- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sárpac
nagyúr
válasz
amper zoli #11999 üzenetére
Pontosan milyen tápod lett?
-
amper zoli
tag
Ez nem semmi!
Most szereltem be az új tápom, erre kikerült a tücsök a házból!
Magyarra fordítva, nem a VGA-m ciripelt terhelés alatt hanem a régi tápom -
Giot
addikt
Nem tudom mennyire megbízható a GPU-Z v0.4.3.
Sárpac ajánlom figyelmedbe.
(#11995) amper zoli: A Gigabyte-al kapcsolatban van negatív tapasztalat Bios téren is olvass vissza, persze nem általánosítani akarok. Ettől függetlenül nagyon jó alaplapokat gyártanak. Az XFX-ről meg semmit sem tudok így nem is nyilatkozom felőle.
-
Giot
addikt
válasz
tzsolesz #11984 üzenetére
Köszi! Nekem ez az ötödik Sapphire VGA-m a sorban:
HD 3850 Ultimate
HD 4850 Toxic
HD 4870 512
HD 4870 1G
HD 5850 Toxic Ez 3 hónapja van meg. Eddig probléma mentes. Viszont elég gyenge Bios-al jött ki, de ezt orvosolták Sapphire-ék, kiadtak egy új Bios-t hozzá, és ez már engedi a tuningot 1000/1300-ig a Catalystban.
Ja és volt nálam vagy 5 napig kölcsönbe egy 3870X2.(#11988) a000: Asus, MSI, HIS, Sapphire. Ezek közül érdemes válogatni. Amelyik szimpatikus. Igaz a HIS nehezen beszerezhető.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
amper zoli #11990 üzenetére
10.6-al bugos még kicsit az 58xx.
-
amper zoli
tag
A 2GB VGA-kon is előfordul néhány játéknál, hogy futás gyors menet közben később rajzolódnak ki a textúrák a távolban
-
a000
őstag
Sziasztok
5850 vásárlása előtt állok, és kérdezném, hogy melyik gyártóét érdemes megvenni, ami megbízható és jól fog menni? Tuning nem hiszem, hogy lesz.
-
pmmf
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm a tippeket "HSM"-nek és petrusz82-nek, ki fogom próbálni!
-
petrusz82
aktív tag
Szerintem próbálj meg egy oprendszer újratelepítést, mert az nvidia driverből még biztos maradtak komponensek, amik lehet nem tetszenek az atinak. Esetleg még megpróbálhatsz előtte driver sweeper-el egy tisztítást csökkentett módban. A lényeg, hogy minden ati komponenst szedj le, és csökkentett módban indítsd a driver sweeper-t és töröld az nvidia és ati maradék komponenseit.
-
HSM
félisten
válasz
tzsolesz #11984 üzenetére
"A Sapphire-ban egyszerűen nem lehet csalódni."
Azért sajnos de. Ők is csak egy gyártó...
(=profitorientált vállalkozás) Amivel nincs is baj, csak nem kéne túlmisztifikálni a dolgokat.... Amúgy a legtöbb kártyájuk tényleg jó konstrukció.
Amúgy nekem a refi karik jobban tetszenek, nekem ez már túl giccses... -
HSM
félisten
válasz
tomgabor #11968 üzenetére
Erre konkrétan tudom a választ. Frissíts drivert ismerősnél, és mindjárt jó lessz.
Ez egy ismert hibajelenség, a játék kiadása utáni első driverben már javítva is volt....
Mindenkinek mások az igényei, és ahhoz a processzorhoz (Phenom2 X6) kb. bármilyen VGA-t tehetsz, anyagi lehetőségek és az igények függvényében.... -
pmmf
csendes tag
Sziasztok!
Egy kezdő kérdése:
Vettem egy Sapphire HD5850-et cserélve egy NV 9600GT-t. OS az XP, régi driver uninstall, kártya csere, új driver install. Sajnos a gép lassult, a játékok fps értékei csökkentek. Tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a probléma, mit kell esetleg még finomítani, állítani? Alaplap Gigabyte EP45-DS3, proci Q8200, táp:500watt, memória 2GB.
-
Zoo123
senior tag
-
DrJános
aktív tag
válasz
tomgabor #11972 üzenetére
Nem tom én is találkoztam már olyannal, hogy 1 gép kevesebb rammal és procival volt olyan gyors mint az enyém ( vagy nem túl sokkal lassabb, de jóval kevesebb cpu val ( így talán jobban igaz)) és csak pislogtam.
Am a 4670 ami nekem van azzal is elég jól ment DIRT2 pedig az enyém passzív ( az más kérdés hogy 90 - 100 között volt a GPU ) -
tomgabor
őstag
Sziasztok! Szerintetek egy AMD Phenom II X6 1055T-hez(6x2,8Ghz) milyen VGA illene?
-
HSM
félisten
válasz
04ahgy #11958 üzenetére
A víz nagyon sokat segít ezeknek a GPU-knak.
Szépen megy akkor nálad is.
Én megmondom az őszintét, meglepődtem, hogy pöccre megy 850/1200-on, de kis finomítással 930/1200-on is...És nem is lesz tőle túl hangos, pedig refi, marad tartalék a ventiben bőven...
Egyedül a VRM nem szereti már, oda kell rá picit figyelni úgy már, legalábbis furmarkban úgy már 100 fok fölé megy, ami játékban olyan 75-80-at jelenthet....
-
törölt tag
Tök midegy mennyi feszt kap!! A Toxic vátozatok nagyon jól tuningolhatóak, és nem tulosó sorban bírják is
(Jé két hét után van érdeklődő a monitoromra)
-
Giot
addikt
válasz
Sárpac #11945 üzenetére
Aham értem vagyis mindig azt aktivizálja a Bios ameikre szükség van. Ha 3D órajeleken megy a VGA akkor lehet a saját beállításai szerint 1.088v-ot adna de mivel ilyen nincs a VRM-részéről ezért autó 1.12v-ot kap. Na akkor csak az homályos hogy mi értelme van a Bios-t úgy megírni hogy 1,088-at adjon neki mikor ilyet nem is tud. Pedig ez a Bios speckó ehhez a kártyához készült. Na ezt a témát még kicsit körbe kell járni.
-
Dreamie
őstag
válasz
#35434496 #11936 üzenetére
Öööö,, azzal volt egy kis problémám. Megcsináltam a flashdrive-ot, viszon bebootoláskor fekete képernyő bal felső sarokban fehér kurzor. Szal nem tudtam az új biost feltenni e miatt, szériaszám stimmel a bioshoz, szal lehet ez lehet a problema.
egyébként Köszi a helpet
-
Dreamie
őstag
Sziasztok!
Másfél hete tulaja lettem egy Sapphire hd 5850 toxic kártyának. Úgy örültem neki, mint majom a farkának, ez volt az álmom. Eleinte nem volt vele gond, szépen muzsikált, de World of warcraft alatt is 1x és Settlers 7 alatt pedig sűrűbben csíkosra fagy a képernyő és csak a reset segít. Amiket próbáltam már. Tápcsere (Chiefec 550w), Winfos 7 64 újratelepítés, Furmarkkal 2* 1,5 óráig ment 70 fokig melegedett a kártya, de nem volt fagyás, tegnap az alaplap biosát is frissítettem, így még nem próbáltam, nem volt időm rá sajna, de ma meglesem. Még annyi, hogy Wow-nál nem mindig jön elő, gondolom régebbi játék és nem eszi úgy a kártyát.
Ha van vkinek vmi ötlete legyen szíves segítsen.
Előre is Köszönöm!
Üdv.: Dreamie
u.i.: még annyit tanácsoltak, hogy vegyek vissza órajelekből és akkor valószínű elmúlik, de akkor meg minek a gyári tuning?
-
-
HSM
félisten
válasz
Sárpac #11924 üzenetére
Mondom, hogy nem megy 10.4 alatt, ha ezt az unofficial-dolgot engedélyezve húzzuk, akár csak 1Mhz-et is...
Kell két profil, egy alapórajeles egyből mentve, akkor lesz annak nem OC 3D módja, és lesz 2D is, és mellé egy 3D profil, ami OC. Normál módban meg 775Mhz a plafon.
(Ami elég soványka, nálam 850-et megy alapfeszen, 1,08V-on és 930-at asszem 1,12V körül)
-
HSM
félisten
válasz
04ahgy #11921 üzenetére
[link]
Átírod a konfigot, utána mehet az OC....Mondjuk ez nagyon gáz, hogy nincs powerplay...Egészen tuti? És frisebb BIOS-al se? A GB elég gyakran hoz ki friss (javítgatott?
) BIOS-t a nem ref VGA-ihoz....
Ja, igen... És ha így tuningolsz (afterburnerrel), akkor semmilyen karinál nincs PowerPLay, kézzel vissza kell váltani egy olyan profilra, ami nem OC. (Mondjuk egy kb. 3 másodperces művelet játék előtt és után, szval nem vészes egyáltalán...) -
04ahgy
nagyúr
Nos, klubtag vagyok 2 hete egy Gigabyte GV-R585OC-1GD kártyával.
Tapasztalataim:
- Elég jól bírja a tuningot, pontos értékek azonban még nincsenek.
- Nincs powerplay. Mindig fix feszen, és órajelen megy a szerencsétlen, azaz a maximumon. Befűti a kis szobámat rendesen, még üresjáratban is. Mindössze két profil van a BIOS-ában, egy boot flaggel jelölt, és egy másik. Az utóbbit használja mindig. Ez nagy negatívum nálam.
- Nagyon halk a hűtése, még 100%-ra feltolva is korrekt a termelt zaj, és jól le is hűti a kicsikét, automata szabályzással is.HGyu
-
-
Sárpac
nagyúr
Én úgy tudom a 5850 toxic fix 1.12Volton megy az 5870 toxic 2gb pedig 1.2V nem véletlen, hogy fix feszes és nem lehet állítani, a biosba beírt értékek szerintem nem befolyásolják oda a gyári értékek vannak besütve.
Az előbbit hétvégén ki is tudjuk majd mérni jön egy toxic hozzánk is. -
Silex
aktív tag
Nem alapfeszen, persze az durva lenne. Igazság szerint nem is próbáltam mennyit bír alapfeszen.
Csak azért újjongok a vízhűtésnek mert sok előnye van. Igaz hogy kell venni egy full cover blokkot a VGA-ra, viszont elég egy sima ref kártya, emellett már nem kell különleges hűtés meg gyári OC - 0 Db zaj és akár 20 vagy több fokkal hűvösebb, mint a léghűtések - ami tuningban nem keveset jelent. (Heaven közben nem megy 40 fokig se a gpu ezzel a tuniggal)
Különben én is a Sapphire-t részesítem előnyben az ATI-nál, de ez a kártya annyira olcsó volt, hogy nem hagyhattam ki.
Amúgy az alapfeszes tuningod tényleg nem semmi.
-
Giot
addikt
Ezt alapfeszültségen hozza? Ha igen akkor respekt.
Ha nem akkor ezt általában hozzák az 5850-ek emelt feszültségen. Nekem nem akarták eleinte elhinni hogy a 950/1200-at hozza alapfesszel. De mivel nem tudok feszt állítani a Toxic-on, sajna nem látják a tuner progik, talán majd az újabbak, így az a tipp is volt hogy alapból emelt fesszel érkezik a Toxic Aztán azt is kiderítettem hogy 1.088V-on dolgozik ami ugye a referencia feszültség, azóta azt mondom hogy ez a Toxic bizony jól sikerült a Sapphire-nak. De lehet az is hozzájárul hogy válogatott chip-eket használnak. Igaz erről nincs infóm.
-
Dadpool
aktív tag
PN:288-3E140-T00DA nekem ez a 5850 toxicomnak a száma
kov héten kuldok 1 kis kraftot neki hagy szokja a kicsike
a dobozára az van irva hogy black diamond chokes
és ha belenéztek csomo saphire feliratu kis nem is tudom miez van benne. meg hoszab is mint a referencia kártya -
Borkai
tag
Na ja.. nagy dilemma. Most 5850 sok tuninggal vagy 5870 kevéssel
és egy toxic 5850 ára eléggé közel esik egy sima 5870-hez, valamint a tesztből kiderül, hogy 900-ra kell húzni az 50est, hogy beérjen egy alapórajeles 5870et, ennyit azért nem bír mindegyik
Hát először összekaparjuk a pénzt..
-
Giot
addikt
válasz
jegenye77 #11912 üzenetére
Látom Sapphire van neked is, a referencia nyákos vagy már a Sapphire saját tervezésű nyákja?
Azért az hozzá tartozik hogy elég takarosan átgyúrták a Toxic nyák-ját. Ebben a tesztben egymás mellett a Toxic és a ref nyák. Érdemes megsasolni, pld a táp rész teljesen más. De arról nincs infóm hogy válogatott chipeket használnak e. Bár lehetséges. -
-
Gerisz
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Google Pixel topik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- MSI MAG B760 TOMAHAWK WIFI +Intel Core i7-12700K 3.6GHz cserélném amd-re
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest