- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kasa85
őstag
válasz
kimi02 #11499 üzenetére
Nem figyeltem
Akkor használd egészséggel mert jelenleg nincs az a feladat amivel a York procid 4GHZ- en ne bírna megbirkózni.Jelenleg nekem is az van,igaz 3.74GHZ en tolom mert kicsit magas a vid-je (1.3V), és nem szeretném szétfeszelní,de nem melegszik a kicsike elég hűvös 60C alatt van 100% terhelés alatt ,majd ha lesz szükség adok nekije 4.0GHz vagy afölött,de egy darabig jó lesz így nekem.A hűtőnk egyforma, jó választás volt a Mungen 2 az biztos nem kell még tuning hatására sem félni,hogy pirítós kenyeret lehessen majd sütni rajta
-
-
kasa85
őstag
válasz
kimi02 #11494 üzenetére
Szia.Igen kihajtja mivel a Corei 7 illetve a Corei5 procik semmivel sem tudnak többet játékok alatt max ritkán 3-5% al,Corei procik konvertálás csomagolás szintetikus tesztekben jobbak mint egy Q9550 es proci max 30%-50% között + jobban tuníngósak a Q9550 Yorkfield procik.De mindig azt mondom,ha teljes pc-re szeretnél beruházni válasz az újabb platformból mert az a jövőbíztosabb.Ha pedi P45 ös lapkád van és abba szeretnél beruházni+procit ,és +jó DDR 2 memóriáid is vannak akkor felesleges új lap+ram+proci venni a Corei procik miatt mert anyagilag sokba jön ki. Én feleslegesnek tartom jelenleg mert csak játékokhoz használóm + 4mag ról 4 mag ra azért a 2-3% ért játékra feleslegesnek tartom átérni csak mert Core i 7 inkább várok mikor normális árban jön egy 6magos vagy egy 8magos + hozzá a normálisan megírt játékok kb 2év azt megéri váltani addigra a Core i lapkák is olcsóbbak lesznek több választék lesz stb,stb.Plusz jön az új PCI e foglalatok is ami jobban kihajtja a VGA kártyákat,sata csatlakozók,meg egy jó pár újdonság.És hozzá teszem sajnos kérdéses az új platform is mert az intel valami újat eszelt ki már megint újabb foglalat,+ proci a 1156lga 1366lga leváltására.Az új platform ba bele lehet tolni a borsós áron kapható 6magos procit ami 200ezer fölött van ,de a lapkák még korlátozottak tuníng szinten,és nem tudják kihajtani mint egy Yorkfield vagy egy Corei5 ös procit tuníng ban.Ha mindenféleképpen Q9550 re szeretnél váltani akkor ezen az oldalon megkapsz minden kielégítő válsz:http://prohardver.hu/tema/intel_core_2_quad_yorkfield/friss.html#msg8818, mert én is itt olvasgattam tanulgattam a túningos dolgokat.Egy Q9550 hez számíts egy P45 lapkát mert abba megy a legjobban az alá ne adj helyedben egy Gigabye-tot választanék.
-
petrusz82
aktív tag
válasz
amper zoli #11490 üzenetére
Engem annyira zavar, hogy játszhatalannak tartom! De ezek olyan mikro akadások, amik szinte folyamatosan fellépnek, pedig nem alacsony az fps. Mintha valahol írta volna valaki az oldalon, hogy pl a furmark alatt vannak ilyen szabályos időközönként fellépő akadások. Lehet ez is hasonló.
-
LW
őstag
válasz
kimi02 #11494 üzenetére
640x480-ban nem
Ez rengeteg dolog függvénye, hogy mi a szűk keresztmetszet játékok esetében.
GTA4-nél mondhatni minden esetben a CPU húzza fel, ill. lefelé, ám vannak olyan játékok amik nem ilyen procigyilkosok.
Szerény véleményem az, hogy nincs olyan program aminek 5970 erőforrásai kellenének -
kimi02
őstag
Szerintetek egy Q9550-es procival (4.0 Ghz) érdemes beruházni egy 5850-es CF rendszerbe ?
Ja és a lap az meg P45-UD3P-s lenne.
A Q9550-es kihajtaná ezt a rendszert ?
-
petrusz82
aktív tag
Másnak is van olyan, hogy a battlefield 2 szaggat? 10.4 van fennt.
-
HSM
félisten
válasz
Zoo123 #11485 üzenetére
Hát nem tudom, nekem nem jött volna be a Vapor, hiába halk, nem akarok én egy 200W-os fűtőtestet a gépem közepébe.... Nekem jobb volt a refi, hiába volt hangoska, azért nem volt olyan vészes, ki lehetett bírni.
A ventije 100%-on szintén 4800-at pörgött GPU-Z szerint, de hangban SOKKAL DURVÁBB volt, mint a refi 5850....
Az 5850 csak simán hangos 100%-on, az már brutálisan hangos volt, durvább hangja volt, mint egy hajszárítónak....
-
Zoo123
senior tag
"Azért mondod ezt, mert nem volt 4890-ed..."
De volt, csak én -áldom az eszem- vapor-x et vettem,olvastam a teszteket és mindenhol megemlítették hogy a ref. hűtő hangos, ezért nem akartam olyat.
"Annak kicsit másmilyen is volt a ventije, 100%-on olyan hangja volt, mintha ki akarna repülni a gépből, vagy mindjárt felrobban!"
Hangosabb mint egy refhűtős 5850 100%-os ventivel? -
zolo96
tag
Sziasztok.
Nem hiszek a fülemnek. A Battleforge jobban megtekeri a videokarit mint a Crysis.
-
HSM
félisten
válasz
Zoo123 #11474 üzenetére
Ááhh, dehogy.... Azért mondod ezt, mert nem volt 4890-ed.... Én alulfeszelve, alulórajelezve használtam, hogy ne kelljen füldugó... gyári:850/975 1,312, amin nálam ment 775/925/1,18V...
Annak kicsit másmilyen is volt a ventije, 100%-on olyan hangja volt, mintha ki akarna repülni a gépből, vagy mindjárt felrobban! De tényleg, full megijedtem, pedig nem szoktam....Engem az a minimális susogás nem zavar, amit olyan 35-45% között csinál....
Azért léghűtéstől elég nagy elvárás lenne, hogy szélzaja se legyen... -
amper zoli
tag
Igaz ami igaz
GPU-Z monitor BFBC2 alatt 37% venitinél 72°C, kilépésnél minialkalmazás 64°C.
-
Giot
addikt
válasz
amper zoli #11476 üzenetére
Furmark-al stabilty teszt xTreme burning és meglátod mennyire tudja kordában tartani, a hűtés a kártyád. Egyébként szerintem általában a VRM-ek hűtése szokott a szűk keresztmetszet lenni.
-
Toninho13
aktív tag
válasz
amper zoli #11478 üzenetére
Pedig tényleg iszonyatosan esik...Visszaveszi a feszültséget,órajelet...
-
Sárpac
nagyúr
válasz
amper zoli #11476 üzenetére
Ahogy kilépsz kb 1másodperc alatt 10-12C esik a maghő!
-
Sárpac
nagyúr
Ismét jól állunk az euróval!
[link] -
Zoo123
senior tag
"Bár én a refi 5850-t is alig hallom így 35% körül... (38 körül jön meg a hangja, 45%-tól felfele kezd zavaró lenni)"
Ha pedig eléri az 50%-ot akkor rádszólnak a szomszédok hogy kapcsold ki a porszívót!
És amikor eléri a 100%-ot, az nem zavarja a szomszédokat?
Milyen szomszédokaaaaaaat...........
Erről egy régi klasszikus ugrik be, mi is a címe.. ja megvan: Elfújta a szél -
HSM
félisten
válasz
amper zoli #11472 üzenetére
GPU-Z-vel nézted a max-ot játék közben, vagy mikor kiléptél volt ennyi? Játék közbeni max-nak nagyon durván jó.... Pláne a 64-70 fok... Ez kicsit túl szép, hogy igaz legyen, az 5850-em is jóval melegebb ennél...
-
amper zoli
tag
Asus 5870 ref venti 37%-on game alatt 1920x1200-on 64-70 °C.
-
HSM
félisten
válasz
Sárpac #11470 üzenetére
Najó, de azon nem gyári a venti, ott hiába mondassz %-ot, nem összehasonlítható.
Sőt, még referenciakártyák se mindig, 4890-nél pl. voltak olyan refik, amik 900-at pörögtek 20%-on (enyém olyan volt) és voltak olyanok, amik 1200-at, mint az 5850-em is...
De még ha RPM-et is mondassz, az se összehasonlítható, mert számít hangban a bordázat, a venti kialakítása, a csapágy vagy motorhang, stb... Viszont hang nélkül nagyon szép a 65 fok furmark.Bár én a refi 5850-t is alig hallom így 35% körül... (38 körül jön meg a hangja, 45%-tól felfele kezd zavaró lenni) Ha felhúzom ezzel a ventiprofillal 850/1200-ra, akkor lesz 38-40% körül terhelve... Persze, az 5870 már más tészta...
-
Robi BALBOA
őstag
-
HSM
félisten
-
kasa85
őstag
válasz
szacsee #11462 üzenetére
Szia.Nos nem szeretném még elszólni magam ,de mióta beállítottam a Biost azóta egyszer sem volt fagyás két dologra tippelek az usb-és dologra,vagy a Cpu Termination+ hozzá tartozó ref ek-re, mert autón ki kísérleteztem és az alapján kézzel belőttem amekkora feszt adott magának.Még egyszer ezer hála érte megspóroltam ezzel sok kínszenvedést,és gazdagabb is lettem ezáltal minden téren.+ Mindenkinek hogy elnéztétek nekem,hogy az adott témától eltértem, és az értékes hozzászólásotokat segítségeteket.Az Ati legyen veletek(velünk)
-
nah, eddig 50fok volt játék közbe... 40%os hűtéssel (alap vga venti)
a házam elég gány, de a hátulján van 2 venti, az oldallapon 1, és elején egy scythe kamikaze, ami fullon pörög
manuális beállításokba 60%ra állítottam a vga hűtését, így tartja játék közben a 45-öt
feljebb nem megy... -
szacsee
nagyúr
válasz
-secret- #11461 üzenetére
Házad jól szellőzik, mert leveghűtéssel a VGA kb 10-20 perc alatt általában beáll a max hőfokra kb, viszont ha rossz szellőzésű házad van, akkor előfordulhat, hogy a bennragadt meleg levegőt fújja az amúgy már felmelegedett GPU-ra, VRM-re ami nem túl jó neki.
Ilyen kártyánál már érdemes 1 ventit a ház elejébe és a hátuljába is rakni, ha lehet 92 vagy 120mm-es legyen.
Hőfokok passz szerintem olvass vissza picit páran próbálkoznak alternatív módszerrel is hűtés tekintetében és ott írnak pontos hőfokokat... sanda gyanúm, hogy a GPU max 80 a VRM pedig 90°C alatt érdemes tartani játék közben. -
simán feljebb állítottam a hűtést...
mennyi az optimális fok, ami fölé nem ajánlott h mennyen? -
CptMisi
őstag
válasz
-secret- #11459 üzenetére
milyen drivert használsz? 10.3a/b? 10.4pre? 10.5pre? ez semmit nem jelent, csak annyit mondd, hogy béta drivert használsz (szerinte).... monitorozd a hőmérsékletet Furmark (vagy OCCT, de inkább az első) alatt, ha ezalatt nem lesz probléma, akkor nem melegszik túl...és akkor jöhet drivercsere, meg még pár dolog
-
az előfordulhat...
ezt írja a dxdiag a megjegyzéseknél"A(z) atiu9p64 aticfx64 aticfx64 atiu9pag aticfx32 aticfx32 atiumd64 atidxx64 atidxx64 atiumdag atidxx32 atidxx32 atiumdva atiumd6a atitmm64 fájl nincs digitálisan aláírva, ami azt jelenti, hogy a Microsoft Windows Hardware Quality Labs (WHQL) tesztlaboratóriuma nem tesztelte. Előfordulhat, hogy az eszköz gyártójától WHQL-emblémás illesztőprogramot is beszerezhet."
-
üdv, ugye 2-3 hete vettem 1 gépet... hd5850 es vga val
eddig nemvolt semmi gondja
mostanába, ha sokat megy a gép akkor ilyen rózsaszín csíkos lesz a monitoron a kép
vagy tiszta fekete...
mi lehet a gond? -
kasa85
őstag
Szerintem nézd meg a kábel nincs-e megtörve mert az okozhat elméletileg ilyet.Ha a kép már volt a Windows is felállt nem fagyott ki akkor ott a kábelekkel lesz a gubanc.Én ijenkór a billentyűzeten megnyomom a Num Lock-ot kis fény jelzi ha be van kapcsolva kapcsold ki be ha be van, de nem kapcsol ki vagy nincs és nem kapcsol be lefagyott a rendszer akkor a bill sem működik ha igen nincs fagyás.Ha jól látom egy karink van a felpörgés normális nekem is szokta ezt csinálni Windows bejelentkezés előtt no para
Esetleg a kari másik csatlakozójába is bedughatod a kábelt mert nekem is 2 van rajta.
-
lancy
tag
hi
mi lehet az oka h a gepem nem ad kepet mikor bekapcsolom,
pitty van sztm winfos is indul de kep nincs
par kikapcsolas majd be es van kep de tok random- ati 5870 (GV-R587D5-1GD-B)
- hdmi-hdmi kabel a tvhez
- alap bios a kartyan
- ati 10.4
- kari ventillartora felporog majd gyorsan alacsonyabb sebessegre kapcsol
- pci 100 mhz a bios ban
- nincs jel a tv kepen kiirvakb ennyit tudok
thx
L
-
kasa85
őstag
válasz
amper zoli #11453 üzenetére
Hát igen mindig van valamit tanulni
A mai nap folyamán nagyon értékes segítséget kaptam 1000hála mindenkinek
:Útóirat a canga golyóit azóta is keresem
-
kasa85
őstag
válasz
szacsee #11448 üzenetére
Akkor módosítottam a.
Legacy USB Storage DetectISABLED-re
Képen módosítottam
CPU Termination:Auto ra raktam leteszteltem és a ref értékeknek megfelelően belöttem akkor 1.3V ot ad neki.
Cpu Reference:emelkedett hagytam had vigye az értékeket és belöttem.
Cpu Reference2::emelkedett hagytam had vigye az értékeket és belöttem.
MCH Reference::emelkedett hagytam had vigye az értékeket és belöttem.
A képet amit linkelek megtalálható a változott értékek + a Performance Enhance: Standard értékre állítva a Memset-el mért memória időzítések is megváltoztak.
Más minden maradt ugyanúgy majd a proci Vcore val is játszok egy kicsit hátha lejjebb tudom húzni egy nagyon kicsit sok esélyem nincs rá mert 1 1/2hónap minden napján ezzel szenvedtem a kicsike szereti a fesztJelenleg stabilnak tűnik Prime 95 megy folyamatosan nincs gond majd 1-2 nap azt kiderűl változott-e valami,remélem igen
.Köszi a törődést és a nagyon hasznos tanácsokat
-
kasa85
őstag
válasz
szacsee #11448 üzenetére
Mindjárt tesztelem akkor az adatlapomhoz meg kitöltöm ezt ,hogy ha gondom van jobban átlehessen tekinteni.
Gép.
Alaplap:GIGABYTE.EP45-DS4 (BIOS: F10b)
PROCI:Q9550 YORKFIELD (RATIO X8.5/ FSB440 /3752MHZ /1.3VID VCORE VALÓS 1.360V BIOS 1.40V/)
FŐ VIDEÓ KÁRTYA:GIGABYTE GV-R587D5-1GD-B (HD5870 /PCIE 2.0 X16 SEBESSÉGEN/GPU CLOCK:900MHZ/ MEMCLOCK:1250MHZ/GYÁRI FESZ.
SEGÉD VIDEÓ KÁRTYA FIZIKA SZÁMOLÁSRA:MSI N220GT MD512 DDR2(X4 SÁVSZÉLESSÉG)
PROCI HŰTŐ:SCYTHE MUGEN 2
MONITOR ÁTMENETI:SONY TRINITRON KÉPCSŐ MULTISCAN G520-AS MODELL.
HEADSET.LOGITECH GAMING HEADSET G330 MODELL
PC GÉPHÁZooler Master CM 690 II Advanced
MEREVLEMEZ 1 OPRENDSZER:SATA SAMSUNG F3 500GB 16MB SATA2
MEREVLEMEZ 2 TÁROLÓ:SEAGATE BARRACUDA 7200.10 250820 250GB 16MB SATA 2
EGÉR:GIGABYTE GM-M8000 LASER GAMING MOUSE
BILLENYTYŰZET:LOGITECH Y-ST39
DVD OLVASÓ:HL-DT-ST DVD-RAM GH22NS30 HITACHI-LG
MEMÓRIA:2X2GB Evoone Geil 800MHZ CAS4 (DRAM VOLTAGE 2.0V /PROCI TUNING HATÁSÁRA VISSZA OSZTVA 880MHZ
TÁPEGYSÉG:GIGABYTE ODIN PRO 800W (GE-KM800A-D1 MODULÁRIS)
5.1 HANG SZETT:LABTEC ARENA 685
EGÉR PAD:GP-MP8000 -
szacsee
nagyúr
válasz
kasa85 #11445 üzenetére
Akkor sorjában:
Első kép:
MIT menü:
-Performance Enhance: Standard
Feszeknél:
DRAM Voltage 1.94V mint nálad... viszont alatta a reference értékek maradhatnak auto-n vagy manuálisan vissza alapra 0.9V (tudom van egy teória, hogy a ramfesz fele legyen de semmit sem számított nagyobb feszigényű ramoknál sem még 600-as FSB-nél sem)Második kép:
Legacy USB Storage Detect: ha csak nem USB-ről bootolod az OS-t külső vinyóról, akkor Disabled, előfordult, hogy tuningnál ha volt külső vinyó és ez be volt kapcsolva, akkor instabillá vált a rendszer... no meg néhány anomália külső USB HUB-okkal is.Ha ez megvan teszteld le hátha, ha nincs akkor jöhet a következő:
Van még valami, ami az alapja a tuningnak P45-nél és ez a Reference értékek... CPU Termination CPU Reference, MCH Reference... stb.
MCH fesz max 1,25 elég kell legyen elvileg.
A CPU Termination-nal kell játszanod és a CPU Reference-l mivel szerintem az a kevés... próbáld meg autón ezt a két értéket, vagy tapasztald ki manuálisan... PLL mindenképpen manuálisan legyen belőve... illetve mch fesz..És hogy érezd, hogy törődnek veled.
-
kasa85
őstag
válasz
BullKoxa #11444 üzenetére
Jogos sok ember van aki lese szarja a másikat pedig énszerintem az ilyen is örülne neki ha kapna segítséget mikor a legnagyobb szarban van,és tegyem hozzá többen egyszerre jobban tudjuk venni az akadályokat erősebbek vagyunk, mint külön külön azzal foglalkozva pl: ki mit csinál és stb,stb....Be bizonyosodott vannak értékes emberek és őket kell értékelni nem azokat akik a szemetet dobálják egymás nyakba.Hmmkhmm bocsánat
A bios ról csináltam átfogó képeket,ha nem baj még ezt linkelném mert jobban eltudunk igazodni rajta.
-
kasa85
őstag
válasz
szacsee #11440 üzenetére
Köszi a Help et mindjárt meglesem a Biost azt csinállok egy érték tesztet hátha valamit kihagytam szerintem is valahol itt lehet a gond + mindenkinek nagyon hálás vagyok a segítségért itt legalább törödnek az emberrel fórum társak egymással úgyhogy köszönöm a segítségeteket azt bocsi ha a témától eltértünk egy kicsit,de ahová ezeket linkeltem le se szarnak már egy ideje várok válaszra ,de neméltatnak rá.
-
TTomax
félisten
válasz
kasa85 #11441 üzenetére
Hát igen lehet megy 1060-at de gondolom lazább időzítéssel...és hát tudom 1:1 alá nem tudod osztani a ramot... azért kéne visszavenni a prociból... 424 fsb-n ha jól emlékszem 3.6Ghz megvan.... az olyan 850Mhz a ramnak... és még valami,próbáld esetleg a slotokban cserélni a ramokat... pl az x48 DFI lapom háklis volt rá,pedig dominatort kittet vettem...
Meg hát amiket itt szacsee kolléga írogatott fuss végig rajtuk,fontosak. -
kasa85
őstag
válasz
TTomax #11439 üzenetére
Igen azt belőttem 100MHZ re nem mertem Auton hagyni.A ramot azt a proci tuníngal emelkedett meg jobban nem tudom ennél jobban vissza osztani.A ramot meglestem kimondottan túningos darab régen ezért vettem vagyis a teszteket nézve 1060MHZ ig meg sem szabadna rezenie(1070MHZ nél kezd a szufla kifogyni) + akkora hűtője van hogy még a HD5870 es karimat is lefagyasztaná
-
szacsee
nagyúr
válasz
kasa85 #11434 üzenetére
Nem akarok belekotnyeleskedni, de giga lapok pár dologra háklisak...
Ezekre figyelj:
PCI Express Frequency (Mhz) .........:[100]
C.I.A.2 .................................:[Disabled]
Advanced Clock Control [Press Enter]
CPU Clock Drive...........................: 800
PCI Express Clock Drive.................: 900
CPU Clock Skew (ps)....................: 0
MCH Clock Skew (ps)...................:0
DRAM Performance Control
Performance Enhance...................: [Standard]
Extreme Memory Profile (X.M.P.).....: DisabledMCH Lach manuálisan, valamint Advanced Memory Controllnál... vagy hogy hívják a Trfc-re figyelj nagyon arra nagyon érzékeny... Performance Enhance ha turbón van hajlamos a lap keményebb performance Level-en küldeni a ramot és keményebb trfc-t küldeni neki... 2 gigás moduloknál ezek fontosak utóbbi nem ritka a 65-80-as érték sem. (memset letölt, XMP profil leolvas és biosban beállít).
Advanced Clock Controll a bios resetnél szokott elmenni ... ilyenkor a VGA-val csinál anomáliákat és nem stabil..TTomax ha valamit kihagytam segíts, mert a CPU Termination és egyéb értékeket már nem vágom régen megnyekkent a P45-ös deszkám..
kasa85: memset spd fület nyomd meg és nézd meg úgy az előre megadott időzítéseket..
-
TTomax
félisten
válasz
kasa85 #11438 üzenetére
Hm hm... most ahogy így áll jónak tűnik,max a CPU terminationt tolnám még picit... mondjuk 1.35-ig...pci freki fix 100?
Amúgy az angol oldalon Win7 hibára gyanakszanak és a log fájlt kérik a sráctól...(#11440) szacsee
Hát még azért jobban mint én,több mint két éve nincs P45-ös lapom...
-
kasa85
őstag
válasz
TTomax #11435 üzenetére
Okés mindjárt meg is próbálom.Ezen az oldalon megtaláltam a hibákat paraméter 1 az 1-ben ugyanaz csak sajna nem tudni Angolul ,és nem érteni nyelvet
. http://www.geekstogo.com/forum/Blue-screen-please-help-t269782.html
A Bios ban folyamatosan 2.0V on van a Dram Voltage most 1.94 ig le vettem ,a procit is szét feszeltem azt is kilőve, akkor küldök pár tesztet az időzítésekről mert az Everestem nem 100% os. -
TTomax
félisten
válasz
kasa85 #11433 üzenetére
No hát akkor első körben állítsuk be a gyári időzítést a ramoknak... mert az még csak hagyján hogy 10%-al túlhúztad,de cl5-röl lazán levetted cl4-re....hagyj mindent ahogy eddig volt állítsd be 5-5-5-15-re bios-ból.... a 880 se biztos menni fog,de cl4-ben meg biztos hogy nem megy még a 800 se... mindjárt megnézem 800-on cl5.ben mit kér az a a ram... gyanítom 1.9V
Szerk..
Aham ez a value dual channel kitt.... cl5-be 1.8V....ezt lödd be... 880 talán még elmegy,de az időzítésen lazíts ... -
TTomax
félisten
válasz
kasa85 #11430 üzenetére
Procit rakd 3.4-re ramot hagyd gyári 800-on CL4-be ...kézzel add meg a fesz. neki biosban....adatlapod pedig légy szíves töltsd ki ha segítséget szeretnél....a táptól nem fogsz kék halálozni,vagyis ez elég ritka eset.
Látom a procit 8.5X440-en használod?milyen lap ez?X-es vagy P-?próbálj meg elsö körben egy 400X8.5 -t ha 1680 körül játszol akkor az bőven elég.... -
kasa85
őstag
Sory a hosszú linkért+hogy teljes egészében nem idevaló,de ti egyértelmű választ tudtok adni
-
kasa85
őstag
válasz
CptMisi #11429 üzenetére
Ment az is mindjárt linkelem mit írtam a másik fórumra ahová való mert az ottani kulcs figurák mindent írnak,vagy le sz.. az egészet mert eddig értelmes választ nem adtak olyan mintha bemennék a gépeshez azt mondanák sok minden lehet tudom majd hátha leteszteltetem velük jó pénzért azt kitalálnak valamit
.Olvastam már azt is,hogy a kari nincs jól beállítva Bios szinten mikor a frek értéket 100ra modosítottam vagyis nem Auton hagytam.Valami mem tesztet tudsz amit Win alatt is üzemeltethetnék majd valamelyik nap teszek egy részletes öntesztet.Sajnos a memtest csak 2gb ot kezel win alatt nekem 2x2Gb-tom van majd butolva is megteszem jövőhéten a hátérben nem zavar ha csináll egy részleges öntesztet ha van ilyen progi.
Linkelve a másik fórumról:Értem köszi.Amúgy a jelenség általában indításkor jön létre vagy utána max 1-2perc alatt ki jön ez a kék halálos cucc utána soha.Mikor bejelentkeznék a profilomba akkor csinálja ezt, vagy mikor már beléptem és tölti Windows 7- alatt a programokat (steam Hard Disk Sentinel,stb,stb),.A gépet teszteltem hőfok max proci 60C prime95 ,alaplap max 42C ,kari HD5870 70C fok ventivel FurMark Extreme Burn beállításokon ,Ramok tapintásra nem melegszenek illetve nem hibásak mert teszteltem fél napig meg egy jó párszor.A procit húztam q9550 3,74GHZ re ,ram 800MHZ húzva 880MHZ re Evoone Geil 800MHZ CAS4 .Amikor játszok vagy eltelik az a bizonyos 1-2 perc bejelentkezés után nem lesz kék halálom vagyis teszteltem stabilitás tesztelővel Proci,VGA, a vincsesztert meg folyamatosan nézi a Hard Disk Sentinel 3.10 lassan 1 éve ezt használom a hátérben asztalon diagnosztikának ,és problémát nem talált .Gépet takarította, friss Bios + Friss csipszett egyéb illesztő driver Windows alig 1hetes.Általában minden hónapban frissítek mindent ,Windows 7 et is sűrűn telepítek törlök vagyis az is kizárva.Esetleg valami jó táp tesztelőt tudsz mondani mert jelenleg arra gyanakszom Gigabyte 800W Odin moduláris 2 1/2 éves max 450W használok ki ebből amióta megvan nem terhelem túl.Gép takaritva elég sűrűn,kontakt tisztítóval is szakszerűen meg takarítottam a lábakat, táp is ki pókhálózva + hozzá teszem a gép hideg állapotban is ezt csinálja 1-2napig kikapcsolva mert mikor szokott előfordulni a kék halál akkor frissen indítom vagyis elötte ki volt kapcsolva 1 napig esélye sincsen túlmelegedésre mert nincs ami ezalatt le terhelné,hogy fagyásra hajlamos hőfokot generáljon.Ha valaki tud még hasznos tanácsokat adni meg köszönném mert már teljesen nem vágom mi lehet az egésszel drágán meg nem szeretném be vizsgáltatni a termékek java részt még garis tudom cseréltetni ha hibás.Előre is köszönök minden hasznos tanácsot
-
kasa85
őstag
ÉÉÉÉÉs siker köszi
Pont ezt hagytam ki belőle(Apply overclocking at system startup).A Battlefield Bad Company 2-nél meg rájöttem tegnap,hogy nem a 10.4 volt a hibás hanem a WIndows 7 Asztal összeállítás engedélyezése pipát kivettem és láss csodát nem csinálja,általában az Aero Engine is szokott szarakodni meg ha nem Redszer gazdai joggal indítom pl az Assasin Screed et a DRM miatt úgyhogy a Windows 7 leírva
A kék hibám meg egyre sűrűbben jön elő nem értem miért.
-
Zoo123
senior tag
válasz
MrZwack #11420 üzenetére
Azért ne zárjuk ki hogy a táp a hunyó, a ModeCom Logic tápegység a "Melyik tápegységet vegyem" topik 1. hozzászólásában Link a "megbízhatatlan tápok" között szerepel, talán nem véletlenül...
Idézet a topikból: "Modecom (Valószínűleg hamisítvány, nagyon könnyű verziók!!! Amin szerepel az FSP logó/felirat az jó!!!)"
-
Giot
addikt
válasz
kasa85 #11419 üzenetére
Biztos hogy be van pöttyölve az "Apply overclocking at system startup"?
(#11420) MrZwack: Na ez egy jó kérdés lehet nagy katyvasz van szoftver téren mindig azzal érdemes kezdeni hogy kizárod ezt a lehetőséget vagyis elsőnek kicsit tisztogatsz az oprendszerben. Az összes + vidkaris alkalmazást eltávolítani még a drivert is Driver sweeperrel. Aztán mehet vissza a tiszta rendszerre a 10.3a Catalyst. És utána nekiesni egy Furmark-al Stability teszt Xtreme burning módban. Ha akkor is fagyi hát lehet hardveres probléma, és valszeg valami túlmelegszik, bár kicsit fura hogy csak a nagyobb felbontáson.
-
szacsee
nagyúr
válasz
MrZwack #11420 üzenetére
3 hibalehetőséged van... ill több.
1 tuningolsz és instabil
2 driverbug miatt van fagyi
3 tápod nem bírja szuflával
4 VGA hardveresen nem kóser.A Logic tápod milyen levegőt fúj ki játék közben? (hideg... meleg?)
Rivatunerrel, vagy ha lehet Smart doctor-ral OSD-re kiíratni a hőfokokat akkor játék közben nézegesd... GPU és VRM a fontos.
Tápot le tudod terhelni is ha az lenne a ludas pl OCCT tápteszt részével....
Bár szerintem a legegyszerűbb, hogy játék alatt monitorozod a hőmérsékletet és ha normális akkor vagy driver vagy táp...
Prime blend-et viszont mindenek előtt eressz rá a gépre..petrusz82: Megelőztél és az eccerűbb is.
-
petrusz82
aktív tag
válasz
MrZwack #11420 üzenetére
Tegyed fel légyszi az msi afterburner progit, és csinálj a grafikonról képet, hogy mik is az értékek.Terheld közben furmarkkal mondjuk. Mert ha hangos a venti, akkor úgy néz ki túlmelegszik valamiért. Nálam alapon 22 százalékos fordulaton megy, de hosszú játék után is csak max 35-ig emelkedik.
Fontos lenne, hogy az asus smart doctor progit távolítsd el a gépről, amilyen gyorsan csak lehet!!! Régen én is használtam, bár nvidia kártyához. Olyant csinált, hogy leállította a ventillátort!
-
MrZwack
csendes tag
Ja még annyi hogy 10.3 display driver van fent, Asus smartdoctorral karöltve.
-
MrZwack
csendes tag
Na mégeccer.
Logic 500 W-os táp, s775-ös Gigabyte alaplap, 4 GB RAM, ASUS Radeon 5850-es videókártya, hűtés gyári.
Pl. Cod 6 maximális beállításokkal 1280x1024-es felbontásban tökéletesen fut,csak egy kicsit hangos a videókártya ventillátora. Viszont 1920x1080-as felbontásban kb fél óra játék után /maxon pörög a ventillátor/ újraindul a gépem. Mivel tudnám ezt a problémát kiküszöbölni?
Tud vki segíteni/ tanácsot adni? -
kasa85
őstag
Így utána nézve tényleg nem lehet rossz,szerintem kipróbálom milyen, természetesen áttanulmányozom+bemagolom nehogy Win 7 Format c: legyen belőle
Amúgy a MSI afterburner be csináltam egy profilt és beállítottam Windows al indúljon együtt,de az istenért sem akar elindulni mikor bejelentkezek betölt mindent a Windows 7 em külön elkel indítanom,de mikor gondol egyet a Win 7 el elindul ,de a ventim meg 100% on süvít mert csak akkor szabályozza le 25% ra amit beállítottam venti profilt a MSI afterburner ben, ha az elmentett profilra kattintok nekem 1 es apply és jobb oldalt setting ott a Fan és le okézom akkor áll vissza 25% ra enélkűl a ceremónia nélkül max on süvít a karim ventije mert a Catalys Centerben 100% használja az MSI afterburner beállítottak miatt.
-
Giot
addikt
válasz
kasa85 #11416 üzenetére
Ez már jó régi teszt+leírás. De végül is az alapok nem sokat változtak azóta az ATT-ben. Ha jól működik az 58XX szériával csak ajánlani tudom. Egy nagyon okos kis progi hasonló az MSI afterburner-jéhez. Külön profilt lehet menteni, 3D,2D órajelekhez mely tartalmazhatja a ventilátorfordulatot, de alapbol a tuningra van kihegyezve pld van benne külön 3D-és alkalmazás az órajelek leteszteléséhez.
Anno a 4870-emnél ATT-ét használtam a tuninghoz nekem akkor nagyon bevált.
-
MrZwack
csendes tag
Sziasztok. Segítség kellene. Ha tud vki. 5850-es kártyát 1920x1080-ban futtatok és egy idő mután újraindul a rendszer. Miért? 1280x 1024-ben pörög rendesen a ventillátor de nem indu újra. Előre is köszönöm a segítséget.
-
Giot
addikt
válasz
Televan74 #11412 üzenetére
Vagyis a Catalyst Control Centert is telepítetted nem csak a drivert? Hát egyrészt szerintem tök felesleges másrészt nem biztos hogy egészséges. Persze te tudod (és az is lehet hogy összebarátkoztak és már 1ütt is zenélnek)
. Azt telepítetted amit a kolléga belinkelt?
-
petrusz82
aktív tag
Ha felteszem az ati tray tools-t, akkor az nem fog bezavarni a CCC-nek?
-
Giot
addikt
válasz
CptMisi #11400 üzenetére
Találtam egy magyar leírást a Spitfire-ről. Csak az nem tiszta nekem hogy a memók és a VRM-ek hűtését azokra a kis csepp bordákra bízzák passzívan??? Úgy tűnik. Mert ha felettük van a T-rad2 vagy az MK-13 és forog 2 db venti az szépen cseréli a levegőt de így
Ez elég kevésnek tűnik!
Egyébként az is igaz amit Gerisz jegyzett meg hogy az MK-13-hoz magasabb légszállítású ventik a kellenek sűrűbb lamellázás miatt mint a T-rad-hoz. Másrészt csak nekem tűnik úgy mintha a T-rad-ban vastagabbak lennének a heatpipe-ok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Gumi és felni topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Sorozatok
- Okos Otthon / Smart Home
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- Építő/felújító topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti OC hibátlan, dobozos, 14 nap személyes garanciával
- Teljesen új GTX 1060 3GB
- Gigabyte AMD Radeon RX 6700 XT Gaming OC 12G videókártya
- GIGABYTE Radeon RX 7900 XTX GAMING OC 24GB GDDR6 384bit
- iKing.Hu - Honor Magic V2 Black Használt, karcmentes állapotban 16 GB RAM / 512 GB tárhely
- Önerő nélkül is. 1-16 hónap részletfizetés . Bankmentes. Gamer Laptopok , Gamer monitorok
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest