- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Olympos
aktív tag
köszönöm, hogy vki összefoglalta, de attól még mindig ugyanott állunk: miért van 99% GPU és pl. 80% CPU terheltség mellett vkinek többek szerint "CPU limite"?
vki tud végre konkrét magyarázatokat adni erre?
úgy érzem, hogy a fogalmakat már mindenki ismeri, de kéne egy profi szakértői magyarázat, hogy mi is történik pontosan. a cpu-gpu adatátvitel között (bár lehet, hogy sokan - pl. én - nem értenénk meg...)
pl.:
. hogyan történik a leképezés? mi az, amit a cpu számol, mi az amit a gpu?
- mi az, amit a cpu továbbít a gpu felé és vica versa?
- miért tartunk egy single módot (ahol több előre konfigurált számítás, különleges effekt, "IA", stb. előre meg van kalkulálva) gyengébbnek / alacsonyabb CPU kihasználtságúnak, mint a játékos által megadott koordináták szerinti virtuális személy megjelenítését / mozgását multiplayerben?
- stb.(kérdéseimből is látszik, hogy nem értek hozzá, de szívesen utánaolvasnék ezeknek.)
-
HSM
félisten
Ugyan nem tartom magam szakinak, de megpróbálkoznék egy gyors összefoglalóval:
Tiszta CPU-limit: Lassú a processzor a videókártya tempójához képest, a videókártya nem kapja meg a következő képkockához szükséges adatokat, parancsokat, miután elkészült az előző képpel, így vár, nem hozza, amire képes lenne. (Vigyázat! Ez nem jelent szükségszerűen 100%-os CPU-használatot! Ugyanakkor a 99% alatti GPU usage árulkodó jel.)
Tiszta GPU-limit: az előbi eset fordítottja, amikor a CPU már rég kész, de a VGA még az előző képpel nem lett kész, ilyenkor a CPU áll, és várja, hogy a GPU elkészüljön. Ilyenkor a VGA a maximumot nyújtja ugye, mert mindig rendelkezésre áll minden, amire szükség van, hogy folyamatosan tudjon dolgozni. Stabil 99%-os GPU usage jellemzi.
Vegyes limit: amikor hasonló a sebességük, és néha picit az egyik komponens vár, néha a másik.
Nyilvánvalóan a beállítások is számítanak, pl. a látótávolság tipikusan elsősorban a CPU-terhelést növeli, meg a fizikai részletesség növelése, míg mondjuk az élsimítás, és nagyobb felbontás a GPU-t. Játékonként is nagymértékben eltérő, sőt, akár játékmódonként (single vs. multi) is lényegesen eltérhet, melyik GPU alá milyen beállítás mellé milyen CPU lesz elég vegyes vagy GPU-limites működéshez. Ezért téma ez a "kihajtja-e" állandóan, ami újra és újra előjön, és általában konszenzus nélkül ér véget.
Ja, és a V-sync-től itt most eltekintettem, az még kicsit bonyolít a helyzeten, ez amit írtam OFF értéken érvényes ebben formában, de az ember úgyis így tesztel.
-
Attix82
addikt
Itt a kolléga abba kötött bele, hogy lehet azt ,hogy a VGA 99% és ha húzom a CPUt növekszik az FPS....ott a bizonyíték.
pl az AMD-k 1 magon harmatok....hiába van 8 modul ha a másik 7 vár az elsőre, hogy végre fejezze már be a kiosztott feladatot.
És mit lát a user? AMD 8 mag 50%, közbe az fps kevés.
Összegezve ha a VGA 99% mutat attól még lehet CPU limit.
-
HSM
félisten
De épp ezt írtam, ha nem megy a BOOST a GYÁRI állapotában, akkor ugyan mi az érdekes a Ghz 7970-ben? Simán kiszámolod a 925-ös eredményből, mennyit fog menni. 1,135-el kell szorozni és kész, ha nincs CPU-limit. Amúgy a BOOST se baj ha megy, felhúzod a limitet és úgy fog állni az órajel fixen, mint a szög, ha korrekt a kari. Nekem a 7970 OC BOSST 50%-ra húzott limittel még a legdurvább Kombustor/furmark tesztben sem vette vissza az órajelet max tuninggal.
A 24/7 MAX OC-ben legalább jól meg lehet cibálni a ramokat, így kicsit változhat az összkép. De kb. ennyi. -
-
belinho
senior tag
Nálam maradt a 13.10-es driver, gyorsulást már jó régóta nem tapasztaltam, utoljára pont a 13.4-es drivernél mértem, azóta meg szinte csak új funkciók és hibajavítások jöttek.
Azon meg hogy a 680 előzi a 7970-et ne legyél meglepődve, az NV az utóbbi időben, rengeteg drivert hozott ki, és ott szinte mindegyiknél van-volt gyorsulás, míg a másik oldalon nem.
-
deadwing
addikt
Ne ríjjon kend, nálam is vaporx 7970, és 1050-et megy csak... alapból asszem -nem vagyok otthon, hogy megnézzem- 1.25V-on, így nem próbálkoztam még feszt emelni rajta. Ha bírna is kb 1100-at, pár fpsért nem izzasztom meg. Ez van.
Jah és hab a tortán, hogy ez a kari még 126k-ba került nekem anno. Nemrossz, mi? -
-
N.Ferry
senior tag
-
N.Ferry
senior tag
Eddig csak 1200/1600 ra pakoltam 1.256v & 1550v feszeken,de utána jött a nagy meleg és nem kínoztam,most csak 1100/1500on megy,de így tulajdonképpen hangtalan. Nálad am kell 1,262 az 1100hoz?
Nekem 1.200v-ra van most lőve.Igazság szerint ha állandó huszonpár fok lenne mindig az 1200/1600-ot normálisan viszi
-
a 2.bios között tudsz vele váltani! Mind 2 bios írható tehát ez végett felesleges kapcsolgatni
inkább friss WinFlash -t használj, de azt se a GUi módjából, hanem parancs sorból mondjuk így : atiwinflash.exe -f -p 0 biosneve.rom
**********************************************************************************************
odorgg : Ha HT on al tesztelsz akkor szorozd meg 2vel a CPU használatot mert kb akkor kapod a valós értéket! ha pedig HT off és úgy van 70-80% CPU használat akkor már VIDÁMAN CPU LIMITED VAN! de ezt tudnod kéne hogy NINCS olyan játék ami 90-100.% ra képes felvinni a CPU használatot 70.% felett már CPU limited van, legyen az bármilyen játék!!! -
HSM
félisten
Pontosan. És ezek olyan játékok voltak, ahol remekül skálázódott a CF.
Az a vicces, hogy így 60fps-el olyan mikrolaggod van, mint egy kártyával 30-nál... Tényleg harapni lehet, nekem érzésre alig jobb, mintha tényleg csak 30 lenne, csak egy fokkal azért folyamatosabb, de nem adja a 60fps érzetét, nagyon nem. Én is boldogan játszom az egy 7970-el, és így melegedési gondok sincsenek, halkabb is, jobban is megy, fele áron.
(#28952) N.Ferry: Szerintem ha mindenáron upgrade kell, akkor inkább a következő egy-gpu-s király.
De szerintem még sokáig jók leszenek ezek a karik....
(#28953) ÁdiBá: Egész jól helytáll a kis 5850-es... Pláne, ha hozzáveszed a korát...
Kicsit tekergetett beállításokkal egész játszható lenne.
-
N.Ferry
senior tag
-
Whit3Rav3n
senior tag
Szvsz a legfontosabb újítás hogy lehetövé teszi hogy normálisan lehessen konzolgame-et pc-re portolni mert ugye a mostani nextgen engine-ek gyakran nem férnek bele a dx11 limitációba és biztosak lehetünk benne hogy nem fogják portolás miatt átirni dx11 kompatibilisre az engine-t inkább kivágnak mindent belöle ami nem megy.
-
-
Cole86
senior tag
-
KAMELOT
titán
-
VGYke
addikt
Ha mérvadó a 3DMark11, akkor én ezeket mértem ugyanolyan konfiguráción (azaz csak VGA csere volt, cpu, alaplapi memória tuning nem, azok azonos értékek), Performance beállítással:
HD6970=P5772, HD7970=P9391. Mondjuk ez "csak" 63% növekedés....
Érdekesebb lehetne az Extreme teszt, ha kíváncsi vagy rá, egyszer azt is előkeresem a régi kártyáról, de úgy emlékszem, ott már gyalázatosan kevés pontot kapott. -
haddent
addikt
Hát a felbontás növekedésével (főleg FHD fölött, esetleg 4K) a 7970 nagyon ott van. Töredékét veszti a teljesítményének, még a Titánt is megviselik ezek a dolgok. (Na persze tudom, hogy ettől még több FPS van titánon ott is, csak az előny jelentősen csökken.)
Nagyon kiváncsi vagyok az új Radeonra, jól eltalált széria a 79xx és csak kicsit tuningolni kell itt-ott, de ha valóban olyan árcédulát kap, mint amit jósolnak neki, akkor számomra véget ért a PC géming -
-
HSM
félisten
A leírt jelenség memória hibára utal. Esetleg lesd meg a karid, nem-e melegszik túl a memória-VRM.
A refin sokkal erősebb a memória-VRM hűtése, mint ezeken.
Egyébként ezt az 1200-at úgy írod, mintha kötelező lenne... Nekem a 7950-em 1200-at megy, de ott úgy megáll, mint a szög, +0,1V-al se megy 1225-öt stabilan.
A csipek ilyenek, nincs ráírva a tuning-potenciál sajnos. Én a leírt hiba alapján simán megpróbálkoznék egy 1150/1600-al.
Amit megfigyeltél, az nem pontatlanság, hnem vdrop.
Lejjebb megy, minél nagyobb a terhelés, annál lejjebb, hogy a terhelés megszűnésekor ne lőjön nagyon túl a beállított 1,256V-on. Ha több feszt adsz, lehet kevesebb marad, a nagyobb melegedés és az emiatti nagyob áramfelvétel miatt. Nem kuka az a GPU, max nem a legtuningosabb.
(#27943) ÁdiBá: Nekem se jött be a CF.
(#27944) KAMELOT: Semmi gond nincs a Sapphire karijával. Nálam a sima OC BOOST-on nincs feszültségzár, kitűnő a hűtése, és +50% power limitet enged, és a CCC órajel limitjei is az egekben vannak. Teljesen pöpec kari, mégha nem is egy Lightning.
De 40 000-el olcsóbban igencsak elpüföli a villámos karit ár/értékben. Nekem pl. az Asus, amivel gondjaim lennének 7970-ből, mert én állandóan alulfeszelem a karit, és minden játékban csak annyin járatom, amennyi feltétlen kell neki. Ezt meg nem tudnám megtenni az Asus-al.
(#27951) deadwing: Amit a VRM hűtésed elbír, illetve, ha elbírja, 1,256V. Ez a max, amiket gyárilag kapnak.
-
deadwing
addikt
Ne aggódj, enyém sem megy gyári fesszel csak 1050-et. Igaz, engem is zavart pár napig, de aztán rájöttem semmi értelme most azon a lehetséges +100MHz-en meg azon a pár fpsen aggódni.
Jah a kérdésem még mindig aktuális, vajon mennyi az a max feszültség érték amit ajánlott nem túllépni az egészséges működéshez egy 7970 esetében? -
BeLucZ
addikt
-
mcwolf79
veterán
Nem térítek, csak a VRAM-igényről beszélek.
És szerinted a user-ek hány %-a használja ezt a felbontást? Szerintem nem olyan nagy része.
Valszeg a user-ek jelentős hányada még mindig FullHD-ban játszik, ahol ez nem probléma.
Lesd meg a Steam statisztikában!
Ennyit a VRAM-ról. -
N.Ferry
senior tag
-
E1even
senior tag
Azért a PS3 az más, mint a PS4.
A "fasza kis űrkorszaki" Cell procit leváltja egy AMD APU, amit mérföldekkel könnyebb és jobb lesz programozni, mint a Cell-t.
Amíg nem terjednek el jobban és gyorsabban a megfelelő játékokra is alkalmas APU-k, addig a PC-nek nincs esélye befogni az új generációs konzolokat. Hál' istennek ez is elkezdődik most ősszel az AMD jóvoltából, bár még mindig nem tartunk ott, mint a konzolok. De ami késik az nem múlik."Kicsit durva lenne azt látni, hogy fiuk ha játszani akartok vásároljatok konzolt.
Ezt így pár millió PC-s felhasználó arcába melyik gyártó meri megtenni"? - Az Intel, az Nvidia és az AMD.
A PC piac rohamosan zsugorodik, sajnos ez van.radi8tor1: Sry, befejezve.
-
haddent
addikt
Szó nincs róla, hogy nem megoldható, nagyon is lehetséges. Viszont a Microsofton múlik egy jó nagy része a dolognak, akinek nem érdeke túl hamar ezt megadni nekünk, hisz akkor ki veszi meg az
ócskaXbox One - ját?
A másik rész pedig továbbra is az nVidia és az intel sara, hiszen amíg a Microsoftnak tejelnek, addig a Microsoft szépen úgy írja az API -t, hogy az a kísérletezgető intel iGP -én, és a nulla innovációt tartalmazó Kepleren is fainul fusson. Emiatt olyan korlátozások vannak (de ott vannak a cikkben.....), amikről a PS4 nem is hallott, és főleg nem kéne, hogy legyen PC -én se. Már a HD79xx is simán közelítgetni tudná a PS4 -et (főleg majd egy AMD APU -val), dehát fújhatjuk, mert itt a jó kis API...Na de akkor hagyjuk is abba, úgysem rajtunk múlik, úgyis egyet akarunk (még az nVidia fanboyok is, hiszen ők is PC gamerek, csak túl elvakultak, hogy beismerjék..)..
radi8tor1 Lekéstem.. De átraktam OFF -ba
-
Cole86
senior tag
Ez igaz.. pont ezért nem kell a pc ipart egyenlőre temetni.. (+egér,bill ami konzolon nincs és nem is lesz 1 darabig) Arról nem is beszélve ,h egy pc mindig sokkal sokoldalúbb fog maradni..
Meg aztán egy konzol átírat általában jól fut(ott) egy pc-n mindig, de fordítva már nem igaz ,bár ez a tendencia állítólag fordulni fog.. Nagy kérdés mennyire fogják ezen túl a gameket pcre jól optimalizálni és ,h ki tud -e vánszorogni a pc óriás a hatalmas tátongó tankcsapdából ,amiben kerülni fog karácsony után.. Ettől függetlenül túl nagy piacról (érdekkörről) beszélünk ,így szerintem a sok pénz disznót fog győzni csak 1 kis idő kell nekik ,h beinduljanak a kerekek...
A témához pedig csak annyit ,h nyers erőben ,mivel együtt van a cpu+gpu az új konzolokon, az erősebb PS4 is csak 7870es erőt üt meg (ami azért egy 60ezres brutális kari így is) ,de 79**-es szériát nem tudja befogni (tehát még jók vagyunk
) és a pcben hd 8000es széria most jön ki, tehát az előny zsugorodni fog csak ezek után és aztán megint elhúzhat a pc.. HAJRÁ!
-
-
HSM
félisten
Ez nem szándékos kiszúrás. A Tahiti volt az első GCN-es GPU, teljesen új architektúra, teljesen új driver kellett alá. Ilyenkor nem elvárható, hogy maxon járjon a vas megjelenéskor! Már megjelenésekor versenyképes volt, tehát az elvárhatót hozta. Aztán pedig nézd úgy, hogy kaptál 30-40% plussz sebességet ingyen fél év leforgása alatt.
Ennyi idő kell, mire egy új architektúrára kiforr a driver. A régi (2900-3800-4800) kariknál még többet kellett várni, mire megcsinálták fullosra a drivert....
Bár én sose bánkódtam, ha csak egy drivertelepítés kellett, hogy gyorsabb VGA-m legyen, az ingyen van.
(#27487) radi8tor1: Nem hiszem, hogy erről lett volna szó, lásd a hsz elejét.
Viszont tényleg nem lőtték el az összes tárat megjelenéskor, nem véletlen, hogy gyakorlatilag az összes Tahiti tud legalább 1-1,1Ghz-et lazán, és gyárilag belőtték 800 meg 925Mhz-re őket.
Mikor kellett, egyből ki tudták hozni a Ghz meg Boost edition-öket, 800 helyett 925Mhz-el, illetve 925Mhz helyett 1050Mhz-el.
Bár én nem bánkódom emiatt sem, úgyse gyári paraméterekkel mennek nálam, abszolút bejön, hogy 800Mhz körül kb. termeli az áramot, de ha kell a nyers erő, két kattintás belőni beton stabilan 1100Mhz fölé.
Ilyen jól össze-vissza tekergethető karijaim még sose voltak, nagyon bejön.
(#27488) KAMELOT: Reméljük elégedett leszel. Tapasztalatok, kérdések jöhetnek majd.
(Bár kérdésből lehetőleg csak olyan, amire a válasz nincs benne a Logoutos írásomban.
)
(#27494) Gróf..: Kari pontos típusa? HWiNFO mutatja?
-
HSM
félisten
Szerencsére vagyunk jópáran.
És amíg akad fizetőképes kereslet PC-re, addig lesz mivel játszunk.
Én tuti maradok, amíg csak lehet.
(#27206) haddent: Na ja, bár én igazából csak a prociért is megadtam volna azt az árat és nem volt opció olcsóbban IGP nélkül megkapni, így kvázi ingyen volt.
(#27208) katt777: Azért szerencsére akadnak még emberek, akik a saját útjukat járják. Én 4 éve is mosolyogtam a PC-gaming halálát előrevetítő írásokon, most is mosolygok.
Bár már igazából kezd kicsit idegesíteni, hogy már lassan a csapból is ezt a baromságot hallom vissza...
Az AMD-féle avultatásra nekem nincs panaszom, barátom ma is jól elvan a 4850-ével is (nyilván örülne, ha gyorsabb lenne, de egy több, mint 5 éves kártya azért már elég koros), nekem is jó volt még fél éve mindenre az 5850.
Pedig simán driverből elronthatnák, hogy ne lehessen használni, mégis minden működött eddig rajtuk.Nekem skkal antipatikusabb, hogy pl. az Intel HD2000-3000 EOL lett kvázi 2 év alatt, amikor még rengeteg sebből vérzik a driverük. Na, az avultatás, nem az AMD-s....
-
HSM
félisten
Egy 27 colos Dell Ultrasharp monitorra ne írjuk már rá, hogy belépőszint....
Azt is tegyük hozzá, hogy egy ilyen számítógép monitor egész másra való, mint egy TV.
Jópofa dolog 40"-on 3D-ben filmezni BluRay filmeket, de messze nagyobb a füstje, mint a lángja. Konkrétan jobban feldob itthon a színhelyesre kalibrált 23" IPS moncsim, meg a jó hangszett, mint a 3D....
Ráadásul a székből közelről nem sokkal kisebb, mint egy nappaliban a 40"-os. A kanapén fetrengés lehetőségének hiánya filmezés közben így bár néha hiányzik, de ezzel azért együtt tudok élni.(#27050) haddent: A perifériás látás is hidd el, igen hasznos, ha az ember jól tudja használni.
Ha végtelen pénzem lenne, 3db vékonykávás 24 colos 1920*1200-as panelból építenék "eyefinity kijelzőt", a monitorokat egymás mellé téve és összeillesztve.
Ha a gamma is tudja rendesen kezelni, nagyon komoly egy olyan, sajnos nekem még csak YT videón volt szerencsém megcsodálni.
Viszont nekem AMOLED kijelző ingyen se kéne.
Sokkal inkább IPS párti vagyok.
-
szasanyi
félisten
-
BeLucZ
addikt
egy időben nekem is a brutál felbontás volt a vágyam, de amióta kiábrándultam a multi gpuból teljesen azóta beláttam hogy annyira még sincs szükségem rá, mert nem tudom kiszolgálni single gpuval, titan is kevés lenne oda, embertelen nagy igénynek teszi ki az a felbontás a vgakat, inkább egy 120 Hzes full hd moncsi jöhetne szóba, de megmondom őszintén nagyon ritkán szoktam monitort cserélni
-
BeLucZ
addikt
ez nem túlzás, nem viccből vettem 670-est, amióta kijött a hots és a 2.0-ás patchrendszer, bitang nagyot zuhant az fps nálam és cpu limitből a játék közepéig néha végéig gpu limit lett a 7970emmel ami már nincs meg, nem a levegőbe beszélek, ordító a különbség a kepler javára, linkeltem már benchet is ide a topikba keress vissza, tapasztalatból beszélek, nem a levegőbe
ott a te esetedben a cpu lesz a szűk keresztmetszet, a játék vége több száz karakterrel más tészta az nyilván cpu limites helyzet
kérdezd meg kovsol kollégát, ő is írt hogy 650 ti boostal jobb megy neki a game mint 7870el ment(meg CF-fel)
én csak arra építek amit tapasztalok, nem a levegőbe beszélek kolléga, végig monitorozni szoktam a gpu useage-t, sokat elárul, a 2.0-ás patch megjelenéséig nem volt különösebb gond a 7970el se, ja és én 1920x1200-ban tolom, 2560ról nem tudok nyilatkozni, nem tudsz olyan gépet összerakni aminél ne lenne cpu limit egy idő után sajna
nem muszáj hinni nekem, de most miért írnék fals dolgokat? nyilván csak azt mondom amit tapasztaltam
(#27009) haddent: nem mondtam hogy csak a ref bírja a strapát, csak ott nincs voltage lock, nem spórolnak minden szaron és nem adják el a szart felárral, nyilván a lightning jobb vagy 1-2 extra drága spéci verzió, de nekem az nem ér meg + 50 ezres felárat
-
haddent
addikt
Nem, oda normális játék motor kellene
BeLucZ ha az ember körülnéz, utánnaolvas, teszteket stb.. Akkor azért lehet találni olyanokat, amik bírják úgy, mint a ref. (vagy akár jobban), és számos előnyük is van. Lehet, hogy drágább, de az hülyeség, hogy csak a ref. bírja a strapát.
-
HSM
félisten
A GPU szinte biztos, hogy nem melegszik túl, brutál erős az a hűtés, és ugye a GPU hő alapján tekeri a ventit. DE! A VRM hűtő lényegesen kisebb tartalékkal rendelkezik, és annak a hőfokát nem számolja bel a venti sebességébe, ahogy egyik másik ma kapható 7900-as kártya sem. Könnyen el tudom képzelni annak a túlmelegedését.
Csinálj egy tesztet, fusson a háttérben a GPU-Z, és nézd meg utólag, meddig melegedett fel.
Egyébként 1200-hoz érdemes már alaposan feltekerni a hűtőket, mert nagyon melegszik, illetve minél hűvösebb, annál tovább bírja, annál kisebb fogyasztással.Ilyen órajeleken sokat számít 5-6 fok is.
(#26895) odorgg: Nem mondta, hogy stabil OC-t keres, csak azt kérdezte, miért hibázik.
Szerintem amúgy simán lehet pl. vízhűtéssel stabilnak nevezni egy olyan karit, ami sose melegszik 60 fok fölé, ami mondjuk 70-en már hibázna, de ugye azt sose éri el.Vagy mondjuk minek teszteljem 90 fokon a karit, ha van olyan erős a hűtésem, hogy sose megy 70 fölé?
Max letesztelem 80-on a biztonság kedvéért.
-
-
haddent
addikt
Hogyne létezne... 1200MHz rengeteg. Nem tudom hány V -on tudja, de 100-150A közt simán felvehet már 1200MHz -en egy 7970, azt még megszorzod mondjuk egy mókás 1.25V -al akkor akár 187W is kijöhet ami borzalmas hőtermelés. Na de most nem is ez a lényeg... A Vapor-X hűtése egyébként kb. marketingben jobb a Dual-X -nél másban nem
Tekerd feljebb a ventiket, vagy próbálj csökkenteni a fogyasztáson (~hőtermelés), aztán nézd meg úgy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest