Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- tordaitibi: Chatcontrol
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
foka
aktív tag
válasz
Whit3Rav3n #26099 üzenetére
Ezt már tényleg megnézem otthon, fel sem tűnt eddig (még jó hogy nem k...m el eddig semmit).
-
foka
aktív tag
válasz
Whit3Rav3n #26097 üzenetére
Én nem a tápon lévő vezetékre értettem, hanem a nyákon lévő csíkszélességre adódó keresztmetszetre, ami továbbítja a feszkót a PCI-e csatitól a feszszabályzó áramköri elemekig.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
N.Ferry #26080 üzenetére
Leginkább csak miért ne alapon kerül rá hogy tuningabbnak tünjön, Ugye ennek a 6 vagy 8 pinnek csak akkor van jelentösége ha egy tápon a 6 pinre tényleg csak 75w-os ág jut mert úgy ki lett számolva de ilyen táp szinte nincs is max valami noname kínai. Szóval max nagyon gyenge minöségü tápok mellett számit.
@foka: nem az számít hiszen a 8 pinben a 2 további pin csak földelés, szóval az effektív kábelvastagság ugyanaz mint a 6 pin-nél mert már az is böven eléga 150w-hoz. Ennek szabvány oka van mert a 6 pin-nek csak 75w-ot kell leadnia de nekik kell egy csatlakozó ami garantáltan 150w-ot ad le.
-
szasanyi
félisten
válasz
Erdei88 #26086 üzenetére
Nincs, és kedvem sem hozzá. Már öreg vagyok, és türelmetlen. Egyébként egyszer kölcsönkértem egy fogyasztásmérőt, hogy a 7950-nék BOOST és nonBOOST esetén kiteszteljem, de az alapján (is) megállapítható, hogy ezt a mókát nem nekem találták ki (meg igazából a tuningot sem).
Ti még fiatalok vagytok és sokkal jobban kedvelitek ezek, úgyhogy csak hajrá! -
Hoorus
őstag
Sapphire 7970 Dual-X-re (kék nyákos) fel lehet szerelni az Alpenföhn Peter hűtőt?
Köszönöm
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
ricshard444 #26076 üzenetére
Köszi!
Megmentettél a további CF ki be kapcsolgatástól!
Elég unalmas volt már így!
-
szasanyi
félisten
válasz
SVLaller #26083 üzenetére
Remek párosítás a kisebb teljesítmény nagyobb fogyasztással.
Én ezért nem vettem anno HD7870XT kártyát, mert állítgatni, tesztelgetni kell, hogy a fogyasztása arányban legyen a teljesítménnyel, amihez se kedvem se időm. És gondolom ekkor is kétes az eredmény, mert nem mind ugyanúgy reagál, hasonlóan a tuninghoz.
-
SVLaller
senior tag
válasz
Whit3Rav3n #26079 üzenetére
Nekem a 7870XT-n 2x6 pin van, pedig többet eszik a kártya mint anno az 7970
-
VAgica
csendes tag
Sziasztok!
Egy nem túl friss játékkal játszom most, ezért is fura a dolog...
A Resident Evil 5-öt csak directx9 verzióban tudom futtatni, ráadásul kompatibilitási módban(XP), a directx10 verzió 2 perc játék után kivétel nélkül mindig kifagy...
Szerintetek mi lehet a probléma?Kártya: HD7970 GHz
Window7 Ultimate- ami ugye tartalmazza a directx11-et ha jól tudom, és visszafelé kompatibilisnek kéne lennie...Előre is köszi a tippeket!
-
N.Ferry
senior tag
válasz
Whit3Rav3n #26079 üzenetére
Az addig oké,én úgy értettem inkább a kérdést,hogy miért kellett módosítani?
-
p87
senior tag
Nem olyan pontos az a szoftveres fesz. mérés.
Én rámértem multival, alap feszültséget még jól méri, multival 1,17V, szoftveresen 1,168V.
Terhelve szoftveresen 1,095-1,105V körül ugrál, mérve viszont 1,155-1,16V.Szóval nem droppolnak ezek annyit, bár a nem refeken más vrm lehet, megeshet, hogy máshogy viselkednek.
-
SSJmeszes
senior tag
Amit írtam igazából kérdésnek tettem fel, csak a kérdőjeleket felejtettem ki!
Tehát a legjobb grafikára kell gondolni, és így ez a beállítás jó? Jól van beállítva minden, vagy valamit még kell? -
ÁdiBá
veterán
Szerintetek arra nincs semmilyen lehetőségem hogy ne droopoljon ennyit a videokártyám?
Vagyis arra gondolok hogy azért nem tudom az 1200 MHz-et elérni mert nem adja le stabilan az 1,26-1,27V.
Hiába állítom fel 1,3V akkor is 1,18V leviszi a feszültséget, az pedig nem elég neki az 1200Hoz.
Amúgy fura mert a Prohardver által tesztelt Sapphire Radeon HD7970 GHZ Edition (VAPORX) 1x8 és 1x6 tápcsatlakozóval rendelkezik, míg az enyém is Sapphire Radeon HD7970 GHZ Edition (VaporX) már 2x8 tápcsatlakozóval rendelkezik. -
SSJmeszes
senior tag
Na valóban működik a Cata val is!
Nagyon jó.
Ez így jó a legjobb grafikára mennék. Tehát ez így jól van beállítva.. Mert olyan mintha sokkal, de sokkal jobban menne a játék.. De lehet valami nincs bekapcsolva ami kellhet!
KÉP!
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
ricshard444 #26070 üzenetére
ffodi : Köszönöm. Először is akkor megnézem Cata ban.
Neked is köszi. ricshard!
-
SSJmeszes
senior tag
Szükségem lenne, egy olyan programra a 7970CF mellé, hogy én állítom be előre, hogy melyik játékban menjen a CF. Létezik ilyen? Mert marhára nincs kedvem állandóan kapcsolgatni ki be a CF et, ha egyik másik játék nem támogatja és villog mint az állat.. Ezt úgy mond úgy kell értelmezni mint egy játékprofilt akár..
-
BeLucZ
addikt
válasz
lowzor #26065 üzenetére
vszinűleg az alacsonyabb frametimeok miatt érezted így, én nem tudom, engem vhogy a gta4 sosem ragadott meg annyira, a technikai kivitelezése pedig egyenesen sz@r
mint játék tudom, hogy sokaknak bejön, remélem az 5-ik rész normálisan megcsinálják, max payne 3-at is kulturáltan megcsinálta a rockstar, mármint ami az optimalizálást illeti
-
szasanyi
félisten
Nyilván nem a megjelenéskor, de később egy GTX770 áráért (vagy kicsit többért, ezt ugye nem lehet még tudni) lesz PS4 meg Xbox One. Aki nem akar szopni, az megveszi az egyiket CF meg SLi helyett, és játszik nem pedig szív. És így mind2 van, nincs konzol vs. PC dilemma.
Egyébként ez már a PS3 esetében is így van, csak ugye ott már 720p kevés (bár sok PC-snek érdemes látni az exclusive címek 720p-s "sz@r" grafikáját), de maga a játékélmény kitűnő, és a driver és/vagy optimalizálatlanság hiánya miatt nincs szívás. Szvsz eddig is jobb választás volt egy konzol meg egy erős, de egykártyás PC mint kétkártyás brutál drága felsőkategóriás PC. -
ÁdiBá
veterán
válasz
BeLucZ #26058 üzenetére
Tévedsz.
A mostani keplernek is okoz meglepetéseket a GTA4.
mrnorb kolléga kifejezetten panaszkodott rá hogy neki akad a játék, pedig GTX680Sli-vel szórakozik FullHD-ban.
GTX480 simán hozta neki azt a teljesítményt a GTA4 ben, mint a mostani 680GTX-ei.
GTA4 lényegében nem tudom mit részesít előnyben, de komolyan most már szerencse kell hozzá hogy élvezhető legyen a játék.Remélem a GTA5-el kicsit foglalkoznak is ami a PC frontot illeti.
Mert így aztán semmi értelme a marha erős kis AMD illetve nvidia kártyáknak ha a konzolon fut csak normálisan.Igazából én a BF4 re leszek nagyon kíváncsi hiszen tudomásom szerint az nvidián sokkal jobban megy az a grafikai motor mint az AMD, viszont az új BF-ben ott van már a AMD illetve DX11.1.
Kíváncsi vagyok hogy mennyire tudja a Pirosak saját malmára hajtani a vizet. -
BullKoxa
őstag
BF3 -ra mennyik drivert ajánljátok. 13.6 van most fent ,de nagyon gyenge az fps. A 13.4 -l jobb szerintem.
-
gyuszaa
őstag
válasz
ricshard444 #26051 üzenetére
Én pont most játszottam vele, sokkal simábban fut azt érzem 7850 után (1150 Mhz).
Játszható kategória 8× AF, közepes árnyék volt, közepes visszatükröződés, 50-es járműsűrűséggel, látótávolsággal, tárgyláthatósággal.. efelett mikrolaggolt idegesítően és beesett az fps sok helyen zavaróan, ahogy kiléptem az utcára. Inkább az árnyék gyilkolta meg, látótávolsággal meg nem is akartam inkább kísérletezni.Most 7870 xt-vel (1100/1700) minden tökig maxon is játszhatóbb kategória, de főleg a mikrolagg hiánya miatt érezhetem jobban, allergiás vagyok rá.
50-es látótávolsággal és további két érték közepesre vételével nem megy 35 fps alá, átlag 45-50.
Viszont minden másik érték maximumon hagyása nekem nagy előreugrást jelent, gta-ban megtanultam máshogy értékelni a teljesítményt.( 1920×1200)
-
N.Ferry
senior tag
Ez a Gta IV-is olyan mint a BF3-om,van akinek a minden,van akinek egy átlag game.
Én pl. a BF3-mal mióta felraktam játszottam kb. 10 percet nem többet -
asdf2
tag
válasz
Medium texturákkal 9800gtx+on jobban fut nálam mint 7950-en...
-
válasz
Nem nyujt semmit?! Kedvenc jatekom...
-
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #26048 üzenetére
Hát nem tudom, nekem teljesen jól futott a 7950-en a legfrissebb STEAM-es, emlékeim szerint a 13.1-es driverrel, padló maxon...
(#26047) Macka: Hát az fura... Nekem 5850-em volt a 7000-ek előtt, és az sose bírt olyan beállítást, mint amit most a 7950... Pedig kicsit izmosabb egy 5850, mint a 6850, és még jó OC-s is volt az enyém, 930/1200-at tudott...
Nem lehet, hogy havernak erősebb 3 magon a procija? Azt tudom még elképzelni....(#26049) Macka: Sajnos rá kell erőltetni a feloldásokat, mert valamiért nem érzékeli épkézláb VGA-nak a 7900-akat....
-
Macka
veterán
válasz
ricshard444 #26048 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy trükközni kell a parancsikonnal, mert nekem 800x600-ról a felbontást sem engedte megváltoztatni. Kíváncsi leszek az V-re, mennyire lesz PC-re belőve.
-
ricshard444
veterán
Ha hiszed ha nem, nekem egymás után pl 2 7950-el is máshogy futott, annyi, hogy a driver Beta 10 helyett Beta 15 volt ( nemtudom pontosan már )
Nagyon rosszul futott minden amd-s rendszeremen a gta, egy GTX480 oda vissza vágta a 7970-emet is, vicc
Windows 8-n meg nem tudom életre kelteni a Windows Live miatt akárhogy próbáltam már
-
Macka
veterán
válasz
sixpak #26035 üzenetére
Én már nem emlékszem, mennyiért vettem, ráadásul ez ilyen:
Hogy on is legyen: terhelés alatt (játékban) cicereg, de tényleg nem annyira hangos, hogy ne lehessen elviselni. De pár mp után a hűtés úgyis elnyomja.
Feleségem ráadásul nem is hallja, így egyre valószínűbb, hogy bennem a hiba.
-
Gróf...
aktív tag
Úgy rémlik, mintha valakinek lenne tapasztalata HIS kártyával, de hiába lapozgattam vissza nem találtam a hsz.-ek között. Tegye már fel a kezét!
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok! Kérdezni szeretném hogyan lehet a tényleges feszt kiíratni AB 3.0.0 Beta 10-ben. Szerintem nem úgy kell mint az előzőekben. Köszi a segítséget előre is! Tudom nem ide kellene írnom.
-
N.Ferry
senior tag
Nekem szerencsére ezzel a karival ismeretlen ez a cicergés,de tuti idegesítene
-
Folyamatosan ciripel vagy csak töltőképernyőknél, amikor ezer fps van? Nekem csak akkor, mondjuk nekem akkor ad furcsa hangokat amikor terhelés után hűl le a kártya, pattogó hangok meg ilyenek.
De ha lehűl, akkor már rendben van.
Tetszik a házad, épp most szeretném lecserélni ezt, nem mintha gond lenne vele, csak már unom. Úgy néztem a tiédet 50 körül adják, ez kissé meredek (nekem), a megjelenése óta fel vagy lefele ment az ára? -
Macka
veterán
Cicergéssel lehet csinálni valamit?
-
hege01
tag
Sziasztok,
Club3d kártyák mennyire megbízhatók vajon? Nem sok infót találok róluk.
Most viszonylag jó áron lenne egy ilyen : Club 3D HD 7950 ‘13Series 3GB
Ahogy nézem csak mini DP van rajta, átalakítót vagy komplett kábelt érdemes venni hozzá?Köszi
Üdv. -
-
ffodi
veterán
válasz
fatal1ty1984 #26018 üzenetére
Ez igen érdekes. Szerintem ez vagy félremérésből ered, vagy korábban is stabil volt, csak "nem vetted észre". Ettől a a mókolástól nem fog változni a tuningpotenciál, mint ahogy mástól sem (max. rossz irányba).
-
foka
aktív tag
válasz
DroiDMester #26017 üzenetére
Pont ez a lényeg, akármiben állítottam a feszt maradt 1.090-en, és istennek sem ment 1080MHz fölé. [link]
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
DroiDMester #26017 üzenetére
Igazából pár kártyánál van értelme,mert nállam a mókolt biosal kevesebb feszen megy 1200-at(0.998 dropp fesz)
-
-
foka
aktív tag
A fentebb említett 7900 bios editorral a voltage limitet feltoltam 1,254-re a power limitet 50%-ra, így az 1.090-el elérhető 1080MHz helyett immár 1,24-1,25 környékén használható 1200MHz-et kaptam.
A voltage table alapján 70,9%-os a kártyám ASIC értéke. Gyakorlatban ez mit jelent? -
tom_tol
addikt
válasz
fatal1ty1984 #26010 üzenetére
Ezt miért írtad?
Csak asus karik esetében kérdezem. -
D80
tag
válasz
fatal1ty1984 #26008 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek, megpróbálom!
Azért furcsa, hogy az ASUS programja, csak 1.104-ig engedi emelni! -
ricshard444
veterán
Próbáld meg Sapphire Trixx-el, 1.25V fölé ne menj, az úgy ledroppol 1.2V köré az úgy még kíméletes és jó, de ha megeledős GPU-d van akkor azért figyelj a VRM és GPU hőre, elöbbi ne menjen 95+-ba tartosan, utóbbit is jó lenne 90 alatt tartani, de a DCII-nek ez nem probléma ha megfelelő a környezet.
-
D80
tag
válasz
ricshard444 #26005 üzenetére
Huhh, ez gyors volt! :-)
A kártyához a GPU Tweak nevű program van, de abban nem tudom feljebb állítani a feszt, csak egy nagyon kicsit. Másik program kell? -
D80
tag
Sziasztok!
Beújítottam, egy ASUS HD7950-DC2T-3GD5-V2-es kártyát. Nagyon meg vagyok vele elégedve eddig, de a fórumot olvasgatva mindenki BIOS-t cserél, hogy még többet kihozzon a kártyájából. (Nekem csak órajelet állítva 900-ról 1000-ig engedi felvinni, utána sajnos nem stabil.)
Alaplapon cseréltem már BIOS-t és DroiDMester részletes leírását is megtaláltam, ami alapján menni fog a dolog, de még kezdő vagyok a témában, úgyhogy lenne pár kérdésem:
1. Ehhez a kártyához milyen BIOS-t érdemes felrakni?
2. Ez a kártya is Dual BIOS-os, tehát nem kell félnem, hogy elrontok valamit?
Köszi -
kovsol
titán
válasz
DroiDMester #26002 üzenetére
Ki is próbáltam és tényleg nem jó. 79xx ként kell ugye az enyémet is kezelni itt a progiban, mert tahiti chip van rajta. Az a gond, hogy az én karimat csak úgy engedi húzni, hogy fix fesszel. Ezt kiküszöbölendő csináltam két profilt, egyet 0,95V egyet meg 1,1V al és MSI AB 2D 3D ben vált köztük automatán. Azért kell 0,95V és nem 0,8V, mert akkor meg a videó lejátszásnál kifagy, mert ott feljebb vált 300/150 helyett magasabbra és 0,95V alatt kifagy a driver. (nem azért, mert nem bírná az órajelet ennyi fesszel, hanem ez valami driver hiba, vagy minek lehet hívni ezt.) Mondjuk ez a pár watt már annyira nem mozgat.
Viszont ha sikerülne a boost feszt megtalálni tényleg a biosban, akkor nem kell szarakodnom ezzel a 2D-3D profilozással.
-
válasz
kovsol #26001 üzenetére
sajnos BOOST .os biosnál csak a boost nélküli alapfeszt tudod vele módosítani! max felfelé lehetne emelni a boost fesz fölé az alapfeszt de ilyenkor nemtudom hogy viselkedne a kártya! amúgy sem szeretem ezt a kókányoló progit jobb ha saját magam írom át az értékeket HEX editorral! csak sajnos még nemjöttem rá hol tárolja a boost órajelhez tartozó feszt, mondjuk erre még a progi készítője sem jött rá még! de én most a ram feszt kutatom hogy azt hol tárolja vajon? az órajeleket, CCC tuning limitet, és power limitet már megtaláltam merre van! :-)
-
kovsol
titán
válasz
fatal1ty1984 #25997 üzenetére
Nekem mondjuk Sapphire 7870XT karim van, de ki fogom próbálni holnap ha gépközelbe kerülök.
Boostolva 1.2V -t ad neki 975Mhz -en, miközben 1100 -t is viszi 1,1V (1,05V droppolva). Remélem sikerül csinálnom rá egy csökkentett feszültségű biost.
Új hozzászólás Aktív témák
- Parfüm topik
- Villanyszerelés
- BestBuy topik
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sorozatok
- Battlefield 6
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Több db Nvidia Quadro M4000 8GB GDDR5 videokártya számlával
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- ASUS ProArt GeForce RTX 4080 SUPER OC 16GB - Garancia 2027.10.03
- MSI GeForce RTX 3090 VENTUS 3X 24GB OC Garanciával!
- ASUS GTX 1060 6GB GDDR5 ROG STRIX OC Eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3322, 100% Akkumulátor
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest