- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
Szuper, köszi!
Hát ahogy nézem, memóriát csak kis IC-kkel lehet bővíteni, ha nincs már tele eleve. Majd kiderül. Meg aztán, működésükről sem tudok még semmit. A dupla procis cucc nagyon jónak tűnik, ilyenem még nincs, talán nem is láttam még ilyet. Ha sikerül beüzemelni, az maga lenne a tökély. Bár csak egy proci van benne. Mondjuk nekem van PPro procim, csak nem tudom, hogy azonos órajelűek e, meg vajon két különböző órajelű mehet egyszerre?
-
Yutani
nagyúr
-
gban
veterán
válasz
Sanchez638 #26291 üzenetére
Egyértelmű szerintem az 50 Hz.
Egyrészt mert totál régi (2008-ig forgalmazták, másrészt mert jeleznék a többet, harmadrészt meg akkoriban a 100 az nem nagyon volt jellemző).
Megvenni csak nagyon akciós áron szabad, ha ezért kérdezed.mod: itt is ezt írják
-
Sanchez638
addikt
Sziasztok, valaki erre tudna nekem mondani egy frissitési frekit?
LG 37LC2RR-ZL
Sehol nem találok róla infot
-
Rive
veterán
Teljes értékű dual processzoros rendszerként működik, BIOS támogatás nélkül. Azaz a megfelelő (!) OS ismeri fel és indítja el a második processzort.
Ui.: a BIOS támogatás nem kell, a lap szempontjából pedig mindegy, hogy egy vagy két processzor van a chipset mellett... Ebből a szempontból a S370 buszrendszere igen rugalmas.
Ui2.: annyi hátulütő van talán, hogy a lap VRM-je itt két processzort hajt... De mivel úgyis valami fullos PII-re van méretezve, vinnie illik a dual celeront
-
gban
veterán
válasz
zoltanz #26286 üzenetére
És egy ilyen kütyüvel teljes értékűen dolgozik a 2 proci?
Nem kell a biosnak, lapnak, chipsetnek, Juli néninek is támogatnia a 2 proci kezelést?
Vagy megoldja az oprendszer?
Vagy hogy működik ez a dolog?
Ennél sokkal újabb, pl. 775-ös lapoknál is van hogy nem támogatja a lap a 2 magot, ennél hogy működik vajon?
2 magként vagy 2 prociként?
Bár az oprendszer felé ha jól tudom a 2 magosak a 775-nél 2 prociként jelentkeznek be, vagy nem?mod: ahogy nézem, a lap felé 1 prociként jelentkezik, és elosztja a munkát a 2 proci között. Valamint csak PPGA, nem FCPGA.
-
zoltanz
nagyúr
Ilyet elfogadnék:
QDI cég adta ki és a neve TwinMagic. Ezzel bárki dual processzorossá teheti a már meglévő Slot 1-es alaplapját. -
zotyesz66
őstag
válasz
czundermák #26278 üzenetére
Még egy link: Asus DIMM Riser.
-
zotyesz66
őstag
válasz
Szerintem ez egy Intel MTH kártya. (az bizony!)
Viszont lehet, hogy csak i820-as chipsettel megy, az meg P!!!-as cucc. Nem volt valami sikerült dolog, de ezzel próbálták enyhíteni az RD RAM fiaskót, mármint, hogy milyen méregdrága volt. -
zoltanz
nagyúr
válasz
Ha tippelni kéne akkor registered ECC kártya.
Passz. -
Fenyő
őstag
válasz
DarthSun #26277 üzenetére
K6-III+-osból meg egy német csókának van egy kontényerni, szvsz ezekből a +-os procikból többet legyártottak, mint amennyi aztán piacra került, aztán nem tudták azon áron értékesíteni amin szerették volna, mivel eléggé megkésett dolog volt, egy Duron jóval olcsóbb volt ezeknél amivel nagyon nem egy kategória.
Egyébként (ez Bacsisnak is szól) küldtem méleket a cx/ti 486 kessbekpcsoló progival, én a config.sys végére szoktam (Ti486slc2-50-esem van egy 386sx lapba hegesztve Rive jóvoltából) biggyeszteni install(high) paranccsal, a 486cache.exe általában elégséges /cn a 8kb-os /c2 az órajelkétszerező és /cb az 1 kb-os mód, ha nem lenne stabil 8 kb-al (windowsban pl hamar kiderül), a cx486.exe-vel további finomhangolásokat lehet elvégezni, ha szükséges paraméterezése config.sys-ben (installhigh=C:\elérési út\cx486.exe q c:\elérési út\cx486.cfg). -
czundermák
aktív tag
Urak, tanácstalan vagyok, szükségem lenne egy kis támaszra, mégis mi ez?
Addig jutottam, hogy RD helyére SD megyen, ráadásul kettesével. Próbálkoztam már mindennel, tettem mellé RD-t, legyen meg a dual channel, próbálkoztam 1 darab SD-vel, 100-133Mhz-el egyaránt, három külön lapban, nagyon nem akarják a jóságot.
Abit TH7 / TH7II 0.1-re áll ki vele, DFI-n nincs post az szimplán csak tutol. A kód alapján ez: Expand the Xgroup codes locating in physical adress 1000:0, nem bírom dekódolni mit akar ezzel.Arra jutottam, mi van akkor, ha kettő kell belőle? Azaz 4 darab SD-vel ki tudok váltani 2 Rambuszt, mivel a Micronjaim tök egyformák, azzal sem lehetne gond, ha egyforma SD kell bele, ECC Samsungokkal sem jó.
Utolsó próbálkozásom egy Rambuszos Slot 1 vagy Slot 2 lap lenne, de az nincs.
Valaki vállalna vele egy próbát egy ilyen deszkába? Elküldeném postán, sok lehetőség már nem maradna, lehet az i850 nem díjazza kitartóan. -
bacsis
Közösségépítő
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Balathruin #26255 üzenetére
Én ezt az Nvidia driver-t használom 66.93 (még a TNT2-őt is támogatja) : [link]
-
Yutani
nagyúr
-
bacsis
Közösségépítő
Mikor tudnád elküldeni neekm azt a 2 exe-t ami aktiválja a 8KB L1 Cache-t?
Más tudjátok mi jutott eszembe? mikor még C64-el toltam, akkor volt egy kazim, amin ha elindítottam a program betöltését, a standard 2-3 perc után egy mp3 minőségű?! zene szólt. méghozzá a jó kis 86-os Holiday Rap, illetve annak a refrén-je... lehet csak utólag emléxek mp3 minőségre, de hogy volt benne ének is, az biztos, tehát nem az a standard midi szólt, más is találkozott már C64-en ilyennel?
-
Fenyő
őstag
Alapon 1.45 volton órajeltől függően 51-59W körül eszik full gázon a Venice, a mobil verziók ugyanezen a csíkszélességen, de 1.25-1.35 volton órajeltől függően esznek 25-62W-ot, szóval hasonló órajel feszültség kombó esetén nem gondolom, hogy túl nagy eltérés lenne. (pl ugyanezen csíkszélességen Am2-es X2-esnél 2 tized voltnyi alulfeszelés -30W-ot jelent)
Yutani: Az SXL kb egy 486SX (8 kb cache) 386-os tokozásba zárva, olyasmi mint a 486DLC, csak utóbbiban csak 1 Kb cache van, viszont alaplapra (chipsetre) elég válogatós.
-
Fenyő
őstag
válasz
Balathruin #26255 üzenetére
Vmi régebbi driverrel próbálkozz, korabeli címekhez a 30.82-es volt a menő Gef2 szériához, a legutolsó hivatalos driver pedig a 93.71-es hozzá, de 61.77-esnél újabb totál felesleges hozzá.
-
Sanchez638
addikt
És valaki nem tudna rendelni nekem?Adnék címet, a többit priviben
-
Fenyő
őstag
válasz
Balathruin #26252 üzenetére
MX100 csak papíron létezik szerencsére (a 32 bites membusz odavágna
), szóval az MX200-as csoda lesz, túl sokat nem kell várni tőle egy TNT2 Pro vagy egy Voodoo3 3000-es simán lenyomja legtöbb esetben.
sanchezsa : E-bay-hez az accounton kívül paypal kellesz még, előbbi hamar megvan, utóbbinak van egy kis átfutási ideje, míg aktiválják (legalábbis pát éve még így volt).
Exian: 754-be, ha nem találsz mobilprocit, a Venice magos A64 is megfontolandó, ami már 0.09-es mikronnal készült, így alig eszik többet a mobil verziónál (de alul is lehet feszelni és akkor már egál), van benne SSE3 és elég jó a tuningpotenciálja (kb 2500-2800-ig mennek alapfeszen léggel) is ha ez számít, és a hűtést sem kell barkácsolni rá. Amúgy K8 L2 kessre nem igazán érzékeny, szóval a fél és 1 mega kess között alig mérhető teljesítménykülönbség.
-
Ranagol_5
őstag
válasz
Sanchez638 #26251 üzenetére
Regisztrálsz, megadod a címed, paypal-od. Ráböksz, hogy megveszed, paypal-on keresztül levonják a pénzt a pósta költséggel együtt és az eladó póstázza. Nyilván a távolságtól függ mikor ér oda hozzád.
-
Balathruin
veterán
Végre rá vettem magam és kiderítettem mi a fene az a rejtélyes videokártya! Egy Geforce2 MX 100\200-as 32MB rammal.
-
Ranagol_5
őstag
válasz
Sanchez638 #26248 üzenetére
Mit szeretnél tudni?
-
Sanchez638
addikt
Valaki szokott ebay-on vásárolni?
Érdekelne 2-3db olyan átalakító, de sose vettem még ott semmit
-
cheatergs
senior tag
A Zida/Tomato alaplapok mindig is hulladékok voltak, de arra azért így se számítottam, hogy egymás után kettő döglik meg egyazon típusból.
Talán a szerelhetetlensége miatt megtört pár vezeték, talán a pusztult 500-as K6 vágta haza (ezt mondjuk nem érteném), talán a VPX/97 chipset szállt el a semmitől... akármi. RAM-, bank-, VGA-, slot-, CPU-csere nem segít
Feszt ad, ventik pörögnek, vinyó teker, de monitor nem kapcsol be, minhta sleep módban lenne. A régebbi TX100 eddig a mem-számolásig eljutott, ott lefagyott; a frissebbikben pedig a BIOS-t beállítottam, utána eljutott XP üdvözlőig, onnantól fekete képernyő (de a bekapcsolt állapotú, tehát a LED zöld). Legközelebb már az se, csak a sárga ledes monitor.
De a leginkább a kritikán aluli kókány elrendezés ingerel, amire nem mentség a micro-ATX. A portok tetrisként felhajigálva, a RAM, az ATA és a PCI1 hézagmentesen egymást akadályozzák, a tápcsati elfeszíti a fancsatlakozót, a tüskés portokat nem lehet elvezetni hátlapra, mert a VGA útban van, és egyáltalában a foglalatokat ütni-tépni kell, annyira szorosak. Jó, hogy nem fokozták még egy audio aljzattal is, mert a helye ott van.
Bónuszként az egy AT bementen kívül semmi nem jutott a hátlapra, még egy nyüves PS/2 sem.Remélhetőleg az a nyomoronc, aki ezt tervezte, jó sokszor "szerelte" is!
Egyedül a BIOS-a remek, viszont az az AMI dicsérete. Korabeli laphoz képest rendes kis beállítási lehetősége van (az kéne még, egy jumpererdő!), amivel persze sokra nem megy az user, ha egyszer kimúlik a lap...
Azt hiszem kukázhatom ezt a két S7-est procistul (mert sztem a lap nyírta ki mindkét K6-ost). MMX-et nem is merek belerakni csekkolni, h él-e még a lap.
-
Ranagol_5
őstag
válasz
Sanchez638 #26243 üzenetére
Öcsémnek vettem még karácsonykor 8k-ért adapterrel együtt (izraelből
) egy L5410-et. Azóta is az megy neki benne, csak ugye moddolni kellet hozzá az alaplapot. Ugyan ezzel a módszerrel bármelyik ilyen 771-es xeon módosítható, és elég jól húznak, engem is meglepett. Én ez és ez alapján csináltam.
Ebay-en keresgélj. Itt is van egy. 1 dolláros póstával.
Itt pedig hozzá egy proci. Együtt a kettő meg van póstával 10k-ból, és baromi nagy gyorsulást hoz minden szinten. Főleg egy jó SSD-vel.
-
gban
veterán
válasz
Sanchez638 #26243 üzenetére
Szerintem ezt kevesen tudják megmondani, alig terjedt el az átalakító, pedig mekkora nagy cucc az, ócsóé lehet gyors procit használni.
-
gban
veterán
válasz
Sanchez638 #26241 üzenetére
A 775-ös adapter igen olcsó, mindegyik Xeonhoz érdemes keresni.
Ehhez pláne, a 12M cache okán.
De leginkább kintről rendelve. -
Sanchez638
addikt
Ehhez érdemes 775-ös adaptert vadásznom? http://ark.intel.com/products/33929/Intel-Xeon-Processor-L5420-12M-Cache-2_50-GHz-1333-MHz-FSB
-
gban
veterán
Én is most rakok össze egy gépet, 3000+ mobile sempron + 754-es lap.
Ment már sokat ebben az összeállításban.
A buktatója a megfelelő hűtés kialakítása.
Én tettem a lapra egy olyan keretet, ami 754-es rögzítésű, de megy bele 478-as hűtő is, van annak is beakasztója. Ebbe pedig egy 478-as CM hűtőt, aminek a 2 oldala alul magasabban van mint a közepe, így ráér a magra a borda felülete.
Egyenes aljú borda felül a keretre, és nem ér le a közepe a magig, ami ugye alacsonyabban van mint a kupakosok esetében, és a keret alapból kupakoshoz lett méretezve. -
Exian
addikt
válasz
frescho #26231 üzenetére
Hát van egy nemtommekora Mobil procim, majd kipróbálom.
Megnéztem, van egy ugyanakkora órajelen ketyegő mobil 754-es procim, ami igen, annyival több, hogy 1MB cache vanik benne
De szerintem nem viszi a lap... sőt, akár ki is nyírhatja a procit, legalábbis nekem rebesgettek már ilyesmit is.
-
válasz
Ganz-[HUN] #26232 üzenetére
De legalább az L2 1Mb
-
Exian
addikt
Nem annyira retró, bááár... ahogy vesszük
Szóval, szeretném az otthoni, szervizes gépemet életre kelteni. Jó ideje nem használom. Működik, nem így értem az életre keltést, hanem szeretném a kb. maximumot kihozni belőle, ami a CPU-t illeti.
Az alaplap egy ASUS K8N4-E SE, szerintetek melyik az a leggyorsabb proci, amit nagy biztonsággal megeszik? Én ha jól néztem, akkor Athlon 64 3700+ max. ami belemegy. Most egy 2800+ Athlon van benne.
Érdekelne proci is, ha esetleg van valakinek. Cserébe tudok adni másik, gyengébb, de akár több procit is.
Szerintetek?
-
cheatergs
senior tag
Évekkel ezelőtt problémáztak a Furmarkkal, miszerint hazavágja a VGA-t. Ez a retró kártyákat mennyire fenyegeti?
Az Orthosnál a neten az terjedt el, hogy a smallFFT csak a procit, a large-FFT proci-ramot, a blend csak ramot tesztel. A programban uakkor a blendhez írja a CPU+RAM tesztet. Melyik igaz? -
válasz
Sanchez638 #26218 üzenetére
286, 386, 486 nincs a listában
-
gban
veterán
válasz
Sanchez638 #26221 üzenetére
Öööööö, ettől nem lettünk okosabbak
-
gban
veterán
válasz
Sanchez638 #26218 üzenetére
Erről tudsz feltenni képet?
Kingston 2x1gb Sd, érdekessége, hogy 1-1 chip van mindkettő oldalon.Sosem láttam ilyet, és el sem tudom képzelni az oldalankénti egy chipet
Ez igazi ínyencség lehet. -
válasz
Sanchez638 #26215 üzenetére
Jó a termés arrafelé, magas a szilíciumtartalom a földben
-
Sanchez638
addikt
Mostani termés :[link]
-
Yutani
nagyúr
válasz
Sanchez638 #26211 üzenetére
Ezek honnan érkeztek? Főleg a K6-III.
FELHÍVÁS: Ha valakinek lenne fölös 486-os hűtője, kérem jelezze nekem! Köszönöm!
-
gban
veterán
válasz
Sanchez638 #26211 üzenetére
Láttam az ECS lapod. Ha minden igaz olyanból volt az első duronom, 1400-as.
Kidobták, mert nem indult. Gondoltam, sanszosabb hogy a lap halt meg, egy kis hőlégfúvó, és már kint is volt a proci
Ami hibátlan is volt, legnagyobb örömömre - leváltotta a 900-as cerkás P3 rendszerem, ég és föld volt a különbség, és anyagilag is kijöttem majdnem nullából, hála az amúgy akkor még nem olcsó ingyen procinak. -
Sanchez638
addikt
Sziasztok, gondoltam megosztom a mai terményt veletek:
K6-III 400
K6-2+ 500ACZ
K6-2 500AFX -
pc-user
senior tag
Nekem van itt, Miskolcon pár darab 3,5-es floppy meghajtóm, ha valamikor erre jársz, neked adom
Más:
A jómúltkorában írtam, hogy bekapcsolási gondjaim akadtak egy IBM ThinkCentre géppel. Többek tanácsára ma végre szétszedtem a tápot, hogy megnézzem, rendben vannak-e az elko-k. Púposodás miatt 2 db-ot cserélnem kellett. Na annyi még volt itthon, viszont ha legközelebb újra előjönnek ezek a "tünetek", cserélem az összeset. A pc ismét üzemel rendesen, mint hajdanán.
Ha lesz kedved hozzá, kukkants bele a vacakoló IBM-eid tápjaiba! -
cheatergs
senior tag
válasz
Ranagol_5 #26207 üzenetére
A furcsa nekem az, hogy az XP se működik (K7VTA2 2600+-ig ezeli a T-Bredeket), holott fizikailag semmi baja (Nforce4-em is halt meg, mégse vitte magával az A64-et). Ugyanekkor a sarkazott 800-as Duron él, míg a szintén sarkazott 850-es Duronnal el se indul a gép. Ezért remélem, hogy lesz majd POST, amiből lehet majd okoskodni.
-
Exian
addikt
Tudna valaki Pécsen (vagy környékén) adni nekem akár hibás 1.2MB FDD-t, vagy bármilyen régi, akár hibás 5.25-ös nagymeghajtókat? Igazából nem használatra kell, hanem régi gépekbe szeretném berakni helykitöltésnek
Ugyanis sok gépemnél probléma, hogy vannak üres helyek, de nincs megfelelő méretű takarólemezem a házhoz és így rondák. Arra gondoltam, hogy belepakolok ezekbe a gépekbe akár hibás, de korhű, régi meghajtókat. Lehet akár nagyon nagyon nagyon régi, kezdetleges CD-ROM is, 386osokba már talán az is beleillik... Ha esetleg van valakinek felesleges példánya ilyesmiből, akkor én elfogadnám. Egy olyan 5-10 meghajtó már elegendő lenne
-
Ranagol_5
őstag
-
cheatergs
senior tag
Jó tipp! Általában teszek a POST-code-okra, csak ha nagy a kérdőjel, akk szánom rá magam (a HP-t momentán tavaly ilyenkor pont a POST-juk miatt felrúgtam volna. Amit művelt a boottal...). Mondjuk csak hétvégén lesz időm az alaposabb tesztelésre. Akkor megint előkapom a P2-eseket is, de most már tesztelni.
-
Exian
addikt
válasz
Sanchez638 #26202 üzenetére
Még jobb az, amikor mondjuk valaki ismerős gépét bütykölöm otthon, aztán egy-két órán keresztül nyitva van a háza, amikor nem vagyok otthon, ők meg szépen beleköltöztetnek ezt-azt és én meg esetleg nem vettem észre, amikor visszaraktam az oldalát. Nem egyszer jártam már úgy, hogy vittem vissza a gépet a tulajának, aztán valami miatt ott is meg kellett még bontani, és akkor jött elő mondjuk törp-papa teljes életnagyságban a házból, törpilla társaságában
Na ezt magyarázd ki.
Aztán volt olyan, hogy raktam össze új gépet, ilyen nagyon mókás házba, na ná, hogy előtte a lányom kisajátította és az oldalát levéve Barbie házat gyártott belőle
Majdnem megtartottam neki azt a házat (nem volt drága), mert tényleg full babaházat lehetett csinálni belőle egy perc alatt
Full fekete volt belül is, mindene feketére fújva telibe, de ilyen piros meg kék műanyag pöckökkel, leszorítókkal volt telepakolva, szerintem ugyanazon a gyártósoron készült, ahol előtte délelőtt babaházakat nyomattak.
-
Exian
addikt
Háztémára: én épp fordítva csináltam, a mostani otthoni szervizesem gépem egy AT házban van. Nagyon tetszett a ház kialakítása, ráadásul egy utolsó kategóriás P1 volt benne gyárilag, amin már voltak ilyen-olyan portok integrálva és egyébként teljesen ATX szabványú volt (PS2 portok, comportok és egyebek integrálva, csatlakozók ugyanott, ahol a későbbi ATX alaplapokon van).
Így hát ebbe költöztettem a gépem, ami szintén lassan retrós: egy 754-es tokozású nemtudom már milyen ASUS lap van benne, egy 2GHz körüli egymagos CPU-val, 1GB DDR1 rammal.
Egyedül a táppal volt gond, mivel AT-s volt benne és a kapcsolója is AT-s, de arra kötöttem az alaplapi Power SW-t. Annyi a trükk bekapcsoláskor, hogy kétszer kell megnyomni: első benyomásra ugye bent is marad, ha nem nyomnám meg mégegyszer (hogy visszaugorjon), akkor leállna a gép 5mp után, hiszen olyankor zárva marad a kör
Így a bekapcsoláskor kétszer kell benyomni, de amúgy teljesen üzemszerű...
Azért tetszett ez a ház, mert nagyon jól szerelhető, bár elég szűk, de iszonyat masszív, vaskos darab és az alaplap is kihúzható hátrafele, ha szerelni kell. És mivel ez szervizes gép, sokszor próbálgatok benne régebbi alkatrészeket, így fontos, hogy gyors és kényelmes. Tudom, egy szervizes gép legyen az asztalon szerteszéjjel ház nélkül, vagy ahogy sokan szokták, a falra felerősítve valahogy, de nekem van 3 kisgyerekem, muszáj mindent zárhatóvá tenni
Így is rendszeres játék, hogy a mobilracket kihúzzák és oda rejtik el a kisautót, kismacit, kisakármit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Unreal Tournament
- Projektor topic
- Filmvilág
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- E-roller topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- C# programozás
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Bomba ár! Microsoft Surface Pro 3 Tablet - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I W10 I Cam I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074, 100% Akkumulátor
- Eladó szép állapotban levő Lenovo Tab M8HD 3/32GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest