- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tarill
őstag
válasz ricshard444 #28598 üzenetére
tudom állítgatni a fesz-t azzal nincs gond csak az a zavaró h egy géprestart után újra kell álítani nem mint az órajeleket a ccc-ben pl eddig olyan 1.280V-ig emeltem fel és 1V volt az alja amit próbáltam de ezeknél az értékeknél kis ugrálások ugye voltak azért szóval a trixx csak úgy kb-re lövi be +/- 10 mv
-
HSM
félisten
válasz ricshard444 #28598 üzenetére
Azt a sajátomon nem néztem meg, kell-e a "fixed voltage" nekem be van pipálva, stabilitási okokból, úgy szuperül állítja. Itt meg nem is láttam még, van-e neki nem boost órajele, mert még dobálni nem láttam az órajelét, igaz, kombustorral még nem próbálkoztam rajta, csak hagyományos, hasznos progikkal, +50% poweren....
Elvileg BOOST revíziós csip van rajta, de nem Ghz edition, így használatban nem láttam különbséget a nem boost refi 7970-em és eközött.... Ha az AB nem írja, hogy BOOST rev, meg nincs benne a nevében, 100% észre se veszem....
A kacsintós smiley-ért akkor bocs, nem gondoltam, hogy zavar, megpróbálom akkor hanyagolni, ha neked írok legközelebb.
[ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
A tied lehet, amivel én találkoztam 1.256V-s (3 darab) az mind fix feszes volt és csak Bios Flash után lehetett állítani a feszt, nem olvastam az előzményét a beszélgetésnek, de feltételeztem, hogy Boost-s cuccról van szó ami Boost alatt ugye annyit kap és az fix.
A katcsingtatást meg pls hagyjad el nálam, mert nagyon irritál
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
HSM
félisten
válasz Tarill #28595 üzenetére
Igen, restart és bekapcsolt ZeroCore mód visszaállítja a gyári értékre, bár ez nekem sose okozott gondot, mert mindig játék előtt aktiváltam a megfelelő profilba mentett beállításokat. (Ventiprofil, órajel, feszültség.) Van olyan progi, amit a 7950-emen úgy játszok, hogy 800/1250Mhz és 0,975V.... (új Bioshock, így is bőven 60+FPS DX11 Ultra-n )
(#28596) ricshard444: Az enyém aztán nincs fixálva, az 100%. Gyönyörűen lehet állítani a feszültségét. A Vapor-t nem ismerem, de mivel ránézésre tökugyanaz a NYÁK, így úgy vélem, az se lehet nagyon más.
-
HSM
félisten
válasz DroiDMester #28592 üzenetére
Jaja, ilyenem van (11197-03-40G), jóféle. Hiába BOOST revíziós, +50%-ig húzható power limitel nonstop fixen tartja a megfelelő órajelet. Gyárilag rajta egy 1Ghz-es beállítás is. Egyedül a gyári 1,256V-os feszt érdemes csökkenteni, ha nem akarja a user tuningolni, nálam 1,05V körül már elég neki, de ez szinte mindegyik új kiadású karin így van gyárilag, hogy jó sok feszt kapnak. Szerencsére nem lezárt, így ez csak pár kattintás átállítani, nemúgy, mint némely konkurens 7970-en.
[ Szerkesztve ]
-
Snip3r_HUN
addikt
válasz DroiDMester #28592 üzenetére
Kösz a help-et +1
In space, no one can hear your coils whine... | HP Omen 15 | PS4 Slim 1TB | Huawei P20 Pro
-
nagyúr
válasz Snip3r_HUN #28589 üzenetére
inkább vedd a Sapphire 7970 Dual-X -et 97.ért van olyan jó(ha nem jobb) mint a Vapor-X
-
dandy91
tag
válasz Snip3r_HUN #28585 üzenetére
vaporx részemről
"Never Give up"--"No pain,no gain"--"Who dares wins" Uplay: Bower_0
-
Pug
veterán
válasz Snip3r_HUN #28587 üzenetére
Én csak arra mondtam, hogy ennyiért 7970-est nem éri venni. Se több se kevesebb, nem azt, hogy sufnidzsunka bazárból vedd meg.
-
-
KAMELOT
titán
válasz N.Ferry #28577 üzenetére
Igen, de előtte történt egy fura dolog.
1075/1450-re volt beállíta BPLi +20%. Mondom nagy meleg van visszaállítom alapra. Belémegyek a TRIXX progiba, vissza alapra minden APPLY és akkor nem hagyta úgy henm 1075/1450 volt megint (MSI afterburner progiban ugyan ezt csinálta). És rá kb.5percre meg bekockásodott. Szép apró kis kockák lettek a képernyőn utána automatikusan restartolt a gép.
Most már jó, alapon van minden BPLi is 0.(#28578) HSM: Akkor mi lehetett a gond? GPU 47-50fokos volt YT közben.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
KAMELOT
titán
válasz MrPetya19 #28569 üzenetére
Talán jobb módszer a víz ilyenre főleg a VRM végett. Nekem tegnap a kártyám huzamosabb ideig 50fok körül volt. Szobában 35fok. Bekockásodott a kép aztán restart. Visszatettem alapra minden. BPLi-t is visszatettem 0-ra. AZtán áttettem manuálra a hűtést, kicsit hűtöttem 40%-on a GPU-t.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
BeLucZ
addikt
válasz dandy91 #28573 üzenetére
én 7870XT-t kötöttem 7970 mellé és az is ment simán, tehát igen lehet csak hozd őket teljesítményileg egy szintre, tehát a 7950 rántsd meg annyira mint 7970 teljesítménye és akkor lesz egy alap 7970 CFed, amit nekem is sikerült összehozni csak picit nehezebb volt most ugyis itt a cf csodadriver, kár hogy nem egy 3 hónappal ezelőtt jött ki ....
-
dandy91
tag
7970-et lehet kotni 7950 melle cf-be?
"Never Give up"--"No pain,no gain"--"Who dares wins" Uplay: Bower_0
-
MrPetya19
addikt
Ref pcb-s msi 7950 iponban 80 helyett 70. (Lehet, hogy vapor helyett víz lesz)
A sapphire-ök még nem olcsósodtak, és lett egy drágább 7950 vapor x.,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
haddent
addikt
válasz dark_hmz #28565 üzenetére
Grat és köszönjük a munkát
Én már régebben DroiDMesterrel beszéltem mert én voltam az UEFI tesztalany, a lényeg amit kérdezni szeretnék, hogy szabad valami információt kapni arról, hogy milyen módszerrel találja meg / módosítja a biteket? DroiDMester annyit elárult, hogy NEM "keresésről" van szó, azóta nem hagy nyugodni a dolog. -
dark_hmz
tag
Aki hallott a készülő BIOS szerkesztőről, és érdekli a téma, az az oldalamon talál egy bejegyzést ezzel kapcsolatosan.
-
emiki6
veterán
válasz haddent #28563 üzenetére
A 70 kicsit drága nekem most nézem.
Na. Kijön a BF4, aztán kijön a 9xxx, aztán lesznek 7950/70 vs BF4 teszte, meg 7xxx árzuhanás, stb...
Most alaplapot váltok a tiéd LE-jére meg procihűtőt, szóval még kiderül mi lesz."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
haddent
addikt
válasz emiki6 #28562 üzenetére
Nem fog számítani... Mindkettővel lesznek kompromisszumok. Én azt mondanám, hogy egy HD7970 1150-1200 körül már jó lehet hozzá kompromisszumok nélkül, de ezt lehűteni, meg eleve ilyen chippet kifogni... Na de ott a DX11.1 ami sokat segíthet a Radeonoknak. Meglátjuk.. BF4-hez is pontosan annyira kell jobban mint bármi máshoz. Egyébként jó eséllyel indulsz,hogy hozd a HD7970 GHz (1050MHz) szintet HD7950 -el, DC2T V2 -vel meg főleg.
Csati általában 6 & 8 pin, de sok esetben 2x8 pin. CTG-500-80p -n ez is megvan, bár azért végtelenségig nem biztos, hogy húznék vele egy 7970-et.
szerk.: ja de hogy te HD7870 -ről váltanál? Hát arról a HD7950 nem lesz túl nagy szájtátás, de a 7970 sem..[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
-
emiki6
veterán
http://ipon.hu/webshop/product/asus_hd7950_dc2t_3gd5_v2_hd7950_3gb_gddr5_pcie__/215338
telóról vagyok 90 ről 82 re[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
HSM
félisten
válasz haddent #28530 üzenetére
A refi hűtésében rengeteg tartalék van, csak kegyetlen hangos, ha ezt kihasználod.
Ezenkívül az se mindegy, hogy lehet akárhogy túlméretezve egy Lightning, ha nem szellőzik elég jól a házad, 10 perc játékkal úgy befűt, hogy végeredményben hiába a túlméretezés, mmelegebb lesz, mint egy refi. És egy alapon 250W-os, mondjuk még finoman meg is tuningolt kártya hűtéséhez már kitűnő házhűtés kell, a tuningolt 7950-em már eléggé túlfűtötte a régi házam, pedig volt benne 2db 12cm-es és egy 14cm-es hűtőventi is... Az új házamban 2db 18cm-es ventivel +1db 12cm-esel már nincs gond.(#28537) radi8tor1: Szerintem ez a bő 10% mire ideér, nem lesz belőle semmi....
(#28541) radi8tor1: Nekem itt van a gépben két kártya, de a CF-től úgy elment a kedvem, hogy eszem ágában sincs újra összedugni. Talán majd pár hónap múlva ránézek megint, ha majd kijött ennek a drivernek a kicsit megcsiszolt verziója. Amivel most játszok (új Bioshock) úgyis leveri az FPS-számlálót, olyan jól fut maxon a 7950-en....
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Whit3Rav3n #28548 üzenetére
Köszi, neked elhiszem.
Na jó, gombcomp-nak is.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
haddent
addikt
-
dergander
addikt
A kérdésem a következő,a Gigabyte 7950esem biosa mellé oda van írva hogy UEFI,ez most mit is jelent? Van valami kezelőfelület indításnál vagy az alaplapom által érhető el egy kártya menüpontja?
-
gombcomp
senior tag
-
ricshard444
veterán
válasz radi8tor #28541 üzenetére
Van, egy kolléga írta, hogy sokkal jobban és szebben futnak a dolgok /remélem nem placebó hatás/
De azért még mindig nem éri el az 1GPU -s Smooth-ságot, valami ilyesmit írt nem rég.Én a Driver tesztjétől nem estem hasra, de egyértelműen simábbak voltak a grafikonok.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
KAMELOT
titán
-
radi8tor
MODERÁTOR
⭐ Stella
-
emiki6
veterán
válasz ricshard444 #28529 üzenetére
Melyi(/e)k a leghatékonyabb(ak)? (Hang/hűtès)
Kamelot: azért kérdezem
Am bf4 hez lesz full hd hoz
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Petyyyyy
addikt
Mi ez az olcsósított Dual-X verzsön..? Még nem hallottam róla.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
haddent
addikt
Tudom ezerszer lerágott csont, de azért továbbra is fenntartásokkal kezelem ezt a "refek jó minőségűek". Hát mihez képest? Az olcsósítotthoz képest biztosan. Maga, a chip követelményeihez képest biztosan elegendő. De én jónak azt hívnám, ami tényleg keményen túl van méretezve. Lightning, DC2T, Vapor-X esetleg ilyesmik.
A hűtés az már más téma, ott valóban jónak mondjuk egy Peter-t hívnék semmi mástNa, de hogy ne csak off legyen: HIS iceq X2, XFX Double D
Még egy kis off: emiki6 látom HD7870 -ed van, arról akarsz váltani? Nem biztos, hogy érdemes, még tuningos HD7970 -re sem
[ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
válasz emiki6 #28528 üzenetére
Ha ref mind1
Népszerű a Sapphire Dual-X (nem az új olcsosított), Vapor-X, Powercolor V2, DCII V2 (7950), Gigabyte Windforce 3X Rev 1.0, biztos kihagytam valamit, de ezek a legelterjettebb népszerű modellek.
A refek jó minőségűek, de tuninggal hangosak ezekhez képest /meg ilyen melegben is alapon/
Vannak dolgok...
-
emiki6
veterán
Melyik gyártótól érdemes venni 50-et illetve 70-et?
-
Land
veterán
Sziasztok!
Nekem csak olyan kérdésem lenne, hogy a 2012.1116.1515.27190 verziójú Catalyst Control Centerben hol találom meg az Ati Overdrive-ot? Havernak szeretném a venti fordulatot feljebb venni manuálisan, de telefonon keresztül vakon nem tudom, hogy ebben hol találja. Köszi!
[ Szerkesztve ]
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
eszakas
senior tag
-
Cole86
senior tag
válasz eszakas #28522 üzenetére
háhá
Aztat nem én intéztem?
[ Szerkesztve ]
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
eszakas
senior tag
válasz CsonkaImo #28520 üzenetére
Még egyszer visszaküldeni. Telefonon fogyasztóvédelmet emlegetni. Nekem is így volt.
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
N.Ferry
senior tag
válasz CsonkaImo #28520 üzenetére
Én elhiszem,nem is irányult ellened az írásom,de kb. azt írnak a papírra amit akarnak,és lényegtelen hogy ez most az IPon(amit semmivel se tartok többre,mint más nagyobb boltot),vagy más.
Szerintem ha normálisan letesztelnének mindent,sőt még talán elolvasnák,hogy mit ír a nyomorult user hibának,lehet nem lenne ennyi visszadobott vga,alaplap,kutyafüle teszten átment eredménnyel.Walking Dead
-
N.Ferry
senior tag
-
KAMELOT
titán
válasz fatal1ty1984 #28516 üzenetére
Na akkor ha veszek új rendszer hdd-t felteszem. WINDOWS 8 PRO 64bit ez a legjobb?
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
KAMELOT
titán
válasz xatos3 #28513 üzenetére
Nekem nincs semmi gondom a WIN8-al. Saját tapasztalatomból indultam ki mivel 2,5 éve használom a WIN7-et. Nekem hetekig szokott restart nélkül menni a gép és még soha nem dobott semmilyen hibát. Minden progi simán és gyorsan megy. Ha már nem lesz támogatás WIN7-re átállok a köv. generációra.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
xatos3
senior tag
válasz KAMELOT #28498 üzenetére
ebből ne indítsunk flame kommandót, de nem tudok veled egyet érteni.
ha a korai nyilvános teszt időszakot is beleszámoljuk, akkor 1 éve kint van a win8, ezalatt jól be lett tesztelve, és nekem sincs vele semmi bajom, igen, sokban különbözik de a windows mint olyan sose esik messze a "kutyafájától" de maga a rendszer, a magja az egésznek (a kernel stb) sokkal gyorsabb, és szebben dinamikusabban müxik a rendszer, ha meg ESETLEG nem 50-80 hanem 49-79 fps emiatt a cry3 pl multiban..... hát elfogadható cserébe egy igenis stabil de gyorsabb oprendszerért cserébe (akkor se hülyül be ha 4-5 napot megy a gép), az meg hogy a start menü helyett metro van... egyéni izlés kérdése, én úgyse használtam sose start menüt, a metró gyorskeresése meg nagyon jóa 13.6 beta2 meg gyönyörűen teljesít win8 64bit alatt is
[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
CsonkaImo
addikt
válasz ricshard444 #28507 üzenetére
Szia!
2013.04.25-én nekem ezekkel a benchmarkokkal tesztelték a sapphire 7970-em: FurMark EBM 19h, Heaven DX11 Demo 2nap, Unigie Valley Benchmark 1 nap, 3DMark 11 Loop 1 nap, CatZilla benchmark 1 nap. Szóval megizzasztják rendesen, biztosan előjön náluk is a hiba.
-
SSJmeszes
senior tag
válasz ricshard444 #28505 üzenetére
FurMark Extreme Burning Mode
Heaven DX11
BlackOps 3De ez 2011 vége teszt volt.
De szerintem, ha megkérdezed a szervizeseket megmondják. És adj nekik egy jó alapos leírást, hit hogy állítsanak be. Pontos beállítást. Mert nálam is volt ilyen, hogy nem úgy tesztelték, ahogy én írtam le, és nem találtak hibát. Így rájuk kellett szólnom, hogy ugyan azt állítsák be, és láss csodát náluk is hibás lett.
[ Szerkesztve ]
Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
SSJmeszes
senior tag
válasz ricshard444 #28503 üzenetére
De, ha jól emlékszem anno az én karimat Heaven, valamelyik újabb Call of Duty, talán Furmark is volt, de ebben nem vagyok már biztos.
De, ha nagyon érdekel akkor megkeresem a garanciás papírt.Ez iPon nál volt.
[ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
válasz SSJmeszes #28502 üzenetére
Hát az nem a legjobb, az csak 73-74 fokig viszi
Sok ilyen sztorit hallottam már, hogy "náluk" jó volt a felhasználónál meg nem, de minden bizonnyal így egyszerűbb ha visszadobják.
Far Cry 3, Max Payne 3, Metro LL úgy kifagy 5-10 perc után, hogy kész.
Amúgy 6870ről van szó, nem a Zafír 7950ről
Az már nem az én tulajdonom, úgy egy hónap múlva térek vissza közétek megint új kártyával, még nemtudom, hogy milyen legyen, aprótól függ.[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
SSJmeszes
senior tag
válasz ricshard444 #28501 üzenetére
Úgy tudom, Heaven biztosan a listán szerepel.
-
ricshard444
veterán
Tudja valaki, hogy a hibás VGA-kat garanciában milyen körülmények között tesztelik és milyen programmal?
Adott egy VGA ami 74-78 fok között kifagy alapon és ez légkondis és tesztpados környezetben, 20 éves Benchmarkban nyilván nem fog előjönni.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Dolce Gusto
- CES 2025: 3D V-Cache és AI az új Ryzeneken
- Nintendo Switch
- Adobe Photoshop
- Politikai mémek
- World of Tanks - MMO
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...