- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- sziku69: Szólánc.
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
petrusz82
aktív tag
Én is meglestem az órajel dolgot. Ha a CCC-ben beálítom 775/1125-re 5850-nél, akkor még mielőtt indítanék bármilyen 3d alkalmazást a 2d-s órajel 400/1125 lesz. Ezt nem tapasztaltam 10.4-nél. Tehát nem arról van szó szerintem, hogy nem veszi vissza az órajelet, hanem hogy az alapot is megnöveli sajna.
Egyébként valamelyik játékkal kapcsolatban van valami pozitív, vagy negatív tapasztalat a 10.5-ös driver kapcsán? Ahogy láttam a Battlefield2-ben megint javítottak pár dolgot. Viszont a mikro szaggatás ugyanúgy jelen van.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
ja és most nézem,hogy ez miatt a teljes rendszer fogyasztása 2D-ben 125 helyett 160-on van.
qrvaélet... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
amper zoli #12195 üzenetére
Ezt most rendszere válogatja? Mert olvastam olyat is, hogy több embernek viszont vissza állítja alapértékre az órajelet. Azért durva, hogy 2d-ben is maximumom menjen pl a memória
-
amper zoli
tag
válasz
Robi BALBOA #12191 üzenetére
A 10.4 visszaveszi az órajeleket, csak az is game, furmark alatt röcögős.
-
TomiLi
addikt
válasz
Nekem korábbi verziókkal is volt ilyen gondom. Azt vettem észre, ha fent volt az MSI Afterburner, és automatikusan indult a Windows-zal, akkor helyre állt az órajel visszavétel... (még akkor is, ha nem állítottam benne semmit)
Sajnos ez nem megoldás a problémára! Én is csak azért vettem észre, mert használtam az Afterburner-t...Sárpac: Van benne logika. Nem a PhysX miatt vacilálok, hanem a minimális többlet teljesítmény miatt egyrészt, másrészt NV-nél nincsenek ekkora driver macerák...
Remélem most már összekapja magát az ati szoftveres brigádja....Egyébbként a PhysX eddig azért sem érdekelt, mert olyan játékok használják, amik nem érdekelnek... Talán augusztusban a Mafia2
-
Giot
addikt
válasz
Még te is a 10.3a-t használod? Eddig még én sem találtam olyat, ami miatt érdemes lett volna lecserélni.
(#12190) woland_y2k: Attól függ van e ismerős a gariztatásnál?
-
HaZsolt
őstag
Hú végre egyszerűsítették az 5000-res széria drivereit. Nem kell külön driver az 5830\70 re
erre vártam már
-
Robi BALBOA
őstag
Nekem is ez a gondom ha egy kicsit is tuningolok akkor nem veszi vissza rendesen az órajeleket, ezért nem hagytam fenn a 10.6bétát és most mondom a végleges 10.5 tuti jó lesz, de egy nagy ló..art, most mehetett vissza a jól bevált 10.3a, nem igaz ezzel a driverrel használjam életem végéig a karit vagy mi?!
Valakinek ötlet, mert már unom, hogy a 10.3-as driver óta nincsen olyan driver ami az órajeleket tuningolt kari esetén rendesen visszaveszi.(a 10.4-es driverről nem tudok nyilatkozni, mert nem próbáltam, de nem is érdekel ez a driver mert semmi jót nem hallotam róla)
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
A gondom vele, hogy alapon 400/1200-on tartja a kártyát, ami miatt 50 fok felett van alapon, a megszokott 38 helyett...
-
amper zoli
tag
Játékok alatt is úgy néz ki jól muzsikál a 10.5, bár telepítés után nem ment vissza 2D-be csak miután a CCC-ben adtam egy alapértelmezések parancsot
-
Zoli-206
senior tag
-
TomiLi
addikt
válasz
Sárpac #12178 üzenetére
Jaj ennek én is örülök!
Nagyon szemezek ugye már régóta a Lightninggal, most úgy néz ki meg van rá a keret is... (Most megy még a vacila még, hogy GTX480 vs 5870 Lightning 30-70% - az előbbi baromi sokat eszik a tesztek alapján viszont valamivel erősebb..
)
Kíváncsi lennék mások tapasztalataira is!
-
Giot
addikt
válasz
Воланд #12169 üzenetére
AZTAAAA
nem semmi!! Kösz a linket! Hát a videókat is mindenképpen nézzétek meg ha oda tévedtek. Az első videóban az elején lelöktem az ékszíjat.
Amikor megfejelte a srác a pwm-eket szilárd elektrolit kondikkal. Meg kapott a VGA +4pin kakaót.
(#12177) mflex: Azért arra figyelj hogy 85 fok felé ne igazán menjen mert akkor a VRM-ek a száz fok környékét verdesik szerintem.
Szép estét mindenkinek!
-
Giot
addikt
-
Zoli-206
senior tag
Tölthető a hivatalos catalyst 10.5
-
-
Giot
addikt
válasz
CptMisi #12165 üzenetére
A teszt fullscreen-ben ment? Lehet az a gubanc hogy amikor teljes képernyőre vált a 3D-és alkalmazás. Jaja teszteld le másik gépben is az a tuti.
(#12167) mflex: Szerintem stabil! A ventifordulat mennyin ment?
(#12164) Dreamie: No ez azért nem úgy van a Bios-al kapcsolatban. Mondhatjuk "hibának is" de Sapphire-ék csak az AMD Overdrive-al kapcsolatos előírását tartotta be. Aztán készítettek egy másik Bios-t. Amiben nem foglalkoztak az AMD ajánlásaival.
Az más kérdés hogy nekem nem működött a manuális ventiszabályzás és a Bios frissítés ezt is megoldotta. Nálad működött? -
CptMisi
őstag
válasz
CptMisi #12168 üzenetére
ja amúgy most olyat csinált, hogy elindítottam a cod2t, nagy villogás, színpompa...aztán helyrejött, ment 1percig, fekete képernyő...már eddig is feltűnőek voltak ezek a villódzások, de ennyire durván nem csinálta
mondjuk játszottam cod2 spt, ott én nem tudom miért(mod/hiba) az éppen lelőtt emberek Missing Fx kockával lettek kitakarva
-
Воланд
titán
Egy kis tuning: MSI Radeon 5870 Four-Way Turbo Charged with LN2!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Na szóval ilyen beállítás alatt
akkor ez most stabilnak mondható, ugye? A hőmérséklet átlag 85 volt, így már elég hangos volt a venti...
-
Dreamie
őstag
válasz
CptMisi #12163 üzenetére
mellélóbáltam akkor, bocsesz, csak tippeltem.
remélem én is, hogy gyorsan megoldódik, és kicserélik. egyébként ezt a Bios-os dolgot sem értettem, szar Bios-t raktak az én szériaszámú karimra, és a kutya sem szólt, hogy frissíteni kell... 1 hét után jöttem rá forumokat olvasva, hogy lehet azt is frissíteni kell, mondjuk fura volt, hogy nem lehetett húzni a kártyát Bios miatt, dehát én ezt honnan tudjam
-
Giot
addikt
válasz
CptMisi #12160 üzenetére
Közben én is utána néztem jó kis lap! Láttam hogy eladó. Még nem izgat a ddr3
csak kíváncsiság volt. Amúgy hirdeted a hardveraprón?
Ez a Furmark-os dolog meg furcsa, nem értem én ezt.Kizártad a szoftveres hibát vagy valami alaplap beállítási hiba?
De ha nem nézted honnan tudtad hogy nem hibázik? -
CptMisi
őstag
az enyém am3 ddr3as, amit te írtál, az am2+ ddr2, nincs hozzá e-sata kivezetés és még egy pár dologban különböznek...ha érdekel, eladó
Furmark 20perc után semmi...nem értem én eztvolt "dadogás", hát....igazából tényleg zavaró, de én megoldottam azzal, hogy nem néztem...
-
Giot
addikt
válasz
Dreamie #12154 üzenetére
Kösz! Hogy mákos lennék azt nem hiszem csak nem nyúltam bele a rosszba
. Ehhez akkor kellene nagy szerencse ha tömeges meghibásodások lennének az 5850 Toxic széria esetében. Szerencsére nem jellemző.
Remélem mihamarabb megoldódik a problémád, és garanciába kicserélik
Én egyszer a HIS-el jártam így belenyúltam egy rossz x1650pro-ba tőlük. Szívtam vele nem keveset.(#12158) csucsu21: Talán itt több infó van a problémáddal kapcsolatban.
-
csucsu21
aktív tag
Köszi. De hogy én mindig ki fogom ezeket a ciripelős karikat
-
csucsu21
aktív tag
Nem 32 bites Winfosom van
de ha ez egy ötlet megpóbálhatom
-
Dreamie
őstag
én is ezt gondoltam, meglesem furmarkkal, és semmi... hát mondom ez érdekes... az 1/4-es elcsúszás winfosnál volt, és wow töltőképernyőn, de wow futott vele nem csúszkált. Viszont meghúzva a Settlers 7 elindult, de sötét képernyővel. Windows betöltésekor, mintha az alsó 1/4-e a képernyőnek fekete homályos vibrálás lenne, ami megintcsak furcsa, és eltűnik amikor windows betölt. érdekes dolgok ezek. Bárkivel beszéltem nem tudtam rájönni mi lehet. Mondom mindent megpróbáltam két hétig bírtam, tegnap feladtam, visszavittem, meglássuk mit mondanak. Mindenképp jelezni fogok, ha rájöttek, hogy mi a gond, de sztem új karit küldenek, legalábbis remélem. Másik, a Te kártyáddal semmi gond és az őrületbe kergetted... szal ez is vicces azért, hogy mák kell a minőséghez, vagy nem tom, hogy van ez.
Gratula hozzá! Mákos!
-
csucsu21
aktív tag
Nem tudom szerintem igen de ilyen hibával kérhetek szerintetek cserét ???
azért 1 hónapos vga nehogy már ne legyen jó -
-
csucsu21
aktív tag
Hali egy pár hét talán 1 hónapja írtam hogy vettem egy MSI Radeon hd 5850 twin frozr-ert
és kb 3-4 napja elkezdett ciceregni miért ???
Volt annó egy 3870-em az is cicergett de nem ennyire
Valaki tudja mi lehet a gond
Ja és iennel Garancia van ??? -
Giot
addikt
válasz
Dreamie #12146 üzenetére
Furmark teszt közben egyszer sem hibázott? Furcsa! Vagy ez amit írsz:
"kicsit meghúzva a kártya 800-ra---> szétcsúszik a kép alsó 1/4-e... ? ? ?" az teszt közben jött elő? Vagy ingame pld Settlers7?
Azért kérdezgetlek mert én most hallok olyat először hogy stabilty teszt közben nem hibázik a kártya játékban viszont igen. Persze előfordulhat csak furcsa. Mert ez általában pont fordítva szokott lenni, hiszen a Furmark-os stability teszt rendesen megtudja melegíteni a kártyát, hiszen 100% körül használja azt, míg egy játék változó (50-70% talán ez játéktól függ persze) tehát lényegesen kisebb terhelést jelent. És ugye evidens hogy nagyobb terhelésnél többet hibázik a kártya ha melegedési gondok vannak, vagy hibás rajta valameik alkatrész, vagyis ha hardveres hibárol beszélünk. -
Giot
addikt
válasz
HaZsolt #12141 üzenetére
Az inkább driver probléma. A Furmark-nál kifejezetten stabilitás tesztelő program. Ha azzal nincs gond akkor hardveres hibát ki lehet zárni szerintem. Sárpac nálad hibázott a Vapor-X furmark alatt? Ha igen mennyi ideig ment hibamentesen?
Dreamie: Azt nem írtad hogy Furmark is futott!
-
Dreamie
őstag
csak azt nem értem, hogy furmark 2*1,5 óra alatt nem fagyott ki, szépen 70 fokig melegedett, benchmarkok is szépen lefutottak rajta, de 1/2-3/4 óra settlers 7 meg taccsra teszi...
-
Dreamie
őstag
Akkor nagyon úgy fest, hogy beleszaladtam egy rossz darabba, ez van.
Köszönöm a segítséget srácok!
-
Giot
addikt
válasz
Dreamie #12116 üzenetére
Az a Toxic valószínűleg garanciás lesz. Vidd vissza mi hamarabb! Feszültséget nem igen tudod még egyik tuner programmal sem állítani. Lehet majd az ATT legújabb verziója. De szerintem felesleges is feszt húzgálni rajta. Az alapfesszel (ami 1.090V) is komoly órajeleket el lehet érni.
(#12120) kris75: Elég! Vagy feltolod 850/1200-ra, ha keveselnéd.
én is annyin használom ingame. Amúgy tuningban meddig tudtál elmenni?
(#12127) mflex: Egyetértek CptMisi kollégával. A memóknak általában az 1300Mhz-hez már magasabb fesz kell. De érdemesebb a GPU tuningal kezdeni. Vagyis a memó maradjon alapon és csak a mag legyen tuningolva majd ha megvan a GPU vége, jöhet a memó is. Ha úgy látod megtaláltad annak is a végét ereszd rá a Furmark-ot xtreme burning módban. Ha ezzel stabil vagy 20,30 percig akkor játékokban biztos nem fog hibázni.
Igaz egy 5870-nek talán illene elmenni 1300Mhz-ig. -
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Hali!
Ref asus 5870, a 3dmarkot le se tudom futtatni, mert vagy sötét képernyő , vagy szürke csíkos kép általában a sárkányos résznél, addig megy 900/1300, aztán visszaállítottam alapórajelre, akkor lefutott, viszont most alapórajelen., meg bordócsíkos kép jelenik meg egy pillanatra furmark alatt.
Mi lehet a gond?
Fesz problémája lehet esetleg...konfig: Q9550, asus pro turbo, thermaltake xt 650 w táp
-
Dreamie
őstag
válasz
CptMisi #12125 üzenetére
Alap beállításon csinálta a fagyást, nem húztam meg. Amikor én picit följebb rántottam, akkor máris rezonált a képernyő alsó 1/4-e. Ennyire nem merültem még el a tuningban, de, ha jól működne alap gyári tuningon, természetesen megpróbálnám. Melyik progival lehet feszkót is állítani?
-
Dreamie
őstag
nekem 24"-es monitorom van, és 1920*1200-as felbontáson tolom. Érdekes mód Wow szépen fut, habár ott is előfordult csíkos fagyás, de ritkábban. Külföldi forumokon azt írták, hogy általában ez a csíkozódás túlhajtott kártyáknál előfordul. Lehet nekem sem lenne, ha visszavettem volna a gyári tunningból, de akkor meg máris kidobtam15-20k forintot az ablakon. Kíváncsi vok, hogy mennyi idő múlva kapok helyette másikat, vagy javízják meg, ha egyáltalán tökölnek ilyesmivel... habár most az árak inkább felfelé mennek, de a pénzem akkor is áll benne.
-
Iginotus
addikt
Létezik e 21 cm-res 5xxx-es sorozatú kártya?
-
Dreamie
őstag
Sziasztok!
Frissítettem az 5850 toxic BIOS-át, hát sajna ugyanúgy csíkosra fagyott Settlers 7 alatt, szal visszaküldtem a kártyát, már mindent megpróbáltam, sajna kifogtam a rossz szériát, vagy nem tom...
Más 5850 toxic tulajnál volt ilyen probléma esetleg?
ja igen, még vmi, kicsit húztam a tuning progijával amennyit engedte. Kép alsó 1/4-e vibrált, vmikor alulról felfelé 1 képvibrálás(csík) futott szép lassan fel a monitor tetejéig. hm...
-
Robi BALBOA
őstag
Ezt az új szériát nem ismerem, a régiek nem valami híresek az tuti.
Viszont ha tényleg annyit tud a táp amennyi rá van írva akkor semmi gondod nem lehet abból a kis plusz fogyasztásból, a rendszered ugyanúgy stabil lesz hidd el.Amúgy most egy 5850 CF-et cseréltél 5870 CF-re?
-
Giot
addikt
válasz
Vikthor #12112 üzenetére
Azt nem írtad hogy milyen felbontású lenne az a 24" monitor. Amúgy a FullHD felbontáson elvan az 5850 is kicsit megpiszkálva már hozza az 5870 teljesítményét is. Sőt ha olyan típusú OC 5850-et vesz az ismerősöd még az alapórajeles 5870 felé is lehet lőni. De ha FullHD feletti felbontásról beszélünk oda inkább egy 5870 abból is valami OC verzió. Hogy biztos mindenhova elég legyen.
(#12113) CptMisi: Na 47 másodperccel gyorsabb voltál.
-
Sziasztok!
Ismerősöm gamer gépet venne a közeljövőben. 24"-es monitorhoz lenne, Corei7 920, ASUS P6T és 3x2GB RAM lenne alatta. Kérdésem az lenne, hogy menjen az 5870-re vagy bőven elég az 5850 és azt egy kicsit felpiszkálja ha akarja/kell. Előre is köszi.
Üdv,
Vik -
petrusz82
aktív tag
Valakinek van ötlete arra, hogyan lehetne a vsync-et bekapcsolni azon játékokban, ahol egyébként nincsen? A CCC-ben hiába kapcsolom be a játékokban ennek semmi hatása nincsen.
-
cowi83
csendes tag
Sziasztok !
Lehet beruházok egy ilyenre. XFX ATI Radeon™ HD 5850, 1GB, DirectX® 11, ATI Eyefinity Black Edition
Mi a véleményetek erről a márkáról XFX ? Én úgy hallotam, nagyon jó.
Üdv, Zsigmond
-
Giot
addikt
A HIS egy régi only Radeon márka híresek a minőségről és az IceQ hűtéseikről. Annyi negatívumot hallottam az 58XX szériájáról hogy állítólag kicsit zajosak a ventik. De ezt személyes tapasztalat hiányában megerősíteni nem tudom.
(#12095) csny75: Sapphire-ra teszem a voksom. Az 5850 Toxic egy nagyon jól sikerült széria. A Vapor-X szinte ugyanaz bár nem tudom hogy ugyanazokat az alkatrészeket használták e fel mint a Toxic esetében. Igaz szerintem bármelyik Sapphire-t bátran bevállalhatod. Egyetlen negatívumot tudnék kiemelni hogy a garancia "csak" 2 év rá. (Bár nálam nem szokott egy VGA két évig lenni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Apple asztali gépek
- Építő/felújító topik
- Hajmeresztő ajánlat: 34,5 milliárd dollárért vinnék a Google Chrome böngészőjét
- További aktív témák...
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- PS 5 kontroller // Számla // Garancia //
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3011
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest