Hirdetés
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
pottyantós
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem:
felraktam az ismerősömnek a Test Drive Unlimitedet és egyszer csak kockás, pixeles lett a kép, utána a furmark is olyan volt, ezt a 10.4-es catalystal csinálta. Leszedtem a 10.6-t és úgy nézett ki jó volt, de egyszer csak megint előjött a hiba!A config: Core i5 750 3.8GHz
Sapphire HD 5850
4Gb DDR3 1333MHz
Win 7 64 bitElőre is köszi a segítséget!

Üdv.Atya
-
kasa85
őstag
válasz
CptMisi
üzenetére
Sajnos nem az első vagyok és nem is az utolsó
.Szerintem már lehet proci +lap+vinyó+ddr ram tipús hoz kötött ez az egész bohócság mert ez kellemetlen ilyen tudású gépnél az átlag FPS is nézve nomeg az árát is ,sajna ilyen kis szar lagok teszik tönkre a játszhatóságot,rengeteget ront az élményen.A King Arthur is fagy hegyekben ,C++,meg launcher,exe vel is, és ott is majdnem minden eredeti tulajnál megvan még ha ritkán csinálná, nem majdnem minden csata után mikor a térképre visszatöltene.Elég szar mikor fél órát stratégiázok egy csatán aztán nyerek ,én vesztek a végére pl:10db embert míg az ellen 400db embert, volt rá példa aztán mikor a térképre visszatöltene mert miért ne lehetne elmenteni csata közben
Töltés közben kifagyott C++ meg luncher. retek exe re hivatkozva utána vissza a játékba és kezdhettem újra és a jó arányom már szarabb lett jóval meg az a sok fél óra is amit elkúrt.. vele.Szerintem ott a védelemmel van a gond mert a virágbolti verzió jól megy állítólag aztán még vegyek eredetit vicc habár oszlanak e téren a vélemények igaz Gamestar - os játék nem nagy pénz az újságot meg élvezem már azért megérte a pénzét,de a rajta lévő játékért egy fillért nem adnék persze ha nem lenne vele gondom mert a sztori nagyon jó meg még nagyon sok minden.Azért vannak kivételek amire igenis áldozok ,de mindig is maximalista voltam ezen a téren ezért jól meg válogatom mit veszek mert ki nem szeretne új HD6xxx-HD7XXX szériát 
-
CptMisi
őstag
válasz
TTomax
üzenetére
Hát nem tudom...én x2 4200+8600GT konfiggal is játszottam mindhárom résszel, egyik sem akadt....különben nem játszottam volna végig az első 2 részt, ráadásul a Shadow of Chernobylt mind a 7 lehetséges befejezéssel...Bár a CS bugos volt, és azzal voltak érdekességek a régi gépen, de most már egyáltalán nincs semmi gond...
és nincs SSD-m 
kasa85: lehet, hogy nálad laggol, sőt, ha azt mondod, akkor biztos, de nálam nem...nem tudom, miért nem, vagy nálad például miért

Nálam egy játék akad, a GTA IV

-
kasa85
őstag
válasz
Robi BALBOA
üzenetére
Pedig jó nálam minden, ha nem valami Driver bug már megint igaz már akkori driverel sem ment normálisan mikor a game megjelent.Akkor untam az egész játékot az egyet átvittem az előzőt hagytam a mostanit meg kitudja még milyen nagyon az elején vagyok remélem jó lesz mint a legelső bár a grafika ahhoz képest hogy dx11-is van benne nem jött át nekem ez az érzés egyedül a villámok jönnek be a sötétben.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
TTomax
üzenetére
Nálam úgy van, hogy ha gép bekapcsolása után először indítom el akkor az első 5-10mp alatt tényleg akad vagy 2-3-szor(jó nagyot) aztán semmi, akármelyik pályát töltöm be, vagy ha kilépek a gaméból és vissza már akkor sem csinálja, csak ha először lépek be akkor, ez miatt tuti nem veszek ssd-t, pedig én is sasolgattam ilyen 80-120gb-os cumókat, de hát nagyon drágák, inkább veszek még egy samu f1-et, az is gyors lenne raid0-ban és legalább lenne 2tb helyem.
-
Tomko78
addikt
Létezne phenom 2 x2 550 proci mellet cpu limitem lenne 1680x1050 en mert ha nem kapcsolok be pl cod mw2 mindent elkezd ugrálni az fpsem de ha minden bevan kapcsolva stabil 91 fpsem van

-
TTomax
félisten
válasz
Robi BALBOA
üzenetére
Márpedig a STALKER az úgy lagol mint a huzat... szaladsz egy kört és szépen megakad tölteni egy kicsit...az összes része produkálta...
(#13787) Sárpac
Hát igen,persze csak ha a gém is oda van telepítve...
Nézegetem én is őket,de egy 80-100G-s kéne azokat meg még kicsit drágállom... 
-
kasa85
őstag
Én is ezt használom jobbak az élek tisztább a kép ezáltal igaz némi teljesítmény kompromisszummal de nem vészes majd a Crysis 2 rácáfol azt jaj neked HD5870 vs GTX480
.Ez a S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat mennyire lagolós fos olyan mintha rángatna vagy mi a csuda az elején kb: 10mp múlva a karakterrel elindulok befagy a kép kb: 5-10mp re és utána megy tovább.Mikor szaladok olyan min a Dirt 2 nél az a bizonyos kanyarban lagólás rángatás vagy mi a csuda efektnek nevezik ezt
Ennél még a diafilmek is folyamatosabbak ha gyorsabban tekered folyamatosabb lesz a megjelenített kép. 
-
Giot
addikt
Ki milyen MSAA-t használ?
Nálam AdaptiveMSAA van belőve. -
kasa85
őstag
válasz
Gerisz
üzenetére
Értem köszi
.Nekem is csinál ilyeneket sajnos játékok alatt,de a gpu-z nem ment nekem ezalatt.Már régen is írtátok ha jól emlékszem,hogy a ventit lefixálva nem csinálja ezt a lagolós problémát, állítólag segített valakinek.Én a hő hatására állítottam a ventit ,így legalább Extrem Burn terheléssel sem lépi át a 78C fok-os küszöböt.MSI Afterburner használók erre a célra.Szeretném tuningolni a karit csak ez a szemét Gigabyte lekorlátoz Max GPU:900MHZ Mem Clock:1300MHZ -re.Fesz emelés nélkül 1.16V-on max eddig satabíll Gpu:925MHZ Mem Clolck:1250MHZ-en tökéletesen lefut.Felette már kockásodás extreme burn lefagy kilép stb,stb.Biost félek állítgatni mivel garit nem szeretném elveszteni meg a Bios Flash elő progik mind Angol nyelvűek és totál nem értek hozzá 
-
kasa85
őstag
Sziasztok.Érdekes amit olvasgatok,hogy létezik a mikrólag a venti fordulattal van párhuzamban
Talán nem kizárt annak a lehetősége,hogy amikor a venti felpörög akkor egyértelműen nagyobb feszt vesz el a karitól ezáltal a GPU-tól elvett fesznek köszönhető be ez a lagolás mert ezek szerint ha beállítom a ventit ahogy Sárpac-koléga írta akkor a venti folyamatosan azt a feszt kéri amekkora RMP-én pörög ezáltal nem ingadozik a fesz köszönhető a folyamatosságnak.A lehetséges fő okozója is meglehet akkor ezáltal a Windows bejelentkezés előtti fagyinak mert máskor pont ott volt az az eset amit párszor már kitárgyaltunk,hogy érdekesen felcsavar a venti hirtelen 100%-ra.Ezt már nem tapasztalom érdekes,de akkor lehet,hogy felpörögne csak az ujj drivereknek köszönhetően javítva lett,de lehet a búg megmaradt csak feszt nem enged és felpörögne csak fagyiba átmegy az egész talán így fixálták a bejelentkezés előtti furcsa venti felpörgéses anomáliát
Illetve még egy help.Valakinek megvan a King Arthur Game mert radomokba fagy valami C++ meg Launher exe hibákkal eredeti Gamestar-os,és egyre idegesítőbb mert már minden csata után mikor visszatöltene egy kivégzett csata után a térképbe lefagy launcher vagy az a retek C++ hiba miatt.Azt írják a Virágbolti verzió nem csinál ilyeneket érdekes,ha van valakinek tanácsa megköszönném mert már nem tudom mit csináljak a beleölt 70-órámmal és telepítettem C++ és az sem segített.Sokan panaszkodnak ezzel a hibával főleg Angolul amihez még nem nagyon értek majd talán egyszer 
-
Giot
addikt
válasz
Sárpac
üzenetére
Aham logikus!
A furmark-al is tettem egy próbát 975-ön de egyből fagyi volt, azt már nemtom hogy 1Ghz-en nekiestem e
. Na de ez ennyi akkor stabilan ezen a feszen 950Mhz körül van a vége mivel e két érték között nem próbáltam. Jól van ez így ez is szép!Még annyit hogy 10.6 Catalyst-bol van több verzió vagy csak ami az AMD oldalán van? Lehet teszek egy próbát vele, mivel azt írjátok hogy azzal nincs laggolás. Hátha tényleg érdemes feltenni.
-
tom_tol
addikt
végül sikerült lefuttatni a tesztet
az asus 8.711 driver volt fent, miután feltettem a 10.6-t már működött (nem értem
)
850-n 4760 pötty 52 °C gpu 46 °C ram -
Giot
addikt
válasz
Sárpac
üzenetére
Értem kevés a nafta.

De bepróbálkoztam anno 1Ghz-en is a Vantage-el ott is elindult kb 10mp-ig hibátlanul ment aztán elkezdett hibázni a VGA szokásos kép szétes négyzetek a képernyőn. Le is lőttem a tesztet. Mondom ez már sok neki. Tehát az tiszta hogy a kevés fesz miatt jön a fagyi 975-ön de akkor 1Ghz-en el sem kellene indulnia. Nem?
Tudom laikus kérdés!
-
Giot
addikt
Valami nem baba! Tele vagyok mikroakadással. Lehet fel kellene tennem a 10.6 Catalystot.
Az eredmények:
850/1200: 4189score
950/1200: 4301
Próbáltam lefuttatni 975/1275-ön de amikor kiér a tengerre a bench mindig megfagytam. Visszább vettem a memót 1250-1200 de sajna csak mindig behalt, igy vissza a GPU 950-re és gond nélkül lefutott. De valamit nem értek, és jól jönne egy kis tapasztalat. Anno ha túlhúztam a 4870-emet ha a GPU-t elkezdett szétesni a kép, ha meg a memót akkor meg elkezdett négyzeteket dobálni a képernyőre, de most semmi előjel egyszerűen csak fagyi. Szerintetek mi lehet a gond? Mert eddig én a VRM-ek túlmelegedésére gondoltam de ezt most kizárnám belőttem a ventit fix 60%-ra. -
ffodi
veterán
válasz
Sárpac
üzenetére
Én is csináltam 1-2 tesztet ezzel a bench-el. Tényleg jól bemelegíti a vga-t.

Vga alapon(850/1200) 4915 pont venti 30%-on GPU ~72fok 1,062V
900/1200-on 5001 pont venti 45%-on GPU ~80 fok 1,125V
laza 1000/1300-on 5442 pont venti 90%-on GPU ~81-82fok 1,274V1050/1350-en mindjárt nyomatok még egyet.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként nincs mikroakadás, szépen folyamatosan megy a teszt(cata 10.6).
-
Giot
addikt
Na mik vannak elmentem tennap tekerni és egyből beindul az élet! Jövök én is lefuttatom ezt a tesztet.
-
HSM
félisten
Nálam ~3800 pont alapon, ~4400 850/1175-ön ez a FF-bencs az 5850-emen. Ja, fullhd, ablakos mód, első karakter.
Hőfokot nem túrta túlzottan fel nálam, majd még nézegetem.(#13749) Gerisz: Nálam is voltak, és nálam az Afterburner manuálisan paraméterezett ventivezérlése csinálta. Belőttem fixre, eltűntek a microakadások, teljesen, mintha filemt néznék....

(#13761) Gerisz:

(#13758) Sárpac: Ez milyen órajelen?
-
Tibroo
aktív tag
Sziasztok!
Én most akarom lecserélni a karimat ATI RADEON 4870 1Gb-ot az uj 5000 szériára,de kétejeim vannak az olvasottak alapján!?Melyiket érdemesebb az 50-et v.70-et,vagy várjak még vele,amíg kiforrja magát?
Valaki segitsen a választásban,én a legujjabb játékokra használnám,mivel-e széria már DX.11-et is támogatt.
-
azoli09
tag
Helló
Nekem meg az a gondom hogy elindítom ,és egyből lefagy a gép és újra indul ,pedig a kisebb felbontást választom mert a moncsim csak 1400-900 tudja ,dx le szedtem onnan a legújabbat , meg ö windows xp serviz-pak 3 van fent friss 2 napos ,egy kis help kéne mi lehet a gond

-
Sárpac
nagyúr
Aszem az új final fantasy tesztje nálam űbereli a furmarkot rendesen!

[link] -
Giot
addikt
Látom sok a gond nagyon pörög a topik!

-
Giot
addikt
A megfelelő szellőzésről annyit hogy legnagyobb részt a jó helyen elhelyezett ventiktől függ. Nekem egy ilyen 1xerű házikóm van: [link] De jó helyen vannak benne a ventilátor helyek. Az alsó kifejezetten sokat dob a hűtésben. Azt pedig ugyancsak jónak tartom hogy a táp alsó szellőzésű, így nem a meleg levegőt szívja magára. Azóta nem is zajong hogy ezt a házat használom. A ventilátor kérdésben meg nekem ezek jöttek be: [link] az 1200-as fordulatú. Csak ne lenne ilyen banánzöld színe. De ez van előtte próbáltam olyan CM ventiket mint ami a te házadban van, és nekem nagyon halkan de biza kattogott.Így vittem vissza és lettek ezek a banánzöld csodák. Igaz ezek közül az egyik nem szeretett fejjel lefele lenni de megcseréltem egy másikkal és most nincs gond. És én a hangjára sem panaszkodok.
Szóval szerintem megfelelő hűtést kapna abban a CM házban.(#13731) Gerisz: Látom nem hagyod magad meggyőzni!

-
Gerisz
addikt
válasz
partyphoto
üzenetére
Én tökéletesen elégedett vagyok a hőmérsékletekkel.
Amire írtam attól már messze vagyunk!
Nincs nagy légszállítású ultra halk venti!
Még mindig nincs ilyen! -
partyphoto
tag
válasz
Gerisz
üzenetére
27 fokos szobában
i3-530 - idle 37 fok NINJA2 passzívan a háznál Noctua SF12
VGA sapphire HD4830 S1rev2 + S-Flex 800 idle 36fok
lehet hogy rosszul szállítják a levegőt...de minek turbina
ha ezekkel is hideg a rendszer
felteszem a kérdést kell ennél hidegebb?
bekapcsolt klíma mellett meg nem is merem leírni a hőmérsékleti adatokat
Azt nem értem ha televagy Te is méregdrága ventikkel, nem vagy elégedett a hőfokokkal?
hm 
OFF VÉGE
-
LW
őstag
válasz
Gerisz
üzenetére
"Az 5V-on járatott (vagy alacsony fordulatú ventivel) jéghideg legyen."
[Hűtés](minden szabályzott vagy 5-7V-on megy)
Szvsz egész jó prime95 alatt nyáron. (Kinti hőmérséklet 32°C, benti: 27°C)
Viszont többet ide ne szemeteljünk, mert így a moderátorok bajszát cibáljuk.
Glot: Igaz, javítom is. (Későbbi HSZ)
-
Gerisz
addikt
válasz
partyphoto
üzenetére
Itt van 2db Noctua a gépemben most is, Öcsémnek televettem S-Flex ventivel, ne már!
Én is tudom miről beszélek. Az 5V-on járatott (vagy alacsony fordulatú ventivel) jéghideg legyen! Esetleg ha víz van akkor nagyon jók a hőmérsékletek.
Én is megveszek minden szart amitől halkabb lehet a gépem!
Mégegyszer leírom! Nem létezik ultrahalk nagy légszállítású venti!A másik, ne hangszitelt házból akard már hallani a ventiket.
Scythe-om van, Kaze Master Ace -
LW
őstag
válasz
Gerisz
üzenetére
Ez már nagyon-nagyon off
Ventillátor és ventillátor között van különbség.
Ha úgy fogjuk fel, hogy egyenes arányosság van a zaj és a légszállítás között, valóban nem megy, de a lapátok kialakítása, a motor és sok minden más befolyásolhatja a működési zajt és a légszállítást.
Ha megállapítunk egy légszállítás/zaj állandót(akár érték/ár - ez már nagyon hülyeség), akkor a jó minőségű ventiké nagyobb, mint a gagyiké. -
partyphoto
tag
válasz
Gerisz
üzenetére
volt vagy 50 ventim idáig, csak tudok már véleményt alkotni!

hangszigetelt házam van - tuningolt Sileo500 - én ugyan egy mukk hangot nem hallok 30 cm-ről sem
a házon cserélve a gyári CM Noctuára 7dB
belül VGA, HDDk, CPU - mennek az S-Flexek 9dB (belül), jéghideg minden most a nyári forróságban is
Táp Enermax MoDu - 500RPM - 7dBde ha hang probléma van ajánlom a Scythe előlapi konzolt

-
ffodi
veterán
-
Gerisz
addikt
válasz
partyphoto
üzenetére
Ultrahalk nagy légszállítású Noctua v. Scythe. Ne már!
Vagy ultrahalk vagy nagy légszállítású. Mert a kettő a Noctua-nak és a Scythe-nak sem megy. -
VGYke
addikt
Szerintetek egy akármilyen HD5870 megfelelő hűtést kaphatna a Cooler Master Sileo 500 házban?
-
petrusz82
aktív tag
Ez mitől lehet szerintetek?

Vibrálnak össze-vissza az oldalsáv alkalmazásai, de bármilyen ablaknál csinálja.
Viszont ha nyomom egy kijelentkezést, majd visszajelentkezem, akkor megszűnik a probléma.
-
Baga1983
senior tag
Sziasztok! Vettem az 5850-em hez egy 24-es FullHD monitort. Van bajom vele rendesen.
Nálatok catalyst nélkül felismeri a monitort? Mert nálam csak 1400x1050-et enged amig nincs fenn a catalyst. HDMI-n megy a kép. Rákattintva a desktop-ra azt irja hogy felbontás:1920x1080, erre van egy szép adag fekete keret mindegyik oldalon. Ez mitől lehet? -
CptMisi
őstag
válasz
kasa85
üzenetére
nincs mit

GPU-Z 0.4.4

Added PowerColor hardware giveaway
Fix for BIOS reading on ATI -
-
AstraCDX
senior tag
válasz
CptMisi
üzenetére
Előfordulhat, hogy egy esetleges régebbi BIOS verzió ilyen végletes hibát okozzon, hogy a lap "nem fogadja el" a videokártyát ?

Ez egyszerűen észmegállító !

Ez az esemény egyik, vagy mindkét gyártó részére nagyon szégyenletes, pedig elvileg egyik sem gagyi cucc .

Üdv.
Astra
-
04ahgy
nagyúr
válasz
CptMisi
üzenetére
"Mellesleg a Gigabyte-ot az AM3 alaplapjai miatt én nagyon megutáltam(sokan mások is), egyszerűen az, hogy olyan ram van a hivatalos támogatási listában, ami gyárilag 1333 Cl9, de 1,9volttal 1066 cl9ben sem stabil, az gáz."
Mert a proci IMC nem szereti a konkrét RAM-ot, arról a Gigabyte tehet? Próbáltam már a dolgot: egik lapban instabil OCZ + AM3 proci két tök más márkájú lapban (AsRock, MSI) is instabil volt.
HGyu
-
HaZsolt
őstag
Szerintetek meddig menne az 5830-as karim folyékony nitrogénnel?
-
CptMisi
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Suzuki topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Call of Duty: Black Ops 7
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Monitorkalibráló eszközök
- További aktív témák...
- Jura Impressa S90 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4209, 94% Akksi
- Apple iPhone 14Pro 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.Szerintem már lehet proci +lap+vinyó+ddr ram tipús hoz kötött ez az egész bohócság mert ez kellemetlen ilyen tudású gépnél az átlag FPS is nézve nomeg az árát is ,sajna ilyen kis szar lagok teszik tönkre a játszhatóságot,rengeteget ront az élményen.A King Arthur is fagy hegyekben ,C++,meg launcher,exe vel is, és ott is majdnem minden eredeti tulajnál megvan még ha ritkán csinálná, nem majdnem minden csata után mikor a térképre visszatöltene.Elég szar mikor fél órát stratégiázok egy csatán aztán nyerek ,én vesztek a végére pl:10db embert míg az ellen 400db embert, volt rá példa aztán mikor a térképre visszatöltene mert miért ne lehetne elmenteni csata közben
Töltés közben kifagyott C++ meg luncher. retek exe re hivatkozva utána vissza a játékba és kezdhettem újra és a jó arányom már szarabb lett jóval meg az a sok fél óra is amit elkúrt.. vele.Szerintem ott a védelemmel van a gond mert a virágbolti verzió jól megy állítólag aztán még vegyek eredetit vicc habár oszlanak e téren a vélemények igaz Gamestar - os játék nem nagy pénz az újságot meg élvezem már azért megérte a pénzét,de a rajta lévő játékért egy fillért nem adnék persze ha nem lenne vele gondom mert a sztori nagyon jó meg még nagyon sok minden.Azért vannak kivételek amire igenis áldozok ,de mindig is maximalista voltam ezen a téren ezért jól meg válogatom mit veszek mert ki nem szeretne új HD6xxx-HD7XXX szériát 
annyira nem visel meg...kíváncsi lettem volna, milyen Highon játszani vele, de erről ennyit 

.Ez a S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat mennyire lagolós fos olyan mintha rángatna vagy mi a csuda az elején kb: 10mp múlva a karakterrel elindulok befagy a kép kb: 5-10mp re és utána megy tovább.Mikor szaladok olyan min a Dirt 2 nél az a bizonyos kanyarban lagólás rángatás vagy mi a csuda efektnek nevezik ezt

. Na de ez ennyi akkor stabilan ezen a feszen 950Mhz körül van a vége mivel e két érték között nem próbáltam. Jól van ez így ez is szép!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)