- Fórumok
- Videokártyák
- ATi Radeon HD 5830 / 5850 / 5870
- (kiemelt téma)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
4500 - 4401
31876 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigdigit
addikt
-
Yrol
csendes tag
sajna a beta-val se mükszik de még a 9.10 sem.
-
Yrol
csendes tag
Köszi szépen,töltöm
-
Haart
addikt
-
RI/OS
addikt
-
RI/OS
addikt
felbontás, élsimitás ilyesmi függő.
Minden maxon elég az -
Yrol
csendes tag
Sziasztok srácok forumozok pár napja de sokat melózok a napokban.
Gondjaim vannak a Sapphire 5850 karimmal.
Kaptam itt tippeket és legutóbb kérdezték milyen eredményt kapok Unigine Heaven teszten,ez eddig oké is lenne de DX11-ben nem indul a teszt kék háttérrel Unigine felirat töltődik majd lefagy.DX10-ben elindul.Valaki tud tanácsot adni?Mert már kezd rohadtul elegem lenni ebből a kariból.Persze win7 van fent.9.11 catalyst. -
HoReSz1975
őstag
Én is átállok ASUS lapra, de csak jővőre, i7 lesz, de még nemtudom milyen ASUS lapot vegyek, majd meglátjuk

-
- = Zk = -
félisten
-
RI/OS
addikt
aha, mert?

minden giga lapon egymás hegyén hátán vannak a pci-e slotok, most mit csináljak?
-
- = Zk = -
félisten
-
RI/OS
addikt
Holnap lecserélem a lapom egy p6t ws pro-ra, itt van még egy + hely a 2vga közt, nem egymáson van, mint az ud5-ben, kiváncsi leszek
-
Blaze71
őstag
Megy ez 3,7 GHz-et is, csak XP alatt néha kivág játék alól. Vista alatt nincs vele ilyenkor sem gond. Gondolom, hogy a driver végett, pedíg mindegyik alatt a 9.3 CCC van fent. Ez persze még az X1950-es. Az előbb beírt pontszámok kizárólag a CPU score 3DMark2005 alatt. A végleges pontszám X1950-el 11.6xx, 5750-el meg 21.4xx pont.
Itt egy 3,7 GHz-es memória és gyorsítótár sebességmérés:
Lacika001! Most csak egy Xerox monitor van, de tervbe vettünk egy 22"-os FullHD monitort, amihez kelleni fog egy jó kártya. Pont ezért gondoltam rá, hogy jobb lenne az 5850.

-
Lacika001
aktív tag
-
->Raizen<-
veterán
Ha adol a vganak szűrőket mondjuk 4x vagy 8x aa 1080p-s felbontásba akkor kihajta a vga-t a prockód de azért cibáld majd meg kicsit jobban a száját. Sosem árt. Nekem 14k-t se ad a 3dmark 06 minden alapon. Ha adok neki mondjuk 3,3 ghz-t akkor már mindjárt majdnem 18k és a vga még mindig alapon van. Szal látszik hogy mennyi szunnyadó erő lakozik a vgaba ha van cpu alá.

-
Blaze71
őstag
Köszönöm!

Fiamnak februárban lesz a szülinapja és megígértem neki, hogy addígra megkapja az új kártyát az X1950 helyett. Eredetileg 5770-ről beszéltünk, de bár van árkülönbség bőven, arra gondoltam, hogy az 5850-es jobb választás. Ráadásul februárig még az ára is lemehet bőven, akár 50 ezer alá is, ha túlleszünk a karácsonyi mizérián és kijön az nVidia konkurens kártyája is.

-
finest
addikt
-
Blaze71
őstag
-
Blaze71
őstag
-
Lacika001
aktív tag
-
Blaze71
őstag
Mivel eddig senkitől nem kaptam rá választ, ezért hozzád fordulok. Hátha...
Athlon-II 620 mellé, ami stabilan és alapfeszen megy 3,4 GHz-en, érdemes 5850-et venni, vagy ahhoz kevés ez a proci és maradjak az eredetileg tervezett 5770-nél? Alaplap Giga 770-DS3 Rev 2.0. Köszi, ha válaszolsz.
-
- = Zk = -
félisten
-
->Raizen<-
veterán
Nem csak dx11-ben 10.1 10 9-es verziójú játékokkal is számottevő a javulás. Egy 5850 pl ver majd mindenben egy gtx 285ös karit.
-
RI/OS
addikt
1920*1080-ban beba***na, ha egy 3700-as X4-el cpu limites lenne

dx9-dx10-ben ne várj olyan nagy csodákat, azért a gtx 285-öt lenyomja
Ja, egy ''kis'' feszemelős tuningal eléri az 50 a 70 szintjét

-
Lacika001
aktív tag
Elég az 5850, kis tuningal 70est lehet faragni belőle, és pár tízezres megmarad.
Inkább az a kérdés hogy DX11ben hogy jeleskednek majd jobb, mivel egyenlőre arról nem sokat lehet tudni. -
- = Zk = -
félisten
-
RI/OS
addikt
x4,fullhd, mi a kérdés?

Simán a 70-est -
- = Zk = -
félisten
ha sors úgyhozná, melyik VGA-t vegyem szerintetek?
5850 vs 5870?
vegyük figyelembe a jelenlegi konfigomat. nem szeretnék XY idő múlva problémába ütközni
marad minden, csak a VGA cserélődik. -
TomiLi
addikt
-
TomiLi
addikt
Jah igen ez félre érthető volt, kicsit hülyén fogalmaztam...
...Ár/érték arány miatt nem csak arma 2 miatt éri meg jobban az 5970...
Csak engem érdekel ez az arma 2 dolog nagyon én elsőrorban ehhez a játékhoz tervezgetem a hardvereimet - elfelejtettem hogy sokaknak még mennyi minden másra is jó a gép...
.... 
-
RI/OS
addikt
-
TomiLi
addikt
-
RI/OS
addikt
-
TomiLi
addikt
Faja teszt! Örülök az Arma2 résznek!

Nagyon meglepő, ami a CF-et illeti arma 2 esetében! Nem is értem alapból miért nem használja a játék a 2. GPU.-t!? Miért kell ilyen trükköket eszközölni... De köszi még egyszer!
Ennek fényében (Arma2-őt illetően), valamint ár/érték arány miatt már jobbnak tűnik egy 5970, egy 5870CF-nél.... Már csak valami nem létező brutális proci kellene hozzá, hogy bírja a max. látótávot is.... (vagy egy normális motor a játékot illetően....
) 
Ami viszont bennem is felmerült már korábban az a teszt konklúziójában hangzik el a tesszelációval való küszködést illetően.... De persze ebben a témában csak akkor leszünk okosabbak, ha már lesz egy pár DX11 game....
-
zuchy
őstag
-
->Raizen<-
veterán
-
fecke
tag
Sziasztok
Nekem idáig asus 8800GTS karim volt 640mb
anno 110.000.-volt
na már most a gigabyte 5870-est tudom venni 82.000.-
az asus 5870-es 100 környéke .
Lehet én lettem smucigabb . Mondjuk másra is el tudom költeni a pénzt
de nem hiném hogy az a 18.e anyira indokoltá tenné az asust., ?
Jól látom ? -
zuchy
őstag
-
gbors
nagyúr
CHIPman: 1920x1200 4xAA mellett csak a GRID meg a RE5 platform limites - az is csak részben CPU, mindkettő érzékeny a memóriára is. szóval ha feltolnám szerencsétlen Q9550-et 3.8 környékére, akkor lenne vagy +10-12 fps-em - még mindig állati limites lenne mindkét játék, viszont az összehasonlíthatóság miatt csinálhatnám az összes tesztet ezzel a sebességgel. ezt alaposan átgondoltam a 3-as platform bevezetésekor, és emiatt maradt a 3.2GHz. A memória-limitáción pedig csak egy Core i7 segítene

zuchy: leegyszerűsítve, a GPU vezérlése nem tudja megfelelő sebességgel etetni azt a sok shadert / textúrázót / stb.-t.
Televan: az se rossz, csak nézd meg, mivel játszol, nehogy az esetek felében a CPU elvigye a + előnyt...
all: köszi!
-
Sz.Miki
őstag
-
Tigerclaw
nagyúr
Nekem sajna csak 3870-es kártyám van 32 bites vistával, szóval gyakorlati tanácsot nem tudok adni, hogy melyik driver jó. Ilyen új kártya esetén, mint az 5000-es sorozat, érdemes a legfrissebb ati drivereknél maradni, mert a legtöbb javítás mindig a legújabb sorozathoz jön.
A felpörgésről annyit, hogy nálam a 3870-es kártya ventije a gép indulásakor mindig felpörög 1-2 másodpercre. Ez valami ellenőrző teszt szerintem. A te kártyád és a driver is új, vagyis nem csoda, hogy bugos. Figyelni kell, hamarosan jönnek az újabb driverek.
"...A másik érdekesség amit megcsinál néha, hogy random időközönként megakad 2-3 másodpercre... Beáll az egész gép, elsötétül a képernyő, majd visszajön, és a win7 kiírja hogy az Ati Raedon Family illesztőprogram hibát észlelet, ezért újraindult..."
Ilyen lehet driverhiba (másnak is van ilyen gondja?). Esetleg gyenge táp, vagy az extra tápcsati hiánya?
-
barks
csendes tag
-
->Raizen<-
veterán
-
scream
veterán
2, 2.5 év mulva hol lesz szegény 5850 ? ilyen rohamos technologiai fejlődés mellett akkora nem fogsz tudni mit kezdeni vele

WesTM : esetleg nem tudni ,hogy mikor jönnek nem ref. hűtős karik ?

-
->Raizen<-
veterán
-
Televan74
nagyúr
-
zuchy
őstag
-
CHIPman
nagyúr
-
- = Zk = -
félisten
-
->Raizen<-
veterán
-
janos666
nagyúr
Összeraktam műanyag bakok nélkül. Hát, deformálódik a NYÁK egy isteneset a RAM-ok után, amíg a VRM fölé ér, ott pedig ismét párhuzamos marad a blokkal az utolsó két csavar közt. Ellenben most 70 alatt van az alap órajel/fesz, és 100 alatt az 1000Mhz-es üzem. Most nagyobb a szórás is, mert 90-97-92 fokosak a furmark alatti VDDC eredmények, eddig mindig csak 1-2 fok eltérés volt köztük.
Akkor viszont mégiscsak szarul fekszik fel. Most bakok nélkül el tudott úgy deformálódni a nyáklemez, hogy koppanásig ment a VRM felett, és végre tűrhetően hűt ott is. Hát, egyelőre hagyom így, de a Ghz-es tuningot inkább még így is hanyagolom, amíg nem lesz szükség rá, hogy kínozzam. -
WesTM
őstag
-
scream
veterán
sziasztok!
nemsokára beruházok egy 5850be és egy olyan kérdésem volna, hogy van-e valami eltérés a karik között vagy csak annyi hogy más matrica van rajta meg más extrákat adnak ?

Asus-t néztem, vagy inkább mást ajánlotok?
-
janos666
nagyúr
Most megtapogattam az alsó rézlap peremét a FEK-ek körül (annyira a peremen vannak, hogy látni is a gappadok szélét, de látni a korábbi képen is, hogy állnak...), és épp csak langyos, ugyan olyan, mint mindenfelé (jól szétoszlik a hő a rézben), de úgy cak-pakk sokkal hidegebb most a nyák háta is (a GPU és a FET-ek felett is), mint gyári hűtővel volt, alig melegebb, mint a blokk tetején a plexi, amit csak a víz langyosít.
Lehet, hogy mégis elszámoltak valamit az EK-nál, és 1-2 tizeddel fentebb kellett volna hozni a FEK-ek feletti sík magasságát? (Bár ott volt a lenyomatuk a padokon, és most még pasztával is rásegítettem egy kicsit) Vagy szarok ezek a thermal padok, amiket mellé csomagoltak, és nem vezetik elég jól a hőt?
Esetleg a távtartó bakokat tudom kivenni a csavaroknál, de inkább nem tenném, annak könnyen nyákrepesztés lenne a vége, vagy valahol máshol feküdne fel szarul, ha elkezdene deformálódni a nyák, és olyasmi nem hűlne, amiben nincs hőmérő... -
Televan74
nagyúr
Csak azért írtam be ezt a két eredményt, hogy lássák 1024 ben nem érdemes a procit húzni.Ilyen felbontás mellett nem profitál sokat a kártya a 3,5 Ghz CPU -ból.
Eszembe sincs visszavinni, jó kártya ez.

-
->Raizen<-
veterán
Nagyon köszönöm a fényképeket legalább megértettem a dolgot teljesen fasza kis blokk!

"Mondjuk a FET-ek a blokk legvége alatt ülnek, ami felett a víz már nem is folyik közvetlenül"
No szerintem ez a gond. Próbálj egy egészséges beállítást találni ahol 100 fok alatt marad valamivel a fet a vga-n 24/7-re. Így birnia kell jó sokáig.
-
->Raizen<-
veterán
-
janos666
nagyúr
Egy EK blokkal van hűtve a kártya.
Az imént szétszedtem, és gyönyörűen látható volt, ahogy minden thermalpad, amit a nyákon helyeztem el felszerelés előtt, most a blokkra volt ragadva, és ott volt rajtuk a chipek tetejének a lenyomata, a RAM-koén még a Samsung felirat tükörképét is el tudtam olvasni, de a FET-ek élei is határozottak voltak, egy sem volt elfordulva/félrecsúszva hozzájuk képest. A GPU alól is szépen kinyomódott a felesleg, épp csak "füstrétegnyi" maradt. [link]
Minden esetre, ha már ott voltam, összekapartam a GPU mellől kinyomódott MX2 pasztát, és szétkenegettem a FET-ekre. Újra rájuk igazgattam a blokk aljáról leszedett hővezető padokat, és ismét felcsavaroztam, aztán beküldtem a gépbe.Most tök ugyan az a helyzet. Idleben 38 körüli a három VDDC hőmérséklet, viszont Furmark alatt terhelve már 70 fokig is felmegy. Pusztán feszemelés hatására még nem nő drasztikusan (70-ről 80-ra), de ha az órajelet is megemelem (725-ről 1000-re), akkor hirtelen felfut 100 fok fölé, akár 115-120-ig.
Pedig ettől nem tudom jobban hűteni, most míg szerelgettem lehűlt a víz/radiátor kb szobahőre (ami pillanatnyilag kb. 33 fok, mert apám mindig túlzásba viszi a fűtést hétvégén
), de ez szerintem nem is számít neki sokat. Mondjuk a FET-ek a blokk legvége alatt ülnek, ami felett a víz már nem is folyik közvetlenül, csak centikkel arrébb, de hát a gyári hűtő sem viszi azért túlzásba az alsó lemezen keresztüli hűtést, ez meg szép kis réztömb ahhoz képest. De van már MX2 paszta is a gappad alatt, ami bizonyosan hozzáér a blokk aljához. Egyszerűen ennyit bír, vagy félremér (ami nem valószínű).
Azért érdekes, hogy még a tuningtól is nagyobb mértékben ugrik meg a hőmérséklete (de az is, hogy idleben ilyen gyorsan visszahűlik, miközben valami mégsem frankó neki). -
KTTech
veterán
Nem tudja valaki, hogy lehet rávenni a drivert, hogy a kiterjesztett monitorra 1280x720/60Hz-et adjon, ne 1280x720/50Hz-et (manuálisan át tudom állítani, de elég nyűgös folyamatosan ezzel vacakolni)? Nagyon idegesít ez a dolog... Igazából az se zavarna, ha a többi lehetőség eltűnne... Illetve, ha esetleg a drivert rá lehetne venni 1368x768-as felbontásra az lenne a legjobb...
-
Televan74
nagyúr
AMD Phenom II x4 3,5 Ghz
FPS 47.0
Scores 1184AMD Phenom II x4 3Ghz
FPS 46,8
Scores 11801024x768 default teszt volt.
-
Robi BALBOA
őstag
A vga memót kérdeztem.
Amúgy a fene ebbe a hibajavítós DDR5-be, sokkal nehezebb megtalálni, hogy hol az igazi vége! -
->Raizen<-
veterán
-
Yrol
csendes tag
Sziasztok,megint én vagyok az,akinek nem teljesít a Sapphire 5850 (100% helyett kb 75%)
A gépem P35-DS3 alaplap,E8400 proci 3,6Ghz 4g ram 1066,560W Chif táp.Win7 64 bit.
KIpróbáltam a haverom gépén is,ugyan ilyen konfig ssak P45-DS3 alaplap.felraktam 32bites oprendszert de azzal sem mükszik.minden egyes játékban és tesztben úgy teljesít,mint egy GTX 260 ami 70k-ért drága poén.
Azt szeretném megkérdezni hogy kevés lehet a kártyának a proci (vissza fogja a teljesítményét)?Ennyire?vagy esetleg próbáljam meg vissza vinni a bolta?
Valakinek esetleg volt hasonló problémája vagy hallott ilyesmit?
Előre is köszi. -
->Raizen<-
veterán
A vrm-en milyen féle borda van? Az a 120 fok körüli érték nagyon magas tuningnál. A gyári hűtővel extreme burning modeos 8x aas módba nekem 85 foknál nem melegebb a vrm sosem 950/4400on. Az lenne ha legjobb ha az is vizet kapna xd. Az mitől lehet hogy a gpuz nekem a gpu clock default clocknál mind2 helyen 725/1000et mutat? A szenzoroknál látom az értékek megfelelően váltakoznak. Amióta flasheltem msi biosra a karim azóta van ez a hiba. :S Flasheljem asus biosra? Oly feleslegesnek tartom ezt amugy.

-
RI/OS
addikt
-
janos666
nagyúr
-
RI/OS
addikt
-
janos666
nagyúr
Ránéztem GPU-Z-ben a VDDC Phase értékekre, és ilyen masszív 115-120 fokokat ír ki Furmark közben, és ha leállítom, akkor idleben másodpercek alatt visszahűl 50 köré, és további fél perc múlva már 40-en ejtőzik.
Szóval ja, igencsak itt a VRM vége, mert a gyors visszahűlés igazolja, hogy megfelelő a hőátadás. Ha túl vékony lenne, és nem érintkeznének, vagy valahogy kinyomódott volna a thermal pad a blokk alól, akkor nem igen hűlne vissza ilyen hirtelen, és idleben sem maradna 38-40 fok körül, mint a GPU -> de a GPU terhelve is hűvös marad, szóval ezen nincs mit javítani, megfullad a VRM és kész...)Vagy nektek mennyi a VRM hőmérséklet Furmark-al? Lehet meg kéne pasztázni is a gappadok alatt a feteket?
-
RI/OS
addikt
-
janos666
nagyúr
Nem tudom, csak 50-esem van, de 1.200V felett instabil a kártya még így vízzel hűtve is, ha odakenek neki ilyen 1.300V-ot, akkor még 1000Mhz-en is rögtön kifagy, pedig 1,187V-al stabil ez a freki.
1.2V-ig olyan 1010Mhz csikarható ki belőle, de ami afelett történik, esetleg látszólag stabil, aztán hamar bedöglik, és mire 1.3 köré érek a feszel, már Mhz-től függetlenül kiakad.
Pedig biztos jól passzol a blokk is minden tápköri elemre, hisz az 1000/1300Mhz-el elviseli a Furmarkot anélkül, hogy egyszer is visszacsapná magát 2D-be, mint tette azt gyári hűtővel már alapórajeleken is (de még nem a maghő miatt, mert az ment fentebb a tuninggal), és persze meg sem fagy.Ja, nekem is érdekes falnak tűnik, talán változik még ez frissebb software-BIOS-driver párosokkal.
-
Blaze71
őstag
Na, mégegyszer!
Az Athlon-II X4 620-as proci 3,4 GHz-en járatva elég az 5850 mellé, vagy CPU limites lesz és inkább maradjak az eredetileg tervezett 5770-nél? Esetleg valaki hajt 620-assal 5850-et? Érdekelne a tapasztalat.
-
->Raizen<-
veterán
Ja csűrtem csavartam még egy picit. A gpu 1,3vot kap a vgan a ramoknak nem lehet szabályozni a feszt úgy tudtam vagy a rendszermemóriákra vagy kiváncsi? azok 2,05v-ot kapnak. Az asus egyes vga kártyáihoz talán (5870) 1,312vot garanciálisan vállalja hogy így megy akár évekig. Ezért bátorkodtam én is 1,3-ra tenni mert hasonló a chip. És ugyanott van mindegyiknek a vége.

-
Robi BALBOA
őstag
Na megcsavartad a procid? Azt montad nem megy olyan jól, a 3,8 az nekem pedig jónak tűnik!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Meg úgy látom a karinis tekertél még egyet, mijen feszen megy a gpu és a memó?
-
CHIPman
nagyúr
-
zuchy
őstag
-
RI/OS
addikt
Az hogy nem jár hozzá tweak progi, az kb 2 perc.
Beírod googlebe, hogy msi afterburner, és az első találatról letöltöd

-
->Raizen<-
veterán
-
->Raizen<-
veterán
-
Lacika001
aktív tag
-
CHIPman
nagyúr
Én úgy tudom, hogy a mellékelt dolgokban különböznek, pl. valamelyikhez van külön tweaker progi.
Az én kérdésem az lenne, hogy melyikhez jár tweaker alapból? -
Capt Baloo
csendes tag
Sziasztok
Egy elég 'alap' kérdésem lenne: a közelmúltban raktam össze egy új konfigot, de a videókártya (ati HD5850) nem volt elérhető az üzletben. Alapból az MSI verziót néztem ki belőle (ez volt a legolcsóbb), de ez továbbra sincs viszont a jövőhéten elvileg érkezik ASUS EAH5850, igaz 6000 forinttal drágábban. A kérdésem az lenne, hogy van valamilyen lényegi különbség a különböző gyártók (msi/asus/gigabyte/stb) ugyanazon kártyái között (és ha igen milyet érdemes venni) vagy a különbség elhanyagolható?
Köszi
-
petya89
csendes tag
Hát felraktam ezt a drivert, de csinál érdekességeket.
Pl a kártya alapból csinál olyat, hogy ha változtatok a gép hardveres összetételén (lehúztem két vinyót az áramról kikpacsolt állapotban), akkor az első bekapcsolásnál egy másodpercre maxra pörgeti a kártya hűttését. Aki még nem hallotta, elárulom, őrült mód tud zúgni... Amúgy semmi gondja semminek a gépbe, ellenőrizve lett a kártya betét előtt, szal ez az 5850-es a ludas.
A másik érdekesség amit megcsinál néha, hogy random időközönként megakad 2-3 másodpercre... Beáll az egész gép, elsötétül a képernyő, majd visszajön, és a win7 kiírja hogy az Ati Raedon Family illesztőprogram hibát észlelet, ezért újraindult...
Nagyon remélem, hogy nem hardverhiba...
Jah az oprendszer vadis új win7 64bit, novemberi frissítésekkel. Esetleg próbáljak másik drivert? -
adamssss
veterán
Sziasztok!
Penteken erkezik a gigabyte hd5870 kartyam, ugyhogy en es beallok a sorba...
Egy kerdes: ezek a kartyam mennyire huzhatok? Es mennyi a max?
Kosz -
RI/OS
addikt
Arra figyelj oda, hogy kb egyenes arányban kell a ramot húzni a gpu-val együtt.
Gondolok itt arra, hogy 980/1325-el jobb eredményt hozna valszeg, mint 1000/1300-on.
(legalábbis nálam CF-ben ez így volt, lehet csak a cpu limit meg blabla kavar be, nemtudom, de ezt külföldi oldalon is olvastam) -
janos666
nagyúr
Hihihi, asszem sikerült felállítanom egy rekordot.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Visszatettem a korábban elmentett profilra, amint 10 percet furmarkoltam, és kb 20 percet játszottam is gond nélkül, és már ezen is másodpercek alatt befagy, ha elindítom az ATItool vagy a furmark képernyőjét. Szóval sikerült 5 percen belül degradálódásig szétfeszelnem egy VGA-t víz alatt is. Kapok egy Ph!-bögrét?
Bár remélem, csak túlmelegedett a nyákon valami olyasmi, ami nem érintkezik közvetlenül a blokkal, és nem is lenne gond, ha nem akartam volna ennyit kínozni (mert gyári léggel rég visszacsapta volna 2D órajelre furmark miatt, de így maradt...). Majd holnap kiderül.
UPDATE: Na nem vágom mi van, de most újra stabil a korábbi 1Ghz.

-
janos666
nagyúr
Á, nem is tuningos a kártya, csak épp belehibáztam a legvégébe.

1.187V-on kb 1005-ig hibátlan, 1010 körül már néha-néha beszemetel 1-2 pixelt, 1015-ön lefagy. 1.200V-on még épp stabil 1015-ig, de az 1020-hoz már 1.212 kell, de 1.2 felett úgy érzem nincs köszönet, mert fagyott agyba szájba.
Szóval küldtem inkább neki 1.250-et, és emelgettem 5-össével a Mhz-et, de már 1045-nél fagyott, odakentem neki 1.300-t, de így sem lett stabil, sőt, még 1,350-ön sem.
Szóval valahol 1040 körül vége van a dalnak, hiába van megkínálva vízzel és fesszel, így igencsak a kerek GigaHz lesz a 24/7 (már nem mint ha ez olyan rossz teljesítmény lenne...)Még azt nem tudom, a RAM-al mi legyen. Úgy tűnik, az 1300-at bírja, de a hibajavítás miatt ebben sem lehetek biztos, illetve nem tudom hogy érdemes-e még nyomozni mehetne-e tovább.
-
CHIPman
nagyúr
-
->Raizen<-
veterán
Jelentem 1,125 v-on is betonstabil furmarkkal a kártyám 900 mhzre emelve így a gpu-t.
A gyári érték amin megy 1,088v. Így nem bír túl sokat a kártya tuningban. 835 mhzn már nem hibázott az rthdribl demó és a furmark előbbi 16x élsimitással utóbbi 8x-aa val leterhelve. -
finest
addikt
-
RI/OS
addikt
-
zuchy
őstag
Azt szerintem nyugodt szívvel megnézheted. Elvégre ugyanaz a chip, ugyanúgy 40nm, meg víz is van rajt. Olyan ~1.2V-ig lehet adni neki, bár jó lenne ha tudnánk pontosan, hogy mennyi a még hosszútávon biztonságos fesz. Nem tudod, hogy alulfeszelni lehet ezeket a kártyákat?
Ha jól látom, akkor igen... -
janos666
nagyúr
Jaja, már ideje volt, a Gainwar féle 8800GTS-320-GS óta nem volt olyan VGA-m, amin 20Mhz-től többet lehetett húzni (na jó, kivéve ezt a 8800GTS512-t, ami Physx-re van, ez is hasít, csak minek...?
).Léggel is jókat ment ahhoz képest, amit korábban beirkáltak páran, de nekem most az tűnt fel az imént, hogy ugyan azon a feszen még ~40Mhz-et lehetett tolni rajta annak köszönhetően, hogy 90-ről 50-re hűlt vissza a mag. (Illetve még az a szembeötlő, hogy rendes hűtéssel nem veszi vissza az órajeleket FurMark alatt sem. Szóval tulajdonképp képtelenek voltak olyan refhűtést összehozni, ami a GPU-t és a VRM-et is be tudja hűteni hallássérülés okozása nélkül, és inkább bejött ez az órajeljáték...)
Nem akarom addig szétfeszelni, míg nincs rá szükség, egyelőre kár lenne. Bár azt azért lehet megnézem még, hogy mennyit megy a 70-es alapfeszén.
-
->Raizen<-
veterán
-
luciferk
senior tag
Hááát 45% venti fordulat már elég hangos, 35%-ig még elfogadható a hang, de ha fülessel játszol esetleg akkor nem számít, hogy mennyivel forog a venti csak a szomszéd át ne zörögjön

-
zuchy
őstag
-
CHIPman
nagyúr
-
Blaze71
őstag
Sziasztok!
Athlon-II 620-as proci, stabilan 3,4 GHz-en járatva elég lenne egy 5850-es kártyához, vagy ne álmodozzak és maradjak az eredetileg tervezett 5770-nél?
Új hozzászólás Aktív témák
-
4500 - 4401
31876 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Videokártyák
- ATi Radeon HD 5830 / 5850 / 5870
- (kiemelt téma)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy A37 – régi ismerős új formában
- Nyolcmagos CPU-val és 32 GB RAM-mal is munkára fogható az MSI egykártyás gépe
- Battlefield 6
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Video digitalizálás
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI RX 6750 XT Gaming X Trio videókártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Gaming X RTX 3060 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Gaming X RTX 3060 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- HP ProDesk 600 G2,G3 Mini és 600 G2 MT , félkonfig, bővítési opció, mini PC/NAS/HTPC alap
- Apple iPhone 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 17e 256GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Silver- 2 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS5240, 94% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A teljes konfigot illetően kb 100k különbség van köztük, pénz az meg sosincs elég.