- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #36633 üzenetére
Szeretnék ilyen teszteket látni.
Leheőleg olyat, amiben minimum FPS-t is mérnek, és lehetőleg frametime varianciát is.
Én nem nagyon szoktam ilyenekt látni.
Attól hogy valamit nem látsz át (játékok vs. HT viszonya), attól még nem biztos, hogy a hozzászólásom kéne "letipizálni", jelentsen ez bármit is.(#36634) belinho: A konzolok nem HT-sak... Szerintem várjuk majd meg a portokat, min hogy fognak menni.... A régi GTA amúgy 3 szálat kezelt, és szignifikánsan rosszabbul futott HT-val.
-
Drizzt01
őstag
válasz
daveoff #36276 üzenetére
Hali , most tudtam megnézni a tápot . Ez lenne az .
-
Petyyyyy
addikt
válasz
daveoff #35712 üzenetére
Spórólás ide vagy oda, akkor is magas ez az érték. Passzív hűtéssel még rendben lenne.
(#35711) patroly61 - GPU-Z 0.7.7-et tölts le. Ott állítható a Sensor fülön a frissítési ráta. Ha 1mp alá veszed az értéket, akkor láthatóvá válik az esetleges órajel ugrálás. Nálam ez okozott +4-5 fokot pluszban nem megfelelő sorrendű install miatt. -
odorgg
addikt
válasz
daveoff #35601 üzenetére
4,5Ghz-en anélkül is elég volt, illetve előzőleg indokolatlan akadásokat okozott BF4-ben DX alatt. Nemtudom hogy ez a hiba megszűnt e, majd ránézek.
Minden esetre, örülök hogy a Mantle összeszedte magát, és működik rendesen, bár az előzőleg beígért teljesítmény növekedésből semmit nem látok. A Minimum FPS-ek is még mindig ugyanolyan gyatrák mint DX-el. Szóval sok értelme BF4 alatt jelenleg számomra nincs. -
HSM
félisten
válasz
daveoff #35601 üzenetére
HT egy rendkívül undorítóan rossz technika játékokhoz. Nekem nagyon korán lett I7 920-asom, ugye hosszú idő után abban tért vissza a HT, és végig, 3 évig ki volt kapcsolva, mert csak lényeges gondokat okozott, mikrolaggos, lassabb játék, priorizálhatatlan feladattok, értékelhetetlen feladatkezelő CPU terhelés mérés esetén. Nem hiányoztak ezek a finomságok.
Persze, állatira jól jött (volna) videokonvertálásra vagy renderelésre, ahol a rövid válaszidő nem szempont, de olyanokat nagyon keveset csináltam rajta, lusta voltam azért bekapcsolni.
Hosszú idő óta talán a BF3-4 az egyetlen játék, ahol a beszámolók szerint jobb bekapcsolva, mert annyira arra optimalizálzák....
-
válasz
daveoff #35419 üzenetére
Hat eddig akik irtak nincs problemajuk ref nyakos 7970 -t hasznalnak... azzal nekem sem volt ilyen szintu problemam... csak a dcuii, illetve a matrixal es cak a bf-nel... Szoval kivancsi lennek masokra is, mert ez tuti nem csak az msi nel van, volt egyedul, es ketlem, hogy vga hiba lenne. Legalabbis szerintem itt mar paran lattunk hibas vga-t es az nem ilyen hobrotosan 1 jateknal elojovo problema.
-
-
Motion_Blur
félisten
válasz
daveoff #35408 üzenetére
Nálam is ugyanez volt, ennyit arról hogy a BF4 a sz*r.... és ugyanígy a 7970 Lightning BE ipontól.. gyári hibás volt szerintem több mint a fele azoknak a kártyáknak. Kitartóan tesztelve több játékban is előjött nálam a hiba. Nem bírták gyárilag a túlhúzást.
Mindenkinek akinek ilyen kártyája van azt ajánlom hogy szabaduljon tőle!
-
Zoli54213
aktív tag
válasz
daveoff #35334 üzenetére
Ilyen egyik pillanatról a másikra történő jelenség volt...kijött a driver 2-án, játszottam, semmi baja...egészen tegnapig, amikor cs:go közben megfagyott, majd NFS: Rivals és Metro:LL alatt is. AZ ezután következő sztorit meg már leírtam
Csak azon gondolkozok, hogy ez egy referencia kártya volt, hogy ki tudják-e cserélni ugyanilyenre. Nekem csak referencia kellene mert cf-ben volt és a másik is az. :/
-
Zoli54213
aktív tag
válasz
daveoff #35323 üzenetére
DDF-el sem jó. Mostmár csak a win újratelepítés maradt? Nem szívesen teszem újra, nagyon sok program, játék van rajta. Photoshop, After Effects CS6 ezekre egy csomó plug-in stb. A kártya hibája kizárható 100%-ra? Ha lesz időm még kipróbálgatom hogy kiszedem a kártyákat, csak az alsót teszem be stb...de ha van valami ötlet még feleslegesen nem szedem szét.
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #35211 üzenetére
Mégegyszer leírom, ez nem OS függő.
A hardver nem teszi lehetővé a rendes priorizálást HT-vel, ezzel az OS sem tud mit kezdeni. Valóban, 2012 közepéig volt meg a 920-asom, tehát 2009 és 2012 közepe közti játékokkkal próbáltam.
Meglesheted a Kaveri tesztet is [link], "A lapkában található magok új elnevezést kaptak. A Compute Core az AMD hivatalos meghatározása szerint egy olyan, HSA-t támogató, tetszőlegesen programozható hardveres blokk, amely képes legalább egy folyamatot futtatni saját kontextusán, illetve virtuális memóriaterületén belül, függetlenül a többi magtól. Ezzel az értelmezéssel a Kaveri APU-ban 12 darab ilyen egység található, melyből négy a késleltetésre, míg nyolc az adatpárhuzamos végrehajtásra optimalizált."
Arra próbálok ezzel rávilágítani, hogy a CPU feladata alapvetően hogy kis késleltetéssel reagáljon bizonyos dolgokra, a HT pedig sok esetben éppen ezen ront a párhuzamos végrehajtás segítésének érdekében. Ez az olyan feladatoknak kedvez, mint a videotömörítés például, ahol nem számít, hogy melyik szál mikor jut a procihoz, hanem csakis az számít, mennyi idő alatt végez az összes sok szál és kőpi ki a végeredményt. Ugyanakkor egy játékban nehéz ennyire párhuzamosan megcsinálni a dolgokat, ráadásul játékokban nagyon rövid időd van kiszámolni a képkocka adatait, ott nem fér bele, hogy mondjuk 1 képkocka kicsit később készüljön el, annak rovására, hogy a következő 2 hamarabb kijöjjön.
Pont ilyenkor lesz röcögős, döcögős.
Szóval a lényeg, hogy a többszálú végrehajtás egy remek dolog, amíg rendes, teljesértékű fizikai magok dolgoznak többszálúan. Ugyanakkor onnantól kezdve már egy kompromisszumról beszélünk, ha bármi meg van osztva magok között.
(#35212) Sontir Fel: A CF támogatás elvileg még nem az igazi a Mantle driverben....
(#35213) Rabbitf_24: 25-50% extra sebesség nem pár FPS.
[link]
(#35214) Sontir Fel: A CF nyers erőben jobb, több FPS-t mutat az FPS-mérő, de az élmény meg se közelíti, amit mutat. Mondjuk ami egy GPU-n 45FPS-el jól fut, hasonló élményhez legalább 60 kell CF-el, az egyéb nyűgjeiről meg ne is beszéljünk....
Én gondolkozás nélkül a 290-es választanám játékra, ha a kérdés az, hogy 7970 CF/280X CF/7990 vagy egy 290... -
odorgg
addikt
válasz
daveoff #35200 üzenetére
Több kártyás rendszernél azért is vannak akkora teljesítmény ugrások, mert nincs CPU limit Mantle alatt.
Frametimeok egyenletesek lesznek, én már azzal is elégedett leszek. Ezek miatt van a borzalmas mikrolagg, amivel már tele a hócipőm, bár legutóbbi patch óta mint ha normalizálódott volna a dolog, mert nem annyira látványos mind eddig.
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #34982 üzenetére
Nekem ebből az jön le, hogy régi progikon (Mark11) a Tahiti inkább Pitcairn, végülis stimmt, azonos setup, és ROP, míg itt a 290 nagyon ellép.
Modernebb cuccokban, mint a Valley, ami azért több effektet használ, ott meg nem lép el annyira a 290, viszont a Tahiti jobban ellép a pitcairntól.
Tomb Raiderre leszek még nagyon kíváncsi, bele fog-e illeni a képbe.
(#34983) Sontir Fel: Lehet a memória kitűnő, de a GPU-nak is bírnia kell. Lehet, ha lejjebb vennéd a GPU-t mondjuk 1100-ra, és adnál neki icpici plusszfeszt, akkor is megjavulna, akár 1600-as memóriával is.
Szerintem amúgy amit MSI-ék jól megcsináltak az az eredeti Lightning, a BE inkább valami olcsósított, rosszul sikerült vicc. Ennyi gyári értékén döglő kártyáról a világon sehol nem olvastam még.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
daveoff #34981 üzenetére
Koszi. Alaposan el fogok ezen gondolkodni. Most 1500rol visszavettem 1450 a memoriat es eltuntek a textura hibak. Vicces, mert ugy remlik, hogy a kartya dobozaban talan van egy tanusitvany ami a memoriak kivalo minosegevel kapcsolatos
Ugye olyat nem mondhat az ipon, hogy hasznaljam igy es ezert nem veszik visza mondjuk?
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #34977 üzenetére
Emlékszem, de ott túl sok változó volt, azt nem tudtam így komolyan venni...
Alapból egyikőtök lövész volt, másik pilóta, mást láttatok végig... Kéne egy kis rövid teszt, azonos OS, driverek, beállítások, és hogy legalább ugyanott, ugyanarra nézve mondjuk átszaladtok a pályán egymás mellett, vagy valami hasonló.Mindenesetre a szubjektív tapasztalatok meggyőzőek.
-
-
Sontir Fel
őstag
válasz
daveoff #34847 üzenetére
Oszinte leszek most ebben a temaban. Mivel kiadtam vagy 300kt az elmult par evben a gepre, a fogyasztas kerdessel nem tudok mit kezdeni. Az annyira nem szempont.
Melegedes: fontos kerdes, amig ref karim volt, mindig magas fordulaton porgott, hogy 1125 mellett se menjen 80 fok fole a vrm... de ez az uj kari kicsit mas, egy 3dmark/unigine idejere toltam neki 1.3as feszt, ha jol emlekszem és a vrm nem érte el a 70 fokot se. Szoval, nem mondanam, hogy ez problema lehet
Esetleg azert erdemes lenne visszavenni, ha ugy jobban menne... letezik?
(#34848) X Factor: ugyan minden ismerosom azt mondja, hogy csak az Intel... ha most kene gepet epitenem, akkor az ar/ertek tenyezot figyelembe veve, szerintem AMD-t valasztanek. A baj csak az, hogy olyan sokan szidjak, hogy fel kirpobalni az ember
-
zack
nagyúr
válasz
daveoff #34820 üzenetére
De mondjuk ez engem is érdekelne konkrét számadatokkal, szóval megcsinálhatnátok azonos rendszeren. Mert így kiderülne az is mekkora a különbség a két rendszeren.
Te azt mondod 10-15 vagy annyi se. Én azt mondom 15-20 vagy több.(#34822) KAMELOT
Nem, de más már nézegette, és 20fps környéke jött ki a Win8 javára. Nem minden játékban, de a BF4 pont ilyen.
-
odorgg
addikt
válasz
daveoff #34814 üzenetére
Mértünk egyet BF4-ben Shanghai-on daveoffal, Ultrán 90-es fov-val, motion blur maxal, összedőlt toronyház melett, ködben:
7970: 1300/1600
2014-01-07 22:57:10 - bf4
Frames: 37054 - Time: 600000ms - Avg: 61.757 - Min: 39 - Max: 101Sapphire ref 290X: 1050/1350
2014-01-07 22:57:13 - bf4
Frames: 54733 - Time: 600000ms - Avg: 91.222 - Min: 62 - Max: 152Üres map, Helivel köröztünk a házak között, meg lövöldöztünk. Mondjuk neki win8 van, nekem 7. Valamenyit biztos számít az is, illetve én a gunner szerepét töltöttem be
-
Maotun
őstag
-
Zsohi
őstag
válasz
daveoff #34785 üzenetére
Szerintem lehetséges, nem tűnik leküzdhetetlennek az a szakadék a 7970Ghz és az R9 290 között. AMD és Nvidia kártyát ma már meg szerintem nem igen lehet összehasonlítani, mert hol az egyik hol a másik tiporja sárba a másikat, így konzisztens véleményt nem lehet formálni a párharcukról és ezt már a saját bőrömön is érzem a 7950->GTX770 csere után.
-
-
tom_tol
addikt
válasz
daveoff #33982 üzenetére
Áruld el hogy csinálod ?
Feltelepítettem a 13.11 9.4 béta drivert és megjelentek a textúra hibák Bf4 alatt. Eddig nem volt vagy nem vettem észre bár ha ez feltűnt valószínűleg előtte is észre vettem volna.Mindenki
Egy plazma G20-at használok monitornak és bekapcsoláskor durván 2/3 arányban eltolt a kép.
Ha már betölt a driver akkor nagyjából helyre áll a rend bár frekvencia váltáskor vannak komoly képhibák.
Próbáltam egy szintén plazma VT50-el is, annál a driver betöltéséig csak szivárvány van, gyakorlatilag nincs kép. Ez a probléma fennáll mind a Lightninga, mind a DC2T-vel is. Mivel egyik karin sincs hdmi kimenet így egy átalakítót használok ami egy 5870-el teljesen jól működik. Ha hibás lenne a szerkezet gondolom nem működne egyáltalán. Valamilyen megoldás ? -
HSM
félisten
válasz
daveoff #33980 üzenetére
Kipróbáltam frisebb drivereket... 13.8 beta1, 13.8 beta 2, olyan gagyik voltak, teljesen elment a kedvem a frissítéstől, pláne, hogy igazából ez tök jól működik minden játékomban. Ráadásul minek frissítsek, 100% ugyanazok a GPU-k.
Az csak marketing-maszlag, hogy az újabb driverek támogatják a 280X-eket. Az az extra támogatás kb. hogy nem HD7900 seriesnek látja az eszközkezelő ugyanazt, hanem R9 seriesnek?
-
Repsol600
addikt
válasz
daveoff #33728 üzenetére
Ja, hát ez már a droppolt érték.
1,18V van beállítva AB-ben. De mind1 úgy sem fogom tuningolni jobban egyenlőre mert nincs rá szükségem, és így nincs még 60 fokos sem.
Egyébként 1150-et is elmegy 1,2V-on 60-65fok körül tehát ez is használható lenne akár, tovább meg nem is próbáltam. Amivel 1150-en nem lehetne játszani azzal 1200-on se.
gyuszaa: Ok megpróbálom! Monitorozza a VRM-et is.
Az újabbakon nincs úgy tudom. Az enyém még a legelső kiadás.
-
-
zack
nagyúr
válasz
daveoff #33355 üzenetére
Nekem mindegy. Ez lesz a 2. csere. Ha a harmadik kártya is ilyen lesz, akkor már kérhetem a levásárást, vagy pénz vissza. Nekem jó lenne ez a kártya, nem akarok mást, csak bírja azokat a specifikációlkat amiért pénzt adtam. Ha nem bírja, akkor másikat kell adniuk. LE-t meg eleve nem adhatnak mert az más típusjelzés..
-
zack
nagyúr
-
zack
nagyúr
válasz
daveoff #33317 üzenetére
Oké. Csak így, hogy nem is biztos a kártya a hibás, nehogy rosszabb legyen amire cseréled...Mert benne van. Nálam 65% ASIC példányt cseréltek és lett belőle 70%. De a cserében ez benne lehet fordítva is.
(#33318) odorgg
Kizárt dolognak tartom, hogy az Asus-ok is xarok lennének. Szerintem valami a driverben nem tetszik nekik, mivel messze vannak a referenciáktól szinte mindenben. Aztán a kettő, a driver + BF4 már sok...
Nálam Crysis 3 alatt semmi hiba. Tehát a drivert akkor majdnem biztosan ki is lehet zárni, és marad a BF4. -
zack
nagyúr
válasz
daveoff #33309 üzenetére
Ez egy f@szság.
Hányszor lett leírva hogy ne BF4 alatt teszteld?
Nekem is pont ezeket csinálja, de csak bizonyos szervereken. Van ahol játszhatatlan, annyira villog, de ha kilépek, és másik szerverre megyek u.a. a pályára, akkor semmi. Tegnap 3-4 órát ment, semmi hiba. Aztán szervert váltottam, és jött a villogás.
Többet nem írok a témával kapcsolatban, mindenki azt visz vissza, amit akar.
Csak én 3x írtam már le, ne BF3-mal teszteld, és ne a legújabb CCC-vel, hanem valami régebbi Catalyst driverrel...Hogy ezt az igen egyszerű dolgot, nem érted, akkor a továbbiakban no comment...mod: Nem vagyok rosszindulatú, de miután le lett írva hogy teszteld, és nem úgy teszteled, Murphy szerintem "dolgozni" fog a kártyacserédnél.
(#33313) head1shot
Persze. El lett mondva, hogy az esetek többségében a képhiba oka a BF4 és a driverben keresendő.
Ennek ellenére még mindig van aki BF4-ben teszteli. Volt itt talán 1 eset, akinek más játékban se ment emelt órajelen...Na neki garanciális a problémája. Csak a sok "okos" összekötötte ezt az esetet, és a BF4 alatti képhibákat, és ebből jött, hogy nem bírják a megemelt órajelet. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest