- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Új hozzászólás Aktív témák
-
mindfreak
őstag
Használja valaki az új kártyákon lévő display portokat? Képminőségben jobb, mint a DVI?
-
gombcomp
senior tag
Az ASUS dolgai csak saját kártyájukkal működnek rendesen,tegyél fel egy ASUS biost
és minden működni fog,és bőven lehet tuningolni is.Nálam a GPU 1000 felett is stabil volt.
A bios már fent van a TechpowerUp oldalán,de előtte mentsd le az eredetit,már csak a gari miatt is.
De valóban jelenleg az AfterBurner a leguniverzálisabb tuning cucc (1.41 ver). -
Gerisz
addikt
Tegnap mikor megérkezett a kártya játszottam egy fél órát az mw2-vel.
Mikor hazaértem melóból akkor mondom tuningolok egy kicsit, feltettem az Asus oldaláról a GamerOSD-t és a SmartDoctor-t, erre mindenben elkezdte a kép szétesést és a fagyást még a markok is.
Valakinek ilyen tapasztalat? -
Tommmmka
senior tag
Bocsi a dupla postért de ez használható így 24/7-ben? az 1,2V nem árt neki?
-
Tommmmka
senior tag
1,2 volton
egyenlőre ezt csak hasracsapással lőttem be lesz itt még finomítás
Amúgy furmarkhoz képest bármilyen átlagos game mennyire terheli le a VGA-t?
-
Gaboman
nagyúr
Ezt az eredményt érdemes megnézni Crysis Warhead alatt 5850 OCval.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
->Raizen<- #5189 üzenetére
Igen úgy értettem hogy kb a 5870 950/4800 órajelű teljesítményét tudod vele hozni.
És mivel hűtöd,ha levegővel milyen fordulaton járatod a ventilátort? -
Gaboman
nagyúr
válasz
->Raizen<- #5187 üzenetére
Játékokkal nem is tesztelted?
Valójában ott lenne a lényeg hogy mit tud pluszba,azokon az órajeleken már elvileg 5870OCnak kellene megfelelnie. -
->Raizen<-
veterán
-
Gaboman
nagyúr
válasz
->Raizen<- #5185 üzenetére
És átlagban mit mennek el alapfeszen a kártyák,mint mag mint mem órajeleken?
Te hogy vetted észre mennyit gyorsult a kártyád az alapórajeleshez képest? -
Gerisz
addikt
Sziasztok!
Az Ati Overdrive automata tuningnál meddig tesztel? (mennyi ideig)
Én egy fél óránál nem birtam tovább és leállítottam, így 900/1060-on megállt. -
Goldmen75
őstag
Nézzétek nekem mi van s mi hajtja!
-
Gaboman
nagyúr
válasz
->Raizen<- #5166 üzenetére
És alapfeszen a ventilátort 840en kell már állítani vagy bőven elég neki az automata ventilátorszabályzás?
840 mag órajel mellé memónak mennyit szoktak emelni? -
aram01
nagyúr
sziasztok gondolkodtam egy 5850-en az adatlapomon lévő konfighoz,egy kérdés 460-as superB elbír vele?
-
TomiLi
addikt
Korábban volt szó, hogy a thermalright-nak már vannak hűtői a 58xx szériás vga-khoz (tudom,akkor is tudtam, hogy pöpec a gyári is!!!) Akkor szó volt róla, hogy önmagában bármely kompatibilis GPU hűtő édes kevés, mert külön kell a ramoknak is (legalábbis nem árt - főleg ahogy megdöglött egy pár darab...) Na lényeg a lényeg, a thermalright honlapján már fent van a VRM (verem
) hűtő....
-
honda23
aktív tag
5850-hez milyen tápot ajánlanátok?
mellé megy még 3 winyó meg 2 dvd író
550w-os elég lenne gigabyte superb-ből? -
zuchy
őstag
HD 5870 tuning világrekord. [link]
-
Tommmmka
senior tag
Hi all!
Feltettem az asus biost a kis 5850-re és lenne 1-2 kérdésem tuning-al kapcsolatban.
Feltettem az Asus smart doctor nevezetű csodáját, van ennél valami jobb progi, illetve ezt használjam fesz/tuninghoz. Én állítgatás közben végig 93%-os gpu terhelést tapasztaltam, miközben a háttérben nem futott semmi, ami ezt igényelte volna.
A Másik, alapfeszen átlagban meddig mennek az 5850-ek? Illetve 24/7-re mekkora a maximális fesz amit adni lehet ezeknek (gyári hűtés) -
->Raizen<-
veterán
A dirt 2 nagyon jó multiplayer módba skacok!
Közel a tökéleteshez a netkódja.
-
Gerisz
addikt
válasz
KillerKollar #5159 üzenetére
Ezt az ellene indított kártya témát soha nem fogom megérteni. 1x az egyiknek kell elől lenni, hogy magasabb bevételhez jusson, másszor a másiknak. Ha majd az nVidia is kész lesz az új kártyákkal (és jobbak lesznek
) akkor azt kell venni. Most ezt. Aztán az AMD csinál egy újat és azt kell venni. De ha erre vár az ember akkor itt aztán várhat!
-
RI/OS
addikt
Ha többet csinálok 2db 5870-el(2gpu) mint a legjobb eredmény 2db 4870x2-vel(4gpu) vantageba az jó?
-
kpal
nagyúr
válasz
inkább vár a vársálással mig megjelenik az uj Nv és utána válasz nézd mag majd a teszteket addig olcsobb is lesz
-
lsc
nagyúr
válasz
Ezt majd akkor kérdezd ha a topic címe jósda lesz . Az nv nem árulta el mit fog tudni, addig csak találgatás van . Egyébként van ati és nv találgatós topic, az ilyen kérdés inkább oda való .
-
KillerKollar
őstag
Üdv,lenne egy kérdésem:Tervbe van véve HD5870 vásárlás és az érdekelne hogy szerintetek megéri-e megvárni a GT300-asokat,meg fogja-e verni a HD5870-et az ellene indított kártya?(Gondolom az a GTX380 lesz).Köszi.
-
Haart
addikt
válasz
->Raizen<- #5156 üzenetére
Ez valahogy nem tartozik a topicba
-
válasz
Cyberpunk #5128 üzenetére
az a baj azzal a pH! teszttel, hogy sikerül belefutnia egy elég szélső esetbe - amikor elkezd elfogyni a VRAM. ha ez a helyzet, akkor valóban számít a gyorsabb PCIE sebesség, mert ha sokat kell cserélgetni a textúrákat, az eszi a PCIE-buszt. az én tesztemben 1GB-os VGA-k voltak, azért nem jött elő ilyesmi.
#5127 kasa85: nincs ott teszt 2db 5870-nel, tudnék róla
#5135 TTomax:
CF-et sokkal jobban bünteti a 8X PCI-E sáv.
Ezt mire alapozod? Technikai oka tudtommal nincs... -
->Raizen<-
veterán
Sok boldog mikulást mindenkinek! [link]
-
lsc
nagyúr
válasz
->Raizen<- #5133 üzenetére
Mondjuk ha 2.0 lenne akkor szerintük igen, de azt hiszem a lapodon az kilőve mivel 1.1-es .
-
Gaboman
nagyúr
válasz
->Raizen<- #5150 üzenetére
Félreolvastam elnézést!
-
TTomax
félisten
válasz
CheaterBandi #5149 üzenetére
szerintem nincs helyesen beállitva...
-
-
TTomax
félisten
válasz
CheaterBandi #5147 üzenetére
aham akkor itt gyanitom vinyó gondok vannak... a vista telepitö meg gondolom azért lép ki mert nem lát vinyót... biosban meg kéne nézni arról boot-e amire oprendszer van rakva,bár ahogy irtad már a vistádat leformáztad... xp csak akkor fog felmenni ha nativ ide modban van biosbol,bár bele lehet integrálni a sata dolgokat is nlite-al... szerintem elöbb nézz szét a lapod topicjában mert nem tudom hogy néz ki a bios-od...
(#5149) CheaterBandi
Szerintem nincs rendesen beállitva...elsö körben... -
CheaterBandi
tag
hüha ennyire nem értek hozzá mit nézzek meg vagy valahogyan érthetőbben ?
-
TTomax
félisten
válasz
CheaterBandi #5144 üzenetére
Öhm....sata vinyóra xp?nativ ide módban van?
-
kasa85
őstag
Ja igen és a x2-es karik cf ben álltalában szarabúl skálázodnak mint pl 2 hd 4870.A 9800gx 2 is sli-be 3870x2 is crosfire x ben alig volt gyorsabb,hozzáteszem még a 4870x2 is.Kb 2 alap kari 70-80% ban jobb mint 1 kari.2db x2 meg kb 30-40%jobb mint egy x2.
-
CheaterBandi
tag
de a xp sp3-al eltudtam odáig jutni hogy a particiót letöröljem és utána miután rámásolta a fájlokat utána ugye újraindul és elkéne telepytenie és ott kap az xp kékhalált . de vistával meg 7-el semeddig sem tudok eljutni szóval a gép 1 winyoja teljesen üres!!! igy nem hiszen hogy videokari nem?
-
kasa85
őstag
Én is teljes mértékben egyetértek.Amúgy a HD5870-es kártyákon már a crosfire kezelést úgytudom teljesen jól tökéletesítették,illetve a driver-ek is már teljesen jók crosfire rendszerre énszerintem a régebbi teszt ami linkelve volt az vagy marketinges vagy a driver nemvolt hozzá megfelelő,illetve a kari sem a legfrissebb.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
CheaterBandi #5140 üzenetére
Nekem is így kell belőnöm a gépemet akkor!
-
TTomax
félisten
válasz
CheaterBandi #5137 üzenetére
Telepitö lemez ki... mert ott más a gond... elöször szépen egyesével cserélgesd a ramokat,aztán nézd meg minden kap-e rendesen áramot...a vga-t is vedd ki,majd vissza... közben böszül cmos restelhetsz amikor csak tetszik... jut eszembe biosba bejutsz???
Csak csendesem jegyzem meg,miért ezt a lapot vetted?Vettél volna inkább egy E8400-et meg egy jobb P45-ös lapot...tudom most már mindegy...
Ahh lapot elnéztem P5KPL-re nem szóltam... ezt az idióta asus számozást...#5141) CheaterBandi
Hát ha biosban benn vagy akkor szinte biztos jó az alaplap...és a táp is valószinu... marad a RAM és a vga... a ram beállitásait idözités feszkö stb kézzel be kéne löni... nekem a kék halál miatt ramnak tünik.. de lehet vga is még... ha F8-al be tudsz menni csökkentett modban akkor drivercleanerral le tudod szedni a vga drivert... és ha ugy bootol akkor vga...
-
Gaboman
nagyúr
válasz
CheaterBandi #5137 üzenetére
Végig is vitted,mert az utolsó pályák a durvák benne,ha ott sem akadt akkor jó.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
->Raizen<- #5132 üzenetére
Az rc1-el bugos a crysis 8x aa-val.
Neked megy vele rendesen,mármint 8xAAval?CheaterBandi:crysis 1280x1024 minden very high dx10 vsync bekapcsolva 8x élsimítással ment 41fps-el átlagban.
Én ettől nagyon el vagyok maradva,gbors remélem segít ebben miért is,pedig nekem 3550megy a procim. -
TTomax
félisten
Ez single kártya... a CF-et sokkal jobban bünteti a 8X PCI-E sáv...amugy én is hajtok egy GTS250-et egy asrock lapban ahol a PCI-E csak 4X-es,és mondhatom egy picit sem fogja vissza... viszont anno a 4850CF-em érezhetöen jobban ment amikor egy P45-ös lapról X48-ra váltottam!
-
CheaterBandi
tag
Helló!
Na kész a gépem :
Intel Core 2 E8500 3.16ghz
Asus P5QL Pro
Asus EAH5850
WD Caviar Black 500gb
Kingmax 4x1gb ddr2 800mhz
Corsair TX-650wTegnap este hazahoztam üres volt felraktam a win 7 ultimate 64bites verziót mindenjól müködött este játszottam crysison filmet néztem stb.ma reggel bekapcsoltam nem tölt be mikor az a mozgó csik megy, újraindul és utána kiirja a windows-t nem sikerült elinditani.többszöri probára sem ment ezért beraktam a telepítő lemezét és nem jutok el a telepitésig mert kékhalál és újraindulás ez a helyzet ha xp vagy vista lemezt is rakok be mi lehet a baj? minden alkatrészem teljesen új kivéve a ram de nem hiszem hogy az a baj vagy egyáltalán hogy hardveri....
Segítsen valaki kérem mert sokat vártam míg kész lett!
amúgy a crysis 1280x1024 minden very high dx10 vsync bekapcsolva 8x élsimítással ment 41fps-el átlagban.
-
ndlx
aktív tag
hol lehet beszerezni az ominózis 9.12 béta drivert? megnézném azt a gyorsulást...
-
Cyberpunk
félisten
Hát ez is eléggé játék függő van ahol 30%-a hátránya a 8xos sávnak a 16xos hoz képest.
Már egy gyengébb kártyát is meg fog az a 8xos sáv pl.:GTX260 nem hogy egy HD5870 a HD5970-ről meg ne is beszéljünk ha netán valaki két olyan szörnyet összekötDe hogy nem csak vaktában beszélek itt egy teszt a PH-ról [link]
-
kasa85
őstag
Nos igen énis úgytudom meg ezen az oldalt:
http://www.vgaspeed.hu/article3.php?article=t059
Vannak tesztek 2db HD5870-es karival és írtam,hogy a tapasztalatok alapján maximum is 8-10% kos növekedést lehet elérni 2x16-os sebességen pont a két legjobb energia forrást zabálló engine,(Crytek),Crysis,és a Farcry 2.A többi pl batman,gta 4,Race Driver: GRID v1.3
Mirror's Edge 1.02
Rainbow Six: Vegas v1.06.
Stormrise v1.0
Unigine Heaven demo v1.0
Resident Evil 5 benchmark
S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky benchmark (xrEngine v1.5.0.7)
Cryostasis v1.02
Arma II demo
stb csak 1-2% ami teljesen elhenyagolható a nagy fps vadászoknak-is. -
válasz
Gaboman #5124 üzenetére
a +2 mag a Crysis-nak nemigen számít, a Penryn vs Conroe architektúra talán +10-15%, amit az órajellel kb. kompenzálsz is. szerintem valahol van vmi gond a rendszeredben, lehet driver, lehet nem stabil memória (kicsit több info kellene róla, FSB, szorzó, timingek, tRD), vagy esetleg nincs jól bent a VGA, és kevesebb PCIE sávnak érzékeli az alaplap.
Cyberpunk: elég az 5870-nek a PCIE-2.0-ból 8 sáv, minimális hátrány van belőle, nemrég mértem le
-
Cyberpunk
félisten
Hát ez nem teljesen igaz. Oké hogy a CPU-ba költözött az NB-ről a PCIe vezérlő. Ez SLI vagy CF-re leosztva a legjobb esetben is 2x8 PCIe sáv.
Ami harmat kevés már két ilyen kártyának. Teljes értékű 16xos PCIe sáv mind két kártyánál X58-as alaplapban van. Tehát ha SLI vagy CF a terv akkor sokkal jobb vétel egy i7 920 + X58 lap páros. Persze kicsit drága (nem kimondottan a proci az drágább,memória nem muszáj tri channel, alaplap sem vészes) de ezzel lesz egy "csúcs" rendszered. -
banderasz77
addikt
válasz
banderasz77 #5118 üzenetére
Jók ezek a kártyák, és még a driver is alakul rendesen. Helyes...
-
->Raizen<-
veterán
válasz
eszakas #5111 üzenetére
Szia [link] letöltöd a steam klienst feltelepited olyan partícióra ahol van bőven hely ez fontos különben nem fog felférni a dirt 2 majdnem 11 giga hely kell neki! Aztán csinálsz egy free accot megadsz létező email címet stb. Belépsz a steam progiba games menü activate products on steam. Beírod a kódodat ami a kuponon van aztán a my games menü pont alatt lesz a dirt 2-d rámész hogy install és kezdi tölteni ennyi!
-
-
Gaboman
nagyúr
válasz
3400Mhz
3550Mhz
Tudom hogy így is kevés gbors tesztében szerepelt eredményhez,de a 4%-os órajelemelésnél is gyorsult a játék 13%ot mégiscsak van benne valami hogy nem elég neki a proci,de ennél már jobban nem akarom húzni 2666Mhzről ez is szép úgy gondolom.
FarCry2 nél is kb ez az arány,nagyobb cache memóriás procival még jobban ki lehetne használni a kártyát?
Ha egy Intel Core2 Q8200 procit vennék hozzá jobban járnék vele mint a mostanival úgy általánosságba? -
Gaboman
nagyúr
válasz
Akkor a 24%-os Warhead gyorsulás nem utolsó,főleg ha az új játékok is így skálázódnának majd DX11 alatt.
-
kasa85
őstag
válasz
Razermazer #5115 üzenetére
1000hála és köszönet,ha rajtam múlott volna ,hogy válasszak a sok közűl 1-év múlva is kerestem volna a legjobbat
,de elnézve a házat nagyon szuper tuti ezt választom.Még egyszer köszi!
gbors:neked is köszönöm a segítségedet ponotan úgyvan ahogy írtad,de a core i 5 nél aztszem a pci vezérlést is beleépítették így a crosfire,sli jobban kihasználhatóbbak lesznek ha még jól emlékszem rá. -
kasa85
őstag
válasz
Razermazer #5110 üzenetére
Majd talán mikor jön a Core i 9,és +fél-egy év talán akkor már lesznek változások,de 4 magosról 4 magosra váltani amit game még mindig nagy nehezen használak ki ,kiv 1-2, értelmetlenek találom hiába a ddr3-mas ramok ,annyira nagy változást nem hozott mint a ddr2 a ddr1-hez képest.Amúgy milyen házat ajánlotok mert jelenleg egy aerocool 2 es házam van egy Gigabyte HD5870-es karival.Lényeg,beleférjen mégegy és nagyon jó szellőzésel rendelkezzen.
-
Gaboman
nagyúr
9.12Beta teszt
Crysis/Warehead (High/Gamer no AA @ 2560 * 1600)
9.11 36.23FPS/30.05FPS
9.12 beta 41.43FPS/37.40FPSNem rossz nem rossz!
-
eszakas
őstag
Arról valaki tudna infót adni, hogy a kártyához kapott Dirt2 kódot hogy lehet használni. Vagyis hogy és honnan tölthető a dirt.
-
kasa85
őstag
Nagyon köszi a teszteket minden tiszteletem a tiéd ,annyi helyen kerestem de nemtaláltam ilyen részletesen sajnos a 0-la angol tudásom végett
.Meglátszik mennyire nem érdemes vennem még új rendszert mert akkor mindent lekéne cserélnem majdnem mindent.Néztem teszteket az EP45 DS 4 es lapomon vagyis azonos lapon 2db hd5870 el és az igazság az,hogy hiába nem 2x16 osom lesz ha összekötöm hanem sajna csak 2x8 as a sávszélessége,de figyelembe véve pár tesztet a legjobb kari zabálló játék pl crysis,farcry 2 alig 8% különbséget mutatott fel 2x16-os sebességen ami durvánis max 5fps ami ismételten nem ad okot a cserére egy x58-as lapra.A többi játék pedig max 1-2% a különbség ami nevetséges.Szerény véleményem szerint annak ajánlatos ilyen Cori 7 es rendszert vásárolni aki teljes gépet szeretne vásárolni,nomeg aki tehetős,és kihasználja a Core i 7 álltal nyújtotta lehetőségeket pl,gyosabb konvertálást vagy tömörítést stb,de játékra kiválóak a quadok is.
-
boeing
őstag
válasz
banderasz77 #5050 üzenetére
Igy van no para,és csak garis dolgokat kell venni.Ha meg szar lesz a 1 éven belül akkor csere.
-
-
Gaboman
nagyúr
válasz
banderasz77 #5104 üzenetére
Este megnézem a Warhedet,FEAR2,Dragon AGE
rigins
-
Gaboman
nagyúr
válasz
banderasz77 #5100 üzenetére
Indítsd el 32biten ott mennie kell,patch van is hozzá.
De a legegyszerűbb ha ezt a Benckmarkot felteszed és a Benchmark CPU tesztet futtatod le rajta az én beállításaimmal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged