, meg mondjuk ami szerintem nagyon nem mindegy, milyen monitorral, egérrel játszol. Nálam 72hz-en megy az amúgy is minimális input lagú Dell P2424H és az egerem is 500hz-es. Ezen a szetten igencsak átjöttek a különbségek...
-
Omli85
őstag
Szia,
Köszi a tippet de sajnos a megszokott dolgokat végigjártam eredmény nélkül
Win7 64bit és Win 8.1 64bit alatt különböző driverekkel is random előjön a hiba. Két különböző alaplapban is produkálja a jelenséget. Olyan driver verziókkal is amikkel előtte gond nélkül működött.
A vicc az egészben, hogy tesztek lemennek.. FurMark, 3DMark semmi nem száll el és nem produkálja a jelenséget. Teljes rendszert körbe lett tesztelve Prime, IBT, Memtest... Minden teszt hiba nélkül futott majd tesztek után x idővel simán böngészés közben eldobta magát ismét... Van, hogy fél napot eljátszogatok semmi hiba nincs de ha olyan napja van egy óra alatt 3x dobja el a kanalat teszem azt olyan játékkal amivel mondjuk előző nap nem volt nyűge.
Lassan kifogyok az ötletekből
viszont több helyen is olvastam külföldi fórumokon mikor utána olvastam a témának, hogy nem feltétlen cserélik ilyen hibával a vga-t ezért gondoltam megkérdezem itt hátha valakinek van ilyen tapasztalata. -
2 kulonbozo gep, 2 kulonbozo oprendszer + a nagyobbik gepben van egy gigabyte kartya ami hibatlan megy. Cserebereltem ossze vissza. Giga kartya hibatlan mind2 gepben. Csak 3d s jatekokban szivat a kari. Mp4 vagy gpu gyorsitasos programokban hibatlan.... csak epp jatekok alatt nem hajlando 500 fole menni + tobb masodperc kell neki mire atvalt 2d 3d kozt.
Software problemat kizarnam... szuz xp alatt ugyan ez van... nincs valakinek ilyen karija? Biosra gyanaxom... -
rayoliviero
veterán
Már megcsinálta a srác. Én tápom táplált minden, az övé pedig csak az egyik vga csatira volt kötve, de gond nélkül működött. Valami dróttal összekötötte és úgy indította.
De nem az volt a fagyás oka, hogy kevés a tápom. A gpu-nak kellett plusz fesz. 1.2 V-ra növelve stabil 1200 MHz-en is és a 3570k-t 4,2 GHz-re húzva is vitte a kis 425-ös Enermaxom tápom gond nélkül magában.
Azt gondolom, hogy tartósan nem tesz jót már ez neki. Nem? Mert nagyon a határon lehet szegény.

-
gyuromoj
veterán
-
p87
senior tag
Értem, ezzel az MSI bios-al más gond nincs csak a fesz állítás?
Órajelei referencia 925/1375?
Áttudod küldeni? Meglátom még kipróbálom-e egyenlőre Fast boot-ot megcsinálom, meg írtam a Sapphire-nak hátha tudnak már adni gyári bios-t.Még egy kérdés ugye ez a UEFI bios nem teszi felülírhatatlanná a vbiost?
Korábban mintha olvastam volna, bár az azt hiszem Nvidia kátyáknál volt, hogy utána nem lehet visszarakni a gyári biost. -
fatal1ty1984
őstag
mihez képest legyen jobb,mikor már a beta fázisban megirta a gyárto,hogy nemakartak radikális változtatást pont amiatt,hogy nehogy elriasszák a régi játkosokoat.énis megvettem a bf4-et és a 3 után azt mondom,hogy sokkal jobb,grafikára és föleg játékélményre.szerintem 2 év fejlesztés böven jo igy ahogy van föleg ha menézzük a call of duty sorozatot,ahol az uj is megy még egy ezer éves vga-val fullon és mégsem panaszkodnak csak te.

-
WaterWawe
őstag
Hol van itt neked 200k az ár grafikonon?
R3laX: Inter-Store
(#32053) Gerisz: Az hogy 3 slotot foglal el.
-
zack
nagyúr
Full HD-hoz felesleges lesz a 290X. Legalább 40% erősebb lesz a 280X-nél, és ha a 70-80k 280X árát nézzük, akkor jelentősen drágább (+50-60k)
Persze jó az erős VGA, megvárhattam volna én is, de...Erről meg nem beszélhetek.
De nem is kérdés, hogy az 1 kártyás megoldások között a 290X lesz a trónon, csak ez szerintem felesleges 1080p-hez. -
-
Ez nem ilyen egyszerű(sajnos) hiába veszed le ellenállással a 12.V ot mondjuk 7-8.ra, mivel 2D nél kb 3,5-4.voltot kap így semmi változás nem lesz, csak azt éred el hogy mikor kéne 3D nél a többlet fesz nem fog tudni felpörögni az adott fordulat számra!
Lehet találni a neten rengeteg kapcsolást PWM jel szabályozásra, másképp nem lehet normálisan megoldani csak ha a PWM jelet módosítod! De lehet kapni boltban is (nekem is van) olyan szabályzó amire rákötöd a 4.pines bemenetet(ami a VGA -ról vagy ha CPU akkor alaplapról jön) és a kimenetre pedig 6.db ventit lehet tenni, ami egy potméterrel változtatható és meg marad a PWM vezérlése is a ventiknek!
nem olyan 1szerű elektronika azért

-
Foxmulder89
senior tag
-
VGYke
addikt
Köszönöm! Azért jó lenne találni egy képet valahol, hogy hová kell felszerelni. A kártya felépítése még nem megy fejből. Emiatt nem akarom szétbontani a gépet. Kerestem de nem találok a neten. Mert ha nem árt a kártyának, akkor inkább feltenném, bár közel sem biztos hogy elfér ha a tetejére szerelendő, mert útban lehet neki pár dolog. (pl. alaplap hűtő - bár a képen még a régi kártya van)
Kíváncsi vagyok hogyan hűt, ha van rajta egy vastag öntapadós ragasztós műanyag.....N.Ferry: nem én tettem be, elvittem a vásárlás helyére, hogy vegyék ki a régit, tegyék be ezt és főleg, gyári állapotra portalanítsák és kutyaszőrtelenítsék ki a házat, alkatrészeket...
-
haddent
addikt
Igen, ez az elmélet. Az már más kérdés, hogy az a nyomoronc kis borda még alapon is jó meleg lenne, nem extrém tuningnál kétszeres TDP mellett

radi8tor1 a processzor téma szerintem egyre jobban releváns lesz itt is, amint kelleni fognak az APU -k
Szvsz. annyira nem kalandoztunk el, pusztán a kártyák kihajtásához szükséget erőt vitattuk, ami felfogható a kártya "elvárásának" is 
-
Cole86
senior tag
Attól függ ,h a vrm vagy a gpunál..
én azért a gpunál már igencsak soknak mondanám a 80at.. afölött meg halál, egész kari túlmelegszik ,akkor már nem bírja a borda lehűteni az adott körülmények között..Szerintem 70 max 75fok egészséges a gpunál és a vrm sem lehet több 85, übermax 90 foknál hosszú távon, mert az leharap az élettartalomból.
Szerintem a 79XX szériában a 3gbos 384bites ramnál már nem igen hoz többletet a memória tuning.. nekem 1400 körül már rendben van nagyon egy 50es, a 70eseknél meg 1500, max 1600.. tovább nem érdemes nyúzni.

(persze mindenki úgy fingatja ki a kártyáját, ahogy akarja..
) -
Nálam a Sapphire Dual-X 7950 nem megy, ráteszem a PowerColor-v2 legfrissebb BIOS -át amiben van UEFi és elsem indul tőle a kártya tehát még a monitort sem kapcsolja be, teljesen agyhalott lesz tőle, viszont ha kivágom ugyan ebből a bios -ból az UEFi -rész tökéletesen hiba nélkül működik vele a kártyám!
De próbáltam már vagy 6.ilyen UEFi biost és mindnél ugyan ezt csinálta!
***********************************************************************************
haddent az egész pontosan 64.k(65536) hosszú, és a VGA bios pontosan ekkora, a második 64.k -ba van az UEFi rész, tehát ha 64.k méretű akkor 1200.% hogy nincs benne UEFi**********************************************************************************
HSM : olvasd el légyszi amit írtam érintetlenül felteszem az uefi -s bios és úgysem működik a kártya ha levágom 64.k nál és csak a VGA biost teszem fel akkor meg működik tehát a VGA bios jó nem ezért nem indul a kártya! -
HSM
félisten
Nem látsz, mert nincsenek fenn friss BIOS-ok. Amúgy se lenne szerencsés a revíziók miatt. Kérni kell a supporttól, ha van adnak, ha nincs, akkor így járt.
(#26535) foka: Attól függetlenül, hogy már a nevétől hányingerem van, "Ultra -fast & secure boot" van ennek bármi értelme? Lehet én vagyok maradi, de nekem SSD-vel teljesen elfogadható a 22sec BOOT idő mindenféle UEFI-szívás nélkül. Nem hiszem, hogy ha lespórolnám azt a kb. 8 másodpercet, ami a POST, akkor boldogabb lennék. Ha gyors ébredés kell, ott az alvás, ultra fast, és secure.

-
haddent
addikt
Hát ott ugye kettő van ha jól látom, leszedtem, azt írja, hogy a legfrissebb van fennt nekem.. De az ugye ilyen auto-flashelős szenny. Kibontottam winrarral, és volt benne vagy 4db bios (.rom), de mindegyik 60-70kb közötti, a rendes meg kb. 2x akkora. Ez elég gyanús, de majd mindjárt megpróbálom, hát mire van az a 2. bios a kártyán ha nem erre

#26535 foka Nem, azért ez túlzás. Piszkosul gyors ígyis a boot, de miért ne legyen még gyorsabb?
Na meg hát hagy mondhassam el, hogy én már biossal nem élek 
-
Azért nem a VAKVILÁGBA irkálom át a dolgokat!

ki indulási alapok : egyik , másik , harmadik
De itt ilyenekről nem írnak hogy Boost ki iktatás stb... csak hogy hogyan és mi szerint működnek a BIT -ek át írása! 2 biost meg felesleges össze hasonlítani mert kb minden más memória címen van még lártszólag teljesen azonos bios ban is!
Ja és az orosz Dragonheart kolléga sem magától jött rá, állítólag a gyártótól(AMD) szivárgott ki a módosítás működésének az alapja, szóval fél hivatalos a dolog és nem gányolás-kókányolás
-
-
-
haddent
addikt
Igazad van, de én továbbra sem vennék 750W -os tápot, ha tudom, hogy a gépem képes 750W -ot felveni

A CWT -vel kapcsolatban pedig személyes rossz tapasztalatom van (1 hónapon belül 2 ment szét), szóval azt meg azért én nem nagyon ajánlanám, de biztos én voltam ilyen "szerencsés". -
HSM
félisten
Jogos, kicsit túloztam.

Bár anno sikerült a régi gépemmel (1db 4890 és I7 920 húzva) 550W feletti (konnektoros) fogyit elérnem Linx+Furmark, de tény, napi használatban, kisebb tunninggal nem nagyon ment 350W fölé.(#25775) Apone33: Egy 850-es szvsz épp ideális lesz.
Csak tudjon ~800W-ot 12V-on. -
Macka
veterán
Csak az a baj, hogy nem igazán akar menni a vga...
Szervizesek hétfőn leszedik, addig ott a másik. Ha meg nem lehet rongálás nélkül akkor így jártam. Ramokon gyárilag sem volt hűtés, szerintem nem melegednének annyira, hogy magától lejöjjön.Mindenesetre én senkinek nem ajánlom a peter ragasztóját.
-
daveoff
veterán
Hát nem tudom, én is meglepődtem az ~50°C-os GPU-n, de tetszik!

Gyakorlatilag 3 venti van a kártyán, mert az oldallapon lévő is pont rá fújja a friss levegőt.
Így néz ki a cucc....Annyi gondom van, hogy a kártyát át kellett tennem a második pci-e slot-ba a hangkártya miatt, és a gpu-z ezt írja terhelés alatt:

Pedig elvileg egy teljes értékű pci-e 16x slot-ról van szó,érdemes ezzel foglalkozni?
-
daveoff
veterán
A ref hűtő 40%-on tekert, azt már nem tudom milyen fordulatszámon....mindkét esetben BF3 multi kb. fél óra játék után. Én is nagyon csodálkoztam mikor hozzám került a kártya, és megláttam a VRM hőfokokat, nagyon hűvös a kártya VRM része....nem hinném, hogy rossz értékeket mutatna a szenzor.

-
Mikor a leírást csináltam akkor a legfrissebb verzió atiwinflash -ből a Winflash 2.0.1.13 volt! azzal nem ment a HD7xxx kártyák FLASH -je, csak az Asus GPU Tweak mappájában lévővel, tehát kicsit bonyolult volt a művelet! ezért írtam hozzá a kis szkript -et meg benne a megfelelő atiwinflash
de most nézem már elérhető a 2.3.0 verzió ami minden bizonnyal már működik CMD -ből win alól hibátlanul! Meg DOS -os ból is van frissebb verzió!
egyébként a FRISSÍTŐ szkriptem(amit linkeltem win -es frissítőt) is hasonló elven működik csak egyszerűbb automatikusan admin jogot ad a atiwinflash -nek és még mielőtt elkezdené felírni az új biost magától lementi az eredeti biost a kártyáról(szükség esetén szintén 1kattintással vissza is teszi a gyári bios-t a kártyára) mind ezt egyetlen kattintással!

***********************************************************************************
glspeter1 : akkor sajnos az van amit EMLÍTETTEM a sima DC2 re NEM JÓ! csak a DC2T(Top -ra), amúgy próbáltad mind az 5 verziót? egyikkel sem jó?Akkor állítsd vissza a RESTORE.CMD -vel a gyárit

-
Létezik meg itt is van belőle...
A vga kártyákhoz csak passzív mini DP-DVI kábeleket szoktak mellékelni,aktívot nem,legalább is én úgy tudom,a sima DP-HDMI vagy Sima DP DVI biztos nem tartozék.
Azért köszönöm a segítséged. (Aktív Mini DP-DVI-m az van,már vettem korábban a régi kártyámhoz csak az új kártyán már nem az kell hanem a normal DP)
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Linux kezdőknek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hobby elektronika
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- KARÁCSONYI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Teljes kijelzős zászlóshajó, AI-erejű teljesítmény
- Bomba ár! Toshiba Portege X30-E - i5-8250U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Talán más rev az enyém a legelsők közt volt.

Win7 64bit és Win 8.1 64bit alatt különböző driverekkel is random előjön a hiba. Két különböző alaplapban is produkálja a jelenséget. Olyan driver verziókkal is amikkel előtte gond nélkül működött.
viszont több helyen is olvastam külföldi fórumokon mikor utána olvastam a témának, hogy nem feltétlen cserélik ilyen hibával a vga-t ezért gondoltam megkérdezem itt hátha valakinek van ilyen tapasztalata.

majd egy ilyen komolyabb darabhoz mindenképp szerzek kalibrátort is.

Na meg hát hagy mondhassam el, hogy én már biossal nem élek ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Szervizesek hétfőn leszedik, addig ott a másik. Ha meg nem lehet rongálás nélkül akkor így jártam. Ramokon gyárilag sem volt hűtés, szerintem nem melegednének annyira, hogy magától lejöjjön.