- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
kitbiagas
csendes tag
válasz
N.Ferry #34677 üzenetére
Minden driver cserénél nem húztam újra a WIN-t, de komplett driver eltávolítást csináltam mielőtt másikat tettem volna fel.
Szervizben BIOS frissítés is megvolt, szakember csinálta.
Sehogy sem jó, nevetséges, de az őrületbe kerget az egész.
Minden pénzem benne van a gépben, és még sem jó -
DonLaca@
senior tag
-
-
HSM
félisten
válasz
N.Ferry #33421 üzenetére
Najó, de ő furmarkkal tesztelt... 1920*1080-ban, 8XMSAA-val. Az a legdurvább létező teszt, amit valaha láttam. Gondolom, Te nem ebben mérted a 90 fokot.
Van egy Vapor-X kártyám, annak sem jobb a VRM hűtése, ráadáasul backplate-es 280X.
Nekem ugyanazzal a karival 1150/1550-en az új MSI KOmbustor, ami csak felbontásában gagyibb, emiatt 40-50W-al kevésbé terhel, az 90 fokon megállt, míg ilyen felbontásban már 1000/1450-en alulfeszelve is elérte a 98-at.
-
Weareus
addikt
válasz
N.Ferry #33396 üzenetére
4.8-on pont elég lesz, a legtöbb játékban nem lesz CPU-limit, (1080p). Nekem a 7970 cf alatt egy I7 2600k teszi a dolgát 4.8-on, és ugye a két cpu között csak a HT a különbség.
Alapon biza' nem hajtja ki a két karit, de 4.8 GHz környékén már laposodik a görbe (csináltam erről néhány grafikont, ahol a két 7970 catmaxon futott, a cpu órajelet kb 200 Mhz-enként emeltem alapról indulva), az x tengelyen volt a cpu órajel, az y tengelyen pedig az fps: 4.8 GHz körül volt az az érték, ahol már nem emelkedett jelentősen az fps-szám a cpu órajel emelésével, szvsz az 5 GHz már kvázi felesleges, de 4.8 legtöbbször kell...
-
-
ÁdiBá
veterán
válasz
N.Ferry #28957 üzenetére
A következő hónapokban.
Én úgy tudom Őszre van írva a megjelenés.
Úgy hogy október, novemberére szerintem ide is ér a boltok polcaira.
BF4 illetve az új operációs rendszert húzza magával a RADEON, azok pedig tudomásom szerint októberben jelennek meg, már mint ami az OS-t illeti. -
ÁdiBá
veterán
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
N.Ferry #28796 üzenetére
Pedig a probléma érthetö ha szinte minden gyártó kiad egy egyedi design-t, söt nem ritkan gyártón belül is többféle design van egyszerüen nem éri meg a gyártónak minden egyes designhoz új blokkot designolni hiszen nem is fognak belöle valami sokat eladni amiatt hogy csak 1 gyártó egyfajta kártyájára megy rá.
-
-
KAMELOT
titán
válasz
N.Ferry #28577 üzenetére
Igen, de előtte történt egy fura dolog.
1075/1450-re volt beállíta BPLi +20%. Mondom nagy meleg van visszaállítom alapra. Belémegyek a TRIXX progiba, vissza alapra minden APPLY és akkor nem hagyta úgy henm 1075/1450 volt megint (MSI afterburner progiban ugyan ezt csinálta). És rá kb.5percre meg bekockásodott. Szép apró kis kockák lettek a képernyőn utána automatikusan restartolt a gép.
Most már jó, alapon van minden BPLi is 0.(#28578) HSM: Akkor mi lehetett a gond? GPU 47-50fokos volt YT közben.
-
-
daveoff
veterán
válasz
N.Ferry #28465 üzenetére
pedig mára hivatalos oldalon is fent van
catalyst 13.8 beta -
-
HSM
félisten
válasz
N.Ferry #28438 üzenetére
Idle nekem is full csendes, nem is arra panaszkodott.
Nem mondtam, hogy az alulfeszelés minden titok nyitja, de az 1,256V-os BOOST Tahitik esetében a hangos működés forrása általában ez, bár tény, elbaltázott egyedi ventivezérlés is lehet, de arról nyilván tudna az illető, nem?
Én legalábbis szoktam tudni róla, ha csinálok egyet magamnak. -
HSM
félisten
válasz
N.Ferry #28396 üzenetére
Ha már van egy minőségi, jó tápod, csak kicsit kisebb az ideálisnál, minek vegyél jelentős anyagi veszteséggel egy nagyobbat? Hogy ne 80%-on járjon, hanem 50%-on a táp? Mert majd 3 év múlva lehet CF-et épít? Tök hülyeség.
Nekem a 625W-os Enermax tápom röhögve meghajta a 7950+7970OC CF-et is, és eszembe se jutott nagyobbat venni. Sőt, alulfeszelve a két kártyát alig-alig látok 450W feletti áramfelvételt a KONNEKTORBÓL, tehát olyan 380W, amit a két kártya felvesz áramot a cakk-pakk egész gépemmel együtt.
Pedig ha egy 7950 mellé 500 meg 600W-ok kellenének, akkor a +1 db 7970 melllé minimum 800W táp kellene.
Bőven ráér majd akkor fejleszteni tápot, ha majd tuningolni akar, vagy CF-et építeni.(#28401) KAMELOT: Veled is azt beszéltük, hogy a 7970 OC mellé tök jó egy jóféle 550W-os táp. Ha Ő nem tuningol, nem 7970 hanem 7950, és még alul is feszeli, röhögve ellesz, mégcsak a táp határon se fog járni. Ráadásul az Enermaxokon 40fokon mérik a folyamatos üzem melletti maximális teljesítményt, tehát egy átlagosabb gyártó legalább 500W-os korabeli tápjának is megfelel egy Enermax Liberty...
-
-
-
KAMELOT
titán
válasz
N.Ferry #28301 üzenetére
Akkor egy hajóban evezünk. Én is így gondolkodtam mielőtt vásároltam.
Mondom veszek ASUS DCII 7870-et. Nézegettem a használt piacot jó sokáig. Eltelt 1 hét. Mondom itt a nagy lehetőség, amire vártam 85K ASUS HD7970 DCII és csak 50km-re lakik a gyerek aki árulja és még ismertem is.Másnap már mentem is érte. Mindig is egy ilyen HC kártyát akartam persze olcsón! Ha nem jött volna össze akkor volt 95K-ért 30 hó garis MSI 7970 Lightning.
(#28302) laceszgamer: +20% PL és tedd 1000MHz-ra a GPU clckot.
-
laceszgamer
addikt
válasz
N.Ferry #28287 üzenetére
A magyar nyelvü Catalyst ban ez a Teljesitmény vezérlő beállytások nem? Ekkor lenne az hogy 950Mhz ről automatikusan még tovább nyoamtná fel magát vagy simán csak fixen 20% al több kakaot kap?
Alapon hagytam, gondoltam ne melegedjen jobban feleslegesen.
Jelenleg így 62 fok volt a max amit láttam 44% os venti fordulat mellett. -
anola
csendes tag
válasz
N.Ferry #28191 üzenetére
Azért 7950-el is behatárolható a teljesítmény ha nem tévedek,max rádobsz pár százalékot amennyi a külömbség a 7970 -50 között és kész.Amúgy meg alapórajelre gondoltam mindkét kártyánál(7950- 1000/1250),de a legtuningosabb 7970 is kétlem,hogy dupla eredményt hozna játékokban....uff
;-) -
Rypejakten
addikt
-
HSM
félisten
válasz
N.Ferry #27870 üzenetére
Na igen, csak 70% és 70% között igen komoly különbség lehet. A Dual-X-en 50%-on alig hallani a szélzajt a géptől egy méternyire, levett oldallappal. A refit 50%-on csukott oldallappal, ~6 méterre a háztól, csukott ajtón keresztül hallom, és kb. 30-40 másodpercet bírok ki 1m-en belül.
-
HSM
félisten
válasz
N.Ferry #27658 üzenetére
Azt mondják, olyan 110 fokig nem lesz baja, csak huzamosabb használat esetén esik az élettartam, illetve ha mégtovább melegszik, abból már lehet baj.
Nekem sincs az égvilágon semmi baja 100 fokon a 7970-emnek, a Sapphire 7870XT-t, mikor teszteltem, még 108 fokon se lett baja Kombustorban, igaz, még ment volna fel és kikapcsoltam.
Persze, továbbra is érdemesnek tartom 80 alatt tartani a hőfokokat, de minél hűvösebb, annál jobb. Persze, a ventit se érdemes azért maxon járatni éjjel-nappal, mert az is kopik ám, szóval ésszel. Bár könnyebb és olcsóbb a ventit pótolni, mint egy elfáradt kondi miatt megdöglött NYÁK-ot javítani, szóval azért inkább a ventit tekergetem jobban.
No, meg alulfeszelek ezerrel alapon, akkor halk is hűvös is, igaz, nem olyan gyors, de a hármat nem lehet egyszerre maxra járatni, ez van, ezért jók a feszzár nélküli karik, ott bármikor lehet váltani, ha mondjuk egy low-FPS részre ért a játék, pl... -
HSM
félisten
válasz
N.Ferry #27239 üzenetére
Sajnos a 7970-el is ugyanúgy van, amit nem lehet kimaxolni, mint az 50-essel.
Nem olyan, mint hogy a 7870 után egyből éreztem a difit a 7870XT-nél, vagy a 7950-nél, a 7950 után nem igazán érzem a különbséget azonos órajelen a 70-esen. Itt van egy a gépben, kipróbáltam. -
odorgg
addikt
válasz
N.Ferry #27235 üzenetére
Ha kifog az ember egy antituning 7970-et, akkor azt egy tuningossabb 7950-el überelni lehet. És átlag 20k-val olcsóbb. Persze antituning 7950-et is kilehet fogni, de 1000-1100-et mind megy GPU-ban. Azonos órajelen meg 5-10% pluszért, nem mindenkinek éri meg az az átlag +20k. Amelyik játékban meg a beállításokat butítani kell 7950-el a játszhatóság érdekében, ott 7970-el is ugyan ezt kell tenni, abban biztos vagyok.
-
HSM
félisten
válasz
N.Ferry #27235 üzenetére
Azért eléggé hasonló minőséget lehet elérni a két kártyával, míg a 7770-el butíthatod le a béka segge alá....
Nem mindegy.
Ha fontos a jó ár, érdemes elgondolkozni az 50-esen, ha nem olyan fontos, akkor meg nyugodtan mehet a 70-es. Szerintem.(#27238) radi8tor1: Ettől én is a falra tudok mászni, rosszabb, mint a lájkolás...
-
HSM
félisten
válasz
N.Ferry #26981 üzenetére
Hát igen. De ezt leszámítva igencsak jóféle az a Zafír, az enyém is olyan NYÁK-os.
Amúgy elvileg meg lehet mókolni (reszelni) a referenciára való vízhűtést, hogy rámenjen, vízhűtés topicban találtam róla képeket is.
Amúgy mondjuk fura kicsit számomra, hogy egy ilyen drágább, de épp emiatt nagyon szuper hűtésű karit miért akarsz vizezni, amikor arra ott a gyárilag kevésbé jó hűtésű refi, amit sokkal olcsóbban be lehet szerezni... -
válasz
N.Ferry #26929 üzenetére
Hát nem tudom lehet nálad is az történne mint haddent kollégánál(amit módosítottam biost -azzal megy neki 1200 -at a régivel meg nem ment csak 1150.et) akkor elég lenne egy kicsit a gyári BIOS -od meg tupírozni!
Kellene tudni milyen Ram -van a kártyádon mert van 4.féle belőle (bár Vapor-X en még Samsung ot nem láttam!)
itt a jelenlegi BIOS -om ez referencia órajelekre van belőve 925/1250 és 1,038.v oc limit és power limit kitolva meg pár finomítás!
elvileg 3.féle RAM hoz is jó! Hynix H5GQ2H24MFR , Samsung K4G20325FD , és Elpida EDW2032BBBG HyniX ből létezik H5GQ2H24AFR is bár ezek Asus és MSi kártyákon szokásosak csak!
Próbáld ki hátha megy a BIOS -ommal a te kártyád és meglátod, vagy pedig elküldöd a sajátod és bele kukkantok!
HSM : Sz.tem hadjuk a témát, mert kb egyformák a VGA -k amiről beszélünk minden tekintetben, felesleges ezen vitatkozni! -
-
-
deadwing
addikt
válasz
N.Ferry #26423 üzenetére
Nekem korábbi van és nem olyan fényes mint a tiéd... Szóval erősen nagy a szórás GPU tekintetében. Lenne viszont kérdésem. A GPU asicot hol írja ki a gpu-z vagy bármi más? Továbbá mi az a biztonságos fesz ami adható egy 7970 gpunak? Jelenleg 1.2V-ot ad neki a bios, és így sem megy 1050 fölé sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest