- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Változások a Prohardveren
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricshard444
veterán
válasz
Cybertrone #8097 üzenetére
-
MarcZ
senior tag
válasz
Cybertrone #8097 üzenetére
Dell U2311H következő héten.
-
MarcZ
senior tag
Közben teljes rendszercserével együtt csatlakoztam a csapathoz egy Giga 7970 WF 3X-al, melyet rövidesen refre fogok cserélni. Eddig meg vagyok elégedve a teljesítménnyel, driver bugnak nyoma sincs, reméljük marad így.
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
Cybertrone #8094 üzenetére
Közben helyre jött magától..
Legalábbis az...
Viszont a böngészővel valami történt eléggé érdekes dolgok történnek mióta bent van a másik kártya is. összeomlás, pixelesedés, félig feka böngésző... de csak a böngésző.. tehát BF3 ban tökéletes.. bár abban is villog néha pl a felhő. Ez is Driver fail? Ha igen akkor tényleg melyiket érdemes? Vagy ez változó, kinek hogy viselkedik? -
SSJmeszes
senior tag
Sziasztok.
Feltettem catalyst 12.6 Beta és mellé a CF Profilet.
DE a VGA 2 nem akar aktiválódni.. tehát a hűtés pörög. de a GPU ill. a VRM 0 án van... mi okozhat ilyet? Heaven alatt néztem eddig. catalyst be aktiválva van a CF.
-
odorgg
addikt
válasz
Sontir Fel #8090 üzenetére
Nem.
Az csak MSI after-el megy.
-
Sontir Fel
őstag
A kérdésem továbbra is aktuális: a trixxel nem lehet kiíratni a játékok futtatása közben a vga vaé kapcsolatos infókat?
-
MPowerPH
félisten
válasz
ricshard444 #8087 üzenetére
Nem lesz gond. Volt már pár ilyen CF-em, minden további nélkül működni fog.
-
subaruwrc
félisten
válasz
ricshard444 #8087 üzenetére
nem valószínű hogy gond lesz
-
ricshard444
veterán
És esetleg gond lenne e egy késöbbi Crossfire a Windforce és egy referencia 7970 között?Mert ugye a Windforce alapból 1GHz
-
SSJmeszes
senior tag
Én úgy döntöttem, hogy többet soha Gigát...
Volt HD 6950 ben nekem azt sem volt semmi esélyem emelni.. nem tudtam feszt emeli sem, egyáltalán. -
7950 Giga windforce verzióm van...
Hirtelen CCC-ben adtam neki 1000/1500 -at, nem ment. Kijátszottam, hogy a gpu 1GHz, ami nem megy. Trixx -el szintén nem megy. Afterburner -el elvileg lehet neki plusz feszültséget adni. Nekem nem sikerült, szürke az a csúszka, nem működik.
Nekem nem beta 2.2.1 verzió van...
Valami ötlet, merre tovább?
Köszi! -
ricshard444
veterán
válasz
Cybertrone #8083 üzenetére
Windforce 3x -ről vélemény? Egyik kollégával cserélném az Asus Ref-emet arra a Gigára
-
Cybertrone
veterán
válasz
ricshard444 #8082 üzenetére
Nem nagyon olvastam uj szeriarol
-
ricshard444
veterán
válasz
Cybertrone #8081 üzenetére
Nem, Ghz Edition nemérdekel, max akkor ha +10k lenne a 7970hez képest,de mint tudjuk nem így lesz
Kövi generáció érdekelt volna,hátha tud valaki valamit,de ezekszerint semmit
-
Cybertrone
veterán
válasz
ricshard444 #8080 üzenetére
8970? Én róla még nem halottam, de 7970 ghz verzióról igen... ha arra gondolsz, szerintem mostanra gyűlt össze annyi átlagon felüli gpu a tahitiből hogy magasabb órajelen ki lehet őket szórni! Nem rossz dolog, de a vételár ugye vízválasztó, főleg hogy a simákat is lehet hergelni rendesen!
-
ricshard444
veterán
válasz
Cybertrone #8079 üzenetére
8970 csak egy javított/felturbózott Tahiti lesz valószínűsíthetően igaz?
-
Cybertrone
veterán
válasz
ricshard444 #8078 üzenetére
Jó a cf, csak a ref kicsit hangos ha ez valakit zavar... viszont nem meleg legalább... Driverekkel nem érdemes szórakozni én beta driverrel toltam míg meg voltak, esetleg cap-ot frissítettem, teljesen jó volt!
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
ScomComputer #8076 üzenetére
Igen kicsit félreérthetően írtam le. bocsi.
Igen CF lesz.
-
SSJmeszes
senior tag
Sziasztok.
Holnap jön a másik sapi dual x 7970 esem.
És melyik a legjobb driver hozzá ami a legjobb? (pl: BF3 Online hoz) -
Cifu
félisten
válasz
ScomComputer #8070 üzenetére
A kérdést én sem értem. Én a kisebb testvérét vettem meg, mert nem éreztem úgy, hogy megéri a 7970 a plusz pénzt. A hűtése nem a leghalkabb, amivel dolgom volt eddig, úgyhogy én egy kicsit bánom már, hogy nem valami spec hütésű változatot vettem meg, de azért nagyon zavarónak nem mondanám. Tuningolni még nem tuningoltam, nem volt rá szükségem.
Én eddig egyetlen problémával találkoztam, mégpedig valamilyen okból kifolyólag a HDMI kimeneten az Onkyo 606-os erősítőm nem képes leszipkázni a hangsávokat. Még a sztereo-t sem, ami elviekben PCM. A 7.1-et meg végképpen nem. Az LCD TV-re kötve nincs gond, a TV leveszi a sztereo csatornát, de azzal nem vagyok kisegítve. Lehet, hogy az erősítő a hülye, de anno a 4870X2 és a GeForce 460GTX esetében még tökéletesen működött a dolog, tehát értetlenül állok az eset előtt. A 4870X2 két és fél év után megadta magát, elszállt, mint a győzelmi zászló, a 460GTX-hez pedig olyan tré miniHDMI -> HDMI átalakítót adtak, hogy a kábel súlyától megtört, és érintezési hibás lett.
Szóval szégyen szemre az alaplapi realtek hangkeltőt kötöttem jack->2x RCA kábellekkel az erősítőre, és gyakorlatilag sima végfoknak használom.
-
Enclave
aktív tag
válasz
ScomComputer #8070 üzenetére
Pontosan mire vagy kíváncsi ezzel a vga-val kapcsolatban?
-
ScomComputer
veterán
Hali, nem tudom va-e valakinek ilyen vga-ja de szeretnék róla véleményt milyen, megéri megvenni?,
Teszteket olvastam és én nagyon jónak látom!!
Valaki lenne olyan rendes és segítene ebben.
Köszönöm! -
eszakas
őstag
Sziasztok!
Csatlakoztam én is a Táborhoz! A beszerzett darab egy Gigabyte 7950 kártya. A tapasztalatok nagyon kellemesek csendes hűvös és teszi a dolgát
tuningal és tuning nélkül
-
Pietrosz
addikt
válasz
DjDanee87 #8063 üzenetére
2. Gondolom játékokkal szeretne játszani nem benchmarkokkal, úgyhogy csak fel kell rakni azokat a játékokat amik érdeklik, és megnézni fraps-al
Lehetőleg valami multi játék pl cs source vagy bf3-al ajánlott, ott elég látványos a dolog, q6600 2,8ghz-ről váltottam i5 2500k-ra, utóbbi jóval gyorsabb még FHD-ban is.
-
MPowerPH
félisten
válasz
DjDanee87 #8063 üzenetére
Szia.
Igen, lehet cserélgetni a VGA -kat. A driver tudja mi a dolga.
Szerintem ne benchmark -al nézzétek meg. Inkább használjatok 1-2 game -t, és FRAPS -el monitorozzátok az FPS-t egy adott szakaszon. És ne csak a felbontást rakjátok föl, hanem a képjavító funkciókat is használjátok. (sok game tartalmaz saját benchmarkot, az is jó)
Az a proci olyan kis felbontás mellett tuti limitálná. De semmi pénzből össze lehet dobni egy olcsó 4 magos SB konfigot, az elég lenne neki.
-
DjDanee87
addikt
Lenne két félig-offtopic kérdésem:
1. Lehet simán cserélgetni egy gépben a VGAkat ha csak benchmark a cél? (7970, 6970, 5770 tehát mind AMD)
2. Milyen benchmarkot célszerű nézni, ha kíváncsi vagyok a kártyák teljesítményére fullHD és valami 1280as felbontással is?Azért kérdezem, mert öcsémnek odaadnám a kinőtt 6970emet az 5770jét cserélve. Viszont neki csak Athlon 2 X4-e van, ami nyilván limitálná. Sőt kisebb felbontású monitorja van, ahol elvileg még inkább kéne az erősebb proci. És ha már kicseréljük neki a VGAt jó lenne szemléltetni neki mondjuk az én gépemben az i5 2500k mellett hogy mit tudna teljesíteni a kártya, amit kap (6970) egy jó proci mellett. Hátha úgy beruházna egy félkonfigra (ram, mobo, cpu)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
drAmano #8039 üzenetére
Ha sok játékban csinálja, akkor az hardveres hibára is utalhat. A legegyszerűbb a VGA-val kezdeni a hibakeresést. Vedd vissza a magórajelet az alap 800 MHz, mert arra még gyártás után tesztelték. Ha így megjavul, akkor a kártya nem bírja a gyári tuningot és akkor gari.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem akarlak elkeseríteni, de a GPU része a memóriavezérlő is. Az, hogy a memória bír x órajelet, még nem jelenti, hogy a memóriavezérlő bírja. Ez belső resethez vezet.
Ugyanez van a processzoroknál. Van egy garantált frekvencia, amin a gyártók garantálják, hogy működik a kiválasztott modul. Te vehetsz persze 2400 MHz-en üzemelőt, de arra más nincs garancia, hogy stabil lesz, mert ez nem csak a memóriától függ, hanem a memóriavezérlőtől is. -
BeLucZ
addikt
nem is értem sokan miért huzzák 7970en a memót? persze jol hangzik hogy 8ghzre lehet húzni, de sztem nincs olyan game amiben limitáló tényező lenne az alap 264 gigás sávszél, ami bődületesen sok, 680 szarrá húzott memókkal sem éri be! meg hát 384 bit stb.
max 1-2 fps lehet vele nyerni, meg markban 200 pontot jóindulattal, sajna a legtöbb karinál főleg csúcskategbe hiába huzza az ember a memót, sokat nem ér vele, ha csak nem fog ki egy olyan szériát ami nagy memóriasávszél limites, de mostanában ilyen nem nagyon lehetett -
TTomax
félisten
Érdekes dologra bukkantam,próbálgattam a driverokat,mert hát csak villog itt nekem továbbra is... végül a 7870/50-es forumban írta valaki,hogy ha húzod a memóriát akkor villog amúgy nem... és valóban.Tehát nem azért villog mert reseteli magát,hanem azért mert még mindig a GDDR5 órajelváltás gyermekbetegségeivel küszködünk...azért az RV770 óta illet volna kijavítani ezt a hibát,szuperhub vezérelt memória ide vagy oda...
Szóval akinek villog tegyen egy próbát a GPU-t húzhatod ahogy akarod,de a memhez ne nyúlj (egyébként sem hiszem hogy limitálna ilyen sávszél mellet... ) -
Sontir Fel
őstag
Segitseget kernek. A 4.3.0 szamu trixx jo a 12.6 beta melle? A masik kerdes pedig, hogyan is lehet kiiratni az informaciokat a kepernyore jatek kozben? Vagy azt csak az msi ab tudta?
-
Zoli54213
aktív tag
Bocs hogy kettőben, de most jutott eszembe itt van a teszt két kártyával, bár igaz alap órajelen: /12.4-es driverrel, CPU 4,3Ghz
/
[link] -
subaruwrc
félisten
válasz
MPowerPH #8052 üzenetére
a tápot kiszűrheti ha ráküld a rendszerre egy OCCT-t, cpu vga egybe
ha az alatt nincs gond, akkor valószínű nem a táp.
bár ez a: annak elégnek kell lennie, engem is megviccelt pár napja3dmark 11 is jó táp teszter, mert nagy áramokat vesz fel a rendszer, már a teszt betöltése közben is. 3db 7970-es elég szépen elbánt az 1kw-os gold minősítésű tápommal
-
drAmano
csendes tag
válasz
MPowerPH #8045 üzenetére
Lap: Asrock Z68 Extreme3 Gen3
Proc.: i5 2500k
Ram: Kingston HyperX 8GB(valami fekete limitált cucc)
Videokari: Sapphire HD 7950 OC(900 mhz-es változat)
Táp: Corsair TX550semmi sincs húzva, csak a kari gyárilag.
a gép tegnap előtt múlt 3 hónapos pont. keresgéltem és más is tapasztalja ezt a hibát(legfőképp sapphire oc változattal), de épkézláb megoldás nem tudtak mondani
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Zoli54213 #8049 üzenetére
Milyen órajelen használod a két kártyát?!
Mivel sikerült húznod őket?(#8039) drAmano Ha húzva van a rendszered akkor mindenképpen próbáld ki alapórajeleken is.
Illetve amit még érdemes megnézned hogy alap referencia órajelen is szórakoznak-e a játékok.
Lehet hogy pont a gyári OC miatt szívat a kártya. Akkor viszont garancia köteles. -
Cifu
félisten
No offense, de egy TX550W-nek egy 7950-es videokarit untig ki kell szolgálnia (ha jól értem, és csak egy kártya van). A Corsair-ek elég komoly 12V-os ággal bírnak, szóval kétlem, hogy ott lenne a hiba...
-
Cifu
félisten
No offense, de egy TX550W-nek egy 7950-es videokarit untig ki kell szolgálnia (ha jól értem, és csak egy kártya van). A Corsair-ek elég komoly 12V-os ággal bírnak, szóval kétlem, hogy ott lenne a hiba...
-
drAmano
csendes tag
hali,
régebben írtam ide egy problémáról, ami ismét jelentkezik. az a furcsa dolog van, hogy egyes játékoknál lefagy a driver. a játék képe fehér lesz majd asztalra dob és alul jelzi egy buborék, hogy lefagyott. driver verzió: 12.6 béta (12.4-el is ugyanezt csinálja). a játékok aminél lefagy: sniper elite v2, bf3(itt ritkábban), just cause 2, metro 2033 és nagyon néha MW3 multi közben is.minden segítséget köszönök!
-
-
válasz
Motion_Blur #8035 üzenetére
Köszi, kiindulásnak nagyon jó lesz!
Még kérdéseim:
- melyik progival érdemes húzni (Afterburner, Trixx, CCC)?
- a hőmérsékleteknék a GPU-t mondjátok, mert van még vrm is (és ez nekem bezony magasabb a gpu-nál)?
- a memóriák tuningja mennyire javallott hosszú távra (6950-nél lebeszéltek róla)? -
Sziasztok.
Jelentkezem egy Gigabyte 6950 -el...
Összeraktam, működik.
Később majd amolyan alapfeszültséges, laza tuningot szeretnék. Cirka mire számíthatok tőle?
Köszi. -
ÁdiBá
veterán
Valakinek van valamilyen tapasztalata az új júniusi videokártya driverrel kapcsolatban amit BETA formájában ellehet érni a guru3D oldalon?!
AMD Catalyst 12.x (9.00 June 12) Unofficial BETA -
daneeeeee
aktív tag
válasz
ricshard444 #8024 üzenetére
Az egy FirePro kártya [link]
-
daneeeeee
aktív tag
-
ÁdiBá
veterán
CrossFireX esetén nem lehet megcsinálni azt hogy a FullHD monitor és a tévém is ugyan azt mutassa játékok alatt?!
Asztallal nincs gond. Csak mikor játékra kattintok, egyből kikapcsolja az egyik kijelzőt hogy nincs jel, és marad egy monitor. -
MPowerPH
félisten
válasz
Motion_Blur #8016 üzenetére
Ezért is jó lenne egy ilyen teszt, végre tiszta vizet öntenének a pohárba. Plusz a 12.6-al megszűntek az anomáliák, amik eddig bosszantóak lehettek. Ez sem elhanyagolható.
Csak összeszedte magát az AMD. -
MPowerPH
félisten
válasz
Motion_Blur #8014 üzenetére
Sajnos nincs. Csak a PH-s 670-es, de az még a 12.4-es. Bár A gyorsulás ott is látszik, mert már fordult a kocka a 680-al szemben. Én ma kaptam újra egy 680-at, mert visszakértem, hogy majd csinálok egy gyors összehasonlítást, de vissza is küldtem. Pont most mondta be az unalmast az alaplapom, így le is tettem róla.
Egyébként a 12.6-al még tovább gyorsult a kártya. Azért nem kis tartalék volt benne driver szinten. De ezek szerint nem csak ott, hanem architektúra szinten is. -
MPowerPH
félisten
válasz
Motion_Blur #8012 üzenetére
A legjobb az egészben, hogy a TDP -ben ennek köszönhetően elég sokat nyersz, nem fog limitálni a hardware olyan korán, mint most. Szvsz szerintem esélyes, hogy lazán 1300MHz fölött fognak szaladgálni, főleg ha odapakolod neki az 1.3v-ot. Még az 1400 sem kizárt, ha jól skálázódik.
Végre megjön a trónfosztás, és a 7970-t letaszítja az első helyről. -
mlinus
őstag
sziasztok! Épp HD 7950 vásárláson töröm a fejem.
iponban nézgettem, Powercolor, Sapphire oc, VTX3d, Gigabyte mind hasonló árban... a legnagyob különbség természetesen a hütő. Ha jól nézem a VTX3d és a Powercolor hütője referencia.Kérdésem az, hogy van-e valamilyen átalános vélemény, hogy melyik megoldás a legjobb?
A tuning nekem nem számit, viszont a csend nagyon is.
-
Varázslóó
senior tag
válasz
MPowerPH #8002 üzenetére
100% volt leterhelve a 2600k 4.4Ghz en ..... szóval 4mag és HT is használta a játék... nem tudom, hogy de nézzétek meg nem hazudok !
'' BF3 ba mivel 4mag fullon megy akkor jelzi 50% nak a gép.....
BF3 ba 45-50% szokott menni a proci.....
szóval ha 100% ment akkor ez HT is kezeliÁdiBá: HT vel és 4 maggal, nem csak 4 mag......
daneeeeee. igen és ugyan az mint a sima 7970 en
csak válogatott és jó 40ezer forintal jobb áron eladják
jó nagy láma aki megveszi
nem véletlen nem 7980 a neve -
daneeeeee
aktív tag
na, lassan a 7970 GHz Edition is befut
-
ÁdiBá
veterán
válasz
MPowerPH #7995 üzenetére
Nekem is volt AMD rendszerem. Amíg az ember GTX560 kártyákkal megelégszik addig tökéletes az AMD processzor hiszen amúgy se tudunk mindent full grafikán játszani majd fullHd ban így igazából nem jön ki a processzorbeli gyengeség.
De mihelyt egy komolyabb videokártyával ajándékozzuk meg magunkat, pl GTX680-670 avagy HD7970 (CF) ott már nagyon kifogja mutatni magát hogy a minimum fps nem korrekt avagy egy szálas játékokban gyengén teljesít hiába bírná a kártya gondolok itt a StarCraft 2 - re.(#8000) MaximumGame Örülünk ha a program támogatja a 4 magot. Ilyen HT-ról meg ne is álmodozzunk még.
Meg HT-nak nem is játékokban van szerepe, inkább melóban jöhet jól. Szerkesztő, konvertáló programok megszokták köszönni ennek a tudását.
Nem véletlenül mondja mindenki SB topikban, egy OC 2500K bőven elég játékra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ZIDOO médialejátszók
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Öngyilkossághoz adott útmutatókat a ChatGPT, perelik az OpenAI-t és Altmant
- Proxmox VE
- Windows 11
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- Eladó Apple Macbook Pro 2015 / 12 hó jótállás
- Lenovo Yoga Pro 9 (14IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4060
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3333
- iKing.Hu - Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest