Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
Új hozzászólás Aktív témák
-
CptMisi
őstag
nézd meg ezt->szerintem, ha két kártya van, akkor simán kiválasztod a 8600GT-t, és beállítod a Memory/GPU load kijelzését

-
-
ffodi
veterán
válasz
Sárpac
üzenetére
Tudnál nekem csinálni egy Fluidmark(v 1.1.1) tesztet, ha szépen megkérlek? 1280*1024, windowed, AA OFF, default beállítás(60000ms)
Na már csak azért, mert kiváncsi vagyok, jó -e az én eredményem, mert mióta platformot váltottam, tuningolva majdnem megkétszereződött az eredményem. Illetve elvégre neked mégiscsak i7-ed van. 
CptMisi:
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
CptMisi
őstag
úgy néz ki, hamarosan én is kapok GT220at
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
CptMisi
őstag
-
Zoo123
senior tag
Kifutottam a szerkesztési időből...
Win7, friss telepítés, 10.3-as CCC driver, 5850 alapon, automata ventiszabályzás, Furmark Stability teszt/benchmark eredmény:
kb 2 másodpercenként, de periódikusan akad, nem zavaróan, de ha a képernyő közepét nézem akkor érzékelem a "jelenséget".
Beállítottam CCC-ben a ventit fix 40%.ra (kicsit hangos!) akkor is ugyanúgy megakad és ugyanúgy 2 másodpercenként!
Hálaistennek játékok alatt nem csinálja, vagy csak nem veszem észre.
Más is próbálja ki, nálam nem történt semmi.
-
Zoo123
senior tag
3 napja én is "clubtag" lettem egy Sapphire 5850-es kártyával.
Windows Xp alatt nem sikerült semmivel (AMD GPU Clock tool, Ati Tray Tool) sem a CCC által megszabott maximális 775/1125 fölé húzni mert azonnal fagyott. Csak azért írom hátha más is ezzel küzd.
De lőn Win7 és máris viszi alapfeszen a 850/1200-at, előtte 4890-em volt, az se volt lassú, de most olyan 30-50%-al több fps-em van, atyaég, nem mondtátok hogy ez ennyire szalad!
Azthiszem megtartom!

-
ffodi
veterán
Ma rájöttem valami lényegesre(számomra legalább is az)!!
Sokan panaszkodtak, hogy pl furmark alatt időközönként be-be akad, és ez előfordul sokszor játékok alatt is. Ma alapfesz alatt teszteltem az 5870-et, amikor is elindítottam egy vantage-t. Szabályos időközönként picit be-be akadt. Indítottam egy furmarkot, az dettó. Először arra gondoltam, hogy túl kevés a fesz(alapfesz -0,1V). De rájötem, hogy nem!
Tudjátok mi okozza a beakadásokat?
Az autómata ventiszabályzás.Ha lefixáltam a ventisebességet azonnal megszűnt! Mindig amikor kicsit emeli a venti fordulatot, beakad, egy picit. Nyugodtan próbálja ki mindenki, hogy lefixálja a ventit mondjuk 40%-ra, indít egy furmarkot, és nem fog akadni. Majd ezután beállítja afterburnerben a ventifordulatot 45%-ra, nyom egy apply-t és egyből akad egy picit.......
Egyszóval ez akár megoldás is lehet a problémára.

-
fsb1000
nagyúr
válasz
üzenetére
Atóta már letisztáztuk, de a PH! weboldal is nagyon hasonló helyzetben van mint az al/al/al fórumjai. Világviszonylatban jelentéktelennek mondható.
Még kártyát sem kapnak a gyártóktól tesztelés céljára.
Pedig ide is épp olyan emberek írnak, mint a világ túloldalán, talán néha még képzettebbek tájékozottabbak és innovatívabbak is. Ez a helyzet.
Szerintem. -
CptMisi
őstag
válasz
fsb1000
üzenetére
Jelentéktelenek? Ezt így nem mondanám...Ebből a szempontból talán
De ha jól értem, te úgy általában mondod....Akkor viszont nincs igazad, történelmi szempontból nagyobb jelentőséggel bírunk, mint bármely más nép... 
Gerisz: "baszott Fermit"
jó dolog a te öcsédnek lenni 
-
Gerisz
addikt
NA csinált egy fórumtás tesztet. 5850OC (@5870) vs 470 [link]
Kíváncsi vagyok a simábban futásra, mert nekem eddig csak Nvidia volt, de ősszel veszek egy ilyen baszott fermit Öcsémnek megnézem magam is mi ez.
-
azoli09
tag
Helló
Azért ez ha igaz akkor gtx485-490 már le nyomja a 5970 vagy rosszul gondolom?
[link] -
BullKoxa
őstag
válasz
Sárpac
üzenetére
Az a Bibije most tettem, fel egy Win7 32 bites rendszert és csak az Nv kari van bent a gépben és a Fluid 1.1.1 ben ilyen eredményeket ad.Driver 196.21
640X480 3099 min:21 max:379 avg:53
1280x1024 1494 min:16 max:113 avg:25
Mivel látom hogy terheli e a vga-t?Az MSI Afterburner sem mutat aktivitást.
-
HSM
félisten
válasz
Sárpac
üzenetére
Mit szólsz ehhez?
"uP6206 is an affordable voltage regulator, unfortunately it does not support the I2C interface, so software voltage control is not possible. "
[link]"MSI includes their Afterburner overclocking utility with the card and claims support for voltage control. We downloaded the latest 1.51 version, which shows an adjustable voltage slider, but it doesn't work."[link]
Mivel nincs I2C interfésze a cuccnak, így ez nem túl meglepő....

(#10441) Giot: Attól, hogy olcsóbb, még valószínüleg erősebb, csak nem olyan igényes!
A refi karim alapfeszen, 1,08V-on 850/1200-on még szépen szalad, de ha már 930/1200-on megy 1,15V-on, akkor már eléggé meleg rajta minden, valószínüleg jóval melegebb, mint a Toxic-on.... Majd csinálok furmark-os képet. 
-
CptMisi
őstag
Istenem, ha már nem bírjátok ki, hogy csak egymást hazugozzátok, meg nem tudom, akkor tegyétek már OFF-ban
Mi lesz itt, ha nem 5-10 embernek lesz új nV-ja?! 
vhunor: S.T.A.L.K.E.R Call of Pripyat

-
omikron23
senior tag
Hi Mindenkinek!
Azt hiszem hőn szeretett HD5870-esem most készül eltávozni az élők sorából...
Fél éves használat után tegnap ő is csíkozósat játszott, amit egy újraindítás megoldott, de azóta halványan csíkok látszanak a monitoron.... (szerintem nem a monitor hibája...)
No para, van garancia...
Korábban gondolkodtam, hogy mi is legyen, ha esetleg eléri a vég a kártyámat... Fermi legyen, vagy Ati, de látva a sok építő hozzászólást maradok az Ati-nál...
(még a "betegeskedések" ellenére is) -
BullKoxa
őstag
Hi!Kérdezném ezek normális értékek egy Inno3D 220 GT 512MB -től?a Ventije le van szabályozva 5V-ra mert így halk.a 4X szlotban is mennie kellene nem?PhysX-re vettem Ati mellé de valami bibije van szerintem.Azért tettem be ide is ezt az írást mert hátha gyorsabban kapok váálaszt,tegnap bírtam már máshová de semmi.
-
Versus
senior tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni ,beszereztem egy igazi ritkaságot de egy kis gondom van vele.
A kártya egy V2-es Asus 5870-es de az a probléma hogy a böngésző,illetve a játékok menüjének alsó sávja vibrál ami marha idegesítő. 3D alatt nincs probléma.
Valaki találkozott már ezzel a gonddal ?
-
Sárpac
nagyúr
Elvileg jobbat tesznek rá amit finomabban lehet hangolni csak épp még semmisem támogatja.
Most jön a poén. az MSI Twin frozer karihoz gyárilag jár az afterburner, csak az a kérdés minek mivel nem támogatja, de a dobozán rajta van!
"Over voltage function of GPU
- Use afterburner to adjust GPU’s voltage, voltage is up to 1.35V. "Mellesleg a pwm vezérlő ami benne van max 1.3V-ig engedi az oct.

Szánalom azt se tudják milyen cuccot árulnak csak nyomják a marketinget!
-
Goldmen75
őstag
Gyerekek! Egyszer volt csak fenn nekem a Dirt2, de az nem véletlenül nvidiára optimalizált game, mint sok más? Mert akkor ne csodálkozzunk, hogy a 470-többet nyom mint az 5870!
-
Silex
aktív tag
válasz
fsb1000
üzenetére
Hát ne haragudj... Próbálj már higgadtabban kommentelni. Eddig mértékadónak tekintettem a véleményed a vízhűtés és egyéb topikokban...
Lehet hogy a PH fórum nincs benne a világ mondjuk fél tucat referenciának tekinthető oldalában, de hány ország van, mennyi lesz ahol nincs mértékadó oldal? Azonkívül ki a fene olvas magyarul fórumot? Ez nem minősít minket, te sem olvasol csehül, vagy arabul pedig lehet, hogy az adott témában kitűnő írások születnek.
Én is olvasok nem egy külföldi (nagy) oldalt. A PH fórum mégis a mértékadó és nem csalódtam még benne, szerintem nincs baj a színvonallal (szakmai). Magyarországon biztos hogy referencia.
(Távol álljon tőlem a politika, de ez a "merjünk kicsik lenni"), meg jelentéktelenség pesszimizmusa ami miatt írom ezt a kommentet. Szeretném "itt" jól érezni magam és igényesen informálni és informálódni, ne haragudj ha ennek jelentőséget tulajdonítok.

Amúgy üdv és Peace! Továbbiakban szeretettel és érdeklődve várom igényes kommentjeidet!
Lehet hogy Dirt2-ben gyorsabb a gtx470 - kicsivel, máshol meg a 5870 gyorsabb kicsivel, de kiforratlanok a driverek ítélkezni még nem kéne, kb egy súlycsoport aszerint ahány tesztet olvastam. A többi tulajdonság (meg a fanság) alapján lehet dönteni, de hogy mi a harcoljunk az nvidia vagy az ati mellett? Ez nem politika!
-
Massacre14
csendes tag
Na ha ilyen egyszerű lenne, már megcsináltam volna, csak egy gond van, hogy USA-ban tartozkodom fél éve már és nehéz lenne hazamenni megmérni és visszajönni megvenni itt
Mert itt akarom megvenni, ezerszer olcsobbak a műszaki cuccok itt. Valakinek nincsen véletlen GigaByte 3D Aurora háza? -
HSM
félisten
válasz
Massacre14
üzenetére
Hát, olvass utána, hány cm a kari, amit kinéztél, majd mérd meg, mekkora hely van a házadban.... A számok nem hazudnak....

-
HSM
félisten
válasz
Massacre14
üzenetére
Van különbség, a 2GB-os extrém felbontás, élsimítás meg textúraméretek mellett sem fogy ki a videómemóriából.
De azt senki sem tudja igazán, később szükség lesz-e rá, jelenlegi játékokhoz nem igazán. -
Massacre14
csendes tag
Hey, ATi 5870-et keszulok venni, es van egy GigaByte 3D Aurora ha'zam hozza. Bele fog ferni a kartya? Remelem igen! Ja es meg 1: Sok kulonbseg van az 1gb os es a 2gb os 5870 kozott? Koszi
-
fsb1000
nagyúr
Miért?
Szerinted a "PH! / Fórumok / Videokártyák / Geforce GTX470/480" topik jelentős nemzetközi érdeklődés homlokterében áll??
.
Legyünk már tisztában saját jelentéktelenségünkkel! A hsz-eink nem tekintkinthetők hivatkozási alapnak semire. A világ lakosságának 95% azt sem tudja, hogy Budapest vagy Bukarest. -
Giot
addikt
Okés kösz az infót! Valszeg nem fogom ezt az eljárásmódot követni
Ezek szerint lehet azért nem látja az egyik program sem a feszt mert a Sapphire saját tervezésű nyákja? 
(#10430) fsb1000 : erre gondolhatott: "Felölem azt vesz mindenki amit akar.
A nagy tesztoldalak eredményei alapján döntsetek, ne azt nézzétek, hogy egy 1.0-ás user kelet-europa nevenincs fórumán mit ír."Na jóéjt mindenkinek nekem holnap lanparty
! -
-
fsb1000
nagyúr
válasz
azoli09
üzenetére
Ne azért kérjél elnézést, hogy neked mit mondtak itt, hanem azért mert gyak lehazugoztál, meg lecsalóztál.
Én nem kértem Tőled személyes adatot, telefonszámot sem, csak megadtam a telefonom, hogy felhívhass. Ha be vagy tojva a vádaskodásod után, akkor nyilvános fülkéből is hívhatsz.
Nem fizikai elégtételre hajtok, hanem hogy ott vond vissza az állításaid ahol leírtad.
Ez nem politika... ne csalózz és ne hazugozz, egy fps mérési eredmény miatt.Valószinű, hogy nem téves amit közöltem, de kéne egy 5870 hogy lecsekkoljam vagy bizonyítsam. (mert már eladtam)
////
Továbbra is bárkit szívesen látok a megadott időpontban.
-
azoli09
tag
válasz
fsb1000
üzenetére
Elnézést kérek azért hogy itt azt írták nekem hogy nekik jobban megy , mit érdekel engem melyik jobb leszarom ,a másik mi közöd van a hoz hogy van e telefonom ,ki az a gyökér aki meg adja neked a számát hogy zaklassál hogy nálad a ati milyen szarul megy ,
EZENNEL KIJELENTEM HAZUG VAGYOK SZÁNDÉKOSAN MOCSKOLTAM BE A FSB NEVÉT ( Ö SZERINTE )

-
fsb1000
nagyúr
válasz
Robi BALBOA
üzenetére
"egy hangya farknyival nagyobb felbontáson nyomod), "
ja... 10%-val nagyobbal, ami kb. kiadja az eredményünk közötti különbséget.
A "maflame" fórumtárs Dirt2 kimaxolt eredménye 75 fps (ez sem 82), de ha azt visszavesszük alapórajelre nem lesz 70-nél több.
Megint stimmel az én 70-emmel.///
Mielött írjátok hogy hazudok, meg furcsák az 5870-es méréseim, ezen gondolkozzatok el légyszi.
//
És mégvalami: Eddig nem jöttem ide vitatkozni, ATI-t szidni.
Eladtam az 5870-et mert nekem nem felelt meg.
Ahogy eddig ezután sem teszem, de ha már másodszor nyomjátok az okosságot, hogy miket müvelek, akkor úgy érzem erre reagálni érdemes.Felölem azt vesz mindenki amit akar.
A nagy tesztoldalak eredményei alapján döntsetek, ne azt nézzétek, hogy egy 1.0-ás user kelet-europa nevenincs fórumán mit ír. -
fsb1000
nagyúr
válasz
azoli09
üzenetére
Egyszerübb lenne ha elnézést kérnél, mint ez a kifarolás, meg jópofizás.
Felőlem hozhatod a 2 fiad is.
Neked is felajánlottam, hogy a saját szemeddel bizonyosodj meg a a mérésekről.Mégegyszer: Eddig kettönk közül csak Te hazudtál, mert azt irtad nincs telefonod.
Tévedni tévedhetek, bénázhatok is a VGA-kkal, de azt nem türöm, hogy valaki a becsületemet mocskolja, (lásd GTX470/480 topik), mert nem tetszik neki valamelyik eredmény.
-
azoli09
tag
válasz
Robi BALBOA
üzenetére
Én nem állítotam hogy csaló csak hogy nem fedi a valóságot ,erre ö fenyeget engem ,tisztára félek este nem alszok meg kétszer földhöz vágtam már magam annyira félek hu

-
CptMisi
őstag
mi lesz itt egy-két hét múlva

-
Robi BALBOA
őstag
válasz
fsb1000
üzenetére
A Dirt2 eredményed még el is menne (mert tényleg egy hangya farknyival nagyobb felbontáson nyomod), de a heaven eredmény az már nem teljesen korrekt nálad, nem azt mondom, hogy csalsz, csak nálad valami(k) futhattak a hátérben vagy nem tudom milyen catalyst volt akkor éppen fent amikor ezt a mérést csináltad, de az tuti, hogy irreálisan alacsony értéket kaptál(még akkor is ha egy kicsit nagyobb volt nálad a felbontás).
Én el is mennék, csak hát valakinek dolgozni is kell, mert fater nem győzi a melót egyedül. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Robi BALBOA
üzenetére
De hát más felbontáson tesztelsz......
Az x1200 és x1080 között több mint 10% különbség van...Te is jöhetsz a kártyáddal.
-
azoli09
tag
Asszem le szállok a témáról meg fenyegetett egy bizonyos ember
de mindegy ha ismerne odafigyelne miket ír nekem , szánalom hogy milyen komolyan veszik itt a dolgokat egyes emberek 
-
fsb1000
nagyúr
válasz
azoli09
üzenetére
azoli09: Ne nevezz csalónak és hazugnak ne is sugalld!
Megadtam a telefonom, hogy felhívhass, a válaszod az volt hogy neked nincs telefonod.
El foglak érni..../////
Topiktársak!
Továbbra is fenntartom a mérési eredményem:[link]
GTX470-el a mérést megismételtem, 5870-el már nem tudom, mert eladtam.
Ezért, és a kételyek miatt felajánlom, hogy bárki eljöhet hozzám, hogy meggyőzödjön a mérésről. Az is jó lenne, ha hozna magával egy 5870-et, hogy az arra vonatkozó fps értéket is lecsekkoljuk.
PÜ-ben várom a jelentkezőket. Bp. XVII.ker-be kell kijönni.
Most szombaton és vasárnap erre áldozom a szabadidőmet 13-19 óra között.Méltatlanul meg lettem vádolva, remélem lesz aki eljön és tisztázzuk a dolgot.
Annak is örülnék ha 5870-el magasabb fps-t tudunk elérni full beállításokkal.
(1920x1200 8xAAA minden ultra i7-860@3,5)
De bárki lecsekkolhatja a saját gépen is 5870-vel. Én 70-et mértem. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
azoli09
üzenetére
A Dirt2 nálam is jobban megy mint FSB-nél, 80 az átlag és 70 a minimum a beépített benchben. (10.3a cata) (1920*1080 8xAA minen max, Win7 64bit)
A Heaven 2.0-ás eredménye is fura, mert neki a minimum 7fps lett! az átlag pedig 35fps.
Nálam ez jött ki: (A procim 3520mhz-en ment, nem jól írja ki a progi, és a kari gpu ja pedig 900-on ezért 2fps-t le lehet vonni a minimuml és az átlag fps-ből) (10.3a cata)
-
-
CptMisi
őstag
válasz
azoli09
üzenetére
amúgy én sem vettem észre, se furmark, se gta4 alatt, és még azt a tesztet is megcsináltam, de az sem olyan volt, mint neki...én nem mondom, hogy nála nincs ilyen probléma, mert 1) nem kérdőjelezem meg így látatlanban; 2) más környezetben lehet, hogy előjön a probléma, például nekem napi egyszer eddig 3játéknál(többi gond nélkül megy órákig, és utána sincs gond, ezeknél 5-10perc után) újraindul a gép, aminek okáról sok fórumon érdeklődtem, de senki sem találkozott ilyennel

-
Giot
addikt
válasz
Gerisz
üzenetére
Hm s kapott is sok eredményt nem látom át miért kell ilyen dolgokban gyermeteg módon (akkor is az enyém jobb) viselkedni? Miért azokat az eredményeket használta amik nem a valóságot tükrözik?

Ááááá mind1 az ő dolga! PC-és hardverekről beszélünk nem pedig egy szeretett hozzátartozónkról
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen processzort vegyek?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- SörcsaPH!
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- 27% - SAPPHIRE RX 7900 XTX Nitro+ 24GB DDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK!
- PowerColor RX 9060 XT 16GB GDDR6 Reaper - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- MSI Radeon RX 5700 XT MECH OC 8GB használt videókártya számlával és garanciával eladó!
- Új, fóliás XFX Quicksilver RX 9070 XT White Magnetic Air Edition 16GB (3 év garancia) - Beszámítás
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 OC 6GB használt videókártya számlával és garanciával eladó!
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro Max (256 GB) (rendelhető)
- Samsung Galaxy S25 Ultra / 12/512GB / Kártyafügetlen / MediaMarkt Garancia 2028.12.02.-ig
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ettol feltem
Remelem szomszedok messze
lehet, hogy amíg eléri azt a bizonyos sebességet(1perc), addig akadozik néha, utána viszont biztosan nem 

De egyenlőre arra sincs szükség, félkézzel visz mindent alapon is...
Fél éves használat után tegnap ő is csíkozósat játszott, amit egy újraindítás megoldott, de azóta halványan csíkok látszanak a monitoron.... (szerintem nem a monitor hibája...)

Ezek szerint lehet azért nem látja az egyik program sem a feszt mert a Sapphire saját tervezésű nyákja?