Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  AMD FX (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:01:58

LOGOUT.hu

AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29117) edeleny válasza ViZion (#29108) üzenetére


edeleny
őstag

Igazából nehéz nem visszakérdezve válaszolni.

Anno amikor az előző alaplap + procit megvettem, akkor csináltam egy sor mérést alaptól a max tuningig minden beállítással. Voltak zsákutcák, és egész szép eredmények. Itt is feltettem azt a kérdést hogy most mik az elfogadott benchek? Sok választ nem kaptam! Anno az Everest, és a SuperPi progikkal nyúztuk a procit, és a 3DMarkal a rendszert. A táblázat most is el fog készülni, de nem ma!

Miért az 1-2-5%? Érdekes, hogy pont most teszed fel a kérdést! Számtalan kérdés érkezik, hogy 4,4 megy de nem akar 4,5-n? Akkor miért nem kérdeztek vissza hogy minek az a pár százalék? Egyébként is te írtad a bölcs kínai mondást, hogy mi az a progi ami nem megy 4,4-en, de megy 4,5-n! Miért hajszolja mindenki a nagyobb órajelet. Na ezért húzom én az egész rendszert.

Ha a 22x200=4400, de ezzel nem egyenlő 19,5x225=4400-al, mert a rendszer nagyobb teljesítménye végett így összességében ott van rajta a + 2 - 5%. (majd lemérem, akkor max nem lesz igazam)

Miért nem vettem alapból 1800-as RAM-at? Egyrészt mert hirtelen halálozott el az elősző rendszerem és nem igazán tudtam beleásni magam a témába! Másrészt, igen olvastam fórumot, és itt egy szóval sem említették az 1800 memóriákat, sokkal inkább az 1300-at. Az 1300-ra tettem rá egy lapáttal így lett 1600. A mostani eszemmel már gyári 1800-t vennék!
De nem épp az a tuning lényege, hogy a meglévőből, az olcsóbból hozzunk ki nagyobb teljesítményt?
Sokan írják, hogy XXXX procit vennék 4,5-n akarom járatni mit ajánlotok hozzá? Érdekes sehol sem olvastam, hogy az lett volna az ajánlat hogy vegyél alapból 4,4-t!

A tuningban épp az az izgalmas, hogy soha sem tudod, hogy jó lesz e? Gyári időzítések, ilyenkor felejtősek, csak mankó, amihez visszatérhetsz. Anno, mint valahol írtam az AsRock lapomban csak jumperrel lehetett tuningolni. Ehhez képest a mostani windowsból dolgozó progik maguk a csodák. Ha valami félre megy, semmi gond, újraindulsz. Akkor ha valami félre ment, mehettél a boltba új cuccért. Az több adrenalint adott!

Olvastam itt az újonc kolléga megpróbáltatásait! Nem nagyon lehet mit ajánlani neki! De minden tuning bátorság kérdése is.

(VGA-t nem de TV Tunerkártyát én is módoltam DOS-ból. Nem tuning, a villám vitte ki. A flopy most is ott a gépben, igaz már nincs hova dugni a lapon! :) Maximálisan amatőr vagyok! Most még érdekel a tuning, aztán majd beállítom valahova, és úgy fog menni a rendszer. Érdekes, anno az alaplap topicja volt kiemelt téma, ott dumáltuk a tuningot, most ott nem sok élet van)

Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  AMD FX (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.