- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Liner
aktív tag
Hali! Vettem egy Asus EAH 5870-et. Sajnos videolejátszásnál azt tapasztalom, hogy a képernyőm jobb oldalán nem túl sűrűn de sajnos picit zavaróan fehér kis pöttyök ugrabugrálnak. Sajnos amikor tölti be GTA4 et, ott meg függőleges rövid fekete vonalkák futnak lefele, szintén a képernyő jobb oldalán. Hibás?
AMugy minden rendben van vele. Erős, gyors, játékban szép graf.
-
-
-
DrJános
aktív tag
Na jó most nagyon hülye leszek de mi is az a APU?
mert Fúzióról legalább a Dragon Ballban halottam de azért elég távol van a két dolog egymástól
Na jó a fúzióról is szívesen olvasok kicsit (mármint hogy gondolja ezt az AMD) ( bocs de most hallok róla először Angolt meg nem érteni) -
Giot
addikt
Lehet le kell cserélnem a VGA-mat?
[link] Jó úton halad az AMD.
-
Thome
veterán
Haliho!
Tudom hogy ezért a kérdésemért most sok leoltást fogok kapni, hogy használjam a keresőt, mittomén, de nekem konkrétan kellene 2 szám közötti intervallum, saccperkábéra.
Egy átlag konfiggal (mittomén, 3magos phenom, 4gb 1066mhz ram, nem tudom mi az átlagos konfig, mert notin szüttyögök már úgy 5 éve kb..) egy HD5850 mennyi 3d mák 06 pontot ad nagy átlagban?Köszönöm a válaszotok!
Üdv,
Thome -
q2w3
senior tag
És honnan tudnám leszedni a legfrissebb biost Sapphire 5850 ref hűtős vga-hoz?
Googlen keresem, de nem találom.Ez jó nekem ? : ez
Én nem kaptam hozzá játékot, de nem is a sima van, mert a hűtőm meg ref.
-
Воланд
titán
De igen. Elméletileg. Gyakorlatilag meg nem, ha azonos gyártótól származó BIOS-t teszel fel és nem attól döglik meg az adott alkatrész. De ha pl. egy asus kártyára mondjuk sapphire BIOS-t raksz akkor pápá gari.
Szerk.: Amúgy meg minden alaplap, videokártya garipapírjában benne van (ha jól tudom, még mindig), hogy bios frissítés garanciavesztéssel jár.
-
TomiLi
addikt
válasz
Robi BALBOA #12575 üzenetére
Igen az arma 1-et, amit előre is köszönök szépen!
-
Matyó83
tag
hali!
Tudna nekem valaki egy pontos méretet adni az 5870-esről? szélesség*magasság*hosszúság=5870
köszi előre is a válaszokat..
Üdv:Matyó
-
bigdigit
addikt
nekem ugyan ilyen problémám lett a 10.5-ös drivertől 4870x2-vel!
ez a szemét ati társulat valamit nagyon elkúrt megint az biztos.3 napig küzdöttem a problémával!azt hittem már bexart a kártyám.driver csere nem oldotta meg a problémát.áttettem a kártyát másik gépbe ott is újraindult.
végső elkeseredésemben másik biost tettem fel a kártyára.azóta megjavult.sőt most ismét a 10.5-ös driver van fent és megy rendesen.
ami feltűnt a 10.5-nél,hogy restart után annál a megjelenő regelős szövegnél nem stimmeltek a karakterek a magyarral.szó szerint mintha írt volna bele a vga biosába a 10.5-ös...
-
TomiLi
addikt
válasz
Robi BALBOA #12567 üzenetére
Nekem a sima Arma (1) -nél csinálta... Ha nem nagy probléma kiszedni a gépedből a vga-t, akkor szívesen megnézném, hogy mit tapasztaltok! Amit előre is nagyon köszönök!!!
Nekem is elég egy nagyobb monitor. Nem is férne el az asztalomon három, meg a költségvetésbemben sem...
Meg nem is tetszik ez a megoldás, inkább az egy jó nagy monitor híve vagyok...
Köszi, mégegyszer
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
TomiLi #12548 üzenetére
Ez a textúra kitöltési "hiba" nálam a crysis-nál jön elő, amikor először indítom a gamét beletelik 2-3 mp-be mire fel texturázza a tárgyakat, ez nem a kari hibája, ez inkább a game vagy a driver hibája lehet.
Neked melyik gaméban csinálja Arma2? (csak mert ha kell megnézem neked, hogy az én karimmal mit csilál, elmegyek haverhoz a vga-val, nagy arma rajongó a kolléga!)Amúgy a 2gb ramnak van létjogosultsága, 2-3db FullHD-s monitor társaságában, mondjuk ide már egy gpu kevés úgyhogy egyből 2db 2gb-os 5870-et kell venni, na én ezért maradok a jó "öreg" 1db 24"-os FullHD-s monitoromnál.
(amúgysem szeretem kapkodni a fejem vagy túl távol ülni a monitortól)
-
q2w3
senior tag
Most toltam egy GPU Caps Viewer-t és 71 foknál 30 %-on járt a venti ATI CCC szerint.
Utána kipipáltam a manual fan controll-t és beállíottam 40%-ot apply-ztam és nem állt át arra a fordulatra. Ez MSI Afterburn miatt lehett? Ez idő alatt pedig nem futott. Lehet, hogy valamiért nem nem veszi fel rendesen a ventillátor fordulatát. -
q2w3
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy kb 30 perc játék után elmegy a kép, és a vga ventije elkezd max fordulaton pörögni. Már vissza vettem az órajelet alapra, de így is csinálja.
Sapphira 5850 vga-ről van szó. Szerintetek mi lehet a baja?
Mire újra feláll a windowsom(reset után) akkor 50 fokot ír hőmérsékletre. És nem is érzem forrónak a ház oldalát. Ezt azóta kezde mióta felraktam a 10.5-ös drivert. MSI Afterburner-t használok, de legutoljára az is kikapcsoltam és így is fenn áll a probléma. -
-
amper zoli
tag
Tyűhűűűű
A 470 helyére kéne egy 5870-es chip és kész a tuti fizikás vidikari
[link] -
CptMisi
őstag
válasz
Gerisz #12556 üzenetére
nem lett az, csak olyan, mintha az lenne...mert van L3, és a 965 órajelén fut...
alap athlon 2 x4, athlon2 x4 moddolt, alap x4 965DrJános: attól függ, mire használja...játékokban az i7 nem jobb sokkal, mint egy x4es phenom 2
felhúzni 3GHz-re szerintem alapfesszel megy
de játékokban én nem vettem észre túl nagy különbséget 3,2GHz és 3,7GHz között
-
-
CptMisi
őstag
válasz
Franco9 #12553 üzenetére
"Jelenleg 3,2 GHz-en használom aktív L3-mal ... Arra kell figyelni, hogy CACYC AC kód legyen a kupakon, mert akkor DENEB magos."ha sikerül aktiválnod az L3at és tuningolod egy kicsit, akkor tökéletes, anélkül is jó, de úgy még jobb
ez függ attól is, hogy milyen felbontáson használnád....ha 1280*1024 akkor gyári beállításokkal eléggé visszafogná szerintem az 5850et, de tuninggal már jobb eredményt kapnál
ha Full HD-ban használnád, akkor ott már sokkal inkább a vga lesz meghatározó, de egy kis órajel emelés itt sem árt -
TomiLi
addikt
válasz
Sárpac #12552 üzenetére
Hát igen! A sapphire esetében már láttuk, hogy ilyen mértékű felára van a plusz 1Gb ramnak.
(#12549) CptMisi Valószínű valami ilyen indíttatásból gyártanak 2Gb-os vga-kat. Persze az meg csak mellékesen jó a gyártóknak, hogy egyesek, akiknek nincs rá szüksége mégis ráharapnak...
-
Franco9
tag
http://www.argep.hu/opinion_143864.html
egy ilyen esetleg elég lenne egy 5850 alá? -
CptMisi
őstag
válasz
DrJános #12550 üzenetére
Nem tudom, de talán van olyan grafikusok által használt alkalmazás, ahol szükség lehet 2Gb-ra
ettől még persze van sok idióta gémer, aki megveszi, mert 2gigabájt, de ugyanúgy CoD2zik vele, meg nem használja ki, csak nem tudja eldönteni, hogy ezt vegye, vagy a 2gigabájtos GT220at, mert mindkettő 2gigabájt....
nem használok semmilyen tervező programot, de ott szerintem nem árt a sok VRAM -
TomiLi
addikt
Ezt vágom, hogy anno miért volt a GTX280/285 512bit mem. sávszélességgel... (GDDR3)
Én nem is azt mondtam, hogy az ati rosszul csinálja. Ez már bejáratott, mert a 4870-esek és a 4890-esek is így működtek.Viszont az arma-nál mi lehet a gond? Anno a GTX 280-nal nem voltak ilyen textúra problémák... De nem akarok Nv-t, mert az ediggi tapasztalataim alapján csúnyább a játék képe, mint az atival! Bár nem tudom milyen lehet az új nv, de szerintem ezen a téren nincs változás...
Sötétben tapogatózom...
Az a baj, hogy ez az arma nem túl népszerű ezért mindent magamnak kell kitapasztalni....Sárpac: Akkor ez megint a felesleges kategória.. Parasztvakítós téma....
-
Giot
addikt
válasz
TomiLi #12540 üzenetére
A Gddr5-ös chipek azért járnak ilyen magas frekin hogy a 256-bites sávszél semmiképpen ne legyen limitáló tényező. Az nV azért alkalmazott annak idelyén pld a Gt285-nél 512-est mert ők akkor még Gddr3-at használtak és az tényleg megfogta a volna a GPU-t 256bit-el. Sokat piszkálták az ATi-t ezért hogy ő miért nem használ nagyobb sávszélt és most amikor az nV is áttért a Gddr5-re azt láthatod hogy ő is csökkentette a sávszélt. A Gtx465-nél pedig 256bit lett a 384-ből. Az nV a Gtx470/480-as esetében ,ahol 384bit-et használ, alacsonyabb órajeleken járatja a Gddr5-ös memókat mint az ATi a 58XX-nél. Tehát relax nem hülyék üldögélnek az ATi-nál.
-
TomiLi
addikt
válasz
csucsu21 #12532 üzenetére
Very nice!
Viszont azt nem vágom, hogy van jelentősége a 2Gb ramnak? Nem inkább a memória sávszélességre kellene rágyúrni egy picit?
Nekem volt egy olyan gondom armed assaultban (5870-nel is), hogy néha lassan töltötte be a textúrákat a játék... Egy - egy objektumnak több textúrája van - van ami részletesebb és van ami nem annyira. Gondolom, hogy távolság függően tölti be a játék a megfelelőbbet. Csak néha a közelebbi objektumokra is csak a távolabbi, egyszerűbb textúrák jelennek meg és csak 2-3 mp után a részletesebb...
Nem értek hozzá, hogy működik, de nincs tippetek, hogy ezt a vga-n belül mi okozhatja? Ha egyáltalán a vga a hibás...
Csak arra szeretnék kilyukadni, hogy itt lenne esetleg létjogosultsága a 2Gb ramnak?Köszönöm
-
Giot
addikt
Hm, nem is rossz
: [link] Ha lengyelül jönne be alul a nyelv választás.
-
-
csucsu21
aktív tag
válasz
amper zoli #12534 üzenetére
Igen az a Proci tetszett meg és árban sem és teljesítményben sem roszz szerintem
Jobban örültem volna egy 920-nak de arra már nem volt keret de ez is bőven elég -
HSM
félisten
válasz
Integra #12529 üzenetére
Optimalizálatlan borzalom ATI-n?
Én azért szépen végig tudtam tolni Q6600-al és 3870-es radírral... 20-30FPS körül ment végig, egyedül a zuhanós/repülős résznél zuhant be játszhatatlan szintre.... Ja, MSAA nélkül, DX9, de minden mást maxon 1680*1050... Mondjuk a WH-hoz már nem ártott meg az akkori 4850-em, de azzal is röccenéstelenül futott, igaz akkor DX10-ben.... Szerintem ez épp elég jó optimalizálás, felső-középkategóriás VGA-karin maxon megy tökéletesen...
-
torma1981
veterán
Szerintetek megéri az Ati sapphire 5870-es az sapphire 5850-essel szemben? Mert kb 20-23ezer forint különbség van a kettő között. Mennyivel gyorsabb a 5870?
-
Integra
titán
válasz
amper zoli #12521 üzenetére
ez crysis2?
ugyanolyan optimalizálatlan borzalom lesz, mint az 1?
ráadásul ati-n? halál -
Integra
titán
lámer dolog, vágom, de milyen kábelt dugjak az 5870-be?
2x6 pines csatlakozó van rajta
van a modu87-nek olyan kábele, ami 2x 6+2 pines, ez kéne bele, csak már újabb vga-ra is felvan készítve, ami már 2x8 pines lesz? -
CptMisi
őstag
válasz
Robi BALBOA #12523 üzenetére
van rá hazai garancia, ha erre gondolsz
-
CptMisi
őstag
válasz
amper zoli #12521 üzenetére
azt te csak hiszed
jelenleg amúgy sincs olyan játék, amit nem tudok nélkülözni -
CptMisi
őstag
válasz
Robi BALBOA #12517 üzenetére
elvagyok, zenét hallgatok, videókat nézegetek, MSN, több időm marad legalább másra pl focira
igazából még amíg az első rammal szívtam, azalatt kiidegeskedtem magam, és sem az nem "érdekelt", hogy lehet, hogy rossz a kártya, mert hát van rá gari, mit idegeskedjek, se az, hogy az új rammal is szarakodik...viszont nálam soha nem látott tempóban gyűlnek a HSZ-eim, mert persze próbálok utánajárni a témának, meg más topikokba is irkálok
-
CptMisi
őstag
válasz
Dreamie #12515 üzenetére
szerinted?
nem, havernál csak úgy hasít az 5850nálam meg jelenleg az ő 4870e van, azzal is ezt csinálja, megpróbálom rávenni, hogy borítsuk össze a gépeinket(ugyanolyan alaplap), hogy kiderüljön, nincs -e valami hardveres, nem inkompatibilitási probléma, vagy csak ez sem jó a laphoz
aztán, ha az ő ramjaival jó, akkor ki kell derítenem, hogy AsRock 890GX Extreme 3ban menne -e a ramom rendesen
addig is Pet Soccer 4 ever! -
Dreamie
őstag
hujjujj, nagy a csönd
CPTMisi, meglett a problémád a configoddal, vagy még mindig nem derült ki?
-
Воланд
titán
válasz
Massacre14 #12510 üzenetére
Töltsd ki az adatlapodat, hogy milyen géped van, utána meg fáradj át ide: Melyik tápegységet vegyem?
-
jeni
félisten
válasz
salytmasztor #12507 üzenetére
hosszabb távra MSI,Gigabyte,Asus mert ezek 3 év garisak
tuning szempontból a Sapphire egyedi hűtésű Toxic és a Vaporv változata tuningban jobb
gondolom én -
Giot
addikt
válasz
salytmasztor #12507 üzenetére
Asus, Msi, HIS, Sapphire, ahonnan bátran lehet válogatni talán most már a Gigabyte is de azzal voltak gondok az elején, igaz mindegyiknél bele lehet szaladni hibásba. Ha referenciát veszel azok nagyjábol egyforma tuningtartalékkal rendelkeznek, ha nem akkor és inkább OC-ben gondolkodsz akkor ott van a Sapphire Toxic vagy Vapor-X szériája (előbbi tuningra termett utóbbi egyedi hűtése miatt lehet alkalmasabb a tuningra). Vagy az MSi lightning-ja, esetleg a HIS 5870 V iCooler Turbo-ja. De ezek mindegyike elég borsos áron kelleti magát. Még a referencia 5870-hez képest is.
-
salytmasztor
aktív tag
5870 vasarlas elott allok.
Melyik tipust erdemes legjobban megvenni, melyikkel kell inkabb vigyazni?
Es melyikbol lehet esetleg a legtobb teljesitmenyt kisajtolni? -
DrJános
aktív tag
kösz a segítséget, de az a baj az Everest el, hogy csak valós időben tudom nézni a hőmérsékletet és nem tudom ki elemezni Game után a GPU-Z az pontos progi? mert nekem 4670 passzív karival azt íja ki hogy a GPU 0 % -os terheltségű és közben meg 85 90 C ami megint csak fura Catában legalább látom, hogy mikor alt tab olok hirtelen esik a gpu terheltsége ( bár ezzel sem tudom meg hogy mennyire pörög game közben) vagy a GPU -z ben kell (állítgatni, pipálni) valamit?
-
DrJános
aktív tag
Srácok érdekelne hogy van-e valami Progi ami pl: Game alatt fut és rögzíti a GUP hőmérsékletét és hogy hány % osan volt épp kihasználva?
CPU ra is jó lenne ilyen de azt majd másik totyikba dobom fel.
-
CptMisi
őstag
válasz
Massacre14 #12500 üzenetére
nem az a lényeg, hogy mit ír, hanem az hogy, mennyit fogyaszt
egy márkás 450W táp elég neki amúgy, haverral néztük a 4magosított, feszemelt tuningos Phenom II-jével Prime+Furmark 400W konnektorból... én mondjuk biztos nem 450est vennék, egy corsair tápot nem kell két évente cserélni, és később jól jöhet egy kis tartalék....ha már corsair, akkor hx520, vagy FSP Bluestorm II / PRO / BRONZE 500W
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó eVGA RTX3080 XC3 Ultra 10GB szuper videókártya dobozában!
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- GARIS - MSI GeForce RTX 3080 VENTUS 10 GB
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire PULSE RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- SAPPHIRE Radeon RX 5700 XT NITRO+ 8GB GDDR6 256bit videokártya
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3138
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest