- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
CHIPman
nagyúr
Btw egy 5850 alá milyen procit érdemes venni? Húzva lenne alapfeszen, léggel a kártya és a proci is. 1280x1024-es felbontás.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
->Raizen<- #4396 üzenetére
"Most, hogy feltettem az EK blokkját az 5850-re"
-
janos666
nagyúr
Kezd tetszeni a kártya (úgy látszik szereti a visszafogott maghőt): 1/1.3GHz
-
janos666
nagyúr
Érdekes. Most, hogy feltettem az EK blokkját az 5850-re, már nem kapdossa vissza az órajelet Furmark alatt (pillanatnyilag 945/1200-on megy 1.174V-al, a GPU 50 fokos gondolom akkor a FET-eket is ekörül tartja).
Ezek szerint mégis inkább a VRM hőfok alapján lassul meg, nem pedig a felevett W-okat monitorozza (legalább is ezt is, és esetleg a Watt limitet még nem léptem át). Most 72,3A-t kajál a GPU-Z szerint, de erre még nem jöttem rá milyen feszültségértékkel szorozva adná ki a felvett teljesítményt. Vagy félremér, vagy nem azt méri, aminek hiszem. -
lsc
nagyúr
válasz
#54630400 #4389 üzenetére
Létezik olyan csati is amit linkeltél, csak olyat nem láttam boltban . Lehet mást is kötni a "molex" ágakra, annyi a lényeg hogy ha elosztod a táp ágain akkor a táp egyenletesebb terhelést kap /tehát ha az Y elosztót két "molexes" ágra kötöd /. Amit linkeltem az is egy megoldás, 10 cm meg ahogy írtad bőven elég .
-
zuchy
őstag
válasz
#54630400 #4384 üzenetére
Mindet be kell dugni...ez van. Hát azért van 2 vége mert 6 tűs a VGA csati, lehet látni, hogy 2x3 ágra van bontva. A molexen van két föld, egy 12V és egy 5V-s ág. Az 5V-s az jelen esetben nem kell. A 6 tűsön meg csak 12V és föld van.
De mekkora házad van, hogy nem ér el a vidkariig a tápkábel? -
petya89
csendes tag
Akkor most végül 5850 alá melyik driver ajánlott? Win7 van a gépen, az szed le valamit magától, de gondolom kéne rá valami frissebb...
-
Robi BALBOA
őstag
Na egy kicsit megtéptem a karit(szigorúan csak alap feszen minden!) a Gpu: 940mhz-en fut a memória pedig 5200mhz-en(valamivel többet is bírna,de már nem nyaggatom)
Azért érezhető is volt a tuning pl: a Crysisben! -
S@fi
csendes tag
Sziasztok.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy egy Chieftec 650W 80+ -os táp,
elbírna -e két Gigabyte Ati5850 -et??Előre is köszi a válaszokat!
-
banderasz77
addikt
válasz
->Raizen<- #4361 üzenetére
Ok, köszi.
-
Sz.Miki
őstag
válasz
- = Zk = - #4375 üzenetére
Ki van zárva!
Külföldi fórumokon is jelentkezik a probléma, itt a ph-n is van aki szenved ugyan ezek a tünetek miatt, és csak ezzel a játékkal tapasztalom, és teljesen mindegy melyik gyártó kártyája, eddig találkoztam Gigabyte, His, és az én Sapphire kártyám, ugyan ennél a játéknál ugyan ez a tünet.
Tehát HW. hibát kizártam!
-
Sz.Miki
őstag
válasz
- = Zk = - #4373 üzenetére
Természetesen a az összes patch fel van telepítve...
-
->Raizen<-
veterán
válasz
luciferk #4368 üzenetére
Csináltam egy kis tesztet a friss STALKER COP Bencsmárkkal. A max hűfok amit a vga elért jól kiolvasható. Elég szépek a minimum fpsek alap vgahoz képest látszik a gyorsulás.
Advancedbe a köv beállításokat alkalmaztam a benchmarkba: MSAA OFF SSAO mode default SSAO minőség high enable tessellation on contact hardering shadow pipa be.
[link] -
Sz.Miki
őstag
No igen, driver frissítése nem oldotta meg
Én fölvettem a CD-projektel a kapcsolatot, elvégre nem azért vettem eredeti játékot meg ilyen drága vga-t hogy ne tudjam használni!
Nagyon segítőkészek a Cd-projektnél:
Ezt írtam nekik: "
Tiszelt CD PRojekt!
Sikerült hozzájutnom egy Sapphire HD 5870 videókártyához, mióta ez a kártya van a gépben, játék közben a karakterekből villogó lándzsaszerű pixelhibák láthatók, csak ennél a játéknál tapasztalom a hibát, próbálkoztam driverek frissítésével, másik windows oprációsrendszer használtával, de nem tapasztaltam javulást. Adok egy linket, mivel külföldi fórumokon is foglalkoznak a hiábval, de még nem szültettt megoldás:
http://forum.beyond3d.com/showthread.php?p=1351780
Nálam is pont így néz ki a játék.
Mivel nem találtam még semmi megoldást, önöket kérném, hogy foglalkozzanak a problémával!"Válasz:
"Problémáját továbbítottam a fejlesztők felé, remélhetőleg a következő ati catalyst vagy witcher patch elhárítja ezt a hibát. Esetleg javasolnám az ati control centerben való beállításokkal való variálást. Egyenként húzni kellene a csúszkákat a teljesítmény felé és minden változás után tegyünk egy próbát.
Üdv
CD Projekt Support"
-
fecke
tag
Köszönöm
-
luciferk
senior tag
válasz
->Raizen<- #4358 üzenetére
A 950/4.4 beállítással játszani is lehet?
a játék alatt (például COD 6 fullra álítva) mennyi a hőfok és a venti hány %--on megy? mert 35-40% felett ugyancsak megjön a venti hangja.
-
fecke
tag
tanácsot kérek
5850 vagy 5870-et akkarok venni amelyiket elöbb kapok
viszont asus , gigabyte ,msi , ezek közöt van külömbség az áron kivül természetesen
Másik kérdésem enermax 620w liberty táp-om van jól sejtem hogy elegendő lesz hozzá ?
Köszönöm -
RI/OS
addikt
válasz
Robi BALBOA #4364 üzenetére
Nemtudom, szerintem főként a CF-et dobja meg, mert alapvetően ezt lehet letölteni az amd honlapjáról Hemlock driverként.
Most ezért nem szedem le ezt a drivert, és rakom vissza a régit megint, hogy megnézzem egy kártyával... -
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<- #4361 üzenetére
megköszönném, ha dobnál ebbe a fórumba pár sort, az eredményről!
-
->Raizen<-
veterán
válasz
banderasz77 #4359 üzenetére
Igen ahhoz is kell. Ha majd aktuális elküldöm neked emailben majd dobj egy PÜ-t!
Zk: Azt még nem teszteltem ki azt majd hétvégén fogom szombaton!
-
- = Zk = -
félisten
válasz
alap fesszel meddig megy a "kicsike"?...
-
banderasz77
addikt
válasz
Sapphire kártyánál is kell majd az MSI Bios?
-
->Raizen<-
veterán
válasz
banderasz77 #4353 üzenetére
Na hali nekem van egy gigabyte 5850 és biost cseréltem unlockos msi 5850 biosra és így működik az msi afterburnerba a gpu fesz állítás. 1,225-re állitottam a feszt és 950 mhzig néztem a gput a ramokat meg 4,4 ghzig. Igy beton stabil 24/7-re és igen így beéri az 5870et 1 ghzs gpuval meg 4800 mhz ramokkal már 5870 felett van teljesitménye kicsivel. De ehhez 1,3vot kell adni én nem adtam nem kínzom.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
tom_tol #4339 üzenetére
Vapor 5870 akart lenni, nem?
-
Kucsek
aktív tag
Hát jó az 5870 de lenne egy kis gondom.Remélem tudtok segíteni.
Felment a legújabb driver 9.11.De a CoD2 ha 1.0 alappal játszom a multit és lerakom tálcára akkor a Cod 2Mp exe hibát észlel ezért leállt hibaüzenet fogad.Csak 1.0 1.3 nál nem.Xp van még fent Sp3. Próbáltam mindent DX reinstall új rendszer de semmi.A 4870 nél is volt ez a gond de ott egy régebbi Driver megoldotta a gondot de itt ilyen nincs.
Valakinek valami tipp? -
banderasz77
addikt
Sziasztok!
HD5850-et tervezek venni, már be is foglaltam. Kérdésem az lenne, hogy mennyire lehet ezeket tuningolni és VoltageTweak-el foglalkozott-e már valaki? Mennyi fesz adható neki 24/7-re? Esetleg 5870 vagy fölötte tud-e teljesíteni?
-
janos666
nagyúr
válasz
HoReSz1975 #4350 üzenetére
Az utolsó 3 képen megismétlődik az, ami az első 6-on.
Te most tudatosan használsz SSAA-edge detect párost, vagy mindent oda toltál, ahol a csúszka/dropbox vége van?
Működik egyáltalán együtt ez a kettő? SSAA-nál mi értelme az éldetektálásnak? z újraszámolja az egészet jobbról-balról/fentről-lentről, ha kell, ha nem, tudtommal ez a lényege.
Mindkettő zabagép, legyen vagy adaptive MSAA + edge detect, vagy SSAA box filteren, de új játékoknál 1920-ban inkább MSAA, ha működik, SSAA-t akkor használj, ha a játék nem támogatja, de akkor az AA szintet is itt lődd be driverben 2-4x-re.
Mondjuk application controlleden van, tehát ha a játék menüjében nem lőttél AA-t, akkor ez most irreleváns, hogy itt milyen AA-t kérsz (ha nem dolgozik semmilyen AA). A többi oké. -
HoReSz1975
őstag
válasz
Robi BALBOA #4349 üzenetére
azt már beállitottam, átdugtam a DVI -t az alsó aljzatba, most már jó lett, tükörtiszta...
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
HoReSz1975 #4347 üzenetére
A ccc az a Catalyst Control Center, itt nézd meg amiket írtam!
-
HoReSz1975
őstag
válasz
HoReSz1975 #4347 üzenetére
a dvi kábelt a felső csatiba raktam, nemtudom, befolyásol -e valamit
-
HoReSz1975
őstag
válasz
Robi BALBOA #4346 üzenetére
igen minden maxon van a játékban, de a sima desktop képen is homályos egy kissé, valami tuti nem jól van beállitva a catalystban
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
HoReSz1975 #4344 üzenetére
A ccc-ben a 3d beálításoknál a mipmap Quality-re, az AI-t standard-ra!
A játékon belül tuti maxon van minden? -
HoReSz1975
őstag
válasz
HoReSz1975 #4344 üzenetére
alakul, de még nem az igazi, valaki rakhatna képeket, hogy mit hogyan kell állitani
-
HoReSz1975
őstag
Valami nem kóser nekem, játszok a COD MW2 -vel és a grafika maximumon van 1920x1080 -on, de elég szar a kép, pixeles a játék, nem olyan jó, mint a GTX280 -al volt, vagy valamit be kellene állitani a catalystban
-
Kucsek
aktív tag
válasz
HoReSz1975 #4338 üzenetére
Nálam sem Asus oldalról letöltött driver van fenn ,Ati.com-ról szedtem.Bár nincs viszonyítási alapom de szerintem jó.
Egyébként meg tudja valaki mondani milyen különbségek lehetnek a driverek között?
-
tom_tol
addikt
5850 vapor
átszámítva 164k lol -
maflame
aktív tag
válasz
HoReSz1975 #4332 üzenetére
Az úgy nézem, a 9.10-es asus "átiratban". Én a cata9.10-est raktam fel 1 hete mikor vettem. Csak aztán gondolkoztam el, hogy tán mégis az asus félét kellett volna. Gondolom 1-2 nap és fönt lesz a 9.11 asus verzió is. De nem tudom mi a különbség.
-
Goldmen75
őstag
Most néztem az egyik nagykerünket...
97-be tudnám adni.GBT5870 -
zuchy
őstag
válasz
HoReSz1975 #4332 üzenetére
9.11-t rakjál föl, a 8.661 az a 9.10-s ha jól tudom.
-
HoReSz1975
őstag
válasz
maflame #4331 üzenetére
Erre én is kiváncsi lennék, mert ASUS EAH5870/G/2DIS/1GD5 kártyát vettem és a saját honlapján 2009.10.28. -i driver van ami Version 8.661 takar, de a Guru3D -n ATI Catalyst 9.11 Windows 7 | Vista (64-bit) van fent.
Melyiket érdemes használni, felrakni
-
maflame
aktív tag
Mondjátok már meg légyszi, hogy Asus kártyákhoz érdemes-e inkább az asus-drivert használni a Catalyst helyett, vagy mindegy, vagy inkább cata? Mik a tapasztalatok? Gondolom nem véletlenül ad ki az asus ilyen spec meghajtót de sehol nem találok normális leírást, cikket, tesztet.
Köszi! -
RI/OS
addikt
Egyik tesztben azt írják, hogy az 5870 órajeléig is csak az egyik kártya ment el a kettőböl és terhelés alatt lassult, nem bírta a fesz szabályzó. Na ezért nem kell nekem 5970, egy kártyán akkor se egészséges, ha 400wattot eszik terhelve
4328: 4890, de csak átmenetileg, míg meg nem jött az 5870
-
WesTM
őstag
válasz
HoReSz1975 #4321 üzenetére
2 darab 5870 van összerakva, 5850 órajeleken, de 1600sp-vel.
Ezért 5970 a neve (5870x2=5970)
Lesz majd 5950 is, ott 2 1440sp-s gpu lesz, valószínűleg hasonló órajelen.Ha gyárilag 1000mhz-re állították a gpu oc limitet ccc-ben, akkor valószínűleg van ott tartalék becsülettel.
-
RI/OS
addikt
válasz
HoReSz1975 #4322 üzenetére
de jó neked.
Én meg kettőt vettem 72e/db-ért de ez hogy jön ide? -
Spiral
csendes tag
- Jónapot! Kérek egy kiló banánt.
- Négy dollár lesz.
- De ott szemben a zöldséges csak kettőért adja!
- Akkor vegye meg ott!
- Ott most éppen nincs.
- Ja, ha nincs akkor itt is kettő!!!Bocs nem álltam meg. Ez egy ŐŐŐsrégi vicc, de a kereskedők nem változnak.
-
-
Enton
addikt
válasz
petya89 #4258 üzenetére
Én most nézegettem:
Ennél olcsóbbat most nem találtam -
-
Tanisz
senior tag
válasz
janos666 #4311 üzenetére
Köszi az infót!
Hmm...az a baj, hogy a 4870 ref. hangját sem ismerem, mivel nekem egy ilyen : [link] van jelenleg és hát hogy is mondjam nagyon jól megy,de nem kicsit zajos a kicsike. Néha majd megőrülök tőle, ha huzamosabb ideig kínoztatom a kártyát és el kezd pörögni, pláne, hogy ultraszellős a házam és távozik belőle minden zaj!
Szóval nálam vagy az van, hogy a jelenleginek lecserélem a hűtőjét egy halkabbra, vagy beruházok egy 5850/5870 -re, ha csendesebb és ár/teljesítmény/beruházás arányában megérné.Igaz jelenleg 3,4 GHz-en ketyeg a proci, de asszem nem fog problémát jelenteni, hogy feljebb toljam, ha muszáj!
-
janos666
nagyúr
Kb. valahol a 4870 körül van a hangja (inkább valamivel hangosabb), amivel most össze tudom vetni élőben, hogy egy 8800GTS-től bizonyosan zajosabb. Idleben elég halk (de gyorsabban pörgeti a ventit, mint kéne a fogyasztáshoz képest, de ezen lehet hangolni), viszont pár perc játékpróbálgatás után nem gondolkodtam sokáig, hogy cseréljek-e rajta hűtőt.
Szerintem 3,6Ghz körül nem lesz már vele gond, főleg 1920-ban, maxra tolt grafikával még annyi sem kell. -
Goldmen75
őstag
Este én is nekiesek
CoD MW2, 3dmark06, Shift stb...
-
petya89
csendes tag
Nah végül meg lett rendelve a hd5850-es, nagyon remélem hogy tényleg be fog férni a gépbe. Amúgy 14boltot próbáltam végig mire találtam egy darabot. Állítólag 9 importőr hozza be az országba, és már egyiktől se lehet szerezni, úgyhogy aki ilyet szeretne a közeljövőben, az hoppon marad. Legalább két hetet várni kell úgy hírlik...
-
Tanisz
senior tag
Sziasztok!
Tudni valamit arról, hogy milyen zajos egy ilyen kártya? Úgy látom, hogy csak ref. hűtéssel árusítják.
Erősen gondolkodom, azon, hogy meglepem magam valamelyikkel, csak nem tudom, hogy egy Q6600-os 3 GHz fölött kihajtja-e a kártyákat, de gondolom nem jelent gondot neki, ahogy a teszteket olvasgattam?! -
Goldmen75
őstag
Ati honlapjáról hivatalosan?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Gyúrósok ide!
- EAFC 25
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- E-roller topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest