Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
LÁZ
addikt
hy, ezt az msi afterburnerbe mit kell berhelni, hogy tudjam állítani a zafír 5850em órajelét? apply, aztán semmi
-
DigitXT
félisten
válasz
Gaboman #5396 üzenetére
Ő is a tapasztalatát mondta el... Nincs amúgy ott semmi baj, csak
DX11 esetén FullHD-ban már 5970 kell, az 5870 csak 48 FPS-t tud, ami
belátható, hogy kevesebb, mint 60, tehát ha valaki ezt látja, akkor kevés.Szerk: ja, most nézem, hogy "csak" 5850-ről volt szó, az meg 42-nél jár.
a jelenlegi konfigommal
Szerk2: igen, azért nem volt jelentős nálad a DiRT2-ben különbség, mert
a kétmagos CPU visszafogja ezeket a karikat: ha nem tuningolod, akkor
bizony jelentősen... (Persze ha DX11-ben mindent maxra húzol, mindezt
kellőképpen nagy felbontásban elkövetve, úgy már lett volna különbség.) -
Gaboman
nagyúr
válasz
DigitXT #5395 üzenetére
Nem belekötöttem még véletlen sem csak én meg az én tapasztalatomat mondtam el,ennyi.
Akkor LCDm sem lesz az is tuti ha ezekkel a CRT monitorokkal sokkal folyamatosabb a játék.
De kipróbáltam azért én is hogy a Ultra helyett Highra tettem és semmivel nem folyamatosabb nálam,de ez nálam van.
5770 volt előtte,itt a Drirtben nem igazán van különbség köztük a jelenlegi konfigommal. -
DigitXT
félisten
válasz
Gaboman #5394 üzenetére
Távgyógyítást nem vállalok.
Amúgy meg azt bármikor megmondom
(feltéve, ha mozgathatom a "kamerát"), hogy szinkronban van-e VGA a
monitor képfrissítésével, vagy sem. (Sima LCD esetében tehát 60 FPS.)De felesleges ezen "vitázni", inkább örülj, hogy nem látod a különbséget,
így kevesebbet kell VGA-ra költened.* Attól, hogy meggyőzlek róla, hogy
van ember, aki látja a különbséget, attól neked sem rosszabb, sem jobb
nem lesz. A történet lényege mindössze az, hogy nem kellene belekötni
mások tapasztalatába csak azért, mert neked nincs olyan tapasztalatod.(Ráadásul nem LCD-n játszol, ami egészen más világ a CRT után... Egy
jó kis 100 Hz-es CRT-n mindent sokkal folyamatosabbnak (!) láthatsz, ill.
olyankor valóban tökéletes lehet egy 50 FPS - amit te is írsz** -, mivel az
épp a fele a 100-nak, tehát szinkronban van...De pl. 30, ami a 60 fele,
már egyértelműen kevés, szerintem neked is.UFF. És akkor OFF is...)
*: mondjuk ha most 5850-et vettél, annak csak volt valami oka...
Ha
annyira nem számítana az FPS, amennyire állítod, vehettél volna 57xx-et.**: lassan azért emeled a tétet.
És akkor már ki is egyeztünk.
-
Gaboman
nagyúr
-
DigitXT
félisten
válasz
dangerzone #5390 üzenetére
Ettől függetlenül nem is mondod Gerisznek azt,
hogy 4x FPS-t már jónak kellene látnia...Szerk: amúgy játékja válogatja, van ahol olyan jól
sikerült pl. a motion blur, hogy kevesebb is "elég".
Persze ha ilyen "kihegyezett szemű" vagy, s már
megszoktad úgy, akkor csak az lesz elég...Én csak azt nem értem, hogy ha valaki egyértelműen
leírja, hogy nem érzi egyenletesnek a 4x FPS-t, akkor
miért kell megpróbálni meggyőzni az ellenkezőjéről.
Amúgy meg ha leveszi Ultráról High-ra, valszeg annyit
gyorsul az egész, hogy megvan a fix 60, amit jónak lát. -
DigitXT
félisten
válasz
Gaboman #5386 üzenetére
Ne mondd már meg neki, hogy mit hogyan kellene látnia...
Elég az, ha a képkockák nem egyenletes időközönként követik
egymást, máris oda a folyamatosság élménye. (Persze van aki
nem érzékeny erre, s bőven el van 30-40 körül ingázó FPS-sel.)
Mondjuk azok valszeg nem vesznek HD5850-et, mert minek. -
Gerisz
addikt
válasz
banderasz77 #5380 üzenetére
Próbáld akkor ki a Dirt 2-t ugyan ilyen felbontásban. (minden maxon) Ott rendesen megreccen
Pedig a procit is megrángattam, mert azt hidtem kevés 3,4-en, felvittem 3,8-ra és ugyan az.
De majd javul ez vagyis remélem még optimalizálnak rajta.
Mondjuk az MW2-t Öcsém is fullon tolja FullHD-n egy 512-es 4850-el. Ezért nem kellett volna ilyen kari. -
TTomax
félisten
válasz
Azért négy G RAM beférhetett volna a"gémer" gépedbe mielött "fullhádé" monitort veszel...
Amugy egy GTS250-el ugyanigy megy röccenésmentesen 1920-ba... és mennyi lové maradt a zsebembe...
-
SpeedR
őstag
válasz
A MW2 egy agyonoptimalizált játék, én egy 4850-el toltam ugyanebben a felbontásban reccenésmentesen. Persze ettől függetlenül az 5850 is egy kiváló kari.
monitor javaslat: Dell U2410 -
banderasz77
addikt
Hazavittem a Gémer gépem, és örömmel tapasztaltam, hogy a MW2 1920*1080-ban minden maxon zökkenőmentesen szaladgál a kis 5850-el (vga alapon) a TV-nken. Jó ez a kis kari na....
Most már komolyan gondolhatok egy FullHD monitor beszerzésére is. Mit is kellene venni 24"-ban? -
kasa85
őstag
Köszi szépen az egyértelmű választ csak egy kis megnyugtatásra volt szükségem mert ekkora hőértéket nem mértem még semelyik lapommal.Csak az a fránya hőcsöves fos miatt emelkedik fel mert pont rátehénkedik a déliből az északiba vezető hőcsöre,de legalább a karit is hűti
Nemgond akkor ezek után majd úgyis cserélek még nyárelőt gépházat egy Cooler Master HAF 932-re pár hasznos tanáccsal elátot forumtársak ajánlásával.Azt még a poratkákat is kifújja a gépből
-
JaniS
senior tag
Ha meg akarod bontani az alaplap hőcsöves hűtését és egyáltalán lehet még bárhol is kapni, akkor egy Extreme Spirit 2-őt ajánlanék az északi hídra. Pici, leszabályozva halk és az alatta levő slotot is lehet normálisan használni tőle.
Szerintem egyébként túlreagálod a dolgot, nekem ment sokáig az alaplapom az egyszerű passzív északi híd hűtőbordájával, az is volt 60 fok körül, mikor a 8800GTX alágyújtott. A mostani GTX295 időnként szintén rendesen aláfűt neki (~100), de nem zavarja. Hamarabb fogsz alaplapot cserélni, mint hogy emiatt tönkremenjen...
-
kasa85
őstag
válasz
Robi BALBOA #5373 üzenetére
Gigabyte EP45DS 4.Sajnos ha megnézed a alaplap déli és az északi összekötő hőcsövet majdnem rajta van a videó kari+a déli chipset hűtőt majdnem teljesen beterítí a kari vaskos tégla hűtése ami a kari max üzemhőmérsékleten az alaplap chipset-ét felemeli55-56C/fokra.A régi HD4850 es karim az nem ref hűtős volt igy nemlógot bele a hőcsövekbe hűtőkbe (déli).Akkor max 44-45C/fok volt.Jelenleg egy Aerocool Aeroengine II es gépházam van.
-
Robi BALBOA
őstag
-
kasa85
őstag
Köszi.
Tulajdonképpen meddig állíthatom be a chipset easytune 6 ban a biztonsági határt,meddi egészséges a hőérték a chipset nek.Mert nyárlesz biztosan melegebb lesz + a kari is. -
kasa85
őstag
Sziasztok.
A segítségetekre lenne szükségem.A múltkorában vettem egy Gigabyte HD5870-karit.Nos a karival minden okés csak az alaplapom melegszik de nagyon tőle.Ahogy elkezdek játszani az alaplapom északi chipsete 22C/fokos szobahőmérsékleten felmegy 1-óra játék után 55-56C/fokra ami szerintem egy chipsetnek nem valami jó.A lapom egy Gigabyte- EP45DS4 lap.Sajnos közvettlen a déli chipset felet van a kari ami majdnem ránehézkedik és a hőcső alatta fut át az északi chipset be és ígytovább.A kari max 70-80fokot reprodukál teljes terhelésen.Ha van valakinek valami ötlete milyen chipset hűtőre cseréljem megköszöném. -
ndlx
aktív tag
válasz
->Raizen<- #5360 üzenetére
ez is az eredeti krízis?
-
Ybron
senior tag
Hello,
Valaki megmondaná légyszíves hogy mitől jobb a Vapor-X mint a sima(5870) ?
-
->Raizen<-
veterán
[link] Inkább ezt nézzétek meg! Fps nyerhető very high-ban!
-
ndlx
aktív tag
és amúgy ez a crysis-hez vagy a c.warhead-hez van?
-
ndlx
aktív tag
háj
innen (http://forum.i3d.net/downloads.php?do=file&id=1693) próbáltam letölteni a crysis mster config csodát, de már ki sem tudom csomagolni mert elszáll CRC hibával. mindezt kipróbáltam 2 teljesen különböző gépen, mindkettőn rossz volt.
tud valaki még linket ahol esetleg jó?
köszi -
rento
őstag
válasz
sasmedve79 #5251 üzenetére
hát sztem várok még a garival, mert mivel alig van most kártya, kitudja mikorra cserélnék ki. inkább megvárom a januárt, aztán akkor viszem vissza. addig meg valahogy kibírom.
-
bobbyperu
csendes tag
Halihó!
Érdeklődnék, hogy a zafír 5850nek elég a Gigabyte Gz--x3 as ház mellé adott (itteniek szerint jó minőségű) 460W os táp? Nem fogom húzni a kártyát de semmiképpen nem akarom hogy baj legyen...
-
LÁZ
addikt
válasz
->Raizen<- #5349 üzenetére
igen azt olvastam, ránézek
, heavent akartam futtatni, hogy mennyit dob a kártya vista x64en, de kidob, hogy nem jó a dx-em, ezek szerint 11 csak vin7en lenne, vagy sp2-vel már tudnám indítani?
-
LÁZ
addikt
üdv, szert tettem én is egy zafír 5850-re, kérdésem pedig, a rivatunert rá lehet vhogy venni arra, hogy kezelni tudja a karit?
túrtam a netet, de még értelmes dolgot nem találtam....lehet rossz felén kezdtem el
-
ndlx
aktív tag
muszály -> muszáj
-
Bajnokfoto
csendes tag
válasz
Razermazer #5343 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm Razer. Semmilyen codec pack-ot nem tettem eddig még a gépre és Km-player-t használok a filmek lejátszásához. Remélem ezekkel a progikkal megoldódik a problémám.
Még egyszer nagyon szépen köszönöm -
Geniust
tag
válasz
Razermazer #5342 üzenetére
De amugy elég csak a display driver is??A többi az mit takar??Állitási lehetöségek meg tuning?
Bocsesz a buta kérdésekért de rég volt ATI-m.... nem akarom instalálni ha nem muszály csak a display drivert mert gondolom az az alap...ami fontos h normálissan müködjön a karim...Köszi
-
Razermazer
őstag
válasz
Bajnokfoto #5339 üzenetére
Ez szerintem codec hiba lesz, mert a configodnak nevetve kéne vinnie még ha a kártyád nem is használja a dxva konvertálást vagyis a vga kódolja az adatfolyamot a proci válláról levéve a terhet. Én azt mondom hogy használj media player classic home cinemát, és egy k-lite codec packot izlés szerint lehet lite, pro, mega ami tetszik. Már elérhető 64 bites változata is nem minden codec pack-nak van ilyen. Teljes leírás hd lejátszáshoz[link] media player classic homecinema[link] k-lite codec pack[link] Nah egészségedre remélem minden klappol majd.
-
Razermazer
őstag
válasz
Geniust #5341 üzenetére
Hát lehet letölteni külön csak a 20-30 mega a hydravision meg az avivo ezek a kevesek, a catalystal egybe olyan 65mb én azt szoktam leszedni, de ugye aki nem szereti a catalystot az választhat. Van csak a display driver is az 43 mega. Kiválasztod a rendszert a kártyát és oda is dob a letöltő oldalra[link]
-
Geniust
tag
Sziasztok!
Valaki megtudná mondani hogy hány Mb-os a drivere ennek az 5850-esnek??
Mert az AMD oldalán van de mind ilyen 20Mb 30Mb Azokat mind lekell tölteni a kiválasztot karihoz vagy csak eggyet??
Linket is szivessen fogadok ha vki tudd eggyet..
Köszi a helpet -
Bajnokfoto
csendes tag
Sziasztok!
Lehet nem jó helyre írok de fogalmam sincs milyen problémával állok szemben...
Nagyon ritkán mikor full hd felbontásban nézek egy youtube videót (hd-ban) vagy akár egy 1080p-s filmet és belepörgetek, hirtelen olyan szinten belassul a gép, hogy lehetetlen vele bármit is kezdeni, a monitor lassan villog feketéből vissza az asztalra mintha ki be kapcsolnám és csak az újraindítás segít a problémán.
Azért nagyon furcsa ez a probléma mert játékoknál soha nem tapasztaltam és filmezés közben is csak nagyon ritkán (20 alkalomból 1szer) és akkor is csak hd-filmeknél meg mikor belepörgetek.
De mégis zavar mikor előjön
Volt már valakinek ilyen vagy hasonló problémája?
Köszönöm előre is a válaszokat. -
pilu01
senior tag
Üdv mindenkinek
Mától én is egy 5850-el tolom!Azoktól kérdezném akik esetleg hűtőt cseréltek S1-re, mennyit csökkent a hőfok?
Nekem most alapon 45 fok softveres méréssel alapon, ill. 73 terhelve (FurMark)
Ez nem tűnik rossznak! Lehet fel sem rakom az s1-et!
Bár játékok alatt is megnézem még! -
TomiLi
addikt
Az a baj a gigabyte-tal, hogy sehol nincs.... Hardverkerben tutira nem lesz idén (ezt mondták) Az asusra várunk sokan, de az sem 100%...
Ráadásul elöttem már mondta valaki, hogy az ár változhat, mire új szállitmány érkezik....[link]
-
omikron23
senior tag
Akinek csak a kártya kell, a játék nem érdekli, az vegye meg a gigabyte-ot, az is ugyanolyan jó szerintem, mint a többi...
-
Goldmen75
őstag
Nekem van 5870 Gigabyte, nem is vettem volna mást!
Természetesen referencia űtéssel
Nincs hozzá se játék semi extra, gondolom ezért is olcsóbb. -
Izzé
őstag
válasz
Razermazer #5326 üzenetére
Köszönöm, de csak álmodozok, nekem 50K is sok érte.
-
omikron23
senior tag
Ja és a Sapphire-hoz ott a Dirt2, és a Battlestations Pacific is....
-
Izzé
őstag
válasz
omikron23 #5321 üzenetére
[link]
itt ASUS van a képen, de a lényegen nem változtat. + amit már linkeltek hardverkernél.
Egyébként ha nincs is raktáron, ezek már nagyon jó árak. Viszont nekem az furcsa, hogy mint kizárólagos partner, nem a Sapphirenak kellene a legolcsóbbnak lennie? -
omikron23
senior tag
... és már ott is vagyunk 90.000-nél
-
omikron23
senior tag
válasz
gombcomp #5322 üzenetére
Hát ennyiért tényleg jó lenne, de ha megrendeled, még simán mondhatják, hogy csak drágábban tudták beszerezni....
Ha kellően sokat vársz már a rendelésedre, és azt mondják, hogy van, de még rá kell tenni 5.000-et, akkor szerintem sokan rátesznek....
De ez csak feltételezés..... -
Izzé
őstag
A Gigabyte 5870 miért ilyen "olcsó"? 83K még a Sapphire 90 felett van. Van valakinek ilyen 5870?
-
omikron23
senior tag
válasz
Razermazer #5310 üzenetére
Razermazer....
Sajnos későn jött már az a PÜ, nekem is könnyebb lett volna az életem, és több pénzem is maradt volna....
Majd legközelebb... Ha kijön az új GeForce, azt is jóárasítod, és előbb írsz nekem PÜ-t....
-
omikron23
senior tag
Hi!
Beszereltem telepítettem, játszottam, és minden gond nélkül megy.....
Nem zörög, nem csíkozik, tehát jó lett... (mondjuk hangosabb, mint a GTX volt, igaz gyorsabb is nála)
Amíg fel nem került a driver, addig kegyetlenül pörgött a venti, de restart után beállt rendes fordulatszámra... -
Goldmen75
őstag
Nekem még mindig tud újat nyújtani a crysis!
Tegnap feltettem ezt a master packot vagy mi a fenét, hát döbbenetes lett a látvány, már tényleg olyan mint élőben...Az éjszaka korom fekete, csillagokkal, csak a lámpafény világít...hajnalban ahogy az árnyékok vetődnek, napsugarak suhannak a növényzet között...fenomenális...már csak mászkálni is élmény vele
Nagyobbik lányom régen a far cry-ban nem lövöldözött meg semmi, csak úszkált a vízben, mert akkor az volt észvesztően gyönyörű -
TomiLi
addikt
válasz
Razermazer #5312 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Razermazer
őstag
Jah az a lényeg a techpowerup oldaláról letölthető[link] ez az asus kártyákhoz szánt bios ezt kell rátenni bármilyen másik kártyára és akkor lehet állítgatni, de szigorúan saját felelősségre, és lementeni az eredeti biost, plusz egy társkártya ha mégsem sikerülne, és kapsz egy döglött kártyát hogy vissza tudjad flashelni. [link]már támogatott benne az 5870-es kártya de csak ésszel
-
TomiLi
addikt
válasz
Razermazer #5310 üzenetére
Értem és köszönöm! A program már részlet kérdés, de köszi, hogy az asus szoftver problémára felhívtad a figyelmem! (Hát asus szoftver terén elég gyér..... Matrix VGA-knál is bizonyított)
A Bios lenne a lényeg. Mármint az hogy csak az asusban lehet fesz értékeket állítani?
-
Razermazer
őstag
Szerintem az msi is ad hozzá szinte mindenki ezt használja az asusé helyett mert, egyszerűbb, és nem akad össze semmivel, nem úgy mint a smartdoki és a gamer osd bár nekem az van fent és semmi problem mivel asusom van. Az igaz hogy az asus biosa engedi csak a feszültség állítást, de lehet hogy az msi is, azt nem tudom majd megmondják.
Omikron: Hát nem megmondtam hogy az enyémet vigyed jáj
de ha semmi problémád nincs vele akkor oké, meg megvan minden papírja.
-
Gaboman
nagyúr
Megnéztem milyen hőmérsékletet ér el nekem is a kártya automata venti szabályzás mellett ami 31% volt,Crysis alatt 76 fokos melegedett,ez normális hőmérséklet nem?
-
TomiLi
addikt
válasz
->Raizen<- #5305 üzenetére
Hali!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy az 5870-esek közü még mindig csak az asus ad olyan biost és programot a VGA-hoz, amivel lehet az órajel emelés mellett feszültséget is emelni?Shapphire terén mi a helyzet ezen a téren? Köszönöm!
-
Gaboman
nagyúr
A lényege hogy a Dirt2ben csak egy,két DX11 opció van,pl.víz,zászló,ugyanez van a Stalkerben is még csak.
Februárban várható az első DX11 Full játék.Haart:Nem csak azért van értelme az 5850 és 5870nek mert a DX11 tudja hanem mert 60-70%al gyorsabb egy 4870nél 8xAA val,simán nyomhatsz vele mindent maxon!
Nekem a 50% árkülönbözettel megérte váltanom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- World of Tanks - MMO
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Valami baja van a tápomnak
- Path of Exile 2
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Eladó egy XMG P406 laptop
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest