- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zso2
őstag
Köszi a felhomályosítást ,akkor nem variálok a driverekkel, most már tudom ,hogy nem én csesztem el vmit... Akkor várjuk a patchet....és igen,ha jobban visszagondolok,lehet,hogy az 1. patche elött nem csinált ilyet,de ugye patch nélkül meg nem tudnék játszani,mert netről egyből szedi ahogy meglátja ,hogy 1,0-ás vagyok..
Neked is thx hobbiletolto -
HSM
félisten
-
TTomax
félisten
-
HSM
félisten
Ha nem az a képet takonnyá alakító MLAA lesz benne, mint amit be tudok az 5850 driverében pipálni, akkor semmi bajom vele.
Végülis, legrosszabb esetben kikapcsolom. Sajnos én ennél jobbhoz vagyok szokva... A 9700-as radeonom idejében megszoktam, ha belövöm az MSAA-t akkor csak a recés élek tűnnek el, nem a kép...
Amúgy vevő vagyok minden elcsepegtetett technikai infóra, ne aggódj...(#16915) Giot: Igen, ilyenek előfordulhatnak. Megfelelően kell alkalmazni, és akkor nem lesz ebből gond. Csakhát egyszerűbb nem használni. Olyan ez a tesszelálás amúgy, mint a hab a fagyin. Jó, ha ottvan, de ha nincs, akkor se hiányzik túlzottan.... Arról nem is beszélve, hogy nem csak ilyen óriási mértékben lehet tesszelálni, hanem mondjuk csak arra használod, hogy kismértékben szépíts az íveken, apróbb felületi alakzatokat formálj vagy kevéssé problémás területeken használod, mindjárt kellemesen szebb lesz a látvány, alig lesz teljesítményigény, és mindenki boldog lesz. Senki nem akadna pl fen azon, ha a lövöldözős játékban nem hal meg a gonosz ellen, akit a ruhája fodrozódásán lőttek...
Valamint jó eséllyel senki nem akar majd az oszlop tégláinak apró repedésein átlőni...
-
04ahgy
nagyúr
Kis magyarázat: az 1474mV GPU feszültség a műszeren olvasható. A kártya egy (egész pontosan kettő) Cypress LE (HD5830). A hűtés jól láthatóan semmit nem tér el a gyáritól, a kártya ezen kondíciók mellett 15p FurMark Extreme burning mode után volt 90-92°C. Jelenleg az a kártya 1,35V feszt kap, és köszöni, vígan éldegél.
HGyu
-
subaruwrc
félisten
látom a vgpu a téma
extrém tuningosok 1.55v körül használnak 1400+mhz órajelhez, coldbug nélküli kártyákon azaz valahol -190-185c hőmérsékleten terhelés alatt. beszéltem egy emberkével aki csinált livestreamet és panaszkodott a chat ablakban hogy nem bírta a kártya a hajlítást.( ref 5870 )
amikor kérdeztem a feszekről , 1.6v-tal kezdett, amit még csak szárazjég alatt adott neki, utána elmondta hogy 1.9v-tól döglött meg. azt is azért kapta meg mert már kezdett egyre roszabbul teljesíteni a kártya, szóval szárazjég alatt is bőven tönkretette az 1.6v -
HSM
félisten
Persze, értem én, miről beszélsz.
Az elmélkedés azon folyt, kaphatott-e egyáltalán ekkora feszt, vagy sem. Az már más kérdés, hosszabb (vagy rövidebb) távon kinyúlna-e tőle.... Szvsz nem sokan szerenék itt tartósan 1,4V felett járatni, de attól még jó lenne tudni, egy ilyen "üzemzavar" esetén mekkora feszültség érheti a csipet.... (Nekem pl. 1,14V-on vidáman "eldöcög" 930/1200Mhz-en full stabilan... Hova feszeljem még?
)
-
HSM
félisten
Hjajajj... Nem tudom mennyire vagy képben az I2C busz működésével, én konkrétan már programoztam olyan eszközt....
Azon a buszon csak úgy tudsz egy adott adatot kiolvasni, ha egy üres írási ciklussal megcímzed, majd utána adsz egy olvasási parancsot. Namost gáz akkor lehet, ha az üres írási ciklusba kutyulódik valami kósza adat, mert akkor bizony azt bevési abba a regiszterbe csont nélkül....A szofveres méréssel kapcsolatban is tévedsz szerintem. Nyilvánvalóan nem egy mért értéket olvas ki a GPU-Z és az Afterburner, hanem a VT1165 feszültség regisztereinek tartalmát. Így nehezen lehetett "pontatlan" a mérés, mert nem mérés, hanem egy érték kiolvasása történt... Más kérdés, hogy a VT1165-re kötött cuccok képesek voltak-e ezt a feszt leadni a csipnek.... (Egyáltalán a VT1165 tud-e ekkora feszt, át kéne nézni az adatlapját...)
Szerk:
Ezekszerint akkor 1,35V a "hard limit"... Kérdés, ez a refi kariknál, vagy melyikeknél? -
p87
senior tag
Igazad van, 1,65V nem lehet.
Külföldi fórumokat böngészve olvastam, hogy akinél ez a 1,65V-ra ugrás előjött annak valójában 1,35V-ra ugrik. Jobban belegondolva tényleg egyből eldurranna ilyen feszültségen.
Azért az se normális, hogy magától felugrik a fesz az afterburner 1,35V-os max-jára. -
HSM
félisten
Najó, de ha ez valami I2C vezérlési hiba, és véletlen ténylegesen beíródik a hibás feszültség a regiszterbe, akkor a VT1165 ténylegesen ráereszti azt a karira.... Kizártnak tartom, hogy bármi köze legyen ehhez a drivernek, ha azon keresztül menne ez a komunikáció, akkor nem léphetne fel ilyen hiba, csak közvetlen hardverhozzáférés esetén. Itt közvetlen kell, hogy olvasva (véletlen írva) a VT1165 feszültség-regiszterei....
Mondjuk így is meglep, hogy így össze tudjanak keveredni az I2C parancsok... Bár sajnos ténylegesen lehetséges elméleti síkon ezen busz olvasási/címzési módszeréből adódóan... -
p87
senior tag
Neked legyen igazad, de az adterburner tud szoftveresen 1,35V-ot adni, ha ráfogjuk, hogy az 1,65V hibás mérés eredménye, és 1,35V-ra ugrik akkor legalább megvan a magyarázat a magasabb hőfokokra.
AMD-nek, hogy lehetne szólni erről és kikérni a véleményüket?
Fórumukon?Én hardveresen is alátámasztom a nagyobb hőtermelést mivel a vízhűtésemben hőmérő van.
-
Sárpac
nagyúr
MSI Active Phase Switching technology
Én ezzel a szoftverrel próbálkoztam és nem állítottam be neki 1.65V-ot ebben biztos lehetsz!
-
p87
senior tag
Akkor mi a magyarázat a sokkal nagyobb hőtermelésre?
Más nem lehet minthogy tényleg megkaják a GPU-k ezt a feszültséget.
Nemtudnál szólni az AMD-nek , hogy vizsgálják ki ezeket az eseteket?#13548 De én pont szt mondeom, hogy mikor 1,65V-on ment sokkal magasabb hőfokokat mértem mint 1,1625V-on.
-
HSM
félisten
Persze, vannak folyamatosan komoly javítások, a mai napig emlékszem, amikor a GTA4 asszem a 9.3-as driverrel olyat gyorsult az előzőhöz képest, mintha VGA-t cseréltem volna...
(Valami CPU-limitet szedtek ki belőle, ami addig dadogósan ment, azután mintha kisimították volna)
De ezek inkább kellemes meglepetések, mint olyan dolgok, amikre építeni lehetne....Amúgy mi volt ez a szürke csíkos hiba, és melyik BIOS-ban van javítva?
-
TTomax
félisten
Na hát azért ez nem egészen így van. A zöldeknél van ilyen extra funkció a driverben?Nincs... már régóta nincs... Most ha már benne van akkor működjön már..lehetőleg... ez a "mossuk kezeinket" hozzáállás igencsak érdekes... Meg nem túl életszerű,az sem hogy azért van benne hogy ne használj 3rd programot.. kinek is az érdeke ez?Az useré nem,hiszen gariztatásnál úgysem bukik ki az sw-s overclock...
Szóval azért.. itt az OC funkció ami azért van hogy ezt használd,ne mást!Ja hogy nem megy?Egy dolog igaz az egészből,a vételárnál te a gyári órajeleket fizeted ki,ha megy többet is az az "extraprofit",viszont ha a CCC egyik funkciója nem működik akkor nehogy már ne pampogjon az user...még ha extra funkció is... egyébként ez jellemző az atira.Mindig is egy rakat dolgot bepakoltak mind szoftveresen,mind pedig hardveresen,aztán azokat reklámozva ment a lobbi,persze ezek 90%-a parasztvakítás.ha meg pampog az user akkor nehogy már... a mai napig nem tudják kijavítani a szürke csíkozást... amikor ezek a radeonok jöttek mindenki arról beszélt,hogy ezek mennyit fognak gyorsulni... azóta is mindenki a drivereket cserélgeti,kinek ez a jó kinek az , gyorsulás meg kinn szombat este a haverokkal a rakparton... ehh...utánam az özönvíz -
HSM
félisten
Már látom a szemeim előtt azt a drivert, ami fogja, és read-only módba kapcsolja a kari órajel-regisztereit...
Aztán a user írjon saját drivert, ha tuningot akar...
De amúgy javítson már ki valaki, de énszerintem simán működik a tuning is meg az energiatakarékosság, csak az órajelek nincsenek visszavéve minimális állásba tuningolva. De akinek van annyi esze, mint egy hangyának, úgyis csinál 2 profilt, ha kell a kraft, meg egy alapot, azt csókolom.... Ha nagyon maximalista, csinál hozzá hotkey-t is....
Amúgy eddig se ment az alsó feszlépcső, ha a gyári 775/1125 Mhz-es overdrive limit fölé mentél, márpedig a gyári limitig nincs sok értelme húzni a karit.... (A 850/1150-et alig érzem meg a gyárihoz képest...
)
Azért vicces, micsoda siránkozás lett hirtelen, amikor minden működik rendben....
-
Robi BALBOA
őstag
-
HSM
félisten
-
Cathulhu
addikt
-
-
DieHard
senior tag
-
katt777
félisten
Hát anno éppen az volt a gond, hogy a DX9-et konvertálták a játékokban, ami messze nem ugyanaz, mintha eleve DX10-re írják.
Robi BALBOA: A játékfejlesztők pontosan tudják, hogy melyek a különböző hardverek határai, ezért írnak olyan programokat, amelyek nem futnak teljes mértékben a legjobb cuccokon sem.
Ez része a marketingnek, amely miatt majd lecseréled a hardveredet, amire pedig nem lenne szükség, ha a felhasználónak írnák a programokat, nem a hardvergyártóknak. (És ezért még te fizetsz.) Nem véletlenül fulladt ki a Gamers for Gamers kampány is; elég hamar rájöttek az emberek, hogy ez is csak egy újabb átb.szás.
-
katt777
félisten
Na, akkor kompatibilizálj már nekem egy Republic Commando-t azzal a mesteri API-val, légyszike!
(De mondhatok még pár játékot, ha tesztelni akarod az ATI drivereket + a DX-et.)
Hogy miért ne hozna dupla FPS-t a CF? Hát talán azért, mert egy kalap szar. Én még egy tesztet sem láttam, ahol a legjobb esetben 180% fölé menne 2 GPU-val a graf. teljesítmény, leszámítva a 3DMark-okat. Azokban a játékokban meg sehol sincs, amelyekkel nem tesztelik, saját tapasztalatból tudom.
TTomax: Ez csak olyan, mint a DX10.1-re kiadott HD sorozatok: elméletileg tudják, de gyakorlatilag még a HD4870 is csak valamit butítva képes DX10.1-es játékok megjelenítésére, DX10-esekről nem is szólva. Majd a HD6870-től várhatjuk el, hogy DX11-et elfogadható sebességgel futtasson, addig mindenki élvezze a tesszeláció szépségét levett árnyékokkal, v. egyéb effektekkel.
-
most nem b***akodni akarok, de az RV740 előtt arról volt szó, hogy a 8 ROP felett +4 alig hoz extra teljesítményt, oszt' a végén lett benne nem +4, de +8. a textúrázás / lighting meg persze leszívja a powert, de ha csak ezek szívnák, akkor nem csökkenne így a tesszelált megoldás hátránya a nem tesszelálttal szemben a pixelszám növekedésével, ill. az fps csökkenésével. meg amúgy is, hogy van az, hogy az 5870 durván 75%-kal gyorsabb az 5770-nél, amikor a motoron meg a setupon kívül minden dupla benne, még a scanline konverzió is? én kérek elnézést, hogy sireric-kel vitázom, de ha a +1 setup unit nem hozna sokat, akkor honnan lehetne azt a 25%-ot megszerezni?
3807:
Meg lesz a HD 5750-nel is a kellő sebesség csak a tesszelláció közepes minőségű lesz (legalábbis az AVP-nél, de ha alacsonyabb a felbontás, akkor mehet a magas is), de minden mást fel lehet maxra pakolni.hmmm, hozzá bírsz képzelni egy 4850-hez tesszelációt, kvázi változatlan sebességgel? úgy, hogy a Juniperben még a scanline konverzió sincs duplázva? bátorkodom kétkedni...
-
Ricco_hun
senior tag
És azt mégis mi indokolja, hogy dx11 - tesselation off-nál visszaesik a grafikai szint ilyen dx7-es szintre? Lásd Unigine benchmark vagy call of prypiat/avp képek. Szóval qrvára rá akarják kényszeríteni az emberekre minimum a HD5850-et. Mertha nincs bekapcsolva a tesszeláció, akkor kőkorszaki grafikát kapsz, ha meg bekapcsolod, akkor meg behal még a fasza dx11-es vga-d is. Akkor a picsának árazták így az új szériát. Ezzel is csak lassítják a dx11-es játékok terjedését. Így nagyon úgy néz ki, hogy csak a sniper elitek kiváltásága lesz a dx11. (pfff nagyon megérte anno telepakolni a HD3 HD4 szériát mindenféle fölösleges ki nem használt szarral, ami ma ilyen 3,4 FPS-t bír kipréselni magából)
-
Ricco_hun
senior tag
Ja, de ez csak a fejlesztőknek heppi. Akinek meg nem lesz dx11-es vga-ja (ugye legalább a 100k-s HD5870
), az már a dx10.1-es kártyájával is ilyen dx6 szintű grafikát fog látni. Tényleg fantasztikusak lesznek a dx11-es játékok. DX11-es vga nélkül visszaugrik a grafikai szint vagy 10 évet, dx11-es vga-val meg nem lesz meg a kellő sebesség. Bocs, de HD5970-nel meglesz.
-
katt777
félisten
"A Több GPU-s megoldás meg dupla FPS-t hoz CF-ben." - Francot.
Bár 4 GPU-val már elképzelhető, jó esetben.
Amúgy kíváncsi vagyok, mikor csinálnak egy tesszelációnál szebb grafikát DX9-ben, ahogy a DX10-es programok legtöbbjénél is számos DX9-es program sokkal szebb. Persze lehet új eljárásokat kitalálni, hogy cseréljenek az emberek VGA-t (is), meg direkt ezekre kihegyezett játékokat írni, csak már most fogadnék rá, hogy a DX11-es játékok, játékélmény tekintetében még a DX10-eseknél is ócskábbak lesznek az irdatlan hardver-hype miatt. -
TomiLi
addikt
Értem és köszönöm!
Akkor szeretettel várjuk a DX11-es játékokat
Ott majd kiderűl minden a gyakorlatban is!
Persze ennek az 58xx szériának rengeteg előnye van az elődjéhez képest, nem leszólni akartam... Simán elnézhető, hogy ez még "csak" egy bevezető VGA lesz a tesszeláció terén, hiszen ahogy már fent említettem, nem leszünk elárasztva még annyira DX11-es játékokkal....
Ettől függetlenül a rengeteg előnye miatt szemezek egy 5870-nel én is erősen! De szeretném megvárni még az 5970-et, valamint azt hogy mennyire lehet komolyan venni egy 5890 születését... Bár az utóbbi VGA-val kapcsolatban az az érzésem, hogy a Fermi késése miatt jegeli az ATI ezt a projektet...Mindenesetre köszönöm mégegyszer a részletes segítséget felvilágosítást!
-
TomiLi
addikt
A HD 5970, a FullHD-nél nagyobb felbontásra való, vagy Eyefinitire.
Akkor ezek szerint a több GPU-s megoldás sem fog javítani a tesszeláción?
Akkor a 58xx VGA-kat tekinthetjük egy bevezető szériának a tesszeláció terén?
Úgy értem a 58xx kártyák maximálisan a DX11-re és a magas felbontásra születtek egyébb kellemes újdonságokkal (Eyfinity; alacsony fogyasztás), de a tesszellációban rejlő lehetőségeket még annyira ez a széria nem fogja tudni kihasználni... -
katt777
félisten
Hát akkor ne tegyék bele, ha nem képesek megcsinálni.
DX11 miatt sztem leszünk bajban páran, ha majd jönnek kedvünkre való progik, és még mindig drága lesz az 5xxx széria, mert akkor már valami sebesség + is kéne, de úgy meg csak az 5870 jöhet szóba, butított verziója nem.Razermazer: Üzemmód-váltáskor előfordulhat, ha túl nagy a különbség, de ez ATI HD48xx-hiba, mert ha csak a kártyát használod, akkor is előjönne, ha nem úgy írták volna meg a biosokat, hogy elleplezze ezt a hiányosságot. Ezért használnak ugyanis 3D VRAM órajelet 2D-ben.
A drivert meg az OS-re kell megírni, és nem fordítva, ergo ha W7-en valami nem megy, XP-n meg igen, akkor az bizony driver-hiba. Benne van a nevében, hogy W7 driver, ergo minden Windows játéknak futnia kellene vele.WesTM: Ha úgy véled, tuti a bios-vezérlés, ezt nem ártana pár megfőtt kártya tulajdonosának is megmagyaráznod, driverből meg hiába pár % a dolog, ha valaki pont olyan programmal játszik, amelynél előjön; mostanában pl. többeknél is csíkozódás-probléma van régebbi kártyákon új driverekkel. Mellesleg emléxem még a HIS HD3850 IceQ3 turbo-ra, amelynél meg az összes órajel-profil 3D tuning volt, és én csináltam meg a tulajoknak a jó biost a topicban, amelyekkel aztán már rendben mentek en. tak. módban is, vagy nem emelt órajelekkel UVD-ben. Ott van még ráadásul a fogyasztás kérdése, amelyre a kártyagyártók nem nagyon gondolnak, talán azért, mert a piacok többségén nem akkora probléma egy pár Euro-val vagy USD-vel magasabb számla kifizetése, mint nálunk.
Mellesleg feltelepítettem a 9.9-re a 9.10-es drivert (csak azt), és hip-hop, megszűnt a kényszerített mód Oblivionban, nem működött HDR-rel az AA és az AF. W7-en viszont igen. Visszatettem a VGA-szűz rendszert, fel rá a 9.10-es drivert, és máris ment rendesen. Akkor most szerinted semmi driver-hiba? Persze a trükk ált. az, hogy a user úgysem használ régi programokat, tehát nem fog rájönni, ha egy-két dolgot hanyagolnak a meghajtóban. Csak van néhány elvetemült, akinek herótja van a sok agyonhájpolt szartól, amit manapság kiadnak, de ezek amúgy is az a kötözködős fajta, így aztán nem átallanak szólni, amikor hibába futnak.
Ilyenkor írják aztán más topicokban a tapasztaltabbak, akik már kikísérletezték, hogy na, ehhez a játékhoz használjatok 8.3-at, azzal megy, a másikkal 9.7-et, vagy újabbat, mert onnantól OK, stb...
Keldor papa: Megmutatja a driver hibáját.
Bírom az olyan nagy arcokat, akik nem láttak még semmi hibát, és ebből azt a következtetést vonják le, hogy mindenki más hülye.
(Köztük számos szakember.) Attól, hogy más is okozhat hibát, nem feltétlenül más okozza azt, a tudományból számos ilyen "bizonyítást" és "cáfolatot" ismerhetünk.
bigdigit: Ha ő ettől érzi különbnek magát másoknál, hagyd meg neki az élvezetet.
Fölösleges ilyenek miatt idegesítened magad. Ő majd, ha hibát talál valamiben, OS-t installál újra, meg lecseréli a hardvereit, addigra meg kijön egy jó driver, aztán megmondja, hogy na ugye, hogy a drivernek semmi baja.
-
WesTM
őstag
Katt: Hát nem tartom magam "amatőrnek" elég nagy perspektívát lefedek most már helyi szinten az általam épített konfigokkal, és el kell mondjam nagyon kevés hibával találkozom.
1 dolog van amiben még mindig nem hiszek az a cf. Ott el tudom képzelni hogy nem működik minden megfelelően, de arról nem is mondtam sosem, hogy egy hibátlan, és kiforrott rendszer.
Lényeg a lényeg, szerintem közel sem ennyire kritikus a driver helyzet, mint ahogy azt egyesek beállítják. El képzelhetőnek látom, hogy bizonyos programokban, bizonyos beállításon lehet gond, de ez szerintem pár százalék...
Jah és a lényeg 3rd party programokat messzíről kerülöm. MEg lett írva a tuti bios vezérlés a kártyához házilag, rá lett flashelve és azóta teszi a dolgát. De hisz ezt te is tudod, mert nagyon sokat segítettél!
DE igazat adok neked is!
-
WesTM
őstag
Esetedből is látszik, felesleges az új driver előtti mizériát végigcsinálni.
Hogy ON is legyen.
Half Life EP3 szerintetek dx11 támogatással fog jönni? -mert ez is igen erős dx11 húzó név lenne. Mivel hallottam anno hogy dx10.1 támogatással jön, így szerintem beleférhet a dx11 is.
Szerintem a VALVE és az ATI között levő szoros kapcsolat miatt elképzelhető, hogy dx11-re fog épülni a dolog. Már ha a source engine ezt meg engedi. -
ezért mondtam, hogy akkor inkább 4890 - teljesítményben 20-30%-kal lesz jobb az 5850. mondjuk ha tuning fronton elszánt vagy, akkor lehet ráció az 5850-ben is - én egy harvestes GPU esetében nem lennék optimista (és ezt most tapasztalatból mondom).
radi8tor1: teljesítmény. ezek a kártyák azoknak szólnak, akiknél nem a költség az elsődleges.
-
katt777
félisten
Bizonyára nem jársz a megfelelő fórumokon, és nem használod megfelelő beállításokkal a kártyáidat. Mindenesetre 48xx tulajok jó része már most pakolja vissza a 9.9-es drivert, mert ugyanazt tapasztalták, amit én.
RI/OS: Már meg is tettem. Megkaptam privátban az E8-as teszteket, kíváncsi leszek azokra is, de majd csak du. lesz időm megnézni. Kösz az újat
, na most a DX11-eset nem találom.
Sebaj, ha fekete, majd Abu85 megmondja, hogy az ő kártyáin az is OK.
(Gyengébbek kedvéért: a smiley azt jelzi, hogy nem komolyan mondtam.)
Sz.Miki : Örülök neki. Nemsokára lesznek E8-as teszteredmények is.
ImI87: Nem tehetek róla, ha nem érted, miről írok.
Mások szerencsére igen, még ha tisztázni is kellett pár dolgot (pl. hogy feltételezéseket írtam, ezért kérdeztem, és a válaszokat is megkaptam olyan emberektől, akiknek nem jelent leküzdhetetlen kihívást több mondat, netán több hsz értelmezése, hogy a félreértéseket tisztázó válaszokról ne is szóljak). Nem hiszem, hogy ezúttal is megértenéd a szavaimat, de azért próbálkozom, hátha...
Mellesleg meg nem igazán értem (én bevallom), hogy hol másutt kéne érdeklődnöm az 58xx VGA-k teljesítményét illetően...
-
kasa85
őstag
Igen és pont ez a megkhökkentő,hogy itt akkor mindenkinek gondokkal kellene küszködnie a kártyával kapcsolatban driver hiba miatt.Amúgy azt lefelejtettem,hogy amit írtam fent a gariztató is bele ütközött ebbe a gondba vagyis nem az én rendszeremmel van akkor a gond.Csak erre a válasz ,hogy megtaláltuk a hibát a driver a biztos hibás pf.
-
rocket
nagyúr
Pont arrol van szo, hogy nem lett vegul PhysX jatek, megis PhysX drivert installal, igy az DirectX API-s hasonlotatodbol kiindulva PhysX nelkul, elkene induljon a jatek PhysX driver installalas nelkul is.
"Senki sem keres kifogásokat, de az AMD ugyanezt nem engedheti meg magának, mert nem akarja lerombolni a PC-s gamer piacot. Az NV-nek mindegy. Illetve olyan a filozófia, hogy ha nem lehet az enyém, akkor ne legyen senkié."
Ezzel ok nem rombolnak le semmit, azzal romboljak le sajat magukat a felhasznalok szemeben, hogy csondben turik ezt, ahelyett hogy ok is ezt az utat jarnak.
Azt ertem nincs felesleges penz, de a tortenet az elmult 2 honapban olyan melysegekbe sullyedt, hogy a termekek vedelme ertelmeben kolteni kellene, mert azaltal ami tortenik kevesebb lesz az eladott kartya, es ebbol magasabb lesz a kiesett haszon, mintha X milliot rakoltenenek mar valami szovtverre.Az R600 ota megy az ATi fenyezese az architekturajuk kapcsan, erre az egyik legujabb jatekban lassabb mint az NV 3 eves architetujara epulo (amit mar masfel eve is elavultnak volt titulalva) ma mar kozepkategoriasnak szamito GTX260 mint az uberbrutal 6. generacios tesszallacios DX11-es HD5870.
Nem tudom mar eldonteni, hogy nevetseges az egesz, vagy szanalmas inkabb amit az AMD csinal, egy dolog biztos az elmult 2 honapban csunyan lealazta az NV szoftver fronton az AMD-t, pedig elvileg meggyengultek. -
rocket
nagyúr
Ha nincs PhysX miert telepiti a PhysX drivert?
Igazabol PhysX se kell, igyis az AMD-re nezve szegyen a teljesitmenye a jateknak, es a kifogasok nem erdekelnek mar ,szerintem sok masik embert se erdekel, egy ideig meg oke volt, hogy megmagyaraztak, aki nem akarta az is megtudta, hogy csunya NV, csunya jatekfejlesztok, vagy szimplan ok csesztek el, de mostmar inkabb mosolygtato ez az allando kifogas kereses.
-
katt777
félisten
A szemetet kidobom. Nem szokásom megvásárolni valamit, aztán azzal szórakozni, hogy használhatóvá tegyem. Az ATI-nak az egyetlen szerencséje, hogy az nV nem jobb. Anno direkt szűz rendszeren próbáltam és CCC-rel, viszont ATT-osok szerint azzal sincs semmi baj.
RI/OS: Én nem következtetést vontam le, hanem a számomra ismert infókból egy lehetséges feltételezést. Azóta már kaptam másoktól is segítséget (én örülnék a legjobban, ha magam tesztelhetnék egy 5870-nel), tesztelgettem, és az egész Unigine-részt átdolgoztam a cikkben, szerintem így már sokkal pontosabb. Ha veszed a fáradságot, és megnézed, továbbra is köszönettel fogadok minden építő jellegű észrevételt.
oliba: 1680x1050, de ott van. Végül kiderült, hogy a 8XAA a hunyó, mert a felével már gyönyörűen ment minden, ergo ott a hiba a driverben, hogy az ATI az 1GB-os karikat szeretné megvetetni velünk. DX9-ben, OGL-ben, vagy akár DX10.1-ben is, de Vantage-ben, elfogadható a visszaesés 8XAA és 4XAA között, ezekben az újdonságokra kihegyezett tesztekben viszont a 8XAA kínhalál (nem csak a Heaven új, hanem a Tropics 1.2-es verziója is). Ami szintén az ATI hátsó szándékára utal, az az, hogy a valamivel régebbi, de szintén DX10-es Sanctuary-nál messze nincs ez a 10%-os visszaesés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macska topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sorozatok
- Steam Deck
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged