- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
kasa85
őstag
Sziasztok.
Nekem is jelenleg a HD 5870-es karim alá egy Core 2 du E-6750-es procim van.Jelenleg 3.78GHZ en tolom 1.39V és 60C fok alatt.Alaplapom Gigabyte EP45-DS4.Teszteltem mennyire fogja meg a cpu-m a karimat de azt tapasztaltam,hogy a 2magos alkalmazások során plrysis ami úgytudom 2 magot használl 3.6GHZ fölött evvel a pocival már csak 1-2FPS változik vagyis ami nem használja a 4 magos alkalmazásokat szerintem ez is tökéletesen jó.Amúgy szeretnék mindenféleképpen venni egy Q9550es procit amit 3.8GHZ en járatnék amolyan GTA4 es alkalmazások miatt meg ami játék jön 4magos alkalmazásokra mert ahogy elnézem kezd egyre több érkezni.Azt szeretném kérdezni,hogy egy Core i 7 920as proci játékok alatt szinte ugyanazokat produkálja mint a q9550-es illetve ugyanojan jól lehet húzni a MHZ-eket?Szerintem semmi értelme nincs még Core i7 re váltani mert konvertálás szerkesztésen kívúl semmi gyorsulást nem hoz játékok alkalmazása során majd talán a Core i 9 ami már valamit felmutud mutatni valamit, de az még a távoli jövő.
-
Gaboman
nagyúr
Az jó dolog ha nincs visszaesés mert akkor jól bírja a kártya az AAt,nálam nem is ezzel van baj,sőt örülök neki hogy élsimítással is majdnem olyan gyors mint nélküle.
Az alacsony FPS sebességgel vannak gondjaim!
Amit belinkeltem Benchmarkot letudnád futtatni ugyanazon beállításokkal? -
ndlx
aktív tag
Crysis alatt nálam nincs jelentős visszaesés AA kapcsolgatáskor, nyilván van egy jó 5-7 fps visszaesés 0 és 8 között, de 2 vagy 4-en használva nem vészes.
Akkor esik le még egyszer ennyit, ha bekapcsolom a VSYNC-et.0AA és VSYNC off - 8AA VSYNC on között 10-15 frame különbség van.
-
zuchy
őstag
válasz
Gaboman #5091 üzenetére
Valszeg szoftveres probléma áll fent. A hardver az jó.
Csak elég vicces, hogy pont a crysis-nál, ami egy elég VGA gyilkos, nem is kell alá szuper erős proci.
Amúgy én is ilyen procihoz vennék HD5870-t 1680x1050-re. Mondjuk az enyém megy 3.7-t is.
Lehet, hogy lesz valami procilimit, na de 8800GT után sokkal jobb lenne...(#5088) barks: Lehet még azt a procit húzni, vegyél egy erősebb hűtőt rá, ha még nem vettél és a gyári van rajt.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
banderasz77 #5089 üzenetére
Crysist tudnál futtatni hogy te ott mit kapsz benne,azokkal a beállításokkal amit belinkeltem?
Azért a 22FPS csökkentés valamitől lett nálam is,lehet hogy a játékkal van valami bibi!
-
barks
csendes tag
válasz
banderasz77 #5089 üzenetére
Köszi ez azért megnyugtató.Ugyanis nemrég álltam át AGP-ről...
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #5083 üzenetére
Akkor jövőre proci is kell!
gbors csinált tesztet Crysisban ahol 44FPSt kapott,én ugyanott 32kapok. -
Gaboman
nagyúr
Lehetséges hogy a Core2Duo 6750 3400Mhzen kevés lenne az 5850 kártyámnak?
Dirt2 ben 1600x1200 DX11 Ultra 4xAA és 8xAA között semmi különbség,sőt 8xAAval kicsikét gyorsabb volt.
Crysis 1280x1024 DX10 VeryHigh no/AA és 4xAA között menet közben 5FPS van csak,4xAA és 8xAA között meg semmi különbség,valami nem stimmel.
-
ndlx
aktív tag
na ez lett a hosszas szöttyögés eredménye... stabil mint az atom. se csík, se fagyi.
[link] -
kasa85
őstag
Na szóval megpróbáltam csökkentet módban törölni az ait drivert Driver Sweeper-el a legúljabbal és mikor beléptem a win 7 be még mindig a driver fent volt de dem a catalyst hanem hozzá a Hydravision ezt nem találja és nemis tudja törölni.A Catalyst drivert fölakartam rakni és a fostalicska egy kisablakba ki írta a programkompatibilitási segéd et
és,hogy nincs megfelelően telepítve stb. -
Gerisz
addikt
Fog az új driverekkel gyorsulni az 5850?
Mert most nézem, hogy nem annyival gyorsabb a 4890-nél mint amennyivel drágább. (mintha elenyésző lenne)
Mondjuk már megrendeltem és (sajnos csak) hétfőn lesz itt.
Csak megnyugtatás képen, hogy jól döntöttem. -
kasa85
őstag
válasz
->Raizen<- #5072 üzenetére
Köszi megpróbállom.Fogalmam sincs miért csinálja ezeket talán valami driver hiba lehetett mert a Gigabyte HD 5870 GV-R5870D5-1GD-B karimhoz adott driver lemezt raktam fel ami sajna béta lehet ez volt a gond.Próbáltam a driver lemez atimeneger el törölni de a paraszt azt irta drivet not found! Pedig még a Catalyst conroll center föntvan.Na mindegy megyek törölni.
-
Killing
addikt
Sziasztok!
A 400 Wattos FSP-m képes lesz meghajtani egy 5850-et? A konfig többi elemét az adatlapomon láthatjátok. -
kasa85
őstag
Sziasztok.
A segítségetekre lenne szükségem.A Windows 7 re szeretem volna telepíteni a hd 5870 9.12Béta drivert és nem sikerűlt mer valami kompatibilitás lépet föl.Jelenleg 9.11 van fönt de azt újra szerettem volna rakni úgy hogy nem töröltem le kipróbálva,hogy avval is kompatib hibát jelez-e és a szemét azzal is hibázott a 9.11driver ével.Most a Vezérlőpult ból a programok és szolgáltatások ból kiszeretem volna törölni teljesen az egész drivert a menegert a szemét letörölte amit benne találtam utána mikor fojtatta volna hiba miatt leállt.Most szeretném teljesen lepucolni a gépről de nincs a programok és szolgáltatások-ban és nemtudom hogyan uninstaláljam az egész fost mert valamiért nemengedi,és rajta maradt a 9.11driver ugyanúgy.Szeretném a Win 7 x-64 est nem újra húzni ha megoldható,sajnos régen is be sz.. ezzel a hibával..Segítségeteket előre köszönöm! -
RI/OS
addikt
válasz
->Raizen<- #5068 üzenetére
De, biztos, és?
Garis
-
barks
csendes tag
Azért azt nem nagyon értem,hogy miért kell csúcs videókarit tuningolni...
Ez valami hobbi?
-
RI/OS
addikt
Hát nem tudom.
Nálam egyik 5870-nél sem jött elő, pedig már kaptak 1,5voltot is, 1060-as gpu-nál.
Azóta is mennek frankón. -
Robi BALBOA
őstag
Szerintem a memória hal meg ezeknél a kariknál, de reméjük ez nem lesz mindenapos és eddig csak egy-két egyedi esetről beszélhetünk.
-
barks
csendes tag
Na most jól megijesztettetek.
Hogy sorban mennek tönkre az 5870-esek,ez hihetetlen.Mondjuk szerencsére nekem eddig nem voltak csíkok...
-
Razermazer
őstag
Nekem van egy powercolor 5870 már 1 hónapja, eddig semmi ilyesmit nem tapasztaltam igaz én nem húzom a kártyákat. Mellé beköltözött 1 hete egy asus ami így már mivel másik tulajtól van 2 hete megy( nála már ment 1 hetet) eddig no problem természetesen alapon van ő is. Viszont az asust lehetne húzni 1200 mag, és 1400 memória értékekre míg a powercolort csak 900 és 1300-ra, de minek is ketten együtt mindent visznek, ha nem lenne elég akkor ott a tartalék, de én nem nagyon szeretem őket nyúzni, ha húznám is akkor max 10-15%-ot, mert ezek a kártyák mint kiderült nagyon csúcsra vannak járatva. Ezért tuning csínján, meg ugye a nagy sietség miatti összeszerelési hiba, de egy 100-ezres kártyánál háááát no comprende
pert-li meg mas-ni erre képes
mi meg szívunk, és ha sűrűn ezt fogja játszani Ati megint veszít a vásárlóközönségéből a hülye Tsmc miatt. Max veszünk egy gtx-et
igaz dx10-es, de legalább bejáratott vas, és elég lesz még jövőre aztán csak rendeződik a selejt arány reméljük.
-
Goldmen75
őstag
S szerintetek nálam akkor mi lehet hogy csak a post-nál jön elő szürke sávok aztán késöbb semmi hiba?!
-
Gaboman
nagyúr
válasz
banderasz77 #5057 üzenetére
Én nem húzom azt tudom,ennek a kártyának felesleges a tuning abban a febontásban ahhol én használom!
-
ndlx
aktív tag
válasz
banderasz77 #5055 üzenetére
nekem 5870 van, de pontosan ugyanezt tuningnál elő tudom idézni.
lehet hogy ez simán a kártya tűréshatárát jelenti, és mindenkinél lehet ilyen ha piszkálja. néhol egyszerűen "becsúszott" pár olyan kártya, ahol már alapórajelen is előjön. mert talán már ott van a tűréshatáruk... lehet azok a 70-esek 50-esnek készültek, csak összekeverték -
banderasz77
addikt
Egyébként nekem ez a jelenség akkor fordult elő, amikor tuningoltam a kártyát, de én azért már 980Mhz-nél jártam bőven, amikor előjött a hiba. Ráadásul a feszekkel játszadoztam és stabilizálni tudtam a dolgot 1,1125V-on. Tehát tutira GPU hiba, vagy a GPU VRM nem ad elég feszt neki...
-
Enclave
aktív tag
zuchy,banderasz77: : ezek szerint ti láttatok,hallottatok ilyesmit? Itt a topikban vagy máshol? Esetleg veletek történt? Közben az Amd oldalán is találtam infót,ami kísértetiesen hasonlít az esetemre...
-
Goldmen75
őstag
na...véleményt kérek!
Gép bekapcsolásakor nem mindig de mikor lefut a vga post szürke csíkos sávok jelennek meg....utána bios, boot, win...s minden frankó...de ilyet láttam 4890-él is!? -
zuchy
őstag
válasz
banderasz77 #5050 üzenetére
Mér a tied is csíkozik?
Persze a gari megoldja, de az is egy nyűg.
-
Enclave
aktív tag
Hello!
Egy érdekes kérdésem lenne minden 5850 tulajhoz...
Gondoltam itt a fórumban van 1-2 aktívabb tag,akik sűrűbben nézegetik a hozzászólásokat...Használtam keresőt de nem találtam ilyesmi témát...
Szóval látott már valaki "döglött" 5850-et?
Mert úgy néz ki,nekem összejött egy ilyen darab...
3 napig használtam,semmi baja nem volt,majd 3.nap délben win7 képernyőpihentető alatt egyszer csak függőleges zöld csíkok jelentek meg a monitoron végig...Gondoltam reset majd helyreteszi,erre post-nál "se kép,se hang"...A monitor szerint "no signal" és narancs led égett...(nem kapott jelet a vga-tól)...
Sapphire 5850ről van szó...Azóta visszavittem,lesz cseredarab garanciában...
Tuningolva sosem volt,sőt "idle"-ben volt,nem is játék közben és amikor kivettem,megvizsgáltam a nyák hátulját de semmi nyoma nem volt fizikai sérülésnek...(a hűtőt nem szedtem le a garancia miatt,így ott nem néztem) (a tápom egy Corsair VX450)Közben nézelődtem a neten és találtam egy topikot,ahol erről vitatkoznak és ott azt állítják,h. egyes 5850ek 1-2 hét után "elhaláloznak" mert tönkremegy a gpu feszültség szabályzó áramkör...Látott,tapasztalt valaki már ilyesmit?
Köszi!
-
losi73
senior tag
igen sima ref hütös.ha mindegyiken hátul és oldalt fuja ki a levegöt a venti a kártyábol.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
banderasz77 #5042 üzenetére
Ezen az MSIn másabb lehet a hűtő?
Végül is tök egy árba van a sima 5850 kártyákkal,ha extra hűtős lenne akkor nem egy árban lenne velük. -
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<- #5037 üzenetére
charger R/T véget biztosan
-
losi73
senior tag
válasz
banderasz77 #5034 üzenetére
üdv vágom hogy még az msi honlapján sincs
de nekem van már holnap dobok felképet is a dobozrol,de remélem nem azért kérted mert azt hiszed csak kitaláltam
-
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = - #5036 üzenetére
Akkor sztem pakolhatod is össze ha érdekel a pár új kocsi!
Az öt új kocsi - Toyota Supra Mk IV, 1967 Shelby GT500, 1967 Chevrolet Corvette Stingray, 1969 Dodge Charger R/T and the 1971 Dodge Challenger R/T
-
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<- #5035 üzenetére
franc
pont most kaptam szét a kormányomat -
->Raizen<-
veterán
No az igyenes dlc pack 1.2-es patchel körítve csodát művelt a need for speed shifttel! Teljesen hibátlan sebességgel fut azokon a pályákon is amik nagyon kevés frameot produkáltak sok kocsi se gond már!
-
voodoo98
addikt
válasz
Cheater666 #5027 üzenetére
Hali,
Nekem az E8400-at nem sikerült 3,825-nél jobban húzni ezzel a lappal (és a ramom is ugyanez), sőt egy fórumon is azt találtam, hogy ezzel nem is lehet. Ezért vettem giga-t, ezzel siman megy 4-et (bár GTAIV néha kiakasztja, de a prime nem), viszont ma meg már quad procim lesz...tehát annyira nem is érdekel, h h fut(ott).
-
Gaboman
nagyúr
válasz
banderasz77 #5026 üzenetére
Az frankó,remélhetőleg holnap itt is van!
losi73:És így hogy OCs mennyivel került többe mint az alapverzió?
Igazából túl sok Mhzet nem pakoltak rá de gondolom az árát jobban megkérték. -
ndlx
aktív tag
válasz
banderasz77 #5026 üzenetére
na felvettem
-
Cheater666
csendes tag
Hyyy! Jó lessz így a gép?
Alaplap: Asus P5QL Pro a régi váratlanul meghalt így most csak erre futja de elvileg támogat mindent....
Processzor: Intel Core 2 E8500 3.16Ghz
Ram: Kingmax DDR2 800Mhz 4X1Gb Már megvan ez a régi gépből. 2x2 miatt most nem cserélem ki (majd késöbb 2x2 gb 1066mhz-re)
Merevlemez: Western Digital Caviar Black 640Gb
Táp: Corsair TX-650W
Videokártya: ASUS EAH5850/G/2DIS/1GD5 1Gbkössz előre a véleményt!
-
losi73
senior tag
válasz
Gaboman #5023 üzenetére
hali végülis minden ok vele eddig pár játékot probáltam, minden ok volt velük és mennek 1920x1080 -as felbontásal minden maxon de ezt a gtx is tudta,remélem a jövöben több elönye is lesz a cserének,és itt nem a fogyasztásra gondolok
gyárilag 765/1125 megy a kari,huzzni még nem probáltam.
-
ndlx
aktív tag
válasz
banderasz77 #5022 üzenetére
ez a milyen gépem van és stb?
-
Gaboman
nagyúr
válasz
banderasz77 #5022 üzenetére
Sikerült a futár?
losi73 És milyennek tartod a GTX280után?
Látom a tied gyárilag OC,milyen órajeleken megy? -
losi73
senior tag
üdv na vissza tértem az atihoz egy msi 5850 oc-vel,kicsit hangos a vizzel hütött gtx280 után
-
ndlx
aktív tag
válasz
banderasz77 #5019 üzenetére
milyen adatokra gondolsz?
-
ndlx
aktív tag
válasz
banderasz77 #5017 üzenetére
hány fokig szaladt fel a kártya?
Nekem 80 a max furmarkkal, bár eléggé meg van feszelve. Heavennel 78ig szokott. -
ndlx
aktív tag
válasz
banderasz77 #5015 üzenetére
nyilván ezek csak szoftverek, hibákkal és emberi tényezővel, így lehet hogy jelenlegi beállításokkal sem feküdne soha semmi más, nem tudható.
de ha már mindenféle nagyon különböző dolog stabilan futkos jó sokáig (pl3dmark, furmark, heaven, gamma), az már nem rossz.
ne nyomj neki benchmarkot, hanem csak hagyd futni, jó sokszor egymás után.úgy vettem észre, bár ez szubjektív, mintha ez a teszt gyötörné legjobban a kártyát. talán a teljes dx11 kihasználás miatt. mert a többi még nem használja a GPU dx11 hardveres részét, ez pedig fullextrásan kihajtja a kártya minden tudását. de ezt csak tippelem.
-
banderasz77
addikt
Igazad volt, +1 lépcső kellett neki. Bár csak a végén jött egy szürke háttér, amikor mutatta a végeredményt és kilépett alap képernyőre, mindíg lefutott a teszt rendesen, de akkor is.
4*AA, 16*AF, TessN 1280*1024 beállításokkal toltam, gondolom akkor már gém alatt sem jöhet elő semmi
-
ndlx
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #5011 üzenetére
pl. innen
-
ndlx
aktív tag
válasz
banderasz77 #5007 üzenetére
banderasz77
javaslom teszteléshez használd még a unique heaven demót, nekem az volt a legérzékenyebb, a 3dmark simán lefutott többször is, miközben az már elsőre eldobta magát.
természetesen tesselation on beállítással. ha az lemegy vagy 3-4x egymás utána, akkor fajin. -
boeing
őstag
Megjelent TechPowerUp Radeon Bios Editor v1.22,támogatja a 5850-eseket.Én már át is szerkeztetem a ventilátor értékeket.
[link] -
banderasz77
addikt
válasz
banderasz77 #4954 üzenetére
Na már meg Dec. 4-et ír a Steam Dirt 2-re.
mod.: esetleg a rivatuner már kezeli az 5850-eket? monitorozni szeretném a hőmérséletet gém alatt
-
banderasz77
addikt
Azt hiszem megtaláltam a kedvemre való 24/7-es beállítást. 3DM06 és Vantage lefut szépen többször egymás után, gémek ez után jönnek. A GPU 1100mV-on meghalt először teszt közepén, ez pedig a következő lépcső. Lehet menne 10-20 Mhz-t még pluszba ezen a feszen, de nem tökölök tovább. Jó lesz ez, ha a Crysis is fekszik neki.
-
Razermazer
őstag
Nagy kópé vagy mondtam én anno, a procikat is csak úgy gyilkolod az erkélyen a hűvösbe
ha jól emlékszem.
Hát most már figyelek nagyon a kártyákra, nekem is van mindegyikre rendes gari ünnepek alatt meglesznek hajtva rendesen, akkor kiderül állják e a sarat. Első szériásak mind most vagy jó lesz vagy nem, ha bírják a nyomást akkor lehet hogy egyet eladok majd, hogy kuriózum hogy megy egyáltalán
nagy értéke lesz úgy látom egy jól működő 5870-nek.
-
Core2duo6600
veterán
Nem akarok CF-et
A 3 csatornás ram vezérlő, biztos jó dolog, a szintetikus tesztekben.
Azonkivül bent a cégnél van egy pár i7 920 as, és hát nem egy nagy szám.
Igaz a lap nem támogatja a 3 csatornás ram vezérlőt, legalábbis az amivel többet foglalkoztam.Semmivel nem volt gyorsabb mint egy sima 4 magos.
A valós használat közben.(#4957) ndlx
Olvastam öket, de nem emlékeztem rá.
És azok után döntöttem a 1156 os rendszer mellett.(#4974) sniper elite
Nekem most adta meg magát a 8800 gtx em, és semmi elöjele nem volt, egy restart után többet nem tért magához.(#4988) Jo01
Az még nem magas.(#4989) ceaser
Ram hiba esetleg ?(#4990) barks
Mert nem kapsz hozzá semmit sem, esetleg egy driver disket és semmi dirrt 2 kupont meg ilyesmit.Apropó, honnan lehet leszendi a játékot ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Építő/felújító topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Horizon Forbidden West
- War Thunder - MMO Combat Game
- Fujifilm X
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6500 - Intel P8600 I 3GB I 160GB I DVDROM I 15,4" WXGA+ I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest