- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
Kivettem a két kártyámat a gépházból, majd újra betettem megcserélve, annyi lett a különbség hogy a SappHire HD7970 lett az elsődleges, viszont ennél a kártyánál a HDMI-re csatlakozott tévém szó szerint hangyás. Olyan képet ad mint ha a csatorna nem lenne 100%-ig tiszta.
Vissza cseréltem a kártyákat. ASUS tökéletes képet ad.
Szerintetek mi okozza?! Lehetséges hogy a SappHire kártyán szar a HDMI? -
jilian
addikt
válasz
Shkiz0 #10094 üzenetére
Nekem Sapphire 7950 OC -m volt, ha visszakeresel meglátod mit szívtam vele.
A PCB -je ugyan olyan mint a te általad kiszemelt V2 nek.
És nem ment fel rá a Heatkiller.
Bár nem tudom te mit nézel, az EK oldalán a kétfajta TwinFrozR PCB -je nem ref.De az is lehet, hogy én nézek el valamit!
-
válasz
jilian #10093 üzenetére
Tudom nekem a 6950 még ennyi sem volt
Eredetileg a múltkor még V2 TwinFrozR volt a kiszemelt, mert elviekben az ref. nyákos. bár erről megoszlanak a vélemények. De az EK oldala szerint rámegy.
De most semmilyen ref nincs, amire azt mondanám hogy megéri megvennem.
De még kint is jó idő van egy darabig, szóval nem kapkodom el a vásárlást, szerintem e hónap végéig minimum marad a jó idő, és ezzel együtt a motorozás. De ha közben mégis lesz valami akció, akkor lecsapok rá, ugyanis az egyik nagyker szinte minden héten akciózik a hét közepe felé. -
SVLaller
senior tag
válasz
hitman, #10086 üzenetére
Nekem is az első Ati kártyám és nagyon elégedett vagyok vele. Physx-et meg ugyanúgy fel lehet telepíteni, a proci fogja számolni. Fent van nekem is az NFS Shift (eddig játszottam vele 5 percet) ami kérte, feltelepítettem és ugyanúgy ment a progi mint Nvidia kártyával.
-
szasanyi
félisten
válasz
hitman, #10086 üzenetére
Kicsit más oldalról megközelítve a PhysX témát: én is jónak találtam, mert ahol támogatott ott nyilvánvaló - pozitív - vizuális különbség van az NV javára. Ennek ellenére két gond van vele: a legfontosabb, hogy kevés játék támogatja, mert ami meg nem ott ugye mind1, hogy a VGA tudja-e van nem. Itt látható az összes PhysX játék, melyek közül egy kezemen meg tudom számolni melyek azok, amik jó is, és nem egy bughalmaz (ha másért nem, hát a súlyos optimalizálatlanság okán). A másik ok, hogy van játék ahol a PhysX bekapcsolás lényegesen csökkenti az FPS-t és nem is biztos, hogy van annyi amiből nem számít.
Ez az én véleményem, és ahogy már megfogalmazták neked: a mérlegelés és a döntés rád marad. -
hitman,
őstag
Köszönöm a segítségeket!
Annyit még had kérdezzek (amit nem itt kéne megkérdeznem) ez lenne az első ati kártyám és több forumon le akarnak beszélni a physx hiánya miatt...
Mennyire érződik a physx hiánya játékok alatt?
-
BullKoxa
őstag
válasz
hitman, #10082 üzenetére
Ezt kihagytad ez a kettő közt van,mert olyan 950 MHz editiont nem fogsz találni. Én csak ipo-non láttam 107 K-ért ami drága. Szerintem én ma fogok rendelni egy 7950 Vapor-X-t .
-
hitman,
őstag
Sziasztok
Van a Sapphire HD 7950 3GB és az OC-s változat.
Ugye az OC-s változat nem ér +15k-val többet?
A simát is meglehet húzni OC-s ra? -
válasz
jilian #10076 üzenetére
Tudom
Ez lesz amúgy: [link]
Igazából nem pont 7950-et akartam, de legutóbb megfogadtam többet, nem adok ki 25K-t vagy többet egy blokkért, azért hogy aztán meg könyörögni kelljen, hogy 15K-ért vigye már el valaki ha netalántán el akarom adni. Így úgy voltam, hogy amilyen blokkot tudok szerezni olcsón, olyan vga-t teszek alá.
Természetesen 6950 volt eddig, ennél lentebb nem adtam volna, csak utóbbi időben nem volt időm játszani sem, meg nyár volt és inkább motoroztam, de most hogy lassan jönnek a gané idők, úgy voltam hogy venni kéne valamit. Megtaláltam ezt a blokkot, és a kiírt árnál olcsóbban megtudtam venni. Így vagy mostanában, vagy jövő hónap elején nézek valamit.
De most pl drágák lettek a cuccok. Most közel annyiért tudnék venni nagyker nettóért kártyát, amennyiért pár hete adtam az MSI Twin FrozR-t. -
jilian
addikt
válasz
Shkiz0 #10073 üzenetére
Ha FC blokkod lesz akkor nagyon nézd meg melyik kártyát veszed!
Csak a ref . nyákosra jók a FC blokkok....ha már ez neked nem újdonság, sorrry!SzlobiG
..."Ezen felül azt is megállapíthatjuk, hogy a legelső szériás referencia HD 7970-ünk a BIOS cseréje után képes volt produkálni a gyári Sapphire HD 7970 GHz Edition teljesítményét".... -
válasz
stranger28 #10072 üzenetére
ezt érdemes megnézni, nem teljesen kezdő olvasmány, viszont alapos választ ad a kérdésedre.
-
No hamarosan csatlakozok a klubbhoz, a blokk szerdán indul hozzám, a vga-t meg majd meglátom hogy ebben a hónapban vagy csak következőben veszem meg, majd ha látok valami akciót valamelyik nagykerembe, akkor lecsapok rá. Múltkorában az MSI TwinFrozR-ek nagyon jó árban mentek, de el is fogyott mind, most meg semmi normális nincs, amire rámenne a ref blokk.
-
jilian
addikt
Az új PH-s tesztben az AMD Radeon HD 7970 3072 MB -hez szerintetek melyik Bios -t használták?
Meg miért használtak (Catalyst 12.7 Beta + 12.7 CAP 3) driver -t?
A CAP -ok nem csak CF -hez kellenek? -
stranger28
addikt
Sziasztok!
Ha esetleg valaki rendelkezik mostanában 7950/7970 CF-rel, meg tudná nekem mondani, hogy mennyire észrevehető ez a fránya microstutter jelenség?
GTX680-7970 között vacilálok a mostani teszt alapján, és általában arról lehet olvasni, hogy az nV jobb ilyen téren. Ez pedig lényeges volna, mert, ha kevéske lesz, szeretnék venni egy másikat a kártya mellé, amit veszek.
Köszi!
-
odorgg
addikt
válasz
ricshard444 #10056 üzenetére
2600k-m van
Mindkét VGA-t belehet akasztani 40 fps alá, 2600K-val, és 920-al is, 4Ghz ide vagy oda
Persze csak akkor, ha az ember kifejezetten keresi az ilyen helyzeteket, pl C4 jeppel, vagy nemszálsz ki a jármüből ha szitává lőnek, aknákba szaladás...
Persze az, hogy 1-2 secre 40 alá megy az fps, olyan helyzetekben amit egyébként sem élnél túl, az a játékélményt nem igazán befolyásolja, csak hát ilyen vasaktól mégsem ilyen eredményeket várna az ember, min fps terén, extrém helyzetek ide vagy oda. -
Szatesz.
aktív tag
válasz
ricshard444 #10060 üzenetére
Nincs valami BF3 bench?
-
SSJmeszes
senior tag
Akkor mi a jó istentől tudok elérni 60min FPS -t?
Én régebben láttam egy vidót! 7970CF 2700K (ha jól emlékszem 5ghzn)És 100+Fps mozgott az ürge és nem is kis felbontáson 3 nagy függőleges monitorral!
Megpróbálom megkeresni nektek! -
ricshard444
veterán
válasz
ricshard444 #10055 üzenetére
Rosszul emlékeztem...
Itt az eredmény:
1125/6700
Avg: 60.184 - Min: 48 - Max: 112
Csut vga limit,minden maxon...A kolléga 680-s eredménye 1200/6400-n +2500K 4GHz-en:
Avg: 69.924 - Min: 36 - Max: 124
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
SzlobiG #10053 üzenetére
GTX690/7970CF Kb egyformák talán gtx erősebb
fx 8120/ 3770K! 10 fps különbség. Ami nem ér meg kb 180-250K költséget.
------------------------------Tehát most őszinte embereket kérek. Akiknek I7 proci van a gépben! 3930K, 3960X, 3770K, 2700K! és 7970CF et használnak vagy hasonló teljesítményű kártyákkal!
Az legyen szíves megmondani, hogy BF3 online Ultra beállítás mellett mennyi a min. FPS értéke. A pálya is fontos, kérlek ezt is írd le! ( pl: Golf of Oman )
De tényleg csak őszinte véleményt kérek. Nem szeretnék csak viccből dobálózni a pénzel.
És nem, nem csak BF3 ni kell, csak ezzel játszok többnyire. + grafikázni is szoktam.
Köszönöm! -
SSJmeszes
senior tag
Mivel itt beszéltük korábban ezt a dolgot egy két kollégával, azért írom ide ezt!
Nos ahogy mondtam, most még egy fx 8120 van a 7970 CF mellett!
Azt mondtátok, hogy Intellel sokkal jobban járnék mellette BF3 ban. Főleg min. FPS nézve.Én most néztem meg egy videót egy 3770K 4.6Ghz GTX 690 el.. A min. FPS e 55 a legalja!
Tehát ez nem nagy durr szerintem. Egyébként Nakos videóját néztem.Az FX 8120 al. én elértem 45FPS -t! Kérdem én így mi értelme lenne cserélni Intelre. Igaz, hogy 3930K tervezek. De az játékban nem sokkal jobb, mint a 3770K!
-
Angelo69
senior tag
válasz
Motion_Blur #10049 üzenetére
Igen sajnos azzal is, pedig reméltem, hogy megoldja...
-
Angelo69
senior tag
Segítséget szeretnék kérni.
Vásároltam több mint egy hónapja, egy Sapphire HD 7950 OC-t.
A gondom a következő vele, sima 2D-s használat során időközönként egy vízszintes csík jelenik meg a képernyőn egyfajta "feszültség ingadozás" jelleggel.
És volt már 2-3 eset amikor teljesen beborult az egész és ki be kapcsolta a képernyőt driver összeomlás miatt, amin csak a reset segített.Találkozott már valaki hasonló problémával?
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
Obliterátor #10046 üzenetére
Jössz flamelni? Nem kellene....
-
Obliterátor
tag
Az új Ph teszt első helyen hozta kis a 7970-et legalábbis a tesztelt játékok körében ilyenkor megkérdezném , hogy merre van az a híres neves "SuperNvidiadriver" ami sokal jobb a Catalystnál...
-
Colos1
őstag
válasz
Inkv1zítoR #10038 üzenetére
És úgy, hogy csak a Drivert és a CCC -t telepíted fel, a többi kiegészítőt kihagyod? Próbáld meg. Uninstall, reboot, majd a telepítéskor nem az expresst, hanem az egyénit választod, és a Catalyst Control Center és az AMD videokátya illesztőprogram legyen kiválasztva.
-
SVLaller
senior tag
válasz
Inkv1zítoR #10038 üzenetére
lehet a gpu-ról a gpu-z többet tud mondani
-
Inkv1zítoR
tag
nos, újratelepítettem a gépet, és így is fennáll a probléma a 12.8-al, ja és tök fasza, mer a driversweeper sem segített, és a cpu-z sem mutat semmit azon kívül, h radeon hd 7900 series
-
pityu8611
tag
Tudtok ajánlani 7970-re valami jó hűtöt??
-
mclaren-d
aktív tag
Bocsánat telefonról írtam és megőrült
-
-
leonel
aktív tag
válasz
Varázslóó #10028 üzenetére
Ez igaz de nagyon drága lenne a plattfom váltás és a jövő valamint a win8 jobban használja a több magot. Kb 10-15000Ft -ból most nagyon komolyat tudna előre lépni.
(Volt 965Be, 1090TBe és 1055T procim - sokkal jobb a Thuban)szerk: 1100t a legjobban tuningolható Thuban
-
leonel
aktív tag
válasz
laca000 #10024 üzenetére
Csak arra akartam kilyukadni mindenféle mellékzönge nélkül, hogy szerintem egy Phenom X4 mellett nem oszt nem szoroz, hogy 7970 vagy 590. Ráadásul a 2 gpu mag több probléma lehetőségét is hordozza - amit már leírtak előttem.
Ha fejlesztenél akkor szerintem nézz egy komolyabb procit. Egy 1100t pl jelentős előrelépés lenne. Én imádtam. Olcsó - és annyira erős, hogy még az Fx-ek szintjét is hozza.
És csak hangsúlyoztam, hogy ez a privát véleményem. AMD vonalon minden procim volt - ismerem őket. -
TTomax
félisten
válasz
laca000 #10020 üzenetére
Nem....
Nekem GTX580am volt a 7970 elött.Vehettem volna hozzá még egy 580-at de nem tettem.Egyrészt nem akartam kazánt csinálni a gépemböl,másrészt ha csak egy játék nem támogatja a multiGPU-t és én éppen azzal akarok játszani akkor kidobott pénz.
Szeretem ha a fejleszthetö marad a gépem,bizotsan nem cserélnék le egy fiatalabb arhitekturát egy öregebbre...
Most abba nem mennék bele mire elég 1.5Gvram és mire nem.Most még elég 1920X-ra de a jövöben ebben nem vagyok biztos.Itt a topicban is vannak szép számmal akiknek volt ilyen-olyan multiGPU-s rendszere,nem sirja vissza senki.... Ha jól megy akkor minden okay,de ha nem akkor csak kinszenvedés...
Van egy mondás,az egyik kedvenc unoktestvérem mondta.... vga-ból egyet kell venni de azt normálisat... van igazságalapja,te már vettél egyet,mire nem elég? -
laca000
őstag
Kérnék tanácsot, hogy a kártyám megérné(teljesítményben) egy GTX590-re váltani?
Építő jellegű tanácsot szeretnék, nem agresszióból, elfogultságból, komplexusokból fakadó dühkirohanásokat
Köszi
-
leonel
aktív tag
válasz
ricshard444 #10015 üzenetére
Igen, itt volt 1 hónapja a 680 a gépben és a munkám miatt egyszer nem jutottam el addig, hogy játsszak. Pedig itt a BF3 -tól a Ghost Recon-ig több szépség.
Ez van.Este 14-16 óra meló után lerogyok és vagy megnézek egy filmet vagy egy pohár bor mellett zenét hallgatok - és bealszom
Ezért cserélem most le a Bull-AM3+ GTX680 konfigomat egy 3570K z77(HD4000) 7950/7970 konfigra. Fogyasztás és az időtállóság most az elsődleges cél.(#10016) TTomax: ezért is szeretném az IGP (Virtu)-s dolgot kipróbálni.
-
leonel
aktív tag
válasz
ricshard444 #10013 üzenetére
Én is!
De hétköznap amikor csak zenélni és filmezni használom (nappaliban van a led-re és erősítőre kötve) felesleges, hogy maxon dübörögjön a vga.
Eredetileg 7870 és a 7950 között vacilláltam, de az időt állóság miatt a 7950 felé billentem.
Most viszont elgondolkodtam azon: ha csavarok még egyet a dolgon és veszek egy 7970-et és csak játéknál rántom meg akkor még inkább megfelel hosszú távra.A fentiek miatt valamint: computemark, luxmark és a zerocore miatt most az nv szóba sem jöhet nálam. (Pedig eddig 680-am volt
)
(#10012) TTomax. na jahhh.
-
leonel
aktív tag
Sziasztok,
Van arra esetleg tapasztalat, hogy mennyire lehet a 7970-en visszavenni a feszt és az órajeleket?
Köszi
-
TTomax
félisten
Msi-böl van ám ref, ami 1010-en megy,lehet ám hogy nem mondj hülyeséget és kicsit megválogatják a gpu-t és rosszabbak mennek a normálra a jobbak meg az OC-re...nekem is olyan msi-m van ami 1010-en megy,és gond nélkül rá is ment a Ghz bios,szóval most már 1050-et megy,mivel nekem ez böven elég igy nem kell veszödnöm egy 3rd programmal,de ha meg feszelni akarok akkor ott a másik bios...
Szóval lehet hogy a ref mezei msiböl ki lehet fogni nagyon pocsékot is ki tudja... -
peterm711
aktív tag
-
Gerisz
addikt
válasz
peterm711 #10007 üzenetére
A kevésbé tuningos és a nulla tuningos nem ugyan az nekem. Nekem nem kell MSI azért írtam, hogy azt ne, se szarozás se fikázás nem volt. Pedig sorolhatnám.
Ugyan az mint a gépösszerakó topikban orrba-szájba nyomják az Asrock lapot, nekem is van egy P67E4, de ezt se vennék többet.Tudom, hogy sokmindentől függ a tuning és nem lehet megmondani látatlanba mi mennyit megy, de abból, hogy a szériában melyik gyártó kártyája az ahol 10-ből kilenc jól megy a másiknál 10-ből csak 2 megy jól, ilyen is van. Ezt vártam volna lassan egy éves tapasztalattal a szériáról.
-
peterm711
aktív tag
-
-
peterm711
aktív tag
válasz
Gerisz #10002 üzenetére
Nem pont igy működik ahogy mondod. Az összes gyártónál előfordul tuningos és kevésbé tuningos példány. Attól, hogy te kifogtál egy antituningos msi-t az nem azt jelenti, hogy az összes msi kártya szar. Én kártyám gond nélkül vitte ref hűtővel az 1200 mhz-et, és most vizzel súrolja az 1300 mhz-et!!
-
Gerisz
addikt
válasz
szasanyi #9997 üzenetére
5850-ből van MSI-m és Asus-om. Az Asus tuningos ahogy kell, az MSI semmit nem tud, se ram se GPU, 0.
Nem mindegy na, már a tudat is elég. A kocsim színét se látom kívülről, de akkor se veszek rózsaszínűt vagy hupililát. Mánia. Ha minden kötél szakad akkor vagy veszek 7870-et vagy drágábban 7950-et, de előtte jól megrágom.SVLaller: Melyik az?
SSJmeszes: Ilyenen nem problémázok, ha nem figyelek oda és elb*szom akkor is van aki ki tudja gariztatni a PH!-n
. De eddig amin lehetett kicseréltem a gyárit.
Cseneles: kék
Új hozzászólás Aktív témák
- Óvodások homokozója
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Windows 10
- Milyen program, ami...?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- ÚJ MSI RTX5060 Ventus 2X OC 8Gb GDDR7 bontatlan, számla
- Több db Nvidia Quadro M4000 8GB GDDR5 videokártya számlával
- RTX 5070 Ti OC 16G/új, bontatlan/ garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- ASUS RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 PRIME OC Edition - Új, 3 év garancia - Eladó!
- XFX Speedster SWFT210 Radeon RX 6600 8GB Garanciával!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
- 8 GB GeForce RTX 3070 Ti - garanciával
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ajándék ROG Táska! Asus Rog Ally Z1 Extreme RC71L - 512GB SSD + 16GB LPDDR5
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest