- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
amper zoli #11777 üzenetére
Intel X-25M 80GB az olcsó és tuti SSD.
55k-ért már kapni számlával.
-
CptMisi
őstag
válasz
amper zoli #11777 üzenetére
tervben van, de most ramcsere következik, aztán SSD, utána monitor, majd jöhet a nagy "Házalakítás"
players111: azt az OC-t
-
zsolt1129
addikt
válasz
Robi BALBOA #11795 üzenetére
Jaja
. Egy húzott Q6600 húzva elég még egy darabig.Esetleg izmosabb VGA-hoz is.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
TomiLi #11779 üzenetére
Én pont ezért nem cserélem le a jól bevált rendszeremet, eesetleg ha jön még egy 5870(cf-be) vagy váltok 6xxx szériára, akkor fogok venni egy 9550-es procit ami megy 4ghz+-on, de amúgy a kis Q6600-as procimmal is megvagyok elégedve, így 8*440-en nagyon hasít és FullHD-hez bőségesen elég, egyszer megnéztem alapon (2400mhz) és úgy sem mentek nagyon rosszul a gamék, a max fps csökkent jobban, de a min és átlag fps-ek nem sokat csökkentek.
-
P00By
nagyúr
-
BeLucZ
addikt
válasz
Armor72 #11787 üzenetére
Hello!
A Shift az egy külön kategória, nekem 5850 Toxic van és játszom vele rendszeresen, a rajtnál brutális cpu limit van mert ha nem nvidiád van akkor a cpu-n számoltatja a fizikát, és mondjuk nálam 6 autónál rajtnál 40 fpst sikerül kicsikarnia a 4 Ghz-re huzott q9550nek! Aztán ahogy elrajtolunk folyamatosan indul be az fps felmegy 100-ig is!Az 1,2 es patch hivatott ezt javítani csak ott meg baromi idegesitő hogy ha nekiütközöl valaminek össze vissza elkezd akadni meg remegni a kép, így hát maradtam az eredeti 1.0-ás verziónál, mert amúgy gyönyörű és jó játék!
-
Armor72
csendes tag
Hát reméljük, hamarosan "kiforr" a szoftveres háttér is , mert végül is a lényeg a játékok alatti teljesitményen lenne.
Amúgy nekem sokféle kártyám volt mindkét gyártótól (Az első P2-P3 as gépeimben nV karik voltak Geforce MX400/4200Ti
) és mindig volt egy korszak amikor választani kellett, mert bizonyos nagy cimek jobban mentek ezen/vagy azon. Minden attól függ, ki mit szponzorál a háttérben ugyebár.
Az NVIDIA viszont az átnevezösdi miatt nálam kivágta a biztositékot pár éve, úgyhogy hajrá Vörösök!!!!
-
TomiLi
addikt
válasz
zolisx4 #11789 üzenetére
Nem hallottam még, de találó!
Köszi!
Giot: nem akartam én is károgni, ezért nem írtam eddig, hogy mik a tapasztalataim. (negatív. Mert ugye a pozitív az nagyon hamar természetessé válik)
Viszont, most nagyon örülök, hogy úgy néz ki van megoldás erre a laggolás problémára.
Remélem a köv. konfigom csak összerakom, és egy rossz emlék volt a szaggatás...Az a baj, hogy sokan megvesszük a csillió dolláros hardvereket és csodát várunk tőle. Ezért sok mindkenki lehet okolni, köztünk saját magunkat is.
De sajnos meg lehet közelíteni onnan is a dolgot, hogy ha vesz az ember egy 100k-s terméket azzal ne nagyon legyen gond...
A tapasztalat a legjobb tanulópénz! Csak ismételni tudom önmagam: Türelem, vagy nem szabad venni új ati vga-t.... -
Giot
addikt
válasz
TomiLi #11785 üzenetére
Hát szerintem ha van tapasztatalat hát osszuk meg egymással. És úgy tűnik neked is van.
"Azt megtanultam, hogy egy friss kiadású ati vga-hoz türelem kell, vagy csak akkor szabad megvenni, ha beérett."
Ezzel is 100%-osan egyetértek meg azzal is hogy valszeg bizonyos szinten konfigfüggő a dolog. Az ATi jó kártyákat gyárt driveresen vannak gondok amit persze lehet orvosolni, ezt a gondolatot alátámasztja az hogy mostanában mindig megjelennek nagyon korán a béta driverek. Próbálják javítani. de azért bosszantó lehet sok mindenkinek ez a szerencsétlenkedés. Nálam nincs gond ezért engem annyira nem idegesít, csak akkor forr egy kicsit az agyvizem amikor nV userek ATi-ra váltanak és nem stimmel valami akkor egyből jön ez a szöveg hogy "nagyon megbántam hogy ATi-t vettem" hát ezzel már a hócipőm tele van. Akkor vegyen nV-ét.
-
Armor72
csendes tag
Sziasztok!
Need for Speed: Shift-tel és az 5850-essel milyen tapasztalatok vannak?Én nem vok egy nagy autós játék fan, de baromi égő, amikor magas beállításokkal, 4x élsimítás mellett a gyermek közli 1-2 pályánál, hogy szaggatunk rendesen. Óriásit változik az fps szám!
Egy MSI HD5850 OC-s példányom van, Win7 64 bit és10.4 Catalyst mellett
Proc: q9650 alapon, Memória: 2x2 Geil 1066 DDR2, ASUS P5QL Pro.banüdv
-
TomiLi
addikt
válasz
amper zoli #11780 üzenetére
Én beta driverekkel nem is próbáltam, csak a hivatalos whql driverekkel.....
Azt megtanultam, hogy egy friss kiadású ati vga-hoz türelem kell, vagy csak akkor szabad megvenni, ha beérett.Most a problémák ellenére mégis szeretnék egy villám' 5870 - ezúton is köszönöm Sárpacnak, hogy részletesen megosztotta velem a tapasztalatait a vga-t illetően!
Egy két tapasztalatomat leírnám néhány játékkal kapcsolatban
Most egy GTX 295-öm van, így ezzel tudom összehasonlítani a régebbi 5870-emet.Grid 5870: említett laggolás - evga konfiggal nagyon ritkán catalyst 9.12 - belefér, azóta a driverek is fejlődtek, szép kép, de bizonyos konfiggal (kisebb teljesítményű) élsimítás problémák. (autóversenyről lévén szó nem zavaró, mivel pörögnek az események így verseny közben nem nézi az ember - inkább a visszajátszásoknál lehet észrevenni, meg a rajtnál - sajnos én ilyen szőrszál hasogató vagyok.)
Grid GTX295: teljesen gördülékeny játék futás, de fakóbb és (nekem) csúnyább kép. Élsimítás nekem ezzel sem tetszett, nem volt tökéletes.
Arma (1) 5870: szar motorja van a játéknak ezért lehetetlen normális konfigot alátenni, úgy hogy a max. vga beállítást bírja. Iszonyat szép kép, élsimítás is frankó (nekem csak az x58-cal sikerült belőni). FPS-ről nem tudok véleményt alkotni, mert vga zabáló a játék motorja...
Arma (2) GTX 295: nem fekszik neki. A játék nem támogatja a multi gpu-t. ronda a kép, de nagyon, akad rendesen! Nem barátok (az én szememben legalábbis nem)
COD4 : minden hibátlan mindkét vga-val, viszont egy picivel szebb volt a GTX.szel a kép.
Hátha valakinek hasznos infók ezek. A beállításokkal is rengeteget szórakoztam, mind a CCC-ben, mind az nv panelben.
Számomra az a legfurcsább, hogy különböző konfigokkal különbözően viselkedik az 5870
(#11783) Giot: Ha ez bebizonyosodik egyszer akkor remélem driveresen javítható, és egyre kevesebbeknek lesz problémja.
Én eddig erről nem mertem irogatni, mert nem akartam elhinni, hogy nem én vagyok a béna.. (persze ez továbbra sincs kizárva
)
-
amper zoli
tag
válasz
zolisx4 #11782 üzenetére
Én meg pont a 4890-es karimmal szívtam a giga lapomba mondjuk optimalizálódott a dolog de 100%-os nem lett.
Lehet, hülye vagyok de amióta eladtam azt a configomat azóta oda figyelek, hogy a driverek
most jelenleg ASUS legyen minden (még a kis fizikázós is)!
Eddig bejött, mert a legelső ati driverrel sem voltak ilyen szürke meg mindenféle képernyők
Ja és a 10.6 béta is visszaveszi az órajelet nálam -
zolisx4
őstag
Ja néha megkavarodik az ember kérdezte a srác hogy milyen a vga oda beirtam hogy asus ide meg hogy ati elkevertem ezért elnézést mindenkitől
eddig nekem a ref kártyákkal nem volt gondom pedig jó pár volt már
ceaser
Nekem a GA-MA790GP-DS4H alaplappal volt gondom hogy akadt rajta minden játék még a márió is és kiadtak egy új biost és mintha kicserélték volna onnantól megszünt a hiba ,de igazábol azt nem tudom hogy mi köze van hozzá de biztosan van mert csak azt frissitettem és azonnal jó lett.
Nekem előjött ez a hiba az Intel és Amd vel is de a 4890 es az jól megy mind 2 gépbe -
-
TomiLi
addikt
válasz
Robi BALBOA #11758 üzenetére
laggolás:
mondjuk úgy néz ki hogy konfig függő is valamennyire a dolog
Nem mertem ezt idáig leírni, de nekem volt ilyen tapasztalatom.
Több konfig alatt szerepelt az 5870-em.
- evga x58 micro, 920@4GHz - nem volt laggolás (lap meghalt)
- R2Gene 920@3,6GHz - már előjött a probléma
- Biostar H55 i3 530@4,2GHz - laggolás szar élsimítás
- Biostar H55 i5 750@4GHz - laggolás szebb képBiztos sokan azt fogják mondani, hogy ez lehetetlen, de nekem ezek voltak a tapasztalataim. Minden esetben friss op. rendszerrel.
Próbálgattam a driverek kombinációját (10.3-asig jutottam, az evga-val ,meg csak 9.12 volt)
CCC beállításokkal is variáltam, kukáztam az ssd-ket, minden hókusz pókuszt bevetettem, hogy kizárjam a laggolást... -
Giot
addikt
válasz
CptMisi #11775 üzenetére
Ja dehát erről is "beszéltünk" kinek melyik gyártó vált be. Asus, HIS, Sapphire, stb.
Az meg hogy csak referenciát érdemes vennihát nem is tudom.
(#11776) zolisx4: ja járunk így néha msn-el pld volt amikor jó komámmal beszéltünk magánjellegű témát közben beszéltem egy haverral is, VGA-rol erre a havernak válaszoltam a magánjellegűvel kapcsolatban. Csak pislogott meg mondta hogy ja. De nem értette hogy került ez ide
-
CptMisi
őstag
jaja
ilyen kis elírás miatt alakult ki ez a magasröptű eszmecsere
amúgy asusból is van rossz is jó is...korábban linkeltem egy képet, hogy az egyik legjobb gyártó volt a 48xx-GTX2xx korszakban meghibásodási arány alapjánamper zoli: jajjj, ez is CUDAr volt, ha jól értelmeztem
-
zolisx4
őstag
válasz
CptMisi #11771 üzenetére
Nem veszekedünk eszmét cseréltünk
Nem a baj hogy ez elromlott hanem az összes amit vettem 2 hónapon belül vissza kellett vinni gariztatni mindig kifogom a hibásat
CptMisi
Azt javitottam hogy nem jól irtam ,csak lekéstem a szerkesztésről pedig HSM direkt monta hogy referenciát vegyek -
CptMisi
őstag
válasz
#35434496 #11768 üzenetére
nyugi srácok
nem tudom, minek kell itt a veszekedés...a GTX470/480ak hangosak, melegszenek és sokat fogyasztanak, tudom, haverjaimnak van 1-1...kíváncsiságból megnéztem...néhány ati driver szar...és az amikor az nV driver nem szabályozta a ventit? ha az most lenne, és valakinek a GTX4*0ja megsülne, mert terhelés alatt is <30%on járna? az nem volt szar driver? dadogásról annyit, hogy nekem semmi sem dadog, a furmark GTX470el is akadozgat...furmarkot meg nézegesse, aki akarja mért érdekelne, hogy akad...
úgyhogy szerintem ezt a témát zárjuk le
zolisx4: igen, de akkor ne mondd azt, hogy megbántad, hogy ATi-t vettél...azért mert hibás... én nem estem neked, de te sem azt mondtad, hogy rossz a kártyád, hanem azt, hogy az ATi a rossz, ami meg nem topiktéma
-
zolisx4
őstag
válasz
CptMisi #11767 üzenetére
Én ezt nem mondta mert a másik kártyám az most is megy és az is ati mindegyikből lehet rossz ,de ha le mered irni hogy szar a vga akkor neked esnek , pont erről szól a fórum hogy egymást kell marni nem segiteni
De most futtattam furmarkot kb 40 percet már el sem indul biztosan a kártya volt rossz -
zolisx4
őstag
válasz
#35434496 #11763 üzenetére
Jó lenne ha nem szólnál bele
nem fikázom az atit csak van egy szar kártyám ,
Megengeded hogy mérges legyek vagy külön meg kell esetleg tőled kérdezni .
Ha nem tudsz megoldást vagy okosat mondani akkor ne szólj semmit.
Nagyon megbántam már hogy ati kártyát vettem
Nem atit akartam irni hanem asust de már lemeradtam a szerkesztésről
Gerisz
nem akarok fermit venni kb 7 éve volt NV utoljára elég is volt -
Giot
addikt
válasz
amper zoli #11764 üzenetére
Várok még egy pár pozitív véleményt, a 10.6-al kapcsolatban és ha minden OK akkor lecserélem a 10.3a-t. No nem mintha ezzel problémám lenne.
-
Giot
addikt
válasz
Воланд #11759 üzenetére
Igaz csakhogy azt azért vegyük számításba hogy a dadogás megszűnhet a szoftveres javítástól míg a Fermi meg 1 év múlva is sokat fog enni meg ugyanolyan forrófejű lesz (bár igen a rev2,3 majd hozhat javulást de a konkurencia egy pár éve komolyan veszi fejlesztést, és ez kevés lehet ha majd majd ennek a GPU-nak egy 6850-el kell versenyeznie) . De azért mentségére legyen az nV-nek hogy most egy teljesen új architektúra tőlük, új területen bóklásznak. Nem is kifejezetten a Gamer piacra tervezték a Fermi-t.
-
Gerisz
addikt
-
Воланд
titán
Fermi vs. Radeon 5xxx: a fermik melegszenek, a radeonok meg bizonyos körülmények (szoftverek alatt, régebbi driver, furmark) között dadognak. Ennyi. Mindkét oldalnak megvannak az előnyei és a hátrányai is, felesleges ezen vitatkozni. Mondom úgy, h nincs se fermim se radeon 5xxx-em.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #11742 üzenetére
Ja a jó öreg OC-re gondoltam!
(#11751)SSJPeter: Megmondom én miért nem fikázzák a Fermi (gtx470/480) tulajok a karijukat, ELFOGULTSÁGBÓL, BÜSZKESÉGBŐL. Én sem szívesen vallanám be ha egy olyan kari ami mellett nem szólt jóformán semmilyen érv és sokan megpróbáltak lebeszélni róla, megvenném jó drágán és nem váltaná be a hozzá fűzött reményeket.
(#11757)players111: Abu-t meg kell erről kérdezni, de szerintem a kari felépítésén ennek a dolognak az érdekében nem igen fejlesztettek semmit, szerintem ezt driverből fogják megoldani, mivel ez max driveres hiba lehet. (mondjuk úgy néz ki hogy konfig függő is valamennyire a dolog).
Amúgy milyen felbontáson tolod? (egy ilyen 2gb-os szörnyeteghez már legalább 2db FullHD-s monitor dukál)
-
törölt tag
válasz
Robi BALBOA #11737 üzenetére
Félreértettél. Én nem azt mondtam hogy minden 1gb-s változat laggol, csak azt hogy a 2gb-s vátozatokat optimalizálták.
-
Giot
addikt
válasz
zolisx4 #11750 üzenetére
Ez az 5. Radeonom nVidia-m egyszer volt 1 napig!
Most sincs gondom vele, eszembe nem jutna lecserélni. Nem vagyok fan egyszerűen csak nekem beváltak a pirosak termékei.
Na mármost az van hogy ez a laggolás nekem nem tűnt fel vagyis de a furmark alatt de azzal ugye nem játszok így nem foglalkoztam vele. De piszkálta a csőrömet a dolog így csináltam teszteket. Az eredmények itt vannak.
Nos a grafikonok alapján elmondhatom hogy legtöbbször érzékelési határon belül a laggolás. Ennyit szerintem pedig egy nV is produkál csak azt ugye nem fogjuk méricskélni.
Lehet hardveres problem is (bár ez azért ritka) az a tuti ha elmegy garanciába főleg ha van valami ismerős és így becsületesen letsztelik.(#11749) Integra: Sok sikert a VaporX-hez, halk és hűvös ez a verzió a Sapphire-tól. Nem én sem vennék Fermi-t. Nem rossz de....... rev3?? Akkor már az ATi a 7XXX sorozatnál fog járni.
(#11753) SSJPeter: És neked van Fermi-s kártyád? A fermik melegszenek nem kicsit ha nem így lenne nem lenne tele vele a net. Ez nem csak egy "urban legend".
(#11754) DrJános: Én igazából csak a Sapphire-t ismerem abbol a VaporX széria ami csendes és hűvös. Másról nem tudok nyilatkozni.
-
SSJPeter
őstag
válasz
Sárpac #11752 üzenetére
Sárpac: nem akarom ezt a topic-ot is szétoffolni, amit meg még kevésbé akarok akkor veled összeveszni de Te szereptévesztésben vagy.
Én nem rólad beszéltem...hanem a tulajdonosokról..neked van fermid?
Nincsen.
Tulajdonosok tapasztalataira alapozzunk elsősorban ne grafikonokra,meg 3. kézből származó infókra de hát te tudod.... -
SSJPeter
őstag
válasz
Integra #11749 üzenetére
Figyu,olvasgasd a fermi topicot is és rá fogsz jönni,hogy sok minden amit a tesztek mutatnak kamu!
A hangra nem panaszkodik senki még a 480 esetében sem.
A fogyasztás hát az fogyasztás...az adott.
Olvass tulajdonos tapasztalatokat és senki nincs aki a melegedésre panaszkodna a fermi esetében se a 470-nél se a 480-nál.
Remélem ezért a hsz-ért nem szedi le senki itt a fejem.
Nem szidtam az Ati-t.Uff.
-
zolisx4
őstag
válasz
Robi BALBOA #11737 üzenetére
Nálam a GRID is tökéletes.
Örülj neki hogy neked jó ,de nem egyedül vagyok akinek nem jó sok játék .
Hivatalos Win 7 em van amit megvásároltam és a játékok is bolti verziók ,tehát hivatalos ,a másik hogy mikor vgat beleraktam akkor lett kész az új gépem tehát friss telepités rádásul amikor cserélgettem a két kártyát akkor is ujratelepitettem a gépem ,tehát a Win az jó a ccc nem szoktam állítgatni ,az sem lehet rossz ugyan a biosban rengeteg beállitást tudok állitani de ha beleteszem a 4890est azzal tökéletes ha beleteszem az 5850 est akkor nem jó ,nagy valószínűséggel a VGA vagy a driver sz@r .
Nagyon megbántam már hogy ati kártyát vettemGiot
Ja könnyű mondani mikor már megvette valaki hogy nv kell venni -
petrusz82
aktív tag
válasz
daneeeeee #11740 üzenetére
Sajnos ezzel a játékkal sokunknak van baja. Én már mindent próbáltam, mégis folyamatosan szaggat. Csak és kizárólag ebben a játékban tapasztalom ezt, még abszulute minimum beállítások esetén is! Esetleg próbáld feltenni a 10.6-os béta drivert, hátha abban már javították a dolgot. Én 10.5 bétával próbáltam, szintén szaggatott. Jelenleg inkább nem játszom vele.
-
Integra
titán
válasz
Robi BALBOA #11739 üzenetére
jobb darabot? ezt most hogy kell értenem? hibásak vagy mi a túró..
-
daneeeeee
aktív tag
Nos, alaposan leteszteltem a Battlefield-et, nem a v-sync volt a probléma. Lemértem Fraps-al az átlag 68,144, max 122, min 2 , ez maximális grafika, HBAO: on, 8xMSAA, Full HD felbontáson értve. Random szaggatott, volt hogy betöltés közben volt, hogy akció közben, éredekes mert nagy ágyúzás meg füst effect közben folyamatosan ment. A Vga Hőfoka ekkor max 76C volt úgyhogy nem hinném hogy ez lenne a probléma.
A venti szabályzás lehet az oka mert tapasztalatom alapján inkább a játszma elején szaggatot /persze itt sem sokszor tesztem alatt olyan 4-5 alkalommal néhány pillanatra/ később ez abbamaradt és teljesen simán futott a játék /talán ekkorra ált be a hőfoka/ és a minimum is följebb kúszott 25-re/későbbi mérés során/
Ha van más ötletetek vagy szembesültetek a hibával kérlek írjátok meg.
KösziJah igen a teszt multiplayer alatt a Valparaso /dzsungel/ pályán történt, kb 60 percig.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
#35434496 #11703 üzenetére
Semmi köze nincsen a lagolásnak ahoz, hogy egy kari újabb kiadású vagy 2gb-os, én tavaly októberben vettem a karit és eddig sehol nem lagolt még(A FC2-őt kivéve, de hamar kiderült a játék motorja hibás és Abu segített megoldani a gondot azótaa frankó!
), a Dirt2 1920*1080-ban ultra minden ami csak lehet és 8xAA és a beépített tesztben a minimum 70 az átlag 80fps volt(911mhz gpu) és egy darab lagot sem láttam ennél a gaménál semelyik driverel(9.10, 9.11, 9.12, 10.2, 10.3a), csak a nem kis gyorsulást vettem észre főleg a 10.3a drivernél.
Szerintem akinél akad annál vagy a ccc beállítások nem jók vagy a win már nagyon leharcolt volt a kártya beüzemelésekor vagy a bioszban nem teljesen korrekt valami (esetleg a drivert nem ajánlott progival távolította el). Nagyon ritka az, hogy ténylegesen a kari a rossz.
UI: Nálam a GRID is tökéletes.
-
Integra
titán
használ valaki 2 gigás 5870-et????
van érezhető különbség az 1 és 2 gigás kártya között?
1980x1020-as felbontás mellett.
920-as i7-tel kapná az aldást. -
tomgabor
őstag
Szerintetek elég lenne az Intel C2D E7500 procim egy HD 5850-hez vagy talán egy HD5870-hez(Full HD-s játékokhoz kellene)?
-
DrJános
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Gondolkodom azon, hogy HD 5850 VGA ba fektetek Szeretném, ki kérni a tanácsotokat, hogy melyik gyártó lenne a legjobb? Jó lenne ha a lehetőségekhez képest halk lenne, és olyan modell kéne aminél 2d-ben nincs csík kocka elszíneződés stb ( mikor megjelentek akkor voltak ilyen hibák, nem tudom, hogy azóta javult-e a helyzet) Ja húzva fesz emelve tuti, hogy nem lesz a kari.
jelenlegi CPU-m Intel E7400 2x2,8 Ghz tudom, hogy jócskán limites lesz. De amíg 35 FPS képes kipréselni magából addig békében vagyunk
.
OFF:
Elvileg akkor a CPU végig 100% fog menni?
Később Intel Q9400 vagy Q9550 tervezek beszerezni milyen hűtő kéne be szereznem, hogy mindegyik esetben hűvös és halk maradjon?
A ház Cooler Master 922 lesz szal elvileg jól fog szellőzni.
-
Воланд
titán
válasz
Pumpepepa #11722 üzenetére
Először is javasolnám, hogy egy kicsit böngészd át a fórum alapelveit, mert már egy pár hozzászólásodat így is törölni kellett a topikból (off topic volt). Ha gond van egy hardverrel, szoftverrel akkor keresd meg azt a topikot ami azzal foglalkozik.
-
Pumpepepa
csendes tag
Hali!
Játékról le lehet szedni valahogy az update-et? Így nem tudom elindítani. köszi -
TomiLi
addikt
válasz
#35434496 #11703 üzenetére
Szia! Megkérdezhetm, hogy Gridet próbáltad, azzal sincs laggolás?
Köszönöm!
Én ezért váltam meg egy asus 5870-től, de most, hogy szállingóznak ellen példák is, gondolkozom, hogy adok még egy esélyt az 5870-nek.
Arra lennék kíváncsi, hogy mi franc okozza. Driver probléma, vagy hardver... -
Sárpac
nagyúr
válasz
daneeeeee #11715 üzenetére
Nézd meg afterburnerrel vagy gpuzvel hány százalékig tolja fel a ventit max játék közben.
Ha megvan akkor afterburner segítségével állítsd át a ventiprofilt mondjuk 45fok alatt menjen alapjáraton felette pedig a kimért maxon kezdjen és úgy tovább.
Vannak egyes catalystok amiknek nem tökéletes a monitorozó része és be be akad az fps amikor ventifordulatot emel. Ezért van az, hogy game elején sűrűbben ránt mert emelgeti a venti fordulatát majd ahogy beáll egy értékre úgy kezd szűnni a dolog. -
Giot
addikt
válasz
daneeeeee #11715 üzenetére
Ez amit írsz terhelés függő vagy random előjön és köze sincs ahhoz hogy mit kell leképeznie a kártyának? Mert ha mondjuk hirtelen 1xerre van több robbanás meg ilyesmik meglassulhat a kártya hiszen sok mindent kell számolnia, ezen nincs semmi különös.
Vagy a másik lehetőség a laggolás amit már kiveséztünk elég alaposan itt a fórumban. Ez a akár konfigfüggő is lehet, de legtöbb esetben az ujabb driverek megoldják a gondot. Igaz azzal meg nagyon mellé lehet nyúlni. Én pld még mindig a 10.3a-t használom.
Na sok sikert a nyomozásban! -
daneeeeee
aktív tag
Jónapot urak!
Nem rég lettem 5870 tulaj,eddig csak pozitív benyomásom van róla, DE Battlefield Bad Company 2-ben ha FullHD-ban mindent maxra tolva 8xMSAA-t állítok be néha-néha akadozik, de ez csak néhány másodpercig tart, aztán elmúlik. Ezenkívül multiban simán kitolja magából a 60fps-t, sőt általában ilyen sebesség körül szaladgál csak néha meg-meg akad /ami számomra bosszantó/. V-sync ki van kapcsolva /lehet ez a baj?/ és 10.4-es drivert használok.
Segítségeket előre is köszi -
Giot
addikt
válasz
CptMisi #11707 üzenetére
Váoo és megbirkózik vele a gyári hűtés autómatán vagy ilyenkor odacsavarod neki manuálisan?
Én belőttem 850/1200-ra amióta felkerült az új Bios így használom. De a Fallout3 (végigvittem másodjára is ezek a DLC-ík király!!!) sokat fagyott. Azt hittem a tuning a ludas és visszavettem gyárira az órajeleket de úgy is fagyott már az idegeimre ment. Ha 3,4 percenként mentettem, akkor meg nem volt fagyi
Nem értem. Tegnap toltam vagy 7,8 (most számolgattam) órát és egyszer sem fagyott. Nincs mese bug-os a Fallout.
-
Giot
addikt
válasz
HaZsolt #11701 üzenetére
Proci: AMD Phenom2 X4 940 B.E. 3.4Ghz
Elárulok egy érdekességet a Toxic-on lévő Vapor hűtés 3 hőcsővel rendelkezik. Viszont az a lapka is bordázott ami a memókrol és a Gpu-ról vonja el a hőt. Ami a tiédnél ha jól tudom nem.
Ja még annyit hogy én nem emelek feszt (CptMisi)
(#11702) CptMisi: Szééép!
Mennyi fesszel?
(#11703) players111: Ja kösz! Cejetem, hibátlanul teszi a dolgát vagy 3 hónapja vagyis mióta megvettem
és azóta hogy új Bios került rá nem tudnék mibe belekötni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Reklámblokkolók topikja
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- Linux kezdőknek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest