- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- bambano: Bambanő háza tája
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikhail
csendes tag
Az nvidiákhoz képes persze hogy az ATI éri meg jobban. Csak annyit fűztem hozzá, hogy ha nem vágysz full HD-ra meg 60 FPS-re akkor bőven elég az 5770 is. Legalábbis én annak is örülnék
Egy videokártyáért pedig 70ezret kiadni (5850) hát... nekem nem lenne rá szívem, persze ez csak az én véleményem
-
Razermazer
őstag
Sziasztok valakinek tapasztalata az új asus 5870-el ha van egyáltalán valakinek már?
[link] A hangjára lennék kíváncsi az ára elég tűrhető. -
Silex
aktív tag
válasz
petrusz82 #10987 üzenetére
Ez a bios jelzés azt jelenti, hogy hiba a videokártyában. De nem feltétlenül hardveres gond nekem is volt hasonló, nem jött vissza sleep-ből igaz nekem nem sípolt csak fekete maradt a képernyő.
Keresd meg a BIOS-ban, (nem tudom milyen alaplapod van) a power save beállításokat itt jót tesz egy S3 beállítása, illetve nálam van olyan opció hogy kényszerítse felébredésre a vga-t - (resume) vagy hasonló.szerk.: pontosabban:
AWARD BIOS-nál :
1 hosszú+3 rövid. Hiba történt a billentyűzet inicializálása során. Ellenőrizzük a megfelelő
csatlakoztatást.AMI BIOS-nál:
1 hosszú+3 rövid. Hiba a videókártyában. -
BeLucZ
addikt
5830 megint csak egy poén!herélt kártya az
5850 az ami szinte teljes értékü, és könnyen huzhato 5870re, ára joval korrektebb szal a legjobb vétel a piacon szerintem -
Giot
addikt
válasz
Sárpac #10983 üzenetére
Nem csak Samsung chipes hozza alapfeszen.
Teszteltem sokat majd rászántam magam 850/1200-on játszak. 2 napja, nincs gond nem fagyott egyszer sem! (persze a GPU mehetne fentebb csak minek ?
)
(#10982) BeLucZ : Az 5770 dx10, dx9 ben hozza középkategóriát! Egyenlőre ez a mérvadó. A Dx11 csak bónusz
-
petrusz82
aktív tag
Mától egy remélhetőleg boldog tulajdonosa vagyok egy 5850-es kártyának. Viszont mindjárt lenne is egy kérdésem. Az eddig jól megszokott alvó állapot egyszerűen nem működik. Pontosabban az ébredés nem valósul meg. Csak pittyen a gép egy hosszút majd 3 rövidet. Ezután hiába nyomkodom a reset gombot, a folyamat csak ismétlődik a végtelenségig. 10.3-as driver van fent. Ha jól láttam ez a legújabb.
-
adatfalo
senior tag
válasz
Zoo123 #10976 üzenetére
Pedig nekem tuti nincs, nem emlékszem pontosan de sztem 9.11 nél újabb drivert használtam először és a metro2033 ment széthúzva, most meg már nem, de legalább az megnyugtat, hogy direkt van így, csak mégis jobban szeretem full képernyőn.
10.5 driver
Valakinek valami ötlet hogy miért nincs ott a Scaling Options? -
mikhail
csendes tag
Szerintem az ilyen nagy kártyákra ennyi pénzt kiadni pénzkidobás. Lehet csak a régi monitorom miatt mondom de mi az ami nem szép 1280x1024-ben 4x-es élsimítással? (persze fullHD-ben minden más, de ezzel sincs semmi gond) Arra meg elég az 5770 ha már mindenképpen dx11 kell. Bár próbáltam keresni dx 11-es összehasonlító vidit, pl dirt2-ről, ami úgy mutatja a különbséget, mint a heaven benchmarkban, de igazából semmi különbség sem volt köztük
(lehet a monitor mellett a szemem is sz@r
Mindemellett csúcskártyához képest olcsó, csak én nem venném meg. -
J4N!
tag
5870+GTX275
http://kepfeltoltes.hu/100427/physx_ati_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
Kristof86
tag
válasz
Sefi84 #10973 üzenetére
Hát most a legujabb megoldásom, hogy leveszem a ház oldalát és most egyáltalán nem fagy ki semmiből. Pedig lecsekkoltam játék közben is nyitott és zárt házzal is 68-70 C-t produkált a kártya.
Szóval már baromira nem értek semmit, mert történt olyan is hogy tök kihült állapotban inditottam a zárt gépet és ugy is csak a bios bootolásig jöt be a kép aztán jöt a feketeség.Azt hiszem most vettem utoljára Ati kártyát, mert idegösszeomlást kapok míg rájövök mi lehet a gebasz ezzel az 5850 essel.
-
Zoo123
senior tag
válasz
adatfalo #10971 üzenetére
"ha nem full hd-ban játszom egy játékkal akkor lekicsinyíti "
Ezt úgy kell érteni hogy fekete keret lesz körbe? Mert az úgy normális!
Ha full HD a monitorod és kisebb teszemazt 1680x1050-as felbontásban futtatod a játékot, akkor ha széthúzza teljes képernyőre az kicsit homályos lesz!Ennek ellenére szétlehet húzni teljes képernyőre, de emlékeim szerint ez nekem utoljára a 9.11-es hotfixes driverrel (olyan 150MB) sikerült, 10.3-al már nem,
ha hazaérek megnézem.
Abban viszont biztos vagyok hogy nekem ott van a 10.3-as driverben a Scaling Options. -
Goldmen75
őstag
Üdv!
Ha tud valaki segítsen!
Egyik ismerősömnek AGP-s atija van, DVI-HDMi-vel ráment a plazmára, de csak klónozni tudom.... XP op, úgy kéne neki ,hogy plazma csak kiterjesztett legyen, ott csak filmet nézni akar, de ccc-ben sehol sem tudtam neki átrakni...valakinek 5let?Megköszönném!
-
adatfalo
senior tag
Még mindig felmerül nálam az a probléma, hogy ha nem full hd-ban játszom egy játékkal akkor lekicsinyíti és egyszerűen CCC-ben nem tudom beállítani, utána olvastam már több külföldi fórumon is, mindenhol az a megolás, hogy:
Desktop&Display->Jobb klikk a kis monitorra Configure... -> és ott van a Scaling OptionsNah az nekem nagyon nincs ott, de nem egyedül vagyok ezzel. Van valakinek valami ötlete? (legelőször mikor 10.2-t raktam fel még jól ment a Metro2033, viszont mikor telepítettem a 10.3 at majd a 10.3a-t akkor jött elő ez a probléma és ha visszateszem bármelyik drivert, meg marad ez a hiba.)
Remélem valaki találkozott már ezzel a problémával és tud segíteni. -
zolisx4
őstag
Erre egyszerű válaszolni a 4870x2 es tuta normális FPS mellett FullHD ban és teljes grafikai beállitásnál futtatni a játékot ,
Volt hogy 60 fps is volt de 15 re is vissza esett .
A 4890 es az még most is megy az egyik gépembe ez sem birja ugy mint a 4870 es egyszerűen kevés .
A 4890 hez képest kb 20-% al erősebb az 5850 es ,ez lehet hogy csak nálam van másnál ez eltérő lehet ha a proci húzva van vagy hasonló .
A 4870 x2 és a 4890 es nagyon ingadozó FPS mutat ,az 5850 es sokkal egyenletesebb és stabilabb .
Azért et a két kártyát emlitettem mert ez volt a legerősebb az 58xx sorozatig .
Igazából eltérés a 4xxx sorozatban a kártyák között és teljesítmény ugrás elég kevés ,egyedül ahol látni lehetett eltérést ,az a 4870x2 es magasan verte az összes kártyát de ez nem is meglepő.
De az is érdekes hogy a 4850x2 es kártyát pedig a 4890 es veri el kb 10% de nem mindenhol volt hogy az x2 es előnye megmaradt de ez ritka volt . -
Giot
addikt
válasz
zolisx4 #10955 üzenetére
Your Red evolution Great!
Amúgy a teljesítménybeni különbségek mennyire voltak észrevehetők? Gondolok itt a 4890-4870X2-5850 sorra. Saját tapasztalatom szerint a 4870 után nagy lépés volt az 5850! Olyan játékok mint a Crysis játszható lett FullHD all high (kivéve object details az gamer) 4xaa beállításokkal ami a 4870 esetében nagyon nem volt elmondhatóAz 5850 pedig hozza a legkeményebb helyzetekben is a 25 körüli fps-t.
Más: Ez a dadogás dolog, szerencsém lehet mert csak a furmark esetében tapasztaltam, játékokal nem! De annyit beszéltek róla hogy teszek egy próbát a GTA4-el is!
-
Benyaking
aktív tag
Hello!
Szerintetek egy e8600 elvisz 2db 5850 net? -
kris75
aktív tag
szeretnék volt-ot emelni a toxic-on de,nem tudok. pedig a bios ban is átírtam,de nem változik semmi
Ha valaki segítene nagyon megköszönném
-
J4N!
tag
Valaki próbálta már a GTA4et 10.5el?
-
pitbull93
tag
És 5970-en bírja 1920x1080-as felbontáson a crysis 2 és újabb játékok?Köszi üdv!
-
zolisx4
őstag
Neketek a COD 4 megy rendesen az 5850 es kártyán nekem borzasztóan darabos ha bekapcsolom a V szinkront annélkül meg szétcsúszik a kép a 10.3 as drivert használom
Giot
Ezek a vgak nekem is mevoltak csak még kiegészitve a 4890 es és a 4870x2 és az4850x2 vel -
Sárpac
nagyúr
Tadam!
[link] -
pitbull93
tag
Sziasztok!Eddig úgy volt hogy HD-5970-t veszek!De rájöttem hogy 1920x1080 felbontásban szinte mindenre elég a HD-5870!Szerintetek crysis2 meg a többi játék ami mostanában jön ki elég neki ez a kari?Június első hetében vásárolnám
-
kris75
aktív tag
Valami történhetett,mert 865/1220 at értem el a CCC auto test en!
-
Giot
addikt
válasz
Borkai #10943 üzenetére
Nincs gond a Toxic-al pedig ez át lett gyúrva Sapphire módra.
Ha valamit módosítanak egy tuning változatban az legtöbbször a tápért felelős rész hogy stabilan tudja a adni a feszkót extrémebb helyzetekben is (és itt most nem feszültség emelésre gondolok), ami ugye elengedhetetlen a magasabb órajelek eléréséhez. -
Borkai
tag
Alapjáraton az a véleményem, hogy a referenciát az AMD csinálja, az tuti jó is, nem hallottam róla rosszakat, esetleg a hűtés az amit néha jó ha lecserélnek a gyártók.. De ha nagyon megkutyulják a dolgokat abból csak hibák vannak, ahogy látom a fórumokat. Nem azt mondom, hogy nem értenek hozzá.. A legjobb egy minőségi alkatrészes referencia lap lenne, egy igen durva és halk akár 3slotos hűtővel
vagy gyári vizes blokkal és agyon húzott órajellel
-
Giot
addikt
válasz
BeLucZ #10923 üzenetére
Ez nem egészen így van!
Mindegy hogy a natív felbontáson vagy ablakban használod, ha a GPU leterheltsége 98/99% így is úgy is. És ha megnézed akkor láthatod hogy mindegyik mindegyik tesztem amit készítettem igaz ablakban fut (1280X1024) de az aa mindig plafon és az xtreme burning mindig be van kapcsolva. De ami igazán érdekes nagyon úgy tűnik hogy talán jobban megterheli a GPU-t az ha magasabb fps-el számol (jobban pörög a GPU
). Pld látható hogy valamivel alacsonyabb fps ek voltak fullHD-én és a max hőmérséklet alacsonyabb volt 82 fok 65%-os ventifordulat mellet. De az ablakos módban (1280x) magasabb fps-ek mellett 67%-on volt a venti, és 83 fok volt a max. Lehet ez így hülyeségnek hangzik, de úgy látszik van némi valóság alapja.
Egyébként meg úgyis az a lényeg hogy a játékban betonstabil legyen ez meg az elkövetkező pár napban kiderül mert ezeken az órajeleken akarom használni.(#10921) zolisx4: Sapphire-al van tapaztalatom.
Lásd az aláírásom! A His meg egy kult márka a szememben. Igaz lehet már vesztettek a presztízsükből, mert az a tapasztalat már jó régen volt.
(#10938) Kristof86: Talán tomta fórumtársa gondolsz?
-
Gerisz
addikt
válasz
Kristof86 #10936 üzenetére
Nem hogy örülnél, hogy segítenek.
Attól, hogy ő is látta már a hibát nem biztos, hogy ugyan az a megoldás.
sokan láttuk már ezt. Én is láttam már de csak egy párszor és fogalmam sincs mi okozza, mert ugyan azzal a driverrel volt a hiba mint amivel hosszú ideje hibátlan.
Van akinek meg a kártyát cserélték! -
Kristof86
tag
válasz
CsendesMark #10932 üzenetére
Köszi de nem csak a BF2 nél fordul ez elö, de azért adok neki egy próbát.
-
Sefi84
senior tag
Sziasztok tudom nem ide való, de itt legalább értelmes emberek vannak!
Segííííítsééééég!!!!
Gyerekek ez mennyire reális?
After azt mondja 1.35V az oldalsávon pedig 1.2V és mérve multiméterrel 1,24V nem ad neki 1.35V amit kéne!
Hol lehet biosba állítani ha egyáltalán lehet!
Ez a tuning nem gyenge!
1.24V mellett 1050/1400Mhz Msi Hawk 5770! Vantage lefut még 1060/1415Mhz-en is csak én keveslem az 1,24V feszt hol lehet ezen segíteni?Válaszotok előre is köszönöm!
-
Kristof86
tag
válasz
CsendesMark #10924 üzenetére
oprendszer: Windows 7 x64
driver: Ati 10.3
gép: q6600 3,1 ghz cpu, 2gb ddr2 ram, 520 watt crossair, Gigabyte Ep3-P alaplap.Ez a konfigom.
A szürkehalálal kapcsolatban például amerikában rengeteg embernek jön ez elő itt van rá a megfelelő pélfa ez a forum:[link] -
Borkai
tag
Van itt valaki, akinek Gigabyte 5850OC változata van? Olvastam nem volt rajta 2d "takarékos" mód, de most a gyártó oldalán van egy bios amihez ezt írták:
"ATi Source BIOS Version: 012.019.000.007
SAMSUNG memory
ECLK/MCLK is 765/1000 MHz
Enabled 2D / 3D Dynamic Power Saving function"Próbálta vki? Mert nekem ez a kártya tetszett meg alapból is..
(bios) -
kris75
aktív tag
HA ezt: [GPU Observer 3,6] letöltitek folyamatosan mutatja,hogy mekkora voltot kap a gpu
-
-
zolisx4
őstag
A HIS 5850 ...ugyan az a felépitésű hűtés van mint a 4890 es HIS en nagyon jól hűt csak borzasztó a hangja .
A második Sapphire 5850 hűtése a 4890 New Design alapjaira épul ami az egyik legjobb hűtés legcsendesebb és a legjobb hőfokot tudta a 4890 nél, valószínű igy van ez az 5850 nél is ezt a tipust megéri megvenni .
PowerColor az a minőségéről nem nagyon volt hires de ez lehet változott de én nem vennék , de olcsóbb is mint a társai. -
Borkai
tag
Üdv! Nemsokára beruháznék egy 5850re, de nem tudom melyik gyártót preferáljam! Egy ideje olvasgatok, először a Gigabyte OC változata tetszett meg, de azt olvastam nincs benne 2d mód.. Az MSI katonai alkatrészes frozr-je meg nem is hűsebb a referenciánál, és nem nagyon húzható.. Itt már kezdtem kétségbeesni, hogy nincs egy normális kártya??
és akkor találtam meg az ASUS DirectCU modelljét. Nálam ez a legjobb, jelenleg. Nálatok? Mit ajánlatok, ha úgy 1gigára húzva használnám 3d-re, de 2d-be maradjon hűvös, halk és takarékos!
-
Kristof86
tag
Szisztok!
Nekem sajnos egyre gyakraban jön elő BF2 nél aszürkehalál. Van valami megoldásr rá , vagy próbáljam meg garisan kicseréltetni az 5850 esemet.
Kérdés: esetleg előidézheti a proci(1,29V) és ram felhúzás is a szürkehalált? -
Giot
addikt
válasz
kris75 #10910 üzenetére
Mod:
Nem hagyott nyugodni a dolog s nekiestem még1x a Benchmark-nak. Az eredmény: ITT. Szerintem ha a Stability tesztben xtremeburning-el nem hibázik akkor nincs gond (ja lehet azért vagy 20,30 percet adni neki). Ja meg játékban ne hibázzon és a Dirt2 hibátlanul ment! Majd még tesztelgetem, ingame 850/1200-on. -
Giot
addikt
válasz
kris75 #10910 üzenetére
Meddig ment a Stabiltity teszt? Amúgy télleg fura mert a Benchmark nálam is megfagyott 850/1200-on, 1:30 környékén a Stability teszt meg ment vagy fél óráig 950/1200-on. Majd elkocogott 850/1200-on is vagy fél óráig a stabilty. Nem látom át mi a nyavalya a különbség a kettő között
hiszen mindkettő egyforma terhelést ad a VGA-nak. Meg nem kikockásodik vagy becsíkozódik csak egyszerűen megfagy ez a Benchmarkos dolog.
-
G4NXST4
tag
válasz
G4NXST4 #10911 üzenetére
Ilyen ASUS Matrix Radeon HD 5870 CrossFireX-be nagyon ütős lehet és nem kicsit alázná a 5970-esemet. Szerintem ez a Matrix már elbánna egy 480-asal is.
-
G4NXST4
tag
válasz
G4NXST4 #10909 üzenetére
Utanna néztem és megtaláltam a kérdésemre a választ
"A partnerek közül a Gigabyte, a Sapphire, a PowerColor és a HIS már be is mutatták sját megoldásukat a témában." [link]
Hát nem tudom az a baj, hogy ezt a Eyefinity 6 rendszert úgysem fogom nagyon kihasználni, max egyszer kipróbálom aztán annyi. Inkább ilyenbe gondolkodok.szrek
Az előző kommentáromban a "ez" szócska alatt ezt értettem: [link] -
G4NXST4
tag
Sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ez
csak giga specialitás, vagy más gyártók is fogják ezt árulni? -
Giot
addikt
válasz
Zoo123 #10907 üzenetére
Pont most toltam annyin 850/1200 a Dirt2-őt kicsit tartottam tőle hogy akadozni fog vagy ilyesmi az emelt órajelek miatt. Tesztben kit érdekel ha akad, (a furmark akadt teljesen szabályszerű 1 mp-ként
más teszt nem) . De szerencsére semmilyen probléma nem volt.
Úgyhogy marad az órajel!
De megtudtama Crysis mien fullHD-ében kimaxolva játszható fps-ekkel igaz nem 81 cm-ben. Azért hihetetlen hogy egy pár éves játék grafikája még mindig ennyire üt. A Dirt2 meg etalon az gyönyörű
.
(#10905) Sárpac: Hynix lapka van rajta: H5GQ1H24AFR-T2C-953A. Itt a kép róla. Amúgy a referencián Samsung van? És a Twin frozeren?
(#10902) kris75: Mióta az új Bios van fent amit te linkeltél azóta gond nélkül megy 1200Mhz-en a memó. Azelőtt 1175Mhz-en volt stabil. Igaz ez nem vigasztal téged
.
-
Zoo123
senior tag
"Csak tesztekben szoktam feltolni egyébként alap órajeleken szalad a kártya ez a Toxic-nál 765/1125. "
Hohohohohóóóó, tedd csak fel 850/1200-ra szeretni fogja, az enyém minden gond nélkül viszi!
"Megnéztem milyen felbontásban játszol, szép a tévéd
bittos élmény 81cm-ben játszani. De gondolom nem 50cm-ről nézed."
Köszi!
Sokáig egy 17 colos TFT-vel 1280x1024-ben nyomtam, de aztán gondoltam újítsunk és az 1680x1050-es felbontás nem tűnt olyan hűdenagy ugrásnak, akkor már Full HD, de ne 23-24 col mer' az olyan kicsi, legyen jó nagy, de jó lenne rajta Blueray-eket is nézni, ígyhát lett belőle egy 32"-os FullHD TV.
Netuddmeg: Lefostam a bokám amikor megpillantottam a Crysis-t Full HD-ben Ultrahigh felbontáson, játszható fps-el.
A Dirt2 se semmi élmény nagyképernyőn kormánnyal!"Egy kérdés neked még a referencia Sapphire van vagy pedig ez?"
A referencia, de ez is halkabb mint gondoltam, hűvösebb mint amire számítottam, és jobban szalad mint reméltem!
#10878 Sárpac:
"Meg kell várni a catalyst 10.5-öt mert abban új shader fordító van, nálam 10.5-el semmi sem akadozik még a furmark 1.8 sem viszont még vannak bugjai sajnos."
Nagyon remélem hogy azzal már a TDU sem fog akadozni!
-
kris75
aktív tag
Adtam több feszt a vga nak(1.2-1.3),de akkor sem megy a memória 1200 at
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Revolut
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Futás, futópályák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Parfüm topik
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, MS3091, 94% Akkumulátor
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3077, 100% Akkumulátor
- Új Lenovo 16 Ideapad Slim3 WUXGA IPS Ryzen5 7530U 4.5Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest