- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gban
veterán
bacsis már az index címlapján is ott van
(mármint onnan is elérhető a fenti link) -
gban
veterán
válasz
Yutani #26194 üzenetére
AT-s tápra gondoltam bele.
A kapcsoló az egyetlen nehézkes pont, de a legtöbb atx úgy van kialakítva hogy a bekapcs gomb mögött ott van a felcsavarozás helye az at-s kapcsolónak.
Én is így használtam anno a 6BX86-os AT-s Acorpomat, vettem egy tuti fekvő ATX házat, és simán rögzíthető volt az AT kapcsoló a nyomógomb mögé. -
Ádyka
őstag
HP DC7100 házhoz keresek takarólemezeket, és jó lenne ez a keret is.
-
Yutani
nagyúr
BP-en lenne valakinek egy normális álló AT háza eladó?
-
cheatergs
senior tag
Gyönyörű! Giga Nforce2 Ultra egy 2400+ társaságában. Hallom a vinyó bootolását, de kép semmi, mintha a monitor energiatakarékosban lenne (ergo nem kapcsol be a VGA). Cserélek PCI-ra, kép semmi. Cserélek RAM-bankot, kép semmi. Csekkolom K7VTA2-ben a procit, kép semmi. Beteszem a 800-as Duront a Gigába, kép semmi. A Duron ugyanekkor vígan szalad a K7VTA2-ben. Ami azért röhej, mert a Duron csúnyán sarkazott...
Ez szerintetek is azt jelenti, hogy együtt távozott az NF400U az XP-vel? Én kifogytam az ötletekből, de nagyon sajnálnám leírni ezeket.
Még tavaly vidékre utaztattam egyszer a dobozában (proci benne ült a foglalatában), és ott lent már ez fogadott, holott előtte pár hónappal még futott.
-
Yutani
nagyúr
Nejem tegnap felvételi elbeszélgetésen volt egy amerikai IT cégnél. Megkérdezte a felvételiztető, hogy ha választani kellene egy Celeronnal és egy valamilyen másik típusú processzorral szerelt gép közül (a másikra már nem emlékezett a drágám), akkor melyiket választaná? Erre ő azt válaszolta, felhívna engem, mert én IT-s szakember vagyok.
Problem solved!
-
zotyesz66
őstag
válasz
Sanchez638 #26185 üzenetére
Sajnos ez speckó cucc, semmihez nem adták, csak ehhez.
Legalábbis így tudom.
-
zotyesz66
őstag
válasz
Sanchez638 #26181 üzenetére
Ez a Voodoo 3 3500 "pumpája"
Enélkül nem fog menni, a csatlakozó hiába hasonlít a DVI-hoz. -
Exian
addikt
válasz
Sanchez638 #26181 üzenetére
Ilyesmi kell az én két dual heados kártyámhoz is. De sajna csak az egyikhez van
Egyik sima PCI slotos kártya, a másik PCI-E, de ugyanazt tudja (két monitor köthető rá teljes értékűen, mintha fizikailag is két külön kártya hajtaná meg őket. Baró).
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Sanchez638 #26179 üzenetére
Elvileg sima D-sub kell hozzá.
-
Sanchez638
addikt
Valaki nem tudja véletlenül, a Voodoo3-hoz valami féle átalakító szükséges? Nagyobb a moncsi csatlakozó...
-
OldPCfan
csendes tag
Már hangkártyám is van meg S3 Trio 3D/2X AGP-s kártyám ami 4MB-s,de még azért a Voodoot is nézegetem és azt is kipróbáltam milyen a Win98SE dupla monitoron hát nagyon jó volt elsőre sikerült megcsinálni a Cirrust és az S3-mat is.
-
Sanchez638
addikt
Van egy Asus 6800 utlra-m de driver-el fagy :S
-
Yutani
nagyúr
Azért töröltem azt a részt, mert privit kaptam az illetőtől, és rendben lesz a dolog!
Szerintem az FX5800 kártyára a kétoldali RAM hűtés miatt Zalman HP80-C vagy D heatpipe hűtésben gondolkozz, én is azt tennék rá, mert azoknak a ramoknak kell a borda és a direkt légáram.
-
Ádyka
őstag
válasz
cheatergs #26172 üzenetére
Az NV Silencer 4 jól néz ki. Annó a R9500 @PRO karimra vettem meg belőle a rávalót.
A Silencer 6 valszeg nem menne rá. Pedig elég bagó: [link]A Titan TTC-CUV3AB egy vicc, kb R9600-ig merném használni, ráadásul az is süvít.
Viszont van ittgon egy Accelero S2-m.
Na ez még megér egy misét, persze nem passzív módban. -
cheatergs
senior tag
Újonnan csak kisbordásakat láttam, mint Zalman VF700-CU vagy Titan TTC-CUV3AB, de ezek szerintem sem igazán alkalmasak. Nagy hűtőt viszont úgy nézem csak használtan találsz (már a 3850-esemre vett Accelero S1 se lenne jó rá).
Bár, ha underclockolod és alulfeszeled, egy jó szellőzésű házban én megpróbálkoznék vele.
Olyan Silencert mindig is szerettem volna, annyira agyondicsérték mindenfelé, kár, hogy csak a HIS használta igazán, no meg, hogy sajna az Arctic megszüntette a gyártásukat évekkel ezelőtt.
pc-user: Hú, a képernyője! Vajon külső moncsira lehet kötni?
-
Fenyő
őstag
-
pc-user
senior tag
-
cheatergs
senior tag
Furmark nem kegyetlen kicsit a Trióknak és M64-eknek?
Orthos mellé SuperPi-t éppen kérdezni akartam, de Wiki azt írja, az inkább RAM-tesztre való, meg stabilitásra.
A portok hibáit ki lehet szűrni vmivel? Péel a K7VTA2-m egyik PATA-csatija kimúlt, Giga 7N400S-nek egyik memóriabankja, az mai alaplapoknak meg rendszeresen döglik be egy rakás USB-je. Van ezekre progi?
-
válasz
Sanchez638 #26158 üzenetére
Hogyne lehetne, SoftMenü2 van benne
-
Sanchez638
addikt
Szerintetek ezzel el lehet kezdeni valami tuningot?
[link]
-
cheatergs
senior tag
válasz
Ganz-[HUN] #26154 üzenetére
Ellenőrizni nem tudom, hogy az-e.
MediaGX vga driverMilyen progikkal szoktátok tesztelni a gépeket memóriára, vga-ra, cpura?
-
gban
veterán
válasz
Sanchez638 #26155 üzenetére
Lehet, még ma megmondom
-
Sanchez638
addikt
Eladó a gépemből egy Giga 4850 512mb 7k, kell valakinek?
-
Ganz-[HUN]
addikt
Helló, Cx-GXmedia prociban lévő integrált vga-nak a driverét valaki ideadná 9x-hez? előre is kösz.
-
cheatergs
senior tag
Ha működik, vevő lennék arra a Socket 7-esre. Már ha eladod.
Engem a laptopok hidegen hagynak, valszeg, mert készen vannak, nincs meg az összeszerelés élménye. Ha meg rossz vmijük, nagy eséllyel lehet kidobni. Amikor évekkel ezelőtt hozzám jutott egy 1.2 GHz-es Tualatin noti, azt is elsóztam 50-ért.
A tizenéves alkatrészek az utóbbi időben mondjuk igen ritkák lettek, így mire végre lett némi pénzem rájuk, már úgy kell vadászni őket, nem is beszélve az árukról. Régi szép idők, mikor utcánként legalább egy PC-üzlet volt, bontókban meg egy 100-asért belemarkoltam a 486-osokba (momentán ilyen 1x történt)! Akkoriban kukáztam egy Socket 8-as lapot, de azt hiszem csomó mindent leforrasztottak róla, procit meg am se lehetett szerezni, így évekig állt üresen, míg végül vmikor megszabadultam tőle e-hulladékként.
Akkortájt szereztem be egy AT-s bill.-t, de azt hiszem az se jó, csak jó sárga. -
Pontos felmérés még nem készült. Pakolás közben úgy láttam hogy van néhány azonos. Ennek ellenére a gyűjtemény darabjaitól nem válok meg
, egyelőre a duplikált példányoktól sem, pontos felmérés után majd meditálok rajta, olyanra esetleg cserélek ami nincs a gyűjteményben.
-
Tim82
félisten
válasz
cheatergs #26145 üzenetére
Valamilyen Pentium I/Pentium I MMX-et fogadó alaplap lesz az, elvileg működik, gyakorlatban nem tudom. (Ismerősöm passzolta le, de minek - én nem tervezek még egyszer desktop gépet összeszerelni magamnak, retró játékokhoz is inkább valamilyen PI-PII-PIII-as laptopot fogok keresgélni.)
Amúgy ami nem kicsit bosszant, hogy megvan (természetesen eredetiben, White Label-es kiadás) a Baldur's Gate első része, és ez pont olyan változat, amivel nem tud mit kezdeni az unofficial widescreen mod patch. Így kábé élvezhetetlen a kinézete miatt a jelenlegi gépeimen, amelyeknek 16:10-es képarányú kijelzői vannak.
-
Sanchez638
addikt
Közbe sikerült még 2db memóriát begyűjteni. A Corsair-t azt kezembe nyomták az sd-t pedig occon vettem, és tökéletesen működik...
-
Ádyka
őstag
válasz
Yutani #26143 üzenetére
Kölcsön adok szívesen, ahogy te is adtál, de eladni nem szeretném.
Amúgy a kollégának, akire sokan most irigykedünk, ugye a fejére szakadt párszáz db prockó. Biztos van neki, amiből több példány is van.DarthSun: Esetleg ugyanazon példányaid lennének Rise és IDT procikból?
-
cheatergs
senior tag
Már jelentkeztek értük, de érdekel, mik azok az S7-esek!
Yutani: Aprón vannak, akik árulnak, igaz vidékiek, így az áraikat nem tudom. Én is szereznék, de alaplapot sokkal nehezebb mindhez találni. Épp imént olvastam egy tavalyi hirdetést, ahol egy P1-es MMX konfigot a tag leadott ócskásnak 700-ért, mert nem vették innen meg...
-
-
Yutani
nagyúr
Urak,
Tudna esetleg nekem valaki 166+ és 233+ közötti Cyrix/IBM sima 6x86, 6x86L és MII / 6x86MX procit küldeni 1000 Ft/db+posta áron? 1-1 darab kellene mindegyikből, tehát 3 proci összesen, ha van valakinek felesleg ezekből a típusokból.
-
válasz
cheatergs #26141 üzenetére
Én is már haladok a rend fele, kezdenek a fiókok rendszerezettek lenni. Még a kisebb kellékanyagok, csavarok, távtartók, kábelek, takarók, hátlapok vannak szétszórva több helyre de tervben van ezek összerámolása is.
Ja, tesztek nélkül értek már meglepetések. Egy 386- on pld. nem indult a Landmark2.0. Gyanús volt már ez is, aztán volt ami ment volt ami nem. Mondom memtest, el sem indult
, akkor memocsere > hiba maradt. A Trident 8900C volt végül xar, kép viszont ami elindult azon ok volt - érdekes.Ha össze van rakva a gép, ramhoz már nehezebb hozzáférni, video viszont egyszerűbben cserélhető.
-
cheatergs
senior tag
válasz
DarthSun #26140 üzenetére
Beindult az!
Fél percig vártam a kezdőképernyőt, utána hozzáérek a bordához, rögtön el is kaptam onnan az ujjam. Hozzá se kellett volna érni, öt centivel fölötte is áramlott a forró levegő.
Az üzembehelyezés nálam az előkaparásból, összeszerelésből és bekapcsolásból áll. Ha feláll az OS, akkor biztos jó, annyira igényes nem vagyok, hogy progikat futtassak.
De most, hogy említed, lehet, kedvet kapok hozzá, aztán legközelebbi alkalomtól már beizzitok egy-két teszterprogit.
Ha szükséges vagy elfog a hangulat, megtisztítom az alkatrészt, amúgy hely hiányában mélyen el vannak ásva, így értelme sincs sok puccosan tartani őket.
Tavaly amúgy rászántam magam, és rendezetten raktam el a dolgokat (azonos részegységek egy helyre), azóta ehhez is tartom magam, így pikk-pakk megtalálom, amit keresek. -
válasz
cheatergs #26139 üzenetére
Ilyen nagy frekitöbbletre sztem be sem indul a PII (főleg az 1/2 órajelű kess) tehát nem melegszik, nincs ami kinyírja.
Üzembehelyezés : nálam 2 hétvége alapból rámegy. 1>eszközök keresése, válogatása, előkészítése, háztakarítás/sikálás, táptakarítás, ventik olajzása, cuccok előtesztelése, vinyóra egy általános installkészlet ghostolása, bizonytalan optikánál szétszedés, tisztítás, olajzás. 2>összeszerelés, installok, tesztelés. Ha valami sz@pás jön be ez még elhúzódhat, és ez gyakran előfordul.
Egy új gép összeszerelése ennél rendszerint gördülékenyebb, pár óra alatt tokkal-vonóval megvan. -
cheatergs
senior tag
Ne szórd fejedre a hamut a béna kézikönyvért, egyes részekhez így is kellett, azt meg mai napig nem látom sehol, h a 760-asok integráltak lennének, szóval ez is az IBM sara.
Nem mellesleg a régi PC-kkel foglalkozók tudják milyen meló egy üzembehelyezés, nem lesznek álmatlan éjszakáim egy laptop miatt.
DarthSun: Na, ja, a boot-hiányból fogtam gyanút. Érdekes módon meg se kottyant a CPU-nak, egy procicserét követően visszatéve zokszó nélkül töltötte be az OS-t.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Sanchez638 #26133 üzenetére
Írtam PÜ-t. Köszi!
-
Exian
addikt
Nos, beindult nálunk a lomtalanítás, de úgy tűnik, hogy tudnak a "hiénák" a rendeletről, mert meglepően korrektül vezényelték le a dolgot. A lényeg, hogy mi albérletben lakunk a jelenlegi lakásunkban és a legtöbb cucc, amit levittünk az a tulajé (megbeszéltük, hogy levisszük a felesleges holmikat az erkélyről), de mivel jött ma a tulaj, így az utcán várakozó "begyűjtők" vártak 3 órát, hogy megjöjjön, hogy el tudják kérni hivatalos úton a kidobandó dolgokat.
Levittünk két fotelt, az egyikben ücsörögve várta meg egyikük a tulajt:
-
yodee_
őstag
BIOS-ban megcsináltam az Auto Interleave-et, és a merevlemez tetején lévő bad sektorokat beadtam neki. Az akkor most így jó hogy formázásnál van feltüntetve hibás szektor?
-
cheatergs
senior tag
válasz
DarthSun #26124 üzenetére
Ó, én teljesen szabályosan szedtem darabokra (szutyok manual okán nem sorrendben, de megjegyzem már ez rémes egy procedúra), viszont összerakni csak úgy tűnt, mintha össze lehetne rakni! Elvileg minden a helyén, nem törtem el-le semmit, mégsincs gép.
A másik tegnapi akcióm egy 266-os Klamath akaratlan megizzasztása volt, bár ebben azért közrejátszott, hogy elszoktam a régi BIOS-októl. Vsz azért úszta meg, mert a Soft Menuben a fesz.-t is visszavettem 2.8-ról 2.0V-ra, ami kompenzálhatta a rátolt 450MHz-et. Fenének néztek ki ugyanúgy a PII-esek, nem kevertem volna össze a Deschutes-cel!
-
gban
veterán
AGP bazárom felkerült, vannak benne gyűjtői példányok is.
Nem azért mert ritkák, hanem mert hibáznak, csak gyűjteménybe jók, nézegetni -
zoltanz
nagyúr
válasz
Sanchez638 #26126 üzenetére
Rendes működő Voodoo 3-ra gondolok.
Érdekelne?
-
yodee_
őstag
Srácok, rövid az MFM vinyóm szélesebbik kábele. Nem lehet megoldani valahogy hogy a végén lévő csatival is működjön? Ott van a csavarás
-
válasz
cheatergs #26121 üzenetére
P1- es nem működő lapos nálam is van, tapasztalat hasonló, szétszedni csak agresszív módon tudtam. Minden csavart kiszedtem, utána még pattintgatni is kellett majd kinyílt mint a harmonika, de még mindíg tartotta valami.Széttéptem hogy hozzáférjek a procihoz
Ellenben az új laposom könnyen szerelhető, de mondjuk a kijelzőnek ott sem állnék neki - nincs gyakorlatom benne
-
cheatergs
senior tag
Nem érte meg buherálni a P1-est. Integrált annak mindene, ráadásul magát a procit meg se találtam, csak a chipsetet (valószínűleg a védőszivacs alatt van a VGA-chip mellett, de azt csak maradnadó sérüléssel lehet eltávolítani). Összerakni szintén nem tudtam: szerelni borzadály, a kézikönyv átláthatatlan, kimaradt fél tucat csavar, végeredményként bekapcsol, de nem bootol. Magyarán a semmiért tönkrevágtam egy laptopot.
Többet szét nem szedek hordozható gépet, amúgy is desktopos vagyok. Tényleg, nem kell valakinek, mert fizikai sérülése nincs, csak rosszul raktam össze, azaz kellő türelemmel helyrehozható? Szívesen elcserélném működő Socket7-es alkatrészekre, sőt odaadnám a másik - hibátlan - 760-ast is kellékestül!
-
-
zoltanz
nagyúr
Érdekes ez az NSR, a Pixel Shader elődje: (nVidia Shading Rasterizer, Geforce 2-vel mutatkozott be)
Valós idejű per pixel shading (pixelenkénti árnyékolás) technika, segítségével szebb, élethűbb effektusokat lehet megvalósítani. A per pixel shading hét különböző eljárás egybefoglaló neve, ezek lehetővé teszik, hogy minden egyes képpontra külön számolja ki a GPU a különböző hatások eredményét, pl. megvilágítás, tükröződés, bump mapping, stb.
(NSR -rel és a nélkűl) -
Tim82
félisten
válasz
cheatergs #26102 üzenetére
Elvileg igen. A Hardware Maintenance Manual 277-278. oldalán van amúgy a CPU cseréről szó.
-
Exian
addikt
válasz
DarthSun #26105 üzenetére
Jaja. Szerencsére én már elég jól kezdek állni AT-s billentyűzetből, tegnap megint kaptam 2db-ot, egyik az olyan, hogy jó XT-hez is, mert van rajta kapcsoló. És a gombok mikrokapcsolósak, szóval kattogós
Így már van 2db XT kompatibilis billentyűzetem, már csak XT kellene hozzá
Összességében meg van kb. 6-8 AT billentyűzet.
-
Mind nagy kincs. LaposSeagatet én is helyeztem üzembe régen, asszem ugyanilyen volt. DIN>PS2 / PS2 >DIN konverterek hasznosak, nekem is van pár db mindkét fajtából, van két AT billem, de nemrég vettem tartalékba egy PS2- őt, meg voltak régről ilyen átalakítók.Boltokban már nem nagyon látni, be kell spájzolni belőle.
-
Exian
addikt
Ezt skubizzátok, milyen pakkot kaptam tegnap egy kedves sráctól. Mindössze egy 80GB-s IDE merevlemezt kért érte cserébe:
Kártyák: 2db PCI VGA, 4db PCI hálókártya, 3db PCI hangkártya, 2db ISA hangkártya, 3db AGP VGA, és még egy pár ISA COM/LPT kártya. Aminek legjobban örültem: ISA CGA kártya, már csak monitor kellene hozzá.
És hogy Ganz-HUN topiktársat kicsit felcsigázzam: Laposszígét!!!
Nem csak laposabb, hanem rövidebb is, mint egy szabvány HDD:
Ha a képről nem látszana: 1083MB-os, állítólag valami szerverben volt. Én még nem láttam ilyet, az tutibiztos.
Volt még a pakkban 2 másik HDD is, egy 4.3GB-s Seagate és egy 1.6GB-s Samsung. Ami még nagyon jól jön a régi gépekhez, ha már nem lesz elég AT billentyűzet: van a kábelek között 4db PS2-AT átalakító, szóval bármilyen újabb PS2-es billentyűzetet rátudok dugni az AT-s lapokra. -
cheatergs
senior tag
Kösz, végre eljutottam oda! Tényleg csak egy bepattintás volt, OSR2 kérdés nélkül olvasta is be a lemezt.
Újabb villanykörte gyúlt fel: úgy tudom P1-esekből nincs mobil verzió (bár Wikin írják, de inkább válogatott példánynak tűnnek. Kivéve a Tillamook, de az MMX-ek amúgy is osztott fesz.-esek, azaz nem játszanak), tehát ha a 120-ast 133-asra cserélem, menni fognak?
-
snake1977
őstag
Köszönöm, ez még a jövő zenéje lesz jelenleg még sok az egyéb kiadás, a két munka állomás nagyon jól néz ki, de elsődleges egy komolyabb forrasztó lesz, a jelenlegi nem hajlandó megolvasztani az újabb lapokon lévő forrasztást. Gondolom azért mert az már ólom mentes anyag.
Mondjuk ebben is igazad van, hamar rá lehet érezni a hőfokra, másnem a sülő alkatrész szagából.Ez a kicsi amivel szemezel, na ez elég mutatós darab az árához képest, és végülis free a posta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 256GB magyarbill 1 év garancia
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest