- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Szólánc.
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- A jövő számítógépei (Reloaded)
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz haddent #30965 üzenetére
"a Titan, a 290X stb... ára bőven nem tükrözik a plussz anyag és technológiaköltséget pl. 680 / 7970 -hez és árukhoz képest."
Annyiból nem értek ezzel egyet, hogy a 680/7970 már egy megtervezett, felfuttatott, a gyártók által különböző verziókkal gyártásba állított, stb termék. Ezzel szemben a 290X-nél fel kell futtatni a gyártást (szinte tuti, magasabb lesz rá a kereslet kezdetben, mint a kínálat, vagyis amit gyártani fognak tudni, ami már önmagában indokolhatja a magasabb árat) ezenkívül be kell hozni a csip tervezési költségeket, a NYÁK tervezési költségeket, a gyártás felfuttatásának, az egyedi megoldások gyártásának felfuttatásának, meg minden kutyafülének a költségét. Ez egy évek óta gyártott kártyánál már rég megtérültek, kész a gyártósor, készen vannak a hozzávalók, csak le kell guruljon a futószalagról, így azt máris kedvezőbb áron tudják neked adni.
Gazdaságilag is ilyenkor már bőven nincs rá olyan érdeklődés, akad a raktárakban is bőven, így itt szépen jönnek az árcsökkentések, hogy a keresletet is megfelelő szintetn tartsák a kínálathoz képest.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz haddent #30962 üzenetére
Alapvetően teljesen hibás irányból közelítesz a témához. Először is, ami működőképes csip, az nem selejt. A Titan működik? Működik. A 7950 radeon működik? Működik. Ott a bibi, hogy ezeket a csipeket szándékosan így tervezik a gazdaságosabb gyárthatóság és eladhatóság végett, hogy bizonyos részek lekapcsolhatók legyenek. Ha nem lennének ezek a csipet nem 100%-ban használó megoldások, akkor a full kiadás is drágább lenne, olcsóbb kiadás se lenne belőle.
Halkan megjegyzem, te is megvásárolhatod magadnak a profi fullos tesla-titánt sokszor ezer dollárért, ha erre vágysz.
Abba gondolj bele, így egy a te gondolatmeneted szerint selejtes Tahiti kártya tulajaként, hogy az nem zavart volna, ha csak 7970 vagy 7870 lett volna a jelenlegi áruk sokszorosáért? Én tuti nem örültem volna, ha nemlett volna olcsóért Tahiti-le, meg tuningos Tahiti-prok, és mégdrágább lett volna a 7970-em.l, nem is kevéssel...[ Szerkesztve ]
-
Tirexi
addikt
válasz haddent #30949 üzenetére
Ez nem csak nekem érthető, hanem bárkinek az lehet mivel ha én VGA gyártó lennék és egy jobb vagy azonos VGA-val állnék elő akkor én sem adnál hugyér-sz@rér hanem többért vagy azonos áron hirdetném.
Erről szól a világ. Pénzről. (és lesz aki megveszi hidd el)
Az mind1, hogy a Titan miből lett. Működik? Igen. Top 1 magos VGA? Igen. Akkor nincsen több kérdés. -
ricshard444
veterán
válasz haddent #30937 üzenetére
Honnan tudod? Nem is láttad még
Már az, hogy a Titan-t ha veri, a leggyorsabb 1 GPU-s VGA-vá teszi, annak meg felára van.512 Bit + 44 ROP azért elég izmos, utóbbi kellett a GCN-nek.
Csak egy példa:
Míg valahol 7970-el 40fps van, ott 290X-el kis tuning után akár 60 is lehet, ha ez nem elég akkor nem tudom mi.Egy csíkszélességen ne már várjunk +50-80%-t
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
TaylorXIII
őstag
-
ricshard444
veterán
-
Gr3GoRi
tag
válasz haddent #29388 üzenetére
Üdv!
Nem a 6 GB érdekelt volna, csak egy jó hűtésű emelt órajelű példány amit még kicsit tuningolhatok. A Toxic tetszett a legjobban.
Az Asusoknak utánaolvasok.. de a 3 slotos hűtés kicsit sok.Köszönöm a válaszokat!
Greg
Gigabyte B550 Aorus Pro v2 // R7 5800X // Patriot Viper Steel 4400 CL19
-
HSM
félisten
válasz haddent #29043 üzenetére
Igen, de tudtommal mégis csak HT-vel okoz gondot, amikor ott van kismillió mag, fele csak logikai.
(#29045) ÁdiBá: Nekem viszont nem biztos, hogy elég lenne egy kezem, ha össze akarnám számolni, hogy anno az i7 920-on tesztelt játékok közül mennyi volt, ami szignifikánsan rosszabbul futott HT.val...
(#29046) haddent: A nevetségesen szar azért kicsit erős. Nincs olyan jól optimalizálva, mint a konkurensek, vagy ami első ránézésre elvárható lenne, ennyi. A nevetségesen szar nem ez a kategória.
-
odorgg
addikt
válasz haddent #28975 üzenetére
BF3 CPU kihasználása egy rossz vicc, HT támogatásáról nem is beszélve. Csak akkor hajtja ki a CPU a VGA-t, ha full grafon játszik az ember. Lejebbb véve a grafikát, egyre lejebb esik a VGA kihasználtság, és a CPU kihasználtság nem nő számottevően!
Ha erre jó a 8 szálas támogatás, akkor inkáb ne tegyék bele sztem:
Ht on 4,5Ghz 2600k.
Max graf:
VGA kihasználtság béka segge alatt, CPU-é pedig szinte semit nem változott, low graf esetén, a maxhoz képest.
HT offal szintén ugyanaz a szitu, csak itt 40-50% helyett 70-80% körül alakul a CPU kihasználtság:
low graf HT off:
Max graf HT off:
Szóval a 7970-nek nem kell i7, BF3 esetében pláne nem, mert még a 4 magot sem használja ki normálisan. Legalábbis sztem 4 mag esetén 70-80% helyett, illene 90-100%-on pörögnie a procinak, ha a VGA 60-70% környékén malmozik.
[ Szerkesztve ]
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz haddent #28975 üzenetére
AMD-re azért nem váltanék mostanában mert még mindig túl sok a game ami leginkább csak 1-2 thread-n fut és ugye c2c teljesítményben az amd kegyetlenül rossz az intelhez képest szal az ilyen game-ekben eléggé meg van löve az ember. Akkor inkább legyen egy 4 magos intel amivel az ilyen game-ekben is elég magas fps-t ér el az ember mielött a cpu limitálna.
Ja hát limtet könnyü elérni minden game meg beállítás kérdése. Èn mivel 2560-on játszom nem futok bele annyira könnyen cpu limitbe.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz haddent #28972 üzenetére
Nem tartom logikusnak hogy cpu limit input lag-et okoz legalábbis nem így hogy gyorsabb vga = nagyonbb input lag. A cpu limit inkább a skálázást rontja amiatt hogy korlátozza az elérhetö fps-t.
Persze mert a BF3 multi nagyon cpu igényes. Egyébként is mindig találsz olyan game-et ami egy adott konfiggal cpu limites a kérdés inkább az hogy zavaróan droppolja az fps-t vagy sem.
-
peterm711
aktív tag
válasz haddent #28958 üzenetére
Következő kérdés, hogy mikor áll be az ára olyan szintre, hogy megfizethető legyen. Nem hiszem hogy 400 euróért fogják osztogatni, és ha még gyorsabb is lesz a 780-tól, ami biztos, akkor határ a csillagos ég....... Nagy valószinűség szerint beékelődik a 780 és a Titan közé, csak ne legyen igazam
-
MrPetya19
addikt
válasz haddent #28912 üzenetére
Most hogy írod, lehet hogy nekem is chromenál a radeon a baj? Lehet, hogy a hd 4770 driver frissítése óta csinálja?
Update:
Saját fiókommal bátyám laposában nem csinálja mindig, csak akkor ha az igp aktív, ha a zöld vga, akkor jó.
A google átált a zöldekhez?,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
nagyúr
-
HSM
félisten
válasz haddent #28780 üzenetére
Jogos észrevétel. Bár kis igazítással máshova teszik a két középső kondit, és máris lett volna hely megnyújtani középen a bordát, mint a refi hűtőjén is megoldották: [link]
Nem kéne sokkal nagyobb, de egy picivel nem ártott volna. Normál körülmények között szuper, de ha már 50%-al emelhető az amúgy sem kicsi power limit, azért nem ártott volna. Ezzel 0% poweren sincs ugrálás, folyamatosan tartja kombustorban is a 950mhz órajlét burn-in OGL módban, ami elég merész! Ezt a 7950-em 20%-al felhúzva sem tudja. Szóval játékban alapórajelen (950/1425, 1,1V), alulfeszelve, ahogy próbáltam, tök jó hűvös, de extrémebb terheléseken, vagy játékokban rossz helyen otthagyva durvább tuningnál el tud melegedni. Amúgy ezen is egész NYÁK-ot hűtő borítja, csak két darabban, egy a memória/memória VRM-en, ugyanúgy, mint az extra-refi nyákos Dual-X-en, és egy külön a GPU-VRM-en, ami azon olyan, mint a lenti linkeken a Vapor-X Ghz 7970 hűtője.
(#28781) fatal1ty1984: Nekem 7970 OC BOOST van. De arról nem találtam ilyen jóminőségű képet most hirtelen, de tökugyanez a NYÁK, mint a linkelt 7950 Vapor-on, azért arról linkeltem képet. Semmi difit nem láttam.
A prohardveres tesztben is ez a VRM hűtő van rajta a GPU-VRM-en, szerintem látszik, hogy bár nem kicsi, de lehetne nagyobb: [link]
Ez máshonnan fotózva: [link][ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz haddent #28761 üzenetére
A 70-es azért van a gépben, hogy avultassam a pénzem. Amúgy GPGPU-nak van, számolgat, ha szükség van rá. A 7950 meg jó közben játékra, meg besegíteni, ha kell.
Jaja. Bár 70-est is találni jó árban, én az alapján döntenék egy 70-es vagy egy 50-es között. Duplázni lehet később is, ha kevés, mindkettőt.
Én a tuninghűtőkkel nem vacakolnék, 100 vagy 200Mhz-ért szerelgetni, tesztelgetni, költeni rá, max 10-15% sebességet nyersz vele. Akkor már inkább egy jóbbféle 70-es gyárilag.... -
HSM
félisten
válasz haddent #28759 üzenetére
"Csak azért mondom, mert nem is értem, hogy jöhet szóba egy CF vs 1 GPU..."
Pedig pont ez a kérdés... 30 vs 60 FPS vagy 30 vs 33. A bibi csak ott van, ha nem működik jól a CF akkor máris 30 fps másfélszeres áron vs 33fps. És a régi driverrel az a 60fps se olyan 60fps volt, mint egy karival. A melegedési szívásokról nem is beszélve, orkán módon kellett tekerni a ventit az amúgy kitűnően szellőző házamban, hogy ne süljön meg a felső kártya se, úgy aláfűtött a tuningolatlan 7970, tehát CF-ben a tuning elég necces szvsz. Szval máris nem 30 vs 60, hanem valódi 38,5 vs "kamu" 60.
Én a régi driverek mellett semmi pénzért se használtam volna a CF-et, pedig itt volt (és van is) hozzá a két kártya. Az új drivert még nem volt időm/kedvem kipróbálni, fel kéne tenni hozzá újra a CF-hidat.
-
Cole86
senior tag
válasz haddent #28753 üzenetére
normális hivatalos számlás garancia van.. legalább nálunk..
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
-
emiki6
veterán
válasz haddent #28563 üzenetére
A 70 kicsit drága nekem most nézem.
Na. Kijön a BF4, aztán kijön a 9xxx, aztán lesznek 7950/70 vs BF4 teszte, meg 7xxx árzuhanás, stb...
Most alaplapot váltok a tiéd LE-jére meg procihűtőt, szóval még kiderül mi lesz."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
-
HSM
félisten
válasz haddent #28530 üzenetére
A refi hűtésében rengeteg tartalék van, csak kegyetlen hangos, ha ezt kihasználod.
Ezenkívül az se mindegy, hogy lehet akárhogy túlméretezve egy Lightning, ha nem szellőzik elég jól a házad, 10 perc játékkal úgy befűt, hogy végeredményben hiába a túlméretezés, mmelegebb lesz, mint egy refi. És egy alapon 250W-os, mondjuk még finoman meg is tuningolt kártya hűtéséhez már kitűnő házhűtés kell, a tuningolt 7950-em már eléggé túlfűtötte a régi házam, pedig volt benne 2db 12cm-es és egy 14cm-es hűtőventi is... Az új házamban 2db 18cm-es ventivel +1db 12cm-esel már nincs gond.(#28537) radi8tor1: Szerintem ez a bő 10% mire ideér, nem lesz belőle semmi....
(#28541) radi8tor1: Nekem itt van a gépben két kártya, de a CF-től úgy elment a kedvem, hogy eszem ágában sincs újra összedugni. Talán majd pár hónap múlva ránézek megint, ha majd kijött ennek a drivernek a kicsit megcsiszolt verziója. Amivel most játszok (új Bioshock) úgyis leveri az FPS-számlálót, olyan jól fut maxon a 7950-en....
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz haddent #28422 üzenetére
Ez attól függ hogy milyen game-eket tol milyen beállítással. Összeségében foglaljuk össze így, a procija elég erös így is ahhoz hogy ne legyenek zavaró framedrop-ok a game-ekben, ha meg már most minden jól megy egy kártyával akkor meg semmi értelme az upgrade-nek gyorsabb proci kombóval sem.
-
Foxmulder89
senior tag
válasz haddent #28331 üzenetére
3.6 - 4 GHz teljesen jó lesz alá és egyáltalán nem degradálódik tőle...
Ez a proci egy ár/érték bajnok, nevetséges hogy ~15 ezer forintért lehet már venni használtan így jóval többe kerülne egy új félkonfig.
Persze ha a kolléga költeni akar, akkor úgy is fog[ Szerkesztve ]
A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel. by Totalcar
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz haddent #28277 üzenetére
De ez összefügg a feszültséggel ha olyan nagy lesz a leak áram a die-ban akkor az tönkreteszi a chip-et. Bár a meglátásom szerint az 1,3v elég alacsony határ ahhoz hogy ilyen dolgok miatt kelljen aggódni, ha az amd simán ráadja a 1,25v-ot minden gpu-ra akkor nagy baj nem lehet simán a magas feszböl jó hömérsékletek mellett is.
-
veterán
válasz haddent #28272 üzenetére
Én múltkor véletlenül rajta felejtettem az 1302mV-os bios a kártyámon, amivel csak tesztelni szoktam, és nekiálltam a BF3 multinak. Kb. 1óra játék után vettem észre, hogy kicsit jobban tekernek a ventik, mint szoktak, ránéztem a hőfokokra, és 83°C-os volt a GPU. Az a gond, hogy ugye a VRM hőfokot nem látom, úgyhogy az nem tudom mennyi lehetett, de gyorsan kiléptem és ment vissza az 1098mV-os bios. De, ha ebben a melegben bírta így léggel hűtve a GPU, akkor vízzel simán bírná, persze a VRM, illetve a többi komponens kérdéses.
-
HSM
félisten
válasz haddent #28231 üzenetére
Ezekben a védelmekben egészen biztos vagy? Csak azért kérdezem, mert nekem a Sapphire Tahiti-LE a kistesó Chil8225 vezérlővel esze ágában sem volt 107 fokos VRM-nél throttlingolni vagy kikapcsolni, én throttlingoltam vissza a 2D órajelekre, hogy lekapcsoltam a kombustort.... Logout tesztemben ott a képmentés róla. Pedig a GPU teljesen jó hőfokokkal elvolt ahhoz képest... Márpedig ilyen 100-110 fok közötti működés elég csúnyán megrövidíti a kari élettartamát, ha rendszeresen előfordul...
Mondjuk Asus-tól a feszültségzáras, monitorozhatatlan 7970 azért lássuk be, elég övön aluli lépés volt ennyi pénzért, az én véleményem szerint. Persze, aki nem power user, azt nem fogja zavarni, ez is egyszer biztos.
-
KAMELOT
titán
válasz haddent #28223 üzenetére
Természetesen a VGA tuti, hogy szabályozza, hiszen ha érzékeli a magasabb hőfokot akor rákapcsol kicsit erősebb ventire. Ez természetes, csak én nem látom szoftverrel. Azért egy nem olcsó kártyát tesztelés és beállítások nélkül nem fognak asusék a kezedbe nyomni aztán 1-2 hónap után meg viszed vissza. Nekik is a megelégedettség a fontos. Jó páran vásárolnak asus terméket talán a legjobbak ők.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
ÁdiBá
veterán
válasz haddent #28199 üzenetére
Nézegettem teszteket.
CrySis3 ra kerestem rá. Elég jelentős 90% közötti különbség van a 7970-6970 között...
Durva azért, egyik kártyák eléri a játszhatatlan szintet 18Fps, míg ugyan ott a 7970 35 fps.
Azért nem mindegy számomra 2560 felbontásban.
Nem gondoltam volna hogy ekkora különbség is adódhat egy generáció miatt.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
anola
csendes tag
válasz haddent #28199 üzenetére
Pont ez fíling nekem benne,hogy standard vagyis nem fizetős accounttal is szarrá lehet szedni a prémium accos-sok pénzt belefeccoló gyerekeket...;-),persze ha elég ügyes vagy...szóval jó az ha szereted a tankszimulátorokat meg hasonlókat..
Kihívás vazze...
;-)
Pug-Igen ez a része nem annyira szimpatikus,de pont ezért kaptam vérszemet,ráálltam a prémium tankok levadászására a T28 Prot-tal.:-)[ Szerkesztve ]
Ez van...
-
pityu8611
tag
válasz haddent #28174 üzenetére
Köszi!Valószínüleg várok a következő radeon-ig!!Nem nagyon akarok NV-t!
Gigabyte B660m/Intel Core i5 13400f/ COOLERMASTER MasterLiquid ML120L/Kingston Hyperx Fury 3200mhz 16gb/ASUS TUF-RX7800XT-O16G-GAMING/CoolerMaster MB510l/COOLERMASTER Elite V4 600W/KINGSTON 2TB NV2 M.2 PCIe M.2 2280
-
szasanyi
félisten
válasz haddent #28150 üzenetére
Akkor sincs gond, ha nincs kapcsoló, esetleg mind2 BIOS rossz lett. Én jártam úgy, hogy a korábbi BOOST kártyán a különböző nonBOOST BIOS-ok próbálgatása közben - amik többnyire nem működtek ugye -, az egyik flash mind2 BIOS-t felülírta (elvileg ez nem lehet, mert egyszerre csak az egyik állásban állhat a BIOS kapcsoló ). Mivel az a BIOS verzió éppen nem volt jó a PCS+ kártyára így hiába kapcsoltam, képet egyiknél sem adott... akkor jött a jó kis iGP és sz újraflashelés.
-
TTomax
félisten
válasz haddent #28118 üzenetére
A lassan két év csak másfél,azért írtam két évet...de a 78XX még később jöttek egy éve kb...
(#28117) Abu85
Akkor miért nem ebben írnak már évek óta?[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
TTomax
félisten
válasz haddent #28114 üzenetére
Ott a probléma,hogy nem mindenki cserél évente...tudott??Mit tudott két éve?Hogy az a vga amit 3-4 évre szánt kukázható idő előtt,hogy neked jól menjen a directcompute?És ha csak egy éve vette?Azért ennyire nem lehetsz önző,nálad jól menjen kb ennyi érdekel.Ha nem akkor mindenki mondjon le...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
ÁdiBá
veterán
válasz haddent #28110 üzenetére
Ebbe kár bele menni, nem feltétlenül az nvidia pénzelése miatt nem lesz megvalósítható.
Hanem PC-re kicsit több munkát igényelne a dolog. De minek fizessenek több pénz érte a fejlesztő csapat hogy PC teljes értékű legyen a *szél efekt, mikor konzolokon kell villantani most.
Nem beszélve arról hogy a konzolon több pénzt hoznak ezek a játékok.
ABU említette abban a cikkben hogy nem csak egy programról lesz szó. Ubisoft csak a kezdet.Én valahogy ezt úgy képzelem el. Megjelennek az új generációs játékok, rá pár hétre, hónapra jönnek majd PC-re. (Ahogy a GTA5 is, kb 4 hónappal később érkezik a PC változata állítólag)
Majd mikor kijátszották magukat a konzolosok az adott játékkal, hirtelen kiadnak PC-re egy látvány, textura, illetve fizikai javítócsomagot, és hoppá. Úgy néz ki a dolog mint a konzolon...
Én így képzelem el a jövőt.CrySis2 valakinek rémlik?
Na, szerintem ugyan ez lesz...Túl sok értelme nem lenne kihozni tavasszal egy bitang drága bitang gyors AMD Radeon kártyát ha játékok meg nem lesznek rá...
[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
belinho
senior tag
Felesleges szidni az NV-t, az AMD is ezt csinálja, ott meg a compute shader-t erőltetik bele a játékba.
A fejlesztők sem nagyon erőltették, erre az AMD elkezdte tolni a pénzt a Gaming Evolved címekbe, így már bele kellett kerülnie.
Ott van pl a TFX vagy a DX11.1-11.2 alig van még ami kihasználná, jövőre jön a Maxwell amiről még alig tudni valamit, lehet az már támogatni fogja. -
TTomax
félisten
És akinek nem 79XX-e van azzal mi lesz?Mondjuk vett egy 6970-et vagy 6990et de nem szeretné még cserélni?
-
E1even
senior tag
válasz haddent #28053 üzenetére
Igen, akár még igazad is lehet, de ez is kiderül pár hónapon belül.
Ha mégis megcsinálná az AMD is az átnevezéseket, akkor az azzal a kitétellel fog eltérni az Nvidia-tól, hogy egy "hosszabb távra életképesebb" szériát fog más néven eladni (ami attól persze még nem szép dolog tőle sem, mint, ahogy írtad is).
Nem úgy, mint az NV a 600-as és 770/760-as DX11.0-es és compute-ban gyenge kártyáival."Régen az égre néztünk és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk a porban."
-
E1even
senior tag
válasz haddent #28049 üzenetére
Csak ebből nem derül ki, hogy átcímkézik e őket vagy így maradnak.
VGYke: Jó választás. Az egyik legjobb (ha nem a legjobb) 7950-es.
[ Szerkesztve ]
"Régen az égre néztünk és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk a porban."
-
E1even
senior tag
válasz haddent #28045 üzenetére
A második bekezdés vége, a kép felett:
"...Ennek köszönhetően az elődnek számító Tahiti cGPU továbbra is a termékskála része marad, méghozzá az aktuális árszinten. Arról még nincs adat, hogy ez később mennyire változik."Jön az új széria (de csak a felső kategóriában), viszont marad a jelenlegi Tahiti is.
radi8tor1:
[ Szerkesztve ]
"Régen az égre néztünk és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk a porban."
-
mcwolf79
veterán
válasz haddent #27883 üzenetére
"A Ghz edition picit jobb, de most a memórián van a hangsúly. Itt a többlet a magasabb órajelből fakad, nem a VRAM mennyiségéből."
Te tényleg ennyire sügér vagy, hogy még szöveget sem tudsz értelmezni. Legközelebb lassabban írom le
Az órajelkülönbséget a sima és GHz 7970-re írtam,nem a 680/7970-ra. Lásd. előző mondat.
Intel I5 12600K + RTX 4070 Ti + Asus B660M Plus D4 + 32 GB DDR4 RAM
-
mcwolf79
veterán
válasz haddent #27881 üzenetére
Nem mellesleg FullHD-ban a 680 javára,amin "csak" 2 GB van. És most a 2 GB-on van a hangsúly.
A Ghz edition picit jobb, de most a memórián van a hangsúly. Itt a többlet a magasabb órajelből fakad, nem a VRAM mennyiségéből.
Szóval hogy is van ez? Lehet dobálózni dolgokkal, de a tesztek mást mutatnak.[ Szerkesztve ]
Intel I5 12600K + RTX 4070 Ti + Asus B660M Plus D4 + 32 GB DDR4 RAM
-
VGYke
addikt
válasz haddent #27847 üzenetére
Lassan mára feladom a VGA választást, mert kigugliztam a szemem. 3 év garis Asus vagy Gigabyte maradt.
Ajánljatok már mindkettő gyártótól nem referencia 7950 és 7970 típusokat.. (csak a teljesítmény, húzhatóság határa és legfőképpen a zaj érdekel, egyéb hozzáadott csingilingi mint pl. játék, tweek programok nem!)
Segítségetekkel el kellene döntenem mit vegyek! Mindenképp újat akarok a garancia miatt, és halk verziót.
Jelenlegi immár Vaterán eladott 6970-es cuccom mérsékelten húzva:
Ilyen eredményt produkál FurMark full beállítás alatt (nem nulláról indulva):
Kb. 80 fokig normálisan csendes, kb 96 fok felett átmegy CCCP Rakéta porszívóba.
Nos, ettől valamivel csendesebb cucc kellene...kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
TTomax
félisten
válasz haddent #27809 üzenetére
Azért mert az OC780 hozza a titant,majd a radeonnak is könnyű lesz?Gondolkodj már egy picit légy szíves.
-
Cole86
senior tag
válasz haddent #27809 üzenetére
Muahhaha.. milyen igaz!
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
HSM
félisten
válasz haddent #27757 üzenetére
Tegnap már leírtam. Szabvány szerint csak 2db +12V ér és 2db GND van a 6-pinesben, +1 sense. Ezzel ellentétben szabvány szerint a 8-pinesben 3db +12V és 3db GND van (+2 sense), tehát másfélszer annyit bír.
Azt is leírtam, hogy gyakorlatban a legtöbb tápon megtalálható a 6-pinesben is +1db 12V ér, de az nem szabvány szerinti, csak extra.
A 4db 12V azért nem jó, mert akkor hogy érzékeli a kari, be van-e dugva? Van külön sense a 6-osnak és a 8-asnak is, ez levesz 2 használható eret, így a 8-as már "maxra van járatva", ami a kihasználhatóságot illeti.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz haddent #27746 üzenetére
A PCI-E 3 több kakaót tud adni, de mivel ezek korábbi verziókkal is kompatibilisek, így marad a 75W max. AMúgy a lapok se szeretnek nagyon 150W-okat adni VGA-knak, jobb ezt nem erőltetni.
Amúgy bár az ATX szabvány 75W-ot ír a 6-pines csatira, valójában majdnem 200W-ot bír.
A 7950-em simán meg lehet úgy rántgatni, hogy 330W-ot megzabáljon. [link] Mégse égett le semmi.
(#27747) Whit3Rav3n: Ott tévedsz, hogy a 6-pin hivatalosan 2db +12V-os érpárt tartalmaz, de gyakorlatilag általában benne van a +1, a 8-assal való kompatibilitás miatt. Ezért engedtek rá a 8-asra 150W limitet, hivatalosan csak azon van 3db 12V érpár, ami amúgy elég biztosra menős, mert maga a csati és vezeték elvileg majdnem 300W-ot bírna el. (Nyilván itt nem maradna tartalék, szóval nem pálya, de jó tudni. )
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz haddent #27746 üzenetére
Azt vedd figyelembe hogy a táp annyit tud leadni egy 6 pin-en amennyit le tud adni a 12v-os ág amin rajta van a 6 pin ( ha nincs más fogyasztó mellette). Külön fogyasztásmérés kábelenként nincs. Azt is vedd figyelembe hogy a 8 pin effektíven ugyanakkora kábelátmérön viszi át a feszt mint egy 6 pin mert csak 2 föld megy mint + vezeték hozzá szóval böven túl vannak méretezve ezek kábelek még a 150w is nagyon távol van attól hogy egy kis túlterhelésnél már olvasjon a kábel vagy csati, sztem olyan 300w fölött lenne már lassan kritikus.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz haddent #27744 üzenetére
Na igen... A 7950-es powercoloron meg ott figyel a 7970 hűtő, tápkör és power limit, és remekül elvan 6+6pinen....
De a Sapphire is vicces, a 7950/7970 Vapor-X-el amúgy közös NYÁK-ot használó 7970 OC with BOOST karim viszont 6+8 pin, de ugyankkor gyárilag 1,256V, 1000/1450Mhz, és a legjobb, +50%-ig emelhető power limit. Nyilván a 7950-es karijuknak +20% max limittel több kakaó kell... Vagy nem.
Szóval azért ezek mókás dolgok, lehet aznap kicsit többet ivott a mérnök a palackból, vagy ásványvíz helyett a vodkát húzta meg véletlen..... Nem szabad ebből kiindulni. -
HSM
félisten
válasz haddent #27586 üzenetére
Én is úgy gondolom, hogy bár rengeteg területen korltátozva van a PC, de a nyers erőben már most jobb a konzoloknál, ami idővel kihasználhatóvá tehető. Nyilván szükség lehet itt-ott butításokra PC-s portoknál, az említett dolgok miatt, de eddig is így játszottunk... Én úgy gondolom, biztos lesz egy időszak, amikor a konzolokon csillivillibbek lesznek a játékok, vagy okoksabbak, de a PC is fel fog zárkózni.
Én mondjuk azon is elgondolkodnék, hogy hányan játszanak órákat ilyen zsebkütyükkel is... GTA3 is van már telefonra. Csak akarat kérdése. Szóval én továbbra sem gondolom, hogy a PC-s játékokkal bármi baj lesz a jövőben....
(#27589) radi8tor1: OFF-oltam én is.
[ Szerkesztve ]
-
-
E1even
senior tag
válasz haddent #27367 üzenetére
A lehető legkisebbel, amivel lehetett az AB-ben, Logi billentyűzet kijelzőjéről nézve.
Nem, mert ha a Power Control-t 0%-on hagytam, akkor tényleg ugrált 1050 és 1100 között.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Letiltás - hogy is van ez?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Építő/felújító topik
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...