- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
sixpak
nagyúr
válasz
Erdei88 #32469 üzenetére
Nálam tegnap 13:11-el egy Valley után elszállt minden...640x480.
Semmit nem tudtam csinálni. Hiába állítottam vissz a drivert egy korábbi verzióra, semmi. Le kellet törölnöm az egészet.
Szerencse, hogy a W8 driver nélkül is belövi a képet a natív felbontásra.
Azóta nekem is 11.9 -
válasz
Erdei88 #32472 üzenetére
Ugye újabb driver esetén gyakori a driver miatti sebességnövekedés bizonyos alkalmazásoknál. Ezt úgy éri el a driver, hogy oprimálisabban, azaz jobban terhelve futhat az adott alkalmazás a kártyán. Ez persze az adott alkalmazásnál magasabb terhelést ró a kártyára. Így természetesen előfordulhat, hogy egy korábbi stabil OC az új driverrel már nem stabil.
-
válasz
Erdei88 #31213 üzenetére
tobbet is tud egy ref kartya csak a zajjal lehet problema, de egy hutes vasarlasaval beteg dolgot lehet kihozni belole
1200 siman hoz a refem 50% koruli fan speedel 81fokos gpu 67 fok vrm risszul szellozi hazban. Csak egyenlore sajnalnam a garit es a penzt a hutesre
#31216) HSM
Ameg a masik fel nem akat aludni addig nincs baj a reffel, utana mar lesz -
-
haddent
addikt
válasz
Erdei88 #30749 üzenetére
Nálam sincs semmilyen mikrolag... 1150 -re felhúztam a kis 7950 -et, és így teljesen játszható, általában inkább 60-70 körül mozog az FPS (nem meglepő, hiszen HD7970 GHz is ezt dobta). Viszont haveromnál ugyanilyen vidikarival, csak i5 3570k -val komoly mikrolagok vannak (ugyanaz a Catalyst)
-
-
HSM
félisten
válasz
Erdei88 #30615 üzenetére
Nekem ahogy már írtam, ennek a karinak van az OC verziója, amivel maximálisan meg vagyok elégedve.
Egyedül a memória-feszelést nem nagyon szereti.
A VRM nem melegszik vészesen, ha nem Furmarkra és gyári viszonylag magas feszen használod, de azért igényel komolyabb tuningnál odafigyelést.
Itt teszteltük is: [link]
PLussz mivel én véletlen durvább Kombustort használtam, csináltam kis kiegészítést is, miután kiderült: [link] -
Raggie
őstag
válasz
Erdei88 #30388 üzenetére
Sztem mindenképp várd meg a játékot amíg kijön! Főleg, hogy most bejelentették ezt a Mantle API-t, ezzel lehet hogy a mostani GCN-es radeon-okon is csúcsminőségben fog futni.
Ha már feljött a Mantle API: ki mit gondol róla?!
Én nekem tetszik az ötlet, hogy a kártyámból sokkal inkább kihozzák a valós erejét, csak némi kétkedéssel várom, hogy mennyi is lesz ez a valós gyorsulás, valamint ez "túl jó hogy igaz legyen" alapon nem hiszem, hogy túl sok gáma ki fogja tudni használni ezt. -
válasz
Erdei88 #30388 üzenetére
DC2T V2-t? Az biztos megy 1125-t, akkor meg kár azért az 5, max 15%-ért cserélni (ha tuningos a 7970)
20k-t nem ér, főleg, mert olyan jó kis modelled van.
GTX770 játék alatti teljesítményben (hagyjuk az OpenGL-t, meg ezeket) csak egy húzott GTX680.
Érdemben egyikkel sem lennél előrébb. -
HSM
félisten
válasz
Erdei88 #30151 üzenetére
Na, ez már szimpatikus eredmény egy 1200-on tekerő 7950-től.
Köszi!
(#30152) Pug: Köszi!
Akkor jól éreztem, hogy a Gaboo007 kolléga 1200/1500-as 43FPS eredménye elmarad az elvárhatótól.
(#30140) daveoff: Nekem a 7970 fél FPS híján hozza ugyanezt, csaképpen 1203/1648Mhz-en.... Az 1,3V nekem is beállításra kerül, sajnos még így sem volt 100% képhibamentes, de lefutott.
Szóval nálam a 7970 1203/1648-on Valley 1.0 Extreme HD:
Time: 189.159
Frames: 9482
FPS: 50.1273
Min FPS: 16.2308
Max FPS: 98.9242
Score: 2097.32OS: win7 64bit, driver 13.6 beta 2, proci i5 3570k alapon.
Képet is csináltam, de nem találom...
-
Petyyyyy
addikt
-
-
-
válasz
Erdei88 #27123 üzenetére
Természetesen működik!
itt a UEFi Frissítő => ASUS_VGA_UEFI_VBIOS_Update De úgy tudom csak ASUS UEFi -s lapon keresztül, nem elég hogy ASUS VGA -d van!
De látom neked nem asus lapod van, így ha kipróbálod és megosztod velünk akkor okosabbak leszünk!Amúgy már sikerült a dolog(kaptam 7970 DC2 UEFi bios -t daveoff kollégának köszönhetően!)
-
katt777
félisten
válasz
Erdei88 #27083 üzenetére
A ventilátoraik motorjai miatt nem kellenek. 3 Glaciator kártyámon halt meg a motor! (Igazából 2-n, de a 2. már egy ilyan hibával javított volt.)
Köszönöm a többi segítséget! Csak addig fogdosnám a kártyát, amíg berakom a gépbe.8-féle profilt a 79xx karik is tudják, vagy csak a 7790?
-
-
HSM
félisten
válasz
Erdei88 #26229 üzenetére
Na, ez így már 100X értékelhetőbb.
(Bár nekem még az a 2 apróság hiányzik a teljességhez, hogy mivel terhelve, és milyen venti fordulat mellet, tehát milyen hangosan.)
(#26230) Gróf...: Az még mindig nem világos számomra, hogy mi derül ki az üres hőfokból...
A refi 5850-em pl. 45 fok alatt szinte sose volt üresben, mégis 3 évet szolgált nálam, mielőtt eladtam, a környezetének se volt melege tőle.... Most akkor ez rosszabb volt bárminek is, mintha 30 fokos lett volna? -
szasanyi
félisten
válasz
Erdei88 #26086 üzenetére
Nincs, és kedvem sem hozzá. Már öreg vagyok, és türelmetlen. Egyébként egyszer kölcsönkértem egy fogyasztásmérőt, hogy a 7950-nék BOOST és nonBOOST esetén kiteszteljem, de az alapján (is) megállapítható, hogy ezt a mókát nem nekem találták ki (meg igazából a tuningot sem).
Ti még fiatalok vagytok és sokkal jobban kedvelitek ezek, úgyhogy csak hajrá! -
ÁdiBá
veterán
-
-
válasz
Erdei88 #25658 üzenetére
Természetesen pálya és beállítás függő.......
de néztem neked most pár pálya szakaszt döntsd el magad....
OSD -n minden adat ott van direkt csináltam olyan képet ahol csak picit elfordítom a fejem és 99.% -ról rögtön le esik!
a beállítások mindenhol azonosak!
Ha megnézted láthatod hogy van olyan rész ahol 60.alatt van az FPS a gpu meg csak ~90.% on(cpu meg 70.% felett) teker tehát elkéne még a kraft de kevés a CPU hiába jár 4500 -on
-
válasz
Erdei88 #25602 üzenetére
úgylátom nem értelmezted rendesen amit írtam, én általában úgy állítom be a játékot hogy 60.FPS alá ne tudjon befigyelni, inkább lemondok a 8x Msaa.ról és megelégszem 4x el! Grid2.nél meg ahogy az összes autós játéknál min 90-100 FPS kell hogy simán-gördülékenyen menjenek a járgányok!
amúgy meg ha 95% on megy a gpu-d, akkor már nálad is cpu limit van ám, akkor mondhatnád hogy nincs ha nem esne le 99.ről 1másodpercre se!
és az se mindegy hogy egy 1000Mhz re húzott 7950.et hajtunk vagy egy 1200.on járó 7970.et! 1ébként én egy 1200/1500.on hajtott 50.esről beszélek!
-
N_A_S
veterán
válasz
Erdei88 #25418 üzenetére
Arra nem lehet feltenni a Matrix Bios-t? Vagy attól sem nyílik ki?
Apone33:
Sajnos ezt az álláspontot meg tudom érteni..mod: viszont ha 2 kártyás rendszert akarsz, akkor (és most lehet meg fognak kövezni) én 2 ref eVGA 680-at tennék össze. Azért refet mert azok még közvetlen egymás mellett sem főttek meg nálam a P180Mini-ben, ellentétben a két 670DC2-vel.
-
BullKoxa
őstag
válasz
Erdei88 #24349 üzenetére
AB valami régebbi volt kb 3 hónapos beta. De most feltettem az új AB-t monitorozásra ,de most is pörögnek a ventik 50%-n minden egyes OP indításkor. De ha nincs rá orvosság akkor ezt kell megszokni! Ezek szerint csak neked van rajtam kívül ilyen problémád, ez azért vicces szerintem.
-
-
haddent
addikt
válasz
Erdei88 #23617 üzenetére
Engem érdekelne, ha ráérsz! Főleg a tuning után, ahogy mondod. Mondjuk egy jó 1100MHz körüli 7950 -el mit tud kezdeni? Mert azért az nem ritka.
#23619 Erdei88 Clock 2 Clock lenne jó, persze. Ha a 7950 -ed nem bírja már azt amit a 7870 LE -d, vagy csak nincs kedved akkor 7950 -hez tudom én szolgáltatni az eredményeket egészen 1200 -ig is ha kell. Játékok passz... Tomb Raider, Bioshock jut eszembe így kapásból.
-
haddent
addikt
válasz
Erdei88 #23087 üzenetére
Meg ha Graphics Score -t nézünk máris kemény 342!! pont különbség van. Ez kb. <3% jelen esetben, ami simán lehet a proci miatt is, vagy mérési hiba, windows pillanatnyi kedve stb... Maradjunk annyiban, hogy nekem azonos konfiggal volt nagyobb eltérés is két időpont között.
Persze nem látni milyen órajelen futott a HD7970, a HD7950 pedig 1225MHz -en, ami már nagyon szép.#23088 ÁdiBá Pedig ne legyél biztos, 1150MHz- es 7970 kb. 1250-1300 -as 7950 -el biztos vagyok, hogy hozható vagy le is hagyható. Az már más kérdés, hogy a bolygónkon van ilyenből kb. 2 darab
Na de viccet félretéve, végre egy értelmes megnyilvánulás... Akár 10% is, nagyon szépen hangzik, és soknak, de sajnos nem fog világot megváltani. Ha mi 30FPS -el szenvedünk majd, akkor ti 34-el mondjuk. Az új generációs 8xxx meg 60 -al.#23090 Erdei88
Ez valahogy elkerülte a figyelmemet. De akkor viszont nem azért, hogy megint flame wart indítsak, de pont a 7970 ég be, mert még a +100MHz -es "szabálynak" sem kellett teljesülni, hogy be legyen érve. Inkább azt mondom, hogy biztos más driver, vagy valami bezavart.
-
gombcomp
senior tag
válasz
Erdei88 #21157 üzenetére
A legutolsó verziót érdemes kipróbálni,csak sajnos ez még fizetős változat,
és nem tudni,hogy a régebbieket amit a VGA-hoz,alaplaphoz adtak
lehet e upgradelni valamikor. LucidVirtu -
-
zack
nagyúr
válasz
Erdei88 #19980 üzenetére
Ennyi lett volna. Látom neked sem célod a ferdítés.
High-on fut 1db 79xx kártyával is.Most próbáltam Ki a Tomb Raider-t. 30-50 fps 1080p-ben Ultimate részletességben. A grafika az nagyon odab@sz, gyönyörű az utolsó textúráig. De súlyos ára van ennek. Azért egy 7950 CF-nél 30fps-t látni...
-
válasz
Erdei88 #19668 üzenetére
Innen tudod letölteni! Önkicsomagoló csak katt rá és a C -meghajtó gyökerébe csomagold ki, aztán keresd meg a HD7xxx_AutoFlash mappát a többi infó ott lessz benne, egy TXT -be leírva! Alapértelmezett módban az én módosított BIOS -omat teszi fel de le van írva hogyan lehet vele EGYÉB biost feltenni!
Aztán majd írd meg mire jutottál!
-
válasz
Erdei88 #19661 üzenetére
Milyen pontosan a te kártyád? mi az SKU# száma?
Nekem 11196-16-20G -m van és Ezt a Ref 7970 BIOS -t használtam akkoriban, azóta már van tökéletesebb BIOS -om!
Ha neked is 11196-16-20G -d van akkor elküldöm ha gondolod!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen processzort vegyek?
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest