- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal1ty1984
őstag
ma megjött a másik 7970 és 115-re meghuzva minda2-t + rapmage iv extreme lap+i7 3820@4.9ghz melegedés nélkül elviszi a 750-es evo blue tápom szerecsére
-
ÁdiBá
veterán
válasz
radi8tor #29198 üzenetére
Azért nem ártana szerintem hozzá tudni valamit róla, hogy tényleg milyenre sikerült, meg-e éri az árát majd.
Ilyenek.
Év végéig eldöcögök én is a HD7970-essel.
Talán év végére cserélek, hát ha addigra válaszol az nvidia is.Mindenesetre StarCraft2 -höz fölösleges bővítenem.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Snip3r_HUN #29193 üzenetére
1 hónap múlva jön az új gen, aztán megint vehetsz újat.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
ricshard444 #29181 üzenetére
1280x1850 CrossFire nálam.
Mostani VaporX GHZ Edition 1150/1600 / Szánalmas eredmény.
Ennyit tud a kártyám stabilan...
Szerintetek? -
HSM
félisten
válasz
Snip3r_HUN #29193 üzenetére
Ez újkorában 115K volt. 97K-ért jó volt az újonann szvsz.
De nyilván a használt nem új, azért olcsóbb.
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #29191 üzenetére
60-ért az 50-es is nagyon baba már.
A refet én se preferálom, mivel nekem fontos a halk működés. Ennyivel biztos nem jobb a 70-es, de mégis én is amellett tettem le a vaksom.
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #29186 üzenetére
Hát nem tudom, én pont azt szoktam nézni, hogy vicc árban mentek mostanság a 70-esek... Én a Sapphire OC DUAL-X-em papíros garival fél évesen 80k-ért vettem benzinárral együtt, hogy érte mentem...
És lehetett pár hasonló ajánlattal találkozni mostanság, sőt, a refeket már 70-ért is lehetett látni. Mondjuk az 50-esek közt is lehetett mostanság már elég vicces használt árakat látni.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
#35434496 #29188 üzenetére
Még ha csak az lenne...ordogg 1350-es eredménye és Tomix24 1350-ese.
Szerk: Mindkettő rer. kártya léggel! -
törölt tag
válasz
Jones965 Mark11 teszt 1350MHz
[link]
-
ricshard444
veterán
Egy ref karival jovok Aftermarket hutessel, jo nagy a felara a 7970nek, de az 50t meguntam, igy a (feltehetoen) utolso 7900s kartyammal remelem mar osszehozok valamit, ha mar ennyit kidobok erte
-
zzola
titán
válasz
fatal1ty1984 #29183 üzenetére
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Nallam 1325
-
Pala
veterán
válasz
1250-en még stabil az enyém (legalábbis több óra Crysis 2-t meg Battlefieldet kibírt), igaz, ehhez már az Afterburnerből maximálisan adható 1.3V kell, szóval nem így használom.
-
ricshard444
veterán
Ref 7970-el mennyi az eddigi legjobb eredmény itt fórumon? /Akár Aftermarket hűtővel/
Valaki biztos emlékszik, én konkrét eredményt nem találtam az elmúlt 1 évből, de lehet csak benéztem.
Nekem 1125-t vitt 1,5 éve a ref karim közepesen fülsüketítően, de 1175 volt a vége porszívózva. -
bisiz
aktív tag
Köszi a segítséget srácok!
Játék alatt már sikerült 1,25V-on is megoldani a problémát. Végre nem megy le az FPS, hanem stabil értékeket produkál. F1 alatt most 50-41-et hoz az eddigi 40-13 meg társaival szemben, ráadásul most mindent feltoltam maxra(élsimitást is).
De azért ez csak félmegoldás azt tudom, mert 100%-os terhelésnél így is ingadozik az órajel, bár kisebb mértékben mint eddig, szóval egy normális alaplapba meg tápba beruházok a közeljövőben, mert tuningolni is lehet az FX-eket szépen és akkor már ki akarom hozni belőle a maxot.1,2V-on már nem volt jó sajna. AIDA hibát jelzett.
-
ETOM
addikt
Hajaj akkor lapot kell cserélned túl melegszik az alaplapon a vrm rész. Sajnos az FX proci alá jó lap kell amin hűtve van. Vagy pedig nagyon alul kell feszelni procit, de látom FX topikban már kértél segítséget.
(esetleg ráállítani erre a részre egy ventit bár kicsit gány megoldás, de működni szokott)
-
Helmoras
őstag
Értem, akkor nem az amire gondoltam, nekem más fajta procim van nem is értek igazából hozzá, csak ötletelni próbáltam, nekem csinál olyat hogy 4400 ról lemegy 1600 ra de csak a terhelés függvényében és ez rendben is van, nálad más lesz a gond, hát sajnálom hogy nem segíthettem, majd valaki aki jobban keni segít biztosan
-
ffodi
veterán
Alapvetően annyit ír, amennyi kimeneted van. Ha ettől eltérő (pl. több van), akkor az sok esetben azért van, mert valami program bekever. Amíg nincs ezzel gond, addig ne foglalkozz vele.
A HDMI esetén valóban manuálisan kell beállítanod a teljes képernyőt, persze ezt nem kell minden indításnál eljátszanod.
-
zzola
titán
válasz
radi8tor #29169 üzenetére
Az lehet, az enyémen 4 aljzat van, mégis hatot ír a catalyst...
Nekem most ilyen van: GV-R797OC-3GD -
radi8tor
MODERÁTOR
-
zzola
titán
Sikerült full képernyőre tennem a képet, de csak ezzel a beállítással.
Most W8 van telepítve, de itt is 6x jellenik meg a kártya az amd panelen...
WTF?
Ha a csúszkát felhúzom 0%-ra, akkor teljes képernyős módba kerül.. -
ETOM
addikt
Magad is ellenőrizheted a processzor órajelet, hogy játék alatt nem e esik le. Az a lap nagyon harmat a zabagéb FX procihoz.
AIDA64 például tudja monitorozni az órajelet. Játszol az F1-l háttérben meg hagyd futni az aida monitorját. Itt egy kép mit kell figyelni: [link]
Ajánlom az FX topikot is biztos segítenek. Egy próbát mindenképpen megér.
-
bisiz
aktív tag
Akkor most lapot is kellene vennem?
Ne már..komolyan inkább akkor kellett volna többet költenem tápra,lapra mint most megint venni, mert kiderül, hogy fejlesztés után nem elég...
Először kicserélem a tápot egy FSP raiden 650W-ra és ha úgysem jó, akkor a laopt is
ffodi: Akkor a magfeszültséggel ne is babráljak?
Egyébként a proci miért lenne gyenge a játékhoz? 3,1ghz-ről 3,9-re húztam és 1fps-el nem lett jobb..:S
[ Módosította: radi8tor ]
-
-
bisiz
aktív tag
válasz
fatal1ty1984 #29151 üzenetére
Most 1250-en van. Az az 1,250V? Ezt vegyem lejjebb?
-
bisiz
aktív tag
válasz
fatal1ty1984 #29147 üzenetére
És ovrclocking fül alatt lehet a volton állítani? Ott csak GPU,MEM és VDDC van.
-
zzola
titán
válasz
fatal1ty1984 #29126 üzenetére
Ezt mondjuk nem értem...
Miért van ott 6x a kártya az amd panelen? -
bisiz
aktív tag
válasz
odorgg #29142 üzenetére
CCC-t használok, mert sapphire kártyám van. Abban lehet állítani a V-on? Vagy csak MSI-nél?
Nem tudom mennyivel ment jobban, mert a minimum FPS így is 20 alatt volt, viszont, csak egyetlen egyszer lassult be a gép nem pedig 50fps 15fps váltakozással jöttek a kanyarok
Csak a célegyenes előtt lassult be 1x.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Rabbitf_24 #29143 üzenetére
-
Rabbitf_24
addikt
Hello
7990-re mostanság hogy áll a catalyst? Ha valaki tud róla valamit, akkor ne kíméljen.
radi8tor1: sorry
-
bisiz
aktív tag
válasz
sakal83 #29135 üzenetére
13.4-es catalyst van fent.
http://gpuz.techpowerup.com/13/08/28/df9.png
4 hónapos a kártya és igen, használt.
Érdekesség, hogy a power controlt levettem 0%-ra meg a GPU órajelet 800-ra és jobban futott a játék
Lehet mégiscsak a táp nem bírja? :/[ Módosította: radi8tor ]
-
bisiz
aktív tag
válasz
odorgg #29133 üzenetére
Van a játékban, amit nem lehet ultra-ra tenni. Azok ugye high-on vannak, de amit lehet azt ultra-ra tette a srác és én is.
Ugyanazzal futtattam, de nekem nagyon lassú volt azzal az élsimítással. Ha kikapcsolom az élsimítást, akkor ilyen 49-19 volt eddig a csúcs
Most levettem a power controlt vissza 0%-ra meg a GPU órajelet 850-re.
-
odorgg
addikt
Táp ügyben itt kérjél segítséget!
i7 kvesebbet eszik, illetve a tesztben sem boostos VGA szerepel, szóval sztem minimum 300W-on vagy alapjáraton is!
F1-hez nemtudok érdemben hozzászolni, linkelt videóban láttam pár high beállítást is, te ugyanolyan beállításokkal futtatad a benchet?
-
bisiz
aktív tag
válasz
odorgg #29131 üzenetére
Akkor vegyem vissza 3,1ghz-re azt mondod?
Ott is lassú volt a játék sajna, szóval csalódott vagyok. Milyen tápot ajánlanál amúgy? Keret van rá.http://prohardver.hu/teszt/sapphire_radeon_hd_7950_teszt/tesztkonfig_fogyasztas_tuning_specifikaciok.html
Ebben a tesztben corei7-el nézik a karit amúgy és 277w-ot írnak a teljes rendszer fogyasztásának, ami nem tűnik soknak, bár az AMD gondolom többet fogyaszt mint az intel :S Főleg tuningolva..
Biosban ezt az AMD turbo mod-ot amúgy ki lehet kapcsolni?
-
bisiz
aktív tag
Virtuális memória beállításokkal nem kell bíbelődni? Mondjuk 8gb ramnál ki lehetne kapcsolni nem?
Most vettem észre, hogy a másik monitoron is volt kép, szóval lehet az vette még le a teljesítményt. Most csak 1 megjelenítő van. Megnézem így is. -
zzola
titán
válasz
fatal1ty1984 #29124 üzenetére
Lehet. Ma reinstall és azonnal kiderül...
Egyébként nvidia cuccokat letöröltem... -
zzola
titán
válasz
fatal1ty1984 #29117 üzenetére
Most kipróbáltam, a helyzet változatlan. 2 napja 660Ti-m volt, azzal ment minden rendesen. Van egy HD5450-em is, na eddig azt sem sikerült rábírnom a full képernyőre.
Nem értem, ez mitől van. Mintha a kártya/driver nem tudná, mekkora a kijelző, vagy nem tudom... -
bisiz
aktív tag
válasz
Foxmulder89 #29120 üzenetére
Tavaly vettem a tápot. 450w-os thermaltake. Azt mondták, hogy ez elég szokott lenni..
-
bisiz
aktív tag
válasz
fatal1ty1984 #29119 üzenetére
Hát Mortal Kombat 9-el néztem még és az is nagyon ingadozik, de arra meg azt mondják, hogy alapból bugos, bár szerintem, csak az a problem ott is, hogy nem hozza a gép a 60 feletti fps-t és ezért a belassulás.
Most még a batman-el fogok benchmarkot nézni meg felrakom a battlefield 3-at is.
-
Foxmulder89
senior tag
Nem a legjobb az a proci, tény, de biztos nem az a baja. Milyen régi a tápod?
Boostos a videokártyád? Ha igen, Droidmester szerintem tud neked csinálni egy nem boostosat, hogy ne fűtsön feleslegesen.. esetleg próbáld meg felcserélni a két pci-e tápcsatit a kártyán.
Catalyst Control Centerben nem állitottál be véletlenül +AA / Edge detect vagy SSAA-t? -
bisiz
aktív tag
válasz
fatal1ty1984 #29111 üzenetére
AMD fx 8120 3,1ghz.
Most 3,9ghz fut, de semmit nem javult a játék...http://www.youtube.com/watch?v=dgcccwubCF4
Neki a végén kidob egy laza 59-54 max-min FPS-t nekem meg ilyen 49-19 volt a csúcs, de legtöbbször 40-18 mint most 3,9ghz-en is pl..
1920x1080 és 2xMSAA-val próbálom high beállításokkal, szóval még szolidabban is mint a srác a videóban.
-
d.beni
aktív tag
sziasztok!
láttam az asus honlapján hogy van a 7970-hez egy uj bios (2013.06.13)
érdemes feltenni a karira ezt?
valaki esetleg már használja is?
előre is köszi! -
zzola
titán
válasz
fatal1ty1984 #29113 üzenetére
Nem, 16:9-es. Ha eltávolítom a drivert, akkor a szabványos windows VGA driver is full képernyőn jelenít meg...
+ az élményidexet sem tudom lefuttatni, utolsó stabil driver van fent... -
zzola
titán
Ma tettem szert egy Gigabyte 7970OC-re. A problémám az lenne, hogy az ajánlott felbontáson 1920x1080-on nincs teljes képernyő, újnyi keret van körben a monitoron, míg 1600x900-on nincs. HDMI-n van összekötve a VGA a monitorral. Ez mitől van?
Köszi! -
bisiz
aktív tag
Újraraktam srácok. Most 1920x1080-ban high beállításokkal még mindig csak 49 a max és 19 a minimum :S
Nem értem. Most csak a Vga és a chipset driver van fent pedig. SSD a vinyó is.Van egy másik vinyó benne, amin régen volt windows és azon vannak nvidia fájlok is, de h a nem arra telepítem az nem hiszem, hogy bezavarhat.
-
bisiz
aktív tag
válasz
Tarill #29102 üzenetére
Szerintem nem ez a probléma. 1680x1050-ben high beállításokkal is ugyanolyan értékeket kapok. De megnéztem már totál minimumon is és akkor sem v olt jobb. Azt mondják ebből az következik, hogy a processzor a gyenge lánccszem, de azt hittem azért egy fx8120 elég ide.
Meg a karit is azért vettem, mert láttam, hogy fullHD-ben is jól viszi a játékokat.Megpróbálom újrahúzni a windowost.
-
HSM
félisten
Első dolog egy windóz újrahúzás kéne legyen. Alapból az NV driverei nem takarítják ki magukat rendesen (tapasztaltam a GTX260 után, a 4850-es radeon után hibátlanul ment a GTX260, de a GTX260 után már érdekes mód nem ment jól a 4890-es radeon, csak friss windózzal), de amúgy is ajánlott ilyenkor egy frissen felhúzott rendszerrel fogadni az új karit.
Én ezzel próbálkoznék először. A driver takarítók meg úgy haza tudják vágni a windózt, hogy öröm nézni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 144 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 256SSD I 14" QHD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest