Hirdetés
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yso
tag
Sziasztok,
Olvasom a topikot, látom másnak tuning alatt 80 fok.
Nekem tuning nélkül 84-85 fokig is elmegy STALKER alatt a karim. 
Néha el is dobja a képet (monitor hirtelen nem kap jelet és kész, de a gép maga megy tovább, legalábbis hng alapján, és reagál mindenre) Gyanítom hőfok miatt.
Más prog alatt még hasonlót nem tapasztaltam, Vantage és Unigine tesztek alatt szépen fut.
Bár ott nem néztem még a hőfokokat....Valakinek vmi ötlet?
-
Goldmen75
őstag
Na ezt most nem vágom...az alábbi konfigommal 3dmar vantage performance, tehát alap, 15.000 pont. feltornáztam a procimat 3,9 GHz-re s 16.400....?! Ez vajh kevés a proci tuning mértékéhez képest! Nektek mennyi az eredményetek? Valakinek valami 5lete?
-
válasz
Blaze71
üzenetére
ez mindig attól függ, hogy milyen felbontásban és mivel akarsz játszani. a 3.4-es A-II már egyáltalán nem rossz, nagyjából GTA-IV-en és az elborultabb RTS-eken kívül mindenhez megfelelő. ha fullHD környéki felbontásban játszol, akkor a legtöbb esetben lesz értelme az 5850-nek. 1280x1024-ben sokkal ritkábban.
-
Goldmen75
őstag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Ipon....pff...felejtős...
Mivel számtech cég vagyok, vagyunk, a nagykereinknél láttam, azt hogy melyiknél, ne hari de ide nem írhatom be!
-
huby80
senior tag
Sziasztok! vettem egy gigabyte 5870-et minden szép és jo 3dmárk lemegy stb. stb. De néha mikor bekapcsolm a gépet kék halál, utána ujra indul és jo! de ez csak akkor jön elö mikor sokáig kivan kapcsolva a gép! ha melegen ujra inditom akkor semmi baja! HELP

-
Goldmen75
őstag
válasz
omikron23
üzenetére
1-2 héten belül igérik a szállítmányt, meg hogy normalizálódik a helyzet decemberre, tehát nem lesz hiánycik...meglássuk. A 2 magosok, még mindig az előző technológia, nem javaslom! VaporX-esre várni meg felesleges szerintem, amennyivel drágább lesz annyival nem lesz hűvösebb az amúgy is hűvös VGA! (de te tudod)

Most egyik nagykernél látok beérkező szállítmányt, az alapján mi tudjuk adni, bruttó 95-be! Shappire-t
-
omikron23
senior tag
válasz
Goldmen75
üzenetére
Köszi a gyors és tömör választ...

Tehát érdemes lenne váltani, csak az a gond, hogy jelenleg szinte sehol nem kapni az ATI kártyát, ahol van, ott pedig 100.000 körül van. Ehhez még 15-20ezer, és GTX295, vagy HD4870X2 is van, ami még mindig jó alternatíva lenne.
Sapphire HD5870 Vapor-X pedig sehol sincs....
(ez lenne a választásom) -
Goldmen75
őstag
válasz
omikron23
üzenetére
Ennyiben nem merül ki a különbség!
Az 5870 alap GPU és ram sebessége iszonyat kicsi, tehát ha nem jáccol csak netezel, szinte nem is fogyaszt
Szal nagyon jó az energia managment! Aztán, maxon sem fogyaszt többet mint egy 4870 kb
A hőfok is 75 körül mozog Load, Idle meg 45 körül, tehát ez sem elvetendő! A ref.hűtés nagyon jó csendes, nincs vele semmi gond! a sok display, meg a DP, meg a DX11 csak a hab a tortán...Jah! Ezen a kártyán bártan feltolhatod az élsimítást x8-ra!!! mintha mise történne, ugyanúgy hasít tovább! Asszem mindent elmondtam, ha nem valaki még írjon hozzá(m)
Viszon nekem is 8500-as CPU-m volt...alapon alig nyomott többet eegy 4890 eredményénél, ha megrángattam (alapfeszen
) 4GHz-ig, na ott már volt teljesítmény difi!
Azé is cseréltem le i5-ösre, ez alapból többet ad pláne ha húzom is!Na de visszatérve a VGA-ra, bátran ajánlom neked is az 5870-et!
-
omikron23
senior tag
Hi!
Vga-t szeretnék váltani, de nem hiszem hogy eljött az ideje.
Most egy GTX285-el játszom, igazából semmi gond nincs vele, csak a spórolt pénzemen szeretnék venni egy HD5870-et.
A tesztek szerint jobb mint a mostani kártyám, meg Dx11, de semmi más extra. Kétmagos GPU-t nem szívesen vennék, mert egy csomó játéknál nem gyorsabb annyival, hogy érdemes legyen beruházni rá...
Volt már Nvidia, meg ATI kártyám is, és mindegyikkel meg voltam elégedve.
Szeretnék tanácsot kérni... Maradjon a régi kártya, vagy HD5870???
Várom a nálam többet tapasztaltabbak, vagy HD5870 tulajok véleményét...

-
->Raizen<-
veterán
válasz
banderasz77
üzenetére
A gyári asus bios tudtommal nincs unlockolva. Órajelieg értem. Vagy msi vagy asus unlockolt biost kell beszerezni.
-
Goldmen75
őstag
Igen, jelen pillanatban az 5870 vezeti az 1gpu-s kártyák mezőnyét.
A fermivel kapcsolatban, az már nem kimondottan játékra kiélezett vga- lesz, legalább is az eddigiek alapján. Aztán hogy az ára hogy alakul, meg mivel lesznek kompatibilisek az új tulajdonságai...?! Én nagyon nem bánom az 5870-emet
Nem mintha nvidia ellenes lennék
Bátran ajánlom mindenkinek aki erős CPU-val rendelkezik s nem 17"-os CRT monitorral bír

-
zirigy
tag
Értem mit mondasz. Én is hasonlóan gondolkozom,, gondolkodtam. Igaz Atira még nem tértem át soha, de szerintem most itt lesz az ideje! Elég sok tesztet néztem már meg róla és azt kell mondanom, tetszik!
Én leghamarabb csak valamikor a jövő évben tervezem cserélni a grafomat, max februárig!
Addig meg tuti lejjebb fog menni, meg riválisa a kártyának nagyon nem lesz még akkor sem szerintem, szal asszem maradok majd ennél!Már csak a házamba való elhelyezését kell kieszelnem

Tudomásom szerint igen! Utána már a 2 magos 5970 van ami cca 31 cm
) -
iZed
aktív tag
ja es meg egy kerdes: az 5870 a legerosebb egy gpu-s ware ugye?
-
iZed
aktív tag
válasz
Goldmen75
üzenetére
gondolom ne kerdezzem, hogy jo-e?
en is 5870-en gondolkodom. nemvagyok se nvidias se atis, egyszer ilyen egyszer olyan kartyam van. amelyik epp jobb ar-ertekben van. megeri vajon megvarni mit tud a fermi? utana meg mindig tudok 5870et venni ha ugy van, sot meg az ara is lejjebb megy.. szerintetek ? -
Goldmen75
őstag
-
zirigy
tag
Áúúú
Na erre már azt se merem rámondani, hogy határeset
(
A CPU hűttőm az az a maga 16 cm-jével, mert a plexi ajtóm picit kijjebb is dudorodik ha becsukom
. Vagyis picit erőszakosan, de bele fért és az oldalsó ventilátorom is probléma nélkül pörög.Graf kártya téren nem hinném, hogy ez menne

Fenébe és. le lehetne faragni annyit belőle, csak veszne a garancia sajna.na mind1, majd valamit kieszelek

köszi szépen a segítséget
u.i.: Azért ha valakinek van ilyen kártyája lemérhetné pontosan nekem

THX
-
zuchy
őstag
-
zirigy
tag
igen, megtaláltam én is úgy 300-al vissza

Te ott ezt írtad, hogy kb 27, de 1 másik tag meg 29-et írt

Légy szíves mérd le nekem pontosan, mert ha minden igaz 27,5-28 cm helyem van

És ha a kártya nagyobb akkor likvidálnom kéne HDD tartót, ami nem gond, csak azt nem tudom, hogy az nélkül le a tudom fogatni a HDD-t
-
Goldmen75
őstag
Lentebb valahol megvannak a méretek, mert már páran kérdezték

Nekem 450W-os chieftech táppal megy a szörnyetegem simán
-
zirigy
tag
Sziasztok!
Informálódni szeretnék, hogy az 5870-nek tudja e valaki a pontos méreteit, mert sehol nem találom

A másik dolog, hogy elbírná e a tápom? Mert a tesztek alapján igen. Az adatlapomon az adataim!
Az a bajom, hogy max fél éve vettem a mostani házamat és nagyon is megeshet, hogy nem férne bele, ezért kellenének a méretek!THX
-
banderasz77
addikt
válasz
->Raizen<-
üzenetére
A gyári ASUS bios az jó nem? Ahhoz nem kell hozzányúlni.
-
HoReSz1975
őstag
válasz
üzenetére
Nekem ENERMAX MODU82+ 625W tápom van, azt kötök be ami kell, van "+" burkolat a kábeleken, de a házba van hely rendesen, mert a SATAII kábeleket hátulról lehet elvezetni a wincsikhez, így az sincs útba sehol COOLERMASTER RC-690-KKN1-GP

-
->Raizen<-
veterán
válasz
üzenetére
Nem majdnem hanem teljes mértékben hozza 945/4800 mhzn az 5870 szintjét. Markokba játék mind1 mit néz az ember.
A bios flash pedig nagyon egyszerű kell hozzá atiflash progi egy msi vagy asus unlockolt bios és fat 32-re formázott dos boot fileokkal megfűszerezett pendrive és egy 1 soros parancs és kész a varázslat kb 6 mp alatt. 
-
->Raizen<-
veterán
Egy kis teszt és segítség hogyan tuningoljuk az 5850es kártyánkat. Lépésről lépésre.
[link] -
TomiLi
addikt
válasz
üzenetére
Szerintem az úgy nem lesz, jó, ha molexekre kötöd a vga-t,
Az adatlapján a tápodnak ott vannak a kiosztások.
V1;V2;V3;V4 , tehár 4 ágra van osztva áganként max 18A. Tehát áganként max 18Ax12V=216W teljesítményt tud leadni.Az ágak a következő képen vannak kiosztva: (Az utolsó kép a technikai leírásban)
V1: cpu - gondolom a 24pines táp csati, de ez nem derül ki
V2: cpu - ez lehet a 8 és a 4pines csati ami az alaplapra megy...
V3: GPU - ez kell neked!!! Ez kizárólag csak a vga! Ez a dupla 8pines piros csati a tápon a chieftech felirathoz közelebb! Ez az az ág ami a VGA -ra max a 216A áramot tudja biztosítani!
V4: GPU + SATA + MOLEX - itt érdekes a helyzet, mert ezen az ágon van az összes molex, sata + még aegy másik vga kivezetései is - Esetleg ez jó lehet neked, ha nem kötsz egy rahedli HDD-t a gépre.... Azt sajnos nem tudom mennyi a maximális áramfelvétele egy HDD-nek, DVD RAmnak működés közben (Ha vannak neonok moddinghoz, akkor azok is innen szívják az áramot! Meg minden olyan fogyasztó, ami molex csatlakozós)Tehát ha nagyon csak molex-szel tudod megoldani a táp ellátását a vga-nak, elképzelhető, hogy működne a vga is rendesen (ahhoz nagyon extrém használat kell, hogy felvegye azt a max 200W-ot a vga) Annak kellene utána járnod, hogy mennyi a max áram amit egy HDD, meg DVD RAM, meg azok a cuccok, amiket molexre sata-ra akarsz kötni, hogy mennyi áramot vesznek fel max... Ezeket mind le kell vonni a 216W-ból, annyi marad a vga-nak....
Remélem tudtam segíteni
-
zuchy
őstag
válasz
Blaze71
üzenetére
140 W-ot egy olyan proci, ami már ki is bírja hajtani a kártyát
Nem szükséges kazánt venni, hogy ki legyen hajtva egy ilyen HD5970 (nem 5890, az más lesz, ha egyáltalán lesz, egy tuningolt HD5870
CF-hez meg kellene 850 W, mivel úgysem bírja kihajtani egyetlen processzor sem.
Dehogynem...kellő felbontás és beállítások kellenek.

-
Blaze71
őstag
válasz
üzenetére
Na, szóval az ajánlott táp, amit Te is írtál, minimum 650 W, mert feltételezik, hogy megfelelő proci is lesz mellé. Ha úgy számolom, akkor egy 650-es tápot olyan 80% körül illik folyamatosan terhelni, tehát az 520 W. Itt még elég jó a hatásfok és nem is melegszik túl. Ebből az 520 W-ból eszik 300 W-ot egy alapbeállításon lévő, de kihajtott 5890-es. Marad további 220 W, amiből kajál legalább 140 W-ot egy olyan proci, ami már ki is bírja hajtani a kártyát. Persze eddíg még tuningról szó sem volt. Ha megnézed, akkor magad is láthatod, hogy marad 80 W, amiből táplálkozik az alaplap, memória, HDD-k, ODD, venti, stb.... Ezért írja az AMD-ATI, hogy minimum kell hozzá 650 W és a CF-hez meg kellene 850 W, mivel úgysem bírja kihajtani egyetlen processzor sem. Ami kihajtaná, azt már az egekig kellene húzni és a tuningolásról nem igazán írnak semmit sem ezeken az oldalakon, mert arra nincs garancia.
Ha az amperekre is visszatérünk, akkor a 300 W az végülis 25 A, de ezért van rajta 2 tápcsati, mert az 2 ágra oszlik el. Így már az A-t nézve nem olyan borzasztóan sok, csak akkor, ha megnézed a napi fogyasztásodat.

Szerk:
Gondolom a tápodon van legalább 1 db PCI-E 6 pin csati. Azt rádugod alapból és csak a másik tápcsatira kell Molex-ből összevadászni a kraftot. Akkor meg csak 2 db Molexet használsz el és természetesen ezt ha lehet, akkor külön ágról szedd le. Ezután nyugodtan használhatod azt a két ágat még másik eszközhöz. Figyelembe véve az 5850-es kb 140 W-os fogyasztását, amiből kb a fele eleve a PCI-E 6 pin csatin halad, nem kell félned a túlterheléstől, mert Molex-enként max 2-3 A fog szaladgálni.

-
Blaze71
őstag
válasz
üzenetére
Az 5890 CF-hez baromi kevés lenne a táp. A kártya egyedül is 300 W-ot zabál, így a két kártya mindjárt 600 W és még meg sem lettek rángatva. Azért egyetlen tápot sem érdemes fullon járatni. Arról nem is beszélve, hogy ezt a két kártyát már ki is kell valamivel hajtani, így biztosan valami 140 W-os TDP-s proci kerül a gépbe, persze agyonfeszelve és az egekig húzva. Aztán már el is értük a maximális fogyasztást tuning nélkül is és még nem volt szó a többi, bár a fogyasztásban nem ilyen aktív szerepet játszó alkatrészhez, mint az alaplap, memória, HDD, ODD, ventik stb... Szerintem ehhez egy 1 kW-os táp is kevés lenne, inkább 1,2-1,5 kW.
Csak tudnám mire kell ekkora gép WR kísérleten kívül..... -
RI/OS
addikt
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Na, be is raktam a p6t ws pro-t, sokkal hüvősebb igy a 2 5870, hogy nem egymáson van.
Megyek mengrángatom![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
KlezOne
tag
válasz
banderasz77
üzenetére
Nekem is tetszene az a 75 max fok

Sajnos nemtudom miért, de nekem gigabyte hd5850-em van és terhelés alatt mikor 100%-on megy a kártya, 88-90 fokos szokott lenni, pedig a hűtője jó, egyedül mikor 2d-be vált vissza kis cirip van addig.Cm-690-es házban van, és a ház oldalán lévő hűtő fújja ráfele a levegőt de így is terheletlenül 45-48-50 fokos szokott lenni, csak azt nem értem hogy olyankor se emeli meg 26%-nál tovább a ventit mikor 90 foknál van már. (Amúgy lehet vmit kezdeni hogy kicsit többet forogjon a venti külön terheletlenül, meg terhelve?) -
-
ndlx
aktív tag
válasz
banderasz77
üzenetére
köszi, megnyugodtam

-
ndlx
aktív tag
válasz
banderasz77
üzenetére
http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/23415-sapphire-radeon-hd-5870-1gb-gddr5-review-21.html
náluk is 83-ig szaladt. persze gondolom biztosan jobb ha alacsonyabban marad...
-
ndlx
aktív tag
válasz
banderasz77
üzenetére
a hőfok fixen ennyi minden alatt, akár az új stalker benchmark, akár furmark, akár uq.heaven, akár 3dm vantage alatt. télleg sok amúgy?
eredetileg örültem hogy nem ment 80 fölé. úgy tudom még az is normális... de lehet rosszul tudom. -
ndlx
aktív tag
válasz
banderasz77
üzenetére
...szóval vajon probléma egy maradandó 1.237-es feszültség?
-
ndlx
aktív tag
válasz
banderasz77
üzenetére
nem, természetesen csak akkor instabil amikor gyári feszen 890 fölé viszem

a 940-hez már sajnos kell neki az 1.237, az 1.22 is kevés volt.
nem ez a legjobb tuning kártya sajnos... -
ndlx
aktív tag
Sziasztok!
Egy villámkérdésem lenne.
Mit okoz a kártyának (5870) ha magasabb feszen megy hosszú távon? Okoz neki valami károsodást? Vagy csak a magasabb fesz csak simán hőmérséklet emelkedést okoz?1.237 feszen van, és széthajtva 79 fok a max hőmérséklete a gyári hűtővel. Maradhat egy így vajon továbbra is? Sajnos alacsonyabb feszen instabil.
-
Blaze71
őstag
Köszönöm az infót. Mondjuk nem igazán érdekel az nVidia, csak azért lenne jó, ha kijönne januárban, mert letörné az ATI árait. Lenne konkurencia. Viszont ha az év eleji uborkaszezon lenyomná az árakat, akkor elképzelhető, hogy tényleg lemegy 50 ezer alá az 5850 és innentől BestBuy kártya lesz. Meg lehet, hogy kijönnek a nem referencia típusok is és elindulhat az igazi árverseny. Bár gondolom, hogy ebből a referencia is bőven megteszi. Igaz, hogy a gyerek bele bír csapni a jóba, mert a Dirt2-t úgy várja, mint a messiást.

A tesztekre kitérve, meg azért 3DMark2005-tel tesztelek, mert a netünk Vodafone és csak GPRS hálózat van, ami max 56 kbit. Nos ezzel meg nem igazán lehet leszedni semmi nagyobb dolgot. Ráadásul nejem gépéről netezünk, a fiaméra csak ritkán teszem rá, ezért a 3DMark2006 is kilőve, pedíg az is megvan. Meg régebbi gépteszteket is a 2005-össel tudok öszehasonlítani, mert el szoktam menteni őket. Néha jól jön.
-
keIdor
titán
válasz
Blaze71
üzenetére
A Fermi szerintem csak március vége-fele fog jönni. Ha Q1-et mondanak általában mindig a végét kell érteni... hogy ne Q2-t kelljen mondaniuk.

De szerintem is lesz már 50k-ért addigra 5850, és sokkal jobb, mint az 5770, úgyhogy próbáljátok meg azt.
3DMark 05 már nagyon régi, nem méri rendesen a VGA-t, inkább ilyen Heaven, Stalker: CoP féle benchmarkokat nézz, az jobban tükrözni fogja a kártyák erejét!
-
keIdor
titán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Ott nem is kéne mást cserélni, nem lennél előrébb...

HD5870 ha van rá keret......
Lacika001: Q8xxx @ 3,3GHz kábé, bőven mehet mellé a HD5850.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ProBook 650 G5 - i5-8265U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i9 12900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN S2 TG A-Data 750W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nekem tuning nélkül 84-85 fokig is elmegy STALKER alatt a karim. 
Más prog alatt még hasonlót nem tapasztaltam, Vantage és Unigine tesztek alatt szépen fut.
Bár ott nem néztem még a hőfokokat....

de erről nem akarok vitát nyitni, főleg nem itt

(

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)