- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
omikron23
senior tag
A Crysis-nál azt vettem észre, hogy kell a kártyának egy kis idő, mire begyorsul a játék, utána megy rendesen... A GTX az elejétől rendesen ment, nem kellett "bemelegednie"...
-
omikron23
senior tag
Anno mindenki arról írt, hogy a GTX milyen hangos, ezért "félve" vettem meg a kártyát, és pozitív csalódás volt....
A HD5870-ről mindenki azt mondta, hogy sokkal halkabb, ezért ezt már nyugodtabban választottam, itt más miatt aggódtam (csíkozás...), de szerencsére eddig elkerült.... A hang viszont nem jó.... az csalódás.... De a teljesítménye kárpótol....
A windows7 felhasználói élménynél a GTX 6.5 pontot kapott, a Radeon viszont 7.8-at!!!! -
omikron23
senior tag
válasz
DigitXT #5489 üzenetére
Az a baj, hogy alapból hangosabb az egész, de nem sokkal.
amíg nem raktam fel hozzá a drivert, addig folyamatosan hangosan pörgött, de egy újraindítás, és a driver elkezdte rendesen kezelni a cuccot.
3D-ben mindenképp hangos, és gyakrabban pörög fel, de hamar le is áll....Szerintem a GTX intelligensebben kezelte a hűtést....
-
DigitXT
félisten
válasz
Gaboman #5490 üzenetére
Egyelőre átfutottam csak rajta.
Egy-két dolog fura: pl. 8xAA-t írnak minden grafikonon, miközben a szövegben meg legtöbbször 4xAA-t... Szerintem simán lehet mindkét teszt (a PCGH ill. ez a Guru3D) valós, mert nem tudjuk, hogy pontosan hogyan teszteltek (valamint pl. más a proci is). Felhasználói tapasztalatokkal kellene összevetni...
Egy 5770 eredményre rákerestem: rocket is ehhez a teszthez hasonlókat mért.
-
Goldmen75
őstag
Én a Crysis-nál vettem észre, de eddig csak 1 helyen, mikor először lemegyek a tengerpartra, s bemegyek a kunyhóba, a jobb szélső falon pöttyök vibrálnak, de csak ezen!!??
A többi fal s kép tökéletes mindenhol... -
omikron23
senior tag
Nálam megy minden nagyon frankó, csak a hűtése hangosabb a GTX285-höz képest... de nem elviselhetetlen....
A benchmark-ok is szépen lefutnak, viszont a The Witcher-nél elég csúnyán megy...
Az emberekből mindenféle csíkok lógnak össze-vissza, és így játszhatatlan az egész...
Remélem hamarosan kijön az új driver, és azzal megoldódik -
Gicz
addikt
mind referencia, csak az asus on nincs zárolva a túlhajtás!!!!
a többi kártyán a 725 ről max 775 ig nyomhatod a gpu-t
énmeg ezt jelenleg 1Ghz-en használoma többi karin is meglehet ezt csinálni, de csak ha asus- biost teszel rá, amivel ugrik a gari!!
asus hoz adnak smart doctor progit amivel az alap 1,085 GPU feszt meg tudod emelni 1,5 voltig, 1,3 Voltig teljesen biztonságosan, és gond nélkül megy 1Ghz-en, gyakorlatilag jobban megy mint egy gyári 5870
-
atua
aktív tag
sziasztok!
5850-est próbálok venni, sapphire volt a kiszemelt, de úgy tűnik, megint lemaradtam róla...
a különböző gyártók kártyái között van vmi jelentős különbség? powercolor, asus, stb. mennyire ajánlott? vagy tök mindegy, csak 5850 legyen?
-
Gaboman
nagyúr
Dirt2 Guru3D teszt.
Kicsikét mást mutat mint az eddig látottak,természetesen pozitív irányba!
Nagy FPS különbség csak az 5970nél tapasztalható DX9 és DX11 között! -
fecke
tag
Még az everest se jelzi hogy látná a kártyát
-
fecke
tag
Hát nem tudom vmit én ronthattam el de nem akarja feltelepitei Driver is installing 2 kocka és nem akkar tovább menni Hameg az ati catalyst telepitéskezelőn a befejezésre katt akor meg felajánja az ujrainditást . De utána sincs ati catalyst
És nem is látja a gépben a kártyát mi lehet a gond ? -
lamantin
tag
válasz
->Raizen<- #5466 üzenetére
Siker! Köszi
-
lamantin
tag
válasz
winrarral kicsomagolva és áthelyezve nem ment...windows alól igen. működik
-
lamantin
tag
válasz
köszi, ez álomszép lenne csak a pendrive formatnál elakad a DOS rendszerfájlok felismerésénél...
-
lamantin
tag
Win 7, 64 bit alatt próbáltatok 5850-est biosflash-elni? A winflash nem látja amit kéne neki
...lehet, hogy várni kéne egy update-re? Vagy egyéb módszer van rá (mint rbe+winflash)?
-
fecke
tag
Én kérek elnézést de az 5850 kártyán 2 6-os csti van mind a ketöbe tegyek delejt a tápról ?
-
0805
tag
Amugy melyik drivert ajánljátok az 5850-eshez??Linket is dobhatok ha nem gond
Nem volt még Ati-m azért kérdem....nem kell semmi extra csak driver..stb.
Köszi -
Razermazer
őstag
Az lehet de ez volt az utolsó szállítás karácsony előtt az tuti. A ventilátorok! nagy valószínűség szerint széria hiba ha ennyi szar, nekem 2-ő 5870-em van és lekopogom még semmi probléma velük, nem kattognak nem csörögnek, de én bebiztosítom magamat kettő tartalék régi 4870-es ventivel biztos a mi biztos. Tudom ugrik a garancia ha megbontom, de én ügyes gyerek vagyok
műszerész és órás csavarhúzóval, ésszel gond nélkül cserélhetőek. Pláne nem fogom visszavinni gariztatni, mivel majd jó ha januárba, februárba kapok helyette mást ha netán behalna, és mi a garancia arra hogy az nem fog kattogni semmi. Csíkozás az is egy gond mindenhol előfordul, pláne ilyen gyorsan kidobott terméknél, meg a Tsmc szar gyártósorainak a 40 nanot nehezen sikerül megvalósítani. De nem olyan nagy az az arány a szar kártyák között, tudom ez azokat a tulajokat nem vigasztalja akiknek garanciába van már a kártyájuk. Gigabytenak volt egy szar szériája ami ventilátor halálban szenvedett, de az csak ha jól tudom az első eresztés volt. A többiekről nem tudok persze ott is becsúszhat.
-
XoZ
aktív tag
Eggyel föléd írtam, a Sapphire 5850-re, ami valószínűleg tényleg kapható, mert reális az ára. Persze nem 100%, de nagyobb rá az esély, mint a 45K-s MSI 5850-re, amiből egyébként én is rendeltem
Amikor az MSI volt fent, akkor még nem volt semmilyen másik 5850, de délutánra már megjelent néhány, ebből azt feltételezem, hogy egy vagy több beszállító nagyker kapott szállítmányt.
-
Gicz
addikt
nemis azért húzom
csak 3DMarkban megnéztem mit tud, de pl crysis nál jól jön aza +30% fps! nem szaggatott 4850 CF-el sem, de igy nőt a minimum fps, ami real life mod, meg uj textura csomag stb, kicsit dob a crysis graf ján
de amugy alapon használom, a hűtője 25% on megy automatán a GPU 55 fokos, és MW2 multiban nincs gond fps-el, folytona 91 re korlátozott értéken van!
és igen, mivel azért ez mégiscsak fesz emelés, nem kockáztatnám +5 ezer forint miatt a garanciát... ha vmi baja lesz a kártyának és nemtudod rá visszatenni az eredeti biost mielőtt visszaviszed... hát biztos nem lesznek vmi készségesek a cserét illetően
-
XoZ
aktív tag
A newegg felhasználók szerint különösebb gond nem lehet a Sapphire 5850-essel (és a többivel sem), mert a vásárlók 85%-a 5-ből 5 pontot adott rá: [link]. Szerintem nézd végig az értékeléseket, különösen az alacsony pontszámúakat, ebből nagyjából fel lehet mérni, hogy milyen problémák lehetnek.
#5432 0805: Az Ipon a nagykerek aktuális raktárkészlete alapján dolgozik, tehát ha valami bent van a megrendelhető termékek között, akkor az elég nagy valószínűséggel van is (leszámítva persze a hibákat, elírásokat, mint pl. a ma reggeli MSI 5850). Ha ma megrendelted, akkor holnap 15 órától átveheted személyesen, ha szállítással kérted, akkor pedig holnaputánra várható: [link].
-
Gicz
addikt
igen referencia, csak az asus on nincs zárolva a túlhajtás!!!!
a többi kártyán a 725 ről max 775 ig nyomhatod a gpu-t
énmeg ezt jelenleg 1Ghz-en használoma többi karin is meglehet ezt csinálni, de csak ha asus- biost teszel rá?!
valahol ezt olvastamasus hoz adnak smart doctor progit amivel az alap 1,085 GPU feszt meg tudod emelni 1,5 voltig, 1,3 Voltig teljesen biztonságosan, és gond nélkül megy 1Ghz-en, gyakorlatilag jobban megy mint egy gyári 5870
-
Jostee
tag
Amúgy meg hogy asus, sapphire vagy mondjuk gigabyte 5850-et veszek az mindegy elvileg ugye? Úgytudom az összes csak referenciakártya...
-
Gicz
addikt
nekem 1 héttel ezelőttig radeon 4850 crossfire volt, nagyon megvoltam vele elégedve!
a teljesítményben +70-80% ot hozott a 2. kártya, fullHD very highon simán ment a crysis akadásmentesen.
aztán lecseréltem őket 1 asus 5850re a jó tuningolhatóság miatt, és ha nem lenne elég akkor majd "olcsón" veszek mellé egyet valamikor....
sokan mondják h nemjó a crossfire, nekem viszont csak jó tapasztaltom volt vele, ha lett volna elég pénzem, akkor mostis 2db 5850 et vettem volna!!!
-
Jostee
tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés:
Szerintetek melyiket éri meg manapság vásárolni? 5850 crossfireben, vagy 5870? Mondjuk egyenlőre csak egy db 5850-et vennék, de később menne mellé mégegy (most szerintem egy is bőven kiszolgálja az igényeimetNincs sok probléma cf-be kötött videokártyákkal?:S
-
fanti
addikt
Sziasztok!
A Sapphire 5850-röl mi a véleményetek?
Már csak azért kérdem mert föntebb azt írták, hogy az 5850/5870 karik közül sok a gariztatni való hibás példány.Most akkor tényleg ilyen sok hibás kari van?
Mert én ha veszek, akkor egy Sapphire 5850-et vennék, csak itt elbizonytalanítottatok teljesen....... -
Gicz
addikt
Én a helyedben mindenképp felhívnám az ipon-t, és megkérdezném tutira, h az "ottvan e a kezükben" vagy csak rendelik valahonnan.
és nézd meg a kártyát a dobozban még ott, mert én csak otthon néztem meg és mind2 msi radeon 4850 ből amit akkor vettem hiányzott a crossfire-csati!!!!!! holott a dobozra az is rá volt irva mint tartozék, ami benne kellene hogy legyen.
őkmeg aztmondták mért nem néztem meg a boltban, ugyhogy +5K volt még a csati
-
0805
tag
Sziasztok!
Ha én EZT most megrendelem akkor tutira meg is kapom a héten igaz?
Amugy az IPON-nál hogy mennek a garis dolgok??Ha vmi gond van akkor jön a futár ingyen és vissza is hozza ingyen???
Köszi a helpet... -
M@trixfan
addikt
válasz
Gaboman #5430 üzenetére
Ne is mondd, van egy Core 2 gépem pluszban ami kicsit zavarosan "kényszerből" épült és nem tudom eldönteni mit csináljak most vele, nem kicsit luxus, hogy játékra tartom kizárólag amikor lehet kiderül, hogy a munkaállomásom is "kihajcsa"
(Most még nincs DX11 kártyám de gondolkozom rajta. Szvsz megvárom a Fermi-t addig jó lesz még a 4870 1Gb)
-
M@trixfan
addikt
Újabb 5870 és 5870CF cpu párosítás teszt, ezúttal az X-bit labson. Nagyjából kezd összeállni a kép, de még sajnos ez a cikk sem teljes: nincs benne Core 2 Quad és és az i7-en kívül 2 Gb rammal teszteltek ami nem tudom elég-e?
-
omikron23
senior tag
Valaki segítsen..... (#5421) omikron23
-
Mozso26
senior tag
Megéri szerintetek megvenni az uj 5870-et??????? Vagy érdemes várni mert kiderülhet hogy a kártya egyáltalán nem képes a dx11-re?(gondolok itt anno az nvidia fx5000es szériájára
) Tehát megbukhat ez a kari egy éven belül valami igazi dx11 alatt ahol tényleg magas a poligon szám mondjuk?
-
omikron23
senior tag
Hi mindenki!
Van egy kis problémám.... HD5870-em van, és szeretném a kártyát és a monitort HDMI kábellel összekötni....
Az összekötés részével nincs is gond, de az 1920x1080-as felbontás HDMI kábelen keresztül nagyobb, mint sima DVI kábellel. (kilóg a képernyő látható részén túlra)
Próbáltam Catalyst állítgatásokat, meg Win7 beállításait is, de nem jön össze.
Ráadásul a kép minősége is gyengébb, a színek sem megfelelőek....Valakinek valami ötlete, tapasztalata...????
-
Gaboman
nagyúr
válasz
bigdigit #5417 üzenetére
Nálam is vannak ilyen gondok,néha beáll a kép simán meg csíkokba is befagy és összeesik a képernyő,9.12 driver remélhetőleg változtat a dolgokon,ha nem akkor garanciába cseréltetem én is.
Kicsikét el vagyok kenődve.lamantin: Ez most elírás abban biztos vagyok,ennyiért 4890kapsz nem 5850et.
-
lamantin
tag
ez most vagy elírás, vagy nagyon drágán vettem a gigabyte 5850-em...
-
bigdigit
addikt
csak úgy megkérdezném mennyi eddig az elhalálozási arány becsíkozó lefagyó kártyákat illetőleg jelenleg?
keresztfiamnak építettem egy gépet 5850-el de 4 nap alatt 3x halt be a fent említett jelenséggel...tuning nélkül.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Melyik gyártót ajánljátok 5850 ill. 5870-ből?
-
0805
tag
Hirtelen de sok választ kaptam
Szerintetek megér annyi többlet pénzt az 5850-es a Gainward 260GTX GS helyet?
Két venti nekem is picit gyanus mert hát nem hiszem h olyan jól kijönnek egymással 1karinLehet rászánnok 1rakás pénzt azt 5850-re és utána meg 10K-val olcsóbb lesz...na akkor dobok 1hátast
-
Razermazer
őstag
Hát nekem van és az én fülemnek jó mondjuk nekem 5870-van de egykutya a hűtőjük tehát a radeoné csendesebben morgósabb, volt pont ilyen gtx-em, és a két ventilátor hát elég érdekes hangokat adott alacsony fordulaton, olyan magasabb frekvenciás zajt ami elég idegesítő volt, de ízlések és pofonok. A másik bent kavarja a levegőt ami nem túl jó már a gtx míg a radeon az kifújja a házból a meleget.
-
Cyberpunk
félisten
Nekem is GTX260 van igaz nem Gainward egy sima referencia hűtésű. De állítom hogy szinte semmi hangja. Persze mert nálam van hangosabb dolog is a gépben
De nem csak idle-ben load-ban is egész halknak mondható. Radeon-okon elég ratyi a gyári ref. hűtő, bár állítólag a HD5800-as szérián csiszoltak már ez ügyben is
-
0805
tag
Sziasztok!
Van vkinek vmi tapasztalata h melyik Kari a hangosabb átlagos felhasználásnál??
Például game alatt....
Gainward GTX260 GS 896MB DDR3 és Sapphire Radeon HD5850 1Gb között...Gondolom a Gainward jobban fűt....mint a Radeon.
Köszi a helpet. -
ndlx
aktív tag
mindkettőt? mármint kell egy engedélyezés, valami kis piros gomb, aztán egy kis pipa is, hogy használja. vagy apply, vagy ilyesmi. nincs előttem.
nem hülyének nézlek, lehet hogy más a gond, csak engem is egyszer összekavart amikor drivert frissítettem, és sehogy nem akart az afterb. működni. emiatt.
ha nem emiatt van, akkor passzolok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Stellar Blade
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Filmgyűjtés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest