- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Effendi60
csendes tag
válasz
TTomax #35625 üzenetére
Köszönöm, tegnap már töröltem
Nálam mindenben pipa volt, egyedül a RScale-t hagytam alapon, a játékban ezért is húzhattam 200-ra mivel az editor felülírta. Most már jó, az fps-ek száma sem változott. És eddig a Mantle is jól szuperál 10-12 óra játék után. Nem lesz ezzel semmi baj. Ha ez lenne a végleges, én már azt is elfogadnám. Whql-nél lehet számítani még plussz teljesítményre, vagy ott inkább már a stabilitásra mennek?
-
HSM
félisten
válasz
TTomax #33986 üzenetére
Nem a legújabbakkal. Alkalomszerűen GTA4, Starcraft2, Diablo3. "Rendszeresen" Planetside2. Nagyon most más nincs, inkább más dolgokkal foglalkozom.
Amit még idén végigjátszottam, de azóta semmi, az a Metro LL, Tomb Raider, Crysis3 és a Bioshock Infinite. Néha a TR-t azért előveszem tesztelni.
-
gyuszaa
őstag
válasz
TTomax #33580 üzenetére
Teljesen felesleges, mivel VBE7-ben lehet állítani könnyűszerrel (már megtette), és az a vicc, hogy erről írnak a Method 2 Bios mod/Bios Flash résznél mint alternatíva, ami ugye az itteni kolléga érdeme. Külön lehet a TDP keretet állítani, ezáltal a powertune 0/20% érték e között fog mozogni.
Nagyon remek, én is így használom (gyárilag +20%-al is megfeküdt volna) , bár én alapból boost mentes bios-al, de átírtam az alap órajelet és feszültséget is, így elvagyok mint a befőtt hulladék 3rd party programok nélkül.
De az unofficial msi ab is kilő mindent egy benchelés erejéig, és pöcsölni sem kell a registry-vel.
-
odorgg
addikt
válasz
TTomax #33559 üzenetére
Kitolva bios szinten 500W-ig dmarkra.
(#33560) gyuszaa
1,3V-ot kapott, 550W volt a csúcs fogyasztása a konfignak monitor nélkül, mondjuk procit is megküldtem 1,55V-al biztos ami biztos
Game alatt alúlfeszelve 1,050V-al 1000/1500-on 300W körül eszik a konfig monitor nélkül. Szóval Dmark odavág rendessen ilyen téren -
-
zack
nagyúr
válasz
TTomax #33093 üzenetére
Nem érted. Hiába küldök screenshot-ot, minden be van pipálva minek be kell hogy legyen. Nem bonyolult 5-6 opciót kipipálni. Leírtam azt is, hogy az általad leírt global mód abszolút nem tett ki semmit. A profilonkénti beállítás kirakja a konzolt, de nem mutat semmit. Valami hardveres korlátja lehet. Tudtommal másnak is volt vele gondja itt a topikban.
Érdekes, hogy a másik progi hiba nélkül működik, és amit beállítok, azt mutatja.
Egyébként BF4 alatt 63 fokos a Lightning GPU-ja 98% kihasználtsággal működik, CPU magok 50-60% tekernek, és 2GB VRAM-ot zabál a játék 1920x1080-ban Ultra beállítás 4xAA 16xAF.
Remek értékek ezek. -
zack
nagyúr
-
-
válasz
TTomax #31178 üzenetére
No ma volt 1kis időm újra tesztelni!
no akkor tessék!
És még lenne picivel több is, mert elég sokszor be esett a gpu használat 95-96.% -ra hiába ment ~4400MHz -en a i5-3570K még ígyis kevés az 1300/1650.en járó 7950.nek!
De részemről zárom a témát, mert a gétéikx670 közelébe(de még a 680.se) sincs egy ilyen(1300/1650.en járó) 7950.nek valós játékok alatt!
-
HSM
félisten
válasz
TTomax #31178 üzenetére
Le fogja, mert amit linkelt, még nem a vége a karijának...
De ezt még a nem túl tuningos gyárihűtős Dual-X 7970-em is lenyomja, 50,1FPS-t nyom 1203/1648Mhz-en... (Képmentésem nincs, mert nem mentette a képet az AB... Azóta azt javítottam, meg kellett adnom neki újra a mentés helyét.
)
-
daveoff
veterán
válasz
TTomax #31116 üzenetére
Ilyen áron az r9 290 tuti best buy lesz!
Főleg ha hagynak benne némi tuning potenciált, és 290x közeli teljesítmény hozható ki belőle, ugyanúgy mint a 780 vs titán esetében. De a 290x se lesz rossz vétel a 200k körüli árával, ha tényleg elveri a titánt. Az NV felkötheti a gatyáját, főleg ha a mantle api tényleg olyan nagy dobás lesz.
-
p87
senior tag
válasz
TTomax #31110 üzenetére
Nem hinném, hogy a 280X 70-80k lesz, nagyjából átveszi majd a mostani 7970 árát, és 90K körül normalizálódik majd, mert kezdetben 100K fölött lesz szerintem.
A 290-esre meg a 300 font túl optimista becslés, ha a 280X 299USD lesz, a 290X-meg 699-akkor a 290-es 499-re valószínű, ami itthon 140K körül lesz, kezdetben meg 150-160K.
-
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
TTomax #28120 üzenetére
Mert nagyobb lenne a teljesítménybeli különbség az AMD javára, mint most.
Ugyanezért volt (vagy még van..) felesleges dolgok számoltatása azt hiszem a Crysis 2-ben, mindkét gyártó kártyáin lassít, de az akkori AMD-ket jobban megviselte, így "jobb" helyzetbe került az nv... -
haddent
addikt
válasz
TTomax #28115 üzenetére
A hiba ott van, hogy a Tahiti már lassan 2 éves lesz..
Egyébként te miről beszélsz? Mert a TressFX, a Global Illumination és a Bioshock effektek is teljesen opcionálisak, ki/bekapcsolhatóak, nem kötelező, nem kényszerít senki semmire. Régi hardvered van kikapcsolod és kész. Ha új van bekapcsolod és élvezed, ennyi...
A lényeg, hogy az Ubisoft döntése miatt (szinte biztos, hogy nV nyomására..) még csak a lehetőséget sem adja meg.
Történet vége, semmi önzőség nincs ebben, már ne haragudjTényleg nem értem, miért érzed úgy, hogy a haladás a korral, és a szigorúan opcionális grafikai újítások önzőségnek számítanak, vagy hogy feleslegesek...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #28115 üzenetére
Nem számít, hogy nem cserél a user. A compute shader mindenkinek jó, mert mindenkinek gyorsít. Még a Kepleren is gyorsul a CS kód a PS-hez képest. Ennek egyedül a mértéke a kérdéses, de a fejlesztő azzal már nyert, hogy extra sebességet kap mindenen, és te mint felhasználó is nyertél.
Annyira sokan félreértik a compute shadert, de alaptalanul, mert ez nem azért van, hogy a Keplert lehúzza, hanem, hogy gyorsítson nektek Kepler tulajoknak is. Nektek is az az alapvető felhasználói érdeketek, hogy a program a lehető leggyorsabban fusson.
Csak egy példa: A Crytek SSAO-jánál az AMD HDAO-ja hétszer! gyorsabb ugyanannyi mintavétel mellett. Ezt a compute shadernek és a DX11-nek köszönheted. -
haddent
addikt
válasz
TTomax #28111 üzenetére
Semmi.. mi lenne? Az tudta, hogy nem a legújabb szériát veszi, nyilván nem is annyiért vette.. nem értem hol itt a probléma...
belinho hát én biztosra veszem, hogy a Maxwell támogatni fogja. Szép is lenne, ha 3 generáció egymás után nem támogatná
Az nV -t pedig nem felesleges szídni, nézd meg az API korlátokat amiket miatta kellett megszabni (meg az intel iGP miatt is). A másik, hogy már mindkét konzol AMD APU -s. Eddig is teljesen nyilvánvaló volt, hogy manapság már a konzol a mérvadó, onnan portolunk PC-re. Konzolokon rengeteg DirectCompute lesz nyilván. Ahelyett, hogy az nV erre úgy reagálna, hogy megpróbálja ebben lenyomni az AMD -t, inkább pont telibe egy teljesen más útvonalat pénzel és nyomat. Ahelyett, hogy egy egészséges verseny kialakulna, és a teljesen domináns (konzol által megszabott) útvonalon versengenének az AMD és az nV inkább tök más utat járnak, aminek nem lesz jövője, ha beütnek a konzolok. (És miért ne ütnének? Hány hardveres probléma volt az előző gen.-nel, mégis még ma is azon játszanak hányan..)
Szóval nem azt mondom, hogy az nV útiterve a rosszabb, de nem fog tudni mit kezdeni a kozolok ellen.. meg kell térnie, nincs mese. Nem azért, mert a konzol AMD, azért, mert a konzol nagyon más elveket vall ,mint az nV.
ÁdiBá ahogy mondod! Amíg nincs API, mert a két cég (nV - AMD) széthúz teljesen és nincs megegyezés addig mindkettő totyog egyhelyben a sajátjával és a játékosok meg csak csorgatják a nyálukat a konzolok előtt... A különbség az, hogy az AMD a konzol irányvonalakat tudhatja magáénak PC -én is, ezért neki nem igen kell alkalmazkodni túl sokat..
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #27835 üzenetére
De megvan, mint írtam, felmaxoltam minden beállítást. Ha nem lenne, gyorsulás sem lenne, mint SM2-ben.
ricshard444: Szerintem nagyon is van köze a játékban elérhető teljesítményhez, pár éve már tesztelek. Persze ehhez az kell, hogy a játék is tudja azokat a grafikai beállításokat, mint a tesztprogram, illetve, hogy megfelelően optimalizált legyen.
-
válasz
TTomax #27835 üzenetére
Kár ezen vitatkozni, még ha az ilyen Valley-ban/Heaven-ben meg is van a 100% kihasználtság (és minden bizonnyal megvan, mert teljesen GPU-ra fekvő programok) játékban köze nincs a valós elérhető teljesítményhez, de mint írta csak ideiglenes monitor így nem kell szerintem szót pazarolni rá.
Csak pár embert láttam a neten aki ilyen kártyát 1280-ban használna. -
katt777
félisten
válasz
TTomax #27787 üzenetére
Mondjuk, aki ért hozzá? Ha megnézted volna, csak HDR-t vettem, mert alatta nincs meg a kihajtás, tehát értelmetlen lenne tesztelni. Nem véletlenül van ott a többi tesztprogram is, beleértve a kemence meleg Valley-t.
szasanyi: Nem igazán sikerült fognod a lényeget.
De mondjuk az, akinek ilyen monitora van, amíg nem cseréli nagyobbra.
tom_tol: Nekem nem mindegy, mert kíváncsi vagyok a különbségekre.
KAMELOT: nV kártyáknak van egy sajnálatos hátrányuk: nem dx11.2 kompatibilisek. Amúgy maradtam volna nV mellett, de azt is el kell ismernem, hogy a Sapphire kari eddig kellemes csalódás, főleg a HD4-es sorozat után.
-
haddent
addikt
válasz
TTomax #27811 üzenetére
Gondolkodtam, bár kicsit félreérthető ahogy leírtam az tény. De akkor még egy nekifutás: úgy értettem, hogy általánosságban már bőven hozza a 780 is a Titant, árban meg ugye ... Az új Radeon is hozni fogja szerintem, nincs az annyira elszállva azért. Majd max. kiadnak egy GHz edísőnt ebből is, aztán kész..
Egyébként ezt már leírtam néhányszor, dehát akkor megint: a Titannak meg a 780 -nak is kéne hozni a 7970 -et már, DX11.1 & DX11.2 -ben. Nyilván ez hardver korlátok miatt nem lehetséges, de akkor az új szériának. A DX11.1 ha elterjed (és miért ne? A BF4 elég erős előfutár..), akkor a GCN tovább erősödhet. És hiába mondjátok, hogy a DX11.1 & DX11.2 majd 1-2 játékban lesz, mert nem.. Itt az új konzol gen. nagyon nyomja a PC -t afelé, hogy jöjjenek az új DX API -k minnél gyorsabban. A DX11.2 már egy elég szép próbálkozás szerintem.
#27812 players111 Én ezt nem is mondtam, hogy ne lenne így. Ettől függetlenül már megjelenéskor is kevesebbet fogyasztott, gyorsabb volt, és olcsóbb mint az akkori 580, tehát a feladatát elláta már az "erő nélküli" driverekkel is. Ettől függetlenül az ujjal mutogatás nem oldja meg és nem feledteti a mostani hetek óta tartó helyzetet, amit letagadhatsz/tok, de ettől függetlenül pont úgy igaz lesz, mint az "erő driver".
-
HSM
félisten
válasz
TTomax #27799 üzenetére
Lehet, lesz az alap, nem Ghz és nem tuningolt 7970-hez képest +40-50%, de az a max. Pláne, ha tényleg csak 2300 shader lesz benne. Itt nem lesz akkora ugrás, mint anno a 6970-->7970 váltás volt a vadonat új architektúrára.
Van pár "gyenge" pontja a Tahiti-nek, mint pl. a ROP vagy setup, de alapvetően szvsz a shader használat felé "nőnek" a játékok, így itt hiába gyúrják ki az utódot, meglessz vele a Titán olcsóbban, de hosszútávon nem hiszem, hogy sokkal erősebb megoldás lesz. Mint anno az 5870-->6970 váltás, ott se történt hatalmas előrelépés az 5800 lassúcska setup/tesszelációs sebességének orvoslásán kívül, nem véletlen, hogy olyan sokáig (3év) 5850-em volt.(#27802) tom_tol: A 7870-7950 TF hűtés gyengéje a pici, de hangos venti. Vagy halk, vagy levegőt mozgat, a kettőt nem tudja egyidőben sajnos. A 7970-en nagyobb a venti, így elvileg az már lehet jobb.
De nincs vele tapasztalatom.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #27799 üzenetére
A mostani alpha kód mellett kell 60 fps-hez HD 7990. A végleges ennél gyorsabb kód lesz. Nem kell emiatt aggódni. Ezek a programok a megjelenésig igen sokat gyorsulnak, csak az optimalizált kódok sok tesztelést igényelnek, és egy alpha tesztbe inkább belerakják a lassú, de stabil kódot. Ez teljesen megszokott dolog.
-
SVLaller
senior tag
válasz
TTomax #26806 üzenetére
akkor tényleg támogatja, valamiért azt gondoltam, hogy a Stereo 3D csak a váltottsoros technológiát jelenti, de akkor ezek szerint mindkettőt. viszont technikailag még mindig nem tudom elképzelni, hogy hova dugod az aktív szemüveget, vagy a 3D Vison használható? vagy a monitornak van saját kimenete?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #25231 üzenetére
Tudom mit kínál a BF3-hoz képest a BF4. A grafikai effektek változása mellett (ami az FB3 motor újítása, például sokkal több szimulált particle) beépül a címtérnek való megfeleltetés a dinamikus pufferek SRV-ire, illetve a dinamikus constant pufferek támogatása a D3D11_MAP_WRITE_NO_OVERWRITE funkcióval. Mindkettő DX11.1-es fícsőr és elvileg minden DX11-es kártyán működik.
Egy extra lesz, ami AMD GCN only, mégpedig a Depth Bounds Test. Ezt a MoH Warfighterben láthattuk, de mivel ez a dolog része lesz a DX11.1 kiterjesztéseinek, így a Frostbite 3 alapvető támogatást alkalmaz rá. Ezzel felgyorsítható a feldolgozás, mert előre képes megmondani, hogy x-y dolog nem látszik, így arra a többi hardverrel ellentétben nem pazarol erőforrást.
Valszeg több funkciót nem adnak hozzá, illetve az MSAA-t minden bizonnyal váltja a Tomb Raiderbe épített SSAA. -
-
HSM
félisten
válasz
TTomax #23030 üzenetére
De, elolvastam...
De nem az NF200 a lényeg, anélküli X58-ak közt is előfordult ilyen, főleg tuningolt sok-VGA-s E760-akkal...
Nem az a 20-30W-os csip fogja leégetni a kb. 150W-ot bíró 2db 12V-os tüskét, hanem mondjuk a rongyosra húzott 2db fejenként 200W+-os VGA, mert arányosan a laptól is többet fognak kérni....
(Ez egyébként kártyatípus függő is, mennyire veszi igénybe a kártya a PCI-E powert.)
Mind1, én szóltam, hogy több VGA-s rendszernél jobb ésszel húzni csak a dolgokat, ha nincs a lapon külön tápdugó a PCI-E powernek... Innentől úgy jársz el, ahogy jónak látod. -
HSM
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Automata kávégépek
- EA Sports WRC '23
- sziku69: Szólánc.
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam Deck
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest