- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
CptMisi
őstag
válasz
hege01 #12395 üzenetére
ATT szerintem továbbra sem támogatja az 58xx kártyákat,
->Giot: ezek szerint van új?-> de megoldható afterburnerrel például...5profilt vehetsz vele fel, 1nek felveszed az Idle-t, beállítod, hogy az afterburner windowsal együtt induljon, és akkor bekapcsolástól addig, amíg nem váltasz a második profilra, gyári 3D/OC órajelekkel, addig idle órajeleken megy...játék után meg visszaGiot: egyelőre csak itt láttam, de ez egy elég drága bolt...
-
hege01
tag
Sziasztok,
Beléptem én is a klubba
, végül is egy Asus 5850 DirectCu-t vettem.
A hűtése 2D-ben nagyon csendes, játék alatt már hallani a hangját, de közel sem olyan hangos mint a 8800Gt-m volt.
Lenne is rögtön kérdésem, még vissza kell szoknom az ATI platformra.
Azt kéne megoldanom hogy kézzel tudjak váltani 2D és 3D üzemmód között.
Ezt gondolom az Ati Tray Tools-al tudom megoldani, két profilt felveszek stb...
Viszont Win7 miatt nem indul betöltéskor, ill. ha átváltok a 3D profilra akkor csíkos képernyő és fagyi következik.
Azért lenne szükségem erre mert pl. BFBC2 alatt időnként visszaveszi a sebességet és el kezd döcögni.
Valaki le tudná mondani röviden a beállításokat? Vagy valami más megoldás is jöhet...Köszi
Üdv. -
CptMisi
őstag
VF 3000A ár
ennek is elkérik az árát
mondjuk lehet, hogy csak itt lesz ilyen drága, mert itt 50k az x4 955 -
CptMisi
őstag
-
-
CptMisi
őstag
áh...már 2hónapja nem emeltem rajta feszt, és egy hete szarakodik csak...meg az az egy óra, amit kb emelt fesszel ment
van, aki az alap 1.35v-os határt felemelte, és úgy járatta tesztek alatt, és még most is megy neki...aztán lehet, hogy az én kártyám nem a legjobban sikerült alkatrészekből épült...
elnézted a címem, itt nincs X
-
Giot
addikt
válasz
CptMisi #12387 üzenetére
A célom az hogy tesztekben ne legyen gátló tényező a VGA-nak. Csak tesztekhez kergetném meg, és nem szeretném szétfeszelni, egy darabig még ezt a procit akarom használni! Amúgy is jól elvagyok 3,4Ghz-en ingame, mint a VGA-val 850/1200-on.
Megyek is megkérdezem a PhenomII topikban, meddig lehet az órajelet emelni, egészséges feszültséggel?
Amúgy az jutott eszembe a kártyáddal kapcsolatban hogy nem lehet-e, hogy a feszemelés lépett a torkára?JA látod a piros X-et a kertedben?
-
CptMisi
őstag
az új verziója már jó, a régi elég ócska volt(talp kidolgozottsága)...mennyire akarod felhúzni a procit? amennyire tudod, vagy valami konkrét célod van? én is gondolkodom procihűtő cserén, most asus silent knight 2m van, de elég meleg...főleg, hogy a 3,7hez kell fesz a procinak eléggé idle 45°C load 60°C peak load 70°C(OCCT Linpack asszem)
én egyelőre aegy Coratoron gondolkozom, de majd csak vga gariztatás után, ha holnap havernál is szarakodni fog
szerintem ásd el azt a kártyát egy fémdobozban a kertembe, és jelöld meg egy nagy piros X-el
most nézem everestben VGA hűtés: 5800RPM (26%)...100% tehát 22000rpm felett megy
nem rossz
ha jól tudom, az új verzió már normálisan látja
-
CptMisi
őstag
-
-
F e Z o
veterán
Pontosan ez melyik asus 5850? Gyári hűtő, vagy viz?
-
Silex
aktív tag
Kipréseltem a gépből, amit lehet:
Amúgy proci limittel kapcsolatban csak annyi, hogy ha megnéztek néhány ph!-s tesztet, pont ilyen is volt ahol ezt feszegették, egy core2 duo 3,2Gh környéke fölött már nem nagyon hozott a konyhára. Játékokban. Szintetikus tesztekben persze hoz.
3,8Gh körül járatom a q9550-et és Crysis Warhead (minden full, 4xAA)alatt 50%-ra sem használja ki a proci magokat...
-
CptMisi
őstag
megy rendesen, aztán mintha kihúztam volna a monitor kábelt...elsötétül, nem kap jelet, csak villog az állapotjelzője... cod2ben is ez volt, a másik lehetőség ott az volt, hogy az esetek 50%ában Ctrl+alt+delre bejött a feladatkezelő, és kiírta, hogy a képernyőillesztő nem válaszolt, majd helyreállt...hiába cseréltem drivert és raktam újra a windowst, ugyanúgy fossss
-
-
keke69
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy érdemes-e egy 5850-es és egy 4850-es vgat crossfireban üzemeltetni?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
CptMisi
őstag
most olvasom, hogy továbbra is tiltva marad az ati+nv rendszer...hivatalosan...
-
CptMisi
őstag
-
XoZ
aktív tag
A Bad Company 2 CPU-n futó Havok fizikát használ, tehát semmit sem érne az NV kártya. A PhysX társkártya csak a GPU PhysX-et használó játékoknál segít, lista ezekről: NVidia hivatalos és bővebb nem hivatalos lista (utóbbinál a GPU hardvare acceleration jelölést kell figyelni, a lista szerint jelenleg 15 ilyen játék van, és 10 készül).
-
Def26
félisten
Nem tudja valaki, hogy a Bad Company 2 -ben is több fps -t hozna, ha raknák 5870 mellé egy nv kártyát fizikára?
-
Dreamie
őstag
ööööö.... én nem vok annyira járatos a témában, de ez a fiziksz x-es dolog jónak tűnik, nekem a régi kártyám egy asus ngts 250-es. Be lehetne tenni ezt is a 5850-es toxic mellé, vagy esetleg próbáljam becserélni kisebb kategóriájúra? 550-es chieftec tápom van, elbírja-e a két karit?
erről a rendszerről, hogy hogyan lehet kivitelezni van valahol vmi leírás, hogyan lehet összepakolni esetleg?
előre is köszönöm!
-
CptMisi
őstag
válasz
Perillustris #12343 üzenetére
nem sokkal fogyaszt többet egy ilyen kártya, mint egy integrált
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Dadpool #12354 üzenetére
LOL 1080p-ben 25%-volt a csúcs amit kipréseltem belőle metro alatt!
Egyébként azért is érdemes mert gyorsabb pl. tüzelés közben jópár dolgot átvesz az nv és tehermentesíti az atit pl. szétszóródó faldaraboknál!
A ventijét érdemes átkötni 5voltra úgy hangtalan és terhelés alatt is max 45C volt nálam fluidmark alatt! -
Dadpool
aktív tag
válasz
Sárpac #12356 üzenetére
akkor egy hullámhosszon vagyunk
de majd ha meglessz akkor kérnék egy kis beállitási segédletet mert igy jutyubos videokat nézegetve hát nem mondom igy ugy felrakni stb stb . még igy elsore kicsit kusza.megy ugye ez nem vágja azert haza a ati kártyát?
tényleg nem értek hozzá csak mondom ha már lehet ilyet akkor kiprobálom. mert én maximalista vagyok és amig fér akármi a gépbe én tutti beleveszem -
Dadpool
aktív tag
sziasztok.
kérdésem lenne!
5850 toxic mellé szeretnék venni valami nvidia karit pszihiksznek. szerintetek melyiket érdemes? mondjuk a tápm 470 watt thermalthake tr 2 es és azon csak 1 db pcexpresszes táp volt és már igy is átalakitozni kell:: szoval olyan kari kéne ami nem kér kulon tápot! vagy szerintetek az harmatgyenge fizikára? udv krisz -
HSM
félisten
válasz
HaZsolt #12346 üzenetére
Persze, mivel azokból a csipekből készül, amik valamiért nem lettek jók 5850-re, 5870-re vagy 5970-re. Namost az a nemmindegy, hogy miért nem volt jó ezekre a karikra...
Szvsz nagyjából a következő fő okok lehetnek:
1. Nem sikerült jól a csip, több sebből vérzett=antituning 5830
2. Jó lett a csip, de több fesz kell neki, vagy jobban melegszik=közepes 5830
3. A csip elektronikai tulajdonságai szuperjók, de valamiért nem lehetett benne 1440 shadert alkalmazni=super-tuning 5830....Persze, lehet hogy van több verzió is, én ezekre gondoltam....
-
TomiLi
addikt
-
Perillustris
senior tag
Azon agyalok, hogy alapesetben az integrált VGA menne a gépben, s ha játszom, ami sajnos már csak az este igen kicsi szeletét teszi ki, nem is minden nap, akkor engedélyezném az 5850-est (ez a bekapcsolt állapot 10-15%-a). A kábelekkel nem kéne sz@rakodni, mert a monitoron sok bemenet van, többek közt 2 DVI is.
Hogyan tudnám ezt legegyszerűbben megoldani? Alapesetben legyen letiltva az 5850, s ha játszani akarok, engedélyezzem és indítsam újra a gépet? Ha végeztem, tiltás megint?
-
CptMisi
őstag
-
Silex
aktív tag
Érdekes hír otthonról.
Lehet hogy nativan támogatva lesz a hybrid physix? Azért kétkedem.
Korlátozások nélkül működik a társkártyás PhysX -
LW
őstag
Sziasztok.
Melyik drivert ajánljátok Sapphire 5850 Vapor-X-hez?
Van már annyi fajta: WHOL nemWHOL, béta és miegymás, nem győz az ember dönteni. Még driverszűz a windows, elkél egy megfontolt döntés -
Dreamie
őstag
hát vazzeg, ha visszaküldik, hogy nincs baja, akkor nem is tudom mit csinálok...
mondjuk, amilyen szerencsém van ott nem fog előjönni a hiba...
-
Kristof86
tag
válasz
Robi BALBOA #12328 üzenetére
Nem én Tome től szereztem
-
Kristof86
tag
válasz
Robi BALBOA #12324 üzenetére
Most nem megy alapon, de kipróbáltam és úgy is bedöglött. Előtte nvidi 8800 GTS (g92) es volt, de 3 év útán benyomta az unalmast a memóriája. Windows 7 64 bit van rajta de nem lett újból telepitve. Az probléma?
-
Dreamie
őstag
válasz
Kristof86 #12321 üzenetére
hát... én most hívtam a boltot, hogy mi a helyzet, kb. 2 hetet mondtak... ha tovább tart biztos bemegyek és rájuk borítom az asztalt...
egyébként pont ugyanígy voltam, felújított gép (alaplap, proci, memoria), videokarira eddig gyűjtöttem, hogy minél jobbat vegyek, és becummantottam... ez van. -
Dreamie
őstag
-
Kristof86
tag
Banyek ez hihetetlen. 1 hónapja yrtam , hogy állandóan befagy az 5850 esem, szokásos becsikozódás. Aztán 1 hét múlva teljesen megszünt a hiba. Nah most meg újból kezdi a rohadék. Állandóan kifagy tékból vagy simán windowsból néha 5mp sem kell és restartolhatom a gépemet. 10.5 ös fel van téve, de nem driverhiba mert1 hónapig a bétájával nyomultam és már akkor jelntkeztek a problémák a kártyámon amikor még föl sem instaláltam a teljes verziójú 10.5 öset. Szeritetek ez kártyacsere vagy még próbáljak ki új dolgokat hátha segit az 5850 esemnek?
ÜDV
-
CptMisi
őstag
válasz
HaZsolt #12315 üzenetére
azért ne csodálkozz, el akarnak venni tőlük 2havi fizetést...az nem számít, hogy 13.havi sincs mindenhol 14. meg csak náluk, de szegény görögök nem kapnak pénzt a semmiért...állva tapsolok nekik...
Giot: ja, a görögök találták ki azt is, hogy ne csak 14hónapra kapjanak fizetést -
Dreamie
őstag
hoppá.... 10k-val drágább a 5850 toxic, mint két hete, ez azért nem semmi...
-
CptMisi
őstag
aha!
amúgy nekem sem volt eddig semmi gondom kingmaxxal, de mindenki leszarozza...pedig szerintem nem az...sőt...én hallottam erről a giga am3+ram problémáról, ezért kérdeztem meg itt....aztán megpróbáltam utánaolvasni, de nem találtam róla semmitnincs baj a ddr3 ramokkal amúgy
-
keIdor
titán
válasz
amper zoli #12308 üzenetére
-
DrJános
aktív tag
válasz
amper zoli #12308 üzenetére
no comment beteg vagy.
bocs nem akartam olyasmit, félre ne érts, poénnak szántad én is.
-
amper zoli
tag
Gyűjtést rendezek az új 10.7-es ATI driver megfizetésére, adakozzatok a pénzt ide dobjátok be
-
Sárpac
nagyúr
válasz
amper zoli #12305 üzenetére
Nincs az kamu!
-
amper zoli
tag
válasz
Robi BALBOA #12301 üzenetére
Van csak fizetős és kitudja, hogy milyen
-
barks
csendes tag
válasz
Robi BALBOA #12301 üzenetére
Nálam is az válik be!
-
HaZsolt
őstag
Hogytudtok ilyen drivereket felpakolni?
Én csak azt szedem ami az Ati oldalán van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Zbook Fury G7 I7-10850H
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy Watch Ultra Titanium Gray Használt, karcmentes, garanciával 2027. január 29-ig
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest