- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
haddent
addikt
Most mit vársz egy nVidia által pénzelt Free-to-play gagyi fostól, úgy őszintén?
Rákerestem, még a DX11 -et sem támogatja.. Majd nézd meg BF4-ben a 6970 -et meg csak akár az alap 7950 -et. Ott kezdődik, hogy 6970 -el buktad a DX11.1 -et, különbség meg lesz vagy 150%..#28198 anola senki nem mondta, hogy nem volt bika, még most is az. Csak a 7950/70 nem egy kategóriában van vele
A "gammáról" meg csak annyit, hogy nálam egy olyan játék, ahol meg lehet venni az "erőt" pénzért meg kuponok, meg akciók meg mi van még ott... az kb. a "nokomment" kategória. De persze ez csak egyéni vélemény.
-
-
HSM
félisten
Egy játék nem releváns. Én meg rengeteget játszom Planetside2-t, és mégse azt veszem alapul, mert marhára nem hajtja (vagy legalábbis a régebbi verziók) a VGA-t, és marhára procilimites az egész, 3,6Ghz-en jó, ha 80% volt a GPU-usage...
Az újabb patch-ekben ez már picit javult.
Mikor CF-be raktam a 7950-et, annyi változott, hogy a 80% GPU usage kétszer 40%-ra változott.(No, meg laggos lett az egész, lol....)
-
anola
csendes tag
válasz
N.Ferry #28191 üzenetére
Azért 7950-el is behatárolható a teljesítmény ha nem tévedek,max rádobsz pár százalékot amennyi a külömbség a 7970 -50 között és kész.Amúgy meg alapórajelre gondoltam mindkét kártyánál(7950- 1000/1250),de a legtuningosabb 7970 is kétlem,hogy dupla eredményt hozna játékokban....uff
;-) -
ÁdiBá
veterán
HD 6970 mennyivel lassabb mint egy 7970?
Sok embert olvasok itt aki 6970 ről váltott 7970-re.
Tényleg ekkor a különbség, hogy érdemes? -
KAMELOT
titán
Okés eredmények! Most neked 7970-ed van akkor miért van a profilodban, hogy HD6970?
(#28183) Pug: Köszi akkor megpróbálom. Még valami. Érdekes módon a MSI afterburner game közben ezekt az értékeket mutatta.
CPU kihasználtság 28-54%
CPU clock 1000Mhz
Memory clock 1400Mhz
Nekem a VGA 1100/1500 megySzerintem tényleg kéne a format C:
-
VGYke
addikt
-
KAMELOT
titán
MSI afterburner progiban hol lehet beállítani, hogy lássam az, hogy mennyi ramot használ fel a játék. Régebben mutatta most nem!
-
gelacihun
aktív tag
válasz
DjDanee87 #28169 üzenetére
Ha hozzányúlsz , már nem tudod a garanciát érvényesíteni !
Inkább gariztasd , mert az eladó sem a saját zsebére vállalta a garanciát , hanem valamelyik bolthoz kapcsolódik , csak az ő nevére szól a számla . Ha helyre lehet rakni akkor egy szervizben tegyék , de ez eléggé hosszadalmas procedúra szokott lenni általábanEgy 560Oc DCII-essel jártam hasonlóan . 50% fordulat fölött elviselhetetlen hangja volt .
Egy hónap , és két kísérlet után cserélte ki a bolt , mert hiába kenegették , meg mókolgatták , pár nap után megint beingott a lapát -
haddent
addikt
válasz
radi8tor #28166 üzenetére
Titan -t persze
#28161 pityu8611 Ha meg tudsz válni a mostanitól jó áron és van pénzed 780 -ra akkor az jó választás biztosan. CF -et én nem szívesen használnék a már említett problémák miatt. Vagy várj a következő Radeon szériára, az majd odaver 780 -nak is
(FHD -ban simán el lehet lenni vígan egy 7970 GHz -el szerintem..)
-
DjDanee87
addikt
válasz
radi8tor #28170 üzenetére
Alapból hangosabb volt mint az előző kártya (6970 WF3 OC), lehet pont emiatt, nemtudom. Zavaróan hangos mostanában lett. Mikor meleg is van, meg még valami videókártyát terhelő játékkal játszom akkor felmegy 80% fölé a venti fordulat és ott már elég zavaró a hangja. Alapjáraton semmi különös..
-
DjDanee87
addikt
Üdv
Lehet valamit kezdeni a ventivel vagy így jártam, hozzá kell szokni a hangjához?
video link
A bal oldaliról lenne szó, de szerintem látszik a videóból is. (az első 10 másodpercet le kellett volna vágnom, a lényeg utána van) -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
pityu8611 #28161 üzenetére
AMD vs. nVidia topic
Milyen videokártyát topic.Ha engem kérdezel CF helyett Titan-t vegyél.
-
BeLucZ
addikt
válasz
pityu8611 #28161 üzenetére
ha itt rakod fel a kérdést akkor CF-et fognak mondani, ha nv topikban akkor 780at, én annyit tudok mondani ha kell a bődületesen nagy teljesítmény de együtt tudsz élni a CF-el kapcsolatos kompromisszumokkal( esetleges stuttering) akkor vedd azt, ha gondtalan játékélményt akarsz de cserébe el tudod fogadni hogy nem kapsz 2x es teljesítményt hanem valamivel nagyobbat esetenként 20-30%-ot akkor vedd a 780at, játékfüggő, én nem ajánlom a CF-et, nekem sok gondom volt vele, de lehet neked bejönne
-
pityu8611
tag
hali!
szerintetek van értelme még egy 7970-et venni a meglévő mellé vagy egy 780-at!!Sok rosszat olvastam a crossfire problémákrol! -
haddent
addikt
válasz
fatal1ty1984 #28153 üzenetére
Akkor csináld úgy, én azt a módszert akkor is elvetem és nem javaslom, mintahogy semmilyen magas szintű op.rendszer alóli hardver állígatást sem, legyen az akár csak OC/OV. Mindig magasabb a rizikófaktor, ráadásul feleslegesen, mert előnye az nem hinném, hogy van..
-
sixpak
nagyúr
Sziasztok, tegnap megvettem a FC3-at, Steamen, de valami nem a rajz szerint van. 850 mhz-nél nem megy feljebb az órajel, pedig 1ghz-re van húzva, a pl 20%-on.
Minden más játéknál 1ghz-en megy folyamatosan, de ennél nem. Mi lehet a baj? -
ÁdiBá
veterán
Szerintetek van értelme lecserélnem a Biost a GHZ Edition VaporX nevezetű kártyámon, valami másik típusú kártyának bios-ra?
A Bios csere szerintetek javítaná a tuingot a kártyán, vagy esetleg fölösleges herce-hurca az egész? -
szasanyi
félisten
válasz
haddent #28150 üzenetére
Akkor sincs gond, ha nincs kapcsoló, esetleg mind2 BIOS rossz lett.
Én jártam úgy, hogy a korábbi BOOST kártyán a különböző nonBOOST BIOS-ok próbálgatása közben - amik többnyire nem működtek ugye -, az egyik flash mind2 BIOS-t felülírta (elvileg ez nem lehet, mert egyszerre csak az egyik állásban állhat a BIOS kapcsoló
). Mivel az a BIOS verzió éppen nem volt jó a PCS+ kártyára így hiába kapcsoltam, képet egyiknél sem adott... akkor jött a jó kis iGP és sz újraflashelés.
-
haddent
addikt
válasz
Gróf... #28149 üzenetére
Semmivel. Elég az már önmagában, ha a flashelést nem azzal csináltad, nem csoda, hogy nem lett jó
De baj nincs, hát ott a kapcsoló. Bohóckodhatsz még egy ideig, de a legegyszerűbb dosból atiflashhel. Akkor a hibalehetőség szinte nem létezik, max. áramszünet stb... Itt leírtam elég részletesen, hogy hogy érdemes ha esetleg nem tudnád. (Csak abból következtetek erre, hogy nagyon kerülni akarod ezt a megoldást..) -
Gróf...
aktív tag
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Gróf... #28144 üzenetére
Ha tudsz, kapcsolj át a másik biosra, indítsd el a gépet, aztán kapcsold vissza a kapcsolót, és tedd fel a gyári biost (remélem csináltál backupot).
Ha nincs bios kapcsoló, akkor egy másik vga, meg ez be a gépbe, másik VGA-ra dugd rá a monitort, bekapcs, és a backup visszatöltése a VGA-dra.Ha nem megy, akkor vidd el a templomba Tibi atyához, hogy adja fel rá az utolsó kenetet.
-
HSM
félisten
Eggyetlenegy óriási szarvas hiba van az érvelésedben. Az, hogy amit írsz, az nem a PCI-E 3.0 előnye, hanem a GTX680 fogyatékossága, hogy elfogy az említett felbontáson a 2GB VRAM, és onnantól kezdve a PCI-E-ről kell etetni folyamatosan adattal, hogy tudjon dolgozni. Ha elég lenne rá a VRAM, alig lenne különbség, ahogy már rengetegen kimérték.
A Tahiti esetén a +1GB VRAM miatt bőségesen elég hely van, nem kell vesződni a tartalom állandó cserélgetéssel, ezért azok a kártyák nem függenek annyira a PCI-E sebeségétől, nem fognak ezért nagyob felbontáson se annyit lassulni, ha véletlen lassabb port jut csak nekik.(#28142) ÁdiBá: Tök normális, sőt, nagyon kicsi érték a GPU-nak adott feszhez képest, kellemesen kis szivárgású példányod van.
Nálam power limit nélkül majdnem ugyanezt megüti a 7950-em alulfeszelve: [link]
(#28144) Gróf...: Indítsd el másik VGA-val, vagy alaplapival, és DOS-alól tedd vissza a működő BIOS-t. Esetleg áramtalanítás, BIOS-reset, ilyenekkel lehet próbálkozni.
-
Gróf...
aktív tag
Ciao Lányok!
VGA bios frissítés után nem indul a gép, Van valami trükk, vagy ráolvasás, etc.?
-
ÁdiBá
veterán
Kár hogy amikor két kártyám volt nem jutott eszembe, hogy ezt kilehet próbálni.
1 kártyánál hiába bohóckodom 2560 felbontásban. Túl sok difi nem jönne ki.
Talán az 1,0 és a 3,0 között lenne 5%.
A fentebb linkelt tesztből is látszik hogy a programozóknak bőven elegendő a PCI-e. 2.0 sebessége.
Bár azért szerintem ha az ember egy nagyon erős két gpu-s nyákkal rendelkező kártyát vásárol, ott már számít hogy milyen gyors csatlakozó. -
ÁdiBá
veterán
válasz
radi8tor #28135 üzenetére
Az X58 lapkészlet amúgy fel van készítve 3.0-ra?
Egyszer ha lesz rá időm csinálok róla egy két mért eredményt mi a különbség 1,0/2,0-3,0 között.
Nálam, az alaplapban arra állítom a csatlakozó foglalatokat amire akarom.
Viszont szerintem bőven elegendő a 2,0 a kártyának.
Talán a jövőhardverei fogják előnyben részesíteni a 3,0 csatlakozást, igaz addigra itt lesz a 4.0 is meglehet... -
VGYke
addikt
Nos jön az első probléma a 7930-el. Betéve a kártyát a Gigabyte GA-X58A-UD7 lapba, csipogás és kész, a BIOS-ig nem jutunk el.
Elképzelhető az, hogy a lap nem ismeri fel a kártyát? Létezhet ilyen akkor, amikor a 6970-el semmi baja nem volt? -
odorgg
addikt
Alulfeszelve 1,031V-on, 925/1500-on, egyedi afterburner profillal, (max 43% venti) BF3 55 fok és 300W a max fogyi, 4,5-ös 2600k-val. Az 1100-1150 Mhz-re tekert 7850 evett ennyit kb nálam régebben.
Tetszik, maradhat -
Foxmulder89
senior tag
válasz
TTomax #28120 üzenetére
Mert nagyobb lenne a teljesítménybeli különbség az AMD javára, mint most.
Ugyanezért volt (vagy még van..) felesleges dolgok számoltatása azt hiszem a Crysis 2-ben, mindkét gyártó kártyáin lassít, de az akkori AMD-ket jobban megviselte, így "jobb" helyzetbe került az nv... -
haddent
addikt
válasz
TTomax #28115 üzenetére
A hiba ott van, hogy a Tahiti már lassan 2 éves lesz..
Egyébként te miről beszélsz? Mert a TressFX, a Global Illumination és a Bioshock effektek is teljesen opcionálisak, ki/bekapcsolhatóak, nem kötelező, nem kényszerít senki semmire. Régi hardvered van kikapcsolod és kész. Ha új van bekapcsolod és élvezed, ennyi...
A lényeg, hogy az Ubisoft döntése miatt (szinte biztos, hogy nV nyomására..) még csak a lehetőséget sem adja meg.
Történet vége, semmi önzőség nincs ebben, már ne haragudjTényleg nem értem, miért érzed úgy, hogy a haladás a korral, és a szigorúan opcionális grafikai újítások önzőségnek számítanak, vagy hogy feleslegesek...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #28115 üzenetére
Nem számít, hogy nem cserél a user. A compute shader mindenkinek jó, mert mindenkinek gyorsít. Még a Kepleren is gyorsul a CS kód a PS-hez képest. Ennek egyedül a mértéke a kérdéses, de a fejlesztő azzal már nyert, hogy extra sebességet kap mindenen, és te mint felhasználó is nyertél.
Annyira sokan félreértik a compute shadert, de alaptalanul, mert ez nem azért van, hogy a Keplert lehúzza, hanem, hogy gyorsítson nektek Kepler tulajoknak is. Nektek is az az alapvető felhasználói érdeketek, hogy a program a lehető leggyorsabban fusson.
Csak egy példa: A Crytek SSAO-jánál az AMD HDAO-ja hétszer! gyorsabb ugyanannyi mintavétel mellett. Ezt a compute shadernek és a DX11-nek köszönheted. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
belinho #28112 üzenetére
A fejlesztők a kezdetektől fogva erőltették a compute shadert. Ez a felhasználóknak kedvez. Neked jó, ha például az SSAO helyett a HDAO 7x gyorsabban dolgozik ugyanannyi mintával. Ezzel sokkal jobb grafika állítható elő, hiszen több minta feldolgozására van lehetőség. Ha megkérdezel egy fejlesztőt, hogy mi a mai grafikus API-k legjobb funkciója, akkor a compute shadert fogja mondani, mert sokkal gyorsabban meg tud oldani benne rengeteg effektet. Erre találták ezt ki.
A Maxwell esetében az NV már mondta, hogy mi lesz. Gyakorlatilag ugyanazokra az elvi alapokra építik mint a GCN-t az AMD, tehát szoros integráció, és jó compute képességek. Annyi különbség lesz csak, hogy nem x86-64, hanem ARMv8 host processzorokhoz készül az integráció.
-
TTomax
félisten
válasz
haddent #28114 üzenetére
Ott a probléma,hogy nem mindenki cserél évente...tudott??Mit tudott két éve?Hogy az a vga amit 3-4 évre szánt kukázható idő előtt,hogy neked jól menjen a directcompute?És ha csak egy éve vette?Azért ennyire nem lehetsz önző,nálad jól menjen kb ennyi érdekel.Ha nem akkor mindenki mondjon le...
-
haddent
addikt
válasz
TTomax #28111 üzenetére
Semmi.. mi lenne? Az tudta, hogy nem a legújabb szériát veszi, nyilván nem is annyiért vette.. nem értem hol itt a probléma...
belinho hát én biztosra veszem, hogy a Maxwell támogatni fogja. Szép is lenne, ha 3 generáció egymás után nem támogatná
Az nV -t pedig nem felesleges szídni, nézd meg az API korlátokat amiket miatta kellett megszabni (meg az intel iGP miatt is). A másik, hogy már mindkét konzol AMD APU -s. Eddig is teljesen nyilvánvaló volt, hogy manapság már a konzol a mérvadó, onnan portolunk PC-re. Konzolokon rengeteg DirectCompute lesz nyilván. Ahelyett, hogy az nV erre úgy reagálna, hogy megpróbálja ebben lenyomni az AMD -t, inkább pont telibe egy teljesen más útvonalat pénzel és nyomat. Ahelyett, hogy egy egészséges verseny kialakulna, és a teljesen domináns (konzol által megszabott) útvonalon versengenének az AMD és az nV inkább tök más utat járnak, aminek nem lesz jövője, ha beütnek a konzolok. (És miért ne ütnének? Hány hardveres probléma volt az előző gen.-nel, mégis még ma is azon játszanak hányan..)
Szóval nem azt mondom, hogy az nV útiterve a rosszabb, de nem fog tudni mit kezdeni a kozolok ellen.. meg kell térnie, nincs mese. Nem azért, mert a konzol AMD, azért, mert a konzol nagyon más elveket vall ,mint az nV.
ÁdiBá ahogy mondod! Amíg nincs API, mert a két cég (nV - AMD) széthúz teljesen és nincs megegyezés addig mindkettő totyog egyhelyben a sajátjával és a játékosok meg csak csorgatják a nyálukat a konzolok előtt... A különbség az, hogy az AMD a konzol irányvonalakat tudhatja magáénak PC -én is, ezért neki nem igen kell alkalmazkodni túl sokat..
-
ÁdiBá
veterán
válasz
haddent #28110 üzenetére
Ebbe kár bele menni, nem feltétlenül az nvidia pénzelése miatt nem lesz megvalósítható.
Hanem PC-re kicsit több munkát igényelne a dolog. De minek fizessenek több pénz érte a fejlesztő csapat hogy PC teljes értékű legyen a *szél efekt, mikor konzolokon kell villantani most.
Nem beszélve arról hogy a konzolon több pénzt hoznak ezek a játékok.
ABU említette abban a cikkben hogy nem csak egy programról lesz szó. Ubisoft csak a kezdet.Én valahogy ezt úgy képzelem el. Megjelennek az új generációs játékok, rá pár hétre, hónapra jönnek majd PC-re. (Ahogy a GTA5 is, kb 4 hónappal később érkezik a PC változata állítólag)
Majd mikor kijátszották magukat a konzolosok az adott játékkal, hirtelen kiadnak PC-re egy látvány, textura, illetve fizikai javítócsomagot, és hoppá. Úgy néz ki a dolog mint a konzolon...
Én így képzelem el a jövőt.CrySis2 valakinek rémlik?
Na, szerintem ugyan ez lesz...Túl sok értelme nem lenne kihozni tavasszal egy bitang drága bitang gyors AMD Radeon kártyát ha játékok meg nem lesznek rá...
-
belinho
senior tag
válasz
haddent #28110 üzenetére
Felesleges szidni az NV-t, az AMD is ezt csinálja, ott meg a compute shader-t erőltetik bele a játékba.
A fejlesztők sem nagyon erőltették, erre az AMD elkezdte tolni a pénzt a Gaming Evolved címekbe, így már bele kellett kerülnie.
Ott van pl a TFX vagy a DX11.1-11.2 alig van még ami kihasználná, jövőre jön a Maxwell amiről még alig tudni valamit, lehet az már támogatni fogja. -
haddent
addikt
válasz
#35434496 #28092 üzenetére
Jól van őszinte leszek: engem meggyőztél
Ha befektetni szeretnék, üzletelni, csencselni akkor nVidia -t veszek, jobb az újraértékesítési ára.
Ha viszont játszani úgy, hogy nem villódzik a kép 16 bit árnyalataiban BF3 -ban meg még néhány helyen, vagy netán DX11.1 & DX11.2 -re igényt tartok, akkor RadeontMás: olvastátok?
Meg lehetne írni az effektet PC -re DirectCompute -tal sázmolva, csak mivel az Ubisoft szét van pénzelve nVidia bácsi által (és ugye nV esetében nem kell bemutatni a DirectCompute "erőt"), ezért ba**hatjuk"megírható a DirectX API DirectCompute felületén is. Mivel a megjelenésig még van idő, így ezzel a lehetőséggel élhet az Ubisoft, viszont a cég a PC-s portok esetében megpróbálja kerülni a compute shaderek használatát"
Még egy ezerszeres hurrá az nVidiának, nem volt még elég a DX API korlátozás(ok), itt van egy kis bónusz!
-
sixpak
nagyúr
-
VGYke
addikt
Még 1 kérdést szeretnék feltenni (jó későn, mert lassan 3 éve van 6970 és azon is vannak kimenetek, de eddig nem érdekelt...): 7970 esetén mindegy-e hogy az 1db monitoromat, ami rendelkezik mindenféle bemenettel, DVI vagy DP (DisplayPort) kábellel kötöm össze a kártyával? Mi a különbség a kártya oldaláról?
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
ricshard444 #28105 üzenetére
-
válasz
fatal1ty1984 #28102 üzenetére
3-8%-t mértem azonos órajelen, én írtam a cikket erről.
A 450W-t kajáló cuccal meg vigyázz, mert leharapja a fejed
-
VGYke
addikt
válasz
sixpak #28044 üzenetére
Félreértés van. HD6970 alatt is állandóan a legfirisebb Catalyst drivert használtam. Kérdésem az, hogy kártyacsere előtt uninstaljáljam-e a legfrisebb drivert és úgy tegyem be az új Hd7970 kártyát, majd ismét installáljam a legfisebb Catalyst driver, vagy ezek a lépések feleslegesek, tegyem be a kártyát és minden jó?
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
radi8tor #28099 üzenetére
ez a beállitás csak 2x volt benchre használva és aztis Full cover blokkal. 1150-en szoktam használni alap feszen.
HMS: ez egy furmark 1.9.2 volt 88% terhelésen,ami azt jelenti,hogy ekkora beállitásnál képes 100%-on megkajálni akár 450w-ot is a kicsike.
ricshard444 : nállam 1150-et 1.012-es feszen tolja droppolva és 19.2A kajál
most látom,hogy neked 7950 van,az azért kevesebbet fog mindig is kérni viszont azonos mhz-en lassabb is lesz a 7970-nél közel 10%-al
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged